- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Όσο για τομ Μέγα Αθανασιο, είναι ντροπή σου που τον συκοφαντείς,
επειδή έτσι έμαθες, αλλά δεν ξέρεις πόσο λάθος κάνεις...
Ντροπη μου ; Δεν θα΄σαι καλα !
Αγιος Αθανασιος (Κατα Ελληνων,10 , εκδοση "εργα απολογητικα" εποπτεια του καθ. θεολογικης σχολης Π. Χρηστου , μεταφραση του καθ. θεολογικης σχολης Στεργιου Σακκου )
"Και το αξιοθαυμαστον μαλιστα ειναι οτι ο πολυς σοφος των Ελληνων , ο Πλατων , ο οποιος εκαυχηθη πολυ δια τους στοχασμους του περι θεου , και αυτος μαζι με τον Σωκρατη κατεβαινει εις τον Πειραια δια να προσκυνηση (???) την Αρτεμιν , εργον της ανθρωπινης τεχνης ." (Κατα Ελληνων 10 )
"Οι Φοινικες ανεκαλυψαν το αλφαβητον" (!!!) (Κατα Ελληνων ,25)
"Οπως δε αυτοι που επεσαν τελειως ερπουν εις την γην σαν τα σαλιγκαρια εις το χωμα , ετσι οι ασεβεστατοι ανθρωποι (= οι Ελληνες) , αφου επεσαν και κατεκρημνιθησαν απο την παραστασιν που ειχαν περι θεου , εν συνεχεια ετοποθετησαν εις την θεσιν του θεου ανθρωπους και αγαλματα ανθρωπων ειτε ζωντων ειτε νεκρων ." (Κατα Ελληνων ,9)
Βαριεμαι και δυσκολευομαι να γραφω (λογω του ατυχηματος στο χερι ) , νομιζω ομως πως ειναι αρκετα αυτα τα αποσπασματα αρκει να σημειωσουμε οτι α) οι Ελληνες δεν προσκυνουσαν ποτε β) το παραμυθι των Φοινικων εχει καταπεσει προ πολλου γ) οι Ελληνες δεν ησαν ειδωλολατρες . Αυτες οι αηδιες που λεγαν , καποια στιγμη η σημερινη εκκλησια πρεπει να τις διαγραψει ή να τις κρατησει ως ενθυμιο της φαυλης πολιτικης της για την εδραιωση της . Πλεον δεν χρειαζεται ... η εδραιωση ειναι δεδομενη ασχετως αν στηριχθηκε στο μισος και στην κακεντρεχεια των ιερεων της .
=====================================================
Ψηλος :
quote:
Σε παλαιότερο μήνυμά σου, είχες παραθέσει μια πρόταση που υποτίθεται ότι ήταν ύβρις και σε ρώτησα από που ακριβώς την ξεσήκωσες.
Έκανες την πάπια και έσπευσε ο macedon να σε ξελασπώσει αλλά δεν τα κατάφερε. Σε ρώτησα και σε ξαναρώτησα και πήγα να δω την πηγή που υποτίθεται ότι βρισκόταν αυτή η «ύβρις», αλλά τίποτα δεν βρήκα. Δεν πήρες θέση επ’ αυτού!
Τότε εγώ σου είπα πως είσαι ένας απλός και κοινός συκοφάντης. Επέμενα και σου είπα πως η πρόταση, όπως εσύ την παρουσίαζες, την οποία ξεσήκωσες μάλλον από το Δαυλό, δεν υπάρχει σε κανένα πρωτότυπο σύγγραμμα.
Περιμένω ακόμη να πάρεις συγκεκριμένη θέση επ’ αυτού του ζητήματος.
Το οτι εψαξες τιθεται εν αμφιβολω , το οτι προσπαθεις να αποφυγεις την παραδοχη οτι υβριζονται οι Ελληνες στα πατερικα κειμενα ειναι δεδομενο , το οτι πραγματι υβριζονται οι Ελληνες ειναι και αυτο δεδομενο, το οτι μπορει ο συντακτης του αρχικου κειμενου απ΄όπου διαβασα και εγραψα το επιμαχο σημειο να εκανε ενα συντακτικο λαθος , ειναι ανθρωπινο και ως ενα βαθμο κατανοητο , το να μην πιστευεις ομως στα ματια σου ειναι παντελως παραλογο . Εχει μεγαλη σημασια αν η προταση ειναι συνεχης ή ειναι δυο προτασεις ; Αλλαζει η υβρη ; Οχι βεβαια ! Εισαι τοσο πορωμενος ή τοσο βολεμενος ή τοσο καλα πληρωμενος ωστε ως γνησιος αρνητης δεν μπορεις να πραξεις διαφορετικα . Παιρνω θεση λοιπον και λεω πως εισαι κυριολεκτικα κοινος συκοφαντης .
quote:
Αντί όμως να δείξεις λίγη σοβαρότητα, μας παρουσιάζεσαι με ένα σωρό ξεπατικωμένα κείμενα (πιθανώς από το Δαυλό, τα οποία ούτε ο Δαυλός γνωρίζει, αλλά ούτε και συ, από που προέρχονται, από τι είδους συγγράμματα), που έχουν σκόρπιες λέξεις εδώ και εκεί, τις οποίες θες ντε και καλά να τις χρεώσεις ως ύβρεις κατά των Ελλήνων.
Έ όχι βρε φίλε, έτσι δεν γίνεται κουβέντα! Περίμενα και περιμένω λίγη σοβαρότητα εκ μέρους σου!!!
Τα κειμενα που σου εδωσα ηταν ενα δειγμα μονο, απο το TLG και στο πλαισιο της εικονας αναγραφεται απο ποια κειμενα εχουν ανασυρθει . Η συνεχεια της εργασιας σου, δηλαδη της συκοφαντιας σου , αποβαινει ακαρπη .
quote:Εμεις οι 5,6 ειμαστε αυτοι που δεν δεχονται να τους πωλουν φυκια για μεταξωτες κορδελες και το κανουμε αφιλοκερδος . Αυτο που θελουμε ειναι ... ( ... εχεις αγωνια ε; )
Οι μόνοι που δεν θέλετε να καταλάβετε, μολονότι βλέπετε πως έτσι είναι, είστε εσείς οι πέντε-έξι. Το γιατί το κάνετε δεν το γνωρίζω. Αν το κάνετε αφιλοκερδώς, τότε σας δουλεύουν ψιλό γαζί!!
quote:
Σε όλα αυτά τα συγγράμματα (τουλάχιστον σε όσα έχετε παραθέσει ως τώρα), με θρησκευτικό περιεχόμενο ή αντικείμενο, ο όρος ή «παράγωγο» της λέξης «Έλληνας, έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον ειδωλολάτρη και την ειδωλολατρία.
Βρε Ψηλε δεν κανεις κατηχηση σε 10χρονα ... Οταν γινεται αναφορα στον Πλατωνα και αλλους φιλοσοφους ποιανου παραγωγο ειναι ;
Και αντε να ειναι ετσι οπως το λες ... στους "ειδωλολατρες" δεν συγκαταλεγονται και οι Ελληνες ; Τι αλλαζει λοιπον ; ΤΙΠΟΤΑ !
quote:
Τι θέλετε και το παιδεύετε;;
Αποκαθιστουμε την αληθεια στην μνημη εκεινων που εχασαν την ζωη τους απο την λαιλαπα των τσοπαναραιων .
==================================================
ευρωπαιος :
quote:
Μάλιστα!!!!
Τι μαλιστα βρε ; Ειναι τιποτα απο αυτα που εγραψα αναληθη ; Αυτη ειναι η ουσια του θεματος ... τα αμφισβητεις ;

και δεν το καταλαβάινεις..Ο Μέγας Αθανάσιος,κατέδειξε
το ότι ελεύθερα πνεύματα και φιλόσοφοι, όπως ο Αριστοτέλης, ο
Πλάτωνας, προσκυνούσαν αγάλματα...Είναι τίποτε το μεμπτό σε
αυτό; Περίμενε ότι θα είχαν ελευθερωθεί και θα περιφρονούσαν
την θρησκεία των ειδώλων, λόγω του πνευματικού τους επιπέδου...
Η διαφορά μας φίλε μου είναι ότι εσύ δηλωνεις γενικά και εφ όλης
της ύλης, περήφανος για την αρχαία Ελλάδα,ενώ ο Ψηλός, ο Ευρωπαίος,
εγώ κι οι άλλοι, κοιτάζουμε τα καλύτερα της....Είναι απλό, δεν
είμαστε πορωμένοι...Αλλά, νηφάλιοι...
Χρειαζεται αν θέλουμε να λέμε ότι κοιτάμε να πάμε μπροστά,
αλλοιώς, καταλήγεις να περιμένεις αστρόπλοια των Ελ....
Κοινώς, δεν μπορείς να τρώς ακόμη απο το παρελθόν, δεν είμαστε
απόγονοι των..Μπήτλς, να περιμένουμε ποσοστά απο τις εταιρίες
που προωθούν μουσική...Πρέπει να κάνουμε κάτι κι εμείς, σαν χώρα
και σαν άνθρωποι....Αυτά για το "μη μου άπτου τα ιερα και όσια
του 12θέου"...
Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto
την εποχή, ήταν έτσι οι συνθήκες, λόγω του αυτεξουσίου
του ανθρώπου, ώστε ο Θεός έλεγε έτσι...
Αλλάξαν τα πράγματα, μόνο χάρη στο αυτεξούσιο που είπαμε λίγο πρίν
και χάρη στον ρόλο πυ έπειξε η Ελλάδα στη διάδοση και την
εξύψωση της ιδέας του χριστιανισμού, αυτό που αγνοείς εσύ και
οι άλλοι φίλο μαςς ότι το ελληνικό πνεύμα έφτασε τον χριστιανισμό
σε δόξες που τον κάνουν την καλύτερη θρησκεια που μπορεί να
σώσει τον άνθρωπο...
Για μένα θέμα είναι ότι θέτετε θέματα που δεν υφίστανται, όταν η
κατάσταση που ζούμε θέλει ενότητα, ομοψυχία, καλές επιλογές και
ηρεμία..
Έρχεται μια στιγμή τη ζωή όλων μας, αλλά και σε μαζικούς αριθμούς,
όπου καλούμαστε να δείξουμε πόσο ουσιαστικοί μπορούμε να γίνουμε...
quote:Και πιος σου ειπε οτι πεθανε αυτο που επικρατει τωρα στην Ελλαδα τι νομιζεις οτι ειναι???
Επειδή ειδικά οι αρχαιολάτρες δεν δικαιούνται να ομιλούν
περί ..πτωμάτων, ας κοιτάξουν την πεθαμένη θρηκσεία τους, που
πια υπάρχει μόνο μέσα στα μυαλά τους, γιατί όχι απλα βρωμάει
και ζέχνει, αλλά είναι και αποκρουστικό στη θέα, το πτώμα της ...
Εμας τουλάχιστον, μόνο για απλό στυλ ζωής μας κατηγόρησαν, ότι δεν
κάνουμε μπότοξ και πλαστικές, όχι ότι είμαστε..ζόμπι...
Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto
quote:Για μένα θέμα είναι ότι θέτετε θέματα που δεν υφίστανται,
Και οι ύβρεις μέσα στα βιβλία σας τι είναι?????
Δλδ κατά το σκεπτικό το δικό σας βγάζετε τρελό ακόμη και τον πρώην πρόεδρο Κ.Στεφανόπουλο....σωστά???
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related
και τι υπάρχει..Πέρα απο σκηνοθεσίες και οργανώσεις
Νέας Εποχής..Μιλάμε για το ότι μόνο ότι έχει ψυχή
αντέχε στο χρόνο..
Καθώς είπε κι ο Χριστός, "εγω ειμί ο Ποιμήν ο καλός
και την ψυχή μου τίθημοι υπέρ των προβάτων..."
Μπορείς να δεις μεγαλύτερη θυσία, ανιδιοτελής και δίχως
συμφέροντα; Τέτοια πράγματα μένουν, τα παραμύθια και τα
διφορούμενα κείμενα, απλώς παραπλανούν..
Αυτό που επικρατεί είναι τόσο δυνατό που δεν πεθαίνει ποτέ,
αντιθέτως με θρησκείες που την διακοσμούν για να τις κάνουν
να δείχνουν μοντέρνες,ενώ είναι παλιατζούρες,σαν ιδέες, εννοώ,
μην παρεξηγηθούμε...Αν ήταν οικονομική η παλαιότητα, μπορεί να
έβγαινε και κάποιο κέρδος,αλλά στις ιδέες είναι μόνο ζημιά....
Άποψη μου....
έχεις να λέμε ξανά και ξανά τα ίδια...Ξέρεις καλά ότι
με αυτό που λές ύβρεις, έχουμε εξηγήσει ότι απο Έλληνες
σε Έλληνες, δεν γίνεται εθνική ύβρις, πώς να το κάνουμε;
Να αλλάξουμε την λογική μας, για να δικαιωθεί η παλια και
ξενόφερτη ειδωλολατρική θρησκεία; Πολύ εγωιστικό....
quote:
Αγαπητή μου ar_ia, δεν μπορώ να καταλάβω τι όφελος
έχεις να λέμε ξανά και ξανά τα ίδια...Ξέρεις καλά ότι
Να αλλάξουμε την λογική μας, για να δικαιωθεί η παλια και
ξενόφερτη ειδωλολατρική θρησκεία; Πολύ εγωιστικό....
1ον Τα λέω μπας και τα εμπεδώσεις....
2ον Δεν πληρώνομαι σε αντίθεση με σας....
3ον Εσείς νομίζετε ότι είμαστε στο κατηχητικό σας και μας παραμυθιάζετε
4ον ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ
4ον Η λογική σας είναι η λογική του παραλόγου....
Σε κάλυψα?????
Α, επίσης όταν σου λένε για ύβρεις, δεν έχω δει να δώσεις απαντήσεις πάνω σε αυτό, να πεις δλδ "ναι είναι" ή "όχι δεν είναι", αλλά το πας γύρω γύρω πάντα.....
Είναι τυχαίο άραγε???????????
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related
quote:
Αγαπητέ μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, μόνος σου λές το λάθος σου
και δεν το καταλαβάινεις..Ο Μέγας Αθανάσιος,κατέδειξε
Πλάτωνας, προσκυνούσαν αγάλματα...
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΛΜΑΤΑ . ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ ,ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ,ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ,ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ .
quote:Ειναι το ψεμα και η υποκρισια που υπαρχει σε καθε "ποιμενικο" λογο , ειναι η διαφορετικη θεωρηση των πραγματων , η διαφορετικη οπτικη που ειχαν ο Ελληνικος πολιτισμος και ο θρησκευτικος φανατισμος των τσοπαναραιων απο την αλλη . Ο χριστιανισμος γενικοτερα δεν κυνηγησε μονο την Ελληνικη θρησκεια αλλα και τον Ελληνικο πολιτισμο .
Είναι τίποτε το μεμπτό σε
αυτό;
quote:
Τέτοια πράγματα μένουν, τα παραμύθια και τα
Δεν υπαρχει εννοια διφορουμενη , οι θεσεις των χριστιανων πατερων ειναι ξεκαθαρη .

quote:Οι σκηνοθεσιες και οι οργανωσεις γιναν τοτε φιλε τρεχα τωρα απλα βαδιξουμε σε λαθος μονοπατια εδω και 17-18 αιωνες περιπου δεν ειναι δικο μας το φταιξιμο που οι τοτε πατερες ναι μεν καλως καναν και δανειστικαν πραγματα απτην Αρχαια Ελληνικη θρησκεια αλλα στην πορεια κανοντας λαθη επι λαθων βαδισαν σε λαθος μονοπατι. Γιατι αυτο συμβενει. Και αυτο νομιζω οτι ειναι και το προβλημα τον περισοτερων. Πως να το κανουμε αλλωστε δεν ειμαστε ολοι το Ιδιο και ας ειμαστε ολοι ανθρωποι(Ασπροι -μαυροι- κοκκινοι και δεν συμαζευται).
Σε αυτό διαφωνούμε φίλε ZeusE, στο τι πέθανε
και τι υπάρχει..Πέρα απο σκηνοθεσίες και οργανώσεις
Νέας Εποχής..Μιλάμε για το ότι μόνο ότι έχει ψυχή
αντέχε στο χρόνο..
Καθώς είπε κι ο Χριστός, "εγω ειμί ο Ποιμήν ο καλός
και την ψυχή μου τίθημοι υπέρ των προβάτων..."
Μπορείς να δεις μεγαλύτερη θυσία, ανιδιοτελής και δίχως
συμφέροντα; Τέτοια πράγματα μένουν, τα παραμύθια και τα
Αυτό που επικρατεί είναι τόσο δυνατό που δεν πεθαίνει ποτέ,
αντιθέτως με θρησκείες που την διακοσμούν για να τις κάνουν
να δείχνουν μοντέρνες,ενώ είναι παλιατζούρες,σαν ιδέες, εννοώ,
μην παρεξηγηθούμε...Αν ήταν οικονομική η παλαιότητα, μπορεί να
έβγαινε και κάποιο κέρδος,αλλά στις ιδέες είναι μόνο ζημιά....
Άποψη μου....
Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto
Edited by - ZeusE on 26/01/2009 23:41:18
quote:
Ψηλός
Εγώ πάντως, σου υπόσχομαι πως μόνο στο Δαυλό θα πιστεύω!!
Αν διάβαζες Ψηλέ τον ΔΑΥΛΟ , θα διηύρυνες τους πνευματικούς σου ορίζοντες και ίσως να μπορούσες να κάνης και κάποια αντιπαράθεση της προκοπής , και όχι αυτά τα σεντόνια με όλες τις απαντήσεις που κατεβάζεις , για να καταλήξης στο τέλος σε ατεκμηρίωτη απάντηση δύο ή το πολύ τριών σειρών επιβαρύνοντας άσκοπα και την χωρητικότητα του server των forums . Κάποιος που θέλει να κάνη σοβαρή αντιπαράθεση Ψηλέ , φροντίζει προτίστως εκτός από τις δικές του θέσεις να γνωρίζη και τις θέσεις και τις απόψεις του συνομιλητή του , μέσα από τα βιβλία και τα έντυπα που εκείνος διαβάζει .
quote:
Ψηλός
****Να δούμε ως πότε θα συκοφαντείτε ανενόχλητοι;;
Καθώς φαίνεται Ψηλέ , η λέξη συκοφάντης και συκοφαντία έχει χάσει παντελώς την έννοια της παρά τοις χριστιανοίς του forum , αλλιώς δεν εξηγείται γιατί την χρησιμοποιούν κατά κόρον εναντίον όποιου δεν συμφωνεί με την εξ ανατολών αίρεση του Ιουδαϊσμού , και παρουσιάζει την ιστορική πραγματικότητα .
Σύμφωνα με τα λεξικά συκοφάντης είναι αυτός που καταγγέλλει , εν γνώσει του ότι είναι ψευδή , γεγονότα διαστρεβλώνοντας και παραποιώντας την αλήθεια .
Όμως αυτά που γράφονται στο παρόν θέμα από όλους όσους εξετάζουν από την ιστορική τους πλευρά τα γεγονότα και δεν τα δέχονται ασυζητητί και εξ αποκαλύψεως , είναι ιστορικές αλήθειες που περιλαμβάνονται , στα βιβλία των ιστορικών , στα ιερά κείμενα , και στους καταγεγραμμένους λόγους των πατέρων της θρησκείας σου .
Και ερωτώ . Ποιες από τις ύβρεις που αναφέρθηκαν στο παρόν θέμα είναι ψευδείς και αποκυήματα αυτών που τις παρέθεσαν ; Μήπως δεν είναι όλες καταγεγραμμένες στα ιερά βιβλία των χριστιανών ; Ή μήπως δεν τις έχεις διαβάσει γιατί δεν διαβάζεις ούτε τα θρησκευτικά σου βιβλία και απλώς αρκείσαι στο να κάνης copy-paste διάλογο με εμάς τους υπολοίπους , μεταφέροντάς μας απόψεις άλλων τις οποίες δέχεσαι de facto δίχως να κάνης τον κόπο να εξετάσης καν αν είναι παραποιημένες ή όχι ;
Άρα ο ορισμός του συκοφάντη Ψηλέ χαρακτηρίζει τις πράξεις της ΟΟΔΕ , των απολογητών , και όλων όσων συνειδητά αναμεταδίδουν τα ψεύδη τους . Όσο για την υποβόσκουσα απειλή του ανενόχλητοι , πρέπει να συνειδητοποιήσης ότι ο καιρός της παντοδυναμίας της θρησκείας σου όπως ήταν στο θεοκρατικό Βυζάντιο που τόσο λατρεύεις εσύ και οι υπόλοιποι Ρωμιοί , παρήλθε ανεπιστρεπτί και δεν μπορείς πλέον να μας ανεβάσης στην πυρά .
*
quote:
europaios2
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση (δυσάρεστη για σένα), να έχω σχεδόν τελειώσει ένα κύκλο επαγγελματικών υποχρεώσεων.Είναι γεγονός ότι ο βιασμός της ιστορίας από τους Χριστιανομάχους είναι και αυτοσκοπός τους. Δεν εξηγείται αλλιώς, όταν μεταφέρονται επιλεκτικά αποσπάσματα, που ως στόχο έχουν την διαστρέβλωση της αλήθειας, ή όταν εσκεμμένα αποκρύπτονται ιστορικές απόψεις και αλήθειες που καταγράφονται στο ίδιο μάλιστα βιβλίο και στο ίδιο κεφάλαιο απ' όπου έχουν κάνει την κοπτοραπτική τους προκειμένου να λιβελογραφήσουν κατά του Χριστιανισμού.
Τι έγινε europaioi ; Μπήκατε σε καμιά καινούργια ομάδα απολογητών και αποφασίσατε να αφήσετε κατά μέρος τα comics και τα cartoon ; Κάποιο είδος προόδου είναι κι αυτό . Όσο για το τι πρόκειται να επακολουθήση είναι αρκούντως γνωστό . Ψεύτης ο Μαλάλας , εμπαθής ο Προκόπιος , τρελός ο Πορφύριος , αναξιόπιστος ο Ζώσιμος , υβριστής ο Κέλσος κλπ , κλπ .
Όσο για την κοπτοραπτική που αναφέρετε , ο europaios 1 έδωσε το φωτεινό παράδειγμα στο παρελθόν όταν είχε στείλει αντίγραφο σελίδας από το «Ακμή και παρακμή του Βυζαντίου» , στην οποία σημειωνόντουσαν οι διωγμοί κατά των εθνικών , όμως αγνόησε το ιστορικό γεγονός και υπογράμμισε την παράγραφο με την γνώμη του συγγραφέα ότι και δίχως τους διωγμούς οι άνθρωποι θα ασπαζόντουσαν τον χριστιανισμό .
Πάντως ότι και να κάνετε αγαπητοί europaioi , όσο και αν καταβάλλετε προσπάθειες να εκτρέψετε το θέμα από τον αρχικό του προορισμό , τις ύβρεις κατά των Ελλήνων δεν μπορείτε να τις σβύσετε μέσα από τις σελίδες των ιερών βιβλίων της Ορθοδόξου εκκλησίας , γιατί από ότι μου έχουν πει τουλάχιστον , αυτές οι ύβρεις δεν υπάρχουν στα βιβλία των άλλων χριστιανικών δογμάτων .
Πάντως αυτό το «βιασμός της ιστορίας» , πολύ εντυπωσιακό . Ελπίζω να το θυμόσαστε στη συνέχεια γιατί έχει να πέση πολύ γέλιο .
*
quote:
Εσένα και τον Μακεδόνα, εννοώ, φίλε μου Γιάπετ...
Εξαφανιστήκατε και έμεινε μόνο η ασάφεια περί ύβρεων,
σε εσάς, γιατί αρνείστε ότι ΄Ελληνες δεν μπορεί να κατηγορούν
τη φυλή τους...
Μπα... δεν ήξερα ότι με στερείσαι, αν λείψω μια-δυό ημέρες...
Η μόνη ασάφεια έχει να κάνει με αυτό που αντιλαμβάνεσαι.
Αν ήταν ασάφειες, θα μπορούσες εύκολα να το αποδείξεις, όμως μόνο κήρυγμα και λιβάνισμα του χριστιανισμού και του παπαδαριού του είσαι.
quote:
Χρειαζεται αν θέλουμε να λέμε ότι κοιτάμε να πάμε μπροστά,
αλλοιώς, καταλήγεις να περιμένεις αστρόπλοια των Ελ....
Πολύ πιθανότερο απ’ αυτό που περιμένεις εσύ και οι άλλοι που αναφέρεις.
Βάζεις στοίχημα ότι θα έλθουν οι... ελ, όπως τους είπες, πιο γρήγορα απ’ το μεσσία σου;;;;
quote:
ότι το ελληνικό πνεύμα έφτασε τον χριστιανισμό
σε δόξες
Συμφωνούμε εδώ.
Πάνω σ’ αυτό τσαλαπάτησε ο χριστιανισμός. Μπράβο σου.
quote:
Αγαπητέ μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, μόνος σου λές το λάθος σου
και δεν το καταλαβαίνεις..Ο Μέγας Αθανάσιος,κατέδειξε
Πλάτωνας, προσκυνούσαν αγάλματα...
Πάλι τα ίδια ρε τρεχα.... ;
Έχεις διαβάσει κάπου ότι οι Έλληνες ματσακόνιζαν τα αγάλματα και έπιναν τη σκόνη για να γίνουν καλά;
Έχεις διαβάσει κάπου ότι οι χριστιανοί έπιναν τα πριονίδια απ’ τις ζωγραφιές που ΛΑΤΡΕΎΟΥΝ, για να γίνουν καλά;
Ποιό έχεις διαβάσει απ’ τα δύο;
quote:
Ξέρεις καλά ότι
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν γίνεται χριστιανοί να βρίζουν Έλληνες;
Υ.Γ. Τώρα δεν έχεις παράπονο, εδώ είμαι...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Τι διαφορα εχει η ειδωλολατρεια απο την εικονολατρεια;
Να σου πω εγώ mimosa, επειδή αυτοί στους οποίους απευθύνεις το ερώτημα, δεν θα απαντήσουν.
Λοιπόν, η ειδωλολατρεία χαρακτηρίζει τους Έλληνες, διότι πίστευαν ότι μέσα στα αγάλματα κατοικούσαν οι θεοί και όχι ότι απλά τους απεικόνιζαν.
Υπήρχαν αγάλματα δυάρια, όπου έμενε ένας θεός, τριάρια, αν έμενε μαζί με γυναίκα και κάποιο παιδί, τεσσάρια για μεγάλες θεϊκές οικογένειες και γκαρσονιέρες για άρτι χωρισμένους....
Η εικονολατρεία δεν υπάρχει στην πράξη, διότι είναι ένας όρος που βρήκατε εσείς οι ανθέλληνες εθνικοί και ιωνικοί, με σκοπό να εξυπηρετήσετε ξένα σκοτεινά κέντρα που απεργάζονται το κακό της μοναδικής θρησκείας που πρεσβεύει την αγάπη προς τον πλησίον, την αυταπάρνηση για τον συνάνθρωπο κλπ. κλπ. και επειδή μπορεί να μπερδευτείς αυτή η θρησκεία είναι ο χριστιανισμός.
Οι εικόνες απεικονίζουν ΜΟΝΟ, τους θεούς... συγγνώμη, τους αγίους ήθελα να πω, διότι μέσα σε μια εικόνα πώς μπορεί να κατοικήσει κοτζάμ άγιος.
Θα είναι πολύ στενάχωρα, άσε που μπορεί να ζητούσε και κάνα διαμερισματάκι απ' τον Εφραίμ και θα είχαμε σχίσματα, πάλι...
Κατάλαβες;
Υ.Γ. Φτού μου βρε... ούτε ο ψηλός να ήμουνα....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
trexagireve
Εσένα και τον Μακεδόνα, εννοώ, φίλε μου Γιάπετ...
Εξαφανιστήκατε και έμεινε μόνο η ασάφεια περί ύβρεων
Μεσούσης της εξεταστικής περιόδου, δεν έχω το χρόνο της αναζήτησης των ύβρεων εναντίον των Ελλήνων στις πρωτότυπες πηγές (που είναι κάμποσες) και έχω αφήσει το θέμα στη μέση, αγαπητέ αερολόγε. Βλέπεις, μερικοί από μας παίρνουμε την έρευνα στα σοβαρά και δεν αντιγράφουμε απλά από ιστοσελίδες όπως κάνουν οι άσχετοι... Θα τις παραθέσω όμως, μην ανησυχείς. Ορεξη νάχεις.
quote:
trexagireve
σε εσάς, γιατί αρνείστε ότι ΄Ελληνες δεν μπορεί να κατηγορούν
τη φυλή τους...
Οι ύβρεις εναντίον των Ελλήνων δεν προέρχονται από Ελληνες. Προέρχονται από απάτριδες χριστιανούς (ως γνωστό και σύμφωνα με τα πατερικά κείμενα οι χριστιανοί δεν έχουν πατρίδα) και από Ασιάτες χριστιανούς, γεννημένους στα βάθη της Ανατολής (όπως ο Σύρος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, του οποίου η χολή εναντίον των Ελλήνων θα παρατεθεί στη συνέχεια).
Τα λέμε σύντομα

macedon
που αντιπαρέρχομαι με ..ανωτερότητα την ύβρη σου
περί απάτριδων χριστιανών και πάω στην ουσία που λέει
ότι εξαφανιστήκατε, παρά το ότι λέγατε και γραφατε, ότι θα φέρετε
θέσεις και νέα στοιχεία....
Οι Έλληνες είναι υπερήφανος λαός και δεν δέχονται προσβολές του
στύλ απάτρις, που θα χρησιμοποιούσαν ανθέλληνες για να τους
προσβάλλουν και μόνο....Δεν στέκει πουθενά και το ξέρουμε όλοι,
οπότε ως ελαφριά κουβέντα το εκλαμβάνω, παρά ως θέση....Ελπίζω
πάντως, ότι θα μπορέσεις να γράψεις ....φέτος περί της έρευνάς σου κι ότι θα δούμε σύντομα κάτι που δεν θα είναι επιπόλαιο,αφού παίρνεις σοβαρά το θέμα και δεν θα έχει ανακρίβιες και συκοφαντικές
θέσεις, όπως έχουμε συνηθίσι εως τώρα...Αν θέλεις χρόνο, γιατί
δεν το λές; Απο το να γράφεις ανακρίβιες, όσο χρόνο θέλεις....
Η διάκριση αγαπητέ μου ZeusE, είναι μεγαλυτέρα πασών των αρετών
και χαρά σε όποιον την έχει....Αλλά αλλοιώς το λένε ρατσισμό....
Αγαπητέ μου Γιάπετ, καταλαβάινω ότι απο τον υπερβατικό υλισμό
του12θέου, δεν μπορέις να διαχωρίσεις τις πνευματικές θρησκείες
και γι αυ΄το παραξενεύεσαι που αντι των αγαλμάτων,προτιμούμε τις
εικόνες που γίναν κατ εικόνα των αγίων ώστε να βλέπουμε τι
ανθρώπους είχαμε ως παραδείγματα και να βελτωνόμαστε....
Η φύση του ανθρώπου θέλει να θυμάται, όχι να βλέπει όγκους στη
θέση θεών...Έχει μια διαφορά, αν το προσέξεις...Και όντως, λείψατε.....Κοπλιμέντα ψάχνεις;...
quote:
Ψηλος :quote:
Σε παλαιότερο μήνυμά σου, είχες παραθέσει μια πρόταση που υποτίθεται ότι ήταν ύβρις και σε ρώτησα από που ακριβώς την ξεσήκωσες.
Έκανες την πάπια και έσπευσε ο macedon να σε ξελασπώσει αλλά δεν τα κατάφερε. Σε ρώτησα και σε ξαναρώτησα και πήγα να δω την πηγή που υποτίθεται ότι βρισκόταν αυτή η «ύβρις», αλλά τίποτα δεν βρήκα. Δεν πήρες θέση επ’ αυτού!
Τότε εγώ σου είπα πως είσαι ένας απλός και κοινός συκοφάντης. Επέμενα και σου είπα πως η πρόταση, όπως εσύ την παρουσίαζες, την οποία ξεσήκωσες μάλλον από το Δαυλό, δεν υπάρχει σε κανένα πρωτότυπο σύγγραμμα.
Περιμένω ακόμη να πάρεις συγκεκριμένη θέση επ’ αυτού του ζητήματος.Το οτι εψαξες τιθεται εν αμφιβολω , το οτι προσπαθεις να αποφυγεις την παραδοχη οτι υβριζονται οι Ελληνες στα πατερικα κειμενα ειναι δεδομενο , το οτι πραγματι υβριζονται οι Ελληνες ειναι και αυτο δεδομενο, το οτι μπορει ο συντακτης του αρχικου κειμενου απ΄όπου διαβασα και εγραψα το επιμαχο σημειο να εκανε ενα συντακτικο λαθος , ειναι ανθρωπινο και ως ενα βαθμο κατανοητο , το να μην πιστευεις ομως στα ματια σου ειναι παντελως παραλογο. Εχει μεγαλη σημασια αν η προταση ειναι συνεχης ή ειναι δυο προτασεις ; Αλλαζει η υβρη; Οχι βεβαια ! Εισαι τοσο πορωμενος ή τοσο βολεμενος ή τοσο καλα πληρωμενος ωστε ως γνησιος αρνητης δεν μπορεις να πραξεις διαφορετικα . Παιρνω θεση λοιπον και λεω πως εισαι κυριολεκτικα κοινος συκοφαντης .
Για να παραδεχθεί κάποιος κάτι, αυτό το κάτι πρέπει να υφίσταται. Οι ύβρεις που εσείς αναφέρετε υπάρχουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του μυαλού σας.
Έχεις το κουράγιο και με ρωτάς αν έχει σημασία το πώς είναι σχηματισμένη μια πρόταση;;
Αλήθεια, εσύ, που ερμηνεύεις και αρχαία κείμενα δεν γνωρίζεις πως το παραμικρό σε μια πρόταση έχει σημασία για το νόημα της πρότασης;;
Γιατί δουλεύεις πρώτα τον εαυτό σου και στη συνέχεια τους άλλους; Άσε τους άλλους, αλλά στον εαυτό σου τι του λες όταν προσπαθείς να τον πείσεις για τα στρεβλά;
quote:quote:
Αντί όμως να δείξεις λίγη σοβαρότητα, μας παρουσιάζεσαι με ένα σωρό ξεπατικωμένα κείμενα (πιθανώς από το Δαυλό, τα οποία ούτε ο Δαυλός γνωρίζει, αλλά ούτε και συ, από που προέρχονται, από τι είδους συγγράμματα), που έχουν σκόρπιες λέξεις εδώ και εκεί, τις οποίες θες ντε και καλά να τις χρεώσεις ως ύβρεις κατά των Ελλήνων.
Έ όχι βρε φίλε, έτσι δεν γίνεται κουβέντα! Περίμενα και περιμένω λίγη σοβαρότητα εκ μέρους σου!!!
Τα κειμενα που σου εδωσα ηταν ενα δειγμα μονο, απο το TLG και στο πλαισιο της εικονας αναγραφεται απο ποια κειμενα εχουν ανασυρθει . Η συνεχεια της εργασιας σου, δηλαδη της συκοφαντιας σου , αποβαινει ακαρπη .
Αντί, λοιπόν να πετσοκόβεις κείμενα ή να τα παίρνεις έτοιμα προς βρώση, από τον Δαυλό ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική και μη, φυλλάδα, καλό θα ήταν να τα παρουσιάζεις ατόφια!!!
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος κύριε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, ο αντρίκιος, και το γνωρίζεις πολύ καλά, αλλά η φανατίλα σου δεν σε αφήνει να το κάνεις. Δεν σε αφήνει να το κάνεις γιατί φοβάσαι να δεις την αλήθεια!! Δεν σε ενδιαφέρει η αλήθεια, τη γνωρίζεις ήδη, γνωρίζεις πως οι "ύβρεις" σας είναι απλά ένα από τα πολλά σας τερτίπια για να επιτεθείτε στο Χριστιανισμό!
Με λες εμένα συκοφάντη; Γιατί; Δεν πετσόκοψα τίποτα εγώ; Δεν ξαναγράφω την ιστορία εγώ όπως προσπαθείτε τόσο συστηματικά να κάνετε εσείς οι πέντε-έξι!
Οι μόνοι που δεν θέλετε να καταλάβετε, μολονότι βλέπετε πως έτσι είναι, είστε εσείς οι πέντε-έξι. Το γιατί το κάνετε δεν το γνωρίζω. Αν το κάνετε αφιλοκερδώς, τότε σας δουλεύουν ψιλό γαζί!!
Εμεις οι 5,6 ειμαστε αυτοι που δεν δεχονται να τους πωλουν φυκια για μεταξωτες κορδελες και το κανουμε αφιλοκερδος . Αυτο που θελουμε ειναι ... ( ... εχεις αγωνια ε; )
Μπράβο, εύγε! Είστε άξιοι συνεχιστές αυτών που σκορπούν μίσος και διαίρεση μεταξύ των ανθρώπων! Θα πάρετε καλό μισθό!
Σε όλα αυτά τα συγγράμματα (τουλάχιστον σε όσα έχετε παραθέσει ως τώρα), με θρησκευτικό περιεχόμενο ή αντικείμενο, ο όρος ή «παράγωγο» της λέξης «Έλληνας, έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον ειδωλολάτρη και την ειδωλολατρία.
Βρε Ψηλε δεν κανεις κατηχηση σε 10χρονα ... Οταν γινεται αναφορα στον Πλατωνα και αλλους φιλοσοφους ποιανου παραγωγο ειναι ;
Και αντε να ειναι ετσι οπως το λες ... στους "ειδωλολατρες" δεν συγκαταλεγονται και οι Ελληνες ; Τι αλλαζει λοιπον ; ΤΙΠΟΤΑ !
Γίνεται αναφορά στην περί Θείου αντίληψη. Αυτή θεωρείται εσφαλμένη από τους Αγίους Πατέρες που εκφράστηκαν σχετικά!
Αν ήταν έτσι, κανένα σύγγραμμα των αρχαίων φιλοσόφων δεν θα έπρεπε να είχε σωθεί σήμερα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεστε.
Δεν μπορεί από τη μια να μας λέτε πως υβρίζονταν κάθε τι Ελληνικό και από την άλλη, οι Άγιοι Πατέρες, να σπούδαζαν τα ελληνικά γράμματα και να αντέγραφαν στα μοναστήρια τα ελληνικά αρχαία συγγράμματα;;
Μόνο εσείς δεν βλέπετε το αδιέξοδο στο συλλογισμό, στο οποίο σας οδηγεί ο φανατισμός σας!!
Τι θέλετε και το παιδεύετε;;
Αποκαθιστουμε την αληθεια στην μνημη εκεινων που εχασαν την ζωη τους απο την λαιλαπα των τσοπαναραιων .
Ποια αλήθεια άραγε; Δεν βλέπετε πως η συνταγή δεν βγαίνει με τίποτα;
Μόνο σε αντιφάσεις και σε αδιέξοδα οδηγείστε! Μπορείτε και συκοφαντείτε γιατί κανείς δεν σας ζητά το λογοδοτήσετε!
Είστε και εσείς ένα κομμάτι της σαθρής ζωής αυτού του τόπου που νοσεί τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο! Ναι, αυτής της σαπίλας που θέλει να παρουσιάζει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο!!

quote:
Η φύση του ανθρώπου θέλει να θυμάται, όχι να βλέπει όγκους
στη
θέση θεών...
Όπως πάντα προκαλείς το γέλιο, ακόμη και σε πισραμένους.
Ίσως είσαι το μόνο ανώτερο θηλαστικό στον πλανήτη, που αποκαλείς τα αρχαία αγάλματα, όγκους.
Απ' την άλλη σκέφτομαι, τι άλλο θα μπορούσες να δεις στην Αφροδίτη της Μήλου ή στην Άπτερο Νίκη της Σαμοθράκης, όταν λατρεύεις κακομούτσουνες, καταθλιπτικές ζωγραφιές, λιπόσαρκων ανθρωποειδών;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ