- "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (Μέρος 3ον)" - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
«Αλωσε» το Μπιλμπάο η Σεβίλη, συνεχίζουν αήτηττες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα
Με νίκες προχώρησαν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλη στα παιχνίδια που άνοιξαν την 5η αγωνιστική της Primera Division. Η «Μπάρτσα» έφυγε νικήτρια με 2-0 από τη Μάλαγα, η «βασίλισσα» επικράτησε 3-0 της Τενερίφης και η Σεβίλη πέρασε σαν σίφουνας από το Μπιλμπάο, συντρίβοντας με 4-0 την Αθλέτικ.
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 0-2
Με τέρματα των Ιμπραίμοβιτς και Πικέ στο 39ο και 59ο λεπτό αντίστοιχα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Μάλαγα, σε αγώνα για την 5η ημέρα της πριμέρα ντιβιζιόν. Να σημειωθεί ότι η Μάλαγα από το 86ο λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λούκε. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζουν να βρίσκονται στη θέση του οδηγού στο βαθμολογικό πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος με 15 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Σεβίλη.
Ρεάλ Μαδρίτης-Τενερίφη 3-0 (47', 58' Μπενζεμά, 78' Κακά)
Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να μην σκόραρε αυτή τη φορά και η Ρεάλ να έμεινε στο μηδέν για ένα ημίχρονο, αλλά ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε το καθήκον του και «καθάρισε» την αναμέτρηση με την Τενερίφη πετυχαίνοντας δυο τέρματα. Ο Γάλλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 47' όταν πήρε σωστή θέση στην αντίπαλη περιοχή σκοράροντας με κεφαλιά μετά από τη σέντρα του Τσάμπι Αλόνσο. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο δέκα λεπτά, ώστε να ξαναβρεί δίχτυα αφού στο 58' ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και νίκησε για δεύτερη φορά τον Αραγονέσες. Ο Κακά πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι στο ημίχρονο και στο 78' ήταν αυτός, που εκπληκτικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο φετινό του γκολ.
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλλη 0-4 (5' Ρενάτο, 21' Νεγκρέδο, 45' Κανουτέ, 75' Νάβας)
Φόβο και τρόμο προκαλεί στους αντιπάλους της η Σεβίλη, που παρότι δεν έχει ανάλογο ρόστερ, παίζει εξίσου ωραία ποδόσφαιρο με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ τις οποίες ακολουθεί κατά πόδας στη βαθμολογία. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αυτή τη φορά έδωσε εξαιρετική στο «Σαν Μαμές», συντρίβοντας με 4-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Την αρχή έκανε ο Ρενάτο ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5' με απευθείας κτύπημα φάουλ για να έρθει στο 21'ο Αλβάρο Νεγκρέδο να κάνει το 2-0 ξεπερνώντας και τον Γκόρκα. Η Σεβίλη πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών τερμάτων, αφού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Φρεντερίκ Κανουτέ είχε κάνει το σκορ 3-0, ενώ στο 75' ο Χέσους Νάβας μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των συμπαικτών του τελείωσε το παιχνίδι.
Τα αποτελέσματα του Σαβάτου (5η αγωνιστική)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλη 0-4 (5' Ρενάτο, 20' Νεγκρέδο, 45' Κανουτέ, 74' Χέσους Νάβας)
Ρεάλ Μαδρίτης-Τενερίφη 3-0 (47', 58' Μπενζεμά, 77' Κακά)
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 0-2 (39' Ιμπραίμοβιτς, 59' Πικέ)
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 23:00
Το πρόγραμμα της Κυριακής
18:00 Αλμερία-Σανταντέρ
18:00 Εσπανιόλ-Χερέθ
18:00 Μαγιόρκα-Βαγιαδολίδ
18:00 Οσασούνα-Σπόρτιγκ Χιχόν
20:00 Σαραγόσα-Χετάφε
22:00 Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Βιγιαρεάλ
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Ικανοποίηση στον Αρη για το αποτέλεσμα, παράπονα από τη διαιτησία
Ο Λόκο Αμπρέου έλυσε τον γόρδιο δεσμό και χάρισε στον Αρη μια σπουδαία νίκη, αλλά οι επιτελείς των «κίτρινων» ήταν έξαλλοι με την διαιτησία του Τριτσώνη. «Δεν μπορεί να εμπαίζετε έτσι ο κόσμος», είπε ο Γιάννης Κόντης. «Είναι το τέταρτο πέναλτι που δεν μας δίνεται», σημείωσε ο Ιομάρ Μαζίνιο. «Νιώθω χαρούμενος γιατί κάναμε αυτό που έπρεπε», σημείωσε ο Αμπρέου.
Ο Ουρουγουανός επιθετικός ουσιαστικά έδειξε την κλάση του στο τέλος, σημειώνοντας το γκολ. «Νιώθω χαρούμενος γιατί κερδίσαμε μέσα στην έδρα μας κι έχουμε πει ότι πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας.
»Χρειαζόμαστε νοοτροπία νικητή και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Σημαντικότερο για έναν επιθετικό είναι να βρίσκεται στις φάσεις και μετά το γκολ έρχεται. Τελικώς, ήρθε το γκολ στο παιχνίδι, σε σημείο που είχε αρχίσει να γίνεται πολύ περίπλοκο. Το αφιερώνω στους οπαδούς μας που ήταν πραγματικά υπέροχοι», είπε.
Ο Ιομάρ Μαζίνιο υποστήριξε ότι βάσει της τακτικής των δύο ομάδων, θα ήταν άδικο αν δεν κέρδιζε ο Αρης.
«Εγινε ένα καλό παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Η Ξάνθη ήρθε με μια εντελώς αμυντική νοοτροπία και όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ρήγματα σε αυτό το αμυντικό μπλοκ.
»Για αυτό η ομάδα μου προσπάθησε να παίξει από τα πλάγια για να διασπάσει την άμυνα. Δεν θα ήταν δίκαιο ένα αποτέλεσμα 0-0 και ευτυχώς στο 90' ήρθε το ρήγμα, βάλαμε το γκολ και κερδίσαμε το παιχνίδι», είπε και ρωτήθηκε για την διαιτησία.
«Ισως άλλα τέσσερα πέναλτι δεν μας δόθηκαν σήμερα. Προσπαθούμε, αλλά δεν παίρνουμε τα σφυρίγματα που πρέπει. Δεν είναι φυσιολογικό σε δύο πέναλτι που φαίνονται ξεκάθαρα να μην σφυρίζεται ούτε το ένα».
Ερωτηθείς για τον Σεμπάστιαν Αμπρέου, υποστήριξε ότι «ο Αμπρέου ήρθε εδώ για να κάνει την διαφορά στην ομάδα. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αυτή η εβδομάδα ήταν διαφορετική για τον ίδιο.
»Δούλεψε σκληρά και σημείωσε 5 γκολ σε δύο οικογενειακά διπλό. Δεν το είχε κλάνει στις άλλες προπονήσεις. Γενικά δουλέψαμε πολύ καλά και το γκολ ήρθε ως επιβράβευση για τη δουλειά που έκανε στις προπονήσεις».
Φανερά εκνευρισμένος από την αντιμετώπιση που είχε ο Αρης από τη διαιτησία, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης, ζήτησε να σταματήσουν κάποιοι να εμπαίζουν τους φιλάθλους.
«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα που έπαιξε υπό αντίξοες συνθήκες και κέρδισε. Δυστυχώς παραμερίζονται οι κανονισμοί, διότι όταν σπρώχνεται ένας παίκτης στην περιοχή είναι πέναλτι.
»Μάλιστα, με γεωμετρική πρόοδο δεν δίνονται τα πέναλτι στον Αρη. Με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα, σήμερα ήταν τρία. Δεν είναι συνθήκες αυτές. Πιστεύω ότι η ΚΕΔ πρέπει να το προσέξει. Προσβάλλεται ο κόσμος από αυτές τις διαιτησίες.
»Πρέπει να δουν σωστότερα κάποια πράγματα. Είπαμε να μην μιλάμε, αλλά αυτή η ανοχή έχει και τα όρια της. Δεχόμαστε τα λάθη, αλλά δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να είναι όλα εις βάρος μας. Τα πράγματα είναι απλά.
»Οποιος κάνει λάθη πρέπει να τιμωρείται. Δεν μας ενδιαφέρει η σιωπηρή τιμωρία. Αυτοί που δείχνουν ότι δεν μπορούν να διαιτητεύουν πρέπει να πάνε σπίτια τους. Εμπαίζεται ο κόσμος. Τρία πέναλτι δεν δόθηκαν. Οι κανονισμοί υπάρχουν για να εφαρμόζονται», είπε αρχικά και ρωτήθηκε για το αν υπάρχει στοχοποίηση του Αρη.
«Δεν μιλάω για στοχοποίηση, αλλά έχουμε πάει μακριά με τα λάθη εις βάρος. Ακυρώθηκε το γκολ του Αμπρέου στην πρώτη αγωνιστική. Εγινε ότι έγινε με Ηρακλή και Παναθηναϊκό. Έχουμε το απόλυτο ρεκόρ. Προσπαθούμε να έχουμε ήρεμη συμπεριφορά, αλλά δεν μπορεί να εμπαίζετε έτσι ο κόσμος που έρχεται και στηρίζει με εντυπωσιακό τρόπο.
»Δεν ξέρω. Είτε από άγνοια είτε από δεν ξέρω τι, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Δεν μιλάμε για να πάρουμε πέναλτι στο επόμενο παιχνίδι. Αν δεν έμπαινε το γκολ, θα τρέχαμε τώρα να δούμε γιατί δεν κερδίσαμε. Δεν δόθηκαν τρία πέναλτι», είπε και του αναφέρθηκε ότι ο διαιτητής Τριτσώνης έγινε πρόσφατα διεθνής.
«Δεν με απασχολεί το ποιος κάνει διεθνείς τους διαιτητές. Εμένα με ενδιαφέρει να εφαρμόζονται οι κανονισμοί. Δεν ξέρω, αλλά κάποιος να το σταματήσει».
Ο Γιάννης Μαντζουράκης ήταν απογοητευμένος από τον τρόπο που έχασε η ομάδα του.
«Οι παίκτες μου αγωνίστηκαν με πειθαρχία και πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση. Είχαμε μεγαλύτερη επιθετική παρουσία από τον Αρη στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας τρεις κλασικές ευκαιρίες. Νομίζω ότι πληρώσαμε την απειρία μας στην φάση της αποβολής, έπειτα από την οποία τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για μας.
»Στο δεύτερο ημίχρονο, καταμερίσαμε σωστό τον χώρο οι παίκτες μου κράτησαν καλά παρά το αγωνιστικό μειονέκτημα. Κι όταν ένα παιχνίδι κλείνει με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούμε παρά να είμαστε στεναχωρημένοι. Κρίμα, γιατί ένα θετικό αποτέλεσμα θα ήταν ψυχολογική ένεση για μας και για τα νέα παιχνίδια που μπήκαν στην ομάδα», είπε.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Ο Χάμιλτον πήρε την pole position και στην Σιγκαπούρη
Την δεύτερη συνεχόμενη pole position του μετά την Μόντσα και τρίτη του φετινή εξασφάλισε ο Λιούις Χάμιλτον στην Σιγκαπούρη, γράφοντας τον πρώτο χρόνο πίσω από το τιμόνι της McLaren-Mercedes του στις κατατακτήριες δοκιμές που έγιναν υπό το φως των προβολέων στην αστική πίστα Marina Bay.
Την πρώτη σειρά της εκκίνησης για τον νυχτερινό αγώνα της Κυριακής (15:00 ώρα Ελλάδος) συμπληρώνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, ενώ στην δεύτερη σειρά θα βρεθούν ο Νίκο Ρόσμπεργκ της Williams και ο δεύτερος πιλότος της RBR, Μαρκ Ουέμπερ.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πρόωρα, 26' πριν μηδενιστεί το χρονόμετρο, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε σε εκείνο το σημείο ο Ρούμπενς Μπαρικέλο.
Πάντως ο χρόνος που είχε γράψει νωρίτερα ο Βραζιλιάνος τον έφερε στην πέμπτη θέση, την ώρα που ο team mate του στην Brawn και κύριος αντίπαλός του για το πρωτάθλημα, Τζένσον Μπάτον, έκανε άσχημη εμφάνιση μένοντας εκτός Q3 (12ος).
Ποινή πέντε θέσεων στον Μπαρικέλο
Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο θα χάσει πέντε θέσεις στην εκκίνηση για το γκραν πρι της Σιγκαπούρης, αφού αναγκάστηκε να αλλάξει το κιβώτιο ταχυτήτων στο μονοθέσιό του.
Το κιβώτιο ταχυτήτων του Βραζιλιάνου αντικαταστάθηκε ύστερα από το τρίτο σκέλος των σημερινών ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ η ποινή πέντε θέσεων του επιβλήθηκε, επειδή ο Μπαρικέλο δεν χρησιμοποίησε το κιβώτιο ταχυτήτων για τέσσερις συνεχείς αγώνες, όπως προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί.
Έτσι, ο Βραζιλιάνος, αν και σημείωσε τον 5ο καλύτερο χρονο στα επίσημα δοκιμαστικά, θα εκκινήσει από την 10η θέση στο γκραν πρι της Κυριακής.
Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης:
Θέση Οδηγός Μονοθέσιο Q1 Q2 Q3
1. Χάμιλτον McLaren-Mercedes (B) 1:46.977 1:46.657 1:47.891
2. Φέτελ Red Bull-Renault (B) 1:47.541 1:46.362 1:48.204
3. Ρόσμπεργκ Williams-Toyota (B) 1:47.390 1:46.197 1:48.348
4. Ουέμπερ Red Bull-Renault (B) 1:47.646 1:46.328 1:48.722
5. Αλόνσο Renault (B) 1:47.757 1:46.767 1:49.054
6. Γκλοκ Toyota (B) 1:47.770 1:46.707 1:49.180
7. Χάιντφελντ BMW Sauber (B) 1:47.347 1:46.832 1:49.307
8. Κούμπιτσα BMW Sauber (B) 1:47.615 1:46.813 1:49.514
9. Κοβαλάινεν McLaren-Mercedes (B) 1:47.542 1:46.842 1:49.778
10. Μπαρικέλο Brawn-Mercedes (B) 1:47.397 1:46.787 1:48.828
11. Νακατζίμα Williams-Toyota (B) 1:47.637 1:47.013
12. Μπάτον Brawn-Mercedes (B) 1:47.180 1:47.141
13. Ράικονεν Ferrari (B) 1:47.293 1:47.177
14. Μπουεμί Toro Rosso-Ferrari (B) 1:47.677 1:47.369
15. Τρούλι Toyota (B) 1:47.690 1:47.413
16. Σούτιλ Force India-Mercedes (B) 1:48.231
17. Αλγκουερσουάρι Toro Rosso-Ferrari (B) 1:48.340
18. Φιζικέλα Ferrari (B) 1:48.350
19. Γκροζάν Renault (B) 1:48.544
20. Λιούτσι Force India-Mercedes (B) 1:48.792
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μπιέρσμιρ προειδοποιεί την ΑΕΚ ότι «ο Παναθηναϊκός θα πάρει νίκη και πρωτάθλημα»
Μήνυμα νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έστειλε ο Ματίας Μπιέρσμιρ ένα 24άωρο πριν από το ντέρμπι με τους «κιτρινόμαυρους».
Ο Σουηδός αμυντικός του Παναθηναϊκού, οριοθέτησε και αυτός ως πρώτο στόχο τον τίτλο για τους «πράσινους», μίλησε για τον προκάτοχό του, Ρενέ Χένρικσεν, το αμυντικό πρόβλημα του «τριφυλλιού», τον Τζιμπρίλ Σισέ, τον Σωτήρη Νίνη, τον Χενκ Τεν Κάτε, αλλά και τους δυο συμπατριώτες και αντιπάλους του Όλοφ Μέλμπεργκ και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.
Μέρος των δηλώσεων του Ματίας Μπιέρσμιρ στην εφημερίδα «Goal».
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Πρώτα από όλα χρειαζόμαστε και τύχη. Για να πάρεις ένα τρόπαιο θες και την τύχη μαζί σου. Ακόμα και η Μπαρτσελόνα θέλει μια δόση τύχης για να φτάσει να διεκδικεί το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως έγινε για παράδειγμα πέρυσι στον ημιτελικό με την Τσέλσι.
»Από εκεί και πέρα θα πρέπει όλοι οι παίκτες να παλεύουμε για την ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Διότι αν παλεύουμε ο ένας για τον άλλο δενόμαστε πιο πολύ σαν ομάδα και νιώθουμε πιο κοντά. Με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να κερδίζουμε τους πάντες».
- Πως βλέπεις το ματς με την ΑΕΚ δεδομένου ότι έχασε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από τρεις μέρες και θα παίξει ακόμα πιο αποφασισμένη;
«Αυτό είναι λογικό, ωστόσο ακόμα και αν δεν είχε χάσει από τον Ολυμπιακό, πάλι θα μιλούσαμε για ένα μεγάλο ντέρμπι, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Μου αρέσει να παίζω σε ντέρμπι. Δεν είναι μόνο για μας δύσκολο παιχνίδι. Είναι και για την ΑΕΚ γιατί και εμείς θα παίξουμε με το μαχαίρι στα δόντια. Θέλουμε πολύ τη νίκη και νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ».
- Ποια η γνώμη σου για τους δύο μεγάλους αντιπάλους του Παναθηναϊκού, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ;
«Σίγουρα είναι σκληρές ομάδες. Αλλά όχι πιο σκληρές από μας. Μπορούμε να τις νικήσουμε και τις δύο. Μου είπαν ότι πέρυσι παίξαμε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και δεν κερδίσαμε. Αν κάνουμε και φέτος καλές εμφανίσεις στα ντέρμπι και πάρουμε τα 'μικρά παιχνίδια' θα τα καταφέρουμε».
- Η άποψή σου για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Για μένα είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχω πλήρη εικόνα. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Ακόμα και όταν παίζουμε με την Ξάνθη ή κάποια άλλη όχι και τόσο μεγάλη ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού ή ΑΕΚ, εγώ ανυπομονώ διότι θέλω να μάθω τα πάντα για όλους τους αντιπάλους μας».
- Ο Παναθηναϊκός έχει σπουδαία παράδοση στους Σκανδιναβούς παίκτες. Ένας από αυτούς που έγραψαν ιστορία ήταν και ο Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος ήρθε το ίδιο αθόρυβα στην Ελλάδα όπως ήρθες κι εσύ πριν από ακριβώς 10 χρόνια. Θα ήθελε να γίνεις ο διάδοχος του;
«Δεν τον έχω συναντήσει από κοντά, αλλά τον γνωρίζω ως παίκτη και έχω παρακολουθήσει και αγώνες του. Ήταν πραγματικά σπουδαιός. Ακόμη μιλούν γι' αυτόν στην ομάδα. Πολύς κόσμος με σταματάει στους δρόμους της Γλυφάδας που μένω και μου λένε ότι 'εσύ είσαι ο νέος Ρενέ'. Με τιμούν πραγματικά αυτά που λένε για εμένα. Θέλω να γίνω ένας παίκτης που θα μείνει στις καρδιές των οπαδών του Παναθηναϊκού και θα θυμούνται μόνο καλά πράγματα γι' αυτόν. Αυτός είναι ο στόχος μου».
- Αν ήσουν προπονητής γιατί θα επέλεγες τον Μπιέρσμιρ;
«Διότι είναι ήρεμος με την μπάλα, διαβάζει τον αντίπαλο και παίρνει καλές τοποθετήσεις μπροστά από την άμυνα».
- Τι έχεις να υποσχεθείς στον κόσμο του Παναθηναϊκού; Μπορεί να περίμεναν ένα πιο δυνατό όνομα στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο σε έχουν υποδεχθεί πολύ θερμά και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εσένα...
«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα παλεύω πάντα για την ομάδα. Και μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».
- Πως κρίνεις την ποιότητα του ρόστερ του Παναθηναϊκού σε αυτούς τους μήνες που βρίσκεσαι στην ομάδα; Σε βοηθάει ο ανταγωνισμός;
«Ναι το νιώθω ότι βελτιώνομαι καθημερινά. Στην άμυνά μου στη δύναμή μου, σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού μου. Έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ και η καθημερινή πίεση στις προπονήσεις σε βοηθάει ουσιαστικά. Όταν παίζεις με καλύτερους παίκτες γίνεσαι κι εσύ καλύτερος».
- Υπάρχει τελικά πρόβλημα στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού;
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στο βαθμό που παρουσιάζεται πολλές φορές προς τα έξω. Αν πάμε στο πρωτάθλημα θα δούμε ότι έχουμε δεχθεί ένα γκολ σε τέσσερις αγώνες. Και γενικά δεν επιτρέπουμε ως ομάδα τους αντιπάλους μας να κάνουν ευκαιρίες».
- Στην Ευρώπη όμως οι επιδόσεις σας δεν είναι το ίδιο καλές...
«Συμφωνώ. Είναι αλήθεια ότι στα ευρωπαϊκά ματς δεν τα πήγαμε καλά. Τα γκολ που δεχθήκαμε στην Ευρώπη ήταν... χάρισμα. Το χειρότερό μας παιχνίδι όμως τουλάχιστον αμυντικά ήταν αυτό με τη Γαλατάσαραϊ, διότι δεχτήκαμε πολύ εύκολα γκολ. Ήταν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης που την εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος μας. Αλλά και πάλι η γνώμη μου είναι ότι δεν έχουμε πρόβλημα».
- Έχεις παίξει μαζί με τον Σαριέγκι, τον Βύντρα και τον Καντέ ως παρτενέρ στην άμυνα. Με ποιον θεωρείς ότι συνεργάζεσαι καλύτερα;
«Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός στην απάντησή μου, διότι μόνο με τον Γιόσου έχω παίξει συνεχόμενα παιχνίδια μαζί του. Με τον Σεντρίκ για παράδειγμα έπαιξα μόνο στο φιλικό με τη Χόνβεντ στην Ουγγαρία. Μόνο αν παίξω 3-4 παιχνίδια με τον καθένα θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω σε αυτό. Από την ως τώρα μου συνεργασία με τον Γιόσου πάντως, είμαι πολύ ευχαριστημένος και νιώθω καλά. Έχει μεγάλη εμπειρία, μιλάει πολύ και καθοδηγεί τα μετόπισθεν και γενικά με βοηθάει».
- Ο Σισέ αισθάνεται μία επιπλέον πίεση, όσο δεν έρχονται και τα γκολ. Είναι θέμα τύχης και ρέντας;
«Ναι ξεκάθαρα. Τον βλέπω στις προπονήσεις καθημερινά και γνωρίζω τι μπορεί να κάνει. Και σας υπόσχομαι ότι αν σκοράρει σε 1-2 ματς στη σειρά, δεν θα σταματάει μετά. Είναι θέμα ψυχολογίας. Αν βάλεις ένα, δύο, τρία γκολ στη σειρά μετά αποφορτίζεσαι. Αισθάνεσαι πιο σίγουρος στις επιλογές σου, στις κινήσεις σου».
- Οι συμβουλές που σου έδωσε ο Μίκαελ Νίλσον...;
«Μου είπε τα... χειρότερα (σ.σ.: γελάει). Αστειεύομαι φυσικά. Ο Μίκαελ είχε μόνο καλά πράγματα να μου πει για την ομάδα. Του άρεσε πάρα πολύ εδώ. Μου ανέλυσε τα πάντα, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον τρόπο ζωής των Ελλήνων, τη ζωή στην Αθήνα... Τα πάντα. Κι όταν μίλησα με τον Μάικ είπα μέσα μου ότι 'ναι, Ματίας, αυτή είναι η σωστή επιλογή για εσένα'».
- Σχετικά με τον Σωτήρη Νίνη;
«Ο Νίνης έχει όλες τις προϋποθέσεις. Παρότι είναι μόλις 19 ετών βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο».
- Ο Χενκ Τεν Κάτε:
«Μου αρέσει ο τρόπος δουλειάς του προπονητή, αλλά και των συνεργατών του. Στη Σουηδία μιλάς περισσότερο απευθείας με τον προπονητή, εδώ τα πράγματα είναι πιο επαγγελματικά. Εδώ προπονείσαι για 1,5 ώρα πολύ σκληρά, ενώ στη Σουηδία μπορεί να προπονείσαι για 2 ώρες και να μην κάνεις τίποτα».
- Η άποψή σου για τους Όλοφ Μελμπεργκ και τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς;
«Αν έπρεπε να διαλέξω έναν από τους δύο για να παίξουμε μαζί στην Εθνική Σουηδίας μάλλον θα επέλεγα τον Μέλμπεργκ επειδή έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια τόσο στην Εθνική όσο και σε υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια και έχει πολύ μεγαλύτερη εικόνα από τα μεγάλα ματς. Γενικά έχω δει πιο πολύ τον Μέλμπεργκ. Αντίθετα ο Ντάνιελ έγινε βασικός από πέρυσι στην Εθνική, αλλά τα προηγούμενα χρόνια ήταν στους αναπληρωματικούς και δεν μπορούσα να παρακολουθήσω την πορεία του εκτός Σουηδίας».

Τον... κατήφορο έχει πάρει η Αλκμααρ, έχασε 1-0 στην Ουτρέχτη
Με ήττα συνέχισε η Αλκμάαρ τις υποχρεώσεις της στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League ηττήθηκε 1-0 στο «Γκάλγκενβααρντ» της Ουτρέχτης από την τοπική ομάδα σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική και έμεινε στους 12 βαθμούς.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Κέλερ στο 14ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Ολλανδίας τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πόουλσεν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν αγωνίστηκε στην αποψινή αναμέτρηση με την εξής σύνθεση: Ντιντούλιτσα, Γιάλιενς (74' Σβερτς), Μοϊσάντερ, Μορένο, Πόουλσεν, Βέρνμπλουμ (60' Πελέ), Λούικς (46' Λενς), Σάαρς, Ελμ, Ντεμπελέ, Ελ Χαμνταουί.
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Ουτρέχτη-Αλκμααρ 1-0
Αϊντχόφεν-Βίλεμ 3-1
Βάαλβικ-Ρόντα 4-1
Τβέντε-Φένλο 2-1
Αγιαξ-Ντεν Χάαγκ
Γκρόνινγκεν-Φίτεσε
Μπρέντα-Φέγενορντ
Σπάρτα Ρότερνταμ-Χέρενφεν
Ναϊμέγκεν-Αλμέλο
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)
Αϊντχόφεν 20
Τβέντε 20
Aγιαξ 16-7αγ.
Ουτρέχτη 16-7αγ.
Φέγενορντ 14
Αλκμααρ 12
Ντεν Χάαγκ 10-7αγ.
Μπρέντα 10-7αγ.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

Εκτός έδρας νίκη της Σταντάρ Λιέγης, 2-0 την Κόρτραϊκ
Η Σταντάρ Λιέγης στο πλαίσιο της 9ης ημέρας του βελγικού πρωταθλήματος επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Κόρτραϊκ. Τα τέρματα της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον 8ο όμιλο του Champions Legaue σημείωσαν οι Νταλμά και Ανγκελί στο 34ο και 93ο λεπτό αντίστοιχα.
Ο Λάζλο Μπολόνι παρέταξε την Σταντάρ Λιέγης ως εξής: Μπολάτ, Καμοτσάτο, Γκορέ (89' Ανγκελί), Μουλέμο, Ρότσα, Σαρ, Μάτινς (50' Μανγκάλα), Νταλμά (89' Γκονζάλες), Νισάζ, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς.
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Κορτράικ-Σταντάρ Λιέγης 0-2
Λόκερεν-Σαρλερουά 4-1
Γκενκ-Ροζελαρ 1-1
Βέστερλο-Σεντ Τρουϊντέν 2-0
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γάνδη 3-1
Αντερλεχτ-Γκέρμιναλ
Μουσκρόν-Μπριζ
Και της Δευτέρας
Σερκλ Μπριζ-Μαλίν
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
Μπριζ 17-8 αγ.
Άντερλεχτ 17-8 αγ.
Σταντάρ Λιέγης 17
Σεντ Τρουϊντέν 17
Μαλίν 15-8 αγ.
Γάνδη 14
Γκενκ 11
Σαρλερουά 11
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

«Έπιασε» κορυφή η Λιόν, έχασε την ευκαιρία η Μαρσέιγ
Την πέμπτη της νίκη στις επτά πρώτες αγωνιστικές του championnat πανηγυρίζει η Λιόν, αφού με τέρματα των Ταφέρ και Γκομίς επικράτησε 2-1 της Τουλούζ και έφτασε τους 17 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Μπορντό η οποία υποδέχεται την Κυριακή τη Ρεν. Το γκολ για την Τουλούζ σημείωσε ο Σισόκο στο 9ο λεπτό.
Η Μαρσέιγ έχασε την ευκαιρία να «πιάσει» στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς ηττήθηκαν εκτός έδρας από τη Βαλανσιέν με 3-2.
Σπουδαία νίκη, με την οποία «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, πέτυχε η Σεντ Ετιέν. Οι «στεφανουά» κατέβαλαν την αντίσταση της Μονακό στο «Λουί Ντε» με 2-1, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική, και έφτασαν τους επτά βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (7η αγωνιστική)
Οσέρ-Γκρενόμπλ 2-0 (63' Πεντρετί, 90' Ενγκμπάρ)
Μονακό-Σεντ Ετιέν 1-2 (54' Πουιγκρενιέ - 3' Σανόγκο, 90' Μπεργκέσιο)
Νανσί-Σοσό 2-1 (2' πεν., 39' Χατζί - 81' Μαρτέν)
Λοριάν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 (40' Μβουεμπά - 45' Οαρό)
Μονπελιέ-Μπουλόν 1-0 (79' Τζόντιτς)
Βαλανσιέν-Μαρσέιγ 3-2 (21' Μπίσεβατς, 29' Ντικουρτιού, 83' Ραφαέλ - 13' Μοριέντες, 22' Νιάνγκ)
Λιόν-Τουλούζ 2-1 (52' Ταφέρ, 71' Γκομίς - 9' Σισόκο)
Και την Κυριακή
Λε Μαν-Λανς
Λιλ-Νις
Μπορντό-Ρεν
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)
Λιόν 17
Μπορντό 16 -6αγ.
Μαρσέιγ 14
Μονπελιέ 14
Ρεν 12 -6αγ.
Παρί Σεν Ζερμέν 12
Μονακό 12
Λοριάν 11
Νανσί 10
Βαλανσιέν 10
Λανς 8 -6αγ.
Τουλούζ 8
Οσέρ 8
Μπουλόν 8
Σεντ Ετιέν 7
Σοσό 6
Λιλ 5 -6αγ.
Λε Μαν 4 -6αγ.
Νις 4 -6αγ.
Γκρενόμπλ 0
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Επιτέλους» νίκη για τον ΑΠΟΕΛ, «τεσσάρα» από τον Απόλλωνα Λεμεσού
Μετά από τρεις απογοητευτικές εμφανίσεις, ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τον δρόμο για τη νίκη, επικρατώντας με 3-0 της Δόξας Κατωκοπιάς μέσα στο «ΓΣΠ». Οι πρωταθλητές πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Σικόρα να αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή. Σημαντική νίκη για τον Απόλλωνα Λεμεσού με 4-1 επί της Νέας Σαλαμίνας που τον οδήγησε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η ΕΝΠ κέρδισε με 2-0 τον Ερμή Αραδίππου και η ΑΕ Πάφος με 2-1 τον Εθνικό Αχνας.
ΑΠΟΕΛ – Δόξα Κατωκοπιάς 3-0 (12', 47' Σικόρα, 39’' Χαραλαμπίδης πεν.)
Ο Σικόρα ήταν αυτός που οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στη μεγάλη του νίκη, με τα δύο τέρματα που σημείωσε. Το πρώτο γκολ ήρθε για τον πολωνό, που ήταν και το πρώτο του με την φανέλα των πρωταθλητών, στο 12ο λεπτό, μετά από λάθος του Ντουάρτε.
Στο 39' ο Χαραλαμπίδης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και δεν αστόχησε από τα 11 βήματα. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Σικόρα διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο πολωνός, ωστόσο, στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Σάββατο (26/09):
ΕΝΠ – Ερμής Αραδίππου 2-0 (50' Κριβοκάπιτς, 60' Τρικόφσκι (πεν.)
Απόλλων Λεμεσού – Νέα Σαλαμίνα 4-1 (48', 62' Σανγκόι, Λόπεζ, Αβραάμ – Μάσεκ)
Εθνικός Αχνας – ΑΕ Πάφος 1-2 (52' Πέτροβιτς – 42' Τικίνιο, 89' Μπραχάμι)
Την Κυριακή
19:00 Ανόρθωση – ΑΕΛ
19:00 ΑΠΕΠ – Ομόνοια
Και τη Δευτέρα (28/09):
19:00 ΑΠΕΠ – Ομόνοια

Μπορούσαμε και νωρίτερα, εκτιμά ο Ζίκο - Θλάση ο Ρεκόμπα
Ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο ημίχρονο του ματε με τον Πανιώνιο δήλωσε ο Ζίκο. Από την άλλη πλευρά, ο Φερέρα στάθηκε στην εμφάνιση των παικτών του στο β' μέρος αλλά και στην ευκαιρία του Μπάλαμπαν να ισοφαρίσει. Ο Ρεκόμπα υπέστη θλάση και μπορεί να απουσιάσει έως και τρεις εβδομάδες.
«Όταν κερδίζουμε είμαστε ευχαριστημένοι. Θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι. Παίξαμε καλά, οργανωμένα από τις πτέρυγες αλλά βάλαμε μόνο ένα γκολ. Στην επανάληψη πέσαμε σε απόδοση, κάθε τρεις μέρες παίζουμε ματς και είναι λογικό να κουράστηκαν οι παίκτες. Είναι φυσικό να κουράζονται και να κάνουν λάθη. Εμείς θα τους βοηθήσουμε να ανακτήσουν τις δυνάμεις του για να είναι έτοιμοι για την Αρσεναλ» τόνισε αρχικά ο Ζίκο
Σε ερώτηση γιατί δεν έκανε ροτέισον ο Ζίκο απάντησε:
«Ως ομάδα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην χάσουμε το δέσιμο που έχουν οι παίκτες. Βλέπουμε ότι πάμε από νίκη σε νίκη και δεν θέλαμε να το αλλάξουμε αυτό. Το πώς θα παίξουμε στην Αρσεναλ με απασχολεί η φυσική κατάσταση και θα φροντίσουμε να κάνουμε κάτι για αυτό».
Για το αν σκέφτεται να παίξει με δύο επιθετικούς, είπε:
«Το σκέφτομαι αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο τον Ντιόγκο και τον Μήτρογλου και δεν θέλουμε να χάσουμε κάποιον από αυτούς. Τον Ντιόγκο τον ξέρω από την Βραζιλία, όπου έπαιζε συνήθως λίγο πίσω από τον επιθετικό. Τώρα είναι αναγκασμένος να παίζει φουνταριστός που δεν είναι πολύ εύκολο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις μαζί».
Για το αν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση, ο Βραζιλιάνος τεχνικός τόνισε:
«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Είχα ζητήσει να πιέσουνε από την αρχή για να σκοράρουμε και οι παίκτες μου το έκαναν για ένα ημίχρονο».
Για τον Ντουντού, σχολίασε:
«Αυτή τη στιγμή είναι μόνος του και παίρνει όλη την ευθύνη πάνω του. Εχουμε όμως και τους Γκαλέτι και Μαρέσκα που όταν επιστρέψουν θα βοηθήσουν και θα ανέβει κι ο Ντουντού».
Τέλος, για το αν σκέφτεται να κρατήσει στα χαφ τον Τοροσίδη, δήλωσε:
«Αναγκαστικά κάποιες φορές να χρησιμοποιούμε παίκτες εκτός της φυσικής τους θέσης. Ο Τοροσίδης όμως έχει την ικανότητα να παίξει και σε άλλες θέσεις και δεν βλέπω λόγο γιατί να μην τον χρησιμοποιήσουμε εκεί που έχουμε ανάγκη».
Φερέρα: Με τον Ρεκόμπα θα κάναμε περισσότερες ευκαιρίες
Στην αλλαγή του Ρεκόμπα στάθηκε ο τεχνικός του Πανιωνίου, Εμίλιο Φερέρα, λέγοντας πως αν είχε τον Ουρουγουανό άσο σε όλη τη διάρκεια, η ομάδα του θα έκανε περισσότερες ευκαιρίες. 'Ηταν δύσκολο το ματς για εμάς. Δυσκολευτήκαμε πολύ με τον Τοροσίδη και μέχρι να τον ελέγξουμε ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει.
» Στο πρώτο μέρος, το 1-0 ήταν λογικό, ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και σκόραρε. Μετά προέκυψε το πρόβλημα με τον Αλβαρο, μπήκε ο Ουέλινγκτον που δεν είχε καλά πατήματα στην αρχή» είπε αρχικά ο Φερέρα.
Και πρόσθεσε:
«Για την επανάληψη, είμαι ευχαριστημένος με τα παιδιά. Είχαμε ευκαιρίες αλλά ήταν και επικίνδυνο για εμάς, καθώς ο Ολυμπιακός μπορούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Δεν το έκανε όμως. Είχαμε πολλά κόρνερ και στο τέλος μία καθαρή ευκαιρία που θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε».
Σε σχόλιο δημοσιογράφου, ότι καταγράφηκε μόλις μία ευκαιρία για τον Πανιώνιο, ο Φερέρα τόνισε:
«Δεν μίλησα για ευκαιρίες αλλά για τον έλεγχο του παιχνιδιού».
Για το πρόβλημα του Ρεκόμπα και αν η αλλαγή τελικά βοήθησε τον Πανιώνιο;
«Έχει μία θλάση και μπορεί να μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες. Ο Ουέλινγκτον ανταποκρίθηκε αλλά με τον Ρεκόμπα οι ευκαιρίες μας θα ήταν περισσότερες».
Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με την Αρσεναλ
Με 22 ποδοσφαιριστές αναχωρεί την Κυριακή για το Λονδίνο η αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με την Αρσεναλ που θα γίνει την Τρίτη στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του Τσάμπιονς Λιγκ (8ος όμιλος). Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντιόγκο και Μήτρογλου.
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα προπονηθούν την Κυριακή στις 15:00 και ακολούθως η αποστολή θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσει με πτήση τσάρτερ για το Λονδίνο.
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

«Έντεκα εναντίον έντεκα» σύνθημα... ψυχολογίας από τον Ζίκο ενόψει της Αρσεναλ
Θάρρος και σωστή νοοτροπία είναι τα στοιχεία που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον Ζίκο, για να καταφέρει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Emirates».
Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της 2ης αγωνιστικής του Champions League κόντρα στην Αρσεναλ, ο Βραζιλιάνος τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του Βενγκέρ, τον οποίο και θαυμάζει, είναι έμπειρη και γρήγορη, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να φοβίζει τους «ερυθρολεύκους», καθώς το παιχνίδι «είναι έντεκα εναντίον έντεκα».
Αναλυτικά:
«Ξέρουμε τις δυσκολίες. Η Αρσεναλ είναι πολύ γρήγορη ομάδα και δεν πρέπει να της αφήσουμε χώρο. Δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο. Πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία πως είμαστε ισότιμοι» είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα που έχει οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε τέσσερις συνεχείς νίκες.
Μιλώντας για την ομάδα του, ο Ζίκο τόνισε πως «θέλω να παίζουμε πιο επιθετικά. Ισως με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπίζουμε περισσότερα προβλήματα στην άμυνα, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Μιλώντας για τον Αρσέν Βενγκέρ, ο Βραζιλιάνος προπονητής ανέφερε ότι «τον θυμάμαι από την κοινή μας θητεία στην Ιαπωνία. Τον θαύμαζα και μου άρεσε ο τρόπος που παρατάσσει τις ομάδες του. Από την Αρσεναλ ξεχωρίζω τον Φάμπρεγας, τον Φαν Πέρσι και τον Εντουάρντο».
Από την πλευρά του, ο Όλαφ Μέλμπεργκ υπογράμμισε ότι «η Αρσεναλ είναι το φαβορί του ομίλου, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πρέπει να κλείσουμε τους διαδρόμους προς την εστία μας και να τους αντιμετωπίσουμε στο ψηλό παιχνίδι.
»Οι στημένες φάσεις ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο. Η Αρσεναλ είναι ίσως η πιο γρήγορη ομάδα και πρέπει να ακολουθήσουμε το ρυθμό».
Αναφορικά με την επίθεση των «κανονιέρηδων» και αφού ρωτήθηκε σχετικά από Αγγλο δημοσιογράφο, ο Σουηδός διεθνής κεντρικός αμυντικός απάντησε ότι «δεν έχω αϋπνίες, έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν την Αρσεναλ.
»Είχα πετύχει το πρώτο γκολ στο Έμιρεϊτς ως παίκτης της Αστον Βίλα. Δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, ούτε τον αγώνα της Τρίτης. Στόχος μας είναι να απολαύσουμε το παιχνίδι και θα πολεμήσουμε για το καλύτερο δυνατό».
Βενγκέρ: «Με προσοχή». Φαν Πέρσι: «Επικίνδυνος αντίπαλος». Να σπάσει η... κακή παράδοση.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

quote:
Προσωπικά πιστεύω ότι η Φοινίκη βρισκόταν εκεί που τη συνάντησε κι ο Μέγα Αλέξανδρος στην Ανατολή και όχι στη Δύση.
Οπότε η Ευρώπη μόνο Ελληνίδα δεν ήταν.
Προσωπικά??
Πρόσεξε europaios στις 31 μ%$$5ιες καίγεσαι..![]()
Είσαι βαθειά νυχτωμένος μικρέ μπουτζουτζούκο..![]()
Η Ευρώπη είναι κόρη του Αγήνωρα.
Αν δεχτούμε την ύπαρξη της Ευρώπης τότε αναμβισβήτητα θα πρέπει να δεχθούμε και την καταγωγή της.
Ετσι έχουμε Ευρώπη-Ανήνωρας-Βήλος-Επαφος οπου οι τελευταίοι βασίλευαν στην Αιγυπτο και συνεχίζουμε με Ιώ -Ιναχος που βασίλευαν στο Αργος.
Η Ευρώπη είναι Αργείτισα αναλφάβητε και αγεωγράφητε...
Καλά βρε γιατί δεν ρωτάς και κάποιον αλλον πρίν γράψεις εγώ φιλικά στο λέω έτσι για να μην γίνεσαι ρεζίλι...
Μικρέ μπουτζουτζούκο αντε να πάρεις κανένα γλυφιτσούρι και σταμάτα να διαστεβλώνεις οτι διαβάζεις. ![]()
ΥΓ Και μην μπείς στη διαδικασία να ψάξεις για πηγές. Είναι Αργείτισα και ο γάμος της με το Δία εχει πολύ μεγάλη σημασία που εσύ δεν μπορείς να συλλάβεις.
Edited by - allzzaro on 14/07/2009 19:55:49
quote:
εγώ φιλικά στο λέω έτσι για να μην γίνεσαι ρεζίλι...
Συνηθισμένος είναι ... μην αγχώνεσαι.
τόσο ειδικά συμπεράσματα για άτομα που δεν τα ξέρουμε...
Για την συζήτηση μιλάμε, ή για τον ευρωπαίο2;
Το θέμα που θέσατε,είχε να κάνει με το πόσο ....ευρωπαία είναι
η Ευρώπη..Δεν ξέρουμε όλοι;Θα το κάνουμε θέμα;
Γιατι διαφωνούμε;
Έχουμε λόγο που διαφωνούμε, ή είναι απλά κοκορομαχίες;
Πόσο αυτο εμποδίζει τον διάλογο;
quote:
Πουθενά η αρχαία Ελληνική ιστορία δεν αναφέρει ότι οι Έλληνες είχαν εκεί ηγετικό ρόλο!.....η ιστορία στυλ Λιακό! ενδεχομένως!
Δεν σε βολεύει εε..
Ούτε ο Απολλώδορος σε βολεύει «Βήλος δ’ υπομείνας εν Αιγύπτω βασιλεύει μεν Αιγύπτου, γαμεί δ’ Αγχινόην την Νείλου θυγατέρα, και αυτώ γίνονται παίδες δίδυμοι, Αίγυπτος και Δαναός, ως δε φησιν Ευριπίδης, και Κηφεύς και Φινεύς προσέτι».
Ρίξε μια ματιά ετσι για να πάρεις γεύση .. ο Μανέθωνας τα λέει..
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B9%CE%B3%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85
quote:
Πλάκα έχει πάντως..
quote:
Για την συζήτηση μιλάμε, ή για τον ευρωπαίο2;
Το θέμα που θέσατε,είχε να κάνει με το πόσο ....ευρωπαία είναι
η Ευρώπη..Δεν ξέρουμε όλοι;Θα το κάνουμε θέμα;
αα.. Βαγγέλη μου εσένα μπορεί να σου είναι αδιάφορο.
Εδώ ομως το τόπικ του οποίου είσαι και θεματοθέτης μιλά να ``ανευθυνοπεύθυνες καταστάσεις`` και ο eyropaios αυτή τη στιγμή αυτό κάνει. Εσύ τι λές για ποιό λόγο οι μυθοπλάστες έπλασαν το μύθο για την Ευρώπη, για πλάκα ή για να περνά η ώρα τους.
Έδώ θίγονται τα εθνικά μας συμφέροντα... αυτές είναι ανευθυνουπεύθυνες καταστάσεις ...![]()
Κάνε λίγο υπομονή να ξεμπερδέψουμε με τον μπουτζουτζούκο ..![]()
κυνήγια μαγισσών..Απο όπου και να προέρχονταν...
Υπάρχει Έλληνας που δεν ξέρει ότι η Ευρώπη είναι ελληνική;Κι
ο φίλος μας, απο διάθεση για συζήτηση το ανέφερε περί φοινικης,
όχι γιατί πίστευε ότι η Ευρώπη δεν είναι ελληνική..
Και γιατί μοιάζει σαν να νοιώθω εξάψεις, μόνο για το κυνήγι;
quote:
Βαγγέλη μου .. αν είναι έτσι οπως το λές τότε κακώς απευθύνεσαι σε εμένα.
Εγώ ως Ελλην ![]()
οφείλω να αποκαταστήσω την ορθή ερμηνεία.
Στον europaios θα πρέπει να απευθυνθείς που οπως λές .. απο διάθεση για συζήτηση το ανέφερε.
Καλά μπάς και ολα αυτά που λέει να τα λέει με το ιδιο σκεπτικό..
europaios τοποθετήσου ...
quote:
allzzaro:
Προσωπικά??
Nαι. Τη στιγμή που οι πηγές είναι δύο, θα πρέπει να διαλέξω δε νομίζεις?
quote:
allzzaro:
Πρόσεξε europaios στις 31 μ%$$5ιες καίγεσαι..Είσαι βαθειά νυχτωμένος μικρέ μπουτζουτζούκο..
Για να δούμε......
quote:
allzzaro:
Η Ευρώπη είναι κόρη του Αγήνωρα.
Αν δεχτούμε την ύπαρξη της Ευρώπης τότε αναμβισβήτητα θα πρέπει να δεχθούμε και την καταγωγή της.
Ετσι έχουμε Ευρώπη-Ανήνωρας-Βήλος-Επαφος οπου οι τελευταίοι βασίλευαν στην Αιγυπτο και συνεχίζουμε με Ιώ -Ιναχος που βασίλευαν στο Αργος.
Η Ευρώπη είναι Αργείτισα αναλφάβητε και αγεωγράφητε...
Κοντοχωριανή δηλαδή!!! έχω και μια θεία εκεί!!! λες?.....πάντως βάση του site που μας έφερες "Μυθικοί βασιλείς" (της Αιγύπτου!)
σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Βήλος κι ο Έπαφος ήσαν Φαραώ. Τώρα το πώς οι Έλληνες έγιναν Φαραώ!!!! Αλλά μετά εξαφανίστηκε η Ελληνική Δυναστεία των Φαραώ.....είναι μυστικό!!!

Σύμφωνα τώρα με τον Ηρόδοτο, τους Θεούς οι Έλληνες τους πήραν από τους Αιγυπτίους πλην μερικών όπως του Ποσειδώνα που τα πήραν από τη Λιβύη.
O Hρόδοτος που θεωρείται "δικαίος" και ο πατέρας της ιστορίας ο ίδιος έχει γράψει ότι μεταφέρει κατόπιν προσωπικής έρευνας άκριβώς ότι άκουσε είδε και διάβασε.
Το αν αυτό που άκουσε είναι υπερβολή ή λανθασμένο αυτό δε θα χρεωθεί σίγουρα σε αυτόν.
Ο Ηρόδοτος έγραψε ότι η θρησκεία των αρχαίων ελλήνων προήλθε από άλλους λαούς.
Ιστορίαι, 2, 4: «Έλεγαν ότι οι Αιγύπτιοι πρώτοι κατονόμασαν 12 θεούς κι ότι οι Έλληνες πήραν απ’ αυτούς τα ονόματα. Επίσης ότι πρώτοι αυτοί χάρισαν στους θεούς βωμούς, αγάλματα και ναούς, κι ότι χάραξαν πάνω σε πέτρες διάφορες μορφές».
Ιστορίαι, 2, 50: «Όλα σχεδόν των θεών τα πρόσωπα έχουν έρθει στην Ελλάδα από την Αίγυπτο. Ρωτώντας ανακάλυψα πως έτσι έγινε, πως δηλαδή έχουν έρθει από άλλους λαούς. Μου φαίνεται μάλιστα πως οι περισσότεροι έχουν έρθει από την Αίγυπτο.
Στη χώρα τους, την Αίγυπτο, υπήρξαν πάντοτε τα πρόσωπα των άλλων θεών, εκτός από τον Ποσειδώνα και τους Διοσκούρους, όπως έχω και προηγουμένως πει, την Ήρα, την Εστία, τη Θέμιδα τις Χάριτες και τις Νηρηίδες.
Λέω ό,τι λένε κι οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι.
Τα πρόσωπα των θεών, που ισχυρίζονται πως δεν τα ξέρουν, νομίζω πως κατονομάστηκαν από τους Πελασγούς – εκτός από τον Ποσειδώνα.
Τον θεό αυτόν οι Έλληνες τον έμαθαν από τους κατοίκους της Λιβύης. Κανένας λαός δεν λάτρευε απ’ την αρχή το πρόσωπο του Ποσειδώνα, παρά μόνον οι άνθρωποι απ΄ τη Λιβύη, που τιμούσαν πάντα αυτόν τον θεό. Οι Αιγύπτιοι λοιπόν δεν αφιερώνουν τελετές ούτε κάν στους ήρωες».
quote:
allzzaro:
Καλά βρε γιατί δεν ρωτάς και κάποιον αλλον πρίν γράψεις εγώ φιλικά στο λέω έτσι για να μην γίνεσαι ρεζίλι...Μικρέ μπουτζουτζούκο αντε να πάρεις κανένα γλυφιτσούρι και σταμάτα να διαστεβλώνεις οτι διαβάζεις.
ΥΓ Και μην μπείς στη διαδικασία να ψάξεις για πηγές. Είναι Αργείτισα και ο γάμος της με το Δία εχει πολύ μεγάλη σημασία που εσύ δεν μπορείς να συλλάβεις.
Φέρε ντε τις πηγές!......άντε να δούμε!!!
Υ.Γ. Τι σημασία είχε ο γάμος της με τον Δία?.....και πως το πήρε η ζηλιάρα Ήρα?.....σίγουρα θα ήταν κεκλεισμένος των θυρών!!!.....μια θυμωμένη Ήρα!!! έστω και αδελφή του Δία!.....εκείνη τη στιγμή!!! για σκέψου το!!!! θα έμπαινε σα σίφουνας στο παλάτι...σπηλιά....(κοινός γ....τρώνας)!! ![]()
quote:
zip:
Γεια σου zip.... με τα e-mail!! σου!!! ρέστα έδωσες μπαγάσα!!! ακόμη γελάω με την γκάφα σου!!!!
quote:
allzzaro:
Δεν σε βολεύει εε..
Ούτε ο Απολλώδορος σε βολεύει «Βήλος δ’ υπομείνας εν Αιγύπτω βασιλεύει μεν Αιγύπτου, γαμεί δ’ Αγχινόην την Νείλου θυγατέρα, και αυτώ γίνονται παίδες δίδυμοι, Αίγυπτος και Δαναός, ως δε φησιν Ευριπίδης, και Κηφεύς και Φινεύς προσέτι».Ρίξε μια ματιά ετσι για να πάρεις γεύση .. ο Μανέθωνας τα λέει..
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B9%CE%B3%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85
Βήλος ή Βάαλ = Θεός της Φοινικικής Θρησκείας.
- Ανήκει στο Σημιτικό Πάνθεο
Ο Έπαφος και η Μέμφις, κόρη του Νείλου, γέννησαν τη Λιβύη, που εξ αυτής ονομάστηκε έτσι η χώρα.
Από τη Λιβύη και τον Ποσειδώνα γεννήθηκαν δυο δίδυμοι, ο Αγήνωρ και ο Βήλος.
Ο Αγήνωρ μετέβη στην Φοινίκη. κούκου!
Έλα τώρα και ξαναδιάβασε τι γράφουν οι Ευριπίδης και Αισχύλος και μάντεψε γιατί τους απέριψα στο μήνυμά μου (13/07/2009, 23:54:16)
Ο Ηρόδοτος μας πληροφορεί ότι ο Ποσειδώνας εισήχθη στην Ελλάδα από την Λιβύη......(Ιστορίαι, 2,4)....έτσι δικαιολογείται και ο γάμος του με τη Λιβύη
Βάλτα κάτω τώρα και έλα μόλις καταλάβεις τι γράφεις.....(διάβασε αυτά που γράφεις και θα δεις ότι ο Δαναός βάση το χωρίο του Απολλόδωρου που μας παρουσιάζεις, ήταν Αιγύπτιος! Τόσο από την Αγχινόην την Νείλου θυγατέρα, όσο και από τον Βήλο που ήταν Φαραώ Αιγύπτιος αλλά και Σημιτική θεότητα και μάντεψε ποιοι είχαν κυριεύσει χιλιάδες χρόνια πριν τους Αιγύπτιους.....και ποιοι την κοπάνησαν από την Αίγυτπο μετά από αιώνες!!! )![]()
![]()
quote:
allzzaro:
Πλάκα έχει πάντως..
Λες?
quote:
allzzaro:
αα.. Βαγγέλη μου εσένα μπορεί να σου είναι αδιάφορο.
Εδώ ομως το τόπικ του οποίου είσαι και θεματοθέτης μιλά να ``ανευθυνοπεύθυνες καταστάσεις`` και ο eyropaios αυτή τη στιγμή αυτό κάνει. Εσύ τι λές για ποιό λόγο οι μυθοπλάστες έπλασαν το μύθο για την Ευρώπη, για πλάκα ή για να περνά η ώρα τους.
Έδώ θίγονται τα εθνικά μας συμφέροντα... αυτές είναι ανευθυνουπεύθυνες καταστάσεις .
Βασικά παίζεται η εδαφική μας κυριαρχία.....ενδεχομένως οι Αιγύπτιοι να έρθουν να ζητήσουν βάση τον Μανέθωνα!.....που μας έφερε ο allzzaro!....βρε μπας και είσαι πράκτορας κι εσύ?
Μπορούμε όμως να αδελφοποιηθούμαι…..βέβαια οι σημερινοί Αιγύπτιοι δεν έχουν και πολύ σχέση με τους τότε…..και ως εκ τούτου……ίσως κάτι κάνουμε με τους Λίβυους!!
Πάντως λόγο του θέματος και συγκεκριμένα του πρώτου συνθετικού του.........σε συγχωρώ!.....ως ανεύθυνο.....και δε σε χαρακτηρίζω πράκτορα.....!![]()
![]()
Μάθημα τέλος.
Υ.Γ. Χάρηκα το διάλογο μαζί σου!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 14/07/2009 22:04:19
Edited by - europaios2 on 14/07/2009 22:09:06
είναι απολυτα λάθος, αφού πολλές κληρονομιές, είναι κοινές...
Όπως και νάχει, ακόμη, τάχεις με τον Γιάχβε;...
quote:
trexagyreve πιστεύω να διάβασες το τελευταίο πόστ του europaios...
μην μου ξαναπείς λοιπόν οτι απο διάθεση απο συζήτηση το ανέφερε.
Επιμένει ...
europaios
quote:
Φέρε ντε τις πηγές!......άντε να δούμε!!!
Φίλε europaios οφείλω να ομολογήσω οτι με στρίμωξες.
Οφείλω να ομολογήσω τις πηγές μου λοιπόν.
Την είχα γκόμενα πρίν τον Δία λοιπόν.
Ναί...
Τότε που ταξίδευα ως κατάσκοπος στην περιοχή της Φοινίκης με είδε και τα έχασε.
Ναί..
Να μήν μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες λοιπόν καταλαβαίνεις είναι λεπτή η θέση μου.
Τα ξέρω απο πρώτο χέρι λοιπόν και θα σε συμβούλευα να μην πείς τίποτα..
Και εγώ βρέ χάρηκα τη συζήτηση μαζί σου..
Ήταν ανέλπιστη..
Edited by - allzzaro on 14/07/2009 22:38:58