- Αύρα και Πεδίο (Ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εχει καποιος να μου δωσει μια απαντηση? Μια εξηγηση?
Ευχαριστω εκ των προτερων,
Chess
Μάλλον δίνεις υπερβολική σημασία στις λάμπες που βλέπεις να τρεμοπαίζουν (συχνό φαινόμενο) παρά σε τόσες άλλες που σίγουρα δεν το κάνουν. Δοκίμασε να αλλάξεις τις λάμπες του σπιτιού σου μιας και αυτές μπορεις να διαχειριστείς, ώστε να ελέγξεις αν συνεχίζεται το φαινόμενο και μετά την αλλαγή.

Γιατρος δεν ειμαι, απλη υποθεση κανω

Edited by - PREDATOR on 27/02/2010 09:59:28
ΤΡΩΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΥ...
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΥΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΙΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΟ...
CHARMED
CHARMED
Edited by - alex22 on 28/02/2010 15:24:49
Όπως καταλαβαίνεις θα ακούσεις πολλές απόψεις και εξηγήσεις γι΄αυτό που σου «συμβαίνει», τώρα ποια άποψη θα σε ικανοποιήσει περισσότερο, εξαρτάται από τον εσωτερική σου κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα…![]()
Πάντως πριν αρχίσεις και σκέπτεσαι κάποιες περίεργες εξηγήσεις θα σου έλεγα πρώτα να εξετάσεις αυτό που σου λέει ο φίλος Agnostic.
quote:
Μάλλον δίνεις υπερβολική σημασία στις λάμπες που βλέπεις να τρεμοπαίζουν (συχνό φαινόμενο) παρά σε τόσες άλλες που σίγουρα δεν το κάνουν

θα ρωτουσα , εαν εισαι σε επαρχια , σε νησι , σε μακρινη περιοχη απο καποιο κεντρικο σταθμο της δεη !!! επισης εαν συμβαινει μονο σε σενα ... ή ολοι βλεπουν αυτο που συμβαινει ...
παντως σε εμενα ενα διαστημα , οσο διαβαζα το φως αναβοσβυνε , μολις το κοιτουσα σταματουσε ... η δυναμη της θελησης χαχαχαχα ... ματζικ χαχαχα ... οχι απλα η περιφεριακη μας οραση ειναι ποιο ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ (ισως δεν ειναι σωστος ο ορος) και αντιλαμβανεται περισσοτερα πραγματα ... εαν δουμε την τηλεροαση (τις παλιες που ηταν 50hz) με την περιφερειακη μας οραση θα δουμε οτι τρεμει , οπως και οι οθονες των υπολογιστων (αν και θελει καποια εξοικειωση, με την περιφεριακη μας οραση ενοοω οταν δεν κοιταμε απευθειας κατι )
αυτα..

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Edited by - makfor on 28/02/2010 20:34:00
Να λοιπόν που ένα παλιό θέμα επέστρεψε από την αφάνεια!
Αναφέρομαι, στη συζήτηση που είχε ξεκινήσει πριν από... 7 χρόνια! και που είχε ως αντικείμενο το φαινόμενο του να σβήνουν οι λάμπες (του δρόμου), συνήθως όταν κάποιος περνάει κάτω από αυτές.
Μπορείτε να διαβάσετε το παλιότερο θέμα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Οταν προχωράτε σβήνουν οι λάμπες;
Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο του esoterica, στο οποίο υπάρχουν κάποιες ερμηνείες για το επονομαζόμενο φαινόμενο SLI (Street Light Interference - φαινόμενο SLI):
O τίτλος του θέματος αυτού αλλάζει από:
"Αύρα και Πεδίο"
σε:
"Αύρα και Πεδίο (Ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις)"
ώστε να είναι πιο εύκολο για κάποιον να καταλάβει (από τον τίτλο) τι πραγματεύεται το θέμα.

Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου. Με ενδιαφέρει η δικιά σου αντιμετώπιση, δηλαδή τρομάζεις για παράδειγμα όταν συμβαίνει; Τι σκέφτεσαι αφού το διαπιστώνεις;
Επίσης, το τρεμόπαιγμα που λες, το διαπιστώνουν και άλλα άτομα; Πχ συγκάτοικοι σου σπίτι λένε ότι όταν έρχεσαι τρεμοπαίζουν τα φώτα;
Επίσης μήπως μένεις σε νησί με ανανεώσιμες πηγές; Ειδικά ανεμογεννήτριες;
Μια διευκρίνιση ακόμα μιλάμε για αργές μεταβολές της φωτεινότητας ή γρήγορες; Δηλαδή μπορείς μετρήσεις 1-2 στο λεπτό ή είναι ας πούμε 2-3 μέσα στο δευτερόλεπτο και ακόμα γρηγορότερες; Εν γένει η τάση του δικτύου ουσιαστικά αναβοσβήνει τις λάμπες 2 φορές μέσα σε μια περίοδο(Τ=20 ms) αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν γιατί έχουν αντίληψη με 2πλάσια περίοδο περίπου (το μάτι σε συνδυασμό με τον εγκέφαλο παίρνει ουσιαστικά 30 "φωτογραφίες" το δευτερόλεπτο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το ότι η τηλεόραση κάνει αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται την αδυναμία του ματιού να πάρει πολλές "φωτογραφίες" και προβάλλοντας 25 (στο PAL) και 30 (στο NTFS) εικόνες το δευτερόλεπτο μας δίνει την ψευδαίσθηση της κίνησης.
Αν μου απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις ενδεχομένως να είμαι σε θέση να κάνω μια εικασία.
Edited by - IndustrialAngel on 01/03/2010 22:26:15
Επισης, το τρεμοπαιγμα το εχουν παρατηρησει και ο κολλητος μου και η κολλητη μου, και ειδικα στην κολλητη μου εχει κανει πολυ μεγαλη εντυπωση.
Και τελος, οι λαμπες αναβοσβηνουν 2-3 φορες το λεπτο η αρκετες φορες πολυ περισσοτερο οπως για παραδειγμα 10-15 φορες το λεπτο.
Ελπιζω οι απαντησεις μου να σε βοηθησαν στο να κανεις μια εικασια.
Από αυτό που λες για τους φίλους σου συμπεραίνω ότι ΜΟΝΟ όταν πλησιάζεις τρεμοπαίζουν; Αυτό εννοείς έτσι; Μια μέθοδος "ελέγχου" προφανής είναι να ζητήσεις από τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα φώτα οταν είσαι μακρυά και όταν πλησιάζεις. Αν δηλαδή συνδέεται 100% με την παρουσία σου το φαινόμενο.
Μπαίνω στον πειρασμό να σου ζητήσω να πλησιάσεις το χέρι σου κοντύτερα στο λαμπτήρα .ΠΡΟΣΟΧΗ: μην τον ακουμπήσεις κινδυνος ηλεκτροπληξίας και εγκαύματος. Απλώς να βαλείς το χέρι σου μερικά εκατοστά απόσταση από το λαμπτήρα. Θα ήθελα να ξέρω αν "δυναμώνει" το φαινόμενο δηλαδή οι εναλλαγές γίνονται συχνότερες ή η φωτεινότητα πέφτει περισσότερο.
Μια διεκρίνιση ακόμα μιλάμε για λάμπες πυρακτώσεως ή από τις άλλες τις οικονομικές που λέγονται φθορισμού; Το μαγνητικό πεδίο επηρεάζει τους λαμπτήρες φθορισμού. Πχ οποισδήποτε αν περάσει έναν αρκετα ισχυρός μαγνήτης από έναν λαμπτήρα φθορισμού αυτός θα φωτίσει για λίγο.
Επίσης όταν λες τραυματική εμπειρία μήπως είχες κανά τροχαίο και έχεις τίποτα μεταλικά από καμιά εγχείριση στα γόνατα κτλ; Η' παίρνεις τίποτα φάρμακα/συμπληρώματα;
Πολύ σημαντικό:Αν κρατάς στα χέρια σου πυξίδα, αυτή προσανατολίζεται σωστά στο βορά;
Αν υποθέσουμε ότι το φαινόμενο οφείλεται 100% σε εσένα και ενισχύεται όσο πλησιάζεις τότε η μόνη εικασία είναι ότι κάτι όντως παίζει με το ΗΜ πεδίο του σώματος σου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν (ιδιαίτερα ασθενές) το οποίο ενισχύεται και από το ρεύμα που διαρρέει τα νεύρα (της τάξης των 100 mV) http://en.wikipedia.org/wiki/Neuron . Σε εσένα μπορεί να είναι ισχυρότερο. Η εκτίμηση μου είναι ότι θα αρχίσει να φθίνει σιγά σιγά αυτό όσο θα αποκαθιστά ο οργανισμός σου την αρχική του κατάσταση
Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνουν περίεργα με τον ηλεκτρισμό/μαγνητισμό.
Για παράδειγμα αυτός ο καημένος για κάποιον λόγο(μάλλον το πεδίο του σώματος του) μάζευε τους κεραυνούς
http://en.wikipedia.org/wiki/Roy_Sullivan
Οσο για την ερωτηση σου σχετικα με την αποσταση μου απο τα φωτα..Τα φωτα τρεμοπαιζουν μονο οταν βρισκομαι μπροστα τους η διπλα τους.. Και αυτο με το χερι το δοκιμασα προσφατα.. Ημουν στο μπανιο,μπροστα στην λαμπα που αναβοσβηνει, και ξαφνικα αρχισε να τρεμοπαιζει και ακουγοταν ενασ ηχος σαν τσιτσιρισμα κ νομιζα οτι θα σκασει..Και πλησιασα το χερι μου κ λιγο πριν την ακουμπησω εσβησε εντελως..Και εκανα μερικα βηματα προς τα πισω και τοτε ξαναναψε...
Σε οσες λαμπες το εχω παρατηρησει αυτο το φαινομενο, οι λαμπες ειναι κοινες λαμπες πυρακτωσεως..
Επισης, η τραυματικη εμπειρια που ειχα, ναι μεν ηταν σωματικη αλλα δεν εχω κατι μεταλλικο μεσα μου, οπως επισης δεν παιρνω και φαρμακα η συμπληρωματα.
Και η απαντηση μου στην τελευταια σου ερωτηση ειναι οτι δεν εχω καταφερει ποτε να χρησιμοποιησω πυξιδα γιατι δεν δειχνει ποτε τον βορα...
Αυτα!
Οπότε το γεγονό ότι έσβησε ο λαμπτήρας και μετά ξανάαναψε συν το γεγονός που μου περιγράφεις με την πυξίδα μου δείχνουν ότι κάτι παίζει με το μαγνητικό πεδίο. Έχεις ένα ασυνήθιστα υψηλό πεδίο σε σχέση με το μέσο άνθρωπο. Πρέπει να το ψάξεις περισσότερο. Οι λαμπτήρες πυράκτωσης με προβληματίζουν λίγο περισσότερο ως προς το τι συμβαίνει ακριβώς.
Εν γένει η κατάσταση της υγείας σου αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται καλή;
Εγώ εικάζω ότι θα αρχίσει να φθίνει με τον καιρό
quote:
ΜΗΠΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΜΑΓΕΙΑ???CHARMED
Ναι, ασχολουμαι.. Οχι τακτικα αλλα οταν μπορω...
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΑΝ ΠΑΣ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ...
ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΗΘΕΛΑ...ΠΩ ΠΩ..
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΣΧΟΛΕΙΣΑΙ..ΤΕΣΠΑ..
CHARMED
quote:
CHARMED3ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΥΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΙΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΟ...
Γιατί? ![]()
Αυτά προς το παρών...
ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"