ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Agnostic53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
14/07/2008, 23:38:09
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου Sesstris, ευθυμήσαμε πάλι...
Δηλαδή φίλε μου, για σένα τα χειρότερα καθάρματα
της ιστορίας ήταν οι πρόγονοι μας... Τέτοιο φτύσιμο
στον κόντρα άνεμο πλην των Ελλήνων

Από που και ως που Έλληνες και πρόγονοί μας φίλε trexagireve οι Κωνστάντιος ο Β' , ο επίσκοπος Αλεξανδρείας , ο αρχιβασανιστής Παύλος και οι υπόλοιποι βασανιστές του κολαστηρίου της Σκυθόπολης ; Δηλαδή για σένα όποιος είναι Χριστιανός γίνεται αυτομάτως και Έλληνας ; Εκτός και αν θεωρείς προγόνους σου μόνο τους Χριστιανούς ανεξαρτήτως εθνικότητας .
Σκέψου λιγάκι βαθύτερα και δίχως θρησκευτικές προκαταλήψεις και θα δης ποιοι τελικά φτύνουν κόντρα στον άνεμο .
quote:
trexagireve
Κι αυτό μη βιαστείς να το θεωρήσεις ότι λέω να καλύπτουμε
τα δικά μας, γιατί αυτο που εννοώ είναι ότι ο Ροίδης και ο Αιμμιανός
σου, παίζουν ένα ρόλο προδότη για μένα, καθώς γνωρίζω από πρώτο χέρι,
ότι Σκυθούπολη με τη μορφή που λες δεν υπήρξε...

Με το να αποκαλής προδότη όποιον αποκαλύπτει γεγονότα που δεν σου είναι αρεστά και με αφορισμούς , δεν αλλάζεις φίλε μου την ιστορική πραγματικότητα για το κολαστήριο της Σκυθόπολης που θεωρείται πρόδρομος της Ιεράς Εξέτασης , του Νταχάου και του Άουσβιτς .
quote:
trexagireve
Πέραν από τη φύση του χριστιανισμού που σαν θρησκεία της αγάπης
δεν έχει τέτοια, όσα γράφεις, γίναν έναντι του χριστιανισμού
και είναιβάρβαρονα λες ότι τα καναν...

Ο Χριστιανισμός φίλε trexagireve , είναι θρησκεία της αγάπης μόνο στα χαρτιά και στα λόγια , γιατί στην πράξη δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ούτε μεταξύ των ιδίων των Χριστιανών . Θυμίσου τις διώξεις των Ορθοδόξων κατά των Μονοφυσιτών , των Αριανιστών , των Γνωστικών κλπ . Θυμίσου τα εγκλήματα των Καθολικών σταυροφόρων κατά των Ορθοδόξων του Βυζαντίου . Θυμίσου τα θύματα της αντιπαλότητας μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών στο Μπέλφαστ . Μη ξεχνάς επίσης το πώς εκφράζεσαι εσύ κατά καιρούς όταν αναφέρεσαι στους Καθολικούς , και τέλος πώς συμπεριφέρεται η επίσημη «Εκκλησία της Ελλάδος» σε σας τους Παλαιοημερολογίτες . Μη μου πείς ότι όλα αυτά συνιστούν πράξεις αγάπης , γιατί το λιγότερο που θα κάνω θα είναι να βάλω τα γέλια .
quote:
trexagireve
Μόνο ότι είναι μπρος στα μάτια σου να κοιτάς λοξά να μην τα
βλέπεις... Ρε Sesostris, παίζεις τοσο εύκολα με το ψέμα;

Δεν είμαι φίλτατε ούτε φανατικός Χριστιανός , ούτε ανώνυμος απολογητής , ούτε μέλος της ΟΟΔΕ του Μεταλληνού και της παρέας του για να κάνω κάτι τέτοιο .

Υ.Γ.
Ο Πάπας από ότι άκουσα στις ειδήσεις πρόκειται να ζητήση επίσημα συγνώμη για τους βιασμούς παιδιών από καθολικούς ιερείς . Η Ορθόδοξη Εκκλησία πότε θα το κάνη ;;;

15/07/2008, 00:05:12
Αγαπητέ μου Sesostris, το να προσπαθείς να με πιάσεις
λεκτικά... μπαίνεις στα δικά μου "χωράφια"....
Κάθε δηλαδή, ψεύτης χριστιανός, πιστεύεις ότι αντιπροσωπεύει
ή εκθέτει τον χριστιανισμό; τόσο απελπισμένοι είστε
στο να κατηγορήσετε τον χριστιανισμό για ανθρώπους λάθος;...
Πρέπει πραγματικά να είστε πολύ απελπισμένοι κι εσύ κι οι
φίλοι σου... Φίλε μου,κρίμα δεν είναι να εκτίθεσαι;
Εννοώ, πώς μπορείς να μιλάς για τον χριστιανισμό,
αναφέροντας ανθρώπους; Εγώ σου μιλάω για Θεό και συ μου λές
για ανθρώπους λάθος; Μόνο σ' αυτούς θα μπορείτε να στηριχτείτε...
Ποτέ στον ίδιο τον χριστιανισμό... Αυτός απλά σας...δαιμόνίζει..
Τα άτομα που αναφέρεις τα ξέρεις προσωπικά; εννοώ τον Κωνστάντιο
τον αρειανό και τους υπολοιπους;...
Φίλε μου λυπάμαι το ότι δεν μπορείς να πολεμήσεις μια ιδέα και
προτιμάς να λές ότι υπάρχουν..άνθρωποι..
Όσο για το ..Νταχάου και το Άουσβιτς, δεν περίμενα
να κάνεις τέτοιο τραγικό λάθος εσύ...Το Νταχάου και το Άουσβιτς
το έκαναν άνθρωποι που πίστευαν στην Αρεία φυλή,οπως κι εσύ...
Σου φαίνομαι για όμοιος σου; Σου φαίνομαι για άτομο που αποκλείει
ανθρώπους; Όχι εσύ το κάνεις αυτό... Γι' αυτό πρόσεξε το φτύσιμο
κόντρα στον άνεμο.. τώρα τελευταία έγινε της μόδας...
Όσον αφορά τους ευσεβείς σας πόθους, το να πέσει η ορθοδοξία
στα λάθη των ομοίων σας καθολικών... το είπα... ευσεβείς πόθοι..
Φίλε μου με στεναχώρησες σήμερα...
Σε είχα για πιο ανοιχτόμυαλο...
georgbaxΝέο Μέλος
16/07/2008, 15:55:28

μια ερώτηση ...

Άν κάποιος ζεί συμφωνα με κάποια "ηθικη" δηλαδή τηρεί για παράδειγμα τα περισσότερα πιστέυω του χριστιανισμού στην ζωή του , ( εκτος απο το να ονομάζει τον εαυτό του χριστιανό ) όχι ομως επειδή τα "προστάζει" κάποια θρησκεία αλλά επείδη ο ίδιος το κρίνει σωστό....

και ένας δέυτερος κανει τήν ίδια ζωή με τον πρώτο αλλα αυτός επείδη στο σχολείο έμαθε οτι ο μονος δρόμος είναι ο χριστιανισμός και αυτόν οφείλει να ακολουθήσει...

Ειναί καποιος απο τους 2 πιο "σωστος" απο τον άλλο?

16/07/2008, 16:55:24
quote:
georgbax

μια ερώτηση ...

Άν κάποιος ζεί συμφωνα με κάποια "ηθικη" δηλαδή τηρεί για παράδειγμα τα περισσότερα πιστέυω του χριστιανισμού στην ζωή του , ( εκτος απο το να ονομάζει τον εαυτό του χριστιανό ) όχι ομως επειδή τα "προστάζει" κάποια θρησκεία αλλά επείδη ο ίδιος το κρίνει σωστό....

και ένας δέυτερος κανει τήν ίδια ζωή με τον πρώτο αλλα αυτός επείδη στο σχολείο έμαθε οτι ο μονος δρόμος είναι ο χριστιανισμός και αυτόν οφείλει να ακολουθήσει...

Φίλε Γιώργο καλώς ήλθες.
Δεν υπάρχει λίγο Χριστιανός και πολύ Χριστιανός.
Ή είσαι ή δεν είσαι.
Δεν γίνεται να "τηρεί για παράδειγμα τα περισσότερα πιστέυω του χριστιανισμού στην ζωή του ," και να νομίζει ότι διάγει Χριστιανική ζωή.

Όσον αφορά το παράδειγμά σου, των δύο ατόμων, το πρότυπο ηθικής ή Χριστιανικής ζωής είναι εκείνο της ζωής του Ιησού Χριστού.
Αν λοιπόν και τα δύο άτομα του παραδείγματός σου διάγουν ζωή όμοια με εκείνη του Ιησού, τότε δεν είναι κανείς από τους δυο πιο "σωστός" από τον άλλο.

16/07/2008, 20:25:05
Πού είσαι βρε ψηλέ και σε έχασα. Ολα καλά;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

16/07/2008, 21:57:39
Αγαπητέ georgbax, έχεις καιρό αυτή την αλλεργεια
με τον προσδιορισμό "χριστιανός"; Φαντάζομαι το
"βουδιστής", "12θειστής", "μουσουλμάνος", "σατανιστής"
κλπ δεν σου προκαλούν κανένα πρόβλημα... Μια επίσκεψη
σε κάποιον ειδήμονα γιατρό θα σε βοηθούσε πιστεύω...
17/07/2008, 01:29:40
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου Sesostris, το να προσπαθείς να με πιάσεις
λεκτικά... μπαίνεις στα δικά μου "χωράφια"....
Κάθε δηλαδή, ψεύτης χριστιανός, πιστεύεις ότι αντιπροσωπεύει
ή εκθέτει τον χριστιανισμό; τόσο απελπισμένοι είστε
στο να κατηγορήσετε τον χριστιανισμό για ανθρώπους λάθος;...
Πρέπει πραγματικά να είστε πολύ απελπισμένοι κι εσύ κι οι
φίλοι σου... Φίλε μου,κρίμα δεν είναι να εκτίθεσαι;

Φίλε trexagireve δεν προσπαθώ να πιάσω κανέναν λεκτικά , απλώς απαντώ στις επί μέρους θέσεις της απαντήσεώς σου . Όσο για τους ψεύτες χριστιανούς όπως τους αποκαλείς , γίνανε τόσοι πολλοί που απορώ αν απέμεινε κανένας που να μην εκθέτει με τις πράξεις του τον Χριστιανισμό .

Εκτός τούτου σε πληροφορώ φίλτατε ότι δεν διακατέχομαι από κανενός είδους απελπισία , αντίθετα βλέπω την απελπισία να διακατέχη μια μικρή ευτυχώς μερίδα φανατικών Χριστιανών , που προσπαθούν με φαινάκες και ψιμμύθια κάτω από την καθοδήγηση της ΟΟΔΕ και του απολογητή , να συγκαλύψουν τα εγκλήματα των ομοδόξων τους κατά του Ελληνισμού , γιατί αισθάνονται πρώτα Χριστιανοί και μετά Έλληνες . Αυτοί κι αν εκτίθενται !

quote:
trexagireve
Τα άτομα που αναφέρεις τα ξέρεις προσωπικά; εννοώ τον Κωνστάντιο
τον αρειανό και τους υπολοιπους;...
Φίλε μου λυπάμαι το ότι δεν μπορείς να πολεμήσεις μια ιδέα και
προτιμάς να λές ότι υπάρχουν..άνθρωποι..

Θα ήταν λίγο δύσκολο να έχω προσωπική γνωριμία μαζί τους , διότι ευτυχώς γεννήθηκα αρκετούς αιώνες μετά , και έτσι στερήθηκα της απόλαυσης των υπηρεσιών τους .

Όσο για τις ιδέες φίλε trexagireve οι άνθρωποι με τις πράξεις τους είναι αυτοί που τις υλοποιούν , και ανάλογα τις καταξιώνουν ή τις απαξιώνουν .

quote:
trexagireve
Όσο για το ..Νταχάου και το Άουσβιτς, δεν περίμενα
να κάνεις τέτοιο τραγικό λάθος εσύ...Το Νταχάου και το Άουσβιτς
το έκαναν άνθρωποι που πίστευαν στην Αρεία φυλή,οπως κι εσύ...

Οι μέθοδοι στα στρατόπεδα Νταχάου και το Άουσβιτς , με αυτό της Σκυθούπολης ήταν οι ίδιες , τα αίτια του εγκλεισμού και της εξόντωσης των θυμάτων ήταν διαφορετικά .

Αν δεν έχεις Air Contition στο γραφείο σου φίλε trexagireve , πάρε τουλάχιστον έναν ανεμιστήρα . Με ποια κριτήρια με κατέταξες στους οπαδούς της Αρείας φυλής ; Εγώ δεν υποστήριξα ποτέ μου κάτι τέτοιο , αντίθετα πιστεύω όπως και αποδείχτηκε από τα ευρήματα του Δισπηλιού ότι οι Έλληνες είναι αυτόχθονες , και δεν πιστεύω στο παραμύθι της καθόδου των Αρείων .

quote:
trexagireve
Όσον αφορά τους ευσεβείς σας πόθους, το να πέσει η ορθοδοξία
στα λάθη των ομοίων σας καθολικών... το είπα... ευσεβείς πόθοι..

Τώρα έγινα και καθολικός ; Αν αυτός δεν είναι διάλογος απελπισίας φίλε trexagireve , τότε τι είναι ;;;

17/07/2008, 03:05:56
quote:
georgbax
Άν κάποιος ζεί συμφωνα με κάποια "ηθικη" δηλαδή τηρεί για παράδειγμα τα περισσότερα πιστέυω του χριστιανισμού στην ζωή του , ( εκτος απο το να ονομάζει τον εαυτό του χριστιανό ) όχι ομως επειδή τα "προστάζει" κάποια θρησκεία αλλά επείδη ο ίδιος το κρίνει σωστό

Είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στο νομοταγή και το δίκαιο· αυτόν δηλαδή που δεν παρανομεί γιατί φοβάται την τιμωρία του νόμου και αυτόν που δεν παρανομεί γιατί έτσι το θεωρεί σωστό.

quote:
georgbax

Αν σκεφτούμε πως ο πρώτος δεν παρανομεί γιατί φοβάται την τιμωρία (την κόλαση εν προκειμένω) και πως αν έλειπε ο φόβος της τιμωρίας ενδεχομένως και να παρανομούσε, ενώ ο δεύτερος δεν παρανομεί απλά γιατί έτσι τον προστάζει η συνείδησή του και ανεξαρτήτως τιμωρίας, νομίζω πως η απάντηση στο ερώτημά σου είναι σχετικά εύκολη.

quote:
Ψηλός
Δεν υπάρχει λίγο Χριστιανός και πολύ Χριστιανός.
Ή είσαι ή δεν είσαι.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω δει κανένα χριστιανό να τηρεί αυτά που έλεγε ο Γιεσουά (αγάπη των εχθρών, μοίρασμα της περιουσίας στους μη έχοντας, κτλ - οι παρόντες χριστιανοί του φόρουμ ΔΕΝ εξαιρούνται) να θεωρήσω πως τελικά δεν υπάρχουν χριστιανοί; Η απλά να θεωρήσω πως υπάρχουν πολλοί υποκριτές που ταυτίζονται με τους χριστιανούς και πως οι δύο έννοιες είναι ταυτόσημες;

macedon

17/07/2008, 08:32:43
quote:
Sesostris

Εγώ δεν υποστήριξα ποτέ μου κάτι τέτοιο , αντίθετα πιστεύω όπως και αποδείχτηκε από τα ευρήματα του Δισπηλιού ότι οι Έλληνες είναι αυτόχθονες ,

Καμία υποτιθέμενη αυτοχθονία των Ελλήνων δεν αποδεικνύει ένας προϊστορικός λιμναίος οικισμός νεολιθικών ψαράδων και γεωργών-κτηνοτρόφων της 6ης χιλιετίας π.Χ. στην Καστοριά, ούτε βεβαίως μια ημικατεστραμμένη ξύλινη πινακίδα με άγνωστα χαράγματα από την ίδια περιοχή. Απορω ρε μάγκες με το πόσο εύκολα βγάζετε τέτοια υπεραπλουστευτικά συμπεράσματα διαπράττοντας απίστευτα άλματα λογικής...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 17/07/2008 08:34:39

17/07/2008, 10:04:23
quote:
Αγαπητέ georgbax, έχεις καιρό αυτή την αλλεργεια
με τον προσδιορισμό "χριστιανός"; Φαντάζομαι το
"βουδιστής", "12θειστής", "μουσουλμάνος", "σατανιστής"
κλπ δεν σου προκαλούν κανένα πρόβλημα... Μια επίσκεψη
σε κάποιον ειδήμονα γιατρό θα σε βοηθούσε πιστεύω...

Αγαπητέ trexagireve, μην αρχίσουμε πάλι τις κίτρινες κάρτες...
Θα σου συνιστούσα να προσέχεις λίγο παραπάνω τις προτροπές όπως αυτήν που υπογράμμισα από το παραπάνω μήνυμα σου.

In anticipation of my resurrection...

18/05/2005, 09:47:32
Δυστυχώς με την μόλυνση που υπάρχει από δω και μπρος όλο κάτι τέτοιες μεταλλάξεις θα βλέπουμε...

"H Γνώση είναι δύναμη...1234 + γω ξέρω να μετρώ μόνο ως το 4"
LibrarianΝέο Μέλος
18/05/2005, 11:00:22
Δηλαδή Avallon,πιστεύεις πως η μόλυνση είναι υπεύθυνη; Έχεις κάποια παραπάνω στοιχεία πάνω στο θέμα-θα με ενδιέφερε πολυ να τα δω.Είμαι και επηρεασμένος απο ενα επεισοδιο των x-files που είδα τώρα τελευταία με παρόμοιο θέμα...
Librarian

servatis a periculis,servatis a maleficum...denn die Todten reiten schell.

oneiric1Μέλος
18/05/2005, 12:55:06
quote:

... για γοργόνα δεν ξέρω πάντως καλό είναι να μην αποκλείουμε τίποτα αφού δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το τι κρύβεται στα βάθη των ωκεανών όπως αναφέρουν και οι φίλοι...

Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματος, παραθέτω 2 φωτογραφίες που έλαβα πρόσφατα με e-mail:

... είναι τόσα που δεν γνωρίζουμε..

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

LibrarianΝέο Μέλος
18/05/2005, 13:29:47
Dearest oneiric1-Erene,
είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε οτι ο χρήστης Librarian σας έχει κάνει θεά του και έχει γεμίσει τους τοίχους του δωματίου του με αφίσες σας!Σύντομα,δε, θα τυπώσει το όνομά σας σε T-shirt και θα σας κάνει πρόταση γάμου!

Έξω από την πλάκα τώρα,οι φωτο είναι φανταστικές!Αν έχεις και άλλο υλικό πλλίίζ δημοσίευσε το ή στείλτο μου με μέιλ.
Librarian

oneiric1Μέλος
19/05/2005, 09:24:23
quote:
Dearest oneiric1-Erene,
είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε οτι ο χρήστης Librarian σας έχει κάνει θεά του και έχει γεμίσει τους τοίχους του δωματίου του με αφίσες σας!Σύντομα,δε, θα τυπώσει το όνομά σας σε T-shirt και θα σας κάνει πρόταση γάμου!

Κυκλοφορώ και σε .... CD!!! Μη με χάσεις!!!

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

moebiusΜέλος
19/05/2005, 13:49:32
Ειρήνη τι βλέπω?
Έλειψα μερικούς...μήνες και επιτρέπεις και σε άλλους να σου εκφράζουν το θαυμασμό τους?

τώρα, τι άλλα τέρατα ψάχνεις? αφού έχεις εμένα...

20/05/2005, 20:17:29
συγγνωμη αλλα... η δευτερη εικονα δεν μπορει να υπαρχει...
αυτο το ζωο εχει εξαφανηστει εδω και 65 εκατ. χρονια και ειχε το μεγεθοσ μικρου καβουριου... αποτελουσε μεζε για θαλασσιους δενοσαυρους [πχ πλησιοσαυρους!]
μπορω να εχω μερικα στοιχεια για αυτην παρακαλλω [ηπλακα ειναι οτι εχω ενα απολιθωμενο τετοιο!]

learn as if you are going to live forever
live as if you are going to die tommorow
-soulfly

LibrarianΝέο Μέλος
22/05/2005, 09:32:38
quote:

συγγνωμη αλλα... η δευτερη εικονα δεν μπορει να υπαρχει...

δε νομίζω,αγαπητέ/ή crucifire πως είμαστε στο esoterica.gr για άλλο λόγο παρά για να αμφισβητήσουμε και να συζητήσουμε την πιθανότητα ύπαρξης αυτού που οι σκληροπυρηνικοί ορθολογιστές απορρίπτουν.Έτσι, πιστεύω, καθένας μας πριν απαντήσει πρέπει πρώτα να αμφισβητεί τον εαυτό του και τις "λογικές" του γνώσεις ή αποδείξεις και μετά να ψάχνει για καινούργιες σε μια προσπάθεια συνεχούς ανανέωσης σκέψεων (αυτό δεν είναι η ουσιαστική ζωή,άλλωστε;).

Έτσι,ενώ δέχομαι την πιθανότητα η εικόνα να είναι χαλκευμένη (έχουν δει τα μάτια μας... ), δεν μπορώ να δεχτώ την απόρριψή της. Οι ίδιοι οι ωκεανολόγοι λένε πως ανάθεμα και αν ξέρουν τι κρύβει η μητέρα Ωκεανία...

Φιλικά πάντα,
Librarian

22/05/2005, 19:22:49
φιλε βιβλιοθηκαριε εχεις απολυτο δικιο. απλα μου εκανε φοβερη εντυπωση. and god knows θελω πολυ να ειναι πραγματικη!

DreamwindΝέο Μέλος
23/05/2005, 03:32:41
Γοργόνες και Μάγκες...

Υπάρχει Θεός...