ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/09/2013, 16:01:05
quote:

quote:
Alexandros.
Δεν πειράζει όμως.
Ήρθε ο Ιησούς, τις εκπλήρωσε ΟΛΕΣ, μάθαμε όλοι μας τι σήμαιναν και οι ίδιες οι Προφητείες στην ουσία τους, αποκαλύφθηκε η απάτη και η στείρα ομοιότητα ΟΛΩΝ των υπολοίπων ψευτοθρησκειών οι οποίες μη έχοντας νόημα ύπαρξης εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης σχεδόν αμέσως μετά την εμφάνιση του Χριστιανισμού.

Και πάραυτα άπαντες επίστευσαν εις αυτόν και έσπευσαν αυθορμήτως συν γυναιξί και τέκνοις να βαπτισθούν χριστιανοί, κι έζησαν αυτοί καλά και οι υπόλοιποι χειρότερα.
Απ' ότι αντιλαμβάνομαι φίλοι Χρίστο Έλ και panpam η ανάρτησή μου για τον Παύλο σας ταρακούνησε αρκούντως μέχρι πανικού, που καλέσατε και ενισχύσεις για....την αντεπίθεση. Μέχρι και ο ΜεγαAlexandros ήλθε για να ενισχύση την ομάδα.

Αυτό το λένε illusions of grandeur - a delusion (common in paranoia) that you are much greater and more powerful and influential than you really are. delusion ...https://www.google.co.uk/#q=illusions+of+grandeur

Άκου αυτά που έγραψες δεν είναι σοβαρά. Τι ταρακούνημα; Έγραψες κάτι σου γράψαμε το γιατί δεν ισχύει και θεωρείς ότι κάποιος ταρακουνήθηκε! καλή η προσπάθεια αλλά οι πηγές που χρησιμοποίησες (από 3ο χέρι) ήταν αναξιόπιστες.

26/09/2013, 16:08:26
quote:

Και πάραυτα άπαντες επίστευσαν εις αυτόν και έσπευσαν αυθορμήτως συν γυναιξί και τέκνοις να βαπτισθούν χριστιανοί, κι έζησαν αυτοί καλά και οι υπόλοιποι χειρότερα.

Εδώ συμφωνούμε φίλε Sesostris καθώς ήδη από την περίοδο του Ιουλιανού (σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου του Αυτοκράτορα) ήταν είδος εν ανεπαρκεία οι πιστοί των άλλων ψευτοθρησκειών.

quote:

Απ' ότι αντιλαμβάνομαι φίλοι Χρίστο Έλ και panpam η ανάρτησή μου για τον Παύλο σας ταρακούνησε αρκούντως μέχρι πανικού, που καλέσατε και ενισχύσεις για....την αντεπίθεση. Μέχρι και ο ΜεγαAlexandros ήλθε για να ενισχύση την ομάδα.

Για εμένα ολα αυτά τα κολακευτικά σχόλια?
Από τις πρώτες μου αναρτήσεις?

Ελπίζω όντως να σταθώ αντάξιος σ'αυτό που έχετε (αν και το μέλος ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ εννοεί εμένα και δεν αναφέρεται στον panpam) στο μυαλό σας.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω Sesostris αλλά αυτά που έγραψες περί Παύλου δεν κομίζουν τίποτα καινούριο. Αποτελούν "κατεκτημένη γνώση" στους Παγανιστικούς κύκλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια η οποία έχει αντικρουστεί με επιχειρήματα και μάλιστα χωρίς αντίλογο.

Άλλως τε ήδη ο Χρήστος ελ και ο panpam σου είχαν απαντήσει αλλά και σου έχουν θέσει ερωτήματα πριν καν εγγραφώ εγώ (σήμερα το πρωί).
Με πολύ αγωνία περιμένω τις απαντήσεις σου.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ούτε είμαι ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΡΕΤΕ (δηλ. πρώην μέλος) αλλά με τις αντιδράσεις σας μου βάλατε ιδέες για να κάνω έρευνα σε παλαιότερα θέματα.

Καλή συνέχεια να έχουμε!

26/09/2013, 16:09:43
Α, η Αγία Γραφή! τι καταστροφικό βιβλίο!

26/09/2013, 16:26:36
Alexandros.

quote:
Εύγε σου και εις ανώτερα!

Κατά τ'άλλα το Ελλάνιο φως σου έλειπε...

Καλώς τον, εσύ θα είσαι ο ινστρούχτορας, ε;;
Κατ' ευθείαν απ' την ΟΟΔΕ...

Καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά σε ΟΛΑ μηνύματα, πριν κάνεις τον παπατρέχα.

Το Ελλάνιον Φως θα φωτίσει το σκοταδισμό τόσων αιώνων επιβολής της Ασιατικής αίρεσης των γιδοβοσκών...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

26/09/2013, 16:28:46
Νικόμαχε, έχει ισαξιους αντικαταστάτες και, όπως διαπιστώνεις, έρχονται κι άλλοι...

Άλλωστε αυτό δεν συμμβαίνει συνέχεια;;;
Είναι περιοδεύων θίασος.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

26/09/2013, 16:32:59
quote:

Νικόμαχε, έχει ισαξιους αντικαταστάτες και, όπως διαπιστώνεις, έρχονται κι άλλοι...

Άλλωστε αυτό δεν συμμβαίνει συνέχεια;;;
Είναι περιοδεύων θίασος.

Όπως λένε και οι γραφές, τις μύγες τις τραβάνε τα σκατά (κάπως αλλιώς το λέει - παραφράζω "όπου το πτώμα εκεί κι αετοί")

kondorasΜέλος
26/09/2013, 16:43:13
Χρίστος Έλ
quote:

Αν η Βίβλος είχε μπει σε διαδικασία κοπτοραπτικής, δεν θα έβλεπαν οι κριτικοί τις τεράστιες αντιφάσεις που βλέπουν.

Εσύ τις βλέπεις τις αντιφάσεις;
Παρακαλώ απάντηση με ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

ΥΓ: Panpam, πολύ ωραίο σκίτσο μέν, έτη φωτός μακριά από την πραγματικότητα δέ.

26/09/2013, 16:48:10
panpam

quote:
Όπως λένε και οι γραφές, τις μύγες τις τραβάνε τα σκατά (κάπως αλλιώς το λέει - παραφράζω "όπου το πτώμα εκεί κι αετοί")

Αν αυτό λένε οι γραφές, δεν με απασχολεί. Εσύ πάντως, γράφεις αρλούμπες. Τί σχέση μπορεί να έχει ένας περήφανος αετός, που μάλιστα είναι αρπακτικό και όχι πτωματοφάγο πουλί, με τις μύγες και τα σκατά?

Άνοιξε και κανένα άλλο βιβλίο βρε δύσμοιρε.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

26/09/2013, 16:50:07
quote:

Χρίστος Έλ
quote:

Αν η Βίβλος είχε μπει σε διαδικασία κοπτοραπτικής, δεν θα έβλεπαν οι κριτικοί τις τεράστιες αντιφάσεις που βλέπουν.

Οι 'light' αντιφάσεις (ήταν ένας ο τυφλός, όχι δύο) είναι απόδειξη μη επέμβασης γιατί η επέμβαση ισοπεδώνει, ωραιοποιεί, αποσιωπεί τριβές και μελανά σημεία 'σημαντικών' προσώπων - αν λοιπόν αυτά τα στοιχεία απουσιάζουν (και απουσιάζουν) τότε η υπόθεση 'επέμβασης' αδυνατίζει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Criterion_of_embarrassment

Edited by - panpam on 26/09/2013 16:53:21

26/09/2013, 17:32:48
quote:

Χρίστος Έλ
quote:

Εννοούσα πως υπάρχουν κάποιες φράσεις οι οποίες μπορεί να σημαίνουν πολλά αν ληφθούν μεμονωμένα. Και εγώ και ο οποιοσδήποτε που θα τις διαβάσει για πρώτη φορά ίσως ξαφνιαστεί, ειδικά όταν έχει ακούσει αρνητικά βαρύγδουπα σχόλια από πολέμιους.

Οπότε στην αρχή ΝΑΙ, έπειτα από προσεχτικότερη ματιά ΟΧΙ.

Ένα παράδειγμα, εκεί που λέει ο Ιησούς

Ματθαίος 10
34 Μην νομίσητε ότι ήλθον να βάλω ειρήνην επί την γην. Δεν ήλθον να βάλω ειρήνην, αλλά μάχαιραν.

Αν αυτή η φράση ληφθεί μεμονωμένα από το κεφάλαιο συν την ερμηνεία ανθρώπων του ύφους Καλόπουλος, και μάλιστα όταν συνοδεύονται και από ισχυρισμούς(αληθείς ή ψεύτικους) για βιαιοπραγίες Χριστιανών, είναι φυσικό να νομίσεις πως ο Χριστός είναι ένας εβραιόφρων φασίστας. Και μάλιστα ένας του οποίου οι "μάγοι" πρόγονοι έχουν τάχα σκοπό την εξαφάνιση των εθνών και ιδιαίτερα του ελληνικού...

Τί λέει όμως το κείμενο στην συνέχεια; Γιατί ο Καλόπουλος και οι άλλοι δεν μιλούν για την συνέχεια του κειμένου; Και γιατί ο Χριστός λέει "Μη νομίσητε" αν ήταν πασιφανές στους αναγνώστες του, ότι ήταν εβραίος πολέμαρχος με ξεκάθαρο μήνυμα για αφάνιση των εθνών; Την μια το έπαιζε ειρηνικός και την άλλη έλεγε "Βρε σας δουλεύω"; Τύποι του στυλ Χίτλερ, Μπους ή Ατατούρκ λένε ξεκάθαρα "Επίθεση! Σφάξτε τους! Μάχαιρα! Δεν χρονοτριβούν με ευαγγέλια ειρήνης τα οποία διαψεύδουν τάχα με μια "ξεκάρφωτη" πρόταση