- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η Χριστιανική εκκλησία,φίλε μου,δεν έχει καμία βάση πλέον και γι'αυτό έχει αρχίσει να γκρεμίζεται.
Αν σε ρωτήσω να μου εξηγήσεις τι σημαίνει Αγία Τριάδα,τι Πατήρ,τι Υιός και τι Άγιο Πνεύμα,αλήθεια θα είσαι σε θέση να μου απαντήσεις επαρκώς?
Δεν είμαι θεολογος για να σου απαντήσω σε αυτά τα θέματα,ρωτα ένα θεολογο καλυτερα....Εγω ένας απλός πιστός δηλώνω που δεν του αρέσει το ψεμμα.....
Και για ν'αναφερθώ και στον τίτλο του θέματός σου,εσύ τον Αντίχριστο ακόμη τον περιμένεις ένσαρκο?
quote:
Άδικα κοπιάζει μου φαίνεται ο Sesostris να διευρύνει τους πνευματικούς σας ορίζοντες.Ο άνθρωπος τόσες αναφορές έχει κάνει σ'αυτά τα θέματα με ιστορικές πηγές.Η Χριστιανική εκκλησία,φίλε μου,δεν έχει καμία βάση πλέον και γι'αυτό έχει αρχίσει να γκρεμίζεται.
Αν σε ρωτήσω να μου εξηγήσεις τι σημαίνει Αγία Τριάδα,τι Πατήρ,τι Υιός και τι Άγιο Πνεύμα,αλήθεια θα είσαι σε θέση να μου απαντήσεις επαρκώς?
Ο Σέσοστρις και εσύ ειρωνεύεστε τους Χριστιανούς, προσπαθώντας να αποδείξετε ότι πιστεύουν σε μια μεγάλη ανοησία.
Ειρωνεύεστε λοιπόν αυτούς που λένε ότι η θρησκεία τους είναι η μόνη αληθινή. Άρα θεωρείται τις θρησκείες που το ισχυρίζονται αυτό ως ψεύτικες και λογικά μισείται τον Ιουδαϊσμό, τον Ισλαμισμό και τον Χριστιανισμό. Δεν πιστεύετε δηλαδή πως όλες οι θρησκείες είναι αληθινές.
Ο Χριστιανισμός βασίζεται εξ' ολοκλήρου στην Παλαιά Διαθήκη και τον Ιουδαϊσμό. Επειδή οι θρησκείες όλες έχουν ομοιότητες δεν σημαίνει πως είναι όλες ίδιες και πως καταλήγουν στον ίδιο προορισμό.
Το τί η έννοια της άναστασης στην φύση υπήρχε προ Χριστού, δεν σημαίνει πως κάποιος άνθρωπος είχε νικήσει τον θάνατο προ Χριστού. Οι προχριστιανικές αναστάσεις αναφέρονται σε κύκλους θανάτου και επαναγέννησης στην φύση.
Ο Χριστός είναι η απαρχή όχι απλώς της ανάστασης αλλά της νίκης πάνω στην φθορά, ανάσταση σε τέλοιο σώμα που δεν υπόκειται πλέον σε κύκλους φθοράς.
Υπάρχουν μεγάλες και σημαντικές διαφορές, δεν είναι όλες οι θρησκείες ίδιες.
Όπου μπορώ προσπαθώ να επισημαίνω κάποια λογικά σφάλματα που παρουσιάζει ο Χριστιανισμός και αυτό όχι λόγω κάποιας εμμονής με την συγκεκριμένη θρησκεία.Περισσότερο είναι ότι μεγάλωσα σε μια "χριστιανική" κοινωνία,ότι με αυτήν την θρησκεία ήρθα σε επαφή και ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας είναι χριστιανοί.
Το ίδιο κάνει και ο Sesostris,εκείνος βέβαια με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο.
Ο σκελετός κάθε θρησκείας είναι ο ίδιος.Η πλειονότητα των διαφορών τους είναι αποτέλεσμα των αναγκών που παρουσιάζει η εκάστοτε κοινωνία στην οποία απευθύνονται.
Ο πιο συνηθισμένος προορισμός στον οποίο καταλήγουν είναι το μίσος και οι πόλεμοι.
Εδώ δεν ξέρουμε αν όντως υπήρξε ο Χριστός όπως παρουσιάζεται στα βιβλία και εσύ μου λες για ενσώματη ανάσταση και αναλήψεις από σύννεφα στον ουρανό.
Και πολλοί άλλοι Χριστοί υπάρχουν , για την ακρίβεια η κάθε θρησκεία έχει και τον δικό της Χριστό , και τριαδικοί Θεοί υπάρχουν και προσευχές υπάρχουν και τυπολατρικά ανάλογα της εκκλησίας σου υπάρχου και όλα υπάρχουν
καλά κάνεις και πιστεύεις στη δική σου θρησκεία αλλά όπως εσύ , έτσι και άλλοι συνάνθρωποι σου πιστεύουν στη δική τους
Ξέρεις μονο ποιά είναι η θεμελιώδης διαφορά μεταξύ σας ;;
Οτι εσύ τους βρίζεις ως σατανιστές , ενω εκείνοι σε θεωρούν αδελφό τους που απλά ακολουθείς εναν άλλο δρόμο
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
δεν νομίζω ότι είναι σωστά αυτά που γράφεις,τον Χριστιανισμό τον χωρίζουν άβυσσοι από τις άλλες θρησκείες,πελώριο χάσμα,αγεφύρωτο!
Και κάνεις λάθος,δεν τους βλέπει όλους σατανιστές ο ορθόδοξος χριστιανισμός,αλλα πλανεμένους αδερφους που ψάχνουν τον δρόμο τους και δεν τον βρίσκουν....Παντα νοιωθουμε αγάπη για όλα τα πλασματα του Θεού,ακομα και τα αλλόθρησκα,αλλα πάντα μεσα στα πλαίσια αυτης της αγάπης γίνεται και η κατήχηση και η ιεραποστολή.....
quote:
ΣΕΡΑΠΙΣ,
δεν νομίζω ότι είναι σωστά αυτά που γράφεις,τον Χριστιανισμό τον χωρίζουν άβυσσοι από τις άλλες θρησκείες,πελώριο χάσμα,αγεφύρωτο!
Και κάνεις λάθος,δεν τους βλέπει όλους σατανιστές ο ορθόδοξος χριστιανισμός,αλλα πλανεμένους αδερφους που ψάχνουν τον δρόμο τους και δεν τον βρίσκουν....Παντα νοιωθουμε αγάπη για όλα τα πλασματα του Θεού,ακομα και τα αλλόθρησκα,αλλα πάντα μεσα στα πλαίσια αυτης της αγάπης γίνεται και η κατήχηση και η ιεραποστολή.....
Εχεις ασχοληθεί με τα δόγματα των άλλων θρησκειών ;;;
Για να λες ότι σε χωρίζει άβυσσος υποθέτω ότι θα γνωρίζεις αυτό από το οποίο σε χωρίζει άβυσσος
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη