ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.( Λόγοι-Αιτίες ) Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Αίολος60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
28/08/2015, 00:19:00
Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να στήσουν οι συγκεκριμένοι, παρά μονο σε εναλλακτική ιστορία, κάτι σε Ε.Φ εννοώ. Στο υποθετικό αυτό σενάριο λοιπόν, τα διεθνή γεράκια περιμένουν δεκαετίες ενα σοβαρό στραβοπάτημα της Ελλάδας για να σηκώσουν μειονοτικό. Διάλεξε: τσάμηδες, σκοπιανοί "μακεδόνες", τουρκική μειονότητα κτλ. Μακρύς ο κατάλογος. Και μετά μια ξένη δύναμη, ίσως πολυεθνική, θα αντιδράσει προκειμένου να προστατευτεί η μειονότητα αυτή, με στρατιωτική εισβολή. Σίγουρα δεν το θέλουμε αυτό το σενάριο, και δεν εννοώ για να μην "πάμε πόλεμο". Μια-δυο προβοκάτσιες επι κυβέρνησης Χ.Α είναι αρκετές για να αντιδράσουν μαλακοειδώς -όπως προβλέπεται- και τα υπόλοιπα θα έρθουν μονα τους.

28/08/2015, 00:22:59
Αυτό το 60% του ΟΧΙ, που έγινε ΝΑΙ, μου γ@μησε το μυαλό.

κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις λέμε.

Ο " Τσοβόλα δώστα όλα", ο βρυκόλακας των Χανίων, ο "κουρασμένος", ο "σταφιδιασμένος", ο "πήρε την σημαία ο αέρας", ο "σαμαρωμένος", ο "λεφτά υπάρχουν", τι σκατά μου πρόσφεραν?

Εγώ ο λαός τους έδωσα το δικαίωμα να με πηδήξουν.
Εγώ ο λαός θα τους πηδήξω.

Πότε?
Του Αγίου Ποτέ ή τώρα ?

Τι μπορεί να βγάλει η κάλπη της 20/9 και να μας αρέσει?
Κουράδες?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

28/08/2015, 00:26:28
Heretic

Το σενάριό σου μου αρέσει.ξέρεις γιατί?

Γιατί είναι καλύτερο, από οποιαδήποτε άλλη "δημοκρατική" επιλογή.
Πόλεμος?
Ναι γιατί όχι?
Κανείς δεν θα ξέρει την έκβασή του.

Και στο φινάλε, μολών λαβέ.

Αλλιώς το ρούφηγμα με το καλαμάκι δεν θα τελειώσει ποτέ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

28/08/2015, 00:28:45

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

28/08/2015, 00:34:00
Κάπου πήρε το μάτι μου τον Πυθαγόρα.

Αλλά μυρίστηκε μπαρούτι και την έκανε...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

28/08/2015, 00:50:44
quote:
Κάπου πήρε το μάτι μου τον Πυθαγόρα.
Αλλά μυρίστηκε μπαρούτι και την έκανε...

Εδώ είμαι βρε...

Για τέτοιον μ'εχεις? Να την κάνω στα μπαρούτια?

Μη σου πω ότι εκεί είναι που καραγουστάρω κιόλας!

Κοίταγα τα χάλια σας με την ...Καμπάλα.

Τελοσπάντων αντε και του χρόνου τώρα,
πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα'ναι (?)

Στο προκείμενο τώρα.

Με ρώτηξε ο Αμεινίας για το πατιρντί.

Δεν χρειάζεται να είναι οιωνοσκόπος ή μάγος κανείς για να δει τα οφθαλμοφανή.

Ξέραμε και ξέρουμε ότι ζούμε σε 'μεταβατική' κατάσταση.

Κάπου θα πάει όλο αυτό, κάπου θα σκάσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί και δεν μπορούσε να πορεύεται έτσι για χρόνια και δεκαετίες.

Το αίτιο μπορεί να είναι από τυχαίο, έως 'ξώφαλτσο' ή πλήρως εσκεμμένο.

Οπως εναν αχυρώνα που τον έχεις τιγκάρει στα μπαρούτια και στο δυναμίτη.

Μπορεί εσύ να προγραμμάτιζες να του βάλεις φωτιά και να κάνεις πυροτεχνήματα την Πέμπτη, αλλά μπορεί να περάσει και κανας ασχετος να πετάξει κάνα αποτσίγαρο και να σου αρχίσει το νταμ ντιρί ντι από σπόντα Κυριακή κοντή γιορτή.

Μην περιμένετε να ορίσω επακριβώς το πατιρντί.
Δηλαδής, αμα θα είναι πόλεμος, μεγάλος, μικρός, εμφύλιος
άμα θα είναι Χρυσή Αυγή
ή άμα θα είναι αλλεπάλληλες εκλογές, ή υπηρεσιακές κυβερνήσεις
ή "Σεπτεμβριανά" με χάος στους δρόμους, στα μαγαζιά στα ΑΤΜ και στο Σύνταγμα.

Αλλά το ξαναλέω. Ο αχυρώνας είναι τίγκα στο μπαρούτι.
Και δεν θέλει και πολύ να προβλέψεις το γενικό πλαίσιο του επέκεινα, ασχέτως αν δεν γνωρίζεις τον/τους εμπρηστές και τον τρόπο/χρόνο έναρξής του.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

28/08/2015, 01:04:36
Ουδεμία διαφωνία.

Θα προτιμούσα πάντως, αντί τοπικό ή διεθνές πολιτικό χάος και οικονομικό μπάχαλο, να πέσει εκείνο το μετέωρο που μας γυροφέρνει τρείς μήνες τώρα.
Να ενεργοποιήσει 5-6 καλά ηφαίστεια, να έχουμε πυρηνικό χειμώνα και εν συνεχεία νέα εποχή παγετώνων.

Σε αυτές τις συνθήκες, έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, παρά στα χέρια των τραπεζιτών και τους κολαούζους τους.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

28/08/2015, 01:11:27
Από αυτό το χάλι πάντως καλύτερα να γίνει το μπαμ να τελειώνουμε. Τουλάχιστον να την πληρώσει μόνο η μια γενιά, γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει τελειωμό... ή μάλλον τελειώνει με μας υπηρέτριες σε ένα όμορφο λαικό γερμανικό τουριστικό θέρετρο.

Και το υπηρέτριες δεν με ξενίζει τόσο -μια ζωή ατελείωτα δουλεύουμε- όσο το γερμανικό. Γιατί το γερμανικό, μόνο στο στρατό το δέχτηκα, στη ζωή να δουλεύω για άλλους όπως συμβαίνει τόσο ξετσίπωτα πλέον μου πέφτει λίγο βαρύ.

28/08/2015, 01:17:31
Άρα Λεβαντίνε?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

28/08/2015, 01:32:01
Ice age ahead. Πυρηνικός χειμώνας

27/09/2005, 22:57:56
Καλή μου zandark,

Αφού πολλοί φίλοι έσπευσαν να σου αποκαλύψουν την αλήθεια και να σε προστατεύσουν από τον αιμοδιψή Θεό των Χριστιανών, εγώ αποφάσισα να ξαναπαραθέσω, για τρίτη ίσως φορά, ένα πολύ ωραίο κείμενο το οποίο σου προτείνω να το διαβάσεις με προσοχή και να "ξεκοκαλίσεις" τη κάθε λέξη του ξεχωριστά!!

****Μεταξύ μας, θα συμβούλευα και τους άλλους να το διαβάσουν και να το ξαναδιαβάσουν, καλό θα τους κάνει.

Καλή ανάγνωση

"Ανόητες σκέψεις για την πνευματική μωρία

Ο δρόμος της βλακείας

Έχοντας τώρα πια, αλίμονο! σε βάθος μελετήσει
Φιλοσοφία και Ιατρική
και Νομική, και αχ! Θεολογία επίσης.
Με φλογερή επιθυμία την αλήθεια να κερδίσω!
Και εδώ, τελικά, βρίσκομαι, φτωχός ανόητος.
Faust

- Δεν γνωρίζω. Η σχέση μου με τον Θεό και την Εκκλησία δεν θεμελιώνεται στη γνώση. Δεν έχω καταλήξει μετά από προβληματισμό σε κάποια συμπεράσματα που στηρίζουν μέσα μου την πίστη. Είμαι ένας ταλαίπωρος άνθρωπος που χωρίς να γνωρίζω το πώς και το γιατί έλκομαι από τη ζωή της Εκκλησίας. Με το μυαλό μου ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τις θεμελιώδεις αλήθειες της χριστιανικής πίστης. Η ύπαρξη του Θεού, οι τρεις Του υποστάσεις, η ενανθρώπιση του Υιού και Λόγου, η γέννησή Του από μητέρα παρθένο ή η ανάστασή Του από τους νεκρούς ήταν πάντα για μένα αξεδιάλυτα μυστήρια.

- Το μυαλό μου πάντα αμφισβητεί τα πάντα. Κάθε θεολογική πρόταση με προκαλεί να την αμφισβητήσω. Κάθε κατάφαση με οδηγεί στην άρνηση, κάθε άρνηση σε μια νέα κατάφαση. Για μένα καμιά θεολογική πρόταση δεν αποδεικνύεται ούτε και μπορεί να θεμελιωθεί στερεότερα από μια άλλη αντίθετη πρόταση που την αμφισβητεί.
Όταν ήμουν παιδί πίστευα ότι αυτό που πίστευα ήταν τόσο πιο αληθινό όσο περισσότερο μπορούσα να το στηρίξω με λογικά ή εύλογα επιχειρήματα. Τώρα πια δεν με ενδιαφέρει να θεμελιώσω στέρεα μια πεποίθησή μου ούτε και πιστεύω πως αν την θεμελιώσω θα αποκτήσει περισσότερο κύρος και θα γίνει πιο αληθινή.
Θα μπορούσα να πω ότι με το μυαλό μου δεν πιστεύω σε τίποτα. Τίποτε δεν αποδέχομαι ως αληθινό με το νου μου όσο και αν αυτό υποστηρίζεται από ένα πλήθος ενδείξεων ή επιχειρημάτων.

- Η αμφισβήτηση της γνωστικής δυνατότητας προσέγγισης της αλήθειας με οδήγησε να αναγάγω σε κριτήριο του αληθινού τα αισθήματα και τα βιώματά μου. Έλεγα πως δεν με ενδιαφέρει αυτό που σκέπτομαι αλλά αυτό που αισθάνομαι. Επειδή κοντά στον Θεό αναπαύεται η ψυχή μου και επειδή είναι γλυκιά η Χάρη του Αγίου Πνεύματος μένω κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία. Μένω στην Εκκλησία γιατί εκεί αισθάνομαι και βιώνω ποικίλα θετικά συναισθήματα όπως γαλήνη, ισορροπία, κουράγιο, ειρήνη, χαρά, φως και αγάπη.
Με το πέρασμα του χρόνου όμως συνειδητοποιώ ότι τα αισθήματά μου μεταβάλλονται και ότι η ανάπαυση και η χαρά δεν έχουν σταθερότητα. Η Χάρη άλλοτε έρχεται και άλλοτε φεύγει χωρίς να εξαρτάται άμεσα από τις δικές μου προσπάθειες. Ο Θεός δεν με κρατά στη χαρά Του αλλά ούτε και με προστατεύει σύμφωνα με τις προσδοκίες μου. Επειδή περίμενα να με στηρίζει με απογοήτευε η εγκατάλειψη, επειδή προσδοκούσα να μου δίνει χαρά με πλήγωνε η θλίψη, επειδή ήθελα να μου τα φέρνει δεξιά απογοητευόμουν με τα αριστερά.

- Η προσωπική μου πορεία μέσα στην Εκκλησία με διαβεβαίωσε ότι ο Θεός δεν επεμβαίνει στη ζωή μου όπως εγώ θέλω. Δεν με προστατεύει από την οδύνη, δεν μου λύνει τις θεολογικές απορίες, δεν στηρίζει άμεσα τις προσπάθειες μου. Εν ολίγοις είναι ένας Θεός που δεν μπορώ να του έχω εμπιστοσύνη. Ή τουλάχιστον δεν μπορώ να εμπιστευτώ ότι θα με υποστηρίξει. Πιο αληθινό φαίνεται μέσα από την εμπειρία ότι δεν θα με προστατέψει, ότι θα με αφήσει να πονέσω, να συντριβώ, να αδικηθώ, να διαλυθώ. Η συναίσθηση της αδιαφορίας και της απομάκρυνσης του Θεού με αναστάτωνε ιδιαίτερα.
Μα γιατί Κύριε δεν με βοηθάς να παραμείνω στο θέλημά Σου; Μα γιατί Κύριε δεν με βοηθάς να πιστέψω περισσότερο; Μα γιατί Κύριε δεν με βοηθάς να αγαπήσω περισσότερο, να υπομείνω, να προσευχηθώ;
Απορούσα τι σόι Θεός είναι αυτός που δεν με βοηθάει στη πνευματική μου πορεία αλλά με εγκαταλείπει αβοήθητο στα πάθη και τις αδυναμίες μου. Στο κάτω-κάτω δεν του ζητούσα να κερδίσω το λαχείο ή να απολαύσω τις ηδονές του κόσμου. Του ζητούσα μόνο να με κρατάει κοντά του να με χαριτώνει και να με αγιάζει
Μα Κύριε τι συμβαίνει; Τσιγκουνεύεσαι τη Χάρη; Απωθείς το παιδί Σου; Εσύ ο παντοδύναμος Θεός της αγάπης αφήνεις αβοήθητο εμένα τον ταλαίπωρο που θέλω να σε πλησιάσω και να ενωθώ μαζί Σου;

- Πέρασαν και άλλα χρόνια κουράστηκα από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία Του, Τον εγκατέλειψα και εγώ όπως του άξιζε και έφτασα μέχρι το χείλος του θανάτου για να καταλάβω με τη βοήθεια κάποιου γέροντα κάτι ακόμα. Ότι πλησίαζα τον Θεό υπό όρους. Ήθελα να ενωθώ μαζί Του για να απολαύσω το αντάλλαγμα της μακαριότητας. Ήθελα τον Θεό για πάρω τα δώρα Του που είναι η Χάρη, η ανάπαυση, η πνευματική χαρά, η απελευθέρωση από τα δεσμά και τα βάσανα του κόσμου. Πλησίαζα τον καλύτερο για να γίνω ο καλύτερος. Πήγαινα κοντά στο πρώτο για να γίνω πρώτος. Συνειδητοποίησα ότι όλες οι πνευματικές μου προσπάθειες ήταν ένα ωφελιμιστικό παιχνίδι που έμοιαζε με "κυνήγι του θησαυρού".
Απλά επειδή ήμουν "φοβερός τύπος" και είχα γνωρίσει βαθύτερες αλήθειες δεν κυνηγούσα χρήματα ή γυναίκες όπως οι κοινοί θνητοί αλλά τη Χάρη. Ήθελα να καταναλώσω το ανώτατο των αγαθών για να γλιτώσω από την οδύνη και να φτάσω σε ένα ανώτερο υπαρξιακό επίπεδο. Ενωμένος με το Θεό ήθελα να ζήσω απαλλαγμένος από τις οδύνες και τα βάσανα των κοινών θνητών και να απολαύσω τη θεία μακαριότητα. Δεν με ενδιέφερε πιο θα ήταν το κόστος προκειμένου να πετύχω αυτό τον στόχο. Ένιωθα έτοιμος να δώσω τα πάντα ακόμη και την ίδια μου τη ζωή αρκεί να συμμετάσχω στη χαρά της αιωνιότητας. Το κυνήγι του Χριστού ήταν για μένα η εξυπνότερη τακτική αυτοπραγμάτωσης. Η πνευματική ζωή ήταν μια μέθοδος που θα μπορούσε να με κάνει Θεό κατά Χάρη. Μια προοπτική που φούσκωνε στο έπακρο τον εγωισμό μου.

- Όπως ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή έσκασε και αυτό το παραμύθι. Έχασα τα αυγά και τα πασχάλια και έμεινα στον Άσσο. Δηλαδή γύρισα στην αμαρτία.
Δεν ξέρω αν δέκα χρόνια απομάκρυνσης από τον θεό και την Εκκλησία είναι αρκετά για να "ξεπληρώσει" ή να ξεφύγει κανείς από μια τέτοια γκάφα.

- Τώρα άφησα το δρόμο του σκληρού ασκητή και ακολουθώ το δρόμο του βλάκα. Απογοητευμένος από τις έξυπνες, πνευματικές μου τακτικές παραδίνομαι άνευ όρων στο Χριστό. Καταθέτω τον εαυτό μου στην Εκκλησία χωρίς να μπορώ να διευκρινίσω τους λόγους αυτής της εγκατάλειψης. Ούτε όμως και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δώσω απαντήσεις σε ερωτήματα ή να εξηγήσω κάτι. Εγκαταλείπω τον ταλαίπωρο εαυτό μου στην Εκκλησία χωρίς να γνωρίζω το λόγο. Δεν δικαιολογώ, δεν εξηγώ, δεν ερμηνεύω, δεν δικαιώνω, την επιλογή μου ή μάλλον την άφεσή μου αυτή. Πέφτω εξαντλημένος στα πόδια του Χριστού γεμάτος αδυναμία, ανασφάλεια, φόβο και ανάγκη.
Μένω κοντά στον Χριστό, όχι επειδή καταλαβαίνω ότι έτσι θα βρω την αλήθεια.
Μένω κοντά στον Χριστό, όχι επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό με συμφέρει καλύτερα.
Μένω κοντά στον Χριστό, όχι επειδή καταλαβαίνω ότι έτσι θα γίνω καλύτερος ή θα ανέβω ψηλότερα ή θα αναπαυθώ, η θα σωθώ, ή θα βοηθηθώ.
Μένω κοντά στο Χριστό γιατί μένω κοντά στον Χριστό. Δεν μπορώ να αναλύσω, να εξηγήσω ή να καταλάβω αυτή τη στάση ζωής. Ίσως είναι επειδή είδα από κοντά τον θάνατο, ίσως επειδή πληγώθηκα από όλα, ίσως επειδή δεν έβγαλα άκρη, ίσως επειδή βαρέθηκε ο Χριστός να ακούει τις προσευχές κάποιων γεροντάδων και με έσυρε κοντά του.
Μου φαίνεται πως χάζεψα αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Οι εξυπνάδες με εξάντλησαν. Οι πνευματικές τεχνικές με εξουθένωσαν.
Δεν είμαι εγώ που διάλεξα να είμαι χαζός, μάλλον η χαζομάρα με διάλεξε. Αισθάνομαι ότι το μόνο που μου απομένει να κάνω είναι να ακολουθήσω αυτή την ιδιότυπη βλακώδη διαδρομή.

- Καλά μου το' λεγαν όταν ήμουν μικρός μετά από μια αταξία.
- Βλάκα!
- Φαίνεται προέβλεπαν το μέλλον. Ή μάλλον ... μου έδειχναν το δρόμο."

Φιλικά όπως πάντα

VasiliscmΜέλος
27/09/2005, 23:23:45
Αγαπητοί φίλοι,

Χαίρομαι που ο Ψηλός διάλεξε τον δρόμο της δραματικής εξομολόγησης για να εξηγήσει την πίστη του.

Ελλείψει λογικών επιχειρημάτων από μέρους του, κατανοώ τον δρόμο του συναισθήματος που διάλεξε.

Δεν μας πείθεις.

Βασίλης

27/09/2005, 23:44:12
quote:

Αγαπητοί φίλοι,

Χαίρομαι που ο Ψηλός διάλεξε τον δρόμο της δραματικής εξομολόγησης για να εξηγήσει την πίστη του.

Ελλείψει λογικών επιχειρημάτων από μέρους του, κατανοώ τον δρόμο του συναισθήματος που διάλεξε.

Δεν μας πείθεις.

Βασίλης

Χε, Χε!
Τι να σου πω, με αφόπλισες με τα λογικά σου επιχειρήματά σου φίλε μου!!
Ομολογώ την αποτυχία μου.
Αφού ούτε ένας σαν και τον ΦΑΟΥΣΤ δεν μπορεί να σε πείσει, τι μπορώ να περιμένω εγώ ο φουκαράς;;
Καληνύχτα καλέ μου φίλε, ευτυχώς που ήρθες και εσύ εδώ μέσα για να μας αφυπνίσεις!!!

Φιλικά όπως πάντα

VasiliscmΜέλος
27/09/2005, 23:56:49
Πρόσφατα διάβασα την Παλαιά διαθήκη. Χαίρομαι όταν βρίσκω ανθρώπους που την πιστεύουν. Πιο πολύ χαίρομαι όταν κουβεντιάζω με αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη πιο πολύ όμως, όταν δεν μπορούν να απαντήσουν στις απορίες μου.

Ψηλέ είσαι ένας από αυτούς.

Βασίλης

28/09/2005, 07:42:02
quote:
Μη τα παίρνετε και κατα γράμμα.
Ο Μωυσής έχει βάλει και μπόλικο συμβολισμό όπως όλες οι θρησκείες και η πρώην δική μας με τον Δία να κρατά κεραυνούς και ρίχνει όπου δεν έβλεπε αλεξικέραυνο.
Για το Μωυσή φαίνεται και από τη γέννεση ότι χρησιμοποίησε συμβολισμούς.
Γιατί να μη χρησιμοποιήσει και για την αίγυπτο?

ΚΑΙ αυτό dimitris2 είναι συμβολικό?
Βρέ παιδιά, όποιο κομμάτι της Χριστιανικής θρησκείας είναι "σκοτεινό" το βγάζετε μεμιάς συμβολικό?
Έχετε βγάλει συμβολική τη Γέννεση επειδή δεν σας ταιριάζουν οι ημερομηνίες με τα επιστημονικά ευρήματα, έχετε βγάλει συμβολικές τις αναστάσεις των νεκρών όταν πέθανε ο Ιησούς, έχετε βγάλει συμβολική την ανάσταση του Λαζάρου, τώρα θα πείτε οτι είναι συμβολική κι η θανάτωση των πρωτότοκων των Αιγυπτίων από τον Γιαχβέ?
Γιατί λοιπόν να μην είναι συμβολική κι η σύλληψη του Ιησού?
Με τι κριτήρια βγάζετε συμβολικά διάφορα γεγονότα και για τη σύλληψη του Ιησού αποδέχεστε οτι είναι πραγματική?
Αν δεχθώ όσα συμβολικά δέχεστε κι εσείς, δέχομαι οτι ο Ιησούς ήταν γιός της Μαρίας από τον Ιωσήφ.
Μπορεί να με πείσει κανείς για το αντίθετο?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

velialΜέλος
28/09/2005, 08:51:20
Παντως αμα μου πει καποιος κρίστιαν οτι ολα τα μεταφυσικα ανεξηγητα του χριστιανισμου ειναι συμβολικα, τοτε δεν θα εχω προβλημα να... πιστεψω!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

28/09/2005, 11:21:57
Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ''ΟΝ'' ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΑΘΟΤΗΤΟΣ ΑΥΤΟΥ[ΟΧΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ].ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΙΑΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΟΥΣ ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΟΦΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΟ ΤΩΝ ΑΠΕΙΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΤΟ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ,ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΟΥΜΕ,ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ...ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ...ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΗΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ...ΑΡΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΟΧΙ.ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ.Η ΑΠΟΔΟΧΗ ''ΑΓΑΘΟΥ'' ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΗΘΙΚΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΗΚΗΣ...
28/09/2005, 16:18:01
quote:

Πρόσφατα διάβασα την Παλαιά διαθήκη. Χαίρομαι όταν βρίσκω ανθρώπους που την πιστεύουν. Πιο πολύ χαίρομαι όταν κουβεντιάζω με αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη πιο πολύ όμως, όταν δεν μπορούν να απαντήσουν στις απορίες μου.

Ψηλέ είσαι ένας από αυτούς.

Βασίλης

Μπράβο!! Και σαν καλό παιδί, είπες και εσύ να κάνεις μια βόλτα απ' εδώ για να διαπιστώσεις αν τη διάβασες καλά ε;;;;;

Φαντάζομαι ότι θα είσαι αραχτός στην πολυθρονάρα σου, και μιας που δεν έχεις να κάνεις τίποτα και ξύνεις τα ...... μολύβια σου, είπες "ωρέ δεν αρχίζω να γράφω στο Εσοτέρικα για να περάσει και η ώρα πιο ευχάριστα", ε;; αυτό είπες;;

Μπίλι μου μπιλάκο μου, άσε τα σάπια βρε, μην θεωρείς τους άλλους παιχνίδι για να τους στήσεις στον τοίχο!!
Μεταξύ μας..... μην νομίσεις ότι έχει κάνει την ανακάλυψη του αιώνα με αυτά που υποτίθεται ότι ρωτάς. Ξέρεις πόσοι πριν από σένα προσπάθησαν να πουλήσουν παρόμοιες εξυπνάδες;;;
Ουυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

VasiliscmΜέλος
28/09/2005, 21:02:40

Μπίλι μου μπιλάκο μου, άσε τα σάπια βρε, μην θεωρείς τους άλλους παιχνίδι για να τους στήσεις στον τοίχο!!
Μεταξύ μας..... μην νομίσεις ότι έχει κάνει την ανακάλυψη του αιώνα με αυτά που υποτίθεται ότι ρωτάς. Ξέρεις πόσοι πριν από σένα προσπάθησαν να πουλήσουν παρόμοιες εξυπνάδες;;;
Ουυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έτσι λοιπόν κι εσύ Ψηλέ και καλλέ Χριστιανέ, δεν απαντάς σε τίποτα κάνοντας αφορισμούς και χλευάζοντας τις απόψεις μου αντι να παραθέτεις επιχειρήματα και να δίνεις πειστικές απαντήσεις.
Ίσως να έχουν στερέψει τα επιχειρήματά σου. Γιατί άλλωστε να απολογηθείς εσύ για τα εγκλήματα του Θεού των Εβραίων που έγιναν πριν από χιλιάδες χρόνια. Εγκλήματα που έγιναν από τους ίδιους τους Εβραίους γιατί δεν υπήρξε ούτε υπάρχει κανείς Θεός. Ήταν πολύ βολικό για το ιερατείο να φωρτώσει τις σφαγές που έκανε για να φύγει από την Αίγυπτο και να πάει στην Γη της Επαγγελίας ( κατακρεουργώντας χιλιάδες ανθρώπους) σε έναν Θεό.
Τον ίδιο αυτόν Θεό τιμάς κι εσύ φίλε μου.

Χαίρομαι που δεν μου απαντάς.

Φιλικά εκ του καναπέ,Βασίλης

dimitris2Μέλος
28/09/2005, 23:28:10
quote:

Βρέ παιδιά, όποιο κομμάτι της Χριστιανικής θρησκείας είναι "σκοτεινό" το βγάζετε μεμιάς συμβολικό?
Έχετε βγάλει συμβολική τη Γέννεση επειδή δεν σας ταιριάζουν οι ημερομηνίες με τα επιστημονικά ευρήματα, έχετε βγάλει συμβολικές τις αναστάσεις των νεκρών όταν πέθανε ο Ιησούς, έχετε βγάλει συμβολική την ανάσταση του Λαζάρου, τώρα θα πείτε οτι είναι συμβολική κι η θανάτωση των πρωτότοκων των Αιγυπτίων από τον Γιαχβέ?
Γιατί λοιπόν να μην είναι συμβολική κι η σύλληψη του Ιησού?
Με τι κριτήρια βγάζετε συμβολικά διάφορα γεγονότα και για τη σύλληψη του Ιησού αποδέχεστε οτι είναι πραγματική?
Αν δεχθώ όσα συμβολικά δέχεστε κι εσείς, δέχομαι οτι ο Ιησούς ήταν γιός της Μαρίας από τον Ιωσήφ.

Μπορεί να με πείσει κανείς για το αντίθετο?

Για ποιό αντίθετο να σε πείσει κάποιος και γιατί να σε πείσει?
Αν εσύ αφορίζεις την σχέση σου με τη θρησκεία, είναι σεβαστό.
Αλλά βλέπω ότι πολύ σε κόπτουν θέματα χριστιανικής θρησκείας.

Ή μάλλον δεν σε κόπτουν καθόλου αλλά βλέπω ένα επιθετικό ύφος.

Κάτι σαν "φέτρε μου Θεό" εδώ μποστά μου.

Αλήθεια, εσύ ποιός πιστέυεις ότι έφτιαξε τον κόσμο?