ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γνωριζοντας τα ζωα - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Γνωριζοντας τα ζωα - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

whiz61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
whizΜέλος
27/12/2006, 18:10:49

Καλησπερα φιλοι μου,

Καλε μου Dying_Incubus,το ιδιο ισχυει και για τα φιδια.
Αν τα κοψουν δεν πεθαινουν ξανα γεναει σωμα το κεφαλι,μονο πιο μικρο.
Γιαυτο και αν θες να σκοτωσεις φιδι το κτυπας στο κεφαλι και το θαβης για να μην οξυγονονετε ο εγκεφαλος και αναγεννηθει.

GWGW μου,σε ενα ντοκυμαντερ,που δυστηχως δεν θυμαμαι σε πια περιοχη αναφεροταν,ειχα δει χταποδια να σκοτωνουν και να τρωνε καρχαριες!
Μπορει να φανταζει απιστευτω,οταν ομως το βλεπεις,και ειδικα την μανια του χταποδιου σοκαρεσε!

Mε εκτιμηση Άντα

27/12/2006, 23:03:39
Λοιπόν, έψαξα σε μια από τις εγκυκλοπαίδιές μου για ορισμένα "ρεκόρ" που κατέχουν κάποια ζώα. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και σίγουρα θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτό το τόπικ.

Ας παραθέσω λοιπόν ένα κείμενο που ετοίμασα με αυτά τα ρεκόρ

ΖΩΑ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ

ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΙ

Το πιο μεγάλο δεν είναι πάντα συνώνυμο με το καλύτερο. Αυτή είναι η περίπτωση του ματιού της γιγάντιας σουπιάς. Έχει το ρεκόρ σε διαστάσεις (στον Καναδά ψαρεύτηκε ένα δείγμα με μάτι μισό μέτρο περίπου), αλλά σίγουρα όχι σε ικανότητα όρασης.

ΟΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΒΙΕΣ

Οι γιγάντιες χελώνες που ζουν στα νησιά Γκαλαπάγκος, ζυγίζουν περίπου 300 κιλά και στην αιχμαλωσία μπορούν να ζήσουν έως και 150 χρόνια.

Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Η φάλαινα φυσητήρας που κατοικεί σε θάλασσες με εύκρατα και τροπικά νερά, κατέχει το ρεκόρ του πιο μεγάλου εγκεφάλου. Ζυγίζει περίπου 10 κιλά, ενώ ο ανθρώπινος εγκέφαλος μόλις 1,5 κιλό.

Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ

Η αρκτική στέρνα είναι ακούραστη και όχι μόνο. Φωλιάζει πέρα από τον πολικό αρκτικό κύκλο και διαχειμάζει στην Ανταρκτική. Διακρίνεται έτσι για την απίστευτη αίσθηση προσανατολισμού της.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ

Οι ακρίδες κατέχουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκέντρωσης: στα Βραχώδη Όρη στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε μια ομάδα που την αποτελούσαν περίπου δωδεκάμισι εκατομμύρια από αυτές.

ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΔΕΞΙΟΙ

Η ικανότητα των χεριών είναι ένα προνόμιο των ανθρωπόμορφων πιθήκων που είναι σε θέση να χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία. Οι ουρακοτάγκοι για παράδειγμα ξέρουν να χρησιμοποιούν τα φύλλα για να προστατεύονται από τη βροχή.

ΟΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το ρεκόρ ανήκει στο γεράκι προσκυνητή που μπορεί να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Η φυσική του κατασκευή είναι τέτοια που το κάνει να προσαρμόζεται στις μεγάλες ταχύτητες: από τις περιελίξεις στα ρουθούνια του για να σταματά τον αέρα ως τα μακριά και μυτερά φτερά του που μοιάζουν με τα φτερά υπερηχητικού αεροπλάνου. Στην ξηρά το έχει ο γατοπόδαρος ο οποίος αναπτύσσει ταχύτητα 110 χιλιόμετρα της ώρας.

Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ

Το ζώο που κατέχει το ρεκόρ του πιο δυνατού είναι ένα έντομο, ο σκαραβαίος ρινόκερος. Το έντομο αυτό μπορεί να μεταφέρει στη ράχη του ένα φορτίο 850 φορές μεγαλύτερο από το σωματικό του βάρος.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΙ

Το είδος κουκουβάγιας «Τυτώ η Λευκή» μπορεί να κυνηγά στο απόλυτο σκοτάδι λόγω της ακοής της. Τα ακουστικά της κανάλια είναι ασύμμετρα και της επιτρέπουν να ξεχωρίζει τους ήχους σε τρεις διαστάσεις. Έτσι εντοπίζει και μια λεία που πετάει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ

Παρά τα εντυπωσιακά τους χρώματα που τους κάνουν να μοιάζουν αβλαβείς, αλλά οι βάτραχοι των γενών Δενδροβάτης και Φυλλοβάτης που ζουν στη Νότιο Αμερική, εκκρίνουν ουσίες πολύ θανατηφόρες για τον άνθρωπο. Επίσης η μέδουσα «θαλάσσια σφήκα» περιέχει στα 60 πλοκάμια της δηλητήριο ικανό να σκοτώσει 60 ανθρώπους.

ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ

Το γαλάζιο φαλαινόπτερο φτάνει το μήκος των 32 μέτρων και το βάρος των 100 τόνων. Τρώει 4 τόνους πλαγκτόν την ημέρα που βρίσκει στα πολικά νερά.

Η ΠΙΟ ΛΑΙΜΑΡΓΗ

Το πιο αδηφάγο πλάσμα στη φύση είναι η προνύμφη της πεταλούδας τους είδους πεταλούδα η πολύφημος. Στις πρώτες 56 μέρες της ζωής της καταβροχθίζει τροφή 8000 φορές πάνω από το βάρος της.

ΤΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ

Δελφίνια και ανθρωπόμορφοι πίθηκοι είναι τα πιο έξυπνα ζώα εννοώντας με τη λέξη έξυπνος την ικανότητα αντίληψης. Πολλά πειράματα έχουν δοκιμάσει την αντίληψή τους με εκπληκτικά αποτελέσματα: από τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους ως την προσπάθεια να καταλάβουν τους ανθρώπους.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΣΗ

Η όραση του βασιλικού αετού είναι οκτώ φορές καλύτερη του ανθρώπου. Μπορεί να ξεχωρίζει αντικείμενα σε κίνηση: μια ακίνητη λεία περνά απαρατήρητη, αλλά μόλις κινηθεί γίνεται αμέσως αντιληπτή.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ

Όσο για το αναπνευστικό σύστημα, το ρεκόρ κατέχουν τα πουλιά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι αγριόχηνες που μπορούν να πετάξουν πάνω από το Έβερεστ, και οι ούριες, πουλιά περισσότερο «δύτες» παρά υδρόβια: μόνιτορ τοποθετημένο σε πλατφόρμα πετρελαίου έχει δείξει μια ούρια που κολυμπούσε σε βάθος 97 μέτρων.

Περισσότερες πληροφορίες για ζώα που κατέχουν μερικά ρεκόρ μπορείτε να δείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα

http://nationalzoo.si.edu/Animals/AnimalRecords/

Στοιχεία για μερικά άγρια ζώα της ζούγκλας και της σαβάνας παρακάτω.

http://web.auth.gr/virtualschool/1.1/youngs/forkids/zoa/Wild/Jungle/wild_animal_first_page.html

Είναι πράγματι εντυπωσιακός ο κόσμος των ζώων

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 27/12/2006 23:06:24

28/12/2006, 01:11:35
αγαπητη μου whiz να μου επιτρεψεις να πω οτι αυτο που λες για τα φιδια δεν ειναι σωστο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

28/12/2006, 02:16:56

καποτε εγραψα ενα μικρο κειμενακι που ταιριαζει νομιζω στο τοπικ:

ανακαλυψεις που κλεψαμε απο το ζωικο βασιλειο

η ανωτεροτητα μας βασιζεται στην τεχνολογια μας, αλλα ο πολιτισμος μας για να αναπτυχθει, αντεγραψε μεθοδους απο διαφορα ζωα

το διχτυ...
βασικο για την ανευρεση τροφης απο την θαλασσα.
οι αραχνες μας το χαρισαν, μαζι με τον πρωτογονο τροπο του πεταγματος του, μεθοδος που ακομα χρησιμοποιειται απο ορισμενες αραχνες που το κρατουν στα μπροστινα τους ποδια και "ψαρευουν" εντομα.

το οργανωμενο κυνηγι...
ζωα οπως οι αγριοι σκυλοι, οργανωναν το κυνηγι πολυ πριν απο τον ανθρωπο, διαμοιραζοντας τους ρολους του καθε ενος - αλλοι θα κουρασουν διαδοχικα το επιλεγμενο θηραμα, και αλλοι θα του επιτεθουν τελικα .

το κυνηγι απο αποσταση...
υπαρχει ψαρι που εκτοξευει υδατινα βληματα με το στομα του, κτυπωντας εντομα που βρισκονται εξω απο το νερο. οι βατραχοι και οι χαμαιλεοντες εκτοξευουν την γλωσσα τους.

το δολωμα ...
ορισμενα ειδη ψαριων χρησιμοποιουν ειδικες αποφυσεις τους που μοιαζουν με τροφη για να προσελκυσουν αλλα ψαρια κοντα στο στομα τους.
ενα ειδος φιδιου χρησιμοποιει για τον ιδιο σκοπο την ουρα του που μοιαζει και κινειται σαν σκουληκι.

οι παγιδες...
πολλα ειδη αρπακτικων εντομων σκαβουν λακους με αποτομα τοιχωματα για να παγιδευσουν τα θηραματα τους.

ο πολεμος...
ανακαλυψη των μηρμυγκιων που οργανωνουν ολοκληρες εκστρατειες εναντιον αλλων μηρμυγκοφωλιων με πληθος νεκρων.

η χρηση σκλαβων...
ενας απο τους λογους του πολεμου σε ορισμενα ειδη μηρμυγκιων ειναι η κλοπη αυγων των αντιπαλων, απο τα οποια θα εκκολαψουν γεννιες σκλαβων.
αλλο ειδος χρησιμοποιει αλλη μεθοδο. η βασιλισα μπαινει κρυφα και σκοτωνει την ντοπια βασιλισα, και αναπαραγωντας τις φερομονες που εκπεμπει, πειθει την αποικια να μεγαλωσει τους δικους της απογονους που αποτελουν την ελιτ πλεον.

η κτηνοτροφια...
τα μηρμυγκια αρμεγουν σακχαρα απο τις αφιδες (μελιγκρα) και τις προσεχουν σαν ιδιοκτητο κοπαδι, πολυ πριν εμεις το διανοηθουμε καν.

η καλλιεργεια...
αλλα ειδη μηρμυγκιων καλλιεργουν μυκητες πανω σε μασημενα φυλλα και τρεφουν τα μικρα τους .

κοινωνικη οργανωση...
σε αυτην μας ξεπερνουν οι αγριοσκυλοι ακομα και τωρα.
ο σεβασμος της ιεραρχιας τους ειναι αξιοθαυμαστος, οπως επισης και το οτι ποτε σκυλος δεν σκοτωνει σκυλο.

οι δρομοι...
παλι τα μηρμυγκια εχουν τα πρωτεια, ανοιγοντας λεωφορους για την μετακινηση της τροφης στη φωλια.
τα κοκκινα μηρμυγκια μαλιστα φτιαχνουν γεφυρες με τα σωματα τους και περνουν υδατινα εμποδια.

τα φραγματα...
η ανακαλυψη βεβαια ανηκει στους καστορες.

τα πολυ ψηλα κτιρια...
σε αναλογια με το μεγεθος των τερμιτων, οι φωλιες τους εχουν υψος ουρανοξυστη.

ο κλιματισμος...
οι φωλιες των τερμιτων διαθετουν ενα τελειο συστημα κλιματισμου για τις τεραστιες κατασκευες τους.

η διακοσμηση του χωρου...
υπαρχει ενα πουλι που η διακοσμηση της φωλιας του ξεφευγει απο το συνηθισμενο.
ενας φτερωτος διακοσμητης.

η καλαθοπλεκτικη...
την ιδεα μαλλον κλεψαμε απο τις πλεγμενες φωλιες των πουλιων .

η ζυμωση που παραγει αλκοολ...
οι πιθηκοι μασουν σπορους και τους θαβουν, για προκαλεσουν ζυμωση, και μετα απο μερικες μερες τους ξεθαβουν και τους τρωνε, φτιαχνοντας κεφαλι.

ο ηλεκτρισμος...
χρησιμοποιειται απο τα σελαχια ως αμυνα, και απο ορισμενα αλλα ειδη ψαριων για ανιχνευση.

η πτηση...
εκτος απο τα πτηνα, υπαρχουν ζωα οπως ο ιπταμενος σκιουρος που κανει πτησεις ανεμοπτερου απο δεντρο σε δεντρο.

ο χημικος πολεμος...
τα αγγουρια της θαλασσας, ενα ειδος που μοιαζει με γυμνοσαλιαγκα, απελευθερωνει τοξικες ουσιες στο νερο για να αμυνθει.

το ραψιμο...
υπαρχουν καμπιες που "ραβουν" με μια κλωστη σαν τον ιστο της αραχνης τα φυλλα και τα διπλωνουν για να φωλιασουν.

ο καφες...
ανακαλυφθηκε επειδη τον προτιμουσαν πρωτες οι κατσικες για την υπερδιεγερση που προσφερει.

η υγροποιηση των ατμων...
σκαθαρια στην ερημο, στεκονται με το κεφαλι προς τα κατω νωρις το πρωι, υγροποιωντας στο κρυο σωμα τους σταγονες νερου απο την ατμοσφαιρα, που ρεει προς το στομα τους για να πιουν.

το ξιφος...
ανηκει δικαιωματικα στον ξιφια .

οι καταδυσεις...
πολλα πτηνα και ζωα καταδυθηκαν στο νερο πριν καν το σκεφτει ο ανθρωπος.

το σοναρ (ηχοεντοπισμος)...
το χρησιμοποιουν οι νυχτεριδες, και τα δελφινια

νυκτερινη οραση υπερυθρων...
τα νυκτοβια φιδια εντοπιζουν το θηραμα στο σκοταδι απο την θερμοκρασια του

κτλ, κτλ...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

28/12/2006, 15:41:53
Καλή μου whiz, έχεις δίκιο για τα φίδια.
Απ' ό,τι έχω ακούσει κι εγώ, κάτι τέτοιο γίνεται.
Υποθέτω παρόλα αυτά πως θα ισχύει σε περιπτώσεις που το τμήμα που κόβεται δεν θα είναι εξαιρετικά μεγάλο.
Φαντάσου δηλαδή να αποκεφαλίσεις ένα φίδι, δεν ξέρω κατά πόσο θα αναγεννούσε όλο του το σώμα.

quote:
GWGW μου,σε ενα ντοκυμαντερ,που δυστηχως δεν θυμαμαι σε πια περιοχη αναφεροταν,ειχα δει χταποδια να σκοτωνουν και να τρωνε καρχαριες!
Μπορει να φανταζει απιστευτω,οταν ομως το βλεπεις,και ειδικα την μανια του χταποδιου σοκαρεσε!

Αυτό πως γίνεται δηλαδή?

In anticipation of my resurrection...

whizΜέλος
28/12/2006, 15:41:55

Πολυ ενδιαφεροντα ολα οσα καταθεσατε φιλοι μου.

Καλε μου gigeni,
Εδω στην περιοχη μου εχει πολλα φιδια,και οταν καποιο ερθει κοντα σε σπιτι το σκοτωνουν με τον τροπο που ανεφερα πιο πανω.

Οταν εγω ρωτησα γιατι πηρα αυτη ακριβως την απαντηση.
Μπορει και να μην ισχυει,δεν ειμαι σε θεση να το πω με σιγουρια.

Παντος ειναι κατι που μου εκανε εντυπωση και το ανεφερα.

Σε ευχαριστω ομως που με διορθωνεις,μηπως γνωριζεις εσυ κατι διαφορετικο να μοιραστεις μαζι μας σχετικα με τα φιδια?

Mε εκτιμηση Άντα

whizΜέλος
28/12/2006, 15:49:30

Φιλε μου Dying_Incubus,
χαχα!μαζι στειλαμε το ποστ!
Πλακα ειχε!

Λοιπον,το ντοκυμαντερ εδειχνε ενα χταποδι κοκκινο στο χρωμα,το οποιο με το που ειδε να περναει απο κοντα ενας καρχαριας φουσκωσε το σωμα του και αρπαξε με τα πλοκαμια του το σωμα του καρχαρια.

Αυτο ομως διατηρουσε επαφη με τον πατο της θαλασσας,ετσι εχοντας τυλιξει κυριολεκτικα το σωμα του καρχαρια τον κρατουσε μεχρι που τον "εσκασε".

Φυσικα,αν και δεν αναφερθηκαν καθολου τα μεγεθη τους ηταν σε παρομοιο μεγεθος και τα δυο.
Και σιγουρα δεν ηταν μικρος ο καρχαριας,απλα ηταν τεραστειο το χταποδι..

Σε ευχαριστω για τα φιδια φιλε μου!

Mε εκτιμηση Άντα

28/12/2006, 16:05:04
Όντως, αγαπητή μου!
Μαζί απαντήσαμε!

Τρομερό αυτό με το χταπόδι, για να είμαι ειλικρινής είχα ακούσει μόνο για γιγάντια καλαμάρια των οποίων το μήκος ξεπερνάει τα 5 μέτρα.
Ίσως να είναι και περισσότερο, 5 όμως είναι σίγουρα.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ψαρέψει ο άνθρωπος το χταπόδι αλλά το χταπόδι τον άνθρωπο...

In anticipation of my resurrection...

28/12/2006, 20:28:20
quote:
Καλε μου gigeni,
Εδω στην περιοχη μου εχει πολλα φιδια,και οταν καποιο ερθει κοντα σε σπιτι το σκοτωνουν με τον τροπο που ανεφερα πιο πανω.

Οταν εγω ρωτησα γιατι πηρα αυτη ακριβως την απαντηση.
Μπορει και να μην ισχυει,δεν ειμαι σε θεση να το πω με σιγουρια.

Παντος ειναι κατι που μου εκανε εντυπωση και το ανεφερα.

Σε ευχαριστω ομως που με διορθωνεις,μηπως γνωριζεις εσυ κατι διαφορετικο να μοιραστεις μαζι μας σχετικα με τα φιδια?

τα φιδια ειναι σαν ολα τα αλλα ζωα
αν χτυπηθει ζωτικο τους οργανο δεν μπορει να αναγενησει αυθτο το οργανο
ετσι αν ενα φιδι χτυπηθει στην καρδια τοτε θα πεθανει
αν χτυπηθει στον εγκεφαλο και η ζημια ειναι μεγαλη θα πεθανει

ζωα που εχουν την ιδιοτητα αναγεννησης μελων τους ειναι

σαυρες που συνηθως χανουν θελημενα τις ουρες τους για να γλητωσουν απο τους θυρευτες τους

καποια ειδη εντομων που χανουν καποιο ποδι τους για τον ιδιο σκοπο
και τα χταποδια

για πληρη αναπλαση αν κοπει στα δυο ειναι ενα σκουλικι και αυτο δεν το λεω με απολυτη βεβαιοτητα
δεν γνωριζω αν ειναι αληθεια η μυθος

το προβλημα της αναπλασης εχει να κανει με τα ζωτικα οργανα
οχι τοσο στο οτι δεν γινετε να αναπλαθουν αλλα στο οτι δεν μπορει να ζησει καποιο ζωο χωρις τα ζωτικα του οργανα

ετσι ενω οι σαλαμανδρες μπορουν να αναπλασουν τα κομενα τους ποδια και μετα απο καποιο διαστημα εχει το ιδιο μηκος με τα αλλα

αλλα δεν μπορουν να αναπλασουν την καρδια τους γιατι μεχρι να φτιαξουν μια αλλη κατι πρεπει να αναλαβει την λειτουργια της κατεστραμενης

ετσι στα φιδια αν δεχτουμε οτι εχουν την δυνατοτητα αναπλασης
θα πρεπει σε περιπτωση που κατα την κοπη του σωματος τα οργανα που θα καταστραφουν η θα αποσπαστουν (πνευμονες,καρδια,νεφρα,στομαχι κλπ)απο το κοματι που θα εχει το κεφαλι να βρεθουν λυσεις αμεσες αντικαταστασης μεχρι να ολοκληρωθει η αναπλαση

πιστευω οτι ο μυθος που υπαρχει γυρο απο το φιδι και την αναγεννηση του εχει να κανει με το οτι αλλαζει δερμα

παντως υπαρχει ενας πολυ ευκολος τροπος να δεις αν ειναι σωστο αυτο που λες
βρες ενα φιδι κοφτο στην μεση και βαλε τα κοματια του σε ενα κουτι και περιμενε να δεις αν θα γινει κατι

αρκετα βαρβαρο απανθρωπο και καταδικαστεο απο εμενα

quote:
Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ψαρέψει ο άνθρωπος το χταπόδι αλλά το χταπόδι τον άνθρωπο...

απορια
ο ανθρωπος θελει παραγουλιασμα η οχι;;;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

29/12/2006, 02:02:25

να προσθεσω στα οσα ειπε ο γηγενης οτι για τα κοκκινα σκουλικια του κηπου ισχυει η πληρης αναπλαση, κι αυτο επειδη δεν εχουν ζωτικα οργανα

ολος ο οργανισμος ειναι μια πεπτικη οδος, με ενα νευρικο συστημα χωρις εγκεφαλο, με αναπνευστικους πορους παντου

οσον αφορα τα φιδια, δεν αναπλαθουν τιποτα

αν τα κοψεις στα δυο πεθαινουν

ο μυθος που αναφερθηκε ομως εχει καποια βαση, οπως ολοι οι μυθοι: το κομενο κεφαλι του φιδιου μπορει να δαγκωσει αντανακλαστικα πολλες ωρες μετα τον θανατο του αν το πιασεις

www.johnniebegood.gr

29/12/2006, 02:42:15
quote:

να προσθεσω στα οσα ειπε ο γηγενης οτι για τα κοκκινα σκουλικια του κηπου ισχυει η πληρης αναπλαση, κι αυτο επειδη δεν εχουν ζωτικα οργανα

ολος ο οργανισμος ειναι μια πεπτικη οδος, με ενα απλο νευρικο συστημα χωρις εγκεφαλο, με αναπνευστικους πορους παντου

οσον αφορα τα φιδια, δεν αναπλαθουν τιποτα

αν τα κοψεις στα δυο πεθαινουν

ο μυθος που αναφερθηκε ομως εχει καποια βαση, οπως ολοι οι μυθοι: το κομενο κεφαλι καποιων φιδιων μπορει να δαγκωσει αντανακλαστικα πολλες ωρες μετα τον θανατο τους αν το πιασεις

www.johnniebegood.gr

www.johnniebegood.gr

08/10/2012, 14:15:40
quote:
Τιμώ τους Έλληνες προγόνους μας,αλλά θα ήθελα τηρουμένων των αναλογιών να συγκριθούμε κάποια στιγμή μαζί τους.

Προς το παρόν θα ντρεπόμουν.

Ορίστε, μόνος σου έκανες την πρώτη πρόταση για βελτίωση. Την ιστορία.
Ετσι θα μάθουμε σε τι διαφέρουμε από εκείνους, τι μας λείπει, ποίοι τους αφάνισαν, γιατί τους αφάνισαν, ποίες οι διαφορές των και ποίες οι διαφορές μας από εκείνους.

Για να γίνουν εφικτά όμως όλα αυτά, το μέσον είναι ένα: Η ιστορία.
Γι' αυτήν μιλάμε ως επι το πλείστον.
Ετσι δεν είναι;
Το ίδιο αποπειραθήκαμε κι εδώ. Δεν είναι και πολύ αρεστό φαίνεται...

Ας αφήσουμε λοιπόν την ιστορία και ας δούμε με ποίον άλλον τρόπο θα σταματήσουμε να ντρεπόμαστε.

;

AgentMulderΜέλος
08/10/2012, 14:46:53
quote:

Παρά ταύτα θα σου θυμίσω ότι όταν κυνηγήθηκε(διότι κυνηγήθηκε) η αρχαιοελληνική θρησκεία,αυτό έγινε και για πολιτικούς και για θρησκευτικούς λόγους.

Αρνείται κανείς ότι δεν κυνηγήθηκε ο Χριστιανισμός αφού κυνηγήται ακόμη και σήμερα από .. πως το λέτε.. "Χριστιανομάχους" είτε αρχαιοελληνιστές είναι αυτοί είτε εβραίοι (καλά για Ισλαμ πρώτοι και καλύτεροι); lol
Οφείλω να ομολογήσω πως οι δωδεκαθεϊστές ΔΕΝ κατέστρεψαν Εκκλησίες όπως οι πρωτοχριστιανοί, ούτε γκρέμισαν για να χτίσουν πάνω από αυτές (για μένα μέγα πολιτισμικό λάθος διότι ότι μας έδωσε-απέμεινε-η Αρχαίοι Προγόνοι είναι κληρονομιά, αν εξαιρέσουμε πόσα καταστράφηκαν, λεηλατήθηκαν, εκλάπησαν, κλπ.)

quote:
Αν η επίσημη Χριστιανική θρησκεία του σήμερα,έκανε κι αυτή παραδοχές σαν του Χρίστου Έλ,αντί να εμμένει στο πόσο αγαπούσαν το Ελληνικό έθνος κάποιοι ιεράρχες που το κυνήγησαν και το μείωναν με όποιο τρόπο μπορούσαν,ίσως να κατευναζόταν και η άλλη πλευρά για τα λάθη και εγκλήματα του παρελθόντος. Τότε μπορεί και να συμβίωναν αρμονικά οι μεν και οι δε,και κάτω από τη λογική της ανεξιθρησκείας,να εργάζονταν όλοι μαζί για το καλό του Ελληνικού έθνους που όλοι διατείνονται ότι αγαπάνε.

Όλο λέτε η "Χριστιανική θρησκεία" και η "Χριστιανική θρησκεία".. αλλά ΔΕΝ λέτε "κάποιοι σφετερίζοντας/ εκμεταλλεύοντας την Χριστιανική θρησκεία αυτό εκείνο κ τ' άλλο..".
Αγαπάνε το Έθνος επειδή σέβονται τον ίδιο τους τον πολιτισμό και υπερασπίστηκαν τα εδάφη αυτά στα οποία τους πολεμάτε και όχι για εξιλέωση του παρελθόντος.

quote:
Να μην αναφέρω ότι και κάποιοι σήμερα,προσπαθούν στο όνομα της υπεράσπισης του Χριστιανισμού να διαστρεβλώσουν την ιστορία.

Όπως είπες κι εσύ.. "κάποιοι", αυτή είναι η απάντηση. Κάποιοι και όχι η "Χριστιανική θρησκεία".

quote:
Η λύση απλή: Παραδοχή των εγκλημάτων από όπου και αν έγιναν...

Άντε να το δούμε και από τους δωδεκαθεϊστές αυτό... είπαμε και οι Χριστιανοί κυρίως Καθολικοί(βλ.από ιστορία Ισπανούς στο "Νέο Κόσμο" που κατέσφαξαν τους Ινδιάνους, οι Σταυροφόροι δολοφόνοι δήθεν στο όνομα του "Χριστού" για την εξουσία και τον πλούτο[σπηλώνοντας την Θρησκεία], οι Ροδόσταυροι αντίστοιχα και λοιπή συνομοταξία)..

quote:
Ας σώσουμε την σημερινή Ελλάδα.

Όσο οι αρχαιοελληνιστές πολεμάνε έναν σύμμαχο, ΔΕΝ θα δούμε άσπρη μέρα σε αυτή την "Χώρα", γιατί το Έθνος έχει διαλυθεί δυστυχώς.

Αλλά τι περιμένεις, Εβραίοι κυβερνάνε!

Για μένα αν δεν είχαν καταστραφεί η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και όλο το μεγαλύτερο μέρος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και αν δεν έκρυβε όσα φυλάει επτασφράγιστα το Βατικανό, η Ελλάδα θα ήταν ξανά Παγκόσμια Αυτοκρατορία.

Το βασικό πρόβλημα είναι ο Πόλεμος ενάντια στην Ελλάδα ανα τους αιώνες και χιλιετίες (Ιστορία) από πολλές φυλές διότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τον Κόσμο.

Αυτό που έχει η Ελλάδα Πολιτισμό και Θρησκεία είναι αυτό που φοβούντε όλοι και κυρίως οι κυβερνήσεις..

Edited by - AgentMulder on 08/10/2012 14:56:36

08/10/2012, 15:09:06
Εγώ θέλω να μάθω ένα πράγμα:

Τι σχέση έχει ο Ελληνισμός με τον Χριστιανισμό.

Τι σχέση έχει ο πολιτισμός με τον σκοταδισμό.

Θεωρώ περιττό να αναφέρω,το μίσος που στάζει η χριστιανική θρησκεία,κατά των Ελλήνων,κάθε Κυριακή στην λειτουργία και σε κάθε εκκλησιαστική εορτή.

Ασχέτως άν οι νεοέλληνες "ορθόδοξοι",δεν γνωρίζουν όχι την θρησκεία τους,αλλά δεν μπορούν να δούν πέρα απο την μύτη τους.

Πώς λοιπόν θα υπάρξει σύμπνοια πραγματικών Ελλήνων και Ελληνορθόδοξων?

Υ.Γ

Sesostris
Θα σε παρακαλούσα,άν ζητηθεί,να παραθέσεις μερικούς απο τους ψαλμούς και άλλα αποσπάσματα,όπου ξεκάθαρα διαφαίνεται το μίσος κατα του Ελληνισμού.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 08/10/2012 15:12:25

08/10/2012, 15:11:02
quote:
Η δική μου θέση υπάρχει λίγο πιο πάνω στο 05/10/2012, 23:35:50.
Αν διαφωνείς με αυτήν είμαι πρόθυμος να το συζητήσουμε.
Αμεινίας, στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα... η χαρά αυτών των ανθρώπων, είναι μέσα στη διχώνια. Και αν μπορούν να κάνουν και τους έξυπνους μιλώντας για ιστορία ακόμα καλύτερα. Και άλλος βαμπιρισμός.

Άντε, γεια τώρα

AgentMulderΜέλος
08/10/2012, 15:23:50
quote:
Θεωρώ περιττό να αναφέρω,το μίσος που στάζει η χριστιανική θρησκεία,κατά των Ελλήνων,κάθε Κυριακή στην λειτουργία και σε κάθε εκκλησιαστική εορτή.

Πάλι πιπίλα, ΔΕΝ στάζει μίσος η Χριστιανική Θρησκεία αλλά αυτοί που φτιάξαν τα όποια κείμενα.

quote:
Ασχέτως άν οι νεοέλληνες...δεν μπορούν να δούν πέρα απο την μύτη τους.[quote]

Άμα διάβαζαν και καμιά Αρχαιοελληνική γραμματεία θα βλέπανε!

[quote]...να παραθέσεις μερικούς απο τους ψαλμούς και άλλα αποσπάσματα,όπου ξεκάθαρα διαφαίνεται το μίσος κατα του Ελληνισμού.

Δεν θα αρνηθώ ότι υπάρχουν αν υπάρχουν αλλά και να υπάρχουν κάποιοι τα βάλανε.. κάνω λάθος;

08/10/2012, 15:26:04
quote:

Πώς λοιπόν θα υπάρξει σύμπνοια πραγματικών Ελλήνων και Ελληνορθόδοξων?

Νικ .γιατι τωρα ,εσυ δεν βλεπεις αυτη την συμπνοια!!!! και σε τι ωφελει αυτος ο διαχωρισμος που κανεις μςταξυ τους?

08/10/2012, 15:27:12
quote:
Νικόμαχος
Εγώ εσένα πάντως βλέπω να στάζεις μίσος... Δε ξέρω αν στον εαυτό σου το δικαιολογείς, αλλά οταν το κάνουν οι άλλοι είναι κακό. Και δεν έχω δει κανέναν στις εκκλησίες να 'χει πρόβλημα με αυτά που ακούγονται.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/10/2012 16:35:39

08/10/2012, 15:30:18
Αίολε,

quote:
Μήπως είναι άτιμο

Σε αυτό το σημείο αναρωτιέσαι μήπως είναι άτιμη η ανάρτηση του Χρίστου Έλ.
Αν σε παρεξήγησα σου ζητώ συγνώμη.

Όσον αφορά το νισάφι πια,εννοώ φτάνει πια(αυτή είναι η έννοια της έκφρασης,και έχει τουρκική ρίζα-εκ παραδρομής τη χρησιμοποίησα,αν το ξανάγραφα θα χρησιμοποιούσα την ελληνική αντίστοιχη)

Η αναγκαιότητα της μάθησης της ελληνικής ιστορίας είναι κάτι που έχω πει πολλές φορές,δε βλέπω που διαφωνούμε σε αυτό.

quote:
Επομένως χαρακτήρισα άτιμο το κείμενό μου ή, έμμεσα, του Χρίστου.
Μάλλον λάθος χαρακτηρισμός ε;

Εδώ μάλλον κάτι άλλο ήθελες να γράψεις,ή εγώ δεν το καταλαβαίνω.

Καταληκτικά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είπα πουθενά ότι σε θεωρώ λάθος,είπα ότι η κριτική σου διάθεση είναι πολύ αυστηρή έως λάθος,με την έννοια ότι αν ακυρώνεις τον συνομιλητή σου ακόμα και όταν κάνει βήματα σύγκλισης,θα καταλήξεις να πολεμάς για το σωστό σκοπό(και εδώ σου αποδυκνείω ότι συμφωνούμε σε γενικές γραμμές),αλλά μόνος σου.
Με ενωτική διάθεση τα γράφω αυτά,ξέρω κι εγώ να γίνομαι απόλυτος,απλά δεν το επιλέγω.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

AgentMulderΜέλος
08/10/2012, 15:39:15
quote:
Εγώ εσένα πάντως βλέπω να στάζεις μίσος... Δε ξέρω αν στον εαυτό σου το δικαιολογείς, αλλά οταν το κάνουν οι άλλοι είναι κακό. Και δεν έχω δει κανέναν στις εκκλησίες να 'χει πρόβλημα με αυτά που ακούγονται.

Που είδες μίσος ρε Dr. επειδή είπα ότι πιπιλάτε μια φράση;
Μίσος είναι αυτό;
Μήπως βλέπεις και απολλώνια αστεράκια;

Ή μήπως ακούνε όλοι στην Εκκλησία; Το 70% δεν καταλαβαίνει πιστεύω.

Θύμισε μου όταν σου πω "Γειά σου Dr Jekyll Mr Hyde" να μου κάνεις και μήνυση

Τι άλλο θα ακούσω Θεέ μου!