ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Αίολος60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
28/09/2005, 23:46:44
Βρε Δημήτρη,
δεν βλέπεις ότι δεν ερωτά για να πάρει απαντήσεις!! Τις απαντήσεις τις ξέρει από μόνος του.
Μούφα η δουλειά σου λέω!!

Αυτός, ακόμη πριν μπει εδώ μέσα άρχισε να βρίζει "Άι σιχτίρ και εσύ και ο γρύλος σου"!!!

Δεν έχει ερωτήσεις για να περιμένει απαντήσεις!!!
Αυτό που μας επαναλαμβάνει, από τη στιγμή που μπήκε εδώ μέσα, είναι "δεν με πείθετε" και "δεν με πείθετε" θαρείς και έχει φόβο μέσα του μήπως και κανείς τον πείσει!!!

Δεν πειράζει Μπίλι, ας μη σε πείσουμε!!!
Σιγά, άλλη σκασίλα δεν είχα φίλε μου από το να πείσω εσένα!! Σάμπως μας έδωσες να καταλάβουμε για τι πράγμα ζητάς επιμόνως να σε πείσουμε;; Αφού έκανες μια πλάγια εισαγωγή, άρχισες με την επίθεση και σε πείραμε χαμπάρι αμέσως Μπίλι!!!!!!!!!

***Ίσως θα ήταν καλύτερο να ξαναδιαβάσεις ακόμη μια φορά τη Βίβλο γιατί κινδυνεύεις να μείνεις ανεξεταστέος!!

Φιλικά όπως πάντα

VasiliscmΜέλος
29/09/2005, 00:10:20
Αγαπητοί φίλοι,

με ενδιαφέρουν πολύ τα της θρησκείας διότι είναι ένα κομμάτι της πραγματικότητας.
Η θρησκεία επηρεάζει τον πολιτισμό μας αλλά και την πολιτική μας. Εθνική και ατομική.
Η παπαδοκρατία και θεοκρατία των Χριστοδουλέων πάει πίσω την χώρα μας. Η τύπου Αγιατολάχ παρεμβάσεις του παπαδαριού έχουν ως αποτέλεσμα :
1. Την ίδρυση Θεοκρατικών Πανεπιστημίων σε αντίθεση με την επιστημονική κοινότητα της χώρας
2. Την διαρκή άρνηση όλων των κυβερνήσεων στο αίτημα της καύσεως των νεκρών.
3. Την διδασκαλία του αναχρονιστικού μαθήματος της Χριστιανικής Κατήχησης (στο σχολείο το ονομάζουν Θρησκευτικά).
4. Την επιβάρυνση του δημοσίου με χιλιάδες παπάδες ενός Εβραίου Θεού.
(ο κατάλογος φυσικά συνεχίζεται..)

Επίσης με ενδιαφέρειη Θρησκεία διότι ως φιλοσοφημένος άνθωπος θεωρώ υποχρέωση να προσπαθώ να μεταφέρω στον κόσμο ότι η φυσική επιστήμη και η Βιολογία, με την θεωρεία της εξέλιξης, έχουν από καιρό αποδείξει ότι η Γη και ο κόσμος μας είναι προιόν εξέλιξης της ίδιας της Φύσης.

Εάν μπορεί κάποιος να με πείσει για το αντίθετο,ας το κάνει.

Φιλικά Βασίλης

29/09/2005, 01:43:22
quote:

Επίσης με ενδιαφέρειη Θρησκεία διότι ως φιλοσοφημένος άνθωπος θεωρώ υποχρέωση να προσπαθώ να μεταφέρω στον κόσμο ότι η φυσική επιστήμη και η Βιολογία, με την θεωρεία της εξέλιξης, έχουν από καιρό αποδείξει ότι η Γη και ο κόσμος μας είναι προιόν εξέλιξης της ίδιας της Φύσης.

Εάν μπορεί κάποιος να με πείσει για το αντίθετο,ας το κάνει.

Φιλικά Βασίλης

Και από το θέμα "Διάδοση Χριστιανισμού και Εθνικοί" ο αγαπητός Βασίλης μας λέει

quote:
Η φύση είναι αυθύπαρκτη. Δεν την δημιούργησε κανένας Θεός. Δεν υπάρχει Θεός.
.......
......
Φιλικά Βασίλης

Κατηγόρησες κάποιον άλλο ότι φάσκει και αντιφάσκει, αλλά μόλις έπεσες στο φάσκειν και αντιφάσκειν αγαπητέ Βασίλη.

Αυτό που είπες στην πρώτη παραπομπή έρχεται σε καθαρή σύγκρουση με αυτό που λές στη δεύτερη παραπομπή!!
Πιστεύω να συνειδητοποιείς το ασυμβίβαστο του λόγου σου!!

Φιλικά όπως πάντα

29/09/2005, 07:53:09
Άλλο το "με ενδιαφέρουν οι θρησκείες" κι άλλο το "πιστεύω οτι η φύση είναι αυθύπαρκτη".
Το πρώτο σημαίνει οτι μελετώ γιατί μου αρέσει να μελετώ τις θρησκείες των διαφόρων λαών για να καταλάβω την κουλτούρα τους και τα πιστεύω τους.
Το δεύτερο είναι μια προσωπική πεποίθηση.
Αφήστε τις υπεκφυγές (και μιλάω γενικά) και μιλήστε επί της ουσίας.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

VasiliscmΜέλος
29/09/2005, 11:51:55
Αντίφαση υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό σας.

Είπα ότι η φύση είναι αυθύπαρκτη. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει εξελισσόμενη για πάντα. Θα υπάρχει, είτε ζούμε εμείς και ο πλανήτης μας είτε όχι.

Οι γαλαξίες στο σύμπαν είναι δισεκατομμύρια και έχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα και πλανήτες.

Η ζωή υπάρχει και αλλού εκτός από την Γη.

Ας μας απαντήσετε λοιπόν γιατί ο Εβραίος Θεός σας ασχολήθηκε μόνο με έναν λαό σε έναν μόνο πλανήτη?

Φιλικά Βασίλης

29/09/2005, 12:18:23
quote:
Για ποιό αντίθετο να σε πείσει κάποιος και γιατί να σε πείσει?
Αν εσύ αφορίζεις την σχέση σου με τη θρησκεία, είναι σεβαστό.
Αλλά βλέπω ότι πολύ σε κόπτουν θέματα χριστιανικής θρησκείας.

Ή μάλλον δεν σε κόπτουν καθόλου αλλά βλέπω ένα επιθετικό ύφος.

Κάτι σαν "φέτρε μου Θεό" εδώ μποστά μου.

Αλήθεια, εσύ ποιός πιστέυεις ότι έφτιαξε τον κόσμο?

Α, οκ!
Δε με κόπτουν καθόλου τα θέματα της Χριστιανικής πίστης, dimitris2.
Απλά δε μπορώ να ακούω αυθαίρετες υποθέσεις όλη την ώρα.
Κι ούτε είχα ποτέ μου επιθετικό ύφος στον καθένα.
Ρώτησα κάτι σαφές κι απάντηση δεν πήρα.
Ρωτάω πως γνωρίζετε όλοι σας οτι μερικά γραφόμενα της Αγίας Γραφής σας είναι συμβολικά κι έχω μείνει ακόμα με την απορία.
Ρωτάω γιατί να μην υποθέσουμε οτι κι η σύλληψη του Ιησού να μην ήταν κανονική και πάλι δεν παίρνω απάντηση.
Όσο για το υποκείμενο που έσπευσε αμέσως να σχολιάσει το άτομο μου, έχω πεί τη γνώμη μου αρκετές φορές.
Οπότε συνέχεια δεν θα δώσω στις χολές που πετάει στον καθένα.
Αν μή τι άλλω, χολή δεν έχω ρίξει σε κανέναν εδώ μέσα.
Όλα είναι θέμα επιπέδου και παιδείας κι απαξιώ να το ρίξω με αυτόν τον τρόπο.
Καλό σας απόγευμα.

29/09/2005, 12:18:48
quote:

Είπα ότι η φύση είναι αυθύπαρκτη. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει εξελισσόμενη για πάντα. Θα υπάρχει, είτε ζούμε εμείς και ο πλανήτης μας είτε όχι.

Οι γαλαξίες στο σύμπαν είναι δισεκατομμύρια και έχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα και πλανήτες.

Ας μας απαντήσετε λοιπόν γιατί ο Εβραίος Θεός σας ασχολήθηκε μόνο με έναν λαό σε έναν μόνο πλανήτη?

Φιλικά Βασίλης

Αγαπητέ Βασίλη, πρώτα από όλα μη συγχύζεσαι!
Οι επιστήμονες που ανέφερες, υποστηρίζουν πως η φύση δημιουργήθηκε και όχι πως είναι αυθύπαρκτη. ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΥΓΧΙΣΗ ΣΟΥ.

Βάλτα σε μια σειρά λοιπόν τα παραπάνω, κάνε ένα κόπο και ξαναδιάβασε το τι λένε οι Βιολόγοι για τη φύση και την εξέλιξη, και μετά αν θες, μας παραθέτεις τα στοιχεία που έχεις για αυτό που λες ότι η ζωή υπάρχει και αλλού εκτός της Γης (αλήθεια τι είδους ζωής εννοείς;).

Εμείς φίλε μου, δεν νιώθουμε την ανάγκη, αλλά ούτε και την υποχρέωση να σου απαντήσουμε σε κάτι. Αν νιώθεις ότι ήρθες εδώ μέσα για να στήσεις στον τοίχο το Θεό μας, σε γελάσανε! Συζήτηση γίνεται, αν εσύ ήρθες φουριόζος εδώ για να μας πεις ότι κατέχεις την αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να σε πείσει για το αντίθετο, κόπιασε λοιπόν, δώσε μας στοιχεία και πάψε να επιχειρηματολογείς με λόγια του αέρα.
Αν ήρθες να διαψεύσεις το Θεό μας, είσαι εσύ αυτός που πρέπει να μας πείσει με επιχειρήματα και παραθέτοντας στοιχεία.
Αν θες, ξεκίνα ένα ένα τα θέματα και μην αραδιάζεις κατεβατά.
Στο θέμα του κλέφτη και του Παραδείσου σου απάντησα. Εσύ όμως δεν μου έδωσες κάποιο στοιχείο για το αντίθετο;;;

Ο Θεός μας είναι ο Θεός των όλων και των πάντων, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει!
Ο Θεός μας λοιπόν, δεν ασχολήθηκε με έναν μόνο λαό, όπως θες να λες. Αλλά και έτσι να ήταν, μήπως θα έπρεπε να σου δώσει εσένα το λόγο;;;

Φιλικά όπως πάντα

29/09/2005, 12:25:33
quote:

quote:
Για ποιό αντίθετο να σε πείσει κάποιος και γιατί να σε πείσει?
Αν εσύ αφορίζεις την σχέση σου με τη θρησκεία, είναι σεβαστό.
Αλλά βλέπω ότι πολύ σε κόπτουν θέματα χριστιανικής θρησκείας.

Ή μάλλον δεν σε κόπτουν καθόλου αλλά βλέπω ένα επιθετικό ύφος.

Κάτι σαν "φέτρε μου Θεό" εδώ μποστά μου.

Αλήθεια, εσύ ποιός πιστέυεις ότι έφτιαξε τον κόσμο?

Α, οκ!
Δε με κόπτουν καθόλου τα θέματα της Χριστιανικής πίστης, dimitris2.
Απλά δε μπορώ να ακούω αυθαίρετες υποθέσεις όλη την ώρα.
Κι ούτε είχα ποτέ μου επιθετικό ύφος στον καθένα.
Ρώτησα κάτι σαφές κι απάντηση δεν πήρα.
Ρωτάω πως γνωρίζετε όλοι σας οτι μερικά γραφόμενα της Αγίας Γραφής σας είναι συμβολικά κι έχω μείνει ακόμα με την απορία.
Ρωτάω γιατί να μην υποθέσουμε οτι κι η σύλληψη του Ιησού να μην ήταν κανονική και πάλι δεν παίρνω απάντηση.
Όσο για το υποκείμενο που έσπευσε αμέσως να σχολιάσει το άτομο μου, έχω πεί τη γνώμη μου αρκετές φορές.
Οπότε συνέχεια δεν θα δώσω στις χολές που πετάει στον καθένα.
Αν μή τι άλλω, χολή δεν έχω ρίξει σε κανέναν εδώ μέσα.
Όλα είναι θέμα επιπέδου και παιδείας κι απαξιώ να το ρίξω με αυτόν τον τρόπο.

Καλό σας απόγευμα.

Ρίχνεις βέλη άδικα. Θα σου πρότεινα να μετριάσεις το θυμό σου.
Το υποκείμενο που λες δεν σχόλίασε το άτομό σου φίλε.
Αν δεν κάνω λάθος, η παραπομπή που βάζεις και αφορά το Δημήτρη, δεν απευθυνόταν σε εσένα αλλά στον Vasiliscm.
Μην νομίσεις ότι όλοι ασχολούνται με εσένα. Έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε εκτός από το να σε σχολιάζουμε.

Πιστεύω να καταλάβεις ότι κάνει λάθος. Και τα λάθη ανθρώπινα είναι!!

Φιλικά όπως πάντα

29/09/2005, 12:50:30
Εχθές απάντησες σε ένα σχόλιο που έκανε ο dimitris2 σε μένα χρησιμοποιώντας παραπομπή από δικά μου λεγόμενα.
Όλα του τα λεγόμενα απευθύνονταν σε μένα και σε αυτό που τον είχα ρωτήσει εγώ.
Τώρα το που κολλούσαν τα δικά σου σχόλια που δεν απευθύνονταν σε μένα δε μπορώ να το καταλάβω.
Δές τα μηνύματα εχθές κατά τις 23:00+ και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Εν πάσει περιπτώσει, δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου και λυπάμαι που σου απευθύνομαι σε αυτόν τον τόνο.
Ο τρόπος σου απέναντι μου είναι ακριβώς ίδιος εδώ και καιρό και κακώς που με παραξένεψε.
Αναλωθείτε σε διαμάχες οι μέν με τους δέ, εγώ δεν θα συμμετάσχω σε όλο αυτό.
Εκτός κι αν θεωρείται διαμάχη η υποβολή μίας ερώτησης μου.

VasiliscmΜέλος
29/09/2005, 13:50:41
Αυθύπαρκτη σημαίνει: Ύλη που δημιουργείται από την ύλη βάσει των νόμων της φυσικής και πεθαίνει δείνοντας πάλι ύλη.

Για παράδειγμα το πλανητικό μας σύστημα είναι αυθύπαρκτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δημιουργήθηκε ποτέ. Απλά σημαίνει ότι υπήρχε σε μια άλλη κατάσκαση υλική π.χ. μόρια υδρογόνου και υπολοίματα εκκρήξεως υπερκαινοφανών αστέρων, πρωτού γίνει μια κατάρευση της ύλης και αυτό (το πλανητικό μας σύστημα) δημιουργηθεί.

Όλα αυτά δεν τα δημιούργησα εγώ. Είναι η άποψη της πλειοψηφίας των Επιστημόνων της Γης. Κάνε μια αναζήτηση στο Ιντερνετ για να ενημερωθείς Ψηλέ.

Για τους Θεοκρατούμενους η λέξη δημιουργώ οδηγεί απ'ευθείας στον Εβραίο Θεό.
Για τους επιστήμονες όμως υπάρχει μεγαλύτερο βάθος σ'αυτήν την έννοια.

Στο Forum δεν ήρθα για να στήσω στον τοίχο κανέναν. Απόψεις και θέσεις διατυπώνω.
Βλέπω όμως ότι απουσιάζει από μερικούς η γνώση στοιχείων τόσο επιστημονικών όσο και φιλοσοφικών.

Δεν είναι ντροπή βέβαια να μην γνωρίζει κόποιος την διαφορά μεταξύ Αυθυπαρξίας και δημιουργίας και το ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Άλλο θέμα: Ο θεός σας ασχολήθηκε μόνον με τους Εβραίους, τον περιούσιο λαό του. Όλους τους άλλους λαούς τους κατασκότωσε.
Από εκεί και μόνον φαίνεται ότι όλη η ιστορία είναι παραμύθι. Δηλαδή ο Θεός - Γιαχβέ θεωρεί μόνον τους Εβραίους άξιους να ζήσουν και να ευημερήσουν. Όλοι οι άλλοι λαοί "κατούρησαν στο πηγάδι" κατά το κοινώς λεγόμενο. Δεν ήταν άξιοι για τίποτα. Μετά βίας κατάφεραν να αφήσουν απογόνους και να φθάσουν την σήμερον ημέρα.

Φιλικά Βασίλης

29/09/2005, 13:52:20
quote:

Εχθές απάντησες σε ένα σχόλιο που έκανε ο dimitris2 σε μένα χρησιμοποιώντας παραπομπή από δικά μου λεγόμενα.
Όλα του τα λεγόμενα απευθύνονταν σε μένα και σε αυτό που τον είχα ρωτήσει εγώ.
Τώρα το που κολλούσαν τα δικά σου σχόλια που δεν απευθύνονταν σε μένα δε μπορώ να το καταλάβω.
Δές τα μηνύματα εχθές κατά τις 23:00+ και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Εν πάσει περιπτώσει, δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου και λυπάμαι που σου απευθύνομαι σε αυτόν τον τόνο.
Ο τρόπος σου απέναντι μου είναι ακριβώς ίδιος εδώ και καιρό και κακώς που με παραξένεψε.
Αναλωθείτε σε διαμάχες οι μέν με τους δέ, εγώ δεν θα συμμετάσχω σε όλο αυτό.
Εκτός κι αν θεωρείται διαμάχη η υποβολή μίας ερώτησης μου.

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!!
Μπορεί η απάντησή μου να ήταν μετά το σχόλιο του Δημήτρη αλλά δεν απευθυνόταν σε εσένα!!
Ξαναβάζω την απάντησή μου για να καταλάβεις ότι απευθυνόταν στο Βασίλη:

quote:
Βρε Δημήτρη,
δεν βλέπεις ότι δεν ερωτά για να πάρει απαντήσεις!! Τις απαντήσεις τις ξέρει από μόνος του.
Μούφα η δουλειά σου λέω!!

Αυτός, ακόμη πριν μπει εδώ μέσα άρχισε να βρίζει "Άι σιχτίρ και εσύ και ο γρύλος σου"!!!

Δεν έχει ερωτήσεις για να περιμένει απαντήσεις!!!
Αυτό που μας επαναλαμβάνει, από τη στιγμή που μπήκε εδώ μέσα, είναι "δεν με πείθετε" και "δεν με πείθετε" θαρείς και έχει φόβο μέσα του μήπως και κανείς τον πείσει!!!

Δεν πειράζει Μπίλι, ας μη σε πείσουμε!!!
Σιγά, άλλη σκασίλα δεν είχα φίλε μου από το να πείσω εσένα!! Σάμπως μας έδωσες να καταλάβουμε για τι πράγμα ζητάς επιμόνως να σε πείσουμε;; Αφού έκανες μια πλάγια εισαγωγή, άρχισες με την επίθεση και σε πείραμε χαμπάρι αμέσως Μπίλι!!!!!!!!!

***Ίσως θα ήταν καλύτερο να ξαναδιαβάσεις ακόμη μια φορά τη Βίβλο γιατί κινδυνεύεις να μείνεις ανεξεταστέος!!

Φιλικά όπως πάντα

Αν είναι αυτή η απάντηση που θεωρείς ότι ήταν ένα σχόλιό μου για σένα, τότε κάνεις λάθος.
Παρασύρθηκες από το ότι το σχόλιο μου ήταν μετά την απάντηση που έδωσε ο Δημήτρης και αφορούσε εσένα.
Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι το πιο πάνω μήνυμά μου (η παραπομπή) δεν αφορούσε εσένα πάντως (αν είναι αυτό όντως στο οποίο αναφέρεσαι και δεν είναι κάτι άλλο και δεν το έχω πάρει χαμπάρι).

Φιλικά όπως πάντα

30/09/2005, 00:06:47
quote:

Αυθύπαρκτη σημαίνει: Ύλη που δημιουργείται από την ύλη βάσει των νόμων της φυσικής και πεθαίνει δείνοντας πάλι ύλη.

Για παράδειγμα το πλανητικό μας σύστημα είναι αυθύπαρκτο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δημιουργήθηκε ποτέ. Απλά σημαίνει ότι υπήρχε σε μια άλλη κατάσκαση υλική π.χ. μόρια υδρογόνου και υπολοίματα εκκρήξεως υπερκαινοφανών αστέρων, πρωτού γίνει μια κατάρευση της ύλης και αυτό (το πλανητικό μας σύστημα) δημιουργηθεί.

Όλα αυτά δεν τα δημιούργησα εγώ. Είναι η άποψη της πλειοψηφίας των Επιστημόνων της Γης. Κάνε μια αναζήτηση στο Ιντερνετ για να ενημερωθείς Ψηλέ.

Για τους Θεοκρατούμενους η λέξη δημιουργώ οδηγεί απ'ευθείας στον Εβραίο Θεό.
Για τους επιστήμονες όμως υπάρχει μεγαλύτερο βάθος σ'αυτήν την έννοια.

Στο Forum δεν ήρθα για να στήσω στον τοίχο κανέναν. Απόψεις και θέσεις διατυπώνω.
Βλέπω όμως ότι απουσιάζει από μερικούς η γνώση στοιχείων τόσο επιστημονικών όσο και φιλοσοφικών.

Δεν είναι ντροπή βέβαια να μην γνωρίζει κόποιος την διαφορά μεταξύ Αυθυπαρξίας και δημιουργίας και το ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Άλλο θέμα: Ο θεός σας ασχολήθηκε μόνον με τους Εβραίους, τον περιούσιο λαό του. Όλους τους άλλους λαούς τους κατασκότωσε.
Από εκεί και μόνον φαίνεται ότι όλη η ιστορία είναι παραμύθι. Δηλαδή ο Θεός - Γιαχβέ θεωρεί μόνον τους Εβραίους άξιους να ζήσουν και να ευημερήσουν. Όλοι οι άλλοι λαοί "κατούρησαν στο πηγάδι" κατά το κοινώς λεγόμενο. Δεν ήταν άξιοι για τίποτα. Μετά βίας κατάφεραν να αφήσουν απογόνους και να φθάσουν την σήμερον ημέρα.

Φιλικά Βασίλης

Τι να κάνουμε βρε Βασίλη, υπάρχουμε και εμείς που δεν κατέχουμε από επιστήμη και φιλοσοφία, περιμένουμε αγωνιωδώς αυτούς που κατέχουν για να μας δώσουν τα φώτα τους.

Αλλά μιας που φαίνεται να είσαι γνώστης της επιστήμης και της φιλοσφοίας, μήπως θα μπορούσες να με φωτίσεις: τι είναι η φύση και τι είναι το σύμπαν;;

Αν δεν κάνω λάθος, η επιστήμη σήμερα, για τη δημιουργία του σύμπαντος, δέχεται τη θεωρία του μπίγκ μπάνγκ, σωστά;;
Βασιζόμενος στον ορισμό της αυθυπαρξίας που έδωσες, και μιας που έχεις τις γνώσεις, θα μπορούσες να μου μιλήσεις λίγο για την ύπαρξη του σύμπαντος και πριν τη στιγμή του μπιγκ μπανγκ, μάλλον κάτι θα ξέρεις εσύ;;

Ευχαριστώ.

Φιλικά όπως πάντα

30/09/2005, 00:53:52
Για κάθε υγιώς σκεπτόμενο μελετητή της Βίβλου, αλλά και κάθε ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΤΟΜΟ, είναι ξεκάθαρο ότι οι περιγραφές που περιέχει η Βίβλος είναι μυθιστορηματικού χαρακτήρα ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ.

Αυτό είναι πλέον πασιφανές στους ακαδημαϊκούς κύκλους στην Ευρώπη.

Τα παραδείγματα είναι ΠΟΛΛΑ.

Σύμφωνα με τη βιβλική αφήγηση για παράδειγμα, τα «τέκνα του Ισραήλ» κατασκήνωσαν στο Κάδης Βαρνή για 38 από τα 40 χρόνια των περιπλανήσεων τους. Η γενική τοποθεσία του μέρους αυτού δίνεται καθαρά από την περιγραφή του νότιου άκρου της γης του Ισραήλ στο 34 των Αριθμών.

Οι αρχαιολόγοι τον ταύτισαν αυτόν το σταθμό των τέκνων Ισραήλ με τη μεγάλη πολύυδρη όαση του Αϊν ελ-Κουντεϊράτ στο ανατολικό Σινά, στα σύνορα σύγχρονου Ισραήλ και Αιγύπτου. Και η ταύτιση αυτή φαίνεται ότι είναι ορθή, καθώς η ονομασία Κάδης διατηρήθηκε στο όνομα μιας γειτονικής, μικρότερης πηγής, της Αϊν Καντίς.

Κάπου εδώ όμως ξεκινάνε και ΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ!

Απανωτές ανασκαφές στην περιοχή που προσδιορίστηκε ως το βιβλικό Κάδης βαρνή, καθώς και εκτεταμένες έρευνες ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, δεν έδωσαν την παραμικρή έστω ένδειξη δραστηριότητας κατά την ύστερη εποχή του χαλκού, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΘΡΑΥΣΜΑ ΑΓΓΕΙΟΥ που να απέμεινε από μια μικρή ή μεγάλη ομάδα φοβισμένων κατασκηνωτών ΕΠΙ (δήθεν..) 38 ΧΡΟΝΙΑ!

Το ίδιο ακριβώς διαπίστωσαν οι αρχαιολόγοι και για την Γεσιωνγαβέρ, η οποία είναι ένας ακόμα τόπος όπου υποτίθεται ότι κατασκήνωσαν τα «κατατρεγμένα τέκνα» του περίφημου Ιεχωβά (και πρώην Θεού της βροχής!). Οι αναφορές σε αυτή την ονομασία και από άλλα χωρία της βίβλου, ως μεταγενέστερο λιμάνι στο βόρειο μυχό του κόλπου της Άκαμπα, οδήγησαν τους αρχαιολόγους να την εντοπίσουν σε μια τούμπα επί των συνόρων του σύγχρονου Ισραήλ με την Ιορδανία, και συγκεκριμένα στο μέσο μεταξύ των πόλεων Είλάτ και Άκαμπα.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, οι ανασκαφές αποκάλυψαν εντυπωσιακά υπολείματα της ύστερης εποχής του σιδήρου, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΧΝΟΣ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ, όπου και υποτίθεται «έδρασαν» τα κατατρεγμένα τέκνα Ισραήλ…….

Και ενώ λοιπόν τα μόνα σημεία κατασκηνώσεων των περιπλανώμενων τέκνων Ισραήλ που (δήθεν) μας περιγράφει η βίβλος, από έναν μακρύ κατάλογο, είναι τα Κάδης Βαρνή και Γεσιωνγαβέρ, και αυτό διότι είναι τα μόνα που μπορούν να εντοπιστούν με βεβαιότητα, ταυτόχρονα και στα δυο αυτά σημεία, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΌ ΙΧΝΟΣ «ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΙΣΡΑΗΛ»!!

Με λίγα λόγια, ουδεμία αρχαιολογική ή ιστορική αξία δεν φέρουνε οι δήθεν «πρώιμοι Ισραηλίτες», καθώς στα μέρη που υποτίθεται ότι παρέμειναν κατατρεγμένοι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ, αλλά και στην Αίγυπτο που υποστηρίζουνε ότι έζησαν και εκδιώχθηκαν, και πάλι ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ Η ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε οποιοδήποτε κείμενο ή χάραγμα.

Και ας μην ακουστεί ο ανεδαφικός ισχυρισμός «ορθόδοξων» ζηλωτών του Γιαχβεδισμού ότι ήσαν μικρές ομάδες και απλά κατασκήνωναν, διότι οι τεχνικές της σύγχρονης αρχαιολογίας είναι ικανές να εντοπίσουν ακόμα και ελάχιστα υπολείμματα από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες και ποιμένες νομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αρχαιολογικές καταγραφές μάλιστα από την χερσόνησο του Σινά δίνουν στοιχεία ποιμενικής δραστηριότητας για εποχές όπως η 3η χιλιετία π.χ. η ελληνιστική και η βυζαντινή περίοδος.

Οι ζηλωτές του Γιαχβεδισμού έψαξαν λοιπόν καλά, και μάλιστα πολύ καλά θα λέγαμε, μιας και κάποια σχετικά ευρήματα θα έδιναν περισσότερη σοβαρότητα στις μυθικές διηγήσεις περί των δήθεν τέκνων Ισραήλ, της Εξόδου και της περιπλάνησης, αλλά να που η ιστορία και η επιστημονική κοινότητα ξέρει μια γλώσσα: αυτή των αποδείξεων!

Και αυτή τη γλώσσα………δεν την ομιλεί καθόλου ο Ιεχωβάς!!

Περαιτέρω, είναι επίσης γελοίο να ισχυριζόμαστε και να μιλάμε για «Μωυσή» και «Αβραάμ», όταν όλη εκείνη η περίοδος βρίθει από αντιφάσεις και ιστορικές γκάφες, και επομένως ΚΑΙ αυτοί οι «εκλεκτοί» του φίλτατου Γιαχβέ, όπως και ο ίδιος άλλωστε, ήταν και παραμένουνε ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ.

Και ο νοών νοείτω……….

VasiliscmΜέλος
30/09/2005, 10:11:07

Τι να κάνουμε βρε Βασίλη, υπάρχουμε και εμείς που δεν κατέχουμε από επιστήμη και φιλοσοφία, περιμένουμε αγωνιωδώς αυτούς που κατέχουν για να μας δώσουν τα φώτα τους.

Αλλά μιας που φαίνεται να είσαι γνώστης της επιστήμης και της φιλοσφοίας, μήπως θα μπορούσες να με φωτίσεις: τι είναι η φύση και τι είναι το σύμπαν;;

Φύση Ψηλέ είναι όλα όσα βλέπεις γύρω σου. Αλλά και τα πολύ μικρά που δεν μπορείς να δεις
Σύμπαν είναι όλα αυτά που βλέπεις την νύχτα πάνω από το κεφάλι σου. Αλλά και τα πολύ μακρινά που δεν μπορείς να δεις.

Αν δεν κάνω λάθος, η επιστήμη σήμερα, για τη δημιουργία του σύμπαντος, δέχεται τη θεωρία του μπίγκ μπάνγκ, σωστά;;
Βασιζόμενος στον ορισμό της αυθυπαρξίας που έδωσες, και μιας που έχεις τις γνώσεις, θα μπορούσες να μου μιλήσεις λίγο για την ύπαρξη του σύμπαντος και πριν τη στιγμή του μπιγκ μπανγκ, μάλλον κάτι θα ξέρεις εσύ;;

Το Bing Bang το δέχονται οι περισσότεροι επιστήμονες.
Υπάρχουν και Θεωρείες οι οποίες δεν το δέχονται. Παράδειγμα είναι η Θεωρεία της διαρκούς γεννέσεως.
Στην επιστήμη η αρχή της πλειοψηφίας δεν ισχύει. Για παράδειγμα έως το 1900 όλοι πίστευαν ότι η θερμική ακτινοβολία ενός σώματος είναι συνεχής. Ήρθε όμως ο Plank και απέδειξε ότι η ακτινοβολία αυτή εκπέμπεται κατά κβάντα. Αυτό που απέδειξε ο Plank ισχύει σήμερα και είναι νόμος της φύσης.

Γενικά στις Θετικές Επιστήμες ισχύει κάτι όταν το αποδεικνύεις.

Φιλικά Βασίλης.

KarnaughΝέο Μέλος
30/09/2005, 15:30:05
Φίλε Βασίλη,

quote:

Δεν ξέρω αν η αντίφαση υπάρχει στο μυαλό ή στην πραγματικότητα, πάντως λες το εξής:

"η φύση είναι αυθύπαρκτη"

και ακολούθως:

"Αυθύπαρκτη σημαίνει: Ύλη που δημιουργείται από την ύλη βάσει των νόμων της φυσικής και πεθαίνει δείνοντας πάλι ύλη."

Με άλλα λόγια μας λες ότι το σύμπαν μας είναι αυθύπαρκτο, αποτελείται από ύλη/ενέργεια η οποία προέκυψε από την κατάρρευση κάποιου άλλου συστήματος ύλης/ενέργειας, και ακολούθως δημιουργήθηκε το δικό μας σύμπαν.
Δεν κάνεις όμως αναφορά σε αυτό το οποίο λες, για το πως εφαρμόζεται στην αρχή του σύμπαντος.
Εκτός πια και αν εννοείς πως το σύμπαν είναι αιώνιο, οπότε πάει αλλού το πράγμα...

Εγώ προσωπικά, με συγχωρείς πάρα πολύ, αλλά αμφιβάλλω. Θα εξηγήσω τους λόγους μου για αυτό αργότερα, αφού αναπτύξεις πλήρως αυτό το οποίο θέλεις να πεις. Προς το παρρόν είναι ημιτελές.

quote:

Σαφώς και δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να ισχύει, ωστόσο δεν υπάρχουν προς το παρρόν ενδείξεις για εξωγήινη ζωή.
Απορώ πως είναι δυνατόν να κάνεις μια τέτοια δήλωση τόσο αβίαστα.

quote:
Το Bing Bang το δέχονται οι περισσότεροι επιστήμονες.
Υπάρχουν και Θεωρείες οι οποίες δεν το δέχονται. Παράδειγμα είναι η Θεωρεία της διαρκούς γεννέσεως.
Στην επιστήμη η αρχή της πλειοψηφίας δεν ισχύει. Για παράδειγμα έως το 1900 όλοι πίστευαν ότι η θερμική ακτινοβολία ενός σώματος είναι συνεχής. Ήρθε όμως ο Plank και απέδειξε ότι η ακτινοβολία αυτή εκπέμπεται κατά κβάντα. Αυτό που απέδειξε ο Plank ισχύει σήμερα και είναι νόμος της φύσης.

Εγώ φίλε μου θα σου θυμήσω ότι ζεις σε ένα αει διαστελλόμενο σύμπαν. Τώρα το "το δέχονται οι πολλοί, αλλά οι λίγοι λένε άλλα, οπότε μπορεί και κάτι άλλο" ισχύουν για τα δεδομένα πριν το 2003.
Με άλλα λόγια, φίλε μου, πρέπει να προσπαθήσεις καλύτερα από αυτό. Μια αναφορά στο παρελθόν για να στηρίξει την αμφιβολία σου, δεν αρκεί να αποδείξει τίποτα.

Με την ίδια λογική μπορεί ο καθένας να πει "άει μωρέ, τι αρχή Carnot-Clausius μου λες τώρα, αυτά σήμερα είναι αύριο δεν είναι, σας γράφω στα υποδήματά μου: αιώνιο είναι το σύμπαν".

Και βέβαια καταλαβαίνεις πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Πάντως σε κάθε περίπτωση εγώ θα πρέπει να τονίσω ότι αυτό που κάνεις δεν μου αρέσει καθόλου, δηλαδή το να χρησιμοποιείς την επιστήμη για να την φέρεις αντιμέτωπη με την θρησκεία. Δυσφημεί την επιστήμη, την μειώνει στα μάτια των απανταχού θρησκευομένων, και εκτός αυτού, μιας και στις επιστήμες κάτι σήμερα θεωρείται σωστό και αύριο λάθος, δημιουργείς τετελεσμένα γεγονότα για τα οποία ο κόσμος των επιστημόνων ίσως χρειαστεί να απολογηθεί μεθαύριο στις εκάστοτε θρησκείες.
Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο μόνο κακό κάνει. Πόσο μάλλον όταν οι θεμελιωτές των περισσοτέρων επιστημών και μεγαλύτεροι φυσικοί όλων των εποχών ήσαν χριστιανοί.

VasiliscmΜέλος
30/09/2005, 18:36:27
Φίλε Karnaugh και λοιποί,

Λες:

quote:

Εγώ φίλε μου θα σου θυμήσω ότι ζεις σε ένα αει διαστελλόμενο σύμπαν. Τώρα το "το δέχονται οι πολλοί, αλλά οι λίγοι λένε άλλα, οπότε μπορεί και κάτι άλλο" ισχύουν για τα δεδομένα πριν το 2003.
Με άλλα λόγια, φίλε μου, πρέπει να προσπαθήσεις καλύτερα από αυτό. Μια αναφορά στο παρελθόν για να στηρίξει την αμφιβολία σου, δεν αρκεί να αποδείξει τίποτα.

Το ότι το σύμπαν είναι διαστελλόμενο δεν σημαίνει ότι θα είναι για πάντα.
Νέα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν τις θεωρείες δημιουργίας του σήμπαντος.
Μην ξεχνάς ότι οι επιστήμονες ακόμη προσπαθούν να ανακαλύψουν που βρίσκεται η "κρυφή" ύλη που αντιστοιχεί στο 90% της μάζας του σύμπαντος.
Τα νέα δεδομένα μετά το 2003 δεν άχουν εισάγει καμία αρχή της πλειοψηφίας στις θετικές επιστήμες.
Ισχύει πάντοτε το παράδειγμα με τον Μαξ Πλάνκ που αναφέρω λίγο παραπάνω.

Επίσης λες:

quote:

Πάντως σε κάθε περίπτωση εγώ θα πρέπει να τονίσω ότι αυτό που κάνεις δεν μου αρέσει καθόλου, δηλαδή το να χρησιμοποιείς την επιστήμη για να την φέρεις αντιμέτωπη με την θρησκεία. Δυσφημεί την επιστήμη, την μειώνει στα μάτια των απανταχού θρησκευομένων, και εκτός αυτού, μιας και στις επιστήμες κάτι σήμερα θεωρείται σωστό και αύριο λάθος, δημιουργείς τετελεσμένα γεγονότα για τα οποία ο κόσμος των επιστημόνων ίσως χρειαστεί να απολογηθεί μεθαύριο στις εκάστοτε θρησκείες.
Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο μόνο κακό κάνει. Πόσο μάλλον όταν οι θεμελιωτές των περισσοτέρων επιστημών και μεγαλύτεροι φυσικοί όλων των εποχών ήσαν χριστιανοί.

Χριστιανοί ήταν και οι Ιεροεξεταστές, Χριστιανοί και οι δήμιοι. Χριστιανός είναι και ο Busch.
Ένας επιστήμονας όταν κάνει έρευνα δεν μας ενδιαφέρει ούτε τι ομάδα είναι ούτε ποιόν Θεό πιστεύει.
Σίγουρα οι περισσότεροι θετικοί επιστήμονες ανά τον κόσμο είναι άθεοι. Ελάχιστοι πιστεύουν σε κάτι. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο.
Η επιστήμη έρχεται αντιμέτωπη με την θρησκεία διότι αποτελεί μια δεισιδαιμονία. Το ίδιο συμβαίνει με την Επιστήμη της Αστρονομίας και την δεισιδαιμονία της Αστρολογίας.

Φιλικά Βασίλης

30/09/2005, 21:57:47
quote:

quote:
Karnaugh

Χριστιανοί ήταν και οι Ιεροεξεταστές, Χριστιανοί και οι δήμιοι. Χριστιανός είναι και ο Busch.
Ένας επιστήμονας όταν κάνει έρευνα δεν μας ενδιαφέρει ούτε τι ομάδα είναι ούτε ποιόν Θεό πιστεύει.
Σίγουρα οι περισσότεροι θετικοί επιστήμονες ανά τον κόσμο είναι άθεοι. Ελάχιστοι πιστεύουν σε κάτι. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο.
Η επιστήμη έρχεται αντιμέτωπη με την θρησκεία διότι αποτελεί μια δεισιδαιμονία. Το ίδιο συμβαίνει με την Επιστήμη της Αστρονομίας και την δεισιδαιμονία της Αστρολογίας.
Φιλικά Βασίλης

Βασίλη, προσπαθώ να βρω την απάντησή σου στη σωστότατη τοποθέτηση του Karnaugh, αλλά δεν βρίσκω κάτι που να συνδέεται με τα όσα είπε!!
Αν, όπως λες εσύ, η επιστήμη ερχόταν σε σύγκρουση με τη θρησκεία, τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανείς θρήσκος επιστήμονας. Η πραγματικότητα βέβαια σε διαψεύδει!

Όσον αφορά αυτό που λες ότι οι περισσότεροι θετικοί επιστήμονες ανά τον κόσμο είναι άθεοι, από που το ξέρεις;;

Ο Σβάμπε είχει παραθέσει κάποτε μια έρευνα που είχε γίνει στις ΗΠΑ, και σύμφωνα με την οποία, αν δεν κάνω λάθος (θα ψάξω να την βρω αν χρειαστεί) το +/- 90% των επιστημόνων πίστευε είτε στην ύπαρξη του Θεού (όπως την ερμηνεύουν οι διάφορες θρησκείες), είτε δεχόταν την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης, μόνο που δεν δεχόταν την ερμηνεία που έδιναν οι διάφορες θρησκείες. Οπότε, μπορούμε να πούμε ότι ήταν άθρησκοι αλλά όχι "άθεοι".

***Αν έχεις χρόνο και ψάξεις στο φόρουμ, θα βρεις το σχετικό μήνυμα του Σβάμπε.

Φιλικά όπως πάντα

30/09/2005, 23:56:59
Είναι αλήθεια ότι οι επιστήμες διένυσαν μια σκοτεινή περίοδο στην εποχή του Βυζαντίου;;
Είναι αλήθεια αυτά που λέει ο Βασίλης ότι η Επιστήμη συγκρούεται με την Πίστη μας;;
Θα ήθελα, λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σας, αυτό που βρήκα στην ιστοσελίδα της ομάδας www.oodegr.com.

"Μήπως γνωρίζουν όσοι κατηγορούν το Βυζάντιο πως τάχα δεν ασχολούνταν με τις επιστήμες, ότι:
- πρώτος ο Ρωμηός Νικηφόρος Γρηγοράς (1295-1359) στα 1325, 2,5 αιώνες πριν από τους δυτικοευρωπαίους επιστήμονες και την Παπική εκκλησία, βασιζόμενος σε δικές του μετρήσεις και μελέτες, κατάλαβε τα σφάλματα του Ιουλιανού ημερολογίου και πρότεινε στον Ανδρόνικο Β΄ την διόρθωσή του ημερολογίου σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του; (Β. Σπανδάγου-Ρ. Σπανδάγου-Δ. Τραυλού, Οι θετικοί επιστήμονες της βυζαντινής εποχής, εκδ. Αίθρα, σ. 125) Γνωρίζουν ότι ο Ιωάννης Ακτουάριος, Ρωμηός γιατρός, ανακάλυψε πρώτος το παράσιτο της ταινίας, τον «τριχοκέφαλον άνισον»; (Στήβεν Ράνσιμαν, Η τελευταία βυζαντινή αναγέννηση, εκδ. Δόμος, σ. 103)

- Το Περί της ανθρώπου κατασκευής του Θεόφιλου, η δωδεκάτομη Παθολογία του εκ Τράλλεων Αλεξάνδρου (ο Αλέξανδρος είναι ο πρώτος που χορήγησε σίδηρο ως εσωτερικό φάρμακο), η Ιατρική εγκυκλοπαίδεια του Θεόφιλου Νόννου, το Περί ανατομικής του ανθρώπου του μοναχού Μελέτιου, το Υπόμνημα του Παύλου Αιγινήτη, η Σύνοψις ιατρική του Λέοντα Μαθηματικού, το Δυναμικό του Νικόλαου Μυρεψού, το οποίο περιλαμβάνει 2656 φαρμακευτικές συνταγές κι ως τον 15ο αι αποτελούσε το επίσημο φαρμακολογικό σύγγραμμα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Παρισίου, η Ιατρική μέθοδος, η Θεραπευτική μέθοδος και το Περί ούρων του Ιωάννη Ακτουάριου, τα Ιατρικά εκκαίδεκα του Αέτιου 16 τόμων, εκ των οποίων ο 7ος αφορά την οφθαλμολογία (φάρμακα και επεμβάσεις), η Σύνοψη της Ιατρικής των Νικήτα και Λέοντα, που αναφέρεται σε χειρουργικά θέματα και εργαλεία, τα Γεωπονικά, 26 τόμων, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία περιγράφεται η χρήση χημικού λιπάσματος («ερεβίνθους… ομοίως προβραχέντας μετά νίτρου σπείρουσιν»), μήπως όλα αυτά είναι συγγράματα ανθρώπων και πολιτισμού που αδιαφορεί για τα εγκόσμια και μονάχα προσεύχεται σκυθρωπά;

- Μήπως ο θεολόγος και αστρονόμος Νικόλαος Καβάσιλας (14ος αι.), ο οποίος αποδίδει τις παλίρροιες στην έλξη της δύναμης της σελήνης, η οποία διαδίδεται ευθύγραμμα μαζί με το φως της, είναι παράδειγμα προς αποφυγή; Μήπως η εξάτομη Λογιστική του Βαρλαάμ, η Αστρονομική βίβλος του Θεόδωρου Μελιτηνιώτου, τα Αρμονικά του Βρυενού, η Στοιχείωσις Αστρονομική του Θεόδωρου Μετοχίτη, τα Περί κατασκευής κοίλων κατόπτρων και το Περί παραδόξων μηχανημάτων του Ανθέμιου δείχουν ανθρώπους και πολιτισμό ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο για τις προσευχές και τα «αλληλούια»; Όχι, γιατί αν το δείχνουν, τότε οι «αρχαιολάτρες» ας μας το πούνε. Ας μας πούνε π.χ. ότι όλα αυτά (και εκατοντάδες άλλα, χαμένα ή ακόμη ανέκδοτα) οι «Βυζαντινοί» τα έγραψαν για πλάκα, για να περνούν τον καιρό τους ανάμεσα σε δύο λιτανείες.

Πολιτισμός που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται μόνο «για τη σωτηρία της ψυχής» και όχι για το σώμα είναι αδύνατον να συγγράφει δωδεκάτομα έργα ιατρικά. Πολιτισμός, που το σώμα το θεωρεί ως τμήμα του καθεαυτό «ανθρώπου» κι όχι ως «φυλακή της ψυχής» και δεν θεωρεί μόνο την «ψυχή» ως τον «καθεαυτό άνθρωπο», είναι φυσιολογικό να ενδιαφερθεί και για την ιατρική, τη μηχανική, τα μαθηματικά. Μήπως όλοι αυτοί που πιστεύουν πως οι Ρωμηοί πρόγονοί μας δεν ήταν πολιτισμένοι αλλά βάρβαροι, μήπως όλοι αυτοί γνωρίζουν πως στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης διδάσκονταν Αριθμητική, Γεωμετρία, Αστρονομία και Μουσική, παράλληλα με την Ελληνική και Λατινική φιλολογία;"

"""......μήπως όλοι αυτοί γνωρίζουν πως στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης διδάσκονταν Αριθμητική, Γεωμετρία, Αστρονομία και Μουσική, παράλληλα με την Ελληνική και Λατινική φιλολογία;
Απάντηση Ψηλός: ναι το γνωρίζουν, αλλά ο φανατισμός τους και η πόρωσή τους δεν τους αφήνει να το παραδεχθούν!!!

Είναι όντως, άξιο αναφοράς και επαίνων προς τα παιδιά που επιμελούνται τη σελίδα αυτή, για την πολύτιμη δουλειά που κάνουν!!
Σε αυτή τη σελίδα μπορείς να βρεις συγκεντρωμένα πλήθος στοιχείων που σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαζόσουνα πολύ χρόνο για να τα συλλέξεις και ίσως δεν θα τα κατάφερνες ποτέ.

Φιλικά όπως πάντα

laksmiΝέο Μέλος
01/10/2005, 00:08:24
καλο μηνα σε ολους
ψηλε, ειναι πραγματικα ενδιαφερουσα η σελιδα που αναφερεις.
σ ευχαριστω πολυ
01/10/2005, 01:02:52
Καλό μήνα και σε εσένα φίλε laksmi.

Με αφορμή το θετικό σχόλιο του φίλου laksmi για την εν λόγω σελίδα:

ανεξάρτητα με το αν κάποιος ασπάζεται το Χριστιανισμό, το Δωδεκάθεο, το ισλάμ, το βουδισμό, ...... θα πω, με βάση τη δική μου αξιολόγηση, πως πρόκειται για άτομα που αγαπούν τη χώρα τους και την ιστορία της και αυτό που κάνουν δεν το κάνουν με σκοπό να μειώσουν ή να απαξιώσουν κανένα κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας.
Δείχνουν να κατέχουν πολύ καλά την ιστορία και να έχουν στη διάθεσή τους πλήθος συγγραμμάτων.
Νομίζω πως δεν αρέσκονται να χαϊδεύουν τα αυτιά κανενός και δεν διστάζουν να πουν τα πράγματα όπως έχουν πραγματικά.

Ίσως σε μερικά θέματα να λαμβάνουν κάποιες "σκληρές" θέσεις αλλά πιστεύω πως αυτό είναι η απάντησή τους σε συγκεκριμένες προκλήσεις και θεωρώ πως ο τρόπος με τον οποίο απαντούν, είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των προκλήσεων αυτών.

ΟΧΙ, δεν ανήκω στην ομάδα αυτή. Και να το ήθελα, δεν έχω τα εφόδια και τις γνώσεις για να ανταπεξέλθω στο έργο τους.
Απλά, θαυμάζω το έργο τους και τη συνεισφορά τους στην "ανεύρεση" της αλήθειας.

Φιλικά όπως πάντα