- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να βρεί πρωτείνη απο καθαρό ορό γάλακτος καθαρή. Οτα λέμε καθαρή εννοούμε χωρίς υδατάνθρακα της τάξεως του 90%.
Ετσι μπορούμε να προσθέσουμε εμείς τον υδατάνθρακα που θέλουμε ανάλογα με την κατάσταση που βρισκόμαστε.
Αν πχ είναι κάποιος που γυμνάζεται σκληρά θα χρησιμοποιήσει υδατάνθρακα με υψηλό-πολύ γλυκαιμικό δείκτη, αν γυμνάζεται ήπια και ανήκει στην εκτομορφική σκελετική κατηγορία θα χρησιμοποιήσει υψηλό+αμυλώδη και αν σε περίπτωση απλά κάνει μια αεροβική θα χρησιμοποιήσει εναν υδατάνθρακα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη αν και στην τελευταία περίπτωση καλό θα είναι να αποφεύγεται ορός γάλακτος και να προτιμάτε μια πρωτείνη καζείνης.
Ξέρετε ο ορός γάλακτος έχει ταχεία απορρόφηση και αποδέσμευση.
Αυτό σημαίνει οτι ενδυκνείεται μόνο μεταπροπονητικά αυτό βέβαια είναι σχετικό.
Βέβαια όσα ροφήματα και να πιεί κανείς, αν δεν τρώει 6 γεύματα ημερησίως μυική ανάπτυξη δεν βλέπει.
Εκτός αυτού αν στα γεύματα αυτά δεν έχει καθαρό αμυλώδη υδατάνθρακα στην κατάλληλη ποσότητα πάλι δεν θα δεί διαφορά.

quote:
llzaro ειναι η πρωτη φορα που συμετεχω σε τσατ και μαλλον εκανα πατατα, ηθελα να σε ρωτησω για ενα προβλημα και το εγραψα κατα λαθος
νεο θεμα,δεν ξερω αν μπορεις να το σβησης
θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης:
επαιρνα επι δυο εβδομαδες λεβοκαρνιτινη του 1 γρ πρωι βραδυ για δυο περιπου εβδομαδες (ειδα σε καποιο σαιτ οτι βοηθαει στισ πολυκυστικες οωθηκες ) με αποτελεσμα να νιωθω μεγαλη εξαντληση και πονοκεφαλο. δεν εκανα καθολου γυμναστικη αυτο το διαστημα. εδω και 5 μερες τα εκαψα αλλα εξακολουθω να νιωθω πολυ εξαντλημενη γιατι συμβαινει αυτο? τι μπορω να κανω?
2)μετα απο ερευνες στο διαδυκτιο καταλαβα οτι το προβλημα μου (με τις πολυκυστικες οωθηκες) εχει να κανει με την αντισταση ινσουλινης.
υπαρχει ενα φαρμακο η μετμορφινη που πουλιεται με το ονομα Glucophage
το οποιο βοηθαει πολυ. ομως χρειαζεται και διατροφη με χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη. που μπορω να βρω καποιον οδηγο που να περιεχει το γλυκαιμικο δεικτη ολων των τροφων?
Kαλησπέρα σε όλους ![]()
Οι πολυκιστικές ωοθήκες έχουν σχέση με την αντίσταση στηνινσουλίνη όμως θα πρέπει να γνωρίζεις αν πράγματι ο οργανισμός σου έχει αντίσταση στην ινσουλίνη.
http://www.diaita-gr.com/carbohydrates-and-glycemic-index/
Εδώ θα βρείς αυτό που ρωτάς και θα προσέξεις οχι μόνο το γλυκαιμικό δείκτη αλλά και το γλυκαιμικό φορτίο.
Το γλυκαιμικό φορτίο έχει να κάνει με την ποσότητα που θα καταναλώσεις συνεπώς 3 γρ. ζάχαρης μπορεί να έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν είναι ικανά όμως να σηκώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Ο γλυκαιμικός δείκτης και το γλυκαιμικό φορτίο που αναφέρονται στους πίνακες έχουν να κάνουν με την κατανάλωση της αυτούσιας συγκεκριμένης τροφής.
Η επεξεργασμένη ή μαγειρευμένη τροφή αυξάνει το γλυκαιμικό της δείκτη καθώς και ο συνδυασμός τροφών. Η λήψη πρωτείνης μαζί με υδατάνθρακα αυξάνει κατά πολύ την παραγωγή ινσουλίνης.
Απευθύνομαι στον allzzaro γιατί από ότι είδα έχει πολλές γνώσεις αλλά αν ξέρει και κάποιος άλλος δεκτή η βοήθεια.
Είμαι 13 χρονών και έκανα ενόργανη από τα 5 μέχρι τα 10 γυμναζόμουν 6 μέρες την βδομάδα από 3 ώρες κάθε μέρα. Στα 10 όταν σταμάτησα ήμουν 1,38 ύψος και 28 κιλά. Τα επόμενα 3 χρόνια κάνω 3 φορές την βδομάδα από μια ώρα αερόμπικ σε γυμναστήριο. Τώρα είμαι 1,56 ύψος και 48 κιλά.
Δεν δείχνω όσο αδύνατη ήμουν παλιά, θεωρείτε ότι πρέπει να χάσω μερικά κιλά?
Θέλω να χάσω 2-3 αλλά είναι δύσκολο, προσέχω τι τρώω, μάλλον λίγο τρώω, καθόλου γλυκά και τηγανιτά αλλά τίποτα.
Επίσης έβγαλα κάτι σημάδια ροζ σαν να φαίνονται τα αγγεία στην αρχή των γλουτών και μου είπαν ότι είναι ραγάδες. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό?
Edited by - elafina13 on 13/04/2011 12:11:49
Για να κάνεις ενόργανη ή αερόμπικ σε γυμναστήριο σίγουρα έχεις πάρει κάποια βεβαίωση απο παθολόγο και αν υπήρχε πρόβλημα σίγουρα θα σε είχε στείλει να κάνεις γενικές εξετάσεις.
Καλό είναι να απευθυνθείς και στους γονείς σου και να μην ζητάς βοήθεια μέσω του διαδικτύου.
Ενας καλός διατροφολόγος θα σε βοηθήσει πολύ.
Τα κιλά σου ως αθλήτρια καλά είναι και καλό θα είναι να μην υποβάλλεις τον οργανισμό σου σε δίαιτες.
Πολύ ενδιαφέρον παιδιά.
Είμαι περίεργος, επιτρέπεται σήμερα η καλλιέργεια της Ζειάς;
"Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών..... Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς "φάρμακο σου είναι ή τροφή σου". Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή; Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι: Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν "Αμυγδαλή" ή "Αμύγδαλα". Αυτός ό άδέν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό "Αφύπνισις"). Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους."
"Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) διασπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη "στηρίξεως" (συγκόλλησις - σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώσεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ."

Ο υδατάνθρακας χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά πρωτείνης αλλά και τα ω3 λιπαρά που περιέχει η βρώμη την κάνουν αναμφισβήτητα αναντικατάστατη.
Συνήθως καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες απο αθλητές αλλά και όσους θέλουν να χάσουν βάρος.
Η βρώμη θα πρέπει να καταναλώνεται ωμή και αυτούσια χωρίς να βράζεται ή να θρυματίζεται για να διατηρήσει το χαμηλό γλυκαιμικό της δείκτη ο οποίος είναι ο χαμηλότερος (20) σε σχέση με το αλεύρι (80) ή το ρύζι (70).Ετσι διασπάται αργά, πολύ αργά δίνοντας ενέργεια εως και 5 ώρες.
Το κείμενο είναι μεταφρασμένο αλλά βγαίνει νόημα.
Η βρώμη (Avena sativa) άρχισε να καλλιεργείται στη νότια Ευρώπη περίπου 5000 χρόνια πριν. Ο Ιπποκράτης έγραψε ότι η βρώμη γίνει σε χυλό ή πληγούρι (ένα λεπτό κουάκερ) είναι αναζωογονώντας και βοηθά στην ενυδάτωση. Κατά τη διάρκεια πολέμων, οι στρατιώτες Scottish χρησιμοποιείται για την εκτέλεση μια σακούλα oatmeal ως πηγή δύναμης. Επίσης, πίστευε ότι θα μπορούσε να βασιστεί και να αναγεννούν τα οστά και τους συνδέσμους.
Έχουμε όλοι επίγνωση της μεγάλης περιεκτικότητας σε ίνες βρώμης, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν για τα υπόλοιπα οφέλη της Βρώμη. Σε αυτά περιλαμβάνονται:
•Μειώνει τη χοληστερόλη: Η Β-γλυκάνες, μια διαλυτή ίνα παρόντες στη βρώμη έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο (CVD). Μια μελέτη επιβεβαιώνει ότι έχουν ένα μπολ με φαγητό βρώμης καθημερινά μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 10% .
•Μειώνει το υψηλό σάκχαρο του αίματος: Όντας χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI) των τροφίμων και το γεγονός ότι είναι υψηλό στην περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μπορεί να ομαλοποιήσει τη γλυκόζη στο αίμα. Ο διαβήτης τύπου 2 ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τον πρωινό το πρωί του oatmeal.
•Ενισχύει ανοσοποιητικού συστήματος: Σελήνιο και Βιταμίνη Ε υπάρχουν στο Βρώμη ενισχύει σημαντικά ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίζει το να βακτηριακή λοίμωξη. Το γεγονός αυτό καθιστά oatmeal το τέλειο φαγητό για να έχουν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης. Ψευδαργύρου, που βρίσκονται στην βρώμη, βοηθά στον μεταβολισμό, την επούλωση πληγών και την ανάπτυξη νέων κυττάρων.
•Μειώνει το βάρος: Το υψηλό ποσό των διαλυτή ίνα σε μορφές βρώμη ένα πήκτωμα όταν αφομοιώνεται. Αυτό προκαλεί το ιξώδες του περιεχομένου του στομάχου και του λεπτού εντέρου να αυξηθεί. Η γέλη καθυστερήσεις κένωση του στομάχου σε κάνουν να νιώθεις πλήρης πλέον που βοηθά με την απώλεια βάρους. Επίσης, είναι χαμηλή σε περιεκτικότητα σε λιπαρά, βρώμη δεν προσθέτουν τίποτε το βάρος σας επίσης. Μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι τα παιδιά που έτρωγαν oatmeal ήταν 50% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα, συγκριτικά με τα παιδιά εκείνα που δεν το τρώει.
•Καλή πηγή πρωτεΐνης: Βρώμη έχουν υψηλότερη συγκέντρωση των ισορροπημένων πρωτεϊνών (100 gm της βρώμης κατά περίπου 17 gm των πρωτεϊνών) σε σχέση με άλλα σιτηρά - 100 gm βρώμης που περιέχει διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε 100 gm του σιταριού ή νιφάδες καλαμποκιού). Επίσης, η ποιότητα της πρωτεΐνης είναι ανώτερη από την ποιότητα της πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σιτάρι ή άλλα δημητριακά. Protein χρησιμοποιείται για την κατασκευή, την επισκευή και τη διατήρηση όλων των ιστών του σώματος και παρέχει την ενέργεια του σώματος.
•Βελτιώνει την πέψη: Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες βρώμης που το καθιστά ιδανικό φάρμακο-τροφή για τα άτομα που πάσχουν από γαστρίτιδα, κολίτιδα, και άλλα πεπτικά προβλήματα. Βρώμη προώθηση της υγιεινής κινητικότητα του εντέρου και δυσκοιλιότητα θεραπεία.
•τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου: Phytochemicals παρόντες στη βρώμη είναι Μειώνει πιστεύεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο του ατόμου a της εμφάνισης καρκίνου. Lignan, ένα είδος φυτοχημική ιδιαίτερα πλούσια σε βρώμη έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Ολόκληρο το αποτέλεσμα βρώμη στην ογκώδη κόπρανα, η οποία με τη σειρά τους αραιώνει καρκινογόνες ουσίες.
•Ανθεκτικότερα οστά: Η βρώμη είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Την τακτική κατανάλωση βρώμης συμβάλλει κρατηθούν τα κόκαλα δυνατά και να μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
•Εξαιρετικό για Εγκυμοσύνη: Είναι μια καλή πηγή φολικού οξέως, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και. Οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται 400mcg φολικού οξέος ημερησίως.Ένα μπολ με oatmeal μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες που έχει ένα μωρό με δισχιδή ράχη.
•Καλό για το δέρμα: πλιγούρι βρώμης μπάνιο βοηθά επουλωθούν ξηρό & λεπιοειδές δέρμα, έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις. Τα δερματικά εξανθήματα και τσιμπήματα εντόμων, επίσης, θεράπευσε με πουρέ βρώμη. Oatmeal τρίβει exfoliate το δέρμα σας και είναι πολύ ωφέλιμη για το λιπαρό δέρμα.
•Μειώνει το στρες: Η χρήση των βρώμης είναι πολύ κατάλληλο σε περιπτώσεις κατάθλιψης, αϋπνία, και το φυσικό ή νευρικό κόπωση. Ένα μείγμα της βρώμης, το γάλα και το μέλι μειώνει το άγχος το πρωί και ενισχύει τη συγκέντρωση.
•Ενέργειας αναμνηστική: Όντας υψηλός είναι υδατάνθρακες, είναι εξαιρετική, όταν πρόκειται για την ενίσχυση των επιδόσεων. Άλλα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στη βρώμη, όπως φώσφορο, βιταμίνη Β, μαγνησίου και σιδήρου να βοηθήσει στην παραγωγή ενέργειας.
Τα λιπίδια υπάρχουν στο βρώμης περιέχουν μια καλή ισορροπία σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, η οποία έχει συνδεθεί με τη μακροζωία και τη γενική καλή υγεία. Θα πρέπει να αποσκοπεί να φάει περίπου 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα από oatmeal κάθε πρωί για τη βέλτιστη οφέλη για την υγεία.

Τους τελευταίους 6 μήνες περίπου μετά απο υπερβολική έκθεση στην σόμπα, έχουν εμφανιστεί στα πόδια μου σημάδια σαν μελανιές.
Μου είπαν οτι πρόκειται για πελίνδωμα/τελίνδωμα (δεν θυμάμαι τον ακριβή όρο.
Τι μπορώ να κάνω για να φύγουν?
ευχαριστώ..
quote:
Φίλε Allzarrο,
Τους τελευταίους 6 μήνες περίπου μετά απο υπερβολική έκθεση στην σόμπα, έχουν εμφανιστεί στα πόδια μου σημάδια σαν μελανιές.
Μου είπαν οτι πρόκειται για πελίνδωμα/τελίνδωμα (δεν θυμάμαι τον ακριβή όρο.
Τι μπορώ να κάνω για να φύγουν?
ευχαριστώ..
Καλημέρα ephoria85
Mάλλον θα εννοείς δικτυωτή πελίδνωση (Livedo reticularis).
Διάβασε προσεκτικά αυτά που γράφει το link http://www.e-rheumatology.gr/content/ti-einai-i-diktyoti-pelidnosi.
Μετά διάβασε αυτά που αναφέρονται στο link http://www.doctorforall.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=49:2009-06-03-16-49-58&catid=22:2009-06-03-16-41-34&Itemid=50 για το (Α.Α.Σ.)Αντιφωσφολιπιδικό Σύνδρομο Α.Α.Σ.
Το πρώτο link αναφέρει οτι εάν συνδέεται με νοσήματα, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, το αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο ή το σύνδρομο Sneddon ή διάφορα φάρμακα ή δεν συνδέεται με τίποτα και είναι απλά μια φυσιολογική κατάσταση που πολύ πιθανόν είναι μια αντίδραση του οργανισμού απο υπερβολικό ψυχολογικό στρές όπως πχ γέννηση ενός νεκρού παιδιού ή κάποια έντονη απογοήτευση - σύγχυση - στέρηση ή κάποιο χειρουργικό σόκ ή παρατεταμένη έκθεση σε υπερβολική θέρμανση ή σε παρατεταμένη έκθεση σε υπερβολικό θόρυβο.
Εαν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο νόσημα θα πρέπει να το ψάξεις πολύ καλά εάν δεν συνδέεται ρίξε μία ματιά εδώ...http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=953.
Για να δούμε!

In anticipation of my resurrection...
Ελπίζω να έγινα απόλυτα κατανοητός, κάθε απορία δεκτή.
Σ'ευχαριστώ πολύ, ήσουν πολύ κατατοπιστικός.
Κοίταξα τα links, το πρόβλημα μου πιθανόν προκλήθηκε μετά απο πρατεταμένη έκθεση στη σόμπα. Έχουν περάσει περίπου 3 μήνες απο τότε που την φύλαξα και έχω δει μια μικρή βελτίωση ..
Είχα επισκεφτεί καποιο δερματολόγο αλλά δεν με βοήθησε πολύ...το μόνο που μου είπε είναι οτι πρόκειται για πελίδνωμα, με ρώτησε αν κάποιος απο την οικογένεια έχει κάτι παρόμοιο, όταν του είπα οχι και μετά απο επίμονες ερωτήσεις που του έκανα γιατι και πως... καταλήξαμε οτι είναι απο την σομπα....
Παρόλη την επιμονή μου...δεν μου έγραψε καμιά κρέμα...μου είπε μόνο να αποφεύγω τον ήλιο... και οτι "μπορεί" να φύγει...
όταν τον ρώτησα δηλαδή μπορεί και να μη φύγει? Μου είπε απλά να μην στεναχωριέμαι...και φεύγοντας..μου έκανε δώρο και μια αντηλιακή..
Θα επισκεφτώ και κάποιον άλλο δερματολόγο, για να το ψάξω καλύτερα όπως λες κι εσυ.Ευχαριστώ για το χρόνο σου..