- ΟΙ 12 ΘΕΟΙ + ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
εδώ μπορείς να δεις ότι το γράφουνε όντως http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=new_testament/contents_E_petrou.asp&main=E_petrou&file=3.3.8.htm
Άπαιχτοι!
Να σοβαρευτούμε λιγάκι. Νομίζω δεν βλάπτει.
Λουκάς
Και λίγο χιούμορ, πού και πού,όσο καυστικό και να'ναι, δεν βλάπτει!
Με τόση μαυρίλα γύρω μας, μόνο αυτό φωτίζει πλέον τα πρόσωπά μας!
κορόιδα, προς χρήσην...Αλλά δεν είναι έτσι κι η μόνη
θρησκεία που στάθηκε στον άνθρωπο κι όχι σε δαιμονιώδεις θεούς,
καταδιώκεται γι αυτή την αγάπη προς τον άνθρωπο....
Ο γολγοθάς του χριστιανισμού, συμβολίζει την έννοια άνθρωπος
που ακόμη δεν έχει ξυπνήσει, να βγει απο αυτη την τρέλα της ύλης...
ΑΦΟΥ EΒΓΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΧΗΡΕIΑΣ ΤΗΣ (ΕΝΝ. Η ΘΑΜΑΡ), ΕΣΚΕΠAΣΘΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΤΥΛIΧΘΗ ΜΕ EΝΑ ΚAΛΥΜΜΑ ΚΑΙ ΕΚAΘΙΣΕ ΣΤΗΝ ΔIΟΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΑΜΝA. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕIΔΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ, ΤΗΝ ΠEΡΑΣΕ ΓΙΑ ΠΟΡΝΗ. ΚΑΙ ΚΑΤA ΤΗΝ ΟΔΟ, ΕΣΤΡAΦΗ ΣΕ ΑΥΤHΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕIΠΕ: AΣΕ ΜΕ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΝΑ ΕΙΣEΛΘΩ ΜEΣΑ ΣΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ HΤΑΝ Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ. ΑΥΤH ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΛEΕΙ: ΤΙ ΘEΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣEΛΘΗΣ ΜEΣΑ ΜΟΥ; ΚΙ ΕΚΕIΝΟΣ ΕIΠΕ: ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕIΛΩ ΕΡIΦΙΟ ΑΙΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟIΜΝΙΟ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΚΕIΝΗ ΕIΠΕ: ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΗΣ EΝΑ ΕΝEΧΥΡΟ, ΜEΧΡΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕIΛΗΣ ΑΥΤΟ. Ο ΔΕ ΕIΠΕ: ΤΙ ΕΝEΧΥΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ; ΚΑΙ ΕΚΕIΝΗ ΕIΠΕ: ΤΟ ΔΑΚΤΥΛIΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΔEΡΑΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΒΔI ΠΟΥ ΚΡΑΤAΣ ΣΤΟ ΧEΡΙ. ΚΑΙ ΕΚΕIΝΟΣ ΤΑ EΔΩΣΕ ΑΥΤA ΣΕ ΕΚΕIΝΗΝ ΚΑΙ ΕΙΣHΛΘΕ ΜEΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝEΛΑΒΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.
- ΓEΝΕΣΙΣ 38.14-19.
Η ΘΑΜΑΡ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΡΩΜΟΤΣΟΥΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, Η ΘΑΜΑΡ ΓΑΜΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΣΚΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ:
ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΩΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΣΙΦΤΕΤΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΛΕΗ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΤΟ "ΑΡΡΑΒΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ", ΠΕΡΝΑ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΕΡΑ ΣΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ, ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ "ΝΑ ΛΑΜΠΗ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΗΣ ΘΑΜΑΡ".
ΚΑΛΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΡΕ ΜΑΛΑΓΓΕΣ;
ΝΑ ΛΑΜΠΗ ΔΗΛΑ ΔΗ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΕΧΥΡΑ ΤΩΝ ΓΑΜΙΑΔΩΝ ΤΗΣ;
ΤΙ 'Ν' ΑΥΤΑ ΡΕ;;;;;
ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΤΣΙΓΑΡΟΚΑΦΕ, ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΗ ΜΙΑ ΨΩΛΟΓΑΖΩΜΕΝΗ ΓΑΜΗΣΤΡΑ ΙΣΑΞΙΑ ΤΗΣ ΘΑΜΑΡ, ΜΕΣ' ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΣΑΣ;
ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ: ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΤΕ ΕΤΣΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΑΛΗΟΤΕΡΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΕΤΣΙ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟ;
ΤΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ, ΤΙ ΣΑΣ "ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ" Ο ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ. ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟΧΟΙΡΩΜΕΝΟΙ ΤΣΙΓΑΡΟΓΥΦΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΓΑΜΟ.
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΥΜΦΕΥΘΗ (ΠΑΝΤΡΕΥΘΗ)* ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΕΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΓΑΜΟ, ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΠΑΣ "ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ", ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟΝΥΜΦΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΕΧΗ "ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ Η ΣΑΡΡΑ ΚΑΙ Ο ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ Η ΡΕΒΕΚΚΑ".
ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΜΠΟΥΧΕΣΗΔΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΗΔΟΝ ΚΑΙ ΝΥΜΦΕΥΘΗΚΑΤΕ (ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΤΕ) ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ (ΓΙΑΧΒΟΣΠΙΤΑ), ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΗ;
ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΙΣΗΛΘΕΝ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ, ΕΙΔΟΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΤΙ ΗΤΟ ΩΡΑΙΑ ΣΦΟΔΡΑ... ΕΛΗΦΘΗ Η ΓΥΝΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ. ΤΟΝ ΔΕ ΑΒΡΑΑΜ ΜΕΤΕΧΕΙΡΙΣΘΗΣΑΝ ΚΑΛΩΣ ΔΙ' ΑΥΤΗΝ. ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΚΑΙ ΒΟΑΣ, ΚΑΙ ΟΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΑΣ, ΚΑΙ ΟΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΜΗΛΟΥΣ... ΑΝΕΒΗ ΔΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΕΞ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΗ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ, ΠΡΟΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΝ. ΚΑΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΗΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΦΟΔΡΑ (ΠΑΛΗΑ ΜΟΥ ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ... ΚΟΣΚΙΝΟ) ΕΙΣ ΚΤΗΝΗ, ΕΙΣ ΑΡΓΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΧΡΥΣΙΟΝ.
- ΓΕΝΕΣΙΣ ΙΒ' 16, ΙΓ' 2
ΚΑΙ ΕΚΙΝΗΣΕΝ ΕΚΕΙΘΕΝ Ο ΑΒΡΑΑΜ... ΚΑΙ ΠΑΡΩΚΗΣΕΝ ΕΝ ΓΕΡΑΡΟΙΣ. ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΠΕΡΙ ΣΑΡΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΕ Ο ΑΒΙΜΕΛΕΧ, ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΓΕΡΑΡΩΝ, ΚΑΙ ΕΛΑΒΕΝ ΤΗΝ ΣΑΡΡΑΝ... ΚΑΙ ΕΛΑΒΕΝ Ο ΑΒΙΜΕΛΕΧ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΚΑΙ ΒΟΑΣ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΑΣ, ΚΑΙ ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΚΑΙ ΑΠΕΔΩΚΕ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΣΑΡΡΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΝ ΑΥΤΟΥ... ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΑΡΡΑΝ ΕΙΠΕΝ, ΙΔΟΥ ΕΔΩΚΑ ΧΙΛΙΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΣΟΥ...
- ΓΕΝΕΣΙΣ Κ' 14
... ΚΑΙ ΥΠΗΓΕΝ Ο ΙΣΑΑΚ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΒΙΜΕΛΕΧ (ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ) ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ, ΕΙΣ ΓΕΡΑΡΑ... ΚΑΙ ΚΑΤΩΚΗΣΕΝ Ο ΙΣΑΑΚ ΕΝ ΓΕΡΑΡΟΙΣ. ΗΡΩΤΗΣΑΝ ΔΕ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ. ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ... ΔΙΑ ΤΗΝ ΡΕΒΕΚΚΑΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΟ ΩΡΑΙΑ ΤΗΝ ΟΨΙΝ... ΚΑΙ ΕΜΕΓΑΛΥΝΕΤΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΙ ΕΠΡΟΧΩΡΕΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ, ΕΩΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΣ ΣΦΟΔΡΑ. ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕΝ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΚΑΙ ΒΟΑΣ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ...
- ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΣΤ' 6-14
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΟ Ο ΑΒΡΑΑΜ, Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΑΥΤΟΥ ΙΣΑΑΚ, ΠΑΣΑΡΑΝ ΣΤΕΓΝΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΑΡΡΑ ΚΑΙ ΡΕΒΕΚΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥΣ (!!!), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΦΟΒΟΥΝΤΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ "ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ" ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (ΖΩΑ, ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΑΣΗΜΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η "ΓΕΝΕΣΙ") ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.
ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΣ ΑΒΙΜΕΛΕΧ, ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΡΕΒΕΚΚΑΣ, ΕΙΠΕ: ... ΙΔΟΥ, ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΥΝΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΔΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΑΣ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ; ... ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΒΙΜΕΛΕΧ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΑΜΕΣ ΕΙΣ ΗΜΑΣ... ΗΘΕΛΕΣ ΦΕΡΕΙΝ ΕΦ' ΗΜΑΣ ΑΝΟΜΙΑΝ.
... ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΑΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ! Ο ΠΑΠΠΑΣ ΣΑΣ ΩΡΚΙΣΕ ΩΣ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΛΑΜΟΓΙΟΠΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΧΥΣΟΜΠΟΥΚΟΛΑΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ.
'Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΝΑΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ "ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ" ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ; ... ΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΤΕ ΡΕ ΣΚΕΡΧΕΜΠΕΔΕΣ;
... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΣΑΣ ΠΗΓΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ, ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ:
- ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ YAHWEH (ΠΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ: ΠΑΤΗΡ ΓΙΑΧΒΕΧ - ΥΙΟΣ ΓΙΑΧΒΕΧ - ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑΧΒΕΧ) ΓΙΑ ΘΕΟ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΤΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝ' ΟΙ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ. ΑΣ ΠΑΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ YAHWEH, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΗ ΜΑΝΟΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
- ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΗΣ.
- ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΗ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝ 'Η ΙΡΛΑΝΔΟΣ 'Η ΠΕΡΣΗΣ 'Η Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΧΡΗΖΕΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.
* Ο ΑΝΔΡΑΣ ΝΥΜΦΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΑΝΔΡΕΥΕΤΑΙ (ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ), ΗΤΟΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ.
νά επιχειρηματολογήσεις... Πιο ήρεμα, δεν μαλώνουμε, συζητάμε...
Όσο για την ...Θαμαρ, αφού δεν ξέρεις την ιστορία, τι την
κατακρεουργείς, χασάπης είσαι;
Η Θαμάρ ήταν νύφη του Ιούδα και της είχε υποσχεθεί, ότι θα της έδινε
άλλο γιο για άνδρα, αφού πέθανε χωρίς παιδί ο πρώτος του γιος κι άνδρας
της Θαμάρ...
Ο Ιούδας το αμελησε κι η Θαμάρ το έκανε αυτό που έκανε για τα δικά της
δικαιώματα, με τουςε τότε άγραφυς κι γραπτύε νόμους... Κοινώς ήταν άμυνα
και μυαλό... γιατί τη βριζεις τσούλα;Τσούλα θα όταν αν ξενοπηδ...νε,
αλλά αυτή στάθηκε φρόνιμη και ανάγκασε τον
Ιούδα να της αποδόσει ότι της είχε υποσχεθεί...
Τι το κακό βλέπεις σε αυτό;
Τα υπόλοιπα βρισίδια σου τα λέω επιπολαιότητές...
quote:
Αγαπητέ gtpower, δεν χρειάζεται να βρίσεις, προκειμένου
νά επιχειρηματολογήσεις...
Δεν έχει άλλο επιχείρημα αγαπητέ trexagireve, μας αραδιάζει ότι του κατέβει αγνοώντας ότι η Βίβλος χωρίζεται σε τρία μέρη, στα Ιστορικά στα ποιητικά-Διδακτικά και στα Προφητικά.
Και εδώ μας μεταφέρει όχι Θεογονία αλλά ένα μέρος από την παράδοση των Ιουδαίων, είναι τόσο άσχετος και πωρωμένος που αγνοεί ότι η Παλαιά Διαθήκη δεν υπάρχει ποια αφού ο Κύριος δημιούργησε τη Νέα, τη Καινή Διαθήκη, τον βολεύει όμως στο συγκεκριμένο σημείο η παράδοση των Ιουδαίων.
Είναι όπως η Αφροδίτη που την πήδαγε ο Άρης και μέχρι και ο Ήφαιστος για να μην τους κάνει βούκινο......αποτελούν μέρος της παράδοσης μας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, αλήθεια γι’ αυτούς τους αιμομίκτες τι έχεις να πεις?
Είναι δε τόσο άσχετος και πωρωμένος που λέει ότι ο παπάς εύχεται να λάμπει το δάχτυλό της όπως της Θαμάρ.....που το άκουσες εσύ? σε αρραβώνα Εβραίων είχες πάει? Υπάρχει μέσα γραμμένο στο μυστήριο της τέλεσης του γάμου?
Ενώ οι συνεχείς βρισιές δείχνουν το επίπεδό του, το χαρακτήρα του και το αποτέλεσμα αυτών που έχουν απομακρυνθεί από το σωστό δρόμο......Ίσως ο δρόμος του να περνάει από τη Φυλής στην πλατεία Βικτορίας........ή ανικανότητά του μόνο εκεί μπορεί να τον οδηγήσει.....
Αγνοεί ακόμη όμως κάτι το σπουδαιότερο, ότι επί Αβραάμ ακόμη δεν υπήρχαν οι δέκα εντολές. Ο Θεός ακόμη δεν είχε δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές.......τον βολεύει όμως για να κάνει το μόνο που ξέρει........να βρίζει και να το παίζει Ελληναράς........σκέτη λύπηση είσαι........

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).
Από ποιά περιοχή της Μανης είσαι.Κατάγομαι και εγω από τη Μανη και έχω ακούσει αρκετές τετοιες ιστορίες.
Φιλικά .'.
ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ
Και 'γω από την Μάνη! Συγκεκριμένα από το Νύφη, αλλά τώρα πια (τα τελευταία 20 χρόνια) παραθερίζουμε στο Γύθειο!
Έχω και 'γω ακούσει χιλιάδες ιστορίες από την Μάνη!
* Irene *
~ Love is the only truth ~
Καταγωγή από μεσσηνιακή μάνη, αλλά έχω χρόνια να πάω!
Το σκέφτομαι τελευταία και εξ αιτίας του θέματος της πύλης του Αδη στο Ταίναρο.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 07/08/2003 16:05:59
Communicating at an unknown rate...