ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Tyaneas91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
XaraughΜέλος
24/01/2004, 09:03:39
Izaura καλη σου ημερα.

Διαβασα το μηνυμα σου και στο μυαλο μου περασαν αρκετεs σκεψειs.
Σκεφτηκα να σου απαντησω, γιατι εδω τα πραγματα περνουν μεγαλη στροφη οσον αφορα τον σκοπο τηs ερωτησιs.

Λογικα μια τετοιου ειδουs ερωτηση δεν πρεπει να γινεται καν!

Ο λογοs;

Πεστο σεβασμο προs τοσουs που δεν ζουν σημερα μεταξυ μαs και πιστευαν στον Χριστιανισμο, πεστο για αυτουs που ζουνε και διαβασαν το μηνυμα σου, πεστο και σαν σεβασμο στον συνανθρωπο σου που απλα ισωs να πιστευει μερικα θεματα διαφορετικα απο εσενα.

Σημερα ο εναs σκοτωνει τον αλλον επειδη πιστευει σε μια διαφορετικη παραταξη, επειδη ειναι οπαδοs μιαs αλληs ομαδαs ποδοσφαιρου, μπασκετ, ( καλαδοσφαιρισηs ) επειδη αλλοι του χαλασαν την πιατσα στο δουλεμποριο, ναρκωτικα, ( δεν θα πω παραπανω γιατι θα αναγκαστω να πω πολλα ), επειδη... επειδη... επειδη!!!

Στην ερωτηση σου θα απαντησω απλα, αλλα και η επιθεσιs στην πιστη του αλλου εχει τα ορια τηs.

Επισηs εδω θα πω πωs ο μετασχηματισμοs ισωs να βγει μοιραιοs σε μερικουs που νομιζουν οτι οι αλλοι θα καταβουν τιs υβρειs των αλλων για παντα.

Σου απαντω λοιπον μονον με ενα απλο κειμενο που ευχομαι να ειναι κατανοητο για σενα.

Προς εβραιους κεφ. 11 : 1
Πιστη συμαινει ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Ειρηνη στην ψυχη σου και ευχομαι να εισε καλα.

24/01/2004, 09:48:00
Xaraugh,

και'γω φίλτατε θα σου θυμίσω ενα άλλο "αριστούργημα ιεροπρέπειας":

"Ναι' η Θεία αγανάκτησις και οργή μας περιμένει. Διότι όταν κανείς παραβή τον Μωσαϊκόν νόμον και βεβαιώσουν την παράβασιν αυτή δύο η τρείς μάρτυρες, αυτός χωρίς επιείκειαν θανατώνεται" (Πρός Εβραίους Ι'28)

Λοιπόν? Οι δικοί σου οι.."τρείς" μάρτυρες ΠΟΤΕ έχουνε συγκεντρωθεί? Η μήπως είσαι...αναμάρτητος" Η μήπως...κωφεύεις απο τον ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ? Η μήπως θέλεις να αποφύγεις το Θεϊκό Του χέρι?

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΙΚΑ??

Αντι λοιπόν να επιλέγεις κάποιο απο τα πολλά τα αόριστα "εργα" της αμφισημίας, καλύτερα να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ, παραθέτοντας ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνύουνε στον αμφισβητία τα όσα ΕΣΥ έμαθες νοερά να υποστηρίζεις.

Πές μας λοιπόν ΑΠΟ ΠΟΥ προκύπτει ότι ο Ιωάννης της "Αποκάλυψης" είναι ο Ευαγγελιστής? Απλή ερώτηση, πλην όμως, όπως θα παρατήρησες και απο τον Poet, ΑΝΕΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ!

Ούτε φαντάσματα υπάρχουν αλλά ούτε και επιδίωξη κάποιας τακτικής συνεχούς προσβολής στο πρόσωπο οποιουδήποτε. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

Υπάρχουνε όμως ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ τα οποία ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝΕ ούτε και στην πιο επιπόλαια έρευνα. Εκεί που εσύ λοιπόν προτάσεις το δεκανίκι της πίστης άλλοι χρησιμοποιούνε την λογική και την συνεχή αμφισβήτηση.

Απλό είναι.

poetΜέλος
25/01/2004, 16:18:06
Απαντήσεις επιδέχονται τα ερωτήματα, όχι οι σοφιστείες.

Για τις σοφιστείες ενδείκνυται μόνο η αποκάλυψή του βαθύτερου σκοπού τους.

Τέτοια παιδαριώδη ερωτήματα δεν χρήζουν απάντησης, κυρίως σε έναν άνθρωπο ο οποίος δηλώνει ευθαρσώς θεομάχος.

Εφ' όσον αυταπατάσαι ότι θα βρείς απαντήσεις "αποδείξεις" στο internet και όχι σε ένα ερευνητικό ίδρυμα που σου υπέδειξα ... καλή τύχη.

Εν τω μεταξύ εγώ δεν πρόκειται να αναλωθώ με σοφίσματα του τύπου "αποδείξτε μου ότι ο Χριστός είπε το αγαπάτε αλλήλους και δεν ήταν άλλος Χριστός που είπε το αγαπάτε και άλλος το αλλήλους"

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την περίπτωση σου.

25/01/2004, 17:23:48
Poet,

απο ΠΟΤΕ φίλτατε γίνανε τα ΕΒΡΑΪΚΑ ΣΥΜΠΙΛΗΜΑΤΑ......σοφιστείες????

Η εξέλιξη του διαλόγου είναι ακριβώς μία αντιγραφή και με παλαιότερους συνομιλητές ομοϊδεάτες σου. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!

Όποτε ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ αναζητούν δεκανίκια είτε σε κανένα "κέντρο έρευνας" (δηλαδή κέντρο επεξεργασίας του μύθου...) είτε το ρίχνουμε στις...σοφιστείες και ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΙΣΟΥΜΕ.

Εσύ δηλαδή που, προφανώς, έχεις εντρυφήσει σε τούτα τα "κέντρα" ΤΙ απαντήσεις μπορείς να δώσεις? Αν κρίνω απο το αποτέλεσμα, με το συμπάθιο δηλαδή, θα έλεγα...ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ..........

Και κάτι ακόμα: που ξέρεις εσύ σε ποιά απο αυτά τα κέντρα δέν έχω ΗΔΗ μελετήσει? Και αν έχω πριν απο χρόνια μελετήσει και συνάμα..απηυδήσει? Τότε ΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ??

Μήν είσαι σόγουρος φίλτατε γιατί δέν ξέρεις την πορεία του καθένα.

Είναι πάντως ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ότι με τόσο απλές ερωτήσεις καταρρέει σάν χάρτινος πύργος η λογική αντιπαράθεση σου. Με τις υπεκφυγές και τους αφορισμούς ούτε το δόγμα σου υπερασπίζεσαι αλλά ούτε και ο ίδιος σου νομίζω μπορείς να αισθάνεσαι ικανοποίηση.

Αλλά, πως είπες: την Αμερική δέν πρέπει να την ξαναανακαλύψουμε....

XaraughΜέλος
26/01/2004, 09:40:53
Schwabe γραφειs:

"Ναι' η Θεία αγανάκτησις και οργή μας περιμένει. Διότι όταν κανείς παραβή τον Μωσαϊκόν νόμον και βεβαιώσουν την παράβασιν αυτή δύο η τρείς μάρτυρες, αυτός χωρίς επιείκειαν θανατώνεται" (Πρός Εβραίους Ι'28)

Μου εβαλεs πολλεs ερωτησειs μαζι γι'αυτο αρχιζω με την πρωτη.
Οσον αφορα τωρα το κεφαλαιο που γραφειs, αν θεs τωρα διαβασε το προσεκτικοτερα.

(Πρός Εβραίους Ι'28-31)
28 Εαν τιs αθετηση τον νομον του Μωυσεωs,επι δυο η τριων μαρτυρων αποθνησκει χωριs ελεοs' 29 ποσον, στοχαζεσθε, χειροτεραs τιμωριαs θελει κριθη αξιοs ο καταπατησαs Τον Υιον Του Θεου, και νομισαs κοινον το αιμα τηs διαθηκηs με το οποιον ηγιασθη, και υβρισαs το Πνευμα τηs Χαριτοs; 30 Διοτι εξευρομεν Τον ειποντα,"Ειs εμε ανηκει η εκδικησιs, εγω θελω καμει ανταποδοσιν" λεγει Κυριοs. Και παλιν, "Ο Κυριοs θελει κρινει τον λαον Αυτου." 31 Φοβερον ειναι να πεση τιs ειs χειραs Θεου Ζωντοs.

Απαντησιs πρωτη:

Αγαπητε Schwabe ειμαι μαζι σου σημερα και σου γραφω μερικα που ελπιζω να σε βοηθησουν, γιατι βλεπω να υπαρχει μεγαλη συγχυσιs μεσα σου.
Καταρχην το οτι αναφερθηκα συγκεκριμενα στο μελοs Izaura με αυτα που εγραψα, γνωριζα και τον λογο.
Γιατι πριν εσυ καταλαβειs τι συμβαινει εγω ηδη γνωριζα τον σκοπο τηs επιθεσιs του και τι να γραψω.
Ο καθεναs κατακρινει τον εαυτο του μονοs του, απο τα λογια του και τιs πραξειs του. Οταν ομωs ζημιωνει τουs αλλουs με συνεχειs προσβολεs και επιθεσειs, τοτε αυτον δεν τον κρινειs παρα τον ελεγχειs.
Επομενωs αυτο που λεs εσυ κριση εγω το λεω ελεγχο.

Πετρος Α΄κεφ. 2 : 15-16
Γιατι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ:
ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Καθως ειστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Δευτερη απαντησιs:

Γραφειs: <<Λοιπον>>;

1) Να το λαβω σαν ειρωνεια η σαν καποιοs που μου ζητα πληροφοριεs για κατι; Το πρωτο το προσπερνω.

<< Οι δικοί σου οι.."τρείς" μάρτυρες ΠΟΤΕ έχουνε συγκεντρωθεί?

2) Σε αυτο θα απαντησει μονον ο Θεοs που γνωριζει οταν ερθει η ωρα μου, γιατι σε Αυτον ανηκει η εξουσια και η δυναμιs.
Πονηρεs σκεψειs σου εισχωρουν στο μυαλο αγαπητε Schwabe.

Προς Εβραιους κεφ. 9 :28
Ετσι και ο ΧΡΙΣΤΟΣ, αφου θυσιαστηκε μια φορα για να σηκωσει πανω του τις αμαρτιες ολων μας,
ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ Ν'ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΝ

<< Η μήπως είσαι...αναμάρτητος" >>

3) Ποιοs σου εδωσε αυτην την ιδεα οτι ειμαι αναμαρτητοs;
Οποιοs υποστηριζει κατι τετειο ειναι σαν να λεει Τον Θεο ψευτη,ποτε δεν θα με ακουσειs να ξεστομισω τετεια λεξη, αλλα τουλαχιστον μπορω να πω πωs με την βοηθεια Του Θεου καθε μερα προσπαθω και αγωνιζομαι για το καλυτερο.
Ουτε αναμαρτητοs ειμαι,ουτε αγαθοs, μα ουτε και Αγιοs.
Αυτο ισωs σε βοηθησει να καταλαβειs τα περι αναμαρτητου!

Ιωαννου Α΄κεφ. 1 : 5-10
Αυτο ειναι το μηνυμα που ακουσαμε απο Τον Ιησου Χριστο και σας το μεταφερουμε: Ο Θεος ειναι ΦΩΣ και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ'ΑΥΤΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙ.
Αν, λοιπον, ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ, ΕΝΩ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, οπως ο Θεος ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ, τοτε εχουμε κοινωνια και μεταξυ μας, και το αιμα που προσφερε με το θανατο Του ο Υιος Του ο Ιησους μας καθαριζει απο καθε αμαρτια.
Αν ισχυριστουμε πως ειμαστε αναμαρτητοι, εξαπατουμε τον εαυτο μας και δε λεμε την αληθεια.
Αν ομως ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ, ο Θεος, που ειναι αξιοπιστος και δικαιος, θα συγχωρησει της αμαρτιες μας και θα μας ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
Αν ισχυριστουμε πως δεν εχουμε ποτε αμαρτησει, βγαζουμε ψευτη Το Θεο, και ο Λογος Του δε ζει μεσα μας.

<< Η μήπως...κωφεύεις απο τον ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ? >>

4) Αν θεs διαβασε μερικα περι Νομου παρακατω για να καταλαβειs την διαφορα, γιατι ισωs να εισε λιγακι μπερδεμενοs μεσα σου.
Μπορειs να διαβασειs και το (Πρός Εβραίους I: 1-18) και ελπιζω να δειs τι θελω να σου πω επανω σε αυτο.
Θα στα εγραφα αλλα ο χρονοs μου ειναι αρκετα περιορισμενοs.

Τιμοθεον Α΄κεφ. 1 : 8-11
Εμεις ομως ξερουμε οτι ο νομος ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΑΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, γνωριζωντας και τουτο:
Οτι ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ Σ'ΑΥΤΟ.
ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ, για οσους δεν εχουν οσιο, και ιερο, για τους πατροκτονους, και τους μητροκτονους, για ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΡΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ.
Αυτη ειναι συμφωνη με το ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΜΗΝΥΝΑ για τη μελλουσα δοξα που θα μας δωσει ο Μακαριος Θεος, ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ Σ'ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΚΗΡΥΞΩ.

Γαλατες κεφ. 5:22-26
Αντιθετα, ο καρπος Του Αγιου Πνευματος ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ, Η ΧΑΡΑ, Η ΕΙΡΗΝΗ, Η ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ, Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ, Η ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ, Η ΠΙΣΤΗ, Η ΠΡΑΟΤΗΤΑ, Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ.
ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ΄ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
Αλλωστε ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Αφου, λοιπον, ζουμε με τη δυναμη του Πνευματος, πρεπει ν΄ακολουθουμε το Πνευμα. Ας μη γινομαστε ματαιοδοξοι, ας μην προκαλουμε κι ας μη φθονουμε ο ενας τον αλλο.

<< Η μήπως θέλεις να αποφύγεις το Θεϊκό Του χέρι? >>

5) Schwabe να ξερειs πωs συμφωνα με Τον Λογο Του και με αυτα που μαs εδωσε γνωριζομαι αν μαs αγαπα η οχι!
Οσο για το χερι Του οπωs λεs, το ενιωσα συγκεκριμενη ωρα και μερα και ηταν γεματο στοργη και αγαπη!

Προς Εβραιους κεφ. 9:15
Γι'αυτον το λογο ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΙΤΗΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, συμφωνα με την οποια οσοι εχουν κληθει να ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ.

<< ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΙΚΑ?? >>

6) ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ - ολα τα παραπανω!
Επισηs ΣΗΜΑΙΝΕΙ πωs εσυ αποφευγειs να ακουσειs τουs αλλουs και συνεχιζειs ανενοχλητοs να προσβαλλειs διαρκωs την Χριστιανοσυνη, να προκαλειs τουs Χριστιανουs και να λασπωνειs οτι Ιερο και Οσιο.

<< Αντι λοιπόν να επιλέγεις κάποιο απο τα πολλά τα αόριστα "εργα" της αμφισημίας, καλύτερα να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ ΜΕ ΛΟΓΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ, παραθέτοντας ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνύουνε στον αμφισβητία τα όσα ΕΣΥ έμαθες νοερά να υποστηρίζεις. >>

Τριτη απαντησιs:

Για να δουμε μια και το θετειs ετσι τα δικα σου "εργα" και τι καρπουs φερουν. Η μηπωs νομιζειs πωs ΛΟΓΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ ειναι μονον αυτοs που παει συμφωνα με τον δικο σου κατ-επαναληψη αρνητικο και συναμα προσβλητικο προs τουs αλλουs;
Οσο για τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ δεν καταλαβα οτι δινω εξετασειs, για να σου απαντω η και οι αλλοι σε καθε τι που ΕΣΥ ΦΕΡΝΕΙΣ στην επιφανεια καθημερινα.
Αυτα που εγω εμαθα προερχονται απο το ΦΩΣ και δεν εισαι σε θεση να τα καταλαβειs οσον πολεμαs το ΦΩΣ.

Γι'αυτο λεει ενας υμνος:
"Ξυπνα εσυ που κοιμασαι,αναστησου απο τους νεκρους,κι ο Χριστος θα σε φωτισει".

Αποκαλυψης Ιωαννου κεφ. 21 : 5-8
Και ειπε Αυτος ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ: "Τωρα, ολα τα Κανω καινουρια." Και μου ειπε: "Γραψε, γιατι τα λογια Μου ειναι αξιοπιστα κι’ αληθινα".
Και προσθεσε: " Εκπληρωθηκαν ολα! Εγω Ειμαι το Α και το Ω, η Αρχη και το Τελος Εγω σ΄οποιον διψαει θα του Δωσω δωρεαν να πιει απο το νερο που δινει ζωη.
ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ ΤΟΥ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.
ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ, ΟΙ ΒΔΕΛΥΡΟΙ, ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ, ΟΙ ΠΟΡΝΟΙ, ΟΙ ΜΑΓΟΙ, ΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΚΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ΄ΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑΦΙ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ."

<< Πές μας λοιπόν ΑΠΟ ΠΟΥ προκύπτει ότι ο Ιωάννης της "Αποκάλυψης" είναι ο Ευαγγελιστής? Απλή ερώτηση, πλην όμως, όπως θα παρατήρησες και απο τον Poet, ΑΝΕΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ! >>

Τεταρτη απαντησιs:

Ολα αυτα τα εξετασαν πριν απο σενα αλλοι, αλλα βλεπειs ο γραπτοs λογοs του Ευαγγελιου του Ιωαννη με την Αποκαλυψη εβγαλαν το ιδιο προσωπο.
Ο Poet αγαπητε μου σου απαντησε, εσυ δεν το ειδεs οπωs παντα.
Σου απαντησε και μαλιστα με μεγαλη ταπεινωση και σου εδειξε και τον δρομο. Ειχεs εναν φιλο που σε ειχε σε εκτιμηση, αλλα τον πολεμισεs την ωρα που σου εδεινε το χερι του.
Για σενα ισωs να ειναι ΑΝΕΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ!
Για τον πιστο οχι!

<< Ούτε φαντάσματα υπάρχουν αλλά ούτε και επιδίωξη κάποιας τακτικής συνεχούς προσβολής στο πρόσωπο οποιουδήποτε. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. >>

Πεμπτη απαντησιs:

Αφου αυτο νομιζειs εχει καλωs!

Τιμοθεον Α΄κεφ. 6 : 20-21
Αγαπητε Τιμοθεε, διαφυλαξε αυτο που σου εμπιστευτηκε ο Χριστος και η εκκλησια, ΚΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕ ΤΑ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΓΝΩΣΕΩΣ".
ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ, ΚΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ.
Η χαρη Του Θεου ας ειναι μαζι σου. Αμην.

<< Υπάρχουνε όμως ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ τα οποία ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝΕ ούτε και στην πιο επιπόλαια έρευνα. Εκεί που εσύ λοιπόν προτάσεις το δεκανίκι της πίστης άλλοι χρησιμοποιούνε την λογική και την συνεχή αμφισβήτηση.>>

Εκτη απαντησιs:

Θεσσαλονικεις Α΄κεφ. 2 : 13
Γι΄αυτο κι εμεις ευχαριστουμε Το Θεο αδιακοπα, γιατι, ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΝ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΟΧΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΟΓΟ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑ Σ΄ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.

Αν νομιζειs πωs πραττειs σωστα με το να εισαι εναντιοs Του Θεου και να τον πολεμαs συνεχωs, ακολουθησε τον δρομο αυτο.
Αλλα να ξερειs πωs ακομη και ο Αρχαγγελοs Μιχαηλ προτιμησε να μην κρινη τον διαβολο, αλλα του ειπε ο Θεοs να σε επιτιμησει.

Μακαρι ο Θεοs να σου δειξει τον δρομο, τι αλλο να πω πλεον.

26/01/2004, 11:35:49
Xaraugh,

Εφόσον ΕΣΥ φίλτατε αισθάνεσαι υποταγμένος και διαρκώς φοβούμενος τον νόμο του Αιγυπτίου Ιερέα Οσαρσήφ, ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ!

Θα παρακάμψω τον ορυμαγδό των διαφόρων εδαφίων που παραθέτεις διότι η επιβεβαίωση και μόνο της «Μωσαϊκής μαντρίλας» καλύπτει και τα υπόλοιπα.

Λοιπόν κύριε…ελεγκτή στο προκείμενο: ανέφερες χίλια δύο ΑΣΧΕΤΑ με τα όσα έγραψα ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ!
Γράφεις ότι «Όλα αυτά τα εξέτασαν πριν από σένα άλλοι..» προκειμένου να καλύψεις την ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΣΟΥ αλλά και να διασώσεις το θρυλούμενο «κύρος» των όσων ΣΟΥ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΛΕΣ.
Όμως: ακόμη και αυτά τα όσα «εξέτασαν οι άλλοι» ΤΑ ΑΓΝΟΕΙΣ (πόσο μάλλον…ερεύνησες!) και απλά αρέσκεσαι στο να επαναλαμβάνεις ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ. Τόσο καλά!

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν για το ΑΝΗΣΥΧΟ ΚΟΙΝΟ, για όσους ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, τι συμβαίνει με αυτή την περίφημη «Αποκάλυψη»:

Για να δούμε επομένως ΤΙ ΛΕΕΙ όμως Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: «Εγώ, ο αδελφός σας Ιωάννης, που συμμετέχω ολόψυχα στη θλίψη, τη βασιλεία και την υπομονή του Ιησού Χριστού, βρισκόμουν στο νησί Πάτμο για το λόγο του Θεού και τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγγραφέας δηλώνει ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ότι ονομάζεται Ιωάννης, και αυτό δεν είναι ασήμαντο. Επίσης, είναι αποκαλυπτικό ότι όπως σε αυτή τη περικοπή έτσι και σε ολόκληρο το κείμενο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΝΟΟΥΝ (πόσο μάλλον να ξεκαθαρίζουν) ΟΤΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ «ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ» ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ!

Η επίσημη εκκλησία διατείνεται ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη όταν είχε εξοριστεί το 95μχ από τον Δομιτιανό στην Πάτμο.
Εξορίστηκε όμως πράγματι ο γιος του ψαρά Ζεβεδαίου στην Πάτμο? Τι μας λέει όμως και πάλι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ?

Τον ακριβή λόγο της παραμονής του στην Πάτμο τον δηλώνει ο ίδιος του αρκετά ξεκάθαρα: «δια τον λόγο του θεού και δια την μαρτυρίαν του Ιησού Χριστού». Βρέθηκε λοιπόν στην Πάτμο εξαιτίας του λόγου του Θεού και της μαρτυρίας του από ιεραποστολικό καθήκον και ΟΧΙ ΩΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ!
Προς αποφυγή παρερμηνειών να διευκρινίσουμε ότι η λέξη «μαρτυρία» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την μαρτύρια, δηλαδή με ταλαιπωρίες και μαρτυρική ζωή, δεδομένου ότι η λέξη αυτή σημαίνει «πληροφορία»-«βεβαίωση».

Αλλά ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτή η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ως προς τον πραγματικό λόγο της παραμονής του στο νησί, μπορούμε και από πολλά άλλα στοιχεία να αντιληφθούμε ότι ο συγγραφέας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ.

Ένα εξόχως αποκαλυπτικό της πλάνης στοιχείο, είναι ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει «ουδείς είδε ποτέ τον Θεόν» και «τον Θεόν ουδείς είδε πώποτε» (Α’18 και στην Α’ επιστολή του Ιωάννη Δ’12), πράγμα που φανερώνει ότι ο Ευαγγελιστής (ο συγγραφέας δηλαδή..) ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την άποψη ότι υπήρξαν άνθρωποι, όπως οι Πατριάρχες Αβραάμ, Μωυσής, Ισαάκ και Ιακώβ, που είδαν πρόσωπο με πρόσωπο το Θεό!!

Ταυτόχρονα όμως….ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ (!), ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ (μάλιστα περιγράφει και τα άσπρα του μαλλιά…). Είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ επομένως ότι ένας μαθητής του Ιησού και ευσεβής Εβραίος, όπως ήταν ο Ιωάννης ο θεολόγος, δεν θα άφηνε ΠΟΤΕ να υπάρχει στα γραπτά του μια τόσο χτυπητή αντίφαση αλλά και συνάμα ασυγχώρητη ΥΒΡΗ σύμφωνα με το Ευαγγελικό του κήρυγμα!!

Επομένως, ΚΑΙ ΕΔΩ επικρατεί πλήρη συσκότιση μιας και ούτε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη αλλά ούτε και…εξορίστηκε ποτέ κανείς και από κανέναν!

Αν λοιπόν εσύ αδυνατείς να δεις την ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΘΕΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΣΜΟΥ, αν εσύ αδυνατείς να κατανοήσεις ότι το μόρφωμα που προσκυνάς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ» ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, τότε…πολύ καλά και κάνουνε τα ιερατεία εδώ και 17 αιώνες την δουλειά τους!

Και εφόσον έτσι έχουνε τα πράγματα για σένα φίλτατε, τότε μαζί με τον μισάνθρωπο νόμο του τσοπάνη Μωυσή να χαίρεσαι και τον ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ «ΧΡΙΣΤΟ» ΣΟΥ:

«Αλλά και τους εχθρούς μου εκείνους ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΩ ΕΠ’ΑΥΤΩΝ, φέρετε τους εδώ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΦΑΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΜΟΥ. Ρίψατε τους είς τον ΑΙΩΝΙΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ, του οποίου προαναγγελία και προεικόνισις υπήρξε η επί του Τίτου πανωλεθρία της Ιερουσαλήμ και των Ιουδαίων»! (Κατά Λουκάν ΙΘ’27)

Και ααααν καταλάβεις ΤΙ παίζεται, τότε αναρωτήσου και ΠΩΣ γνώριζε όλη αυτή την ΦΟΝΙΚΗ ΤΑΣΗ του Ιησού ο Λουκάς, ο οποίος ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ….

Μακάρι λοιπόν να δεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι είπε εκείνος ο επαναστάτης Ιουδαίος!

26/01/2004, 12:21:48
Xaraugh,

Και προκειμένου να ρίξουμε λίγο φως ακόμα στην αλήθεια ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ, ας παραθέσουμε λίγα στοιχεία περι.....Αποκαλύψεων.

Μετά την κατάρτιση του προφητικού κανόνα το ιερατείο της Ιερουσαλήμ (περ.3ος αιώνας π.χ.) ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ τη θεοπνευστία και το δικαίωμα να προφητεύει, παρά μόνο στον αρχιερέα του «ενιαυτού». Όσοι ισχυρίζονταν ότι είχαν το προφητικό χάρισμα καλούνταν να αποδείξουν «σημείον» ώστε να δείξουν ότι έχουν λάβει την «κλήση του Γιαχβέ».

Εάν δεν έδειχναν τέτοιο σημάδι (έξυπνο ε? Και ΠΟΙΟΣ τάχα θα μπορούσε??) τους κατηγορούσαν ευθέως για όργανα του Σατανά και ο συνηθισμένος θάνατος ήταν ο λιθοβολισμός (Δευτερονόμιο ΙΗ’, 20).
Αυτός ήτανε και ο λόγος που οι….αγανακτισμένοι περιοδεύοντες μεταπράτες των διαφόρων ιουδαϊκών αιρέσεων (όπως και οι της ιουδαιοχριστιανικής) αναθεματίζουνε την Ιερουσαλήμ για αυτές τις διώξεις. Εάν ρίξετε μια ματιά στους Ματθαίο (ΚΓ,37) και Λουκά (ΙΓ,34) θα διαβάσετε επακριβώς για την «φονεύουσα τους προφήτες και λιθοβολούσα τους απεσταλμένους προς αυτήν».

Καλά είναι να μαθαίνουμε και καμιά ΑΛΗΘΕΙΑ για τα όσα μας ταΐζουνε ως «θεόπνευστα»!

Εξάλλου, το ίδιο ακριβώς κάνανε οι Εβραίοι και στον Ιησού της περιγραφής. Του ζήτησαν να δείξει «σημείον εκ του ουρανού», όμως ο Ιησούς αρνήθηκε να τους δείξει οποιοδήποτε άλλο σημάδι εκτός από…..το κήρυγμα του (?), χαρακτηρίζοντας τους «γενεά πονηρά και μοιχαλίς».Ξεκάθαρα λοιπόν τα πράγματα.

Ως προς την Αποκαλυπτική Φιλολογία τώρα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ΠΟΤΕ αλλά και ΓΙΑΤΙ προέκυψε η ανάγκη αυτή. Διότι απλή ανάγκη του ιερατείου ήτανε και όχι κάποια…εξωκόσμια παρέμβαση.

Στα χρόνια του μακκαβαϊκού πολέμου και περίπου ως το 100 μ.Χ., ανώνυμοι Ιουδαίοι συγγραφείς έκριναν ότι έπρεπε να ενισχυθεί με γραπτό υλικό (δηλαδή με «φυλλάδια παρηγοριάς») το καταρρακωμένο εθνικό και θρησκευτικό φρόνημα του λαού, που είχε καταφύγει στην ορεινή Ιουδαία.

Υπήρχε όμως ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τους θερμόαιμους νέους συγγραφείς: επειδή στερούνταν θεοπνευστίας (είπαμε ότι με νόμο είχε κλείσει ο κανόνας των προφητών), έγραφαν στο όνομα κάποιας αρχαίας σεβαστής προσωπικότητας, όπως π.χ. του Δανιήλ, του Μωυσή κ.α. Τα κείμενα τους ήτανε άραγε «αποκαλύψεις» για τα μέλλοντα να συμβούν, και σκοπός τους να τονώσουν το θρησκευτικό φρόνημα.

Βασικό γνώρισμα αυτών των «αποκαλύψεων» είναι η συχνή χρήση οραμάτων και συμβολισμών. Περιττό δε να τονίσουμε ότι σχεδόν όλα είναι ψευδεπίγραφα, αφού ο συγγραφέας δεν έχει καμία σχέση με το ΧΥ πρόσωπο περασμένης εποχής.

Τα σημαντικότερα ιουδαϊκά αποκαλυπτικά βιβλία είναι:

1) ΠΡΩΤΟΣ ΕΝΩΧ 2) Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ 3) ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΝΩΧ 4) ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΡΟΥΧ 5) ΤΡΙΤΟΣ ΒΑΡΟΥΧ 6)Β’ ΕΣΔΡΑΣ

Βέβαια, εκτός από τον χορό δεν θα μπορούσανε να μείνουνε ΚΑΙ οι εκπρόσωποι της ιουδαιοχριστιανικής αίρεσης, δεδομένου ότι ακολουθούσανε «κατά πόδας» τις Γραφές των Εβραίων. Αλλιώς, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝΕ βλέπετε…..

Η σχετική ιουδαιοχριστιανική σχολή αναπτύχθηκε από το 50μχ έως το 150μχ περίπου. Τα σημαντικότερα («απόκρυφα»…) έργα είναι:

1) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΕΤΡΟΥ 2) ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ 3) Ο ΠΟΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΡΜΑ 4) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΣΙΒΥΛΛΙΚΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ 5) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΑΥΛΟΥ (περιγράφει τα όσα είδε ο ίδιος του στον…ουρανό και τον Άδη!) 6) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΙΩΑΝΝΗ (πρόκειται για μία φτηνή απομίμηση της κανονικής Αποκάλυψης του Ιωάννη και γράφτηκε μόλις τον 5ο αιώνα μ.Χ.) 7) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Να σημειώσουμε ότι ΚΑΙ ΕΔΩ πρόκειται ουσιαστικά για ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ κείμενα. Απλά αναφέρουμε τα διάφορα «Αποκαλυπτικά βιβλία» που κυκλοφορούσανε, ώστε να φανεί ότι η περίφημη «Αποκάλυψη του Ιωάννη» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, και επιπλέον είναι και ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ (αλλιώς ΓΙΟΚ αναγνώριση ως «κανονικό»!).

Τέλος, να παρατηρήσουμε ότι ενώ η νεοσύστατη ιουδαιοχριστιανική Εκκλησία από την μία μεριά θέλει να πρόκειται για την αποκάλυψη από τον ίδιο το Θεό και τον Ιησού Χριστό, από την άλλη δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ ώστε να κατανοήσει και να μάθει τα όσα αποκαλύπτει ο συγγραφέας….
Ουσιαστικά την έχει βάλει στην άκρη την Αποκάλυψη και άρα και στο περιθώριο τον Ιωάννη. Είναι συνάμα το μοναδικό βιβλίο της Κ.Δ. που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ.

Αυτά φίλτατε Xaraugh και άσε τις «Μωσαϊκές τιμωρίες» και τα κουραφέξαλα για κανέναν εβραιόπληκτο και στάσου επιτέλους ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.

XaraughΜέλος
29/01/2004, 07:08:29
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ

Δεν ειναι δικο μου, μα καπου το διαβασα.

Ενα παχουλο αρνακι,
εβοσκουσε χαρωπα,
σ'ενα δροσερο λιβαδι
χορταρακια τρυφερα.

Ξαφνικα βλεπει πιο περα
ενα λυκο πονηρο να τον πλησιαζει
κι ενιωσε φοβο τρομερο.

Αρχισε λοιπον να τρεχει
καταφυγιο να βρει
προσπαθωνταs το καημενο
απ'το λυκο να κρυφτει.

Βλεπει 'να ναο μπροστα του,
μπαινει μεσα με ορμη,
την πορτα του κλειδωνει
παιρνει βαθεια αναπνοη.

Εφτασε τοτε κι ο λυκοs,
εξω απ'τον μικρο ναο, και λεει
στο αρνακι με στομφο ειρωνικο.

<<Αρνακι μου δεν ξερειs,
στου ναου τα ιερα,
οι ανθρωποι θυσιαζουν
στουs Θεουs τουs τα αρνια>>;

<<Ακουσε με που σου λεω,
κι εβγα εξω πριν σε βρουν
οι ανθρωποι που σε λιγο
θα'ρθουν να προσευχηθουν>>.

Και τ'αρνακι απανταει
με τρεμαμενη φωνη:
<< Λυκε μου καλα το ξερω
πωs μου κοντυνε η ζωη>>.

<<Μα καλλιο να με θυσιασουν
οι ανθρωποι στον βωμο
παρα να με ξεσχισει
το στομα σου το κοφτερο>>.

Schwabe γραφειs: ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ «ΧΡΙΣΤΟ» ΣΟΥ:

Να σε χαιρονται!!!

Εχε υπομονη λοιπον και θα δουμε αυτα που εγραψεs αν σε δικαιωσουν.

29/01/2004, 09:40:19
Xaraugh,

Καλά θα κάνεις να παραθέτεις ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ και όχι να πιάνεσαι απο’κει που σε βολεύει. Απλό είναι και μην κάνεις τον χαζό.

Είπα λοιπόν:

«Και εφόσον έτσι έχουνε τα πράγματα για σένα φίλτατε, τότε μαζί με τον μισάνθρωπο νόμο του τσοπάνη Μωυσή να χαίρεσαι και τον ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ «ΧΡΙΣΤΟ» ΣΟΥ:
«Αλλά και τους εχθρούς μου εκείνους ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΩ ΕΠ’ΑΥΤΩΝ, φέρετε τους εδώ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΦΑΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΟΣ ΜΟΥ. Ρίψατε τους είς τον ΑΙΩΝΙΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ, του οποίου προαναγγελία και προεικόνισις υπήρξε η επί του Τίτου πανωλεθρία της Ιερουσαλήμ και των Ιουδαίων»! (Κατά Λουκάν ΙΘ’27)

Και ααααν καταλάβεις ΤΙ παίζεται, τότε αναρωτήσου και ΠΩΣ γνώριζε όλη αυτή την ΦΟΝΙΚΗ ΤΑΣΗ του Ιησού ο Λουκάς, ο οποίος ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ….

Μακάρι λοιπόν να δεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι είπε εκείνος ο επαναστάτης Ιουδαίος!»

Εάν έχεις άποψη λοιπόν τότε να την ακούσουμε. Εάν ψάχνεις για αφορισμούς και «αντίχριστους» αυτούς θα τους βρείς στο σκοτάδι απο κανένα Μοναστήρι ή κανέναν «φωτισμένο» εβραιοχριστιανό. Επίσης απλό λοιπόν!

Εάν γνωρίζεις κάτι για το θέμα της «Αποκάλυψης» τότε ευχαρίστως να το ακούσουμε και εγώ προσωπικά να παραδεχθώ το λάθος μου, εφόσον εντοπιστεί. Αλλά με γενικόλογα και αφορισμούς του στυλ «είναι παράδοση» ή «το ψάξανε άλλοι», ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ! Αν για σένα είναι ικανοποιητική αυτή η καραμέλα ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΕ.

Και όπως πάντα, απο απαντήσεις.........άλλα λόγια να αγαπιόματσε!

MANAGΜέλος
29/01/2004, 10:50:21
Η παρερμηνεία πάει σύννεφο. Αυτό που λες είναι μία παραβολή

25/11/2006, 01:17:44
Δεν περίμενα, είναι αλήθεια, να ανοίξω ποτέ ένα παρόμοιο θέμα.
Ωστόσο, συμβαίνουν κάποια πράγματα, που με έφεραν στο σημείο
να ανοίξω το παρόν θέμα...

Αν και "πιστεύω" στην ύπαρξη των "φαντασμάτων", ή για να το
διατυπώσω διαφορετικά, στην ύπαρξη αόρατων "δυνάμεων", των οποίων
η δράση, αν και εμφανής, δεν εξηγείται με τη λογική,
δεν θα περίμενα ποτέ ότι ένα ανεξήγητο, και σχετιζόμενο με
αόρατες παρουσίες γεγονός, θα βρισκόταν στο δρόμο μου, πόσο
μάλλον κατ' επανάληψην!
Κι όμως... τα γεγονότα ήρθαν και με βρήκαν απροετοίμαστη, σίγουρα
όχι χαρούμενη, ιδιαίτερα γιατί ο προσωπικός μου χώρος, το σπίτι
που κατοικώ, νιώθω να "περιέχει" κάτι, που δεν μπορώ να ελέγξω...

Πραγματικά, αν και συζητώ για αυτά τα θέματα, δε θα ήμουν καθόλου
άνετη σε μια άμεση αντιμετώπιση μιας κατάστασης, που θα αφορούσε
ένα "φάντασμα".
Αν κάποιος άλλος μου διηγόταν μια παρόμοια ιστορία, το πιθανότερο
θα ήταν να προσπαθούσα πρώτα να βρω λόγους που να αποκλείουν την
περίπτωση να ήταν όντως ένα φάντασμα, και αν όχι, αν όντως κάτι
φαινόταν να είναι, τότε θα του έλεγα διάφορα σχετικά με θετικές
ενέργειες, ή θα τον ωθούσα στο να το βγάλει από το μυαλό του...

Τί γίνεται όμως αν, υπάρχει όντως ένα "φάντασμα" μέσα στο σπίτι,
όπου κατοικούμε και αυτό το φάντασμα δε μπορούμε να το
"ξεφορτωθούμε";
Τί γίνεται όταν αναγκαζόμαστε να συγκατοικήσουμε με ένα φάντασμα,
που δεν έχει σκοπό να αποχωριστεί τον τόπο που κατοικεί, και δεν
έρχεται να μας ζητήσει την άδεια για την ύπαρξή του στο δικό μας
χώρο;
Τί γίνεται όταν ανακαλύπτουμε ότι η συρόμενη πόρτα, που μόλις πριν
λίγη ώρα κλείσαμε, (επειδή πάντα την κλείνουμε τη συγκεκριμένη και
στην περίπτωση αυτή το θυμόμαστε πολύ καλά, χωρίς ανόητες αμφιβολίες
μόνο και μόνο για να δίξουμε ότι δεν είμαστε αλλοπαρμένοι)
βρίσκεται τώρα μισάνοιχτη;
Και αν εξαιρέσουμε την πιθανότητα ενός γάτου-ταρζάν, ενός πολύ
συγκεκριμένα κατευθυνόμενου κύματος αέρα, μιας ασυνείδητης
ονειροπόλησης στον ξύπνιο μας, αλκοόλ που δεν ήπιαμε, χάπια, ναρκωτικά
κ.α. τότε τί μένει;

Μένει ο φόβος...
Μένει ο φόβος για το ανεξήγητο...
Και για το φόβο αυτό έχουν ανοιχτεί αρκετά θέματα εδώ μέσα.

Μετά το φόβο τί υπάρχει;
Πού θα οδηγηθεί ο συγκάτοικος ενός φαντάσματος, όταν το φάντασμα
δεν ξεκουνά από τον τόπο του;
Υπάρχει λογική σε μια τέτοια κατάσταση;
Υπάρχουν λογικές συμβουλές, που να μπορούν να εφαρμοστούν;
Μπορούμε να αγνοούμε συνέχεια μισάνοιχτες πόρτες και άλλα φαινόμενα,
που είναι ανεξήγητα;
Μπορούμε να κοιμόμαστε "σαν πουλάκια" προσπαθώντας να μην ακούμε,
ή να διαβάζουμε στον υπολογιστή, αγνοώντας παράξενες σκιές;

Μπορούμε να είμαστε τόοοοσο cool, που να ζούμε, σαν να μη συμβαίνει
τίποτε;;;

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα του θέματος αυτού.
Περιμένω με αγωνία τις τοποθετήσεις σας...

25/11/2006, 02:29:40
Αγαπητή Λίλιθ. Καταλαβαίνω πολύ καλά την αγωνία σου και τους φόβους σου. Πράγματι η πιθανότητα να εμφανιστεί στον χώρο μας κάποια οντότητα πάντα υπάρχει και δεν είναι κάτι πολύ ευχάριστο όσο εξοικιωμένοι και να είμαστε με το θέμα. Θα έλεγα ότι συνήθως οι χώροι που κατοικούμε μπορεί να έχουν την παρουσία κάποιας οντότητας ή φαντάσματος όπως λες, αλλά αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις προϋπάρχει. Όταν ο χώρος είναι πολύ φορτισμένος αρνητικά απο το παρελθόν λόγω κάποιων γεγονότων που συνέβησαν εκεί, τότε πιθανόν να παρουσιάζει τέτοια φαινόμενα. Π.Χ. ένας ξαφνικός θάνατος ενός ενοίκου του χώρου ο οποίος ήταν πολύ προσκολλημένος στα γήϊνα και δεν θέλει με τίποτε να αποδεχτεί τον θάνατό του.
Βέβαια απο ότι κατάλαβα στην δική σου την περίπτωση δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό, γιατί πριν δεν είχες τέτοιου είδους οχλήσεις.
Θα σου έλεγα να σκεφτείς την πιθανότητα να έχουμε να κάνουμε με φαινόμενο πόλτεργκάϊστ το οποίο συνήθως δημιουργείται λόγω πολύ έντονης ψυχικής διαταραχής που προέρχεται απο άτομο νεανικής συνήθως ηλικίας και ανήκει στην οικογένεια. Δεν ξέρω την οικογενειακή σου κατάσταση. Υπάρχει κάποιο παιδί που αυτήν την περίοδο βιώνει την εφηβεία του;
Θέλω να σου πω ότι δεν αποκλείεται αυτά τα φαινόμενα να τα προκαλεί και ενήλικο άτομο το οποίο βιώνει πολύ έντονο στρες και είναι γενικά σε ψυχική διαταραχή. Υπήρχε μια φίλη μου παλαιότερα η οποία βίωνε πολύ συχνά τέτοια φαινόμενα τα οποία δεν είχαν να κάνουν με τον χώρο αλλά με την ίδια, γιατί την ακολουθούσαν όπου και να πήγαινε. Μετά απο κάποιες οδηγίες που της δόθηκαν ηρέμησε και έχουν περάσει πάνω απο δυο χρόνια τώρα που δεν ξαναενοχλήθηκε απο τέτοια πράγματα.
Διαβάζοντας την ιστορία σου θα έλεγα ότι αποκλείω την περίπτωση του φαντάσματος και θεωρώ πιο πιθανή την δεύτερη περίπτωση.
Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση του να είναι σταλμένο κάτι απο κάποιον. Σε αυτήν την περίπτωση θα σου έλεγα ότι πρέπει να σκεφτείς αν υπάρχει λόγος κάποιος να έχει πράξει κάτι τέτοιο.
Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι καλό να κάνεις έναν καθαρισμό του χώρου. Θα σου πω έναν τρόπο. Θα πας και θα αγοράσεις φασκόμηλο απο ένα μαγαζί με βότανα. Θα βάλεις σε ένα μικρό ταψάκι δυο τρία καρβουνάκια και θα ρίξεις απο πάνω αρκετά φύλλα φασκόμηλου. Θα έχεις κλείσει όλα τα παράθυρα στο σπίτι. Όταν αρχίσει και βγάζει καπνό θα γυρίσεις δεξιόστροφα όλους τους χώρους του σπιτιού λιβανίζοντας με το φασκόμηλο και αν θέλεις κατά την διαδικασία μπορείς να λες και μια προσευχή. Όταν θα έχεις περάσει απο όλους τους χώρους του σπιτιού θα ανοίξεις τα παράθυρα να αεριστεί καλά ο χώρος. Κάνε αυτόν τον καθαρισμό τουλάχιστον μια φορά κάθε εβδομάδα. Θα δεις ότι θα βοηθήσει πολύ γενικά...
Ελπίζω να απαλλαγείς απο το πρόβλημά σου. Να είσαι καλά...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

25/11/2006, 13:12:02
Γενικά δεν πιστεύω στα "φαντάσματα" αλλά θα σου πω τι θα έκανα αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μένα.

Αν το φαινόμενο ξεκίνησε ξαφνικά (πχ στο σπίτι που ζεις καιρό και δεν είχες αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα) απέκλεισε πρώτα τους φυσικούς λόγους. πχ να έχει μετακινηθεί κάπως η συρόμενη πόρτα, να μην κλείνει καλά κλπ. (δεν κατάλαβα αν υπάρχουν κι άλλα φαινόμενα εκτός από την πόρτα).

Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σκέψου κάθε πότε συμβαίνει. Δηλ ποιές ώρες, ποιοί είναι στο σπίτι εκείνη την στιγμή, τι έκανε ο καθένας, τι σκεφτόταν ή συζητούσε ο καθένας, βρες δηλαδή αν ισχύει ένα pattern κατά την διάρκεια του γεγονότος και ίσως βρεις τι μπορεί να φταίει.

Μετά θα έλεγα να σκεφτείς αν αγόρασες, σου χάρισαν ή έφερες στο σπίτι κάποιο καινούργιο αντικείμενο που θα μπορούσε να συσχετιστεί με τον χρόνο πρωτο-εμφάνισης των γεγονότων, ή ακόμα αν έχεις κάποιο καινούργιο αντικείμενο το οποίο σε κάνει να νοιώθεις άβολα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρότεινα να το πετάξεις και να περιμένεις να δεις αν θα επαναληφθούν τα γεγονότα.
Επίσης σκέψου αν γνώρισες κάποιο άτομο την ίδια χρονική περίοδο που σε κάνει να νοιώθεις άβολα.

Αν όλα αυτά δεν ισχύουν και το φαινόμενο συνεχιστεί και αποκλείσουμε και αυτό που αναφέρει ο Απέριττος (την συναισθηματική αναστάτωση) τότε τι να σου πω. Πάντως θα έλεγα να μην μπλέξεις με ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι μπορούν να διώξουν το πνεύμα κλπ γιατί μάλλον θα σου δημιουργήσουν περισσότερη αναστάτωση (στην ζωή σου και πιθανόν στο πορτοφόλι σου -αν και απ όσο σε ξέρω δεν νομίζω να πέσεις σε τέτοια λούμπα )

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

stanfromgreeceΜέλος
25/11/2006, 13:28:02
Γειά σας φίλοι μου...
εγώ θα έλεγα στην φίλη λιλιθ, να κοιτάξει αυτά που έχουν γραφτεί και σε ένα άλλο topic με θέμα "τί συμβαίνει με το σπίτι?".
Εκεί ακούστηκαν διάφορεα απόψεις που ίσως να μπορούσαν να την βοηθήσουν...
Πάντος...προτού περάσουμε στο μεταφυσικό, καλό είναι να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες του να είναι κάτι άλλο... όπως για παράδειγμα κάποιος που μπορεί να θέλει να σε τρομάξει...ή κατι άλλο παρόμοιο...
25/11/2006, 14:20:42
Θα συμφωνησω και εγω με τον φιλο Σταματη... αληθεια, τι εγινε με εκεινη την κοπελια και το σπιτι μαθαμε? Δεν μας ειπε τιποτα...

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

stanfromgreeceΜέλος
25/11/2006, 14:30:52
Αν ήταν αλήθεια αυτά που μας έλεγε (πάντα κρατάμε και μία πισινή!)
ελπίζω να είναι καλά...
Ειδικά αν κάποιος ήθελε να την τρελάνει, τότε ήταν σίγουρα σε κίνδυνο...
25/11/2006, 14:37:45
Παντα κραταμε πισινες, γιατι αλλιως θα ειμασταν χαμενοι (στο διαστημα)...

Παντως δεν μας ενημερωσε η κοπελα τι εγινε... Τελος παντων... θα περιμενουμε και με αυτην την περιπτωση τι θα γινει... Λιλιθ, αν μπορεις δες τι ειχε συζητηθει σε εκεινο το Forum μηπως και σε βοηθησει σε κατι

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

25/11/2006, 16:33:40
Καλησπέρα φίλοι μου!
Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και τις
συμβουλές, που μου προτείνετε.

Πρέπει πρώτα να διευκρινήσω,νομίζω,κάποια θέματα, σχετικά με το
περιστατικό και σχετικά με το σκοπό του παρόντος θέματος:

Το σπίτι, στο οποίο κατοικώ είναι το καινούργιο μου σπίτι. Δεν έχω
παρά 2 μήνες περίπου που μένω εκεί. Είναι ένα παλιό σπίτι, 50 χρόνων,
και ήταν άδειο για 3 χρόνια, πριν μετακομήσω εγώ.
Πριν από εμένα κατοικούσε στο σπίτι αυτό ένα ζευγάρι. Ο άντρας πέθανε
μέσα στο σπίτι, ξαφνικά στο χώρο που εγώ τώρα κοιμάμαι!

Η αίσθηση που είχα και εξακολουθώ να έχω για το σπίτι αυτό είναι
πέρα από κάθε αμφιβολία θετική, αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος, που
αποφάσισα να μετακομίσω εκεί.

Η αίσθηση που μου κάνει η "παρουσία" δεν είναι τρομαχτική, ή απειλητική,
ούτε θα έλεγα έντονη ή ενοχλητική.
Απλά νιώθω μια παρουσία και κάποιες φορές έχουν συμβεί μικρά
περιστατικά, τα οποία δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά...

Όσον αφορά τον καθαρισμό του χώρου, που αναφέρθηκε, έχω κάνει πολλούς
καθαρισμούς, όπως και σε κάθε χώρο στον οποίο διαμένω. Και το
αποτέλεσμα, όπως είπα είναι μια θετική και εξαιρετικά ευχάριστη αύρα.

Τώρα, σχετικά με το σκοπό αυτού του θέματος:
Με αφορμή την αίσθηση που έχω για τα ανεξήγητα περιστατικά, μπήκα σε
μια διαδικασία σκέψης, σχετικά με το πώς θα μπορούσε να "συγκατοικήσει"
κάποιος μαζί με μια "παρουσία", ένα φάντασμα.

Η περίπτωση μπορεί να είναι πραγματική, (όντως να ηφίσταται φάντασμα),
ψυχολογική, (να νιώθει κάποιος ότι δεν είναι μόνος και δεν έχει τον
έλεγχο του χώρου και αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι δε
γνωρίζει ακόμη το σπίτι, δεν το έχει οικειοποιηθεί), ή
υποθετική. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, θα ήθελα να διαβάσω και
τις γνώμες των σκεπτικιστών της παρέας, αν μπορούσαν να ανοίξουν λίγο
την αντίληψή τους και να ξεχάσουν για λίγα λεπτά το σκεπτικισμό τους,
που δε θα έδεινε καμμία απάντηση στο παρόν θέμα -(για αυτούς τους
ανθρώπους θέμα εξάλλου δεν υπάρχει καν!).

Θα ήθελα δηλαδή να συζητήσουμε το τί κάνουμε, πώς είναι, τί νιώθουμε,
γενικότερα πώς ζούμε στην περίπτωση που νιώθουμε ότι συγκατοικούμε
με ένα φάντασμα.

Μια πρώτη θέση θα μπορούσε να περιέχει, όπως γράψατε εξάλλου,
συμβουλές για το πώς αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αυτή.

Εγώ αναζητώ κάτι παραπάνω από αυτό...
Αναζητώ για τον καθένα από εμάς να μπούμε σε αυτή τη θέση και να
ακολουθήσουμε ένα νήμα βίωσης μέσα στο χρόνο και να δούμε πώς θα
μπορούσε να εξελιχτεί μια τέτοια περίπτωση συγκατοίκησης μέσα στο
χρόνο. Μέσα από τις αρχικές εντυπώσεις, το φόβο, τις προσπάθειες
αντιμετώπισης, τις αποτυχίες, κλπ.
Να εξετάσουμε το εύρως των συναισθημάτων, που είναι πιθανό να
βιώσουμε μέσα σε μια τέτοια κατάσταση...

26/11/2006, 12:36:50
Αγαπητή μου λίλιθ, είναι πιθανόν το θέμα που άνοιξες να αφορά αρκετούς ανθρώπους - είτε πιστεύουν στα φαντάσματα ή καλύτερα σε "αόρατες δυνάμεις" είτε όχι.
Πολλοί από εμάς πιθανότατα θα έχουμε ακούσει τη νύχτα κάποιον θόρυβο προερχόμενο από το διπλανό δωμάτιο του σπιτιού μας ή θα έχουμε δει με την άκρη του ματιού μας κάποια σκιά.
Γενικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε 2 επιλογές:

1) Αποδίδουμε τα πάντα σε κάποιο φάντασμα το οποίο βρίσκεται στο σπίτι μας και "παίζει" μαζί μας ή έχει απειλητικές διαθέσεις απέναντι μας.
2) Αποδίδουμε τα πάντα σε φυσικούς θορύβους και τις σκιές αυτές στον χαμηλό φωτισμό του δωματίου ή στην κούραση που νιώθουμε κτλ.

Είτε λοιπόν δεχόμαστε τα πάντα ως κάτι το μεταφυσικό είτε αρνούμαστε τα πάντα.
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και μια μέση οδός, αυτή που εκλογικεύουμε τα πράγματα που δεν έχουν κάποια μεταφυσική χροιά κι αυτά που αφήνουμε "ανοιχτά" επειδή δε μπορούν να ερμηνευθούν με τη λογική μας.

Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών μου να φοβάμαι αρκετά το σκοτάδι και να πέφτω στο κρεβάτι μου τρομοκρατημένος και σε "επαγρύπνηση" για το οτιδήποτε.
Κάποιες σκιές μέσα στο δωμάτιο μου, κάποιες σκιές έξω από το παράθυρο ήταν αρκετά για να με κάνουν να κουκουλώνομαι και να μην βγάζω άχνα!

Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως οι σκιές έξω από το παράθυρο του δωματίου μου δεν ήταν τίποτα άλλο από τον αέρα που κουνούσε τα κλαδιά του δέντρου στον κήπο του γείτονα μου.
Μερικές σκιές που έβλεπα μέσα στο δωμάτιο μου ήταν δημιούργημα του φόβου μου.
Ακόμη και σήμερα όμως δεν έχω ερμηνεύσει τα πάντα που έβλεπα με τη λογική...
Ερχόμενος στο σπίτι που μένω τώρα - ένα σπίτι όπου διέμεναν 2 ηλικιωμένοι άνθρωποι κι είχε μια "βαριά" ατμόσφαιρα - προσπάθησα πάρα πολύ για να αλλάξω την διακόσμηση, τα έπιπλα και να το φέρω πιο κοντά στα δικά μου μέτρα.
Αυτό πιστεύω οτι δίνει στο άτομο μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς του δίνει την αίσθηση της ιδιοκτησίας του χώρου που είναι.

Όσον αφορά την περίπτωση σου με την συρόμενη πόρτα για παράδειγμα και δεδομένου οτι είσαι σίγουρη πως την είχες κλείσει, θα συμφωνήσω με την άποψη του αγαπητού Απέριττου:

quote:
Όταν ο χώρος είναι πολύ φορτισμένος αρνητικά απο το παρελθόν λόγω κάποιων γεγονότων που συνέβησαν εκεί, τότε πιθανόν να παρουσιάζει τέτοια φαινόμενα. Π.Χ. ένας ξαφνικός θάνατος ενός ενοίκου του χώρου ο οποίος ήταν πολύ προσκολλημένος στα γήϊνα και δεν θέλει με τίποτε να αποδεχτεί τον θάνατό του.

Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Στην περίπτωση αυτή η ψυχή αυτού του ατόμου μπορεί να μην έχει συνειδητοποιήσει καν οτι έχει φύγει από τον φυσικό κόσμο.

Θυμάσαι την ταινία The others με την Kidman?

Όπως και να 'χει πάντως, πιστεύω πως σε παρόμοιες περιπτώσεις η αίσθηση του φόβου είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.
Εφόσον δεν έχεις κάποιου είδους ενοχλήσεις, δε νιώθεις άσχημα μέσα στο σπίτι και νιώθεις τον χώρο δικό σου (προσπαθώντας να το κάνεις αυτό όσο περισσότερο μπορείς) τότε νομίζω πως θα βρεις τη λύση...
Αν σκεφτούμε οτι υπάρχει ο αόρατος κόσμος, τότε στο σπίτι όλων μας μπορεί να γίνεται γλέντι από τις δυνάμεις αυτές παρόλο που δεν το αντιλαμβανόμαστε...

In anticipation of my resurrection...

26/11/2006, 15:46:41

quote:

Όπως και να 'χει πάντως, πιστεύω πως σε παρόμοιες περιπτώσεις η αίσθηση του φόβου είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.
Εφόσον δεν έχεις κάποιου είδους ενοχλήσεις, δε νιώθεις άσχημα μέσα στο σπίτι και νιώθεις τον χώρο δικό σου (προσπαθώντας να το κάνεις αυτό όσο περισσότερο μπορείς) τότε νομίζω πως θα βρεις τη λύση...