ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- τι είναι αυτό; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- τι είναι αυτό; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PixelNightmare59 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
PixelNightmareΜέλος
09/01/2006, 05:20:50
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΟΥ...ΕΓΙΝΕΣ 5 ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΑ 6...ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ...ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ...ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ...ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.
PixelNightmareΜέλος
09/01/2006, 05:23:42
allzzaro
ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...ΧΑΧΑΧΑ.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

angiΜέλος
09/01/2006, 05:48:18
quote:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΟΥ...ΕΓΙΝΕΣ 5 ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΑ 6

Να χαρω φιλοδοξιες...!!!

www.myhoroscope.gr

angiΜέλος
09/01/2006, 07:13:27
nst

quote:

Απο το πολύ δε διάβασμα εγώ πάντως έχω μπερδευτεί και αν και είμαι σίγουρη οτι αν έδινα εξετάσεις με σύστημα πολλαπλών επιλογών θα τις πέρναγα κατά τα άλλα δεν έχω καταλάβει και πολλά.
Οσο ψάχνω ξαναγυρίζω στα ίδια που πίστευα και πρίν ψάξω.

Εδω, δεν μπορω να διαφωνησω...
Οι αποψεις μπορει να παραμενουν, αλλα σου δινεται η δυνατοτητα
να προσπαθησεις να καταλαβεις και τους αλλους.

www.myhoroscope.gr

09/01/2006, 13:42:21

Ναι angi, παρακολουθώ, και σήμερα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί χθες μεταξύ πολλών εδώ, φίλων και αγαπημένων που βρέθηκα πλάι τους είχα την τύχη να κερδίσω να αποκτήσω, το φλουρί της πίττας.
Σαν παιδί έκανα από τη χαρά μου. Μιά καλή χρονιά λοιπόν με συναντήσεις ψυχής και ηρεμία λόγου και πράξεων, κυρία Ζυγίνα...
Μπροστά στο παρελθόν μπορείς να υποκλίσεις το κεφάλι σου,
αλλά στο μέλλον οφείλεις να σηκώσεις τα μανίκια σου...
Εσύ εγώ οι άλλοι. Οι πάντες...
Μιά διαρκής πάλη είναι η ζωή. Το ξέρουμε όλοι μας.
Εύχομαι μιά ζωή με λιγότερο κυνισμό...
Κυνικός είναι κείνος που οσφραίνεται μυρωδιά λουλουδιών, και κοιτάζει ολόγυρα ψάχνοντας φέρετρο...Ας ζήσουμε...Και αγαπώντας. Είναι φθορά η επίθεση έτσι δεν λένε. Αν και συχνά δεν μπορείς να την αποφύγεις...
Η αλήθεια είναι κόρη του χρόνου όχι του κύρους...
΄Ετσι απλά...
Με αλήθεια αγάπη ανωτερότητα όπως γράφει σε ένα έξοχο θέμα του ο φίλος και εκπληκτικός άνθρωπος lorenzo. O δημιουργός του φωτός...
Με ανωτερότητα.
ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ...

Καλημέρα.
Και σε εσένα ANGI...
Ευχαριστώ γιά την κάρτα. Δεν θα ήμουν ποτέ αχάριστη.
Θέλω να φύγω και δεν μπορώ.
Μιά ασημέναι χορδή, ή ένα αόρατο σχοινί χρυσό με ενώνει με τον εδώ του ΕSOTERICA ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΑΛΑΞΙΑ...
Σας χαμογελώ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 09/01/2006 13:45:26

angiΜέλος
09/01/2006, 14:31:29
Καλη χρονια και σε σενα Αφροδιτη!!
Επεσε και σε μενα το φρουρι φετος!
Συμμετειχα σε μια κοπη πιττας.
Περσι συμμετειχα σε 4 και κερδισα και τα 4!
Ηταν η χειροτερη χρονια της ζωης μου.

www.myhoroscope.gr

09/01/2006, 17:07:11
Angi συμφωνώ απολύτως με την προυπόθεση οι απόψεις των άλλων να είναι
δικές τους και όσο γίνεται πιο ειλικρινείς, επειδή διαφορετικά το μόνο που καταλαβαίνουμε είναι ο ανθρώπινος χειρισμός.
Το 2005 ήταν γενικά ένα δύσκολο έτος για πολλούς.
Πάει πέρασε...
Ελπίζουμε και προσπαθούμε για ένα διαφορετικό καλύτερο καινούργιο χρόνο.

Φιλικά

09/01/2006, 17:52:48
quote:
allzzaro
ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...ΧΑΧΑΧΑ.

Χαίρομαι που σου άρεσαν pixeldream...

Και θέλω να σας διαβεβαιώσω οτι ο σκοπός που τις έβαλα ήταν αφενός να εκτονώσω την ολη κατάσταση αλλά και να δώσω μια χιουμοριστική νότα...

Πρόσεξες το ύφος του τότε προέδρου..

Και την αντίδραση του εισαγγελέα .. σε οτι αφορά την ερώτηση...

Βρέ φιλαράκο.. εχω δηλώσει πολλές φορές.. οτι δεν θέλω να απενεργοποιούνται μέλη... οποια και αν είναι αυτά...
Γιατί δεν γίνεται μια προσπάθεια να τα βρείτε.. και χαλάτε τις καρδιές σας...

10/01/2006, 02:32:13
Γειά σας.
Καταρχήν, να εκφράσω τη χαρά μου, για την θετική διευθέτηση των όποιων εντάσεων, που υπήρξαν με την ΑΦΡΟΔΙΤΗ.
Ουσιαστικά, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το παρόν θέμα παρέμεινε ενεργό, όπως γράφω και σε προηγούμενο μήνυμά μου στο θέμα αυτό.

Ζήτησα ωστόσο στην πορεία, από τον PixelNightmare να θέσει οργανωμένα τα όποια ερωτήματά του. Είναι αλήθεια, πως η σκόρπια κατάθεσή τους, που αναμιγνύεται με αναφορές σε λόγια που είτε δεν ειπώθηκαν, είτε παρουσιάστηκαν αλλοιωμένα από τον PixelNightmare, καθώς και ο συνεχής βομβαρδισμός εικασιών, υποερωτημάτων και γενικά παραπόνων, δεν αποτέλεσε τον στόχο για να διατηρηθεί το θέμα αυτό ενεργό και εκτός των άλλων, καταντάει κάπως κουραστικό.

Η συζήτηση με τους όρους που έθεσες PixelNightmare

quote:
Μπορείς να ξεκινήσεις από όπου θέλεις.
Δεν είναι ολόκληρη λίστα αλλά μερικά πραγματάκια που επαναλαμβάνω.

Θα σου δώσω μια αφετηρία.
Γιατί να γίνει η συνάντηση;

Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση.
Όταν τελειώσουμε με αυτή θα συνεχίσω.

Δηλαδή τόσες μέρες που επαναλαμβάνομαι έφταιγε η έλλειψη λίστας ερωτήσεων;
Δεν με απασχολεί.
Σημασία έχει πως θα ξεκινήσει κάποιος διάλογος.

Θα μου επιτρέψεις να αυξήσω τον αριθμό των ερωτήσεων ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβω.

Θα ήθελα (αν το θέλουν) να μου απαντήσουν ο Δημήτρης και ο Dying_Incubus στις ερωτήσεις που τους έχω κάνει.

Αργότερα θα απαντήσω και στα σχόλια των υπόλοιπων μελών.

δεν μπορεί να γίνει, εφόσον όπως γνωρίζεις, και το θέμα αυτό είχε κάποιον άλλο σκοπό για τον οποίο έμεινε ενεργό, αλλά και διότι, αυτό θα ήταν αντίθετο στο γεγονός της απενεργοποίησής σου και της πρότασης που σου κάναμε για προσωπική συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε από κοντά, πολλά θέματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διαλεύκανση του ερωτήματος: Μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος μεταξύ εσένα και των forums, ώστε η συμμετοχή σου στις συζητήσεις να είναι δημιουργική για εσένα, αλλά και για τα forums;

Πριν λοιπόν απενεργοποιηθεί το θέμα αυτό, αλλά και ο λογαριασμός σου, θα κλείσω δίνοντάς σου μια απάντηση, στο μοναδικό σου τελικά ερώτημα.
Τα υπόλοιπα, από κοντά.

"ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;"

Διότι, πίσω από τα διάφορα nicknames υπάρχουν άνθρωποι και αυτό είναι που έχει πρωτίστως σημασία. Άνθρωποι που εάν έχουν από κοινού την καλή διάθεση για μια δημιουργική συνδιαλλαγή, τίποτε δεν τους εμποδίζει στο να μπορούν να διοχετεύουν την διαλεκτική τους διάθεση και σε φυσικό επίπεδο. Αυτό αποτελεί και μία ελάχιστη ένδειξη της μεταφοράς του λόγου σε πράξεις και ως τέτοια, έχει μεγάλη αξία και χρησιμότητα.

Καλό βράδυ εύχομαι σε όλους.
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται (καθώς και ο λογαριασμός του θεματοθέτη)

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

16/03/2004, 10:59:54
"Άσχετο";;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

zezmpergΜέλος
16/03/2004, 11:02:53
Σας χαιρετώ.
quote:

"Pώτα τον πρωτομάστορα που κλαίει στο γεφύρι
και το Σαμάνο που καλεί το για οίκτο πουλί
τα τσομπανάκια ρώτησε πού 'χουν τρανζιστοράκι
κι ακούν αναμετάδοση κάθε Kυριακή
ρώτα τον παραπόταμο π' αδειάζει στο ποτάμι
και το μαντήλι που γλυστρά πίσω απ τα μαλλιά
τον ποδηλάτη στη βροχή που τρέχει ρώτησέ τον
και τη γριούλα π' αρχινά να βγάζει και φτερά
κάνε και μια ερώτηση στου Oλύμπου τις χαράδρες
ρώτα τους δώδεκα Θεούς τους ταραχοποιούς
κι αν θέλεις περισσότερα ρώτα τους πεθαμένους
με λίγα λόγια και καλά τα ψυχοσάβατα
ρώτα… ρώτα…"

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Μέσα στα "σχετικά" ας πουμε κι ένα "άσχετο"
ή μάλλον ας το τραγουδήσουμε...

Σε χαιρετώ 1900.
Φυσικά και σε έναν Κυνικό διαμορφωτή του γραπτού λόγου, -όπως είναι ο πνευματικός πατέρας, πολλών συγγραφέων, Λουκιανός-, ταιριάζει και το ποίημα-στοίχος (για μένα άγνωστο), του Θανάση Παπακωνσταντίνου...

Έχεις δίκιο λοιπόν, μια που δεν έδωσα περισσότερη σημασία, στην ταύτιση του κειμένου του Λουκιανού για τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ (του), ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΉΣ... ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΖΕΙ -το κείμενο του Λουκιανού- ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ ΕΣΥ... με τα όσα θέλησα να σας παρουσιάσω για τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ...
Έτσι εάν κάποιους τους μπέρδεψα, σας ζητώ συγνώμη, μια που η πρόθεσή μου δεν ήταν ετούτη...

Ελπίζω λοιπόν να προχωρήσουμε πλέον στα posts για τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

glinaaeaΜέλος
16/03/2004, 17:12:36
Φίλοι μου, γειά σας.
Στην πρότασή μου είδα ότι προκλήθηκαν αντιδράσεις αντίθετες από αυτές που θα έπρεπε.
Αγαπητή Zadok, μάλλον δεν κατάλαβες κάλά και σε δικαιολογώ κάπως γιά την αντίδρασή σου. Δεν είχα προσέξει καν αν ειχες κάνει σχετικό σχόλιο γιά τον μοναχισμό. Αυτό το είπα θέλοντας να τονίσω ότι το εσωτερικό μονοπάτι ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ μοναχισμό και κάποιες άλλες ενέργειες που ίσως να μην είναι απαραίτητες. Αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει μοναχισμό πιστεύοντας ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, είναι δική του επιλογή και όχι λάθος. Δεν απαιτείται όμως. Αυτό που προσπάθησα να κάνω είναι το εξής: πολλοί άνθρωποι πιστεύω ότι πράγματι ενδιαφέρονται να βρούν το εσωτερικό μονοπάτι αλλά ΑΝ αυτά που ακούουν και αυτά που ξέρουν, τους δείχνουν ένα μονοπάτι ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ, τότε φυσικό είναι να αισθάνονται μιά αδυναμία για τον εαυτόν τους και το αποτέλεσμα θα είναι να παρατήσουν την προσπάθεια προτού καν ξεκινήσουν. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να είχα το βάρος αυτό στην συνείδησή μου, το να αποκλειστεί έστω και μόνο ένας άνθρωπος από το εσωτερικό μονοπάτι επειδή είπα κάτι που δεν έπρεπε. Μπορεί να ήταν σωστό αλλά να το είπα σε λάθος στιγμή ή δεν θα έπρεπε ακόμα να το πώ.
Απλά ήθελα να επισημάνω ότι ο εσωτερικός δρόμος είναι σχετικά πιό ευκολος απ ότι είναι βασικά γνωστός και ακόμα πιό ευκολος όταν έχουν επισημανθεί τα τί πρέπει να κάνει και τί όχι. Ποτέ δεν άφησα να εννοηθεί όπως υσχηρίστηκε κάποιος σε κάποιο post ότι πρέπει κάτι τι (οτιδήποτε) πρέπει να δωθεί έτοιμο στον καθέναν. Στον καθέναν ανήκει και θα αποδώσει η ατομική προσπάθεια.
Αγαπητέ Καραισκάκη, ένα μεγάλο ΕΥΓΕ από εμένα τον μικρό γιά την φιλότιμη προσπάθειά σου. ΣΥΝΕΧΙΣΕ. Φίλε μου ΔΕΝ παιρνιέμαι γιά θεός ή πολύξερος ή παντογνώστης.Δεν προσπαθώ να επιβάλλω τίποτε σε κανέναν. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να επισημάνω μερικά ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΤΑ
τα οποία ένας που αναζητεί, δεν χρειάζεται να τα έχει βάρος και εμπόδιο. Ένα από αυτά το οποίο θα μπορούσες να εντάξεις μέσα στούς κανόνες που ερευνάς, νομίζω ότι είναι το αρνητικό ΕΓΩΙΣΜΟΣ. Ο ΣΩΣΤΟΣ εσωτεριστής πρέπει εν όσο προχωρά στο μονοπάτι το εσωτερικό, πρέπει σιγά-σιγά να αποβάλλει όλο και περισσοτερο τον εγωισμόν του από όλες του τις μορφές. Επομένως ΣΩΣΤΟΣ εσωτεριστής δεν έχει το δικαίωμα να ονομάζεται αυτός που είναι εγωιστής και πολύ περισσότερο αυτός που διατηρεί αμείωτον και αμμέριστον τον εγωισμόν του. Και αυτό γιατί εξ αιτίας του εγωισμού του ή δεν έχει βρεί τον σωστό δρόμο, ή ακόμα και αν έχει προχωρήσει λίγο, ο ίδιος του ο εγωισμός τον έχει σταματήσει χωρίς να προχωράει.
Σε σχέση με τις σελίδες και άλλα topic, έχουμε τους πιό πολλούς αναγνώστες (κοντά 2300). Εγώ θέλω να τους σεβαστώ και δεν θέλω να τους ξενίσω κάνοντας αγώνα με κάποιους άλλους, γιά το ποιός έχει τις πιό πολλες γνώσεις και το από πού τις πήρα. Όλες οι γνώσεις είναι μόνον γιά αυτόν που ακολουθεί το μονοπάτι και μόνον γιά αυτόν, και μόνο αυτός έχει δικαίωμα να τις κερδίσει.Ας τον αφήσουμε λοιπόν να τις βρει μόνος του. Εμείς ΔΕΝ έχουμε κανένα δικαίωμα να τον καθοδηγήσουμε και να του υποδείξουμε κάποιο μονοπάτι το οποίο ακολουθόντας το να φθάσει στον σωστό δρόμο και συγκεκριμένα το μονοπάτι που ακολουθήσαμε εμείς και που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο (γιατί αυτό συγκεκριμένα το πιστεύουμε εμείς, όμως ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ). Και ίσως να μην είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος, εφόσον γι αυτόν κάποιο άλλο να είναι το πιό κατάλληλο.
Ας σεβαστούμε τις προσπάθειες και την θέληση του φίλου μας Καραισκάκη.
Ας δείξουμε όλοι μας ότι ενώ θέλουμε να ονομαζόμαστε εσωτεριστές ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ και κάποιες αρετές που προείπαμε σε προηγούμενες συμμετοχές, σαν πραγματικοί εσωτεριστές.
Φιλικότατα.

Edited by - glinaaea on 16/03/2004 17:14:37

16/03/2004, 17:29:36
καλησπερα...
εχω καποιες αλλες αποψεις πανω σε αυτα που εκφραστηκαν σε αυτες τις 7 σελιδες...
και ξεκινω...

quote:
"Εσωτεριστής είναι αυτός που αναζητά την γνώση, και την ψάχνει οπουδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να τη βρει χωρίς να περιορίζεται από κάποιες κατεστημένες απόψεις από οποιοδήποτε πλαίσιο. Αποδέχεται κάτι μόνο εφόσον το κρίνει ο ίδιος σωστό."

quote:
Ο εσωτεριστής είναι ελεύθερος,απαλλαγμένος από πάθη,από ελατώματα χαρακτήρα,που απλόχερα του μοίραζε το περιβάλλον του.Αλλιώς δεν δύναται να ειναι εσωτεριστής.

quote:
Λοιπόν σύμφωνα με τα λεγόμενα σας :
1) Ο Εσωτεριστής δεν φυλακίζει τη σκέψη του σε δογματισμούς.
2) Ο Εσ. δεν είναι φανατικός
3) Ο Εσ. προσπαθεί να ανακαλύψει τη γνώση και την αλήθεια.
4) Ο Εσ. προσπαθεί να ενισχύσει το εσωτερικό του κριτήριο.

quote:
Ο εσωτεριστής καλλιτέχνης,δεν αποσκοπεί σε προσωπικά οφέλη.
Δεν έχει ατομικά συμφέροντα ,ούτε βάζει σκόπο του το αποτέλεσμα του μόχθου του.
Πάλλεται μέσα του η θεία πνοή,το θείο πνεύμα.Εκπέμπει τελειότητα που και πάλι πλησιάζει το θείο.Τελειότητα και αγάπη.Ψυχική απελευθέρωση.
Τί δεν έχει ο εσωτεριστής:
Δογματισμό,μισαλλοδοξία,προκατάληψη,δεισιδαιμονία,σπίλωση,θρησκευτικό φανατισμό,εγωισμό,σκοπιμότητα.

quote:
Μιά απάντησή μου : Πραγματικοί εσωτεριστές είναι ΟΛΟΙ όσοι ασχολούνται μέ θέματα τα οποία ξεπερνούν κάποια πεπερασμένα υλικά και καθημερινότητας μοτίβα.

quote:
Εσωτεριστής:
Είναι αυτός που αφουγκράζεται->επεξεργάζεται->κρίνει-->και προχωρά ακούραστα και ανεπιρέαστα απο "εξω" παράγοντες μέσα στη σιωπή..
Έτσι τον αντιλήφθηκα...
Για εμένα είναι αυτος που έχει καταφέρει απο το δικό του προσώπικο δρόμο να ονομαστεί εσωτεριστης αλλα δεν θεωρεί οτι του αξίζει αυτή η τιμή...

quote:
Χωρίς γερές βάσεις ηθικών αξιών, φίλοι μου, τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί για τον άνθρωπο.

quote:
Το πρώτο στάδιο είναι η κίνηση, ψάχνω, βρίσκω, μελετώ. Εδώ υπάρχει ενθουσιασμός.
Το δεύτερο στάδιο είναι η ανάλυση, η σύγκριση και η επιλογή. Εδώ υπάρχει προσοχή και επιμέλεια.
Το τρίτο στάδιο είναι η σύνθεση/συγχώνευση και η εμβάθυνση. Εδώ υπάρχει η άμεση επαφή με την ουσία της γνώσης.

μου φαινεται οτι εσεις δεν μιλατε για ανθρωπους,ο εσωτεριστης ετσι οπως τον περιγραφετε ειναι ενας ημιθεος...
η καλυτερα ειναι ο ιησους,ο απολλωνας,ο βουδας κτλ...
ξερετε κανεναν τετοιον στην προσωπικη σας ζωη?ή απλα τον φανταζεστε?
ετσι ειναι ιδανικος απλα?

ο φανατικος ας πουμε που αντιλαμβανεται καποια στιγμη τον φανατισμο του και προσπαθει να συνελθει δεν ειναι εσωτεριστης?
και οταν μιλατε οτι παλευει για την ανθρωποτητα και δεν εχει προσωπικα οφελη το εννοειται?ο εγωισμος του ανθρωπου παραμενει τουλαχιστον μεχρι να αγγιξει το βραχμα...μεχρι τοτε δεν ηταν εσωτεριστης?
αλλωστε μεγαλυτερος εγωισμος απο το να προσπαθεις να καταστρεψεις τον εγωισμο σου δεν υπαρχει...

οσο για το εσωτερικο κριτιριο ειναι αυτο που διαμορφωνεται απο το εξωτερικο και αντιστροφα συν μια μικρη φλογα ξεχωρη απο τα δυο τουτα που εχει ο καθενας μεσα του...

οσοι εχουν διαβασει τον Εσσε "σινταρτα" θα δουν ξεκαθαρα οτι ακομα και αν εχεις γεννηθει μεσα στην πνευματικη ζωη και το σωμα ειναι εξαγνισμενο και η νοηση εξασκημενη θα χρειαστει ο ¨"εσωτεριστης"
να πεσει στην "ακολασια" στην ταπεινωση και στην εξαθλιωση στον χωρις στοχο υλισμο...
που τα ειδατε γραμμενα ολα αυτα που λετε?

δηλ ο παππους μου που ηταν τσαγκαρης και δεν ηξερε τιποτα απο ολα αυτα...αλλα εκανε μια απλη ζωη ειναι "συνιθισμενος"?
ωραια διακριση αυτη και μετα λετε για το οτι δεν κανει διακρισεις...

ρε παιδια ας σοβαρευτουμε λιγο...
καθε πορεια ενος ανθρωπου ειναι εσωτερισμος-εξωτερισμος
απλα ο καθενας φτανει μεχρι εκει που πρεπει να φτασει στον κυκλο της ζωης του...

και κατι ακομα για την αγαπη...οπως ειπε και η μπλαβατσκη αλλο να αγαπας συμπαντικα και αλλο να εισαι π.χ μητερα...ποσους θα σκοτωνες στην προσπαθεια σου να σωσεις το παιδι σου γιατι το αγαπας?
εσεις αγαπατε παγκοσμια?με ανιδιοτελεια?
εγω παντως οχι...

και ο χιτλερ εσωτεριστης ηταν....χωραει στα γραφτα σας?αν ναι που ειναι?

τελος να δηλωσω αφου ειναι της μοδας...
δεν ειμαι εσωτεριστης...
ευτηχως η δυστηχως ειμαι ο Ryche και η θρησκεια μου ραιχ-ισμος
...

μου φαινεται οτι απλα αυτοι που ψαχνουν ηρωες και
δεν ειναι οι ιδιοι μιλανε για τους εσωτεριστες...
γιατι ο ασχετος μαθαινει
ο γνωστης μιλα για τον εσωτεριστη
και ο αν-θρωπος
σιωπα...

μακια σε ολους σας...

quote:
Δάσκαλος.
Τελικά υπάρχει δάσκαλος στο εσωτερικό μονοπάτι ή όχι;
Θα θέσω το ερώτημα ως εξής: Υπάρχει άνθρωπος (περιορίζομαι στον άνθρωπο αν και περιλαμβάνονται όλα τα όντα), που να μην οδηγήθηκε σε ΚΑΘΕ επόμενο βήμα του από κάποιον δάσκαλο; Σίγουρα ΟΧΙ. Από το ξεκίνημα της ζωής του κάθε ανθρώπου και μέχρι το τέλος της ζωής του, πάντα κάποιος δάσκαλος θα τον οδηγεί στο επόμενο βήμα του. Οι δάσκαλοι που τον οδηγουν (ξεκινόντας από την αρχή) είναι ,η μητέρα, ο πατέρας, τα αδερφια του, ο δάσκαλος/α στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, Γυμνάσι, Λύκειο, ανώτερες σχολές κ.λ.π., οι φίλοι οι γνωστοί, οι άγνωστοι, το περιβάλλον, κ.ο.κ.
Εφ όσον λοιπόν σ ολη μας την ζωή υπάρχει πάντα κάποιος δάσκαλος γιά κάθε επόμενο βήμα μας, είναι δυνατόν, στό πιό σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, στο κομμάτι του εσωτερικού δρόμου ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ;;

οπως ειπε ο Ντεκαρτ οταν τον ρωτησαν γιατι δεν ακολουθει αυτα που λεει στην καθημερινη του ζωη εκεινος απαντησε...
Οταν σε ρωταει καποιος μια διευθηνση,εσυ απλα του λες,δεν πας μαζι του...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

16/03/2004, 20:10:01
quote:
καθε πορεια ενος ανθρωπου ειναι εσωτερισμος-εξωτερισμος

16/03/2004, 20:52:39
Προφανώς δεν πρόκειται να βγει κανένα συμπέρασμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοια αρνητική αντιμετώπιση σε αυτούς που ζητάν να μάθουν. Εντάξει μπορεί να λέμε αερολογίες, αρλούμπες, υπερβατικές θεωρίες, αστειότητες, αλλά η απάντηση κάποιου που θεωρεί ότι γνωρίζει ή τέλος πάντων κάτι θέλει να προσφέρει πρέπει να είναι τέτοια που να φέρνει τον άλλον πιο κοντά στο μονοπάτι, να τον καθοδηγεί και όχι να του δίνει μια σφαλιάρα και να τον ξαποστέλνει. Πολύ αρνητικό είναι το κλίμα.

zagreasΜέλος
16/03/2004, 22:02:48
Aγαπητοι φιλοι για σας.
Παρακουλουθω απο την αρχη τα γραφομενα σε αυτο το τοπικ, και ειμαι ευχαριστημενος απο τις περισοτερες αποψεις
που εχουν εκτεθει εδω.

Αλλα μηπως ειναι καιρος να περασουμε απο την θεωρια στην πραξη?

Θα ηθελα να μαθω αν καποιοι απο σας ειχαν εσωτερικες εμπειριες, αλλα προπαντων τη μεθοδο που ακουλουθησαν
για να φτασουν σ αυτες?

Απο την αλλη μερια προβληματιζομαι αν θα επρεπε να γινει κατι τετοιο, γιατι ξερω οτι οι περισοτεροι που μας διαβαζουν
ειναι παιδια, και δεν αναφερομαι μονο στην ηλικια.

Σας χαιρετω

999

ΚαραϊσκάκηςΝέο Μέλος
17/03/2004, 00:51:13
Καταρχήν θα ήθελα να παρέμβω σε σχέση με την ερώτηση του μέλους Zagreas όπου αναφέρεται στο πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη. Είναι πολύ καλή η απορία και ο προβληματισμός αλλά θα παρακαλούσα όλους να μην παρεκλίνουμε απότο θέμα μας και να μην αρχίσουμε να εξιστορούμε διάφορες ιστορίες ο καθένας, όχι γιατί δεν είναι αξιόλογες αλλά γιατί δεν είναι αυτό το θέμα του topic.
Επιπλέον νομίζω ότι δεν θα ήταν πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη , το να συζητήσουμε επί αυτού του θέματος. Για την ακρίβεια , ο σκοπός του forum δεν είναι η πράξη αλλά περισσότερο η ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την αλληλοβοήθεια και την διαφώτιση μεταξύ μας. Είναι και αυτό μια πράξη αλλά δεν είναι η καθημερινή μάχη του Εσωτεριστή με τα ελαττώματά του.
Τώρα όσον αφορά την παρέμβαση του μέλους ryche : Συμφωνώ ότι όλοι αυτοί οι κανόνες , μοιάζουν πολύ μακρινοί για να τους πραγματώσει κανείς. Αυτό όμως είναι το σκεπτικό κάθε νόμου: Περιγράφει μια ιδανική κατάσταση την οποία ο καθένας μπορεί να πλησιάσει με τις δικές του προσπάθειες. Στο βαθμό που θεωρεί ότι τις πλησιάζει , μπορεί να δει αν ο ίδιος ακολουθεί σωστά το δρόμο του.
Τίποτα δεν απόλυτα λευκό ή μαύρο. Όλη η διαδικασία είναι η μετάλλαξη του μαύρου σε λευκό, όλοι βρισκόμαστε σε μια απόχρωση, και όλες οι έννοιες Εσωτεριστή ή όχι είναι σίγουρα σχετικές σε σχέση με ένα μέτρο σύγκρισης. Το σημαντικό όμως είναι να ακολουθείς ένα δρόμο , μια πορεία συνειδητά. Αυτό μάλλον είναι και το κριτήριο.
Είναι δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ κανείς.
Πάντως ανέφερες κατα τη γνώμη μου ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ κανόνα :
Πρέπει να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη ενός Εσωτεριστή΄. Δηλαδή να πράτει όσα λέει ή τουλάχιστον να προσπαθεί με ειλικρίνεια. Ειδάλως δεν είναι Εσωτεριστής αλλά σοφιστής (νομίζω ότι είναι μια βασική διαφορά τους).

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

17/03/2004, 01:18:32
quote:
Το σημαντικό όμως είναι να ακολουθείς ένα δρόμο , μια πορεία συνειδητά.

Και ο δικηγόρος του διαβολου:
Πως γίνεται όμως ν' ακολουθεις ενα δρόμο που εκ φύσεως δε μπορει να είναι προδιαγεγραμένος(;)

Ακολουθώ ενα δρόμο;
ή
Ανοίγω δρόμο;

Μάλλον είναι θέμα επιλογής.
Εσείς τι επιλέγετε;

17/03/2004, 01:32:51
γεια σου καραισκακη...
νομιζω φιλε μου οτι οι σοφιστες ειναι και αυτοι εσωτεριστες απλα δεν χωρανε στους κανονες που φτιαχνετε...
π.χ ο νιτσε εζησε οπως εγραψε?
δεν νομιζω...
μπορεις να τον αφαιρεσεις απο το στερεωμα της φιλοσοφιας?
εγω οχι...

οσο για τον δρομο που ειπε ο φιλος 1900
νομιζω οτι κανενας δεν διαλεγει δρομο απλα
γιατι δεν υπαρχει...
ο καθενας βδιζει στο μονοπατι του και αυτο χτιζεται
σε καθε βημα της ζωης του...
ολοι λοιπον για μενα ειμαστε στην ατραπο μας...

μα δεν μου απαντησατε ο Χιτλερ ηταν εσωτεριστης;

να στε καλα

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

zagreasΜέλος
17/03/2004, 15:05:55
Αγαπητε καραισκακη.
Γραφεις
<να μην αρχίσουμε να εξιστορούμε διάφορες ιστορίες ο καθένας,>

Τωρα εμενα γιατι μου ερχεται στο μυαλο η γνωστη ιστορια με τον ελεφαντα που μερικοι Ινδοι εξεθεταν μεσα σε ενα σκοτεινο
δωματιο.Πολλοι μαζευονταν για να τον δουν αλλα, καθως το μερος ηταν πολυ σκοτεινο για να τους επιτρεψει να δουν τον
ελεφαντα, τον αγγιζαν με τα χερια τους για να αποκτησουν καποια ιδεα για το ζωο. Ο ενας επιασε την προβοσκιδα του
και ειπε πως το ζωο εμοιαζε με σωληνα, αλλος επιασε το αυτι του και ειπε πως πρεπει να ηταν σαν μια
τεραστια βενταλια, αλλος το ποδι του και ειπε πως ηταν σαν μια στηλη, αλλος την ραχη του, και διακηρυξε
πως το ζωο πρεπει να ηταν σαν τεραστιος θρονος.

Το ιδιο θαρω συμβαινει και με εκεινους που επιχειρουν να εκφρασουν το ποιος ειναι ο πραγματικος εσωτεριστης.

Για μενα πολυ απλα, πραγματικος εσωτεριστης ειναι αυτος ο οποιος εχει εσωτερικες εμπειριες.

Τωρα σαν δημιουργο και συντονιστη αυτου του τοπικ, πρεπει να σεβαστουμε την προτροπη σου.

Σε χαιρετω

999