ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χριστιανισμός = πιστό αντίγραφο του Βουδισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χριστιανισμός = πιστό αντίγραφο του Βουδισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
01/06/2008, 09:06:22
Δεν καταλαβαίνω πως πάτε να συνδέσετε το Βουδισμό με το Χριστιανισμό! Την Αγία Τριάδα με άλλες τριάδες! όπως για παράδειγμα με την Αιγυπτιακή!
Είναι σα να λέτε σιγά! η ΗΠΑ? σιγά τη χώρα! σιγά τη στρατιωτική δύναμη! και οι Σκοπιανοί έχουν στρατό! και οι Μάο-Μάο έχουν στρατό! καμία διαφορά! στρατό Οι ΗΠΑ! στρατό και οι άλλοι!
Είναι σα να συνδέετε το φυλακισμένο για χρέη επιχειρηματία! με το φυλακισμένο για φόνο και βιασμό!........και να λέτε!.....να φυλακή ο ένας! φυλακή ο άλλος!............ το καμία σχέση είναι εδώ αυτό που ταιριάζει!
Ανέφερε ποτέ ο Βούδας ότι ήταν Θεός ή προφήτης ή Υιός Θεού? Έτσι για να μιλάμε για απτά πράγματα! Το μόνο που είχε πει περί αυτού ήταν ότι εγώ ένας απλός θμητός είμαι και τίποτα περισσότερο!
Η σύνδεση του Χριστιανισμού με άλλες θρησκείες είναι τουλάχιστον απαράδεκτη! Αντί να κοιτάτε τα λόγια του Ιησού! μετράτε πρόσωπα! Τριάδα εδώ....τριάδα εκεί.....ανάσταση εδώ.......ανάσταση εκεί........άρα....ίδιες θρησκείες! Σα να λέμε διαβάζω ένα βιβλίο μαιευτικής........και έγινα γυναικολόγος-μαιευτήρας!........άντε καλή ξελευτεριά........δε μπορώ να σας παρακολουθήσω! ίσως να οφείλετε στο ότι όταν τρώω σοκολάτα βγάζω το περιτύλιγμα..........

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Edited by - europaios2 on 01/06/2008 09:09:16

rasputinΜέλος
01/06/2008, 11:05:36
quote:

Δεν καταλαβαίνω πως πάτε να συνδέσετε το Βουδισμό με το Χριστιανισμό!

Για τη συνδεση θα σε ενημερωσει ο trexagireve κατα τον οποιο, Βουδας και Χριστος ειναι το ιδιο προσωπο... χο χο χο!!

Περα απ'τη πλακα ομως, OΛΗ η διδασκαλια του Βουδα (αν κατσεις και διαβασεις τις Σουτρες που ειναι η ζωη του αλλα κ αν μελετησεις γενικοτερα το Βουδισμο) ειναι η εξης:

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ και ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ προς ΟΛΑ τα οντα.

καταλαβες τωρα προς τι η συνδεση?

..

01/06/2008, 16:08:53
Ξέρεις κανά Θεό που θα μπορούσε να πει το αντίθετο? εκτός της ειδωλολατρίας!
Μια και έχεις διαβάσει! είχε πει ποτέ ο Βούδας ότι ήταν Θεός?

Edited by - europaios2 on 01/06/2008 16:10:01

Aggelos91Μέλος
01/06/2008, 19:06:44
Πές τα Ευρωπαίε. Μα αγαπητοί μου είναι ποτε δυνατόν να συγκρίνουμε τον Χριστό με τον Βούδα, την Αγία Τριάδα με άλλες τριάδες ειδωλολατρικές? Μόνο και μόνο που τα συγχέουμε αυτά είναι βλασφημία. Ένας είναι ο αληθινός Θεός και αυτός είναι η Αλήθεια. Τώρα όσον αφορά τα κοινά σημεία θα σας πω κάτι. Όπως είπε και ο Ευρωπαίος είναι δυνατόν κάποιος να έβγαζε μια διδασκάλία και να μιλούσε για κακία και για μίσος για αγάπη θα μιλούσε. Διότι η αγάπη είναι κάτι που θέλουν όλοι οι άνθρωποι. Αλλά το ότι το λένε δεν σημαίνει ότι πάει να πει ότι ξέρουνε τι είναι η αγάπη. Αγάπη=Θεός. Αυτό τα λέει όλα. Ο Θεός είναι αγάπη και επειδή ο Αληθινός Θεός είναι ο Τριαδικός Θεός της Ορθοδόξου πίστεως μόνο εντός της Ορθοδοξία μπορεί κάποιος να κατανοήσει και να ζήσει την αληθινή Αγάπη.

αγγελος91

rasputinΜέλος
01/06/2008, 19:47:25
Προς aggelos:
Στο τελος της προηγουμενης σελιδας υπαρχει καποιο μηνυμα που ισως σε αφορα.

Προς europaios…:

Οκ , για να συνοψισουμε,

Συμφωνεις στο ότι οι 2 διδασκαλίες είναι ιδιες, απλως πιστευεις πως η διαφορα αναμεσα σε Χριστο και Βουδα είναι ότι ο 1ος ομολογησε ότι είναι θεος.
Σωστα μεχρι εδω?

Aggelos91Μέλος
01/06/2008, 21:20:43
rasputin ίσως και να κάνω λάθος δεν ξέρω αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων που είπα. Τώρα συγγνώμη ευρωπαίε αν απαντάω στη θέση σου αλλά ρασπούτιν νομίζω πως δεν είπε αυτό ο Ευρωπαίος και μην προσπαθείς να βάλεις στο στόμα του λόγια που δεν είπε με δόλιο τρόπο για να υποστηρίξεις τις θέσεις σου. Η διαφορά Βουδισμού με τον Χριστιανισμό δεν είναι ότι ο ένας ομολόγησε ότι είναι Θεός αλλά ότι Ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός και υπάρχουν βασικές διαφορές στην διδασκαλια του Βουδιμσού. Για παράδειγμα πιστεύουν στην μετενσάρκωση και ότι τα ζώα έχουν ψυχή πράγμα που δεν ισχύει επ' ουδενί.

αγγελος91

01/06/2008, 21:57:12
Φίλε Rasputin, να το εκλάβω ώς άκομψο χιούμορ,
ή νευρικότητα το λάθος σου;Ποτέ δεν είπα ότι ο βούδας
έχει καμιά σχέση με τον Χριστό...Αυτό που είπα είναι
ότι ολόκληρος ο βουδισμός βασίζεται σε έναν άγιο του
χριστιανισμού, όπως και ότι όλες οι θρησκείες είναι μία
κι η μόνη που την αποδίδει καλύτερα είναι ο χριστιανισμός...
Απλά πράγματα...
rasputinΜέλος
02/06/2008, 00:12:41
προς aggelos
quote:
rasputin ίσως και να κάνω λάθος δεν ξέρω ...
.... Τώρα συγγνώμη ευρωπαίε αν απαντάω στη θέση σου αλλά ρασπούτιν νομίζω πως δεν είπε αυτό ο Ευρωπαίος και μην προσπαθείς να βάλεις στο στόμα του λόγια που δεν είπε με δόλιο τρόπο για να υποστηρίξεις τις θέσεις σου

Φιλε μου αν ηθελα να βαλω λογια δεν θα τον ρωταγα μετα για επιβεβαίωση. Θα’λεγα κατ’ευθειαν ότι ‘ειπες αυτά!’. Τον ρωταω ομως για να βρω κοινα σημεια (που συμφωνουμε και που όχι) με τον eyropaio ώστε να μην αερολογουμε στη συζητηση.
Καλο και ευγενικο θα είναι να επιτρεψεις στον ιδιο ν’απαντησει.

Παει αυτό.

Τωρα το ότι κατηγορεις και προσβαλλεις μια Θρησκεία εκατομμυρίων πιστων, χωρις να ξερεις ουτε καν τα βασικα γι’αυτην, αυτό δεν νομιζω ότι χρειαζεται πολλα σχολια.
Μονο φανατισμό δειχνει και δεν μπορει να γινει διαλογος από φανατισμενους.

Προς trexagireve:

Βασικα, απλως ταυτισες τον Βουδα με τον Ιωασαφ.
Ακομα κι ετσι όμως εφτιαξες μια συνδεση που χρειαζεται ο europaios.

Τα λογια σου είναι ξεκαθαρα:

”O άγιος Ιωάσαφ (Βουδας) των Ινδιών, γιορτάζει στις 26 Αυγούστου
κι αν διαβάσεις το βίο του, είναι ίδιος με των χριστιανων μοναχών.
Όπου κι αν τον διαβάσεις εεννοώ, είτε στον εκκλησιαστή, για τον χριστιανισμό, είτεστο βουδιστικό βιβλίο για τη ζωή το Βούδα...”

Επιβεβαιωνεις λοιπον οτι οι Βιοι του Βουδα και του Χριστου ειναι πανομοιοτυποι.

Σου κανει αυτή η συνδεση ευρωπαιε?

Aggelos91Μέλος
02/06/2008, 01:09:02
Καμία σχέση με φανατισμό. Και δεν νομίζω να προσέβαλα κανέναν άνθρωπο απλά είπα την αλήθεια για την θρησκεία τους. Και σε παρακαλώ μην μου πεις ποια αλήθεια, η Αλήθεια είναι μία. ¨Οσον αφορά αυτό που είπα ότι προσπαθείς με δόλιο τρόπο.... Έχεις δίκιο δεν έπρεπε να το πω γιαί δεν μπορούσα να ξέρω με τι διάθεση το είπες.

αγγελος91

02/06/2008, 01:17:11
Με κάλυψε ο Aggelos91,
Εάν ο μοναχικός βίος ενός Ινδού είναι ίδιος με το μοναχικό βίος ενός Χριστιανού αυτό σημαίνει ότι ο Βούδας είναι ίδιος με το Χριστό? Έχουμε μία εξίσωση με δύο γνωστούς και δύο άγνωστους πως τους εξισώνεις? κοινά σημεία σίγουρα θα υπάρχουν ταύτιση όμως όχι!
Εξάλλου ο trexagireve, με την τοποθέτησή του δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας!
Καληνύχτα!..... αύριο πάλι...

02/06/2008, 10:11:30
Άτιμες παρωπίδες...

In anticipation of my resurrection...

02/06/2008, 11:05:06
Όπως φαίνεται φίλε rasputin,΄οτι και να λέμε
εσύ θα τα μεταφράζεις σε ότι σε συμφέρει....
Ο βιος του Χριστού με τον βούδα, καμία σχέση. Ο βίος του
βούδα με χριστιανών μοναχών:ίδιος... Τι λες θα καταφέρεις
να το καταλάβεις ή να πάμε πάλι από την αρχή;Μπορώ
να περιμένω...
rasputinΜέλος
02/06/2008, 19:50:06
προς aggelos:
quote:

Και δεν νομίζω να προσέβαλα κανέναν άνθρωπο απλά είπα την αλήθεια για την θρησκεία τους.

Μα συγγνωμη βρε αγγελε, αν διαβασει καποιος βουδιστης ότι "ο Βουδισμος σχετιζεται με το δαιμονικο" και αρα με το κακο -παντα κατά τα λεγομενα σου- τοτε δεν θα προσβληθει? δε θα νιωσει θιγμενος? δεν είναι προσβολη αυτό?
Για να το καταλαβεις καλυτερα, αν καποιος ελεγε τα ιδια για το χριστιανισμο, πως θα αντιδρουσες?

Και εν τελει πως μπορεις να πεις για το Βουδισμο καποια αξιοπιστη αληθεια απ’τη στιγμη που όπως αποδειχθηκε ΔΕΝ γνωριζεις τα βασικα γι’αυτή?

Είναι σα να σου λεω πώς να μαγειρεψεις όταν δεν εχω πιασει ποτε στα χερια μου ουτε κουταλα… γινεται? δεν γίνεται!

quote:
Και σε παρακαλώ μην μου πεις ποια αλήθεια, η Αλήθεια είναι μία.
Σ’αυτό νομιζω πως συμφωνουμε.

προς eyropaios:

quote:
Εάν ο μοναχικός βίος ενός Ινδού είναι ίδιος με το μοναχικό βίος ενός Χριστιανού αυτό σημαίνει ότι ο Βούδας είναι ίδιος με το Χριστό? Έχουμε μία εξίσωση με δύο γνωστούς και δύο άγνωστους πως τους εξισώνεις? κοινά σημεία σίγουρα θα υπάρχουν ταύτιση όμως όχι!

Μιλωντας για ‘ταυτιση’, νομιζα ότι ηταν κατανοητο τι εννουσα. Εφοσον δεν είναι τοτε αναγκαστικα θα το επεξηγησω.

Όταν λεω ότι Χριστος και Βουδας ταυτιζονται δεν εννοω φυσικα τα ιδια τα προσωπα αλλα ο πυρηνας των Διδασκαλιων τους και η ζωη τους.

Και οι 2 ηταν ταπεινοι, διδασκαν την αγαπη για τον πλησιον,διδασκαν την μη-βια, την φιλευσπλαχνια, εκαναν θαυματα, ειχαν μαθητες πους τους ακολουθουσαν και διεδοσαν αργοτερα αυτό το μηνυμα της αγαπης κ.ο.κ.
Γι'αυτο αλλωστε και συμφωνω με τον αγγελο οτι η Αληθεια ειναι μια...

προς trexagireve:

quote:
Όπως φαίνεται φίλε rasputin,΄οτι και να λέμε
εσύ θα τα μεταφράζεις σε ότι σε συμφέρει....
Ο βιος του Χριστού με τον βούδα, καμία σχέση. Ο βίος του
βούδα με χριστιανών μοναχών:ίδιος... Τι λες θα καταφέρεις
να το καταλάβεις ;

Βρε συ εδώ μου λες ότι ο Βουδας ηταν χριστιανος μοναχος, που σ’οποιον ιστορικο-θεολογο-παπα-σοβαρό ανθρωπο το πεις θα γελαει για 10 χρονια, και μου λες εγω να καταλαβω?
Τι να καταλαβω? Το μονο που καταλαβαινω και δειχνω κατανοηση είναι για τη κατασταση σου.

Aggelos91Μέλος
02/06/2008, 20:43:15
Σε παρακαλώ πολύ rasputin να μου πεις ένα θαύμα που έκανε ο Βούδας. Τώρα όσον αφορά το αν η θρηκεία τους σχετίζεται με τον διάβολο ένα θα σου πω. Ξέρω άτομα που ήταν σε αυτήν την θρησκεία και μου είπαν ότι όλα τα "θαύματα" και γενικά όλα τα περίεργα που κάνουν (αιωρήσεις και αλλα τέτοια) δεν είναι τίποτα άλλο παρά δαιμονική ενέργεια. Όλα αυτά τα κάνουν με την βοήθεια του διαβόλου.

αγγελος91

02/06/2008, 22:55:32
Φίλε Stelaras, hellooo!!! Καταλαβαίνεις ελληνικά;
Ρε φίλε σου λέω ότι υπάρχει ο άγιος Ιωάσαφ που έχει τον ίδιο
βίο με τον βούδα και είναι το ίδιο πρόσωπο...
Από αυτό, πές μου τι δεν καταλαβαίνεις;Επίσης λέω ότι ο βίος του
είναι ίδιος με όλων των χριστιανών μοναχών, ενώ σαν αυτόν
δεν έζησε κανένας βουδιστής... Αυτό σου φαίνεται δυσκολονόητο;
Αν θέλεις βάλε το μυαλό σου να τα συνδυάσει...Αν μπορεί, βέβαια...
03/06/2008, 00:31:41

quote:
Aggelos91
Ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός και υπάρχουν βασικές διαφορές στην διδασκαλια του Βουδιμσού.

Φίλε Aggele91 το ότι αυτό πιστεύεις εσύ και οι ομόδοξοί σου , δεν σημαίνει ότι το πιστεύει και ο υπόλοιπος κόσμος , και φυσικά δεν σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη είναι και πραγματικότητα .
quote:
Aggelos91
Για παράδειγμα πιστεύουν στην μετενσάρκωση και ότι τα ζώα έχουν ψυχή πράγμα που δεν ισχύει επ' ουδενί.

Τι τυφλός θρησκόληπτος δογματισμός είναι αυτός φίλε Aggele91 έτσι σέβεσαι τη δημιουργία και τον δημιουργό , αν τα ζώα δεν έχουν ψυχή τότε τι είναι «Ρομπότ» , δεν είναι έμβια όντα , δεν έχουν αισθήσεις και συναισθήματα , δεν έχουν λογική ? Αν η λογική τους δεν ταυτίζεται με τη δική σου σημαίνει ότι δεν υπάρχει ? Επειδή το είπανε κάποιοι άπλυτοί και άσχετοι με τη ζωολογία και τη βιολογία , που είχε ασπρίσει το μάτι τους από τη προσευχή και τη βρούβα , δε σημαίνει ότι είναι και αλήθεια .

Πολλές φορές φίλτατε η λογική των ζώων είναι ανώτερη από τη λογική ορισμένων αφιονισμένων φανατικών , γιατί τα ζώα φίλτατε αν μη τι άλλο αισθάνονται ευγνωμοσύνη και φιλούν το χέρι που τα ταΐζει , εν αντιθέσει με πολλούς ανθρώπους .
Αυτό το «Αυξάνεστε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε τη Γη» που προστάζει ο Γιαχβέ τους πιστούς του είναι αυτό που οδήγησε τον πλανήτη μας σ’ αυτά τα χάλια .
Γιατί η Γη όπως πολύ σωστά πίστευαν οι Έλληνες πρόγονοί μου , εν αντιθέσει με τους πιστούς του Ιουδαϊσμού και των αιρέσεών του , είναι μία ενιαία βιολογική αδιάσπαστη αλυσίδα και κανένας έμβιος οργανισμός δεν είναι ανεξάρτητος .

Αν θέλεις λοιπόν να σέβεσαι τον Θεό , όπως υποστηρίζεις , σεβάσου πρώτα απ’ όλα τα δημιουργήματά του , όχι όμως με ένρινες ψαλμωδίες μέσα σε ντουμάνια λιβανιού που δεν προσφέρουν τίποτα στη διάσωση του περιβάλλοντος από την οποία είτε το θέλεις είτε όχι εξαρτάται και το δικό σου μέλλον , αλλά ενεργά σεβόμενος όλες τις μορφές της ζωής μια από της οποίες είσαι κι εσύ .

03/06/2008, 00:59:31
quote:
Sesostris:
Αυτό το «Αυξάνεστε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε τη Γη» που προστάζει ο Γιαχβέ τους πιστούς του είναι αυτό που οδήγησε τον πλανήτη μας σ’ αυτά τα χάλια .

Τι άλλο θα ακούσουμε? και έρχονται ζέστεεεεεεεεεςςςςςςςςςςςς!!!!

quote:
rasputin:Όταν λεω ότι Χριστος και Βουδας ταυτιζονται δεν εννοω φυσικα τα ιδια τα προσωπα αλλα ο πυρηνας των Διδασκαλιων τους και η ζωη τους.

Και οι 2 ηταν ταπεινοι, διδασκαν την αγαπη για τον πλησιον,διδασκαν την μη-βια, την φιλευσπλαχνια, εκαναν θαυματα, ειχαν μαθητες πους τους ακολουθουσαν και διεδοσαν αργοτερα αυτό το μηνυμα της αγαπης κ.ο.κ.
Γι'αυτο αλλωστε και συμφωνω με τον αγγελο οτι η Αληθεια ειναι μια...

Σταύρωσαν τον Βούδα και δεν το πήρα είδηση? Αναστήθηκε? Είχε πει ότι ήταν Υιός Θεού? Είχε προβλέψει το θάνατο και την ανάστασή του?
Γιατί με τη λογική σου και η ενάρετη μαμά μου, που δίδαξε στα παιδιά της την αγάπη και τη μη βία θα έπρεπε να ήταν μία Θεός! Βέβαια δεν είχε μαθητές! αλλά ούτε σταυρικό θάνατο και Ανάσταση! μάλλον προς Θεά Βούδισα την κόβω!

Edited by - europaios2 on 03/06/2008 01:16:02

rasputinΜέλος
03/06/2008, 01:30:11
προς aggelos:
quote:

Σε παρακαλώ πολύ rasputin να μου πεις ένα θαύμα που έκανε ο Βούδας.

Βρε Αγγελε δεν μπορω να δεχτω ότι δεν με καταλαβαινεις. Πιστευω οτι εισαι μια χαρα εξυπνος και καταλαβαινεις ανετα τι σου λεω!

ΑΝ λοιπον εγω θελω να μαθω το Βιος του Χριστου, τη προσωπικότητα του, αν εκανε θαυματα κλπ, θα ρωτησω οποιον βρω μπροστα μου να μου πει??
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Θα ανοιξω τη Κ.Διαθηκη και θα μαθω για το Χριστο από 1ο ΧΕΡΙ!

Ομοιως, αν αντικειμενικα και χωρις επηρεασμους θες να μαθεις για το Βουδα και το Βουδισμο, θα ρωτας ατομα από δω κι από κει?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!
Αν ρωτας το καθενα, θα σου πει το κοντο του και το μακρυ του και αντε βγαλε ακρη! Ο ενας θα σου πει ότι ο Βουδας ηταν ετσι ο άλλος γιουβετσι κι ο άλλος κοκορετσι!
Τι θα κανεις λοιπον?

Θα διαβασεις τις Σουτρες που είναι ο βιος του Βουδα, και ετσι θα εχεις την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ολοκληρωμενη εικονα!

Διαβασε λοιπον -Ο ΙΔΙΟΣ ΟΜΩΣ- και μετα κρινε.

quote:
Τώρα όσον αφορά το αν η θρηκεία τους σχετίζεται με τον διάβολο ένα θα σου πω

Σε ρωτησα προηγουμενως πως θα αντιδρουσες αν καποιος κατηγορουσε τον χριστιανισμο ως μια κακια και δαιμονικη Θρησκεια. ΚΑΙ δεν απαντησες ΚΑΙ συνεχιζεις να προσβαλλεις ολους τους Βουδιστες.
Γιατι βρε παιδι μου?… σε πειραξε κανενας βουδιστης?

προς trexagireve:
Ρε καραμητρο πασχεις και από πολυσχιδείς προσωπικότητα?
Σου επαναλαμβανω αυτά που μου λες και διαφωνεις?
με ποιον διαφωνεις ρε θειο? με τον εαυτο σου? τοσο προχωρημενη κατασταση?

Τιποτα, το πραγμα επιδεινώνεται και στο φορουμ πλεον κανεις δεν μπορει να σε βοηθησει. Δυστυχως, χρειαζεσαι επαγγελματια.

προς eyropoaios:
Βρε ευρωπαιε το παιρνεις τοσο επιφανειακα το θεμα και δεν μπορω να καταλαβω το λογο..!
Σου λεω ότι και οι 2 επηρεασαν εκατομμυρια ανθρωπους και μου λες ότι «δεν ομολογησε ο Βουδας ότι ηταν Θεος»?
E KAI?
Δλδ αν ελεγε κατι τετοιο θα ησουν Βουδιστης τωρα? Θα τον πιστευες?
Παιζει ρολο ότι κι ο Βουδας ειχε προβλεψει το θανατο του?
Και τι εγινε?

Χωρις πλεον να μακρυγορουμε και χωρις να θελω να πεισω καποιον για την αποψη μου, πιστευω ότι η ουσια βρισκεται στη διδασκαλια και στο πως αυτή μεταφέρεται. Τα υπολοιπα ερχονται σε δευτερη μοιρα.

03/06/2008, 02:00:57
quote:
europaios2
Αναστήθηκε? Είχε πει ότι ήταν Υιός Θεού? Είχε προβλέψει το θάνατο και την ανάστασή του?

Γιατί τα έκανε αυτά κανείς άλλος; Η επειδή κάποιοι ισχυρίζονται ότι ένας ιστορικά ανύπαρκτος ραβίνος τα έκανε, τα κάνει αυτόματα και αληθινά;

quote:
europaios2
Βέβαια δεν είχε μαθητές! αλλά ούτε σταυρικό θάνατο και Ανάσταση

Α, ναι. Έχουμε και την Ανάσταση! Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο, μαζί με τα υπόλοιπα...

Κι ακόμη ψάχνουν οι αρχαιολόγοι να βρουν την αρχαία Ναζαρέτ... Την πόλη που έφτιαξαν οι θεολόγοι στο μυαλό τους...

macedon

03/06/2008, 09:02:20
quote:
Σταύρωσαν τον Βούδα και δεν το πήρα είδηση? Αναστήθηκε? Είχε πει ότι ήταν Υιός Θεού? Είχε προβλέψει το θάνατο και την ανάστασή του?
Γιατί με τη λογική σου και η ενάρετη μαμά μου, που δίδαξε στα παιδιά της την αγάπη και τη μη βία θα έπρεπε να ήταν μία

Αγαπητέ europaios2, τι γνώμη έχεις για το Μίθρα;

In anticipation of my resurrection...