- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ACTION & SCI-FI - - Κινηματογράφος -
quote:
Φιλαράκια τι γνωρίζεται για την σειρά HEROS που έχει ξεκινήσει στο Αλτερ αν θυμάμαι καλά .Κάποια επεισόδια που έχω παρακολουθήσει είναι παρά πολύ ενδιαφέρων…
Ο πρώτος κύκλος της σειράς προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο ALTER κι έχει ως κύριο θέμα του τις ζωές κάποιων ανθρώπων οι οποίοι κατέχουν υπερφυσικές δυνάμεις.
Έχω παρακολουθήσει μόνο κάποια στιγμιότυπα αποσπασματικά και μου φάνηκε κι εμένα ενδιαφέρουσα σειρά.
Έχω ακούσει διάφορες κριτικές, άλλες πολύ θετικές κι άλλες πιο "χλιαρές".
Ίσως νοικιάσω κάποια στιγμή τον πρώτο κύκλο από το videoclub γιατί δε μπορώ να βάλω τον εαυτό μου στην διαδικασία να παρακολουθώ μια σειρά κάθε εβδομάδα.
Ειδικά όταν πολλοί άνθρωποι έχουν "ξεσηκωθεί" με μια σειρά και μου την αναφέρουν συνεχώς, λειτουργώ αντιδραστικά. ![]()
Το ίδιο είχα κάνει και με τους τρεις κύκλους του Lost, τους είδα όταν είχε αρχίσει να παύει ο ντόρος σχετικά με αυτή την σειρά.
Το Prison break θα το δω κάποια στιγμή που δεν θα το ακούω συνέχεια γύρω μου. ![]()
Όσον αφορά το Heroes, έχει βγει και δεύτερος κύκλος επεισοδίων.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying_Incubus Όσον αφορά το Heroes, έχει βγει και δεύτερος κύκλος επεισοδίων.
Το ξέρω, αυτή παρακολουθώ τώρα….
.
quote:
PREDATOR δεν ξερω, δεν μου εχουν παρακινησει το ενδιαφερον αυτες οι σειρες!
Μια από τα ίδια και εγώ φίλε .
Δεν έχω παρακολουθήσει καμία σειρά, αλλά αυτή μου τράβηξε το ενδιαφέρων λόγο της υπόθεσης…
.και του τίτλου Heroes
Ο ιάπωνας καμπυλώνει τον χωροχρόνο και μεταφέρεται στο μέλλον .
Η μια από της γυναίκες αναπλάθει τα κύτταρα της και είναι άτρωτη .
Ο ζωγράφος βλέπει το μέλλον στα σχέδια του
Η άλλη κοπέλα έχει μια οπτασία του εαυτού της που την προστατεύει .
Ο αδερφός ενός πολιτικού μπορεί και πετάει .
Ο επιστήμονας προσπαθεί να ανακαλύψει την εξέλιξη του DNA .
Κλπ.
Και όλα αυτά μόνο στη αρχή του επεισοδίου…
.που να δείτε τι γίνεται μετά .

Αλλα παλιοτερα παρακολουθουσα αρκετες (SeaQuest, X-Files, Knight Rider (original)... αυτες κυριοτερα)

βασικά, από heroes έχασα το πρώτο επισόδειο, και δεν ξέρω πως απέκτισαν τις δυνάμεις τους. με βοηθάει κάποιος. αν και γενικά με ξενερώνει που πρώτα βγήκε η σειρά και μετά το κόμικ. έχω συνηθίσει το ανάποδο...
από σειρές, το lost το βαρέθηκα. βλέπω το prison break, και από κει και πέρα σταθερά monk και κυρίως house m.d. αν και μάλλον δεν πολυκολλάει εδώ. πάντως ο τύπος είναι ο υπερκάφρος των πέντε ηπείρων. ταυτίζομαι!
nip/tuck rules! αυτή κι αν είναι κρυφοκαφρίλα! την είχα για πολύ mainstream, μέχρι που μου τη συνέστησε ο πατέρας μου. όποτε το βλέπω, έχω μόνιμα τα δάχτυλά μου να σχηματίζουν νοητό πιστόλι και αυτοπυροβολιέμαι κάθε τρεις και λίγο!
quote:
SeaQuest, X-Files, Knight Rider (original)
πωπω, τι μου θύμησες! κι εγώ τις είχα προλάβει αυτές! ειδικά το SeaQuest με πόρωνε! επείσης πιτσιρικάς έβλεπα και τη σειρά "το χρονικό της narnia". σοβαρή απόδωση, όχι σαν τις ταινίες.
Καλά, εσύ παρακολουθείς τον δεύτερο κύκλο και δεν ξέρεις τι γίνεται στον πρώτο; ![]()
Οι σειρές που έβλεπα εγώ παλιά - προ ετών - ήταν το "Λόις και Κλαρκ" και το "X-Files".
Τις "Μάγισσες" έβλεπα επίσης όποτε τύχαινε να είμαι σπίτι και να το θυμηθώ γιατί εκτιμούσα την υποκριτική φλέβα της Alyssa Milano! ![]()
Δεν θυμάμαι να έβλεπα κάποια άλλη σειρά.
Το "Nip/Tuck" δεν το παρακολουθώ, έχει τύχει όμως να δω κάποια στιγμιότυπα και μου άφησε γενικά καλές εντυπώσεις αν κι όποτε το πετύχαινα, όλο και κάποιον έβλεπα να είναι στο κρεβάτι με κάποιον.
Οπότε τους παράτησα όλους τους στο κρεβάτι τους και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. ![]()

quote:
Dying_Incubus - γιατί εκτιμούσα την υποκριτική φλέβα της Alyssa Milano
Συμφωνώ φίλε μου, η αγαπημένη μου μάγισσα, αλλά και η υποκριτική της σε καθήλωνε όταν την παρακολουθούσες…. ![]()
![]()
![]()

σας έχω προτείνει το σχετικό embrace of the vampire, έτσι; όλα τα όσκαρ λέμε!
lois & clark sucked big time. πιο campy δε μπορούσε να είναι. και κάτι που μου έχει κάτσει. αν κάποιος μπορεί να βλέπει και ακτίνες Χ (καλά, βάση φυσικής, δε γίνεται) πως διάολο βλέπει και έγχρωμα;! να μας το πουν οι δημιουργοί να βγάζουμε έγχρωμες ακτινογραφίες! μόνο στο smallville είναι πιο ρεαλιστικό δηλαδή αλλά στο l&c το χρησιμοποιούσε μέχρι και για να δει τι είχε γραφτεί κάτω απ' τις μουτζούρες σε ένα χαρτί!
lois & clark sucked big time. πιο campy δε μπορούσε να είναι. και κάτι που μου έχει κάτσει. αν κάποιος μπορεί να βλέπει και ακτίνες Χ (καλά, βάση φυσικής, δε γίνεται) πως διάολο βλέπει και έγχρωμα;! να μας το πουν οι δημιουργοί να βγάζουμε έγχρωμες ακτινογραφίες! μόνο στο smallville είναι πιο ρεαλιστικό δηλαδή αλλά στο l&c το χρησιμοποιούσε μέχρι και για να δει τι είχε γραφτεί κάτω απ' τις μουτζούρες σε ένα χαρτί!
Το "Lois & Clarke" sucked big time αλλά βλέπω το παρακολουθούσες ανελλιπώς, μιας και θυμάσαι τόσες λεπτομέρειες...
Μην απορείς πάντως για τις ικανότητες και τις δυνάμεις του πρωταγωνιστή, ο Σούπερμαν ήταν. ![]()

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale is a movie based on the Dungeon Siege video game series, directed by Uwe Boll. It is produced by Brightlight Pictures and distributed by Freestyle Releasing. Rated PG-13 by the MPAA for intense battle sequences, In the Name of the King was released in the United States on January 11, 2008.

Jumper is an upcoming 2008 science fiction film based on the 1992 science fiction novel Jumper by Steven Gould. The film is directed by Doug Liman and stars Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Jamie Bell, Rachel Bilson and AnnaSophia Robb. Jumper is slated for a February 14, 2008 release.
"A genetic abnormality allows a young man to teleport himself anywhere. He discovers this gift has existed for centuries and finds himself in a war that has been raging for thousands of years between 'Jumpers' and 'Paladins' who have sworn to kill them." Τhe plot deviates significantly from the original novel, as, for example, the concept of the Paladins is not present in Gould's book

Θέλω να αναφερθώ σε μια θεωρία που άκουσα πρόσφατα και, αν επιβεβαιώνεται, αποδυκνείει πως, αν μη τι άλλο, οι πραγματικές σχέσεις Ελληνισμού-Χριστιανισμού θα έπρεπε να τεθούν σε τελείως διαφορετική βάση.
Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία αυτή, το 1974 ο καθηγητής Ε.Πρόκος ανακάλυψε στην βιβλιοθήκη του Βατικανού ένα χειρόγραφο του Ευσέβιου Παμφύλιου επίσκοπου Καισάριας .Είναιαπο το ''κατα Ιωάννην'' ευαγγέλιο, όπου ο Χριστός, τη στιγμή της συνάντησης του με τους Έλληνες, εμφανίζεται να λέει τα εξής "Eλήλυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου.Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογεννεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον.Λογισμόν αποτίκτουσα οικιούμενον επιστήμην"...
.
Εάν η παραπάνω φράση είναι αληθινή, τότε βγαίνει το συμπέρασμα πως ο Χριστός είχε πολύ καλύτερη άποψη για τον Ελληνισμό απ'ότι οι μεταγενέστεροι του, αφού ονομάζει την Ελλάδα ''ουράνιο και θείο βλάστημα''.
Τι γνωρίζετε για αυτό το απόσπασμα? Υπάρχει στα αλήθεια? Και αν ναι, μήπως όλη αυτή η 'κόντρα'' θα έπρεπε να σταματίσει?
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε πρώτα αυτά που μας ενώνουν, και πρώτα απ'όλα πως είμαστε όλοι ΄Ελληνες, και πως τέτοιες διαμάχες μόνο ζημιά προκαλούν...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Edited by - Invader on 17/04/2005 00:33:41
«Θέλω να αναφερθώ σε μια θεωρία που άκουσα πρόσφατα και, αν επιβεβαιώνεται, αποδυκνείει πως, αν μη τι άλλο, οι πραγματικές σχέσεις Ελληνισμού-Χριστιανισμού θα έπρεπε να τεθούν σε τελείως διαφορετική βάση.»
Θα είμαι λίγο άκομψος, αλλά είναι απίστευτο το τι σκαρφίζονται ορισμένοι ολίγοι (ευτυχώς!) θρησκόληπτοι προκειμένου να εξαγνίσουν οτιδήποτε φέρει επάνω του το Εβραϊκό μυθολογικό στίγμα!!
Τέτοιες θεωρίες ανήκουνε στην σφαίρα της φαντασίας. Εδώ δεν έχουνε καταφέρει έως σήμερα να αποδείξουνε ότι υπήρξε μια Πόλη Ναζαρέτ (!), ότι υπήρξε η θρυλική Έξοδος των Ισραηλιτών, ούτε καν ότι υπήρξε ο Ιησούς που περιγράφει ο Ευαγγελισμός, και φτάσανε στο σημείο να έχουνε μια θεωρία για……..την παράφορη αγάπη του Ιησού για τους Έλληνες??
Αυτό το μύθευμα το χρωστάμε σε μια ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος φέρεται (σημειώστε: ΦΕΡΕΤΑΙ!) πως ανέγραψε τα εξής: («Περί της Ελληνικής Φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν», σελ. 15 & «Γνώθι Σαυτόν»)
« Οι θείοι λόγοι του Σωτήρος, όταν του ανήγγειλαν ότι εζήτησαν να Τον δουν Έλληνες, νυν εδοξάσθη ο υιός του ανθρώπου, είχαν βαθείαν έννοιαν. Ήσαν λόγοι προφητικοί, πρόβλεψις των μελλόντων. Οι εκεί εμφανισθέντες Έλληνες ήσαν οι αντιπρόσωποι όλου του Ελληνικού Έθνους. Εις την παρουσίαν τους ο Θεάνθρωπος Ιησούς διέκρινε το Έθνος εκείνον, εις το οποίον έμελλε να παραδώσει την Ιεράν παρακαταθήκην διά να την διαφυλάξει χάριν της ανθρωπότητος . . . και αναγνώρισεν το Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος και από αυτήν την θέσιν το εκάλεσεν να εργασθή διά την αναγέννησίν της », Σελ. 12-13: « Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίσει την αλήθειαν και διαδίδει αυτήν εις τα άλλα Έθνη. Ναι, ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θείαν Πρόνοιαν διδάσκαλος της ανθρωπότητος. Τούτον το έργον είναι η πνευματική κληρονομιά του, τούτη είναι η αποστολή του, τούτον είναι το ξεχωριστόν κάλεσμά του μεταξύ των εθνών ».
Οι προσπάθειες που έλαβαν παλαιότερα χώρα στο θέμα «στρογγυλοποίησης» ή ακόμα και «ελληνοποίησης» των όσων εμπεριέχονται στην Καινή Διαθήκη ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και το παραπάνω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
Ουδέποτε ανέφερε ο Ιησούς κάτι σχετικό! Ουδέποτε μίλησε με ιδιαίτερα λόγια για κάποιο λαό, πλην των ιουδαίων! Μία ματιά στην «Αποκάλυψη» θα πείσει και τον πιο δύσπιστο εάν χάνει έστω και μια κουβέντα για…….Έλληνες ή για οποιονδήποτε άλλο λαό.
Και για να μην κατηγορηθώ ότι γράφω μόνο όσα αναδύονται μέσα από την βάσανο της έρευνας, ας δούμε τι λέει και η επίσημη φωνή της ορθοδόξου εκκλησίας.
Σχετικά σχολιάζει ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός: «..συμβουλεύω να μην παρασύρεστε από φανατικούς και αγράμματους όσον αφορά τα δήθεν αφαιρεθέντα κείμενα από το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.»
Μια εξόχως αποκαλυπτική στάση θα λέγαμε!
Επίσης, και για να γνωρίζουμε από πού προέρχεται ετούτο το μύθευμα, το συγκεκριμένο κείμενο ουδεμία σχέση έχει με το Ευαγγέλιο, αλλά ανήκει στον Φίλωνα Αλεξανδρέα τον Ιουδαίο και απλά το επανέλαβε ο Ευσέβιος Καισαρείας μόλις τον 4ο αιώνα και ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ!
Με άλλα λόγια, ο Ευσέβιος (ο γνωστός Ευσέβιος..) επανέλαβε ότι δήθεν άκουσε από τα όσα είχε πάλι ακούσει ο Ιουδαίος Φίλωνας, αλλά ωστόσο κανείς ποτέ δεν στάθηκε ικανός να προσκομίσει έστω και ένα κομματάκι πάπυρου.
Αυτά τα ολίγα περί προπαγάνδας και προπαγανδιστών……….
Και επι την ευκαιρια σε συγχαίρω για τις γνώσεις σου και το μορφωτικό σου επίπεδο, που δυστηχώς σπάνια συναντά κανείς στην σημερινή Ελλάδα...
Πάντως, και πλαστό να είναι το κείμενο, δείχνει πως, τουλάχιστον, υπήρχαν κάποιοι χριστιανοί άγιοι όπως ο Νεκτάριος που δεν απεθάνονταν τον ελληνισμό.
Πάλι καλά...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
Φίλοι Invader και Krisnna , πολύ φοβάμαι ότι σας έχει επιρεάσει ο Λιακόπουλος !
Δέν με έχει παρασύρει κανένας Λιακόπουλος άν και τον έχω παρακολουθήσει πολλές φορές.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Υπό αυτό το πρίσμα, η ανακάλυψη του κάθε «Χριστού», που κρύβουμε μέσα μας, είναι μια πρόσκληση για την αλήθεια.
Και η αλήθεια δεν χρειάζεται ούτε «Θαύματα» αλλά ούτε και θεολογικούς μονάρχες.
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά και ιδιαιτέρως για την κριτική που ασκείτε.
Γενικοτερα παντως διαφωνω με αυτες τις συζητησεις που θελουν να βαφτισουν τα παντα ΕΛληνικα. Dont take me wrong ειμαι πατριωτης και το αποδυκνειω καθημερινα εδω που βρισκομαι. Δεν χρειαζετε να πω περρισοτερα.
Αυτα..
"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"
quote:
Φίλοι Invader και Krisnna , πολύ φοβάμαι ότι σας έχει επιρεάσει ο Λιακόπουλος !
Πρόσεξε κάτι φίλε μου. Εγώ δεν αποδέχτηκα οτι ο Χριστός είπε κάτι τέτοιο, απλά ανέφερα μια θεωρία που έχω ακούσει και ζήτησα απόψεις.
Δεν αρνούμαι βέβαια πως με θλίβει το γεγονός πως το ''Μύθος και Θρησκεία'' έχει μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό σε μια ''αρένα'' όπου αναμετρούνται( συχνά με άκομψο τρόπο) χριστιανοί και μή και οως θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, αυτή η διαμάχη να σταματήσει.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω όμως να συμβεί αυτό σε βάρος της αλήθειας, απο μια ψευδή δηλαδή θεωρία.
Ο Λιακόπουλος, αν και τον παρακολουθώ καμιά φορά και σίγουρα λέει και μερικά σωστά πράγματα, δεν με πολυπείθει στα περισσότερα.
Αυτά...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer