- ΠΕΡΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Μητσάκος
Τα Ευαγγέλια δεν νομίζω να μιλάνε πουθενά εναντίον των Ελλήνων
Όχι μόνο στα ευαγγέλια φίλε Μητσάκος, σχεδόν καθημερινά υβρίζονται οι Έλληνες από την Ορθόδοξη εκκλησία, με αποκορύφωμα τους αναθεματισμούς κατά την εορτή της Ορθοδοξίας. Τώρα αν εσύ μπαίνεις στην εκκλησία και απλώς σταυροκοπιέσαι γιατί δίχως να καταλαβαίνεις αυτά που ψέλνουν οι παπάδες, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Εν πάση περιπτώσει αν έχεις όρεξη και σου το επιτρέπει και ο πνευματικός σου να το διαβάσεις, πήγαινε ΕΔΩ και διάβασε online "ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" για να μη γράφεις την επόμενη φορά νομίζω αλλά γνωρίζω.
*
Εσύ απαντάς με συνδέσμους από σελίδες απολογητών, που αναφέρονται σε αυτά. Αν δεν έχεις δικά σου επιχειρήματα ή δεν μπορείς να απαντήσεις, υπάρχει και το πολύ τίμιο "παιδιά δεν ξέρω, θα το ψάξω και θα σας πω". Μπορείς επίσης να επιλέξεις να μην συνεχίσεις την συζήτηση. Εγω το κάνω μερικές φορές αλλά για θέματα που υποστηρίζω εγώ την καθιερωμένη άποψη και ο διαφωνών φέρει το βάρος της απόδειξης, όχι εγώ. Ειδικά σε θέματα που είναι μακράν εκτός αντικειμένου σπουδών μου, δεν έχω όρεξη να κάθομαι να ασχολούμαι με απόψεις που διάβασε κάποιος σε κάποιο βιβλίο (αμφιβόλου αξιοπιστίας) και μου τις μεταφέρει και καλά σαν δικιές του. Κι εγώ πρέπει να κάτσω να σκαλίζω τόμους και πρακτικά να πέσω στη λούπα να ασχολούμαι με την πάρτη του ή μ ε τις βλακείες που γράφει.
Στην περίπτωσή σου τώρα, αυτά που σου αναφέρουν οι φίλοι εδώ, τα γνωρίζουν όλοι οι ιστορικοί του κόσμου, όσοι δεν ανήκουν φυσικά στην εμβέλεια των Πατριαρχείων και του Βατικανού. Κυρίως στους μη οπαδούς της Εβραϊκής θρησκείας και των δυο παραγώγων της (Χριστιανισμό και Ισλάμ) είναι πάγια θέση, ότι τα θρησκευτικά βιβλία των δυτικών είναι μυθολογικά έργα και τίποτε άλλο. Γι' αυτό και δεν ασχολούνται πια με το θέμα αυτό, γιατί είναι απλά αυτονόητο.
Τώρα μεταξύ μας , κάπου σε καταλαβαίνω. Θέλει ιδιαίτερο θάρρος να αποδεχθείς ότι τόσα χρόνια στήριζες την πίστη σου σε παραμύθια. Στη θέση σου θα αναρωτιόμουν "μα τι υπάρχει τελικά;" και όχι να περιχαρακώνομαι πίσω από φαιδρές δικαιολογίες σαν κι αυτά που αραδιάζουν οι απολογητές. Απολογητές σαν και των συνδέσμων σου εννοώ, όχι αυτά που γράφονται εδώ μέσα από χρήστες σαν τον Vassilis_1, γιατί αυτά ανήκουν στη σφαίρα του τραγικού.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:quote:
Μητσάκος
Τα Ευαγγέλια δεν νομίζω να μιλάνε πουθενά εναντίον των Ελλήνων
Όχι μόνο στα ευαγγέλια φίλε Μητσάκος, σχεδόν καθημερινά υβρίζονται οι Έλληνες από την Ορθόδοξη εκκλησία, με αποκορύφωμα τους αναθεματισμούς κατά την εορτή της Ορθοδοξίας. Τώρα αν εσύ μπαίνεις στην εκκλησία και απλώς σταυροκοπιέσαι γιατί δίχως να καταλαβαίνεις αυτά που ψέλνουν οι παπάδες, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Εν πάση περιπτώσει αν έχεις όρεξη και σου το επιτρέπει και ο πνευματικός σου να το διαβάσεις, πήγαινε ΕΔΩ και διάβασε online "ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ" για να μη γράφεις την επόμενη φορά νομίζω αλλά γνωρίζω.*
Εγώ το έγραψα αυτό το πράγμα δεν το έγραψε ο Μητσάκος. Οι Αναθεματισμοί δεν έχουν καμιά σχέση με τα Ευαγγέλια γράφτηκαν αργότερα επί Θεοδόσιου και Ιουστινιανού και sorry επειδή είμαι έντονα απασχολημένος τον τελευταίο καιρό θα αποχωρήσω προσωρινά άλλωστε η θρησκεία δεν είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα μου.
quote:
Heretic επίσης υπάρχει και το link που ήδη έχω δώσει όπου απαντάει:
https://www.impantokratoros.gr/zeitgeist-moses.el.aspx
(Μητσάκος και Vassilis_1 , αφού θεωρείτε θεόπνευστο και ιερό βιβλίο την Π.Δ, θέλω να μου εξηγήσετε γιατί δεν κάνετε κι εσείς περιτομή):
Εξ. 4,24 ἐγένετο δὲ ἐν τῇ ὁδῷ ἐν τῷ καταλύματι συνήντησεν αὐτῷ ἄγγελος Κυρίου καὶ ἐζήτει αὐτὸν ἀποκτεῖναι.
Εξ. 4,24 Ενώ ο Μωυσής εβάδιζε προς την Αίγυπτον, καθ' οδόν, εις κάποιο κατάλυμα, συνήντησεν αυτόν άγγελος Κυρίου και εζήτει να τον θανατώση- διότι το παιδί του ήτο απερίτμητον.
Εξ. 4,25 καὶ λαβοῦσα Σεπφώρα ψῆφον περιέτεμε τὴν ἀκροβυστίαν τοῦ υἱοῦ αὐτῆς καὶ προσέπεσε πρὸς τοὺς πόδας αὐτοῦ καὶ εἶπεν· ἔστη τὸ αἷμα τῆς περιτομῆς τοῦ παιδίου μου.
Εξ. 4,25 Η Σεπφώρα έλαβε τότε μίαν κοπτερήν πέτραν, περιέταμε τον υιόν της, έπεσεν εμπρός εις τα πόδια του αγγέλου και του είπεν· “η περιτομή ετελείωσε, διότι εσταμάτησεν η αιμορραγία από την περιτομήν του παιδιού”.
(Επίσης, τι σχέση έχει ο ''καλοκάγαθος'' και ''φιλεύσπλαχνος'' Θεός της Κ.Δ με αυτόν);
Εξ. 6,1 Καὶ εἶπε Κύριος πρὸς Μωυσῆν· ἤδη ὄψει ἃ ποιήσω τῷ Φαραώ· ἐν γὰρ χειρὶ κραταιᾷ ἐξαποστελεῖ αὐτοὺς καὶ ἐν βραχίονι ὑψηλῷ ἐκβαλεῖ αὐτοὺς ἐκ τῆς γῆς αὐτοῦ.
Εξ. 6,1 Είπε τότε ο Κυριος προς τον Μωυσήν· “τώρα θα ίδης, πόσα εγώ θα κάμω εναντίον του Φαραώ. Διότι τιμωρούμενος από την παντοδύναμον δεξιάν μου θα αναγκασθή να αφήση ελευθέρους τους Ισραηλίτας και εξουθενωμένος από την μεγαλοπρεπή δύναμίν μου ο ίδιος θα τους συστήση να φύγουν, όσον το δυνατόν συντομώτερον από την χώραν του” !
Εξ. 7,3 ἐγὼ δὲ σκληρυνῶ τὴν καρδίαν Φαραὼ καὶ πληθυνῶ τὰ σημεῖά μου καὶ τὰ τέρατα ἐν γῇ Αἰγύπτῳ.
Εξ. 7,3 Σου προαναγγέλλω όμως ότι εγώ θα αφήσω να σκληρυνθή δια τας κακίας του η καρδία του Φαραώ, θα κάμω δε πάρα πολλά σημεία και θαύματα προς τιμωρίαν του εις την χώραν της Αιγύπτου.
Εξ. 7,4 καὶ οὐκ εἰσακούσεται ὑμῶν Φαραώ· καὶ ἐπιβαλῶ τὴν χεῖρά μου ἐπ᾿ Αἴγυπτον καὶ ἐξάξω σὺν δυνάμει μου τὸν λαόν μου τοὺς υἱοὺς Ἰσραὴλ ἐκ γῆς Αἰγύπτου σὺν ἐκδικήσει μεγάλῃ.
Εξ. 7,4 Παρ' όλα αυτά δεν θα υπακούση εις σας ο Φαραώ. Τοτε θα απλώσω την παντοδύναμον χείρα μου και θα επιφέρω μεγάλην τιμωρίαν εις την Αίγυπτον και θα βγάλω από εκεί τον στρατόν μου και τον λαόν μου, όλους τους Ισραηλίτας.
Εξ. 7,5 καὶ γνώσονται πάντες οἱ Αἰγύπτιοι, ὅτι ἐγώ εἰμι Κύριος ἐκτείνων τὴν χεῖρά μου ἐπ᾿ Αἴγυπτον, καὶ ἐξάξω τοὺς υἱοὺς Ἰσραὴλ ἐκ μέσου αὐτῶν.
Εξ. 7,5 Και θα μάθουν όλοι οι Αιγύπτιοι ότι εγώ είμαι ο παντοδύναμος Κυριος, ο οποίος εξέτεινα την ακατανίκητον δεξιάν μου εναντίον των και έβγαλα τους Ισραηλίτας εκ μέσου αυτών”.
Εξ. 22,18 φαρμακοὺς οὐ περιποιήσετε.
Εξ. 22,18 Μαγους δεν θα αφήσετε να ζουν.
Εξ. 22,20 ὁ θυσιάζων θεοῖς θανάτῳ ἐξολοθρευθήσεται, πλὴν Κυρίῳ μόνῳ.
Εξ. 22,20 Εκείνος που προσφέρει θυσίαν εις τα είδωλα, θα καταδικάζεται, και θα εξολοθρεύεται δια θανάτου. Μονον στον Κυριον θα προσφέρετε θυσίας.
(Και μετά να μου εξηγήσετε αυτό το σημείο, που το έχω απορία από όταν ήμουν δώδεκα χρονών και πρωτοδιάβασα την Κ.Δ. και όπως ήταν φυσιολογικό γι'αυτή την ηλικία , τρομοκρατήθηκα):
Πᾶσα ἁμαρτία καὶ βλασφημία ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις, ἡ δὲ τοῦ Πνεύματος βλασφημία οὐκ ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις… οὔτε ἐν τῷ νῦν αἰῶνι οὔτε ἐν τῷ μέλλοντι» (Ματθ.12,31-32)
(Εννοεί το άγιο πνεύμα; Αν δηλαδή βρίσεις τα άλλα δύο μέλη της τριάδας μπορείς να λάβεις συγχώρεση; Εννοεί μήπως και Πατήρ και υιό και Αγ.πνεύμα; Και δηλαδή ένας που μια φορά προσβάλει πάνω στα νεύρα του το Αγ. πνεύμα, είναι λιγότερο πιθανό να συγχωρεθεί από έναν κατά συρροή δολοφόνο);
Edited by - ilias1990 on 13/04/2018 19:56:36
Edited by - ilias1990 on 13/04/2018 20:07:54
Δεν έχω υπ' όψιν μου να γράφει το Ευαγγέλιο κάτι εναντίον των Ελλήνων, αν και η λέξη Έλληνας στο Ευαγγέλιο έχει διπλή έννοια.
Εννοεί τους εθνικούς και μη Εβραίους έχοντας ειδολολατρική συνείδηση και τους αναφέρει έτσι γιατί ο ελληνικός πολιτισμός ήταν αυτός που εδραιώθηκε στην περιοχή ως ο ξένος, στη συνέχεια ο ρωμαϊκός τρόπος είχε πολλά κοινά και έτσι η έννοια Έλληνας ήταν γενική.
Εννοείται ότι έτσι αποκαλούσαν τους Έλληνες και φυλετικά από την άλλη.
Τώρα στη ΠΔ βρίσκουμε πολλά που έχουν λεχθεί για τους Έλληνες όχι κολακευτικά, κυρίως στους Μακκαβαίους. (τους οποίους έχω διαβάσει)
Η Εκκλησία δεν έχει τίποτα με τους Έλληνες και ούτε τους καταράσεται.
Η εννοια Έλληνας στο Βυζάντιο σήμαινε όχι χριστιανός, ειδωλολάτρης και η Εκλησία αναθεματίζει την ειδολολατρεία με τον όρο «Έλληνας».
Οι περισσότεροι Βυζαντινοί του ελλαδικού χώρου κατάγωνταν από αρχαίους Έλληνες και αποτελούσαν τον κύριο κορμό της Αυτοκρατορίας.
Κάτι που θα παραδεχτεί και αναφέρει ο αυτοκράτορας της Νίκαιας Ιωάννης Βατάτζης σε επιστολή του στον Πάπα. Αναφέρει δηλαδή ότι κατάγεται από το ένδοξο ελληνικό γένος.
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ο πληθυσμός είχε δυνατή την συνήδηση του «Έλληνα» μέσα του και δεν το έκρυβε.
Heretic σέβομαι τις γνώσεις που έχουν και εσυ και οι Sesostris, Kost κ.α που λες.
Απλά ειπόθηκαν κάποια πράγματα και απάντησα.
Δεν σημαίνει ότι επειδή βάζω link δεν ξέρω.
Τις πηγές που βάζω τις έχω διαβάσει, τις έχω υπ' όψιν και έχουν γίνει άποψη και δική μου.
Από την άλλη δεν γίνεται να μην αναφέρω από που υπάρχει απάντηση σε ένα θέμα.
Αν υπάρχουν λοιπόν σοβαρά επιχειρήματα να τα δούμε γιατί μέχρι στιγμής μόνο για το αν πλάστηκαν τα ζώα πρώτα ή ο Αδάμ έχουμε μείνει.
Abyssus Abyssum Invocat
Αυτό δείχνει την ασχετοσύνη πάνω στο θέμα.
Οι χριστιανισμός δέχεται πλέον τις αλλαγές του Χριστού και την Καινή Διαθήκη του, όχι τους παλιούς νόμους.
Αλλιώς θα είχαμε ακόμα τον Μωσαϊκό Νόμο και το Δευτερονόμιο κτλ.
Ο ίδιος ο Χριστός έδωσε στον Πέτρο να φάει χοιρινό κρέας και ο Πέτρος απάντησε:
«εἶπον δέ, μηδαμῶς, Κύριε· ὅτι πᾶν κοινὸν ἢ ἀκάθαρτον οὐδέποτε εἰσῆλθεν εἰς τὸ στόμα μου.»
Και ο Χριστός του απάντησε:
«ἃ ὁ Θεὸς ἐκαθάρισε σὺ μὴ κοίνου.»
Προφανώς έχουν αλλάξει πολλά από την Ανάσταση του Χριστού και μετά...
Όσο για το δεύτερο που λες ο Θεός μπορεί να είναι φιλέσπλαχνος όμως δεν σημαίνει ότι δεν κρίνει σωστά.
Υπάρχει έλεος, όμως εκεί που εξαντλήται το έλεος αρχίζει η Δικαιοσύνη.
Μην ξεχνάς ότι το Πυρ της Κολάσεως και το Άκτιστο Φώς είναι το ίδιο και το Αυτό!
Το θέμα είναι ότι αλλιώς το βιώνει ένας καθαρός στη ψυχή, αλλιώς ένας ακάθαρτος.
Όσο για το τρίτο που λες, για την βλασφημία του Αγίου Πνεύματος.
Και εγώ είχα την ίδια απορία παλιά.
Δεν εννοείται βλασφημία στο Άγιο Πνεύμα παρά μόνο με τον εξής τρόπο:
Όταν βλέπεις ότι ό άλλος έχει δίκαιο, όταν αντιλαμβάνεσαι ποιό το σωστό και δεν το δέχεσαι, δεν το αναγνωρίζεις, αυτό είναι η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος.
Δηλαδή όσοι Φαρισαίοι έβλεπαν, θαυμαζαν και κατανοούσαν τα θαυματα του Κυρίου και δεν δέχονταν να τα παραδεχτούν, αυτοί βλασφήμισαν στο Άγιο Πνεύμα.
Εν ολίγης όταν ρωτήθηκε ο Άρειος από την μητέρα του αν είχε δίκαιο, απάντησε όχι αλλά δεν κάνω πίσω.
Επίσης ο άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς αναφέρερει σε επιστολή του ότι η εν λόγο βλασφημία σημαίνει πλήρης εγκατάλειψη Θεού και αναφέρει την αυτοκτονία από απόγνωση.
Δεν ξέρω αν έχει δίκαιο, αλλά η απόγνωση και απελπισία είναι δείγμα εγκατάληψεις Θεού.
Βέβαια για να έχει κάποιος απόγνωση και απελπισία θα πρέπει να μην έχει την παρηγορία του Θεού δηλαδή τον Παράκλητο, δηλαδή το Άγιο Πνεύμα.
Και για να έρθει απόγνωση και απελπισία θα πρέπει να έχει φύγει πρώτα η παρηγορία του Θεού.
Τώρα φυσικά ρωτάς πράγματα εκτός θέματος.
Edited by - Μητσάκος on 13/04/2018 20:38:27
quote:
Τι σοβαρά επιχειρήματα; Δεν χρειάζονται επιχειρήματα. Εδώ και αιώνες (από τον διαφωτισμό και μετά) έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα θρησκευτικά βιβλία των αποκαλυψιακών θρησκειών είναι μυθολογία. Τα έχουν γράψει άνθρωποι υπό συγκεκριμένες συνθήκες, για συγκεκριμένους λόγους, σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτά που αναφέρουν οι φίλοι εδώ είναι επί μέρους λεπτομέρειες, εγώ σου μεταφέρω την όλη εικόνα. Και οι θεολόγοι τα ξέρουν αυτά
Κοίτα θα πρέπει αφού το ξέρεις το θέμα να το εξηγήσεις με δικά σου λόγια.
Δηλαδή τι έχουν αποδείξει οι επιστήμονες;
Φίλε εγώ ξέρω ότι στην Ανάσταση κοινώνησαν σε κάθε εκκλησία πάνω από 1000 άτομα από την ίδια Λαβίδα και κανένας δεν έπαθε τίποτα.
Και μην ακούσω για τις αντισηπτικές ιδιότητες του κρασιού γιατί αν ήταν έτσι θα πίνανε όλοι τους στα νοσοκομεία κρασί αντί να βάζουν μάσκες.
Ο Μεσσίας ήρθε και άλλαξε τα πάντα στο νόμο.
Από εκκεί και πέρα ότι καταλαβαίνεις.
Από εμένα τέλος για σήμερα.
Οι πιστοί δέχονται την Θεοπνευστία των Ευαγγελιστών π.χ. ως αναμφίβολο κριτήριο για την ορθότητα των όσων μεταφέρονται από τη γραφή τους. Θεωρούνε πως τα όσα περιγράφονται στις σελίδες της Καινής Διαθήκης για τη ζωή και την ανάληψη του Ιησού είναι μια ιστορική αλήθεια, μια αλήθεια η οποία δεν επιδέχεται κενά και αντιφάσεις.
Εξάλλου, τι είδους διδασκαλία της αλήθειας θα ανέμενε κανείς εάν θα έπρεπε να αμφιβάλει ως προς την αλήθεια, και άρα την ειλικρίνεια των περιγραφών.
Θεωρούνε πως τους μεταφέρονται τα όσα έλαβαν χώρα, είτε μέσω αυτόπτων μαρτύρων είτε μέσω Αποστόλων που επιλέχθηκαν υπό την καθοδήγηση και Θεία Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίζεται από τους πιστούς ως Θέσφατο και Αληθές το περιεχόμενο της Καινής Διαθήκης.
Είναι λοιπόν όντως έτσι?
Πρόκειται περί πραγματικών περιστατικών ή περί μιας χαμένης συμβολικής ανάγνωσης που θυσιάστηκε?
Θα ήθελα να καταθέσετε τις γνώμες σας καθώς και εάν υπάρχουνε σχετικά τεκμήρια.
http://www.freechristians.com/FC_Greece/bible/bibleproblem.htm
Τα ιερά κείμενα μάλλον πρέπει να είναι η γνωμη που έχουν οι άνθρωποι για τον Θεό, και όχι η γνώμη του Θεού για τον εαυτό του...!

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
φιλτατε schwabe πολυ δυσκολα θα βρεθει κατι να αποδυκνειυει, οτι ο
ανθρωπινος λογισμος με απλα παραδειγματα ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΙ! ΑΝΑΙΡΕΙ!
τα περι θεοπνευστιας ενος κειμενου!καταριπτωνται εξ αρχης
με τον ακολουθο λογισμο¨
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΘΕΟς ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΤΟΣΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΩΣΤΕ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗς ΑΝΑΓΝΩΣΗς ΕΝΟς ΚΕΙΜΕΝΟΥ!!???
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟς ΤΗς ΓΝΩΣΗςΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ,Η ΗΤΑΝ ΓΙΟς
ΝΑΥΑΓΩΝ ΣΕ ΕΡΗΜΟ ΝΗΣΙ,ΧΩΡΙς ΑΝΘΡΩΠΟΥς.
ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΠΛΟΥς ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥς!!
μιας και ιστορικα στοιχεια δεν γνωριζω!
αλλα ορθολογισμο μπορω να κανω!!
sakhs3
σε ευχαριστώ φίλε μου για την πραγματικά πολύ καλή σελίδα που επεσήμανες. Περιέχει μια μεστή ερμηνεία του Χριστολογικού θέματος αποδίδοντας στον κάθε κατεργάρη τις ευθύνες του.
Το θέμα είναι…….ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ!
Ακολούθως, επισυνάπτω κάποια σημεία που χρωματίζουν με απαράμιλλο τρόπο τις απόψεις και το σκεπτικό που έχτισαν αυτό ανομοιόμορφο κατασκεύασμα.
« Όταν ο Θεόφιλος της Αλεξάνδρειας πρότεινε στον Συνέσιο της Κυρήνης να γίνει επίσκοπος, ο Συνέσιος απάντησε: «Η φιλοσοφική νοημοσύνη, ενώ κοιτάει προς την αλήθεια, παραδέχεται την ανάγκη να ψεύδεται. Το φως έχει να κάνει με την αλήθεια, αλλά το μάτι έχει περιορισμένη όραση και δεν μπορεί να κοιτάξει κατευθείαν στο φως χωρίς να τραυματισθεί. Καθώς το μισόφωτο είναι πιό υποφερτό για το μάτι, έτσι πιστεύω, είναι και το ( οφέλημο ) ψέμα για τους απλούς ανθρώπους. Η αλήθεια βλάπτει εκείνους που δεν μπορούν να κοιτάξουν προς την πραγματικότητα. Εάν οι κανονισμοί της ιεροσύνης μου επιτρέπουν να διατηρήσω μία τέτοια θέση, τότε δέχομαι την χειροτόνηση, εφόσον μπορώ να κρατώ την φιλοσοφία μου ως ιδιωτική υπόθεση στο σπίτι μου και να κηρύττω παραμύθια όταν βρίσκομαι έξω. »
Χρειάζονται σχόλια?
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ «ΤΡΥΠΕΣ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΚΑΡΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ «ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ» ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ…… ΦΕΥΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ.
ΜΑΤΘΑΙΟΣ (κεφ. Γ 13-14)
«Τότε έρχεται ο Ιησούς από της Γαλιλαίας εις τον Ιορδάνην προς τον Ιωάννην δια να βαπτισθεί υπ’ αυτόν. Ο δε Ιωάννης εκώλυεν αυτόν, λέγων, Εγώ χρείαν έχω να βαπτισθώ υπό σου και συ έρχεσαι προς εμέ»
ΛΟΥΚΑΣ (κεφ. Γ, 21-22)
Βαπτισθέντος και του Ιησού, και προσευχομένου, ηνοίχθη ο ουρανός, και κατέβει το πνεύμα το Άγιων εν σωματική μορφή ως περιστερά επ’ αυτόν, και έγεινε φωνή εκ του ουρανού, λέγουσα, Συ είσαι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις σε ευηρεστήθην.
(κεφ. ΙΑ, -3)
Ο δε Ιωάννης ακούσας εν τω δεσμωτηρίω τα έργα του Χριστού έπεμψε, δυο των μαθητών αυτού και είπε προς αυτόν. Συ είσαι ο ερχόμενος ή άλλον προσδοκώμεν;
(κεφ. Ζ, 19-20)
Και προσκαλέσας ο Ιωάννης δυο τινάς των μαθητών αυτού, έπεμψε προς τον Ιησού, λέγων. Συ είσαι ο ερχόμενος, ή άλλον προσδοκώμεν;
Και ελθόντες προς αυτόν οι άνθρωποι ειπών, Ιωάννης ο Βαπτιστής απέστειλεν ημάς προς σε λέγων, Συ είσαι ο ερχόμενος ή άλλον προσδοκώμεν;
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ (εδώ βέβαια είναι το ζήτημα…ότι δεν τα έγραψε αυτός αλλά… ΑΛΛΟΙ και πολύ αργότερα, σε διαφορετικές από μεταξύ τους εποχές ο ΚΑΘ’ ΕΝΑΣ) ΜΙΑ – ΔΥΟ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ» ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ («Εγώ χρείαν έχω να βαπτισθώ υπό σου»), ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ
Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ……..«ΜΑΣΑΝΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ».
Ο ΤΕΡΤΥΛΛΙΑΝΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΠΩΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΜΦΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΟ» ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΣΚΑΡΦΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ…..ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΜΦΕΒΑΛΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΟΓΗΣ ΛΟΓΗΣ ΤΕΤΟΙΕΣ «ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ» ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.
Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ.
ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΚΔ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΗΘΕΝΤΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
Σας φαίνεται τίποτε παράλογο στα προηγούμενα;
Εμένα όμως δε μου φαίνεται και πολύ λογικό να μας παραθέτεις Schwabe ένα κείμενο που δε λες από που,επειδή το είδες στο σάιτ λες και όσα δημοσιεύονται στο ιντερνετ είναι και αξιόπιστα, όπου ο Συνέσιος λέει ότι θα λέει "παραμύθια" και θα το βλέπει και σαν σωστό μάλιστα,τη στιγμή που ήταν και φιλοσοφος. Γιατί δε μας λες από που το βρήκες,αν το έλφξες και αν το βρήκες πουθενά σε πραγματικό κείμενο, για να δούμε αν είναι έτσι;
Όλα είναι τέλεια
Η Καινή Διαθήκη είναι έργο κυρίως των ΕΣΣΑΙΩΝ. Οι Εσσαίοι σύμφωνα με έρευνες του Μπράιαν Ντεσμπορόου ζούσαν χαμηλά στις ακτές της Νεκρής Θάλασσας. Τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας που ανακαλύφθηκαν το 1947 σε σπηλιές στο Κουμράν πρόσφεραν πολλές πηγές για την ζωή τους, και τις ιδέες τους παρά την προσπάθεια των αρχών να κρατηθούν μυστικές. Έκρυψαν οι Εσσαίοι τα χειρόγραφα για να μήν πέσουν στα χέρια των Ρωμαίων με την πτώση της Ιερουσαλήμ το 70π.χ. Τα χειρόγραφα λένε οτι οι Εσσαίοι είναι φανατικοί οπαδοί της Παλαιάς Διαθήκης και ακολουθούν κατα γράμμα αυστηρά την Λευίτικη ερμηνεία της, θεωρώντας μεγάλο εχθρό τους οποιονδήποτε άλλον δέν το έκανε. Συνεργάζονταν με μιά ακραία Αιγυπτιακή ομάδα τους ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ που χρησιμοποιούσαν το Σύμβολο του Δράκοντα-Κροκόδειλου της Αιγύπτου!
Οι Εσσαίοι-Θεραπευτές είχαν τελετουργίες όμοιες με αυτές του μετέπειτα Χριστιανικού βαπτίσματος κάνοντας στα μέτωπα των μυημένων το σημάδι του Σταυρού. Είναι το Σημείο της Φώτισης που εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο του Ιεζεκιήλ.
Οι Εσσαίοι θεωρούσαν αηδιαστικές όλες τις λειτουργίες του Ανθρώπινου Σώματος και την ερωτική πράξη περισσότερο, και η άποψη αυτή είναι εξαίρετος πρόδρομος της Καθολικής Εκκλησίας. Δύο χειρόγραφα επίσης αποκαλύπτουν την πεποίθηση τους οτι οι κινήσεις των Πλανητών επηρεάζουν τον χαρακτήρα και την τύχη του Ανθρώπου.
Με τους Εσσαίους σχετίζεται και μιά άλλη μυστική οργάνωση οι ΝΑΖΩΡΑΙΟΙ στην οποία φημολογείται οτι ανήκαν ο Ιησούς και οι Απόστολοι πρόσωπα αμφισβητούμενης ύπαρξης. Οι Εσσαίοι και οι Ναζωραίοι εμφανίζονταν σαν διαφορετικά παρακλάδια και σύμφωνα με τον Ιουδαίο Ιστορικό Ιώσηπο οι Εσσαίοι φορούσαν λευκά, ενώ οι Ναζωραίοι μαύρα. Το όνομα του Ιησού δέν αναφέρεται σε κανένα Ρωμαικό Αρχείο ή Ιστορικό κείμενο της εποχής της οποίας λέγεται οτι έζησε ,συσχετιζόταν όμως με την οργάνωση των Ναζωραίων - ονομασία των πρώτων Χριστιανών. Το μαύρο ένδυμα των Ναζωραίων κληρονόμησαν οι Χριστιανοί ιερείς. Στο Κουμράν έκαναν τελετουργικά λουτρά να ξεπλύνουν τις Αμαρτίες τους, Ιδού και η Χριστιανική βάπτιση! Έτρωγαν τελετουργικά ψωμί και έπιναν κρασί συνήθειες που κληρονομήθησαν απο τον Χριστιανισμό σάν Θεία Ευχαριστία.
Οι περισσότεροι Χριστιανικοί όροι προήλθαν απο την Ελληνική γλώσσα όπως: Χριστός, Εκκλησία, Απόστολος, Πρεσβύτερος!
Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης πήρε το όνομα του απο την Λατινική λέξη (Σικάριους = Δολοφόνος). Υπήρχε μιά τρομοκρατική ομάδα οι Σικάριοι που έκαναν επιδρομές σε Ρωμαικές πομπές ή έστηναν έφοδο στους Στρατιώτες.
Οι Άνθρωποι δέν Σταυρώνονταν για τις κλοπές γεγονός που καθιστά επινόηση την Σταύρωση των δύο ληστών δεξιά και Αριστερά του Χριστού. Η ποινή που επιβάλλετο για τα αδικήματα που ήταν κατηγορούμενος ο Χριστός ήταν όχι Σταύρωση αλλά λιθοβολισμός μέχρι Θανάτου απο τους Ιουδαίους. Το πλύσιμο των χεριών του υποτιθέμενου Ποντίου Πιλάτου σάν ένδειξη της αθωότητας του ήταν επίσης Εσσαικό έθιμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
«Η άποψη ότι ένα θεόπνευστο κέιμενο είναι και απολύτως και κατά γράμμα αλάνθαστο δεν ανήκει στην Ορθοδοξία και στον αρχαίο χριστιανισμό.»
Μήπως θα’θελες να μας το τεκμηριώσεις με σχετικά στοιχεία-αναφορές? Αλήθεια, πόθεν η ορθή μαρτυρία περί του «αρχαίου χριστιανισμού»?
filosofos3:
«Αυτό που λέει ο sakhs είναι η ουσία και ταυτίζεται και με τη δική μου άποψη αλλά και με των αγίων ,όπως πχ του Χρυσοστόμου που μελέτησε όσο λίγοι την Αγία Γραφή.»
Ο Χρυσόστομος (που κάθε άλλο παρά τέτοιος υπήρξε..), μιας και λες πως μελέτησε όσο λίγοι την Αγία Γραφή, όπως εξάλλου και ο Κύριλλος Ιεροσολύμων και ο Μ.Βασίλειος, απαξίωσε να αναφερθεί έστω και μια φορά στα συγγράμματα του στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Μέχρι και τον 6ο αιώνα όλες οι οικουμενικοί σύνοδοι αρνούνταν την ένταξη της στον Κανόνα της Α.Γ.
Είναι ταυτόσημος ο χριστιανισμός τότε και τώρα?
filosofos3:
«Η διαφορετική περιγραφή ιδίων γεγονότων όπως η ανάσταση πχ του Χριστού δε σημαίνει ότι δεν είναι και θεόπνευστο το κέιμενο ή ότι δεν έγινε το γεγονός.»
Αυτό σε πρακτικούς όρους δηλαδή πως εξηγείται αγαπητέ? Έχει η Θεία Χάρη άλλοτε πλήρη παροχή πληροφοριών και άλλοτε ελλιπή? Επιλέγει το Άγιο Πνεύμα άλλοτε να περιγράψει τα ακριβή περιστατικά και άλλοτε να παραπλανήσει, θέλοντας (ας πούμε) να δοκιμάσει την πίστη όσων θα συγκρίνουνε?
Και για ποιόν λόγο να μην ισχύει το προφανές, πως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει? Με άλλα λόγια, για ποιόν λόγο να μην υποθέσουμε πως κανείς από όλους αυτούς τους αυτόκλητους τσαρλατάνους δεν έτυχε κάποιας «Χάρης»?
Λογικά επιχειρήματα θέλω και όχι υποθέσεις επί υποθέσεων.
filosofos3:
«Οι πληροφορίες που είχαν για τα γεγονότα οι ευαγγελιστές προήλθαν από διαφορετικές πηγές και γιαυτό υπάρχουν και διαφορές στις περθγραφές των ιδίων γεγονότων. Ο Θεός δεν τους τα παρουσίαζε σαν "τηλεόραση»
Αυτή δηλαδή η δικαιολογία σε ικανοποιεί αγαπητέ? Τελικά, πολύ φθηνά πουλάς φιλόσοφε!
Ο Ματθαίος και ο Ιωάννης υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων, γνώρισαν και συναναστράφηκαν προσωπικά με τον Ιησού. ΠΩΣ γίνεται δηλαδή να είχαν από «διαφορετικές πηγές» τη γνώση τους? Δεν θεωρείς πως όταν κάποιος αποκαλείται και αναγνωρίζεται ως αυτόπτης μάρτυρας, όταν επιπλέον έχει λάβει και τη Θεία Χάρη, θα πρέπει να αναφέρει επακριβώς τα όσα συνέβησαν?
Εάν δηλαδή δεν συμφωνούν ούτε καν οι (δήθεν?) αυτόπτες μεταξύ τους, τότε μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλου είδους…..«πηγές»? Και ξέρεις τι εννοώ!
ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΛΗΘΙΝΟ Η ΟΧΙ!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ!!
Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΗ!
ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ
ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ !!
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΦΥΣΙΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΝΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ
ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ "ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ" ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ !!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ
ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΘΕΩΘΕΙ Η ΑΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ
ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ!!
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΝ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!!
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
gh
απο οτι καταλαβα,εισαι απο αυτους που πιστευουν,οτι τελικα υπαρχει
βαθυτερο νοημα καθως και θεοπνευστια στα κειμενα της καινης διαθηκης!!
φυσικα και η αποψη σου ειναι σεβαστη,αλλα υπαρχουν αρκετα αναπαντητα ερωτηματα που θα πρεπει να μου απαντησεις,και κατοπιν θα
την αποδεχθω ισως και εγω.
ετσι λοιπον θα σου θεσω μονο ΕΝΑ!
αφου λοιπον ασπαζεσαι τον αρχαιο χριστιανισμο, τοτε σαφως θα πρεπει να επικεντρωθουμε στα λογια του αρχηγου ,ιδρυτη της ,χριστου!
ειναι ο χριστος υποστηρικτης του αναχωρητισμου???
εσυ τον αποδεχεσαι ???!?
εχει πει μια ντουζινα απο παροτρυνσεις ,εγκαταλειψης ,τυρρανιας ,του ,και στον εγκοσμιο βιο??
με εναντια στη φυση λογικη???
αν θελεις μπορω να σου παραθεσω μια ντουζινα απο αυτες!!
αν παλι θεωρεις οτι τα οσα αναφερουν τα ευαγγελια περι ορισμενων
αναφορων του ιησου ειναι αλλαγμενα,τροποποιημενα.
τοτε απο που πηγαζει η ισχυς της καινης Δ. ως ισχυων θεοπνευστο κειμενο ,αλλα και να θεωρει εαυτο του καποιος χριστιανος ,ως γνωστης
κατι συγκεκριμενου και θεοπνευστου ,κατα την ιδια λογικη θα μπορουσες να επικαλεστεις ως ορθα ιερα κειμενα των βουδιστων,και μουσουλμανων ?!? ποια η διαφορα?!?!
ασε που η καινη διαθηκη δεν σου αφηνει και πολλα περιθωρια για τετοιες εξηγησεις νομιζω?!!
sakhs3