- Σχετικά με τις προσκλήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Το θέμα έκλεισε, ακριβώς στο σημείο που είχε αρχίσει να ξαναπραγματεύεται τον αρχικό του σκοπό. Την πρόσκληση μελών.
Παρότι κάποια μέλη έχουν έστω κάποια αντίθετη άποψη σχετικά με το περιεχόμενο των εκπομπών, δεν θα ήθελα να μείνει αυτή η συζήτηση εδώ, αφήνοντας το βάρος των αρνητικών εντυπώσεων αόριστα σε χρήστες αυτού του φόρουμ.
Ομολογώ οτι τι ύφος των απαντήσεών μου υπέλθαλψαν μια προτροπή πρός το χαβαλέ.
Δεν έχω καμία προσωπική αντιδικία με τους δημιουργούς, συντελεστές ή και καλεσμένους τέτοιων εκπομπών.
Καλά κάνουν και υπάρχουν. Όπου, όποτε και όσο συχνά θέλουν.
Η διάθεση όμως για χαβαλέ μου δημιουργήθηκε, επειδή η γενικότερη εντύπωση που μου άφησαν εκπομπές είχαν αυτή τη γεύση χαβαλέ.
Η θεματολογία των εκπομπών είναι επιρεπής σε δαιδαλώσεις. Αρχίζοντας ένα τέτοιο θέμα, ας είναι και τα "Ιερά Τρίγωνα", ευκολα χάνεται κανείς σε παραπλήσια και συσχετιζόμενα θέματαή βρίσκει συσχετισμούς κατά τη γνώμη του.
Αντλώντας τις εντυπώσεις μου από ανάλογες και συκρίσιμες συνευρέσεις των λεγόμενων ερευνητών, μπορώ να πώ ελαφρία καρδία, οτι τα αποκομιζόμενα ωφέλη για τον μέσο τηλεθεατή ήταν μάλλον δυσανάλογα των προσδοκιών. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό, ίσως να είναι υποκειμενικό.
Η διάθεση των καλεσμένων, οι αναμεταξύ τους κόντρες, λογομαχίες και αντιπαραθέσεις δεν διαφέρουν και πολύ απ αυτά που συμβαίνουν συχνά πυκνά εδώ.
Η βαθιά ασέβεια για τον λόγο και την άποψη του άλλου, που δεν αφήνει κανέναν τελικά να ολοκληρώσει τον λόγο του από τις βολές των διαφωνούντων, είναι μεν διαδεδομένη και εδώ, μόνο που στο τεχνικό μέσο διαδυκτιακό φόρουμ, γίνεται η διακοπή πιό δύσκολα.
=Εκτώς σπάνιων περιπτώσεων, που ανάμεσα σε δύο καταθέσεις σκέψεων θα μεσολαβήσει ένας χείμαρος λογοδιάρροιας πάνω σε άσχετα θέματα. Ή οι γνωστές αντιπαραθέσεις.
Καταλήγοντας, άσχετα άν το περιεχόμενο των συζητήσεων είναι αληθοφανές, ρεαλιστικό ή κοντά σε αυτό που θέλει να αποδεκτεί υποκειμενικά ο καθένας, το όλο επιχείρημα σκοντάφτει συχνά στον τρόπο με τον οποίο εξωτερικεύονται οι συμμετέχοντες.
Άν δημιουργούν οι ίδιοι την ατμόσφαιρα "πάρτυ", τότε μην απορείτε και προπάντων μην προσβάλεστε οταν σας αντιμετωπίζουν και έτσι. Δεν θέλω να υπονοήσω οτι όλα και όλοι είναι ίδιοι, γι αυτό και απέφυγα να χρησιμοποιήσω ονόματα και διατυπώσεις, που υποδικνύουν συγκεκριμένους ή και κάποιες κορώνες που έκαναν ακόμα και τον Τύπο να ασχοληθεί με αυτές.
Με τη ειλικρινή διάθεση για επικοδομητική κριτική,
μια ευδιάκριντη φωνή από το κατα τα άλλα ανώνυμο πλήθος.
Και έτσι ακριβώς επιθυμώ να παραμείνω.
* * * Άλλο τι φαίνεται και άλλο τι είναι * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ALTER.
ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ , ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ.
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ, ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΤΡΟΦΗ.
ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΑΛΩΣΤΕ T.V. ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
Και φυσικά απέναντι στον οποιονδήποτε και στην οποιαδήποτε κατάσταση. Η αέναη διάθεση κριτικής χωρίς σκοπό βελτίωσης και εξέλιξης, ουσιαστικά "κριτική μόνον για την κριτική" είναι κατά την γνώμη μου ένα από τα αποτελεσματικότερα "χαπάκια προβατοποίησης" που μας έχουν σερβίρει οι Δυνάστες των Συνειδήσεων. Είναι χρέος μας και κέρδος μας να το καταλάβουμε αυτό και να βγούμε από αυτήν - και από άλλες - παγίδες.
Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον ταλαίπωρο αυτόν κόσμο που ζούμε, θα τον κάνουμε καλύτερο και θα δώσουμε και την ευκαιρία στον εαυτό μας να σκεφτεί ανεμπόδιστα, πιο ελεύθερα, στον "καθαρό αέρα" της δικής μας "Ατομικής" επιλογής, Ιδανικών και Σκοπών Ζωής. Και όχι βουτηγμένοι μέσα στα βρώμικα νερά και στα αποπλύματα που κάποιοι άλλοι θέλουν να μας κρατούν και μάλιστα με την χαιρέκακη αίσθηση ότι μας έχουν πείσει κιόλας - εμάς, τα ανάξια λόγου αναλώσιμα υλικά για τα αντεξελιγκτικά τους σχέδια - ότι είμαστε ελεύθεροι... ![]()
Σε κάθε πράγμα είναι πρέπον και ταιριαστό με την φωνή της εσωτερικής μας φύσης να βλέπουμε ξεκάθαρα τα Θετικά στοιχεία και να μην εμμένουμε πολύ - και ιδεοψυχαναγκαστικά - στα αρνητικά, παρά μόνον για να τα γνωρίσουμε, να τα επισημάνουμε και να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις βελτίωσης γι'αυτά.
Νομίζω πως και οι προλέγοντες σε αυτό το θέμα συμφωνούν στο ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές που ασχολούνται εσχάτως με κάποια από τα ζητήματα της θεματολογίας μας, έχουν τουλάχιστον να προσφέρουν(πέρα από τα οποιαδήποτε κίνητρα δημιουργίας τους) κάποια - νομίζω αρκετά -θετικά στοιχεία στον τηλεθεατή. Σίγουρα και αρκετά φαιδρά και σχετικά ανούσια, ίσως και παραπλανητικά μερικές φορές. Όμως έτσι είναι τα πράγματα. Δεν γίνεται να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων με "φωνασκίες". Αυτό που χρειάζεται είναι η αίσθηση σκοπού, η ειλικρινής διάθεση για δημιουργική συμβολή και η συνεχής κατάδειξη των πραγμάτων που επιδέχονται βελτίωση, όμως πάντα με προτεινόμενες λύσεις, εφικτές και έξυπνες.
Είναι οπωσδήποτε καλύτερο για το "τηλεοπτικό τοπίο" να καταλαμβάνεται χώρος και χρόνος που θα άνηκε πιθανότατα σε εκπομπές και πονήματα χαμηλού επιπέδου και ποιότητας από εκπομπές που ασχολούνται με θέματα μεταφυσικής, ανεξήγητου κ.λπ. Όσο δυναμώνει το "ρεύμα"(κομμάτι του οποίου σίγουρα είναι και αρκετοί Επισκέπτες, Φίλοι και Μέλη μας) και το ενδιαφέρον τόσο και μεγαλώνουν οι πιθανότητες για την ύπαρξη νέων γενιών εκπομπών με μία πιο ολοκληρωμένη και πιο βαθιά θέαση των θεμάτων της Μεταφυσικής Έρευνας και της Εσωτερικής Πορείας! Εκπομπών με το πλέον γνήσιο ενδιαφέρον από τους συντελεστές τους, με διάθεση πραγματικής έρευνας και υπηρεσίας προς τον τηλεθεατή(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι εκπομπές αυτές δεν θα έχουν κέρδη, ίσως να έχουν και πολλά περισσότερα, απλά δεν θα "καίγονται" στον "βωμό" του κέρδους και των εντυπώσεων), με διάθεση Αναζήτησης και αξονικά στοιχεία στοχευμένης και σαφούς Αναζήτησης.
Τα παραπάνω πιθανολογώ(
) ότι θα ακούγονται κάπως ουτοπικά σε αρκετούς. Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως η δική μας εντύπωση(της ομάδας των Συνεργατών του ESOTERICA) είναι πολύ διαφορετική. Και σαφώς δεν είναι μόνον εντύπωση, ούτε κάποιου είδους "ευσεβής πόθος". Στηρίζεται σε απτά και αντικειμενικά στοιχεία, προϊόντα ενδελεχούς έρευνας των στοιχείων που συνθέτουν αυτό που λέμε "ραδιο-τηλεοπτικό χώρο", καθώς και πάμπολλων συζητήσεων και "τριβών" με ανθρώπους της ηλεκτρονικής δημιοσιογραφίας, "χαμηλόβαθμους" και "υψηλόβαθμους". Μέχρι τώρα, και μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, έχουν γίνει στο ESOTERICA δύο προτάσεις για ανάληψη σειράς τηλεοπτικών εκπομπών, απολύτως σχετικές με τα πεδία Έρευνας του Τόπου και χωρίς εμείς να προωθήσουμε εκ των προτέρων καμία ανάλογη πρόταση ή να έχουμε κινηθεί προς αυτήν την πλευρά. Η πολύχρονη παρουσία του ESOTERICA, η ποιότητα της ύλης και των απόψεων και το έργο του σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής του ήταν αρκετά για να προσελκύσουν ένα τέτοιο ενδιαφέρον... Η μία μάλιστα είχε εισέλθει σε πιλοτική φάση δημιουργίας(μάλλον κάποια παλαιότερα Μέλη το γνωρίζουν ήδη). Με δική μας πρωτοβουλία διακόψαμε τη διαδικασία καθώς αισθανθήκαμε ότι η τότε δύναμή μας δεν θα ήταν αρκετή για να φέρουμε εις πέρας, στον βαθμό ολοκλήρωσης και με τα ποιοτικά κριτήρια που έχουμε θέσει, και αυτήν την προσπάθεια χωρίς να διακινδυνέυσουμε τον Βασικό μας Άξονα που είναι, και θα είναι πάντα, το Διαδικτυακό μας περιβάλλον με τους διάφορους τομείς του. Αν είναι κάτι να γίνει θα δοθεί ξανά η δυνατότητα, όταν τα στοιχεία που θα συντελέσουν ή θα συμβάλουν σε αυτό θα είναι πιο έτοιμα. Ο Χρόνος και η Ευκαιρία είναι πάντα με το μέρος των Πνευματικών ανθρώπων και των Πνευματικών Προσπαθειών. Η εξυπνάδα από την δική μας πλευρά(εννοώ όλους μας που συμμετέχουμε σε αυτήν την Κοινότητα Αναζήτησης) είναι να κατανοήσουμε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή. Η μεγάλη δυσκολία είναι να μην χάσουμε ούτε στιγμή από τα μάτια μας το Σκοπό μας και να έχουμε ικανότητα να συνεχίσουμε πάνω στον δρόμο που οδηγεί σε αυτόν.
Πολύ πρόσφατα είχα πει ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ, την βοήθεια των Φίλων μας, τη δική σας βοήθεια. Ας καταβάλλουμε μία μεγαλύτερη προσπάθεια να μην δίνουμε χώρο σε δικές μας τάσεις συμπεριφορών που είναι μη-δημιουργικές και να δημιουργήσουμε χώρο στην Έρευνα, στην Εσωτερική Αναζήτηση, στην ουσιαστική Μελέτη των Μεταφυσικών και Ανεξήγητων φαινομένων. Ας περιθωριοποιήσουμε στοιχεία παντελλώς ξένα με τις σκοπιμότητες και την νοοτροπία αυτού του χώρου και ας μην δίνουμε περισσότερη σημασία από αυτήν που ταιριάζει στα κελεύσματά τους, ακόμη και αν οι "φωνές μας ξεκουφαίνουν" - αυτά δεν είναι τίποτα παρά μία "επίφαση ύπαρξης", πραγματική Ζωή δεν διαθέτουν. Ας λειτουργήσουν, όσοι νιώθουν την ανάγκη αυτή και συγκατατίθονται στους Σκοπούς και στις Αρχές της Κοινότητας αυτής των Αναζητητών, ως Συν-Δημιουργοί, ως Συν-Εργάτες, ως Μεταρρυθμιστές προς το καλύτερο. Να αυξήσουμε τη Δύναμη μέσα μας και στο Περιβάλλον μας.
Έτσι θα προσελκυστούν ακόμη περισσότερα Δημιουργικά στοιχεία, Άνθρωποι, Ιδέες και Δυνατότητες. Και ο Χώρος θα διαθέτει πλέον μία δυνατή και στέρεη στήριξη, τέτοια που να μπορούμε να βασιστούμε και να προχωρήσουμε για περισσότερα και προπαντώς καλύτερα.
Επανερχόμενος στο θέμα των εκπομπών, πραγματικά πιστεύω ότι η εκπομπή του ALTER και του κου Χαρδαβέλλα έχει να παρουσιάσει πολύ περισσότερα θετικά πράγματα απ'ότι αρνητικά. Σαφώς, πολλά επιδέχονται μεγάλης βελτίωσης(και θα συμφωνήσω εδώ με αρκετά σημεία που αναφέρει ο αγαπητός Vril). Αυτό όμως είναι θέμα Διάθεσης των Συντελεστών και υφιστάμενων "Πόρων και Δυνατοτήτων".
Οι συντελεστές της εκπομπής(που συμμετείχαν στα Forum μας ή που διάβασαν τις Συζητήσεις μας) σίγουρα έχουν αρκετό δίκιο να αισθάνονται αρκετά απογοητευμένοι, ίσως και πικραμένοι(γιατί, ξέρετε, κάποιοι πιστεύουν πολύ σ'αυτό που κάνουν και όταν αυτό χλευάζεται, οι αντιδράσεις είναι ανθρώπινες και όχι κάποιας απρόσωπης μηχανής...) από ένα ποσοστό της συνολικής μας αντιμετώπισης σε μία ευγενική πρόσκληση που θα δικαιούνταν σίγουρα μίας αντίστοιχα ευγενικής απάντησης, ακόμη και αν αυτή θα ήταν κριτική... Βέβαια η αλήθεια δεν έχει ποτέ μόνον μία πλευρά. Είναι πάντα πολυπρισματική!
Γνωρίζουμε ότι και αρκετά τηλεφωνήματα υπήρξαν από Επισκέπτες και Μέλη του ESOTERICA σχετικά με αυτήν την πρόσφατη πρόσκληση και όπως φάινεται και κάποιες παρουσίες στο κοινό της εκπομπής.
Επίσης η αντιμετώπισή μας είναι πλέον σαφώς πιο ώριμη και με δημιουργική, καλοπροαίρετη, σκοπιμότητα(όπως ήδη έχει συμβεί εδώ). Τουλάχιστον από τα μέλη που αισθάνονται και είναι πραγματικά Μέλη... Και ευτυχώς αυτοί οι Άνθρωποι είναι πολλοί! ![]()
Χρειαζόμαστε την συμβολή τους, την φωνή τους, τις γνώσεις τους, την βοήθειά τους και την ηθική τους. Χρειαζόμαστε την ουσιαστική Συμμετοχή τους! Χρειαζόμαστε την Ένωση!
Όπως είπα και παραπάνω:
Ας τονίσουμε περισσότερο τα Θετικά!
![]()
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ADMIN ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ!
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
Πάντα είχα την αισθηση οτι ο "admin" είναι απλά ενα account με
σκοπό την ομαλή λειτουργία ενος υπολογιστικού συστήματος και όχι ένα πρόσωπο με απόψεις και συναισθήματα.
Επι του θέματος.
Και θα ξεκινήσω καταθέτοντας την άποψη μου πρώτα και μετά την τεκμηρίωση.
Δεν νομίζω οτι τέτοιου είδους εκπομπές προάγουν τίποτε άλλο πέρα απο την προσωπική ματαιοδοξία κάποιων "ερευνητών". Δεν νομίζω οτι προάγουν τον προσωπικό στόχο του καθενός απο εμάς για την αναζήτηση της εσωτερικής αλήθειας.
Η φύση της εσωτερικής αναζήτησης είναι τέτοια ωστέ δεν έχει τέλος. Πάντα μετά απο κάθε κορυφή που κατακτά κανείς βλέπει καινούριες κορυφές. Η πορεία αυτή είναι συχνά μοναχική. Προσπαθούμε όλοι να ανέβουμε το ίδιο βουνό, αλλα ο καθένας απο εμάς χαράσει το δικό του μονοπάτι. Αυτό δεν σημαίνει οτι ο οδοιπόρος είναι ακοινώνητος ερημήτης. Οι πορείες μπορεί να είναι παράλληλες για πολου απο εμάς αλλα σαφώς δεν ταυτίζονται. Αυτό σημαίνει οτι ο οδοιπόρος δεν είναι ακόλουθος. Βέβαια δεν αντέχουν ολοι τη μοναξιά της εσωτερικής αναζήτησης. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν την ασφάλεια του κοπαδιού και καταλήγουν να μήν είναι οδοιπόροι αλλά τουρίστες.
Και οι εν λόγω εκπομπές τι είναι ? Είναι διαφημήσεις για τουριστικά γραφεία. Κάθε "ερευνητής" που αναζητά "ακόλουθους" για να τονώσει την ματαιοδοξία
η και την τσέπη του "διαφημίζει" το μαγαζάκι του. Ο ένας φωνάζει "Εδώ οι καλοί εξωγήινοι !" ο άλλος υπόσχεται "Εδώ η υπέρτατη γνώση των αρχαίων !" ο τρίτος "Εδώ η επαναστατική φυσικη θεωρία !" ο τέτρατος "Εδώ το καλό δωδεκάθεο !".
(Ο πέμπτος δεν χρειάζεται να φωνάξει διοτι έχει εδώ και χρόνια το μονοπώλιο στη αγορά)
Κάθε άνθρωπος, ακόμα και ο πιο "απροβλημάτιστος" έχει σε κάποια φάση αναρωτηθεί "Ποιό ειναι το νόημα της ζωής". Και νομίζω οτι όλοι συμφωνούμε
οτι ο κάθε άνθρωπος βρίσκει ο ΙΔΙΟΣ ποιο είναι τελικά το νόημα για τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ζωή. TI προσφέρουν οι διαφημήσεις "Τουριστικών εξορμήσεων στη χώρα της μεταφυσικής" στο υπαρξιακό ερώτημα του "μέσου τηλεθεατή" (Δηλαδή του συνανθώπου μας που προσπαθεί να χαράξει το δικό του μονοπάτι) ?
Η απάντηση που δίνω εγώ είναι "Τίποτα". Αντίθετα τον αποροσανατολίζουν, και τον κάνουν να νομίζει οτι είναι αναζητητής. Και τον κάνουν να νομίζει οτι το νοημα θα το βρεί μέσα απο ευπεπτη (υπο)κουλτούρα που του χαιδεύει τα αυτιά 12 με 2 κάθε Σαββατο. Λοιπόν οχι εγώ την πορεία μου δεν θα την καταντήσω "Τριήμερη κρουαζιέρα με πολυτελές κρουαζιερόπλοιο στις εξωτικές Μπαχάμες". Καταλαβαίνω οτι ο καθένας εχει ένα μαγαζάκι και προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του, αλλα πρέπει να γίνει κατανοητό οτι υπάρχουν μερικά πράγματα που ούτε πουλιούνται ούτε αγοράζονται.
Μετα τιμής,
Αγγελος.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΟΧΙ ΩΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ALTER, ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΘΙΞΑΝ.
Ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΝΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, ΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΜΕ ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ.
ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΧΑΣΟΜΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ?
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΛΕΝΕ...ΤΟ ΤΑΔΕ SITE.....ΤΟ ΤΑΔΕ TOPIC...ΚΤΛ. ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΙΣΧΥΟΥΝ?
ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΟΥ PC!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΠΑΣ. ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ, ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ.
ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
Οι κακές συνήθειες πληρώνονται (δεν μπαίνω ποτέ στη ΘΕΡΑΠΕΙΑ και στο ΑΧΛΑΔΟΤΥΡΟ) αλλά ευτυχώς που υπάρχουν καλοί φίλοι να με ενημερώνουν για τέτοια όμορφα θέματα.
Τέλος πάντων κάλιο αργά παρά ποτέ...
Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι έχει δίκιο ο reptilesalonica για τον όρο Υπερ Αισθητηριακή Αντίληψη(ΕSP)... αν και αδόκιμος δυστυχώς αγαπητή zezmperg αυτός έχει επικρατήσει... ειλικρινά δεν ξέρω για ποιό λόγο...
Τώρα πάνω σε αυτό που είπατε ότι όλοι έχουμε την ικανότητα να θεραπεύουμε θέλω να πω ότι μάλλον είναι λάθος έκφραση... Μάλλον (είπα μάλλον μην πέσετε να με φάτε
) δεν έχουν όλοι την ικανότητα αυτή ή για να είμαι πιο ακριβής άλλοι την έχουν εντονότερα από άλλους, ή άλλοι την έχουν χωρίς να προσπαθήσουν να την αναπτύξουν... Εχω προσωπική πείρα επί του θέματος αν και είμαι παντελώς "αδιάβαστη" πάνω σε αυτό. Σε μια σειρά βιβλίων της TIME LIFE στην αγγλική (καμμία σχέση με το Lifetime book της φίλης zezmperg...αλλά τι σύμπτωση(?) κι αυτή!) είχα διαβάσει έναν τρόπο για να ανακαλύψει κανείς αν έχει αυτή την ικανότητα:
1.) Τρίβετε πολύ καλά-δυνατά τα χέρια σας μεταξύ τους για περίπου 1 λεπτό (σα να τα σαπουνίζετε...)
2.) Τοποθετείτε τις παλάμες σας στραμένες ώστε να βλέπει η μια την άλλη και ανοιχτές σε απόσταστη περίπου ενός μέτρου.
3). Προσπαθείτε σιγά σιγά να φέρετε κοντά την μια παλάμη με την άλλη.
Νοιώθετε κάτι?
Τι?
Σε ποιό σημείο (απόσταση)το νοιώθετε?
Κάντε αυτό το τεστ και επιστρέφω με απαντήσεις και περισσότερες λεπτομέρειες. Δε λέω περισσότερα για να είναι πιο αντικειμενικό το τεστ. Εστιάστε την προσοχή σας στα χέρια και αν νοιώσετε κάτι καταγράψτε το.
Περιμένω απαντήσεις από όλους τους συμμετέχοντες και θα πω περισσότερα...
Καλή σας μέρα φίλοι μου![]()

quote:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΡΦΕΑ ΚΑΙ ZEMPRERG EMAΘA THN TEXNIKH AYTH,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΑΝΑΣΑΙΝΩ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
Απο την μέθοδο Silva δεν είναι αυτό; Εκεί μου είχαν μάθει κι εμένα κάτι παρόμοιο το οποίο βέβαια το έκανα μερικές μόνο φορές και με έπιαναν πόνοι στο σώμα μου. Μετά άρχισα να βάζω προστασίες αλλά η αλήθεια είναι οτι και πάλι διακινδυνεύεις πολύ. Εαν είναι αυτό που λέω κάνεις μια βαθιά αναπνοή και κρατάς την ανάσα σου έτσι και κινείς και τα χέρια σου πολύ γρήγορα οραματιζόμενος την ενέργεια να κατεβαίνει και να επουλώνει το προβληματικό σημείο.
Φίλε Matrx σίγουρα θα σου πρότεινα να μην συνεχίσεις αυτήν την θεραπεία τουλάχισατον σε άλλους. Ευτυχώς ή δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν θεραπείες και θεραπείς και μερικές απο αυτές φτάνουν ακόμα και σε μυστικιστικές τελετουργίες με επικλίσεις πνευμάτων κ.λ.π. που είναι άκρως επικίνδυνες. Εαν θέλεις δοκίμασε βιοενέργεια αν και πάλι και αυτή μπορεί να αποβεί επικίνδυνη όταν κάνεις σε τρίτο. Πάντως είναι πολύ πιο ασφαλής και πιο δυνατή.
Για να αποφορτιστείς πάντως απο αρνητικές ενέργειες υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ένας τρόπος είναι απλά να βγάλεις τα παπούτσια και να πατήσεις ξυπόλυτος στο χώμα οραματιζόμενος οτι όλη η αρνητική ενέργεια πηγαίνει στην μητέρα Γη.
Επίσης ένας απο τους δυνατότερους καθαρισμούς είναι ο εξής:
Φαντάζεσαι οτι βρίσκεσαι σε μια χρυσή πυραμίδα η οποία όμως έχει ανοικτή κορυφή. Στις 4 πλευρές τοποθετείς νοητικά τον Αρχάγγελο Ραφαήλ, Ουριήλ, Γαβριήλ και Ζακχιήλ ενώ στην κορυφή φαντάζεσαι τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, αρχάγγελο της κάθαρσης. Φαντάσου λοιπόν να κατεβαίνει μια στήλη φωτός απο την κορυφή της πυραμίδας να μπαίνει μέσα σου και να βγάζει όλες τις βρωμιές πηγαίνωντας προς τον πηρύνα της γης. Σύντομα θα αρχίσεις να αισθάνεσαι πολύ καλά.
Παρακαλώ όμως όσους διαβάζουν αυτόν τον τρόπο καθαρισμού, να τον χρησιμοποίούν εάν θέλουν αλλά με σύνεση και απόλυτο σεβασμό διότι οι δυνάμεις και οι οντότητες που επικαλείται είναι πάρα πολύ ισχυρές. Η άσκοπη χρήση ή κατάχρηση τους δημιουργεί καρμικά προβλήματα.
Ευχαριστώ πολύ!
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

quote:
Νοιώθετε κάτι?
Τι?
Καλησπέρα Avallon, αυτό που αισθάνθηκα εγώ είναι σαν να υπάρχει μια στήλη ελαστικής ενέργειας μεταξύ των παλαμιών, και μάλιστα απο το κέντρο τους και τα σκροδάχτυλα. Φέρνοντας τα χέρια πιο κοντά ή πιο μακριά το αισθάνεσαι να βάζει αντίσταση στην αρχή αλλά τελικά κάνει την κίνηση που θέλεις. Μάλιστα όταν άνεβοκατεβάω το ένα χέρι απέναντι στο άλλο αυτή η ενεργειακή "τσίχλα" παίρνει το ανάλογο σχήμα.
Α, και επίσης φαίνεται να υπάρχει ένα πάρε - δώσε μέσα σε αυτήν την στήλη απο το κέντρο της μιας παλάμης στην άλλη.
Αυτά.
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

quote:quote:
Νοιώθετε κάτι?
Τι?
Καλησπέρα Avallon, αυτό που αισθάνθηκα εγώ είναι σαν να υπάρχει μια στήλη ελαστικής ενέργειας μεταξύ των παλαμιών, και μάλιστα απο το κέντρο τους και τα σκροδάχτυλα. Φέρνοντας τα χέρια πιο κοντά ή πιο μακριά το αισθάνεσαι να βάζει αντίσταση στην αρχή αλλά τελικά κάνει την κίνηση που θέλεις. Μάλιστα όταν άνεβοκατεβάω το ένα χέρι απέναντι στο άλλο αυτή η ενεργειακή "τσίχλα" παίρνει το ανάλογο σχήμα.
Α, και επίσης φαίνεται να υπάρχει ένα πάρε - δώσε μέσα σε αυτήν την στήλη απο το κέντρο της μιας παλάμης στην άλλη.
Αυτά.ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Φιλεναδίτσα Avallon δεν μας απάντησες.........
Περιμένουμε..........
Φιλάκια.

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Ξερει καποιος κατι να μου προτεινει;
Αν καποιος το εχει και μπορει να το διαθεσει με αμοιβη να το βγαλουμε φωτοτυπιες ή αν μπορει να το φωτοτυπησει και να μας το στειλει εναντι αμοιβης θα σας ημασταν υποχρεοι.
Στα Ελληνικά εξαντλημένο το κόβω, αν και θα το ξέρετε μάλλον ήδη αυτό.
Aν σάς κάνει όμως στα αγγλικά ιδού το βιβλίο ολόκληρο:
Tha ithela ti gnwmi sas..gia ena kainourio site.. pou anigei ta "ftera" ston Virtual kosmo mas..
[ *** ]
Sxolia-paratirisis sto email : [ *** ]
me 56k pstn ginete ekneuristiko to fortoma
I Stand Alone

διαβασα μαλιστα και ενα αρθρο του, που το βρηκα πολυ καλο! δεν ηξερα ομως οτι το site ηταν τοσο καινουργιο! ειναι οντως, η εσυ τωρα το ανακαλυψες?
(η σελιδα της λιλιθ στο *** ειναι το link, που εχω σαν λιλιθ! και αυτο ενα παρα πολυ καλο αρθρο επισης!)
λιλιθ η πρωτη γυνεκα
Edited by - λίλιθ on 17/04/2003 01:31:39
Κοίτα να δεις που με την πυγή κάνεις και αναπαραγωγή... ![]()
Ένα μόνο θα πω: Κώλαση το site αδελφοί μου! Κώλαση! ![]()
Και μη χοιρότερα...![]()
Μη δώτε το άγιον τοις κυσί μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων