- Ες Έδαφος Φέρειν (Σύγκρουση Χριστιανισμού - Αρχαίου Κόσμου μέσα από τη "μαύρη" μουσική?) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Όπως ακριβώς τα λες!
Όπως λες κι εσύ η έννοια της αγάπης ξεπερνάει κάθε όριο, τόσο σε συμπαντικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Ίσως να πρόκειται για ένα ιδεώδες (κι αναφέρομαι στην πραγματική έννοια της αγάπης), ένα ιδεατό όμως το οποίο ενώ φαίνεται απρόσιτο δεν είναι.
Δύσκολα προσεγγίζεται, όμως προσεγγίζεται...
quote:
Πιστεύω ότι η σκοτεινή μουσική δεν αναιρεί την θρησκευτικότητα με την έννοια της πίστης σε μία ανώτερη δύναμη αλλά στην ουσία την επικυρώνει. Είναι όμως μια θρησκευτικότητα που είναι ενάντια στα οποιοδήποτε καλούπια της εκάστοτε επικρατούσας θρησκείας.
quote:
Όμως από την άλλη πιστεύω ότι η θρησκευτική αναζήτηση δεν μπορεί να περιοριστεί στον Χριστιανισμό. Και η μουσική που συζητάμε, μπορεί να σε φέρει σε ένα άλλο επίπεδο θρησκευτικής αναζήτησης, όπως ωραία το έγραψε ο φίλος Dying Incubus, σε μια ανώτερη δύναμη χωρίς περιορισμούς και όρια.
Φίλε μου, έτσι πιστεύω πως είναι!
Η θρησκευτική αναζήτηση και γενικότερα η αναζήτηση δεν γίνεται να περιοριστεί ούτε και να σκαλώσει πουθενά.
Όταν την περιορίσεις κάπου τότε ανακόπτεις την πορεία της.

In anticipation of my resurrection...
συμφωνω απολυτα με τον kircher.
incubus αναρωτιεμαι, οταν μιλας για μια ανωτερη δυναμη, εννοεις εσωτερικη η εξωτερικη του ανθρωπου; γιατι σιγουρα ο ανθρωπος εχει απιστευτες δυναμεις που δεν τις εχει ακομα εξερευνισει, αλλα δεν πιστευω πως υπαρχει ανωτερη δυναμη εξω απ'τον ανθρωπο και διαφορετικη απ'αυτον...
--γμτ, το δωδεκαωρο στο μαγαζι με εχει εξαντλησει. συγγνωμη και παλι για τη μακροχρονια απουσια μου. δε σας γραφω, απλα τρεχω!
Η πρωτοτυπία δεν είναι να λες κάτι που κανείς δεν έχει πει πριν αλλά να λες αυτό ακριβώς που έχεις μόνος σου σκεφτεί.
Τάδε έφη ο ιρλανδός ποιητής Τζαίημς Στήβενς ![]()
quote:
--γμτ, το δωδεκαωρο στο μαγαζι με εχει εξαντλησει. συγγνωμη και παλι για τη μακροχρονια απουσια μου. δε σας γραφω, απλα τρεχω!
crucifire,
Καλή δύναμη.![]()
Infinitum Finitum Producit
quote:
incubus αναρωτιεμαι, οταν μιλας για μια ανωτερη δυναμη, εννοεις εσωτερικη η εξωτερικη του ανθρωπου; γιατι σιγουρα ο ανθρωπος εχει απιστευτες δυναμεις που δεν τις εχει ακομα εξερευνισει, αλλα δεν πιστευω πως υπαρχει ανωτερη δυναμη εξω απ'τον ανθρωπο και διαφορετικη απ'αυτον...
Φίλε μου crucifire, ελπίζω να μην σε μπερδέψω περισσότερο με τα όσα θα πω.
Αν άθελα μου το κάνω, πες μου για να στο εξηγήσω καλύτερα. ![]()
Η αναφορά μου στην Ανώτερη Δύναμη ήταν για να προσδιορίσω αυτό που λέμε Θεό.
Με αυτή την έννοια λοιπόν μιλάμε για μια εξωτερική Δύναμη.
Η Ανώτερη Δύναμη αυτή λοιπόν δημιούργησε τα πάντα γύρω μας κι ενυπάρχει στο κάθετί.
Μια έκφραση του Θεού λοιπόν είναι η Φύση, είναι ο άνθρωπος είναι το οτιδήποτε αντικρύζει το μάτι μας αλλά κι ό,τι δεν αντικρύζει (ακόμα). ![]()
Αν κοιτάξεις, φίλε μου, την αρμονία που υπάρχει γύρω μας (την αρμονία έστω που υπάρχει χωρίς να την βιάσει κι αυτήν ο άνθρωπος) ίσως καταλάβεις οτι δεν γίνεται όλα αυτά να δημιουργήθηκαν τυχαία.
Πολύ απλά, τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία.
Όλα εξυπηρετούν ένα σκοπό και παράλληλα εξυπηρετούν έναν άλλον σκοπό.
Τα πάντα δημιουργήθηκαν με Αγάπη και Σοφία, 2 έννοιες τις οποίες στην αγνή τους μορφή ενδεχομένως ο ανθρώπινος νους να μην τις κατανοεί πλήρως.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει και την ύπαρξη αλλά και την δύναμη τους... ![]()
Καταλαβαίνω οτι μπορεί να σου είναι δύσκολο να αποδεχθείς την ύπαρξη κάποιας Ανώτερης Δύναμης.
Η αποδοχή της όμως, φίλε μου, κι η πίστη μας σ' αυτήν είναι μια υπόθεση βιωματική.
Μπορεί τώρα να μην την αποδέχεσαι.
Μπορεί να έρθει κάποια στιγμή που μόνος σου θα αρχίσεις σιγά - σιγά να πιστέψεις σε κάτι τέτοιο.
Σημασία δεν έχει πως θα την χρωματίσεις ούτε πως θα την ονομάσεις.
Σημασία θα έχει οτι θα έχεις βρει έστω μια έκφραση της, μια εικόνα της.
Αν κρίνω ως παρατηρητής (όσο μπορώ τουλάχιστον) τον ίδιο μου τον εαυτό θα ομολογήσω οτι πέρασα από διάφορα στάδια.
Από παιδί Χριστιανός (έστω κι αν δε με αντιπροσώπευε ουσιαστικά), ύστερα άθεος και στο τέλος απλά άθρησκος.
Αν ασχολείσαι πολύ με τους διάφορους χρωματισμούς ίσως να χάνεις την ουσία...
Αυτό όμως αποτελεί μια δική μου αντίληψη η οποία είναι υποκειμενική κι αποτέλεσμα δικών μου βιωμάτων/σκέψεων που προέκυψαν μετά από χρόνια ερωτημάτων που έθετα στον ίδιο μου τον εαυτό.
Ίσως είναι λανθασμένες σκέψεις, ίσως είναι και σωστές.
Από την στιγμή όμως που δε με βλάπτει και δεν εμποδίζει την εξέλιξη μου, επιλέγω να τις κρατήσω... ![]()
Οπότε, ποτέ μη λες ποτέ! ![]()

ολα ειναι φτιαγμενα τελεια και λειτουργικα ακριβως επειδη μονο αυτα λειτουργουν. αν γενηθει ενας ανθρωπος με υδροκεφαλισμο, θα παιθανει χωρις τη χρηση της τεχνολογιας. αν γεννηθει ενα ζωο με πεντε ποδια ισως να μην μπορει να ερπατησει σωστα, αφου δε θα μπορει να βαλει σειρα στα βηματα του. εφερα χοντροκομμενα παραδειγματα για να δειξω οτι, απλα, οτι δεν υπακουει η δε συνεργαζεται με τους νομους της φυσης, παυει να υπαρχει, κι ετσι αυτο που μενει πισω ειναι τελειο.
ο μονος λογος δηλαδη που υπαρχει αρμονια στη φυση, ειναι επειδη, απο ο,τι δημιουργειται, επιβιωνει μονο οτι συνυπαρχει αρμονικα με τα υπολοιπα...
παντως, μια ασχετη παρατηρηση:
αν εαιρεσουμε τα θρησκευτικα μυνηματα που φερει η μεταλ και η γκοθικ σε καποιες της εκφανσεις, το μονο εξωπραγματικο που φαινεται να υποστηριζει ειναι κυριως αντικειμενα φαντασιας και μυθου.
εχω δηλαδη παρατηρησει οτι η μεταλ κυριως αλλα και η γκοθικ, σε συγκεκριμενες μονο περιπτωσεις ξεφευγουνε από φυσικο και περνουν στο υπερφυσικο.
ισως βεβαια αυτο να σημβαινει γιατι εξ' αρχης τουλαχιστον η μεταλ [στην γκοθικ ειδικος ειναι ο πεθαμενος μαλλον] δημιουργηθηκε για να περιγραψει ανθρωπινα παθη... μαγκια, ναρκωτικα κλπ.
θελω δηλαδη να καταληξω στο οτι, οι περισσοτεροι μουσικοι του ακραιου ηχου φαινονται να ειναι αθειοι-αθρησκοι...
αρκετοι δε, υμνουν ακομη τις θεοτητες της αρχαιας μυθολογιας [οπως και το δικο μου συγκρτημα]...
μπορει καποιος να δωσει μια εξηγηση σε αυτο;
Σχετικά με το υπερφυσικό στοιχείο που κάποιες φορές εκφράζεται μέσα από την gothic και τη metal μουσική, έχεις δίκιο.
Το υπερφυσικό πάντα γοητεύει καθώς είναι κάτι που καλύπτεται με ένα πέπλο μυστηρίου, ενέχει το στοιχείο του αγνώστου και του ελκυστικού συνάμα.
Ας πιάσω την gothic που μου είναι και πιο οικεία! ![]()
Η gothic κινείται στα πλαίσια του ρομαντισμού και του υπερφυσικού πολλές φορές.
Ναι, εκφράζει τα ανθρώπινα πάθη μας αλλά προχωρά και λίγο παραπέρα.
Δε μένει σ' αυτά μόνο, τα υπερβαίνει και προχωρά και σ' ένα άλλο επίπεδο.
Σίγουρα όμως δε νομίζω οτι γεννήθηκε για να προβάλλει ανθρώπινα πάθη όπως ναρκωτικά, μαγκιά κτλ.
quote:
θελω δηλαδη να καταληξω στο οτι, οι περισσοτεροι μουσικοι του ακραιου ηχου φαινονται να ειναι αθειοι-αθρησκοι...
αρκετοι δε, υμνουν ακομη τις θεοτητες της αρχαιας μυθολογιας [οπως και το δικο μου συγκρτημα]...
Θα έλεγα οτι αρκετοί είναι άθρησκοι κι όχι άθεοι.
Μήπως αυτό συμβαίνει επειδή σπάνε κάποια όρια και βλέπουν λίγο παραπέρα?
Μήπως επειδή θεωρείται πως είναι αυτή η ιδεολογία του οπότε κάποιος ενδεχομένως να το κάνει χωρίς να έχει κατανοήσει πλήρως το λόγο?

quote:
Η gothic κινείται στα πλαίσια του ρομαντισμού και του υπερφυσικού πολλές φορές.
Και ο ρομαντισμός άλλωστε, στις διάφορες εκδηλώσεις του υμνούσε
πάντα το δυϊσμό ύλης - πνεύματος. Δεν αφορούσε ποτέ μόνο την ύλη,
αλλά την καθόριζε με βάση πνευματικές ουσίες.
quote:
Θα έλεγα οτι αρκετοί είναι άθρησκοι κι όχι άθεοι.
Θα συμφωνήσω και εγώ, καλέ μου Incubus
Από τα λίγα που γνωρίζω για τη μουσική Γκόθικ, αντιλαμβάνομαι ότι
τα πάντα έχουν συμβολική βαρύτητα. Ακόμη, πολλές βαθειά Θεϊκές έννοιες,
όπως η αμαρτία, το μοιραίο, ο Θάνατος, η υπέρβαση του Θανάτου, η
κατάρα και πολλά άλλα, ανήκουν στη θεματολογία του χώρου,
(ή κάνω λάθος;)
Το Γκόθικ για εμένα αντιπροσωπεύει κάτι το θεατρικό. Γι αυτό μου
αρέσει. Είναι ένα θέατρο, μια σκηνή, που εκτειλίσσονται πάθη.
Υπάρχει η έννοια του Κάρμα, όσο υπάρχει και η έννοια του
υπερφυσικού και κυρίως η έννοια της Θείας μάχης...
Πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο μουσικό είδος να μην μιλάει για Θεό;
Πώς θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει άθεους ή μηδενιστές;
Όσον αφορά τον παγανιστικό του χαρακτήρα, αυτός κατά τη γνώμη μου
σχετίζεται άμεσα με το ιεροτελεστειακό ύφος της μουσικής.
Ο παγανισμός ως θρησκεία, τουλάχιστον όπως είχε ξεκινήσει,
ήταν θρησκεία βιωματική, αναπαραστατική. Το Ιερό Θέατρο ήταν ένα
από τα βασικά του γνωρίσματα, και το ίδιο ισχύει και για τον
πυρήνα και την έμπνευση της Γκόθικ μουσικής.
quote:
Σχετικά με το υπερφυσικό στοιχείο που κάποιες φορές εκφράζεται μέσα από την gothic και τη metal μουσική, έχεις δίκιο.
Το υπερφυσικό πάντα γοητεύει καθώς είναι κάτι που καλύπτεται με ένα πέπλο μυστηρίου, ενέχει το στοιχείο του αγνώστου και του ελκυστικού συνάμα.
Παιδιά να σας πω μια ιστορία πάνω σ'αυτό.
Πέρσι λοιπόν είχα γνωρίσει ένα Γιαπωνέζο και κάναμε παρέα. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον άτομο και κάποια στιγμη πιάσαμε κουβέντα για τον χριστιανισμό. Μου λέει λοιπόν "ο χριστιανισμός είναι από τις πιο υπερφυσικές και μυστηριώδες θρησκείες". Του λέω "γιατί το λες αυτό;" Κι άρχισε να μου λέει για τον Χριστό που είναι θεός και άνθρωπος ταυτόχρονα, για την Παναγία που γέννησε όντας Παρθένα, Ο Χριστός που πέθανε και μετά αναστήθηκε σε τρεις μέρες και τα γνωστά.
Όπως μου τα έλεγε συνειδητοποίησα ότι γι'αυτόν, που ήξερε τον χριστιανισμό μόνο από όσα είχε διαβάσει, το όλο θέμα ήταν κάτι το αλλόκοτο και ασυνήθιστο. Και τον τράβαγε γιατί ήταν κάτι πέρα από την κουλτούρα του, κάτι που έρχεται από ένα μέρος μακρυνό.
Εμείς τώρα που φάγαμε τα θρησκευτικά στη μάπα στο σχολείο, με τον παπά της ενορίας, τον παπα-Τσάκαλο στην τηλεόραση και τους άλλους γραφικούς αυτή την αντίληψη την έχουμε χάσει. Ο χριστιανισμός για μας είναι μια διαφορετική πραγματικότηκα που ο Γιαπωνέζος δεν είχε ιδέα.
Όταν ψάχνουμε το υπερφυσικό το ψάχνουμε αλλού και άλλα είναι που μας γοητεύουν. Ας σκεφτούμε όμως: αν είμασταν Γιαπωνέζοι ή δεν ξέρω τι άλλο μήπως βλέπαμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά;
Μήπως το γεγονός ότι ο χριστιανισμός ταυτίζεται με το δυτικό κατεστημένο έχει να κάνει με την απόρριψη του από το metal; Ούτως ή άλλως το metal είναι η μουσική του τσαμπουκά (με την καλή έννοια το λέω αυτό)
Και κάτι άλλο, άσχετο με τα παραπάνω, σχετικό όμως με το θέμα.
Στην αρχή το metal πολλοί χριστιανοί το θεωρούσαν την μουσική του διαβόλου. Όταν είδαν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν το metal από το να αγγίζει τους νέους άρχισαν να ξεπηδούν διάφορα χριστιανικά metal συγκροτήματα. Για όσους είναι λίγο παλιοί να θυμίσω τους απερίγραπτους stryper κ.τ.λ. Αν μου πείτε καλά ποιός τους άκουγε τους stryper θα εκπλαγήτε αν σας πω τι κοινό μαζεύουνε οι χριστιανοί μεταλλάδες (οι καινούργιοι τώρα το 2006).Τι έγινε λοιπόν;
Είναι η πρακτική του χρησιμοποίησε αυτό που δεν μπορείς να νικήσεις και κάντο εργαλείο σου. Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους νέους από το να ακούνε metal να βάλουμε τον λόγο του θεού μέσα στο metal. Τώρα ακριβώς το ίδιο έκανε και η Εκκλησία στις αρχές με πολλά παγανιστικά σύμβολα και συνήθειες που τις ενσωμάτωσε στο τυπικό της. Εδώ έχουμε ένα πόλεμο που συνεχίζεται για χιλλιάδες χρόνια.Από την στιγμή που υπάρχει η πίστη ότι ο λόγος της Βίβλου είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια ο πόλεμος δεν θα σταματήσει μέχρι ο καθένας είτε το θέλει είτε όχι να δεχτεί αυτήν την αλήθεια.
Άντε πάλι δεν το απόφυγα το κατεβατό.
Σας χαιρετώ για την ώρα.
Infinitum Finitum Producit
quote:
Άντε πάλι δεν το απόφυγα το κατεβατό.
Το "κατεβατίζειν" τιμωρείται αυστηρώς με 2 ώρες υποχρεωτικού ακούσματος metal με στοιχεία δημοτικών τραγουδιών! ![]()
![]()
![]()
Φίλε μου A. Kircher, εννοείται πως δεν πειράζει καθόλου να γράφεις μεγαλύτερα μηνύματα.
Για να το κάνεις κάποιος λόγος σε ώθησε σ' αυτό κι άλλωστε έχουν να πουν κάποια πράγματα που θεωρείς σημαντικά.
Οπότε keep going! ![]()
quote:
Όταν ψάχνουμε το υπερφυσικό το ψάχνουμε αλλού και άλλα είναι που μας γοητεύουν. Ας σκεφτούμε όμως: αν είμασταν Γιαπωνέζοι ή δεν ξέρω τι άλλο μήπως βλέπαμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά;
Να σου πω την αλήθεια, αυτό δεν το είχα σκεφτεί.
Ενδεχομένως να έχεις δίκιο σ' αυτή σου την απορία.
Εμένα για παράδειγμα μπορεί να με γοητεύει ο Βουδισμός ή ο Σιντοϊσμός, αν όμως είχα μεγαλώσει με τις διδαχές τους μπορεί να αναζητούσα το νόημα κάπου αλλού.
Αλήθεια, γιατί να συμβαίνει αυτό?
Μήπως λόγω του οτι μέσω της συνεχούς επαφής μας με κάποια θρησκεία μένουμε στην επιφάνεια της χωρίς να προχωρούμε στην βαθύτερη ουσία της?
Μήπως γιατί είναι μια υποσυνείδητη προσπάθεια μας να επεκτείνουμε τον τρόπο θέασης μας των διαφόρων εννοιών που υπάρχουν γύρω μας ώστε να τις γνωρίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε?
quote:
Είναι η πρακτική του χρησιμοποίησε αυτό που δεν μπορείς να νικήσεις και κάντο εργαλείο σου.
Κι είναι και πολύ πιο αποτελεσματική τις περισσότερες φορές από το να το πολεμήσεις αλλιώς... ![]()
Καλή μου λίλιθ, μου άρεσε αρκετά η ερμηνεία που έδωσες για τον συμβολισμό διαφόρων εννοιών.
Η αμαρτία, ο θάνατος, το μοιραίο υπάρχουν ως στοιχεία στην συγκεκριμένη μουσική και μπορούν να λάβουν έναν συμβολικό χαρακτήρα.
Παρόλα αυτά, το νόημα είναι μη μείνει κάποιος σ' αυτά αλλά να προχωρήσει παραπέρα και να καταλάβει τι ξεπροβάλλει μετά από όλα αυτά.
Μετά από τον Θάνατο μπορεί να έρθει η Ανάσταση, μετά από την Αμαρτία η Λύτρωση.
Για τον παγανιστικό χαρακτήρα που πολλές φορές έχει η μουσική αυτή, ίσως να οφείλεται στο αναπαραστατικό του στοιχείο.
Ίσως πάλι να οφείλεται στο οτι ο παγανισμός είναι μια θρησκεία πολυδιάστατη, μια θρησκεία στην οποία έχουμε διάφορες μορφές κι εκφάνσεις της Ανώτερης Θεότητας.

κι αν το καλοσκεφτεις, ολη αυτη η παρανοια στο χριστιανισμο, ειναι που δεν μπορει να του επιτρεψει να υφισταται. αναρωτιεμαι, οι παπαδες που καταδικαζουν τους slipknot, τους lordi, τους led zeppelin και δε συμαζευεται, εχουν αραγε αναλογησθει ποτε σε τι παραμυθια πιστευουν;
βεβαια, αν παρουμε και την αρχαια ελληνικη πιστη, το ιδιο απιθανο ειναι να βγει η αθηνα απ' το καεφαλι του δια. αλλα θα δεχομουν να επιβαλουν τον χριστιανισμο στους ειδωλολατρες, αν αυτος ηταν λογικος και ειχε εστω και λιγα στοιχεια ρεαλισμου.
αλλωστε, για το δωδεκαθεο, υπαρχει και η ρεαλιστικη ερμηνεια, αυτη των δωδεκα [και περισσοτερων ακομα] σοφων που απλωθηκαν στον κοσμο και διδαξαν. [εδτσι θα μπορουσε να δικαιολογηθει και η ομοιοτητα αναμεσα στις αρχαιες θρησκειες: μοιρες-νορνες, θωρ-απολλων-ρα κτλ]
για να γυρισουμε δηλαδη και λιγο στο αρχικο θεμα του τοπικ...
και κατι ασχετο: ισως τελικα η μεταλ να φανερωνει τον ανθρωπισμο, τα παθη και τις ανυσηχιες του ανθρωπου, και η γκοθικ το γεγονος οτι ο ανθρωπος... ειναι παραμυθας, αλλα δεν πρεπει να τα περνουμε και ολα στα σοβαρα...
δεχομε dying και λιλιθ οτι μπορει να πιστευεται σε μια ανωτερη και εξωτερικη δυναμη, αρνουμε ομως να το ενστερνιστω και να παρω στα σοβαρα τη θεματολογια της γκοθικ [χωρις αυτο να σημαινει οτι δε μ'αρεσει], και νομιζω οτι το να πιστευεις σε κατι τετοιο δε σε διαχωριζει ακι πολυ απ'τους χριστιανους, τους ταοιστες και γενικοτερα τους... ενθρησκους!
κι εγω αναζητο το παραξενο [η λεξη υπερφυσικο για μενα δεν υφισταται] αλλα το αναζητω μεσα στις δυνατοτητες του ανθρωπου και οχι εξω απ' αυτον.
τωρα εγω θα φαω τουλαχιστον μια ωρα, αλλα πολυ θα ηθελα νμα ακουσω μεταλ με δημοτικα τραγουδια! ειστε να κανουμε ενα τετοιο προτζεκτ... ηδη εχω αρχισει να διασκευαζω τη "βασιλικη" του ζιωγαλα [αν δεν κανω λαθος] αλλα περισσοτερο κελτικο τραγουδι μου φαινεται παρα δημοτικο...
σκαω...

Γυναίκα από τη Σιβηρία γέννησε το 12ο παιδί της και με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι η μικρή Νάντια ζύγιζε 7,79 κιλά. Η Νάντια που γεννήθηκε με καισαρική τομή σε μαιευτήριο στην περιοχή Αλτάι, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα έχει οκτώ αδελφές και τρεις αδελφούς, ανέφερε τοπικός δημοσιογράφος.
«Απλά συγκλονιστήκαμε όλοι μας», δήλωσε η μητέρα της Νάντιας, η Τατιάνα Μπαραμπάνοβα, 43 ετών, ενώ για τον άνδρα της είπε ότι «δεν μπορούσε να πει τίποτα και η έκπληξή του ήταν μεγάλη».
«Ετρωγα τα πάντα. Δεν έχουμε χρήματα για ακριβή διατροφή και έτρωγα κυρίως πατάτες, τομάτες και ζυμαρικά», τόνισε προς το δημοσιογράφο και πρόσθεσε πως όλα τα παιδιά της όταν γεννήθηκαν ζύγιζαν πάνω από πέντε κιλά.
Στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αναφέρεται ένα βρέφος 10,2 κιλών που γεννήθηκε στην Ιταλία το 1955 και ένα 10,8 κιλών που γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1879 αλλά πέθανε ύστερα από 11 ώρες.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα νεογέννητα ζυγίζουν κατά μέσο όρο 3,2 κιλά.
πηγή: www.madata.gr

quote:
keraynos:Μακάρι να είναι τόσο αθώα, και να είναι απλά παιχνίδια και να μην κρύβεται τίποτε άλλο, το απόγευμα που έλαβα το mail, που έβαλα πιο πάνω έτσι ακριβώς όπως μου το έστειλαν, δεν σου κρύβω ότι σοκαρίστηκα.
Και δεν είσαι η μόνη!
Παρακάτω θα διαβάσετε κάποια emails που έστειλαν στην ιστοσελίδα που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει εμπορικά τα genpets, κάποιοι που σοκαρίστηκαν από την φανταστική αυτή ιστορία, ή ακόμα και κάποιοι που τα βρίσκουν ως μία ενδιαφέρουσα και πιθανώς εκμεταλεύσιμη - εμπορικά - ιδέα:
http://www.brandejs.ca/gp_emails.php
From ***
Subject Complaint
Received Friday September 28 2007
U GUY'S R SOOOOOOOOOO SICK!
From ***
Subject Complaint
what else would people do to make $$$? when will man ralise he is not god nad will never match the natures divine balance? when you lie on your death bed remember that you contributed in to making this world worse than it already is.and then look at youur children and grandchildren in the eyes.thats all.
From ***
Subject Pricing
I Live in Hellas (Greece) and I would like to inform me about two(2) things 1.How much does an GenPet costs?and, 2.Is it possible the delivery in Hellas? Thank You and I hope for a reply.
From ***
Subject Availability
YOU MOTHER ****ERS!!!IF I WANTED TO **** I WOULD **** ON YOUR LEFT EYE!HAVE YOU EVER TRIED TO LIVE I A PLASTIC BOX IN HIBERNATION?THIS IS LIKE JESUS CHRIST ****ING HIS OWN MOTHER!UNBELIEVABLE!I WISH ALL U MOTHER****ERS GONNA DIE
From ***
Subject Reseller enquiry
Received Thursday September 27 2007
Hello, congratulations on your breathtaking achievements with this living thing. I would ask for sure tens of questions because your product is wonderful and also very strange, really. But, I would first resume to only a couple do you intend to sell on European markets, for instance I am from Romania and wondering if you would want to have a distributor here. When will it be launched and at what price? Thank you in advance for your time. Regards, ***
From ***
Subject Feature Request/Suggestion
Received Wednesday September 26 2007
Dear sirs, i find it very sad indeed to use your mind and knowledge in order to create such monsters. this is the ugliest thing i ve ever seen! frankly i cannot imagine any kid that would prefer this poor freak istead of a normal puppy or a kitty. what is the matter with you? cant you make money in some other way than torturing poor creatures ? thanks for your kind attention of reading this message.
From ***
Subject Launch date
I am interested in buying a genpet, I am really curius on it and if you give me the chance to be an owner of one-After checking its behavior and living with it I am really interested in selling it at my Country (Greece). Please contact with me. Waiting for your reply.
From ***
Subject Pricing
I would like to have a price quote and also were it can be purchased in EU. Thankyou
From ***
Subject Pricing
Received Monday September 24 2007
Dear Madam/Sir We are a trading company we interesting in GENPET. we like to get the price on your products the one last for three years. Thanks for your time looking forward to hear frtom you
Περίπου 3000 email, άλλοι άνθρωποι να σοκάρονται και να εκφράζουν την αηδία τους γι' αυτό το είδος της βιοτεχνολογίας και άλλοι να μην βλέπουν την ώρα να αποκτήσουν ένα τόσο καλόβολο ζωάκι!
Προσωπικά ως art project το βρίσκω πολύ πρωτότυπο, αρκούντως σοκαριστικό και με μία πολύ επιτυχημένη παρουσίαση.
Ίσως θα μπορούσε να μας βάλει και σε κάποιες σκέψεις:
Μήπως κάποιοι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους ως "φιλόζωους", βλέπουν τα κατοικίδια σαν αναλώσιμα, ίσως και διόλου διαφορετικά από ένα genpet;
Ας σκεφτούμε λίγο τι γίνεται τον Σεπτέμβρη όταν οι άνθρωποι γυρίζουν από τις διακοπές τους και οι δρόμοι των παραθεριστικών κέντρων γεμίζουν με αδέσποτα...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
2/10/2007
Πόσοι άνθρωποι πχ βιάζονται να ξεφορτωθούν το κατοικίδιο τους όταν το βαρεθούν, εγκαταλείποντας το κάπου?
Πόσοι άνθρωποι βιάζονται να ξεφορτωθούν τα μικρά του κατοικίδιου τους πετάγοντας τα στα σκουπίδια ή πνίγοντας τα οι ίδιοι?
Τον χειμώνα που μας πέρασε είχα δει δίπλα από το σπίτι μου ένα μικρό γατάκι το οποίο το έβλεπα πρώτη φορά ως τότε.
Λογικά κάποιος θα το άφησε γιατί οι γάτες που κυκλοφορούν στην γειτονιά είναι "γνωστές". ![]()
Το γατί αυτό ήταν πανέμορφο κι η ιδιαιτερότητα που είχε ήταν ότι είχε ένα μάτι.
Ίσως κάποιος να το άφησε, ίσως ο κάτοχος του να του προκάλεσε κάποιο ατύχημα - κατά λάθος έστω - και να το άφησε.
Δεν ξέρω... ![]()

Ένας 24-χρονος άντρας, από την Αργεντινή, ακολουθώντας τη ρήση « ο έρως χρόνια δεν κοιτά» παντρεύτηκε την αγαπημένη του που είναι 82 ετών!
Ο κύριος Reinaldo Waveqche Waveqche μετά το πέρας της γαμήλιας τελετής, στο περιοχή Santa Fe, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πάντα του άρεσαν οι ώριμες γυναίκες!
«Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο υπόλοιπος κόσμος,» πρόσθεσε ο νεαρός άντρας.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο αφού ήταν χρόνια αρραβωνιασμένοι και σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν το γαμήλιο ταξίδι στην πόλη του Rio de Janeiro.
Ο έρωτας τους γεννήθηκε όταν ο κύριος Reinaldo Waveqche πήγε να ζήσει με την εν λόγω γυναίκα μετά το θάνατο της μητέρας του και όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών!
«Θαύμαζα το τρόπο και την αγάπη που είχε για την ζωή. Είναι πολύ σημαντική για εμένα,» είπε ο 24-χρονος άντρας.
πηγή: www.ethnos.gr
Θα είμαι πολύ κακιά να πω ότι η συμπαθέστατη γιαγιάκα έχει μάλλον ένα πανέμορφο και στρουμπουλό πορτοφόλι, φτου μου δεν ντρέπομαι
.
Άντε παιδιά καλούς απογόνους![]()

quote:
Ο έρως χρόνια δεν κοιτά!
Μην ξεράσω!
quote:
Θα είμαι πολύ κακιά να πω ότι η συμπαθέστατη γιαγιάκα έχει μάλλον ένα πανέμορφο και στρουμπουλό πορτοφόλι, φτου μου δεν ντρέπομαι.
Αν κρίνω από τη φωτογραφία, πρέπει να είναι παχύ τουλάχιστον όσο και η γούνα της.
Βρε κάτι άνθρωποι. Το τι θα κληρονομήσει βέβαια κανείς δεν το ξέρει, πρέπει να είναι όμως πολλά για να "αξίζει" να γίνεις διηπειρωτικό βούκινο. Και δε θέλει πολύ για να σκεφτείς ότι όσο η γιαγιά θα ροχαλίζει αγκαλιά με τη θερμοφόρα, ο λεβέντης μας θα βγάζει τα μάτια του με την... υδροφόρα. Κι άμα πάρει φόρα... ![]()
quote:
Ο έρως χρόνια δεν κοιτά
Κοιτάει όμως το χρήμα
quote:
«Θαύμαζα το τρόπο και την αγάπη που είχε για την ζωή
Μας έπεισε
quote:
Αγαπητέ Dying_Incubus, δυστυχώς είναι πολλοί οι ευκαιριακοί "φιλόζωοι", πριν πάρουν κάποιο ζώο δεν σκέπτονται και τα τυχόν προβλήματα που θα έχουν με την συγκατοικησή του πχ που θα μείνει αυτό το ζωάκι όταν αυτοί αποφασίσουν να πάνε διακοπές, ή ότι ένα μικρό ζώο έχει ανάγκες που μοιάζουν με ενός μικρού παιδιού για παιχνίδι, θα κάνει ζημιές άθελα του γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει ότι αυτό είναι κακό,πολλοί από αυτους τους "φιλόζωους" ακολουθούν και τις επιταγές της μόδας, θυμήσου όταν παίχτηκε η ταινία τα 101 σκυλιά της δαλματίας τις τρελές πωλήσεις αυτής της ράτσας και αντίστοιχα τον αριθμό των αδέσποτων που δημιουργήθηκε μετά .Σου φάνηκε παράξενο που το άφησαν το μισότυφλο γατάκι, γιατί; Ο εξοστρακισμός και ο Καιάδας υπάρχουν ακόμα σε κάθε τι το διαφορετικό όσο κι αν θέλει ο σύγχρονος άνθρωπος να φορέσει τον μανδύα του "πολιτισμένου" , είτε αυτό είναι ένα ζωάκι ή ένας άλλος άνθρωπος.
Δυστυχώς έχεις δίκιο πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι τα ζώα είναι παιχνίδια
Τα περνούν διασκεδάζουν μαζί τους και μετά μόλις τα βαρεθούν τα εγκαταλείπουν
Στους δρόμους.
Επειδή και εγώ είμαι φιλόζωος με στεναχωράει αυτή η κατάσταση αλλα απ ότι
Βλέπω λίγοι είναι αυτοί που έχουν συνείδηση γι αυτό όσοι σκέφτεστε να πάρετε
Ένα ζωάκι σκεφτείτε το καλά πριν το πάρετε η φροντίδα ενός ζώου είναι σοβαρή ευθύνη δεν είναι παιχνίδι να το πετάμε μόλις βαριόμαστε μονο αν είσαστε σίγουροι
Ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις ανάγκες του παρτε το.
Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι το είδαν ως μια "μόδα", μόνο που το να αναλάβεις να προστατεύσεις και να φροντίσεις ένα ζώο δεν είναι μόδα ούτε παιχνίδι.
Απαιτεί υπευθυνότητα και θέληση να κάνεις αυτό που αναλαμβάνεις.
Αν δε μπορείς, δεν το κάνεις.
Τώρα για τον γάμο, τι να πω?
Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να 'χει ο πεθερός! ![]()
![]()
Υποθέτω ότι πεθερός από την πλευρά της νύφης δεν θα υπάρχει... ![]()

![]()
![]()
![]()
Ένας συνταξιούχος, από την Γερμανία, που κέρδισε περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ στο λόττο αρνήθηκε να εισπράξει τα χρήματα αφού δεν ξέρει τι να τα κάνει!
Ο 70-χρονος άντρας, από την περιοχή Hameln, πήγε στα γραφεία του οργανισμού που εποπτεύει το λόττο μόλις έμαθε ότι κέρδισε και τους είπε ότι δεν θέλει τα χρήματα!
«Τι να κάνω τόσα χρήματα. Η γυναίκα μου έχει πεθάνει όπως και οι γονείς μου. Παιδιά και συγγενείς δεν έχω. Δεν τα θέλω,» είπε στους υπευθύνους του οργανισμού.
Ο ηλικιωμένος τους εξήγησε ότι αγόρασε το δελτίο του λόττο από συνήθεια αφού η σύζυγος του ήταν φανατική παίκτρια του παιχνιδιού.
Οι υπεύθυνοι του οργανισμού προσπάθησαν μάταια να πείσουν τον ηλικιωμένο να κρατήσει τα χρήματα.
Πηγή : ethnos.gr

quote:quote:
Ο έρως χρόνια δεν κοιτά!
Μην ξεράσω!quote:
Θα είμαι πολύ κακιά να πω ότι η συμπαθέστατη γιαγιάκα έχει μάλλον ένα πανέμορφο και στρουμπουλό πορτοφόλι, φτου μου δεν ντρέπομαι.
Αν κρίνω από τη φωτογραφία, πρέπει να είναι παχύ τουλάχιστον όσο και η γούνα της.Βρε κάτι άνθρωποι. Το τι θα κληρονομήσει βέβαια κανείς δεν το ξέρει, πρέπει να είναι όμως πολλά για να "αξίζει" να γίνεις διηπειρωτικό βούκινο. Και δε θέλει πολύ για να σκεφτείς ότι όσο η γιαγιά θα ροχαλίζει αγκαλιά με τη θερμοφόρα, ο λεβέντης μας θα βγάζει τα μάτια του με την... υδροφόρα. Κι άμα πάρει φόρα...
Το "χρημα" χρονια δεν κοιτα, επρεπε να ηταν ο τιτλος!