ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ! ! ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/10/2010, 15:12:44
quote:

αθεος:

... από παλιά είχαν το κόλλημα τους

Μάλλον αγαπητέ αθεος,
από παλιά είχαν τους ...λόγους τους!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

dimitris2Μέλος
21/10/2010, 00:19:27
quote:

Η συνταγή είναι γνωστή . Κατεβάζουνε σε λαϊκό προσκύνημα καμιά «αγία ζώνη» ή καμιά «αγία robe de shambre» , και για περισσότερη επιτυχία τα ενισχύουν με μερικά κόκαλα αγίων , βάζουν και λαχειοφόρο αγορά με ένα αυτοκίνητο και μια ανακοίνωση «Έρανος δια την ανέγερσιν του αντιγράφου της νέας του Θεού Σοφίας» , και νααα τα κορόιδα ουρά να καταθέσουν τον οβολό τους , μέχρι συνάλαγμα από το εξωτερικό !

Έχεις πρόβλημα ρε φίλε με το πορτοφόλι μου και τις ιδεολογίες μου που θα με πείς κορόιδο;
Δικά μου είναι και ότι θέλω τα κάνω.
Τα χαλάω σε ναούς σε πόρνες όπου θέλω.
Τί πρόβλημα έχεις ώστε να βρίζεις τον κόσμο;
Το θεωρείς μαγκιά ή ηλιθιότητα;
dimitris2Μέλος
21/10/2010, 00:40:15
Φίλοι, όταν μιλάμε για την Αγια Σοφιά κάπως ειρωνικά, νομίζω ότι άθελά μας ειρωνευόμαστε όλον τον ελληνισμό που πατρίδα του ή μέρος ήταν η Ιωνία. Κακά τα ψέματα η Αγια Σοφιά αντιπροσωπεύει χαμένες πατρίδες.
Και ο Ναός του Απόλλωνα στο "Κουσάντασι" αντιπροσωπεύει χαμένες πατρίδες αλλά είναι χαμένο χαρτί για να διεκδικήσουμε κάτι.
Η Αγια Σοφιά είναι σύμβολο για το γένος και όχι οικοδόμημα.
Χιλιοτραγουδήθηκε από από τους έλληνες όταν ήσαν υπό τουρκική κατοχή και έγινε ελπίδα ανάστασης του γένους.
Δεν έχει ανάγκη η εκκλησία κάποια λειτουργία στην Αγια Σοφιά γιατί θεολογικά είναι το ίδιο να λειτουργήσει το εκκλησάκι στο νησί του Αι Γιαννιού του κλήδονος.

Γιαυτό ας πάψουμε να μιλούμε ειρωνικά για πράγματα που αφορούν το έθνος και όχι τη θρησκεία.

21/10/2010, 01:28:23
dimitris2

quote:
Φίλοι, όταν μιλάμε για την Αγια Σοφιά κάπως ειρωνικά, νομίζω ότι άθελά μας ειρωνευόμαστε όλον τον ελληνισμό που πατρίδα του ή μέρος ήταν η Ιωνία.

Αυτούς τους περίεργους συνδυασμούς δεν τους κάνουν οι Έλληνες φίλε μου...

Ένας χριστιανικός ναός δεν έχει καμμία σχέση με τον Ελληνισμό. Και φυσικά ούτε με την Ιωνία.

quote:
Κακά τα ψέματα η Αγια Σοφιά αντιπροσωπεύει χαμένες πατρίδες.

Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, κάτι τέτοιες απόψεις και βλέψεις συντηρούν τα μίση μεταξύ των ανθρώπων.
Αυτή η έκφραση έχει περιεχόμενο μόνο στα χείλη ενός χριστιανού που επιλέγει να είναι χριστιανός στο... "έθνος"!!!

quote:
Και ο Ναός του Απόλλωνα στο "Κουσάντασι" αντιπροσωπεύει χαμένες πατρίδες αλλά είναι χαμένο χαρτί για να διεκδικήσουμε κάτι.

Ενώ η αγιασοφιά μπορεί να παίξει το ρόλο του Δούρειου Ίππου προς τις... χαμένες πατρίδες, έ;;;

quote:

...να και ο λόγος!!!

quote:
Γιαυτό ας πάψουμε να μιλούμε ειρωνικά για πράγματα που αφορούν το έθνος και όχι τη θρησκεία.

Ο συγκεκριμένος ναός, όπως και όλοι οι άλλοι, αφορούν τους πιστούς του ορθόδοξου εβραιοχριστιανισμού, ανεξαρτήτως έθνους και κανένα συγκεκριμένο έθνος...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

dimitris2Μέλος
21/10/2010, 01:52:34
quote:

Ένας χριστιανικός ναός δεν έχει καμμία σχέση με τον Ελληνισμό. Και φυσικά ούτε με την Ιωνία.

Από το Πακιστάν είσαι; Μειονότητα Θράκης; Προδότης;
Δεν έχεις ακούσει ποτέ τραγούδια και παραδόσεις του ελληνικού λαού περί Αγια Σοφιάς;

quote:

Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, κάτι τέτοιες απόψεις και βλέψεις συντηρούν τα μίση μεταξύ των ανθρώπων.
Αυτή η έκφραση έχει περιεχόμενο μόνο στα χείλη ενός χριστιανού που επιλέγει να είναι χριστιανός στο... "έθνος"!!!

Δεν είναι έτσι Τούρκε της Κομοτηνής. (Δεν μιλώ για τους αγαπητούς για μένα μουσουλμάνους της μειονότητος, αδέλφούς)

quote:

Ο συγκεκριμένος ναός, όπως και όλοι οι άλλοι, αφορούν τους πιστούς του ορθόδοξου εβραιοχριστιανισμού, ανεξαρτήτως έθνους και κανένα συγκεκριμένο έθνος...

Ε, τότε να τον γκρεμίσουμε.

21/10/2010, 01:53:32
quote:

ε ναι γιατι ως γνωστον οι Χριστιανοι της Ιωνιας ηταν Εσκιμωοι που ηρθαν επι Ιουστινιανου και εμαθαν ελληνικα..

42NAΜέλος
21/10/2010, 03:04:15

"ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΣΚΙΜΩΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΣΧΗΜΑ"

Edited by - 42NA on 21/10/2010 03:07:23

makforΜέλος
21/10/2010, 09:31:15
καποδιστρια , δεν ξερω , απλα ερχονται , τωρα εαν ερχονται απο πανω ή απο κατω ΔΕ το ξερω , το ψαχνω ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

η αγια σοφια τι ειπαμε αντιπροσωπευει ? γκουχ... αντε καλα

για μενα αντιπροσωπευει χαμενες εκκλησιες και χαμενα κερδη , ξερεις τι χρημα θα μαζευε το παπαδαριο ? ουυυυ πανικ

επισης αντιπροσωπευει την πτωση μιας αυτοκρατοριας που αντι να στηριχθει στον ανθρωπο και στην γνωση , προτιμησε το παπαδαριο και την καλογερικη ...

αντι να αντισταθει στον εισβολεα τα εκανε πλακακια για να βγαλει ΦΡΑΓΚΑ , τα τουρκοχαρτια σας λενε κατι .... αναμενομενο , μετα το ριξαμε στις κερκοπορτες και αλλες ππριες

αντιπροσωπευει την μιζερια και την καταστροφη του πνευματος (με την κυριολεκτικη εννοια και οχι με την φανταστικη) την αλαζονεια κα το ξεπουλημα του ανθρωπου για χαριν 30 αργυριων και κατι ψιλα ... αυτα αντιπροσωπευει

αλλα εγω σας ειπα τι να κανετε ... πετραδακι πετραδακι για την θρησκεια το χτισα ... σα το ξανθοπουλο ... αιντε βαρατε τα οργανα τωρα !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

VELISSARIOSΜέλος
21/10/2010, 10:26:10
quote:

quote:

Από το Πακιστάν είσαι; Μειονότητα Θράκης; Προδότης;
Δεν έχεις ακούσει ποτέ τραγούδια και παραδόσεις του ελληνικού λαού περί Αγια Σοφιάς;

quote:

Δεν είναι έτσι Τούρκε της Κομοτηνής. (Δεν μιλώ για τους αγαπητούς για μένα μουσουλμάνους της μειονότητος, αδέλφούς)

quote:

Ε, τότε να τον γκρεμίσουμε.

Δημητρη αστον να λεει οτι θελει ο Γιαπετ ετσι και αλλιωςε ποιος δενμου λεει οτι ειναι Τουρκος?Μονο τοθρκοι λενε οτι δεν υπαρχουν χαμενες πατριδες.
http://www.youtube.com/watch?v=RCHErevvc84

Edited by - VELISSARIOS on 21/10/2010 10:26:51

Edited by - VELISSARIOS on 21/10/2010 10:29:01

21/10/2010, 12:26:10
quote:
Φίλοι, όταν μιλάμε για την Αγια Σοφιά κάπως ειρωνικά, νομίζω ότι άθελά μας ειρωνευόμαστε όλον τον ελληνισμό που πατρίδα του ή μέρος ήταν η Ιωνία. Κακά τα ψέματα η Αγια Σοφιά αντιπροσωπεύει χαμένες πατρίδες.

η "ειρωνια" εγκειται στο γεγονος που ορισμενοι εχουν βλεψεις για την Θεια Λειτουργια στον Ναο... οπως πολυ σωστα αναφερεις, ειναι ενα συμβολο, αλλα ως οικοδομημα πια, δεν εχει αυτο το βυζαντινο συμβολο... οποτε, η Θεια Λειτουργια μπορει να γινει οπουδηποτε, ακομα και στην αυλη της Εκκλησιας...