ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί οι Χριστιανοί δεν πάνε στο τοίχος των δακρύων να κλάψουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί οι Χριστιανοί δεν πάνε στο τοίχος των δακρύων να κλάψουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Vasiliscm31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/05/2007, 11:09:59
quote:
Ψηλός
Άραγε,
αυτοί που δεν δέχονται τους Αγίους και γεγνικότερα το Χριστιανισμό, όταν υπάρχουν οι αργίες λόγω θρησκευτικών εορτών, αυτοί δουλεύουν;;

Εγώ φίλε Ψηλέ, για να σου δώσω να καταλάβεις, αν μου δώσουν το οκ, κάθομαι και στις γιορτές τον Ινδιάνων.

Άσχετο...
Υπάρχει κανένα όνομα που να μην έχει άγιο ;

Αν ναι, πότε θα αποκτήσει ;

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
02/05/2007, 11:40:25
quote:

quote:
Οχι προ-πατόρων αντι-χριστιανέ μου , Θεοπατόρων λέει.
Των αγίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Αννας.
Οι προ Χριστού είναι δίκαιοι και όχι άγιοι.
dimitris2
Εγώ φίλτατε dimitris2 δεν ανέφερα πουθενά τον Ιωακείμ και την Αννα !!
Εγώ έγραψα :

Φίλε dimitris2 , εγώ ακούω τον παπά να λέη "...Των αγίων ημών προπατόρων Αβραάμ , Ισαάκ , και Ιακώβ , του αγίου τετραημέρου ....κλπ "
Πού είδες το λοιπόν γραμμένο εσύ , να αποκαλούνται δίκαιοι ;

Διάβαζε προσεκτικότερα τα μηνύματα και μη βιάζεσαι να απαντήσης .

Σεσόστρη,
Ο Παππάς λέει:

"......., των Αγίων Ενδόξων Προπατόρων Αβραάμ, Ισαάκ καί Ιακώβ, του Αγίου καί δικαίου φίλου Αυτού Λαζάρου, του τετραημέρου, καί πάντων των Αγίων, ......"

Το ημών που το βρήκες;;

Στο Συναξαριστή θα το βρεις:

"Των αγίων και δικαίων Προπατόρων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού."

Η Εκκλησία μας τους τιμάς ως Αγίους για το λόγο που σου ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμά μου.
Όταν όμως αναφέρεται σε αυτούς, χρησιμοποιεί το Δίκαιος.
Το Άγιος μπορεί να το βρεις σε νεότερούς τους, μετά Χριστόν, οι οποίοι φέρουν το όνομά τους, όπως για παράδειγμα ο Άγιος Ισαάκ ο Σύρος.

Ελπίζω να κατάλαβες τώρα τη διαφορά.

02/05/2007, 21:35:01
quote:
Σεσόστρη,
Ο Παππάς λέει:

"......., των Αγίων Ενδόξων Προπατόρων Αβραάμ, Ισαάκ καί Ιακώβ, του Αγίου καί δικαίου φίλου Αυτού Λαζάρου, του τετραημέρου, καί πάντων των Αγίων, ......"

Το ημών που το βρήκες;;
Ψηλός

Υποκλίνομαι Ψηλέ στην εμπειρία σου , σαράντα χρόνια φούρναρης , εσύ ξέρεις περισσότερα .
Μπορεί να μην έχει το Ημών , το Αγίων όμως το έχει , και γι'αυτό γίνηκε η κουβέντα μας !
02/05/2007, 23:10:54
quote:

Σιγά, μη συγχύζεσαι και πολύ που οι χριστιανοί χρησιμοποιούν ονόματα εθνικών ή εβραίων γιατί, μη παθουμε και τίποτα.
Αν ανοίξεις τα μηναία (κάτι βιβλία της εκκλησίας) θα διαπιστώσεις ότι δεν αναφέρονται στον Σόλωνα που ξέρουμε όλοι ή στον γνωστό Σολομώντα αλλά σε κάποιον άγιο που έτσι τον έλεγαν.

Δεν συγχύζομαι αγαπητέ ούτε είπα ότι το όνομα Σόλων αναφέρεται στον αρχαίο Σόλωνα. Ειπα ότι το όνομα Σόλων δεν συγγενεύει ετυμολογικά με το Σολομών, οπότε γιατί τον έβαλαν εκεί;

quote:
quote:

Αλήθεια το ξέρετε ότι θα μπορούσατε να βαπτισθείτε άνετα στην εκκλησία ως Μέλανυ, Κρίστη ή Ντέπυ;

Και που είναι το κακό;

[/quote]

Το ότι μπορείς να βαπτιστείς άνετα Μέλανυ ή Ντέπυ αλλά με δυσκολία ας πούμε ακόμα και σήμερα Αρτεμις ή Αθηνά;
Βρήκα ότι η πρώτη απαγορευτική εγκύκλιος της εκκλησίας, για τ' αρχαία ονόματα εκδόθηκε στις 4-11-1874 και ανανεώθηκε το Μάρτιο το 1934. Τώρα οι μητροπολίτες επιτρέπουν στους πιστούς με την εγκύκλιο 2627 Μαϊου 1997, να δίνουμε στα παιδιά μας ιστορικά ονόματα (όχι όλοι όμως).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 02/05/2007 23:12:09

03/05/2007, 00:10:55
quote:
Ostria
Βρήκα ότι η πρώτη απαγορευτική εγκύκλιος της εκκλησίας, για τ' αρχαία ονόματα εκδόθηκε στις 4-11-1874 και ανανεώθηκε το Μάρτιο το 1934.

Προηγήθηκε η απαγορευτική εγκύκλιος του Γρηγορίου του Ε΄ το Μάρτιο του 1819.

macedon

03/05/2007, 00:22:29
quote:

quote:
Ostria
Βρήκα ότι η πρώτη απαγορευτική εγκύκλιος της εκκλησίας, για τ' αρχαία ονόματα εκδόθηκε στις 4-11-1874 και ανανεώθηκε το Μάρτιο το 1934.

Προηγήθηκε η απαγορευτική εγκύκλιος του Γρηγορίου του Ε΄ το Μάρτιο του 1819.

Χμ, και αυτό του το επέβαλαν οι Τούρκοι;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

03/05/2007, 00:31:00
Οχι βέβαια.

macedon

EPAITHSΜέλος
03/05/2007, 05:48:08
Η απορία μου αγαπητέ macedon είναι γιατί η σκληρή σκλαβιά των Τούρκων επέτρεπε απέναντι στους Έλληνες πράγματα που οι εκπρόσωποι της χριστιανικής θρησκείας απο την εποχή καθιέρωσης της ώς επίσημης θρησκείας απαγόρευσαν με μαχαίρι.
VasiliscmΜέλος
05/05/2007, 15:14:51
Αγαπητή Ostria,

βρήκα στο εορτολόγιο που μας έδωσες και το όνομα του γιού μου που είναι αρχαίο Ελληνικό και σπανιότατο ! Το εορτάζει η εκκλησία μας !

Tι άλλο θα δουν τα μάτια μας.

dimitris2Μέλος
12/05/2007, 23:29:42
Εντάξει Vasiliscm και λοιποί,
Το θέμα είναι γιατί δεν πάνε οι χριστιανοί να κλάψουν στο τοίχος των δακρύων και όχι γιατί οι Παγανιστές όλο κλαίγονται για τις συμφορές που έχουν πάθει από τους χριστιανούς.
stemixΜέλος
16/05/2007, 11:42:43
quote:
Φίλε dimitris2 , εγώ ακούω τον παπά να λέη "...Των αγίων ημών προπατόρων Αβραάμ , Ισαάκ , και Ιακώβ , του αγίου τετραημέρου ....κλπ "

Ραχήλ, Ρεββέκα κλπ κλπ. Προπατόρων ε; Το ακούω και εγώ όταν πάω σε κανένα γάμο και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Το πριόνιιιιιιιιι... το ηλεκτρικόόόόόόό