ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θα χρειστω την βοηθεια σας! (Σχετικά με δαχτυλίδι) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Θα χρειστω την βοηθεια σας! (Σχετικά με δαχτυλίδι) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ALENA2527 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ALENA25Νέο Μέλος
04/06/2005, 21:22:31
Αρχίζω λεγοντας οτι ειμαι καινούργια στο ΕSOTERIKA οπότε μπορεί να δυσκολευτώ λίγο.
Η απορία μου ειναι η εξής: Εχώ δει σε αρκετούς ανθρώπους μεγάλης κυρίως ηλικίας και αρκετα "Θρησκευόμενους", ενα δαχτυλίδι με το σύμβολο ΑΚ. Στην αρχή σκέφτηκα οτι ειναι για την Αγία Αικατερίνη. Οταν όμως ρώτησα η απάντηση δεν με ικανοποίησε.
Αν κάποιος απο εσάς γνωρίζει κατι ...θα χαιρομουν ιδιαίτερα.
graciousΝέο Μέλος
04/06/2005, 22:24:05
Μέχρι να βρεθεί κάποιος να ξέρει περισσότερα και να μας κάνει να χαρούμε κι εμείς που δεν ξέρουμε, δεν μας λές και τίποτε περισσότερα, όπως ας πούμε ΠΟΥ τους βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους και ΤΙ απαντήσεις σου δίνουν που δεν σε ικανοποιούν;

Α και καλώς ήρθαμε στο εσωτερικά!

05/06/2005, 11:14:44
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ/ΕΣ ALENA25 ΚΑΙ gracious ΚΑΛΩ ΗΛΘΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ESOTERICA.gr....

ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ.....

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο gracious ΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΑΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

ALENA25Νέο Μέλος
05/06/2005, 13:59:15

[/quote]
Αρχικά ευχαριστώ για την υποδοχή σας. Τις απαντήσεις πάνω στο θέμα τις έστειλα καταλάθος μόνο στον gracious.
Αυτό που του είπα φιλοι μου είναι οτι είμαι φοιτήτρια Ιατρικής και στην σχολή ένας καθηγητής μας Νευρολογίας μαζι με καποιους συναδέλφους του φορούν ακρίβως το ίδιο δαχτυλιδι. Ενα ασημένιο δαχτυλίδι με μια καρδιά που μέσα της γρΆφει ΑΚ.
Οι γυναικες συνάδελφοι φορουν παρόμοιο αλλά πιο μικρό. Το group των γυναικών αυτών δεν βάφεται, δεν βάζει κολώνια, δεν ξυρίζετε και δεν φοράει παντελόνια (εκτός από 1 που είναι και η πιο νέα,φοράει παντελόνια).
Στον διάδρομο του νοσοκομείου (στον δικό του όροφο)εχει κάποια αποσπάσματα της Καινής Διαθήκης αλλα έχει και ένα απόσπασμα από το Κοράνη.
Ένας καθηγητής ασχετος με την Νευρολογία μας είχε πει μια μερα που συζητάγαμε για τους άλλους καθηγητές " μην μου μιλάτε για τον....αυτός το έχει κάνει αίρεση εκει πάνω και βάζει μονο άτομα απο την ομάδα του".
Οταν ρώτησα 3 ατομα από αυτα αν είναι το δαχτυλίδι της Αγίας Αικατερίνης χαμογέλασαν και έφυγαν. Σε μια που επέμεινα μου είπε " αστο αυτό το θέμα, χαμογέλασε και έφυγε".
Το άφησα και το ξέχασα γιατι και στο internet,δεν μπόρεσα να βρώ κάτι. Αλλά πριν από 2 βδομάδες είδα στο αεροδρόμιο έναν πολυ καλοντυμένο κύριο ηλικίας άνω των 55 να φοράει ακριβώς το ίδιο δαχτυλίδι. Ε! και μου έκανε εντύπωση.
Αυτά... κάτι περισσότερο δεν γνωρίζω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
05/06/2005, 15:04:58
ALENA25,

πρώτη φορά ακούω κάτι για το συγκεκριμένο σύμβολο, ωστόσο…..κάτι από εσχατολογικό αναχωρητισμό μου μυρίζει!

Και όλα αυτά μέσα σε ένα νοσοκομείο? Βρε που φτάσαμε……

lorenzoΜέλος
05/06/2005, 15:52:32

Kοίτα αυτή τη σελίδα ίσως βοηθήσει.

http://athens.indymedia.org/display.php?articleId=1072

Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα Fr. Nietzsche

graciousΝέο Μέλος
05/06/2005, 17:01:21
Φίλη ALENA25 και σε εμένα για κάποια αίρεση ή αδελφότητα κολλημένων ανθρώπων μου φαίνεται.
Πάντως για ''Χειρονομίας-Αντιεξουσιαστικής Κίνησης'' που μας στέλνει να δούμε ο Iorenzo με τίποτε.
Αν δεν βρεθεί κάποιος να αναφέρει κάτι εδω μέσα εγω θα πρότεινα να ψάξεις στη σελίδα : http://clubs.pathfinder.gr/saints/344248
δηλώνει ειδικός επι των αιρέσεων και φαντάζομαι πως θα σου απαντήσει σε e-mail.
Αν βγάλεις κάποια άκρη κάνε την καλοσύνη να ενημερώσεις και εμας γιατί η φαντασία μας οργιάζει... νευρολογική κλινική... δαχτυλίδια με καρδούλες... αξύριστες γοργόνες....και μεις; χαμπάρι δεν έχουμε;
05/06/2005, 17:26:50
Γειά σας!
Αν δεν ήμουν σίγουρη ότι βρίσκομαι μπροστά από την οθόνη του
υπολογιστή μου, θα νόμιζα ότι διάβαζα κάποια σελίδα από το βιβλίο
Κώδικας DAVINCI!

whatever...
άνοιξα τη σελίδα, που παραθέτει ο/η gracious, αλλά δεν είμαι
σίγουρη αν κατάλαβα καλά... είναι τα αρχικά ΑΚ τελικά
τα αρχικά για την Αντιεξουσιαστική Κίνηση; ή κάτι άλλο;

Περιμένω λοιπόν και εγώ νέα στοιχεία για το ΑΚ-μυστήριο...

graciousΝέο Μέλος
05/06/2005, 17:39:51
Οgracious και μάλιστα φανατικός
ALENA25Νέο Μέλος
05/06/2005, 17:52:54
Θα στείλω μηνυμα και ας ευχηθούμε να απαντήσει!
Σε ευχαριστώ πολυ gracious!!!
Λίλιθ δεν νομίζω να είναι τέτοιο κίνημα...βέβαια ποτε δεν ξέρεις.
Lorenzo thanks αλλά δεν βρήκα καάτι σχετικό.
Για ο,τι νεότερο θα επανέλθω δριμύτερη!!!!
06/06/2005, 12:34:47
Φιλη Αλενα 25 το ειδα και εγω χθες το δαχτυλιδι που λες αλλα ενω μου κινησε την περιεργεια δεν ρωτησα.Στην αρχη υπεθεσα οτι ηταν απο κανενα μοναστηρι.Τωρα που το λες για να ψαξουμε.Α και εγω σε νοσοκομειο το ειδα...
giorgospΝέο Μέλος
07/06/2005, 00:31:43
Geia sas paidia! eimai neos stin parea.. tyxaia brika to site kai eipa na grafto an kai den ksero akomi akribos tis syzitiseis pou ginontai. idomen..
07/06/2005, 00:39:55
Αγαπητέ giorgosp να σε καλωσορίσω στο Εσω-τερικα και να σου ευχηθώ καλή και γόνιμη πορεία.

Αρχικά θα ήθελα να σου πω να μην γράφεις greeklish γιατί δεν είναι ευανάγνωστα στους περισσότερους αναγνώστες.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
giorgospΝέο Μέλος
07/06/2005, 00:51:51
Σωστό και ευτυχώς που μου το είπες απο τιν πρώτη φορα.. υπάρχει κάποια ώρα που συζητούν περισσότερα άτομα? σε όλα τα θέματα που υπάρχουν στην σελίδα είναι τα ίδια άτομα ή αλλάζουν αναλόγως με το περιεχόμενο?
07/06/2005, 01:07:49
quote:

Σωστό και ευτυχώς που μου το είπες απο τιν πρώτη φορα.. υπάρχει κάποια ώρα που συζητούν περισσότερα άτομα? σε όλα τα θέματα που υπάρχουν στην σελίδα είναι τα ίδια άτομα ή αλλάζουν αναλόγως με το περιεχόμενο?

Χμμμ. Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα καθώς έχουμε και πρωινά και νυχτερινά πτηνά.

Τα άτομα σίγουρα αλλάζουν σύμφωνα με τη θεματολογία του κάθε τόπικ. Αλλοι προτιμούν το ΠΑΡΑΞΕΝΟ άλλοι τον ΜΥΘΟ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ κ.λ.π. ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Κάνε μία περιήγηση στις διάφορες κατηγορίες. Καλή ανάγνωση & για όποια απορία εδώ είμαστε.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
toxotisΜέλος
07/06/2005, 03:08:36
Αγαπητοί φίλοι,

εγώ είχα δει ακριβώς τέτοιο δαχτυλίδι πριν 7-8 χρόνια.
Μια καλοθελήτρια "μέντιουμ", είχε ισχυριστεί πως μου έκαναν μάγια. Έτσι με την παραπάνω και με μία φίλη είχαμε πάει σε ένα μοναστήρι, κάπου στην Κατερίνη αν θυμάμαι καλά, όπου ένας μοναχός μου διάβασε μια ειδική ευχή κατά της μαγίας και της βασκανίας.
Κατόπιν βγαίνοντας από το "γραφείο" του μοναχού μου έδωσε η "μεντιουμ" το δαχτυλίδι, σχεδόν μου το είχε "χώσει" στο δάχτυλο, λέγοντας πως το βρήκε κάτω, πως είναι για καλό και προστατεύει-μάλλον όπως λες της Αγίας Αικατερίνης-.
Βέβαια μετά από μια δυό μέρες, και επειδή μου είχε φανεί ύποπτος ο τρόπος της το πέταξα στην αυλή μιας εκλησσίας.

Υ.Γ. Φυσικά δεν είμουν "μαγεμένη" ή κάτι τέτοιο απλά είχα κατάθλιψη...

Τώρα γιατί ολόκληρο team σε νοσοκομείο φορά τέτοιο δαχτυλίδι...
αν ήταν στη Θεσσαλονίκη θα έλεγα πως πιθανόν πέρασαν μια βόλτα από τη Β. "μέντιουμ"...

GDS1Μέλος
14/06/2005, 14:35:16
Γεια σε όλους κάποιος να μου πει το Νοσοκομείο έστω και στο mail μου και μάλλον έχω την δυνατότητα να βρω κάτι

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

georgia9Νέο Μέλος
15/06/2005, 03:20:49
πολυ ενδιαφερον θα το ψαξω κι εγω!!
περιμενω και νεα σας
georgia9Νέο Μέλος
15/06/2005, 03:34:53
ΠΑΙΔΙΑ? ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Oι θεωρήσεις αυτές τoυ Ελληνικoύ Δημoσίoυ αγνooύν βασικές έννoιες των εκκλησιαστικών θεσμών, όπως είναι oι Επισκoπές, oι Iερoί Ναoί, oι Iερές Μoνές, κλπ. Η τυχόν αναδρoμή στoν Καταστατικό Χάρτη της Ορθόδoξης Εκκλησίας της Ελλάδoς, παρέχει σαφέστερη έννoια των θεσμών αυτών. Είναι γνωστό ότι η Ορθόδoξη Εκκλησία, oι Iερές Μητρoπόλεις, oι Iερoί Ναoί και oι Iερές Μoνές της δεν εντάσσoνται "στα θρησκευτικά σωματεία, τα θρησκευτικά ιδρύματα και τις ιδεαλιστικές εταιρείες τoυ άρθρoυ 784 τoυ ΑΚ", αλλά είναι Νoμικά Πρόσωπα Δημoσίoυ Δικαίoυ. Κατά την ίδια λoγική oι Επισκoπές, oι Iερoί Ναoί, oι Iερές Μoνές της Καθoλικής Εκκλησίας δεν μπoρεί να θεωρηθoύν ως "θρησκευτικά σωματεία ή θρησκευτικά ιδρύματα ή ιδεαλιστικές εταιρείες τoυ άρθρoυ 784 τoυ ΑΚ", αλλά είναι Εκκλησιαστικά Νoμικά Πρόσωπα συσταθέντα και λειτoυργoύντα σύμφωνα με τo δίκαιo πoυ διέπει την Καθoλική Εκκλησία. Την νoμική αυτή πρoσωπικότητα αντλoύν από τo ίδιo τo Ελληνικό Σύνταγμα και τις διεθνείς Συνθήκες πoυ έχει υπoγράψει η Ελλάδα. Έμμεση νoμική πρoσωπικότητα αναγνωρίζoυν στoυς θεσμoύς αυτoύς και oι Ελληνικoί νόμoι. Π.χ. η Ελληνική Πoλιτεία αναγνωρίζει τoυς γάμoυς των Καθoλικών πιστών πoυ τελoύνται από τoν αρμόδιo θρησκευτικό λειτoυργό της Καθoλικής Εκκλησίας· απo αυτό πρoκύπτει έμμεσα ότι η Ελληνική Πoλιτεία δεν θεωρεί την Καθoλική Εκκλησία ως Σωματείo ή Εταιρεία ή Iδρυμα κατά την έννoια τoυ ΑΚ, αλλά ως γνωστή θρησκεία πoυ διέπεται από τo εσωτερικό της δίκαιo και τηρεί τoυς νόμoυς τoυ Κράτoυς.

georgia9Νέο Μέλος
15/06/2005, 04:07:24
ΑΚ, είναι το πνεύμα που εγκαταλείπει το σώμα τη στιγμή του θανάτου. Είναι μια φωτεινή αρχή που συμβολίζεται με την ίβυδα . Το να γίνει κανείς ΑΚΟΥ σημαίνει να φτάσει στην τελειότητα.
7. ΣΑΧΟΥ ή ΑΤΜΟΥ, είναι το πνευματικό σώμα, απελευθερωμένο από το ΚΑΤ, το φυσικό σώμα. Είναι το φωτεινό περιτύλιγμα του αιώνιου πνεύματος που συνδέει τον άνθρωπο με το ΠΑΝ. Είναι εκείνο το Αγνότατο στοιχείο το οποίο μένει αιωνίως μονάδα, άτομο, πέρα από κάθε αλλαγή και κίνηση του χώρου και του χρόνου.

http://www.nea-acropoli.gr/civilizations/africa/egypt/filosofy_meta_egypt.htm