ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

El Idio61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ΜετρονΜέλος
26/08/2005, 13:33:20
Στην οικουμενική σύνοδο του Αρελατο το 314μ.χ επιτράπηκε επίσημα οι Χριστιανοί να συμετέχουνε στον στρατό! Μέχρι τότε όσοι Χριστιανοί είχανε όπλα η υπηρετούσανε θεωρούνταν περίπου αφορισμένοι!

Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι

dimitris2Μέλος
26/08/2005, 21:28:34
Μέτρον,
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο σχετικό κείμενο σ αυτό που λές.
Υπάρχει η αποστολική διαταγή " να υποτάσσεσθαι σε αρχές και εξουσίες"
28/08/2005, 21:54:44
απο οσα ξερουμε ο αγιος δημητριος και ο αγιος γεωργιος ηταν στρατιωτες που εναντιωθηκαν σε διαταγη του αυτοκρατορα αυτος ηταν ο λογος που πεθαναν

ο γεωργιος εσκισε ενα διαταγμα
και ο δημητριος πηγε εναντια στις αυτοκρατορικες εντολες

αν θες να δεις ψηλε τις επιπτωσεις που εχει μια απο τις πραξεις αυτες πηγενε στην βουλη και σκισε καποιον απο τους νομους που εχουν ψηφιστει απο την βουλη

η αρνησου σαν στρατιωτικος μια εντολη

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

28/08/2005, 22:09:33
Έ, για αυτό τους έκαναν με τα κρεμμυδάκια!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

dimitris2Μέλος
28/08/2005, 22:51:04
quote:

απο οσα ξερουμε ο αγιος δημητριος και ο αγιος γεωργιος ηταν στρατιωτες που εναντιωθηκαν σε διαταγη του αυτοκρατορα αυτος ηταν ο λογος που πεθαναν

ο γεωργιος εσκισε ενα διαταγμα
και ο δημητριος πηγε εναντια στις αυτοκρατορικες εντολες

Το "από όσα ξέρουμε" δεν κατάλαβα.
Αν έχεις στοιχεία ότι εναντιώθηκαν σε αυτοκρατορικές εντολές καλό είναι να τα παραθέσεις.
Αν εναντιώθηκαν σε διαταγές να θυσιάσουν στα είδωλα, καλά έκαναν και δεν θυσίασαν.

28/08/2005, 23:11:24
dimitris2:
«Αν εναντιώθηκαν σε διαταγές να θυσιάσουν στα είδωλα, καλά έκαναν και δεν θυσίασαν.»

Όπως για παράδειγμα φίλτατε, καλά πάθαιναν, και οι εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια Εθνικοί που πέθαναν κάτω από τον χριστιανικό βωμό επειδή δεν θέλησαν να προσκυνήσουνε τον χριστιανικό σταυρό και επέμεναν να λατρεύουνε τους πατρώους Θεούς τους??

Αλήθεια, η «εκκλησία της αγάπης», έχει δεκάδες αφιερώματα σε «μάρτυρες» της. Τα χιλιάδες θύματα που έπεσαν στο βωμό τους, ΠΟΤΕ τα τιμά? ΠΟΤΕ εύχεται για αυτούς που σκότωσαν όλοι ετούτοι οι «Απόστολοι Του»?

Αναρωτιέμαι, δεν έχουνε καθόλου τύψεις για το αίμα που έχυσαν για την εδραίωση τους?

28/08/2005, 23:56:39
quote:
Αλήθεια, η «εκκλησία της αγάπης», έχει δεκάδες αφιερώματα σε «μάρτυρες» της. Τα χιλιάδες θύματα που έπεσαν στο βωμό τους, ΠΟΤΕ τα τιμά? ΠΟΤΕ εύχεται για αυτούς που σκότωσαν όλοι ετούτοι οι «Απόστολοι Του»?

Ποτέ!
Κάθε μέρα είναι σα να μας θυμίζει οτι τιμά τους "μάρτυρες" της αλλά όχι αυτούς που πράγματι μαρτύρησαν από αυτήν...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

29/08/2005, 00:01:37
βλεπουμε οτι στην συνοδο της ελβιρας το 306 αποφασισαν οτι αν καποιος χριστιανος καταδικαζοταν απο τις αρχες εξαιτιας βανδαλισμου δεν θα καταγραφετε σαν μαρτυρας
αυτο μας διχνει οτι οι χριστιανοι που ειταν σε διωγμο ηταν λογο βανδαλισμων που εκαναν
http://www.apologitis.com/gr/ancient/telos-ethnismou.htm#ΑΓΑΛΜΑΤΑ
Το σπάσιμο των ειδώλων καταδικάστηκε από τη σύνοδο της Ελβίρα (306), η οποία, στον 60ο κανόνα της αποφάσισε ότι κάθε Χριστιανός που θα καταδικαζόταν σε θάνατο από τους Ρωμαίους επειδή έσπασε αγάλματα, δεν θα καταγραφόταν ως μάρτυρας
Ο ευνουχισμός των λουτρών δεν ήταν μια γενική πράξη σε όλη την αυτοκρατορία. Έλαβε μέρος σποραδικά σε μερικά μέρη. Ο ευνουχισμός αγαλμάτων σε δημόσια λουτρά πολύ δύσκολα θα εγκαινιάζονταν από ιδιώτες. Όπως έχει παρατηρηθεί, οι περισσότεροι χριστιανοί δεν ήταν εχθρικοί προς την παγανιστική γλυπτική, αλλά υπήρχαν ορισμένοι φονταμεταλιστές. Κανείς μπορεί να υποθέσει ότι σε περιοχές που τα αγάλματα ευνουχίσθηκαν υπήρχαν συντηρητικοί επίσκοποι, ή ότι η εκκλησία είχε αναλάβει τα λουτρά.

(Πηγή: http://www.stwing.upenn.edu/~durduran/drfm1.html)

http://e-grammes.gr/2002/10/dimitrios.htm
Σε ηλικία μόλις 22 ετών έφερε τον βαθμό του χιλιάρχου του ρωμαϊκού στρατού, ενώ παράλληλα είχε συγκροτήσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής. Το 303 μ.Χ., επειδή αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού», συνελήφθη στην Χαλκευτική Στοά, όπου δίδασκε και φυλακίσθηκε.

το περι αρνησεως του χριστιανισμου ειναι γενικο αν δεχτουμε οτι ανοικε στις ομαδες των φανατικων χριστιανων που εκαναν οτι γραφεται παρα πανω τοτε ηταν εκτως νομου

"Αμέσως μετά την έκδοση του διατάγματος εναντίον των εκκλησιών της Νικομήδειας [το 303 μ.Χ.], ένας άνδρας, όχι άγνωστος αλλά τιμημένος με σπουδαία κοσμικά αξιώματα, γεμάτος θείο ζήλο και φλογερή πίστη, άρπαξε το διάταγμα και το έσκισε. Αυτό έγινε ενώ δυο από τους αυτοκράτορες βρίσκονταν στην ίδια πόλη, ο παλαιότερος [ο Διοκλητιανός] και εκείνος που κατείχε την τέταρτη θέση μετά από αυτόν [ο Γαλέριος]. Αλλά ο άνδρας υπέφερε αυτά που θα ακολουθούσαν τέτοια τόλμη και έμεινε χαρούμενος και ήρεμος μέχρι θανάτου."(Ευσέβιος, Εκκλησιαστική Ιστορία Η' 5)

εδω βλεπουμε καποιον στρατιωτικο να σκιζει επισημο εγραφο
αυτο ακομη και σημερα διωκετε ποινικα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 29/08/2005 00:03:39

29/08/2005, 00:03:05
Να ρωτήσω κάτι; Ποιοί είναι οι βιογράφοι των αγίων; Δηλ από που μας έχουν μείνει οι ιστορίες του βίου τους, από βιογράφους ή από την εκκλησιαστική παράδοση;

Ας πούμε βρήκα ότι την βιογραφία της αγίας Ειρήνης την έγραψε ο Απελιανός (έτσι γράφεται; επειδή δεν κατάφερα να βρω κανένα στοιχείο για αυτόν online)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

dimitris2Μέλος
29/08/2005, 00:03:56
Εγώ ζήτησα λίγα στοιχεία από το γηγενή και πετάχτηκαν άλλοι 2 για να αποπροσανατολίσουν το θέμα και να το πάνε αλλού.
Δεν με ενδιαφέρουν.
Εγώ απαντήσεις περιμένω.
Αν έχουν απαντήσεις οι συνομιλητές , αυτές είναι ευπροσδεκτες.
GhostΜέλος
03/04/2004, 03:37:59
ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ! ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ? ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ? ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΤΕ???

ΣανενακΜέλος
03/04/2004, 09:07:02
Τι εννοεις σκυλαδικα ωρε?
Τι ρατστα ειναι το σκυλι που τραγουδει?
Εξηγησε μας τι εννοεις ρε κολιγα?
Εμενα ο σκυλος μου γαβγιζει υπεροχα!!!

Φιλικα.....Κανενας.

03/04/2004, 14:20:55
Υπάρχουν σκυλιά και σκυλιά... σκυλιά της Εθνικής, σκυλιά της Αθήνας, σκυλιά της επαρχίας... Η "ράτσα" τους ποικίλει με βάση το χιλιόμετρο στο οποίο.... γαβγίζουν....

Για ποιά σκυλιά ενδιαφέρεσαι Ghost?

Η αλήθεια είναι ότι για εμένα αυτή η μουσική έχει μόνο 2 λόγους ύπαρξης... πρώτον για να εκτιμώ την ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ και δεύτερον για να έχω κάτι να γελάω...

Αν διάβασες αυτό το μήνυμα μου χρωστάς μια αγκαλιά.
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού και αν μου απαντήσεις...τα χρωστάς όλα!
GhostΜέλος
05/04/2004, 02:44:04
quote:

...δεύτερον για να έχω κάτι να γελάω...

Ε, ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΦΙΛΕ...

hel-linΜέλος
05/04/2004, 16:03:25
Καλησπερα παιδια..
Εγω,προσωπικα ακουω γενικα ελληνικη λαϊκη μουσικη.
Λογω και της ενασχολισης μου με το μπουζουκι και το τραγουδι,ακουω απο ολα τα ειδη..
Λοιπον,στην Ελληνικη λαϊκη μουσικη,εντασσω και το ελαφρολαϊκο και τα λεγομενα σκλαδικα...
Αν τη γνωρισεις αυτη τη μουσικη,σε παρασερνει..Ειναι μουσικη με συναισθημα και παθος που ενιοτε μεταμορφωνεται και σε΄'ξεσηκωτικους' αμανεδες....
Μουσικη με την οποια απελευθερωνεσαι,ξεχνιεσαι..
Αλλωστε,λογω του παθους των τραγουδιστων,ονομαστηκαν και σκυλαδικα...(οι λυγμοι τους,στις παλαιοτρες εποχες,λενε οτι 'θυμιζαν' λυγμους σκυλων)..
Αυτα προς το παρον.....

-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-

GhostΜέλος
07/04/2004, 02:50:24
quote:

Καλησπερα παιδια..
Εγω,προσωπικα ακουω γενικα ελληνικη λαϊκη μουσικη.
Λογω και της ενασχολισης μου με το μπουζουκι και το τραγουδι,ακουω απο ολα τα ειδη..
Λοιπον,στην Ελληνικη λαϊκη μουσικη,εντασσω και το ελαφρολαϊκο και τα λεγομενα σκλαδικα...
Αν τη γνωρισεις αυτη τη μουσικη,σε παρασερνει..Ειναι μουσικη με συναισθημα και παθος που ενιοτε μεταμορφωνεται και σε΄'ξεσηκωτικους' αμανεδες....
Μουσικη με την οποια απελευθερωνεσαι,ξεχνιεσαι..
Αλλωστε,λογω του παθους των τραγουδιστων,ονομαστηκαν και σκυλαδικα...(οι λυγμοι τους,στις παλαιοτρες εποχες,λενε οτι 'θυμιζαν' λυγμους σκυλων)..
Αυτα προς το παρον.....

-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΙΣΩΣ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ... ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ!!!

07/04/2004, 10:57:22
Μια καλημέρα και από μένα.

Θα ξεφύγω συνειδητά από την αποχή μου στο αχλαδότυρο και θα απαντήσω στο παρόν Topic ίσως γιατί το θέμα δεν είναι τόσο απλό.

Ελληνικό λαϊκό τραγούδι λοιπόν.

Η έκφραση «λαϊκό» προσδίδει και την έννοια ότι αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν για να μεταφέρουν μελοποιημένα τα καθημερινά προβλήματα , σκέψεις , συναισθήματα του απλού Έλληνα.
Στο καθένα από αυτά τα τραγούδια ο καθένας έβρισκε και βρίσκει τις σκέψεις του και την καθημερινότητα του.
Ο πόνος της αγάπης, η απογοήτευση του χωρισμού, η χαρά του έρωτα, ο κρυφός και συνάμα «παράνομος» πόθος, όλα ήταν και είναι μέσα σε αυτά τα τραγούδια.
Αυθεντικά θα τολμούσα να τα πω αυτά τα τραγούδια, αυθεντικά γιατί καθένα απ’ αυτά ήταν και ένα άγγιγμα ψυχής.

Δεν είναι κατά τη γνώμη μου σωστό να κάνουμε σύγκριση μεταξύ των μουσικών του κόσμου, κάθε μια έχει την γοητεία και την αρμονία της, κάθε μια για το λαό που την έχει γράψει και την ΚΑΤΑΝΟΕΙ έχει και κάτι να πει.

Το τραγούδι διαμορφώνετε μέσα από την ανάγκη και την καθημερινότητα της κάθε εποχής.
Θα μπορούσε σήμερα να γράφετε ρεμπέτικος στοίχος ;
Όχι γιατί οι συνθήκες ζωής είναι τελείως διαφορετικές και η γλώσσα που μιλάμε διαφέρει παρασάγκας.

Π.Χ. Αν σήμερα πας σε ένα νέο και του πεις « …. ε ντε λα μαγκέ ντε βοτανίκ ….. άλα λα φουμέντο και μπαφιόρε μετε γκομενέτε ο μπουφέ … » θα μείνει και θα σε κοιτάει σα να του μιλάς εξωγήινα και θα σου απαντήσει « excuse me ??? » και γυρνώντας στους φίλους του θα πει «Τι είπε ο λάμερ ; Μπρέιν λάγκ έχει ή το ντάουν λόαντ κάνει ρεστάρτ ;»

Πως μπορώ λοιπόν να μην αγαπήσω τα τραγούδια της πατρίδας μου ;
Πως μπορώ να μη νοιώσω τον πόνο του Έλληνα ή τη χαρά του ;
Πώς να μη διδαχθώ μέσα από εκεί την ιστορία τους ; Αναλλοίωτη χωρίς σάλτσες και κρυμμένα πράγματα.

Όταν καπνίζει ο λουλάς εσύ δεν πρέπει να μιλάς , κοίταξε τριγύρω οι μάγκες κάνουν όλοι κάνουν τουμπεκί !

Αυτά λοιπόν τα νέα της Αλεξάνδρας που μου ‘λεγε δε ξέρω τι θα πει άντρας !

Ο κακός λύκος

07/04/2004, 12:59:26
Προσωπικά δεν έχω και τόσο "αγαθή" σχέση με τα σκυλάδικα , μια και έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στις γάτες και στις "γάτες" . Πάντως, μετά από 5, 6, 7, 8, 9 ποτάκια κάτι γίνεται.....
Τελειώνοντας, θα ήθελα (κοκκινίζοντας από ντροπή ) να γράψω τον μέγιστο στίχο που άκουσα από μια "αοιδό" σε ένα σκυλάδικο έξω από την Λαμία:

"ΑΠΟΨΕ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΒΡΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΙΟΔΟ........."

Άντε και να καούν τα κάρβουνα!

ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,
ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ........

GhostΜέλος
08/04/2004, 00:38:53
quote:

"ΑΠΟΨΕ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΒΡΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΙΟΔΟ........."

ΚΑΛΑ Ο ΣΤΙΧΟΣ ΕΓΡΑΨΕ...!!!

08/04/2004, 08:39:11
Πάντα στην πορεία της ζωής μου εκτιμούσα ένα καλό χαμαιτυπείο,
σε φέρνει σε επαφή με μια άλλη πλευρά του κόσμου που ζούμε,
αν θες λοιπόν πραγματικά να έχεις άποψη για ότι συμβαίνει γύρω σου
πρέπει να πας μια φορά τουλάχιστον……

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!