- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πως το χει πεί ο Πλάτωνας απ'εκεί κάτω;
Τι έκανε ο εμπεδοκλής όταν δε τον καταλάβαιναν και είτε τον έβριζαν με το γάντι ή χωρίς γάντι, ή του έλεγαν διάφορα υποτιμητικά;
Τους κουνούσε το κεφάλι ή το δάχτυλο, για να δείξει τι αντίδραση προκαλούσαν τα λεγόμενα τους στον ίδιο.
quote:Α μπράβο!
YUGI-OH τα όσα αναφέρεις περι Ζ.Υ.Μ.Δ.Σ. Ο.Ε καταστάσεις στην ζωή σου,είναι πολύ ενδιαφέροντα και πιστεύω οτι πρέπει να τα συζητήσουμε κάπου με τα άλλα μέλη.
Απ'τα λίγα που γράφω σ'αυτό το κομμάτι, δες γενικότερα αυτές τις καταστάσεις μέσα από συμπεριφορές άγνοιας στις ανθρώπινες σχέσεις, τι ψυχολογικά παιχνίδια και μηχανισμούς επέκτασης του εγώ δημιουργούνται και διαμορφώνονται εσωτερικά, και τις υπόλοιπες ειδικές της περίπτωσης λεπτομέρειες που αφορούν εμένα, άστες σε μένα.
Είπαμε...άλογο κλάνει!
Η ουσία είναι ότι εμβαθύνοντας σ'αυτές τις καταστάσεις έρχεται η κατανόηση της άγνοιας και τα πολλά κενά της γνώσης της δικής μας και των άλλων, και τότε έρχεται και η πραγματική κατάσταση της αγάπης του είναι του δικού μας και των άλλων. Γιατί η άγνοια είναι που προκαλεί και Ζ.Υ.Μ.Δ.Σ. Ο.Ε. καταστάσεις ψυχολογικής εκμετάλευσης ανθρώπου από άνθρωπο,συμπεριφορές,λεγόμενα,κ.ο.κ.
Κατανοείς δηλαδή βιώνοντας όχι απλά σα σκέψη, ότι κι εσύ κι ο άλλος δε γνωρίζει.
Τότε δεν πληγώνεσαι και έρχεται επίγνωση να μην πληγώνεις.
Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ έγραψε ένα άριστο πόστ πιο πάνω!!!
Καμιά φορά που του την λένε επειδή σε μερικά του σχόλια ορισμένα λεγομένα τα εκλαμβάνουν ως "ειρωνεία", κατανοώ την αντίφαση που νοιώθει κανείς μέσα του, αλλά διακρίνω ότι ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ γνωρίζει πραγματικά γιατί το λέει με τον τρόπο που το λέει, διακρίνεται ότι είναι πραγματικός έσω γνώστης.
Τα εκλαμβανόμενα τσιγκλίσματα του είναι κατά κύριο λόγο αθώα λεκτικά ταρακουνήματα.
Αλλά αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε φαινόμενες αντιφάσεις απ'ορισμένους λίγους υπερτουνελίστες μυημένους διαλογιστικών ρευμάτων, αν τύχει να τους συναντήσει κανείς.
Μπορεί να παγώσει κανείς απ'το υπεργιγαντιαίο πνευματικό εγώ και την αντιφατικότητα της αυθεντίας που μπορεί να βγεί σε λεγόμενα και πεπραγμένα σ'ορισμένες περιπτώσεις.
Κι όμως πριν μερικά χρόνια έχω ζήσει κατάσταση που τέτοιος άνθρωπος προχωρημένα εσωτερικά επί 35 χρόνια την "πάτησε" για κάποιους μήνες μπαίνοντας στ'αυλάκια της σκέψης ενός αμύητου δεινού ατάραχου "ρήτορα" πάνω στο θέμα του εγώ και μετά παραδέχθηκε ότι πιάστηκε στα δίχτυα της αρμονίας του λόγου του και της συμπεριφοράς του.
Το ωραίο, alex ξέρεις ποιό είναι;
Τα λίγα που έλεγε σε μένα αυστηρά και επιτακτικά, ότι πρέπει να κάνω ως έξτρα-έξτρα απαραίτητες προυποθέσεις πέραν τις κλασσικές που λένε στα ρεύματα, και προσπαθούσε να κατευθύνει και κάποιες καταστάσεις πίσω απ΄τη πλάτη μου εν αγνοία μου επιδιώκοντας να βοηθήσει μέσα από εμένα μια παρέα του, όλα έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα.
Ο άλλος ο ατάραχος "ρήτορας" του εγώ στον οποίο έλεγε και φανέρωνε μυστικιστικές εμπειρίες προχωρημένου διαλογισμού αβέρτα κουβέρτα για κάνα εξάμηνο, τελικά όλο απέφευγε σαν αίλουρος όταν του ζητούσε βοήθειες και δεν έκανε τίποτα απ'τις έξτρα-έξτρα προυποθέσεις και έλαβε μύηση απ'το διδάσκαλο.
Ο υπερτουνελίστας μυημένος επί 35 χρόνια είχε κάτι ξεσπάσματα κεραυνού με αστραπόβροντα, που αν τον άκουγες θα έλεγες, καλά αυτός ο άνθρωπος έχει μπεί στα αστρικά, στα νοητικά, στα αιτιατά και στα υπεραιτιατά πεδία; Και τα έχει υπερβεί και έχει μπεί και στο πνευματικό πεδίο; Αποκλείεται! Με καμία παναγία!
Θα λεγες ότι αυτός μάλλον είναι ένα υπεργιγάντιο εγώ εκδηλώνοντας συμπεριφορά γεμάτη με βουνά από αντιφάσεις.
Κι όμως alex, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται!...χεχε![]()
[δεν είναι ειρωνικό γέλιο].
Αυτός ο γνωστός ή φίλος όπως θες πες τον, μυημένος υπερτουνελίστας των πνευματικών πεδίων πολλά απ'αυτά που λέει, μια χαρά τα λέει!
Φαινόμενη αντίφαση ε;...κι όμως δεν είναι.
Αλλά για να καταλάβει κανείς, χρειάζεται μπόλικη εσωτερική δουλειά!![]()

quote:Αρκετά καλό πόστ karpos.
karpocΦίλοι μου, YUGI-OH, ΠΛΑΤΩΝΑ, παρακολουθώ καιρό όσα λέγονται για τον πόνο, τον χρόνο, ότι ίσως, κάποιοι μόνοι τους να νιώσουν τον δικό τους τρόπο να βιώσουν ένα βήμα, (άλμα) αντίληψης και να δουν παραπέρα όπως σωστά είπες YUGI-OH.
Άλλωστε όλοι θα βιώσουν το αδιέξοδο διότι δεν μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο από εκεί που βάδισαν και θα γυρίσουν πίσω. Μια λέξη, θα αρχίσει να ζητά εμβάθυνση; Διαλεκτικός ή μη διαλεκτικός; Ο ΔΡΟΜΟς ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΥ δεν προχωρεί βήμα παρακάτω.
Αυτή η διαμονή όλων μας, αυτό το πεδίο ζωής, διατηρήθηκε σε κίνηση από τις αντιθέσεις που εκδηλώνονται σ΄αυτό,(μαύρο ο ένας, άσπρο ο άλλος).
Διακρίνετε μια τάξη έκτακτης ανάγκης; Διακρίνουμε τα δυο είδη αναπτύξεων; Σ΄ αυτό το πεδίο που ζούμε της διαλεκτικής ζωής, διακρίνουμε μια εκφυλιστική και μια αναγεννητική ανάπτυξη. Αναπτύχθηκαν λοιπόν δύο πεδία από τα οποία οφείλει να προκύψει ο διαχωρισμός της μάζας. Όσοι εκφυλιστούν, δηλαδή όσοι καταποντιστούν στην πραγματικότητα των λαθών τους, εισδύουν σε ένα πεδίο κατώτερης ζωής..
Όσοι όμως, αποκτήσουν μια νέα γλώσσα, ένα νέο λόγο, μπορούν να ανύψωθούν σ΄ένα ανώτερο καλό, να εισδύσουν σε ένα πεδίο ανώτερης ζωής. Βλέπουμε εδώ αυτές τις δύο καταστάσεις. Την πρωταρχική κατάσταση του πεδίου της διαλεκτικής ζωής, που είχε σαν σκοπό να μας εμποδίσει να κρυσταλωθούμε, δηλαδή, να συμβεί, μια φυσική και αρμονική συντριβή της μορφής και της εκδήλωσης, διότι όλοι αγκιστρωθήκαμε στα φαινόμενα, αγκιστρωθήκαμε στη μορφή. Η διαμονή όμως αυτή είναι προσωρινή, αυτό το επίπεδο της διαλεκτικής αυτής ζωής είναι προσωρινό, είναι ένα πέρασμα προς ένα ανώτερο καλό.
Υστ.Επειδή όλα στο σημερινό μας πεδίο εκδηλώνονται σε ζεύγη αντιθέτων,(π.χ. καλό- κακό, κοκ.) όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους , το ένα με το άλλο, όλα υπόκεινται σε διαρκή αλλαγή και διάλυση, γι αυτό το πεδίο της ύπαρξης μας είναι μια περιοχή πόνου, οδύνης, συντριβής, ασθένειας και θανάτου. Μπορούμε όμως να βγούμε από αυτό τον κυκεώνα..Πως θα βγούμε; Από τον δρόμο της συντριβής του εγώ. Σας ακούω..
karpos
Νομίζω ότι, για την ώρα, γράψαμε αρκετά με τα χθεσινά και τα σημερινά πόστ.
Άντε, απ'αύριο τα κεφάλια πάλι μέσα λόγω δουλειάς. Θα περάσουμε καλά με 40άρι απ'ότι λέει η ΕΜΥ!
Τώρα πάω να κάνω ένα μπάνιο όχι στη θάλασσα, αλλά στη μπανιέρα!

quote:quote:Αρκετά καλό πόστ karpos.
karpocΦίλοι μου, YUGI-OH, ΠΛΑΤΩΝΑ, παρακολουθώ καιρό όσα λέγονται για τον πόνο, τον χρόνο, ότι ίσως, κάποιοι μόνοι τους να νιώσουν τον δικό τους τρόπο να βιώσουν ένα βήμα, (άλμα) αντίληψης και να δουν παραπέρα όπως σωστά είπες YUGI-OH.
Άλλωστε όλοι θα βιώσουν το αδιέξοδο διότι δεν μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο από εκεί που βάδισαν και θα γυρίσουν πίσω. Μια λέξη, θα αρχίσει να ζητά εμβάθυνση; Διαλεκτικός ή μη διαλεκτικός; Ο ΔΡΟΜΟς ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΥ δεν προχωρεί βήμα παρακάτω.
Αυτή η διαμονή όλων μας, αυτό το πεδίο ζωής, διατηρήθηκε σε κίνηση από τις αντιθέσεις που εκδηλώνονται σ΄αυτό,(μαύρο ο ένας, άσπρο ο άλλος).
Διακρίνετε μια τάξη έκτακτης ανάγκης; Διακρίνουμε τα δυο είδη αναπτύξεων; Σ΄ αυτό το πεδίο που ζούμε της διαλεκτικής ζωής, διακρίνουμε μια εκφυλιστική και μια αναγεννητική ανάπτυξη. Αναπτύχθηκαν λοιπόν δύο πεδία από τα οποία οφείλει να προκύψει ο διαχωρισμός της μάζας. Όσοι εκφυλιστούν, δηλαδή όσοι καταποντιστούν στην πραγματικότητα των λαθών τους, εισδύουν σε ένα πεδίο κατώτερης ζωής..
Όσοι όμως, αποκτήσουν μια νέα γλώσσα, ένα νέο λόγο, μπορούν να ανύψωθούν σ΄ένα ανώτερο καλό, να εισδύσουν σε ένα πεδίο ανώτερης ζωής. Βλέπουμε εδώ αυτές τις δύο καταστάσεις. Την πρωταρχική κατάσταση του πεδίου της διαλεκτικής ζωής, που είχε σαν σκοπό να μας εμποδίσει να κρυσταλωθούμε, δηλαδή, να συμβεί, μια φυσική και αρμονική συντριβή της μορφής και της εκδήλωσης, διότι όλοι αγκιστρωθήκαμε στα φαινόμενα, αγκιστρωθήκαμε στη μορφή. Η διαμονή όμως αυτή είναι προσωρινή, αυτό το επίπεδο της διαλεκτικής αυτής ζωής είναι προσωρινό, είναι ένα πέρασμα προς ένα ανώτερο καλό.
Υστ.Επειδή όλα στο σημερινό μας πεδίο εκδηλώνονται σε ζεύγη αντιθέτων,(π.χ. καλό- κακό, κοκ.) όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους , το ένα με το άλλο, όλα υπόκεινται σε διαρκή αλλαγή και διάλυση, γι αυτό το πεδίο της ύπαρξης μας είναι μια περιοχή πόνου, οδύνης, συντριβής, ασθένειας και θανάτου. Μπορούμε όμως να βγούμε από αυτό τον κυκεώνα..Πως θα βγούμε; Από τον δρόμο της συντριβής του εγώ. Σας ακούω..
karpos
karpoc
Περιεχόμενο: 7
στυλ: 6
Ποιότητα λόγου: 7
Παρουσία: 8
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/07/2012 22:36:13
quote:Φυσικά και να το 'χεις υπόψη σου. Εσύ άλλωστε δεν έχεις κανένα αρνητικό συναίσθημα για κανέναν, οπότε μέσα στην άπειρη αγάπη σου, μπορεί να χρειάζεσαι τέτοιες "σκληρές" εκφράσεις, για να επιβιώσεις (στη σκληρή forumική ζωή). Να το έχεις πολύ σοβαρά υπόψη σου λοιπόν.
Dr Jekyll Mr Hydequote:
Και εγώ συμφωνώ, οτι έχουμε πήξει με ένα μάτσο υποκριτές, που φοράνε τη μάσκα της ευγένειας, αλλά δεν το λέω γιατί φοβάμαι την... αντίδραση του.. υγιούς (ατροφικού πλην υπερμεγεθούς)εγώ.
Δεν θέλω να πληγώσω το εγώ κανενός, αναγκάζοντας τον να μπει σε άμυνα. Τον καημένο, τον λυπάμαι. Οπότε χαλαρά παίδες, όλοι συμφωνούμε με όλους!Και πάνω απ' όλα... γνωριζόμαστε καλύτερα. Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο;
Πείτε ναι, για να νιώσετε καλύτερα.Ενδιαφέρον doctor,πολύ ενδιαφέρον αυτό που γράφεις.Δείχνει διάφορα πράγματα για το πώς βλέπεις τους άλλους.Να το έχω υπόψιν μου άλλη φορά για σένα.
Ελπίζω πάντως να μην πλήγωσα τα αισθήματά σου, έχω ακούσει οτι οι σύγχρονοι μυημένοι, του esoterica, είναι πολύ ευαισθητιάριδες. Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους! Φυσικά, λογικό και έμφυτο χαρακτηριστικό ενός μεγάλου ανθρώπου.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/07/2012 23:10:42
quote:Να και "σκληρές" εκφράσεις κάπως αρκετά αντρουά από παλαιούς μυημένους,του esoterica.quote:Φυσικά και να το 'χεις υπόψη σου. Εσύ άλλωστε δεν έχεις κανένα αρνητικό συναίσθημα για κανέναν, οπότε μέσα στην άπειρη αγάπη σου, μπορεί να χρειάζεσαι τέτοιες "σκληρές" εκφράσεις, για να επιβιώσεις (στη σκληρή forumική ζωή). Να το έχεις πολύ σοβαρά υπόψη σου λοιπόν.
Dr Jekyll Mr Hydequote:
Και εγώ συμφωνώ, οτι έχουμε πήξει με ένα μάτσο υποκριτές, που φοράνε τη μάσκα της ευγένειας, αλλά δεν το λέω γιατί φοβάμαι την... αντίδραση του.. υγιούς (ατροφικού πλην υπερμεγεθούς)εγώ.
Δεν θέλω να πληγώσω το εγώ κανενός, αναγκάζοντας τον να μπει σε άμυνα. Τον καημένο, τον λυπάμαι. Οπότε χαλαρά παίδες, όλοι συμφωνούμε με όλους!Και πάνω απ' όλα... γνωριζόμαστε καλύτερα. Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο;
Πείτε ναι, για να νιώσετε καλύτερα.Ενδιαφέρον doctor,πολύ ενδιαφέρον αυτό που γράφεις.Δείχνει διάφορα πράγματα για το πώς βλέπεις τους άλλους.Να το έχω υπόψιν μου άλλη φορά για σένα.
Ελπίζω πάντως να μην πλήγωσα τα αισθήματά σου, έχω ακούσει οτι οι σύγχρονοι μυημένοι, του esoterica, είναι πολύ ευαισθητιάριδες. Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους! Φυσικά, λογικό και έμφυτο χαρακτηριστικό ενός μεγάλου ανθρώπου.Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/07/2012 23:10:42
Κατά τα πιο πάνω εκφραζόμενα, οι σύγχρονοι μυημένοι,του esoterica, πολύ ευαισθητιάρηδες "τρέμετεεεεεεε...μπρρρ".
Καλού κακού οι ευαισθητιάρηδες δεν ετοιμάζετε και τίποτα πάμπερς,πάνες βρακάκια,ούλτρα νάνις,κ.ο.κ, αναμένεται μάλλον "σκληρή" εκφραστική επέλαση απ'π ορδές των παλαιών.....καλυφθείτε!!!

Edited by - YUGI-OH on 08/07/2012 23:34:09
Διακρίνουμε δύο διαφορετικές τάξεις: από τη μέγάλη κατάστροφή (την πτώση) η Δημιουργία διαιρέθηκε για την ανθρώπινη συνείδηση σε δύο διαφορετικές τάξεις.
Η μια τάξη της διαλεκτικής φύσης που υπόκειται σε συνεχές αλλαγες, (γενιέται, αυξάνεται, δύει).
Αυτή είναι η μια μόνο όψη της Πρωταρχικής Δημιουργίας που χωρίστηκε από το σύνολο που της έδινε τη σημασία της.
Το ένα τμήμα της ανθρώπινης ζωής έχοντας χάσει το σύνδεσμο με το Ζωντανό Πνεύμα ταυτίστηκε με τη διαλεκτική φύση, όπου απουσιάζει η Νοημοσύνη, ο Νους.
Η άλλη τάξη δηλαδή το Πρωταρχικό Βασίλειο, η αναλοίωτη φυση, είναι η περιοχή ζωής των Ζωντανών Ψυχών.
Μόνο οι γεννημένοι εξ Ύδατος και Πνεύματος έχουν πρόσβαση σ’ αυτήν. Αυτές τις δυο τάξεις καλούμαστε να τις διακρίνουμε καλά, αυτές αποτελούν το θεμέλιο για ολόκληρη τη
διαδικασία της μεταμόρφωσής μας, που είναι πάντα καλυμμένη κάτω από μια αλληγορική γλώσσα.
Είναι μεγάλη υπόθεση να εννοήσουμε ότι το έκπτωτο ον θα εισέλθει εκ νέου στο Πρωταρχικό Βασίλειο! Αλλά πως θα γίνει αυτό;
-Χάρη στη διαδικασία μέσω της οποίας ,η προσωπικότητα (που στην πορεία γίνεται ατομικότητα) προσφέρεται συνειδητά σε ολοκληρωτική απάρνηση. Δηλαδή απαρνιέται, ξεχνά τον εαυτό της και συντάσσεται με τη θεϊκή Ψυχή. Αυτό είναι το τέλειο δώρο της νέας ακτινοβόλας συνείδησης που μπορεί να αναδημιουργήσει αυτό που κάποτε καταστράφηκε και αυτό το κάνει με συνείδηση επικεντρωμένη στον εαυτό της.
Αυτός που θα κάνει να ανθίσει αυτή η ανώτερη συνείδηση η μεταμορφωμένη σε ατομικότητα είναι αυτός που εισχωρεί νικητής στο μυστήριο αυτό της αναγέννησης.
Κάποιοι θα πουν: τι είναι συνείδηση; Είναι η ανώτερη μορφή ζωής, που καθορίζει την κατάσταση της ζωής. Επτά εγκεφαλικές κοιλότητες μπορούν να είναι η έδρα της συνείδησης του ανθρώπου της φύσης, του εγωικού ανθρώπου, ή της Νέας Ψυχής που σαν το ρόδο ξανανθίζει.
![]()
karpos
quote:
Φυσικά και να το 'χεις υπόψη σου. Εσύ άλλωστε δεν έχεις κανένα αρνητικό συναίσθημα για κανέναν, οπότε μέσα στην άπειρη αγάπη σου, μπορεί να χρειάζεσαι τέτοιες "σκληρές" εκφράσεις, για να επιβιώσεις (στη σκληρή forumική ζωή).
Εγω βρε,που τόσες φορές έχω παρεκτραπεί και έχω πεί πράγματα έξω απο τα δόντια μου? Θες μήπως να σου φέρω τα γραπτά μου που δείχνουν και την άλλη πλευρά του εαυτού που ΟΛΟΙ εδω μέσα έχουμε? Είσαι πολύ άστοχος φίλε μου.
quote:
Να το έχεις πολύ σοβαρά υπόψη σου λοιπόν.
Ελπίζω πάντως να μην πλήγωσα τα αισθήματά σου, έχω ακούσει οτι οι σύγχρονοι μυημένοι, του esoterica, είναι πολύ ευαισθητιάριδες. Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους! Φυσικά, λογικό και έμφυτο χαρακτηριστικό ενός μεγάλου ανθρώπου.
Φίλε μου,προσπάθησε να καταλάβεις ΓΙΑΤΙ το κάνεις αυτό.Βρές το μόνος σου.Δεν έχει να κάνει με εμένα ούτε με τους άλλους.Όταν σου περάσει αυτό το συναίσθημα που έχεις,τότε θα μπορείς να δείς πιό καθαρά.
Πάντως εγώ φίλε,για να στο πώ έτσι ξεκάθαρα,δεν έχω σταματήσει να ψάχνομαι.Δεν έχω σταματήσει την αναζήτηση γιατί αυτή ποτέ δεν τελειώνει.
YUGI-OH,καλύτερα να συνεχίσουμε στο τοπικ του πλάτωνα.
quote:
Να και "σκληρές" εκφράσεις κάπως αρκετά αντρουά από παλαιούς μυημένους,του esoterica.
Κατά τα πιο πάνω εκφραζόμενα, οι σύγχρονοι μυημένοι,του esoterica, πολύ ευαισθητιάρηδες "τρέμετεεεεεεε...μπρρρ".
Καλού κακού οι ευαισθητιάρηδες δεν ετοιμάζετε και τίποτα πάμπερς,πάνες βρακάκια,ούλτρα νάνις,κ.ο.κ, αναμένεται μάλλον "σκληρή" εκφραστική επέλαση απ'π ορδές των παλαιών.....καλυφθείτε!!!
![]()
![]()
![]()
Edited by - alex22 on 09/07/2012 09:11:02
quote:quote:Να και "σκληρές" εκφράσεις κάπως αρκετά αντρουά από παλαιούς μυημένους,του esoterica.quote:Φυσικά και να το 'χεις υπόψη σου. Εσύ άλλωστε δεν έχεις κανένα αρνητικό συναίσθημα για κανέναν, οπότε μέσα στην άπειρη αγάπη σου, μπορεί να χρειάζεσαι τέτοιες "σκληρές" εκφράσεις, για να επιβιώσεις (στη σκληρή forumική ζωή). Να το έχεις πολύ σοβαρά υπόψη σου λοιπόν.
Dr Jekyll Mr Hydequote:
Ελπίζω πάντως να μην πλήγωσα τα αισθήματά σου, έχω ακούσει οτι οι σύγχρονοι μυημένοι, του esoterica, είναι πολύ ευαισθητιάριδες. Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους! Φυσικά, λογικό και έμφυτο χαρακτηριστικό ενός μεγάλου ανθρώπου.Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 08/07/2012 23:10:42
Ο Πλάτωνας ως ο μακράν παλαιότερος του φόρουμ, έκανε βέβαια μια σκληρή φραστική επίθεση στον Ζιπ όπως εννοείς, όμως... δεν τρόμαξε και κανένας με αυτή. Μην τρελαθούμε κιόλας δηλαδή. Τέτοιο αγαθιάρικο πλάσμα, ποιον να τρομάξει; Εκπέμπει άλλωστε ειρήνη και αγάπη απο χιλιόμετρα. Εγώ περίμενα απο τον Νικόμαχο ως παλαιό και αυτό μέλος, να μας τρομάξει. Αλλά δεν.
quote:Σαφώς και θέλω, μάζεψέ τα όλα και φέρ'τα.
Εγω βρε,που τόσες φορές έχω παρεκτραπεί και έχω πεί πράγματα έξω απο τα δόντια μου? Θες μήπως να σου φέρω τα γραπτά μου που δείχνουν και την άλλη πλευρά του εαυτού που ΟΛΟΙ εδω μέσα έχουμε?
Μπορείς βέβαια και να δημιουργήσεις καινούρια (δε θα κολλήσουμε στα τυπικά).
Υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο θέλεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου; Αν υπάρχει εδώ είμαστε.
quote:Μα δε περνάει το άτιμο το συναίσθημα σου λέω... πρέπει εσύ να δεις καθαρά τα γραπτά μου, όχι εγώ να αλλάξω συναίσθημα. Μη τρελαθούμε κιόλας. Θα αλλάζουμε συναισθήματα σαν τα πουκάμισα, τι είμαστε.. διπρόσωποι;
Φίλε μου,προσπάθησε να καταλάβεις ΓΙΑΤΙ το κάνεις αυτό.Βρές το μόνος σου.Δεν έχει να κάνει με εμένα ούτε με τους άλλους.Όταν σου περάσει αυτό το συναίσθημα που έχεις,τότε θα μπορείς να δείς πιό καθαρά.
quote:Εγώ αναζητάω μέχρι που μπορείτε να φτάσετε, αλλά πρέπει να περάσετε απο πολλά στάδια υποκρισίας για να κατάλαβετε τι πάει να πει στη πράξη μ. ε. Τι πάει να πει να κατέχετε επι της ουσίας, όλα αυτά που υποτίθεται οτι κατέχετε. (Και πάλι δεν μιλάω για σένα προσωπικά, αλλά χρησιμοποιώ τον αόριστο πληθυντικό, ώστε παν ενδιαφερόμενος, να προσβληθεί ελεύθερα)
Πάντως εγώ φίλε,για να στο πώ έτσι ξεκάθαρα,δεν έχω σταματήσει να ψάχνομαι.Δεν έχω σταματήσει την αναζήτηση γιατί αυτή ποτέ δεν τελειώνει.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/07/2012 11:41:22
Σας ευχαριστώ.
Ερευνάτε τας Γραφάς
Επειδή ο χρόνος μου είναι υπερπολύτιμος για να ασχολούμε με κοινοτυπίες, λογικές ακροβασίες και πνευματικές εμμονές πάμε να ανακεφαλαιώσουμε.
Συνεχίζεις να επιμένεις ότι συσχέτισα την Κβαντομηχανική και την Αρχή της Απροσδιοριστίας με την ύπαρξη/μη-ύπαρξη Θεού.
Φαίνεται να το έχεις ως σημείο αναφοράς και να επιχειρηματολογείς μάλιστα επ'αυτού!!!!
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ QUOTES ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΥΤΟ για να τα κλείνουμε ένα-ένα τα θεματάκια κ. φοιτητή.
Τόσο δύσκολο σου είναι να το κάνεις???
Καταλαβαίνεις ότι αν ΔΕΝ ΒΡΕΙΣ τέτοια quotes (σου τα ζητάω επίμονα εδώ και μια εβδομάδα περίπου) ποιο είναι το επίπεδο της κατανόησης σου επί γραπτού κειμένου αλλά και της επιχειρηματολογίας σου γενικότερα!
Αφού το κάνεις αυτό δώσε και όοοοοοοοσα ερωτήματα σου θες να σου απαντήσω.
Μη μου χαθείς (γιατί είδα κάτι σαχλαμαρίτσες για trolling αλά macedon) γιατί ξέρω να σας ξετρυπώνω και να σας αναγκάζω να κάνετε το αυτονόητο.
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ!!!!!
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 09/07/2012 14:02:06
quote:
Σαφώς και θέλω, μάζεψέ τα όλα και φέρ'τα.
Μπορείς βέβαια και να δημιουργήσεις καινούρια (δε θα κολλήσουμε στα τυπικά).
Στην ενότητα της ψυχής,στα θεματα της αστρικής προβολής και της ανέλιξης.Τα άλλα δεν θυμάμαι που είναι.
quote:
Υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο θέλεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου; Αν υπάρχει εδώ είμαστε.
Σε κάποιο άλλο τόπικ ίσως.
quote:
Μα δε περνάει το άτιμο το συναίσθημα σου λέω... πρέπει εσύ να δεις καθαρά τα γραπτά μου, όχι εγώ να αλλάξω συναίσθημα. Μη τρελαθούμε κιόλας. Θα αλλάζουμε συναισθήματα σαν τα πουκάμισα, τι είμαστε.. διπρόσωποι;
Dr Jekyll... Mr Hyde.Ποιός είναι ο κακός είπαμε,ο mr hyde?
Ηρέμισε και δες καθαρά τι έγραψα.Εγραψα ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ αυτό το συναίσθημα,δεν σε πρόσταξα να αλλάξεις συναίσθημα.Κάνεις άστοχη ερώτηση επειδή υποθέτεις λανθασμένα... ό,τι να ναι.
quote:
Εγώ αναζητάω μέχρι που μπορείτε να φτάσετε, αλλά πρέπει να περάσετε απο πολλά στάδια υποκρισίας για να κατάλαβετε τι πάει να πει στη πράξη μ. ε. Τι πάει να πει να κατέχετε επι της ουσίας, όλα αυτά που υποτίθεται οτι κατέχετε. (Και πάλι δεν μιλάω για σένα προσωπικά, αλλά χρησιμοποιώ τον αόριστο πληθυντικό, ώστε παν ενδιαφερόμενος, να προσβληθεί ελεύθερα)
Εγραψες με αυτήν την φράση μεγάλε! Καταφερες να αυταναιρηθείς μέσα σε μια πρόταση!
Και ποιός είσαι εσύ ρε φίλε,που θα κρίνεις αν ο άλλος υποκρίνεται ή όχι,ρε πάσχεις απο τίποτα? Ο Δάσκαλός μας είσαι? Καταλαβαίνεις τί λές? Βλέπεις τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΩΣΙΣΜΟ εδω πέρα. Καταλαβαίνεις γιατι σε τρώει? Ακόμα και έτσι να είναι,να υποκρινόμαστε,και πάλι εσύ ποιός νομίζεις οτι είσαι για να μας πείς τι θα κάνουμε και να μας κρίνεις έτσι? Δεν άντεξες και έριξες την μασκα σου.
Και κάτι άλλο,ουδέποτε ισχυρίστηκα οτι κατέχω κάτι,προσωπικές απόψεις είναι όλα όσα γράφω.
Edited by - alex22 on 09/07/2012 13:29:38
Ο Πλάτωνας ως ο μακράν παλαιότερος του φόρουμ, έκανε βέβαια μια σκληρή φραστική επίθεση στον Ζιπ όπως εννοείς, όμως... δεν τρόμαξε και κανένας με αυτή. Μην τρελαθούμε κιόλας δηλαδή. Τέτοιο αγαθιάρικο πλάσμα, ποιον να τρομάξει; Εκπέμπει άλλωστε ειρήνη και αγάπη απο χιλιόμετρα. Εγώ περίμενα απο τον Νικόμαχο ως παλαιό και αυτό μέλος, να μας τρομάξει. Αλλά δεν.
...........
Αυτο το αγαθιαρικο πλάσμα πολυ μου άρεσε δοκ! Κάτι τέτοια μου έλεγε και ο λουπος. Σε ευχαριστω! ![]()
quote:
Ένας μεγάλος Φυσικός (άθεος εννοείται και με βιογραφικό περισσότερων σελίδων και από το βιβλίο του macedon...) μου είπε χαριτολογώντας ότι όποτε τον πιάνουν εσωτερικές πνευματικές ανησυχίες η Αρχή της Απροσδιοριστίας είναι ο εφιάλτης του.Ένας άλλος (άθεος πάντα πιο άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά γκουρού στο χωρό της Νάνο/Μικρο/ Ηλεκτρονικής) μου είχε πει ότι αν υπάρχει Θεός τότε ο Απόστολος που έστειλε για να κηρύξει το Λόγο του στους Επιστήμονες ήταν ο Heisenberg.
Ανυπέρβλητος λοιπόν, σκόπελος στην Αναλυτική μας Σκέψη η εν λόγω Αρχή και γι'αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο και στους Φιλοσοφικούς κύκλους (σαν Κβαντομηχανική θεωρία)
Υπέθεσα ότι από το συμπέρασμα που έβγαλες στην 3η παράγραφο, ενστερνίζεσαι τις απόψεις των φίλων σου.
Edited by - IndustrialAngel on 09/07/2012 15:10:05
quote:
Idustrial_AngelPanosT
quote:
Ένας μεγάλος Φυσικός (άθεος εννοείται και με βιογραφικό περισσότερων σελίδων και από το βιβλίο του macedon...) μου είπε χαριτολογώντας ότι όποτε τον πιάνουν εσωτερικές πνευματικές ανησυχίες η Αρχή της Απροσδιοριστίας είναι ο εφιάλτης του.Ένας άλλος (άθεος πάντα πιο άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά γκουρού στο χωρό της Νάνο/Μικρο/ Ηλεκτρονικής) μου είχε πει ότι αν υπάρχει Θεός τότε ο Απόστολος που έστειλε για να κηρύξει το Λόγο του στους Επιστήμονες ήταν ο Heisenberg.
Ανυπέρβλητος λοιπόν, σκόπελος στην Αναλυτική μας Σκέψη η εν λόγω Αρχή και γι'αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο και στους Φιλοσοφικούς κύκλους (σαν Κβαντομηχανική θεωρία)
Υπέθεσα ότι από το συμπέρασμα που έβγαλες στην 3η παράγραφο, ενστερνίζεσαι τις απόψεις των φίλων σου.
Να υποθέτεις για τον εαυτό σου σε παρακαλώ.
ΑΚΟΜΑ και στο συμπέρασμα μου ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση του εν λόγω Επιστήμονα ο οποίος ΑΥΤΟΣΥΝΕΠΗΣ με την αθεία/αγνωστικισμό του (και όχι με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω) χρησιμοποιεί το "ΑΝ υπάρχει Θεός κτλ κτλ) ΔΕΝ ΥΠΟΘΕΤΩ/ΥΙΟΘΕΤΩ/ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΜΑΙ/ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ κάτι αντίστοιχο και απλά λέω
"
"
Για δες το συμπέρασμα της 3ης παραγράφου ΜΟΝΟ του χωρίς τις απόψεις των άλλων αν αυτές είναι που σε μπερδεύουν κ φοιτητά.
ΣΥΣΧΕΤΙΖΩ MONO α) ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ β) ΑΡΧΗ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ/ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ γ) ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Και ξέρεις γιατί ΔΕΝ το κάνω ΟΥΤΕ στο εν λόγω συμπέρασμα αλλά ΟΥΤΕ και στα υπόλοιπα ποστς μου (επόμενα αλλά και προηγούμενα)???
Διότι, όσο δύσκολο και να σου φαίνεται, ακόμα και ο δεύτερος Επιστήμονας φιλοσοφούσε και δε θεολογούσε/θρησκειολογούσε, αλλά σε δικαιολογώ διότι αυτά είναι ψιλά γράμματα για φοιτητές και αν πήγαινες εσύ να του ανοίξεις τέτοιου είδους συζήτηση (μεγαλομέτοχος της Intel αν σ'ενδιαφέρει) το πιο πιθανό είναι να σου χάριζε απλά ένα χαμόγελο συμπαθείας και κατανόησης...
Αναμένω την απάντησή σου.
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 09/07/2012 15:57:37
quote:
ΣΥΣΧΕΤΙΖΩ MONO α) ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ β) ΑΡΧΗ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ/ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ γ) Φιλοσοφική Σκέψη.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
και γιατί τα γραφεις αυτά σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την αθεΐα;
Εγώ αυτό που έκανα ήταν το εξής. Να ποστάρω ένα βιντεακι, όπου φαίνονται οι φάτσες και ακούγεται η φωνή συγκεκριμένων ανθρώπων της επιστήμης. Ένας από τους οποίους είναι και ο θεμελιωτής της θεωρίας των χορδών. Καλό είναι να ακούσεις τι λένε αυτοί.
quote:
Διότι, όσο δύσκολο και να σου φαίνεται, ακόμα και ο δεύτερος Επιστήμονας φιλοσοφούσε και δε θεολογούσε/θρησκειολογούσε, αλλά σε δικαιολογώ διότι αυτά είναι ψιλά γράμματα για φοιτητές και αν πήγαινες εσύ να του ανοίξεις τέτοιου είδους συζήτηση (μεγαλομέτοχος της Intel αν σ'ενδιαφέρει) το πιο πιθανό είναι να σου χάριζε απλά ένα χαμόγελο συμπαθείας και κατανόησης...
Μάλλον ρεπουμπλικάνος θα ήταν για αυτό... Βρε μπαγάσα, ξέρεις και τις αντιδράσεις μεταξύ ανθρώπων χωρίς να τους γνωρίζεις; Να σε ρωτήσω ρε μάγε...πότε θα τσακωθώ με τη γκόμενά μου;
quote:
Industrial_AngelPanosT
quote:
ΣΥΣΧΕΤΙΖΩ MONO α) ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ β) ΑΡΧΗ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ/ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ γ) Φιλοσοφική Σκέψη.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.και γιατί τα γραφεις αυτά σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την αθεΐα;
α) Κατ'αρχάς, όπως ξεκαθαρίσαμε και με το zip, μιλάμε για τη ντεμέκ "Αθεία" ορισμένων μελών όπως αναφέρω ξεκάθαρα από το πρώτο μου ποστ.
Οφείλω να δηλώσω ΔΗΜΟΣΙΑ ότι εσύ Industrial_Angel ΔΕΝ ανήκεις σ'αυτή τη κατηγορία αλλά μου είσαι ένας καθόλα συμπαθής αγνωστικιστής (όπως ο Agnostic, o zip, o Πλάτων, skartados κτλ)
β) Αφορμή στάθηκε ένα πολύ εύστοχο ποστ του πολυαγαπημένου μου macedon περί αναλυτικής σκέψης και Πίστης με τη γνωστή πλέον δημοσίευση στο Science, σε ίδιο μήκος κύματος με το τελευταίο σου βίντεο που πόσταρες.
Παρ'ολα αυτά εγώ εστίασα ΜΟΝΟ στην Αναλυτική Σκέψη και πως αυτή μπορεί να δώσει απαντήσεις ΤΟΣΟ σε φυσικά προβλήματα ΟΣΟ και σε Θεολογικά προβλήματα.
Η Αρχή της Απροσδιοριστίας και η Κβαντομηχανική επιστρατεύτηκαν από εμένα για να καταδείξω την ΑΔΥΝΑΜΙΑ της Αναλυτικής Σκέψης να δώσει απαντήσεις σε φυσικά προβλήματα και τον παράπλευρο αντίκτυπο που είχε σε κραταιά Φιλοσοφικά ρεύματα και ΜΟΝΟΝ.
Το ξεκαθαρίζω σε πολλά ποστ μου αυτό.
Όσον αφορά τον αν η Αναλυτική Σκέψη μπορεί να δώσει απαντήσεις σε Θεολογικά ζητήματα συμφωνώ απόλυτα με την έξυπνη παρατήρησή σου περι "κακά ορισμένου προβλήματος" όπως φαίνεται και από δικό μου πολύ προγενέστερο ποστ.
"PanosT
Μπορεί ποτέ ένα τέτοιο Εργαλείο Σκέψης (edit η Αναλυτική Σκέψη εννοώ) να δώσει Απαντήσεις περί Θεού Δημιουργίας, Θρησκείας κτλ?
Με ποιες ΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΟΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ???
Επειδή ακριβώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ τα σχετικά αρχικά δεδομένα ούτε πολύ περισσότερο οι απαραίτητοι ΝΟΜΟΙ, χρησιμοπούνται αναγκαστικά, και ίσως από δόλο, ΜΟΝΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ (π.χ σύλληψη μόνο μετά από ένωση σπερματοζωαρίου και ωαρίου) μια προφανής λύση που δίνεται ΑΒΙΑΣΤΑ (για τους μη-γνώστες) είναι η ΑΔΥΝΑΤΗ (π.χ δεν γίνεται σύλληψη με το Λόγο του Θεού σε...ΠΑΡΘΕΝΑ).
"
Το οποίο βρίσκεται εδώ.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=9&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=11379
Πες μου αν σε κάλυψα?
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Industrial_AngelΕγώ σε αντίθεση με εσένα δεν επικαλούμαι ανώνυμα τον χ ή τον ψ κολλητό μου. Γιατί και εγώ μπορώ να σου πω ότι γνώρισα ένα βοσκό στην Κρήτη, αγράμματο και γέρο, που είχε συλλάβει μόνος του κάποιες από τις αρχές της θεωρίας αριθμών επειδή καθόταν και μετρούσε τα γίδια του, ο οποίος ήταν άθεος. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να διασταυρωθεί.
Οι ανώνυμες απόψεις κορυφαίων Φυσικών απλά ΚΑΤΕΓΡΑΦΗΣΑΝ και δεν χρησιμοποιήθηκαν ΟΥΔΕΠΟΤΕ εκ μέρους μου ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ.
ΟΛΕΣ μου οι ερωτήσεις ήταν ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ σ'εσάς (όπως ήταν και σ'αυτούς) χωρίς να βλέπω που θα μπορούσατε να είχατε "παγιδευτεί" εκ μέρους μου.
Ακόμα και αν δεν είχα ποστάρει τις εν λόγω απόψεις κανένα από τα επόμενα ποστς μου δεν θα ήταν διαφορετικό προς εσάς.
quote:
Εγώ αυτό που έκανα ήταν το εξής. Να ποστάρω ένα βιντεακι, όπου φαίνονται οι φάτσες και ακούγεται η φωνή συγκεκριμένων ανθρώπων της επιστήμης. Ένας από τους οποίους είναι και ο θεμελιωτής της θεωρίας των χορδών. Καλό είναι να ακούσεις τι λένε αυτοί.
Είναι δικαίωμά σου να μη πιστεύεις όσα έχω γράψει αλλά ακόμα και οι δύο απόψεις που σας μετέφερα ήταν μετά από τέτοιου είδους τοποθετήσεις που αναφέρεις.
Αν υπήρχε ένα βιντεάκι όπου ο δημοσιογράφος να χρησιμοποιεί την δική μου επιχειρηματολογία μετά από τις παραπάνω τοποθέτησεις και είχαμε τις σχετικές απαντήσεις των σοβαρών επιστημόνων θα βγάζαμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Ο πραγματικός πρωτοπόρος στη θεωρία των χορδών όπως και ο δικός μας ο Νανόπουλος που ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα με πολύ καλά πειραματικά αποτελέσματα είναι "παρκαρισμένοι" αυτή τη στιγμή.
quote:
quote:
Διότι, όσο δύσκολο και να σου φαίνεται, ακόμα και ο δεύτερος Επιστήμονας φιλοσοφούσε και δε θεολογούσε/θρησκειολογούσε, αλλά σε δικαιολογώ διότι αυτά είναι ψιλά γράμματα για φοιτητές και αν πήγαινες εσύ να του ανοίξεις τέτοιου είδους συζήτηση (μεγαλομέτοχος της Intel αν σ'ενδιαφέρει) το πιο πιθανό είναι να σου χάριζε απλά ένα χαμόγελο συμπαθείας και κατανόησης...Μάλλον ρεπουμπλικάνος θα ήταν για αυτό... Βρε μπαγάσα, ξέρεις και τις αντιδράσεις μεταξύ ανθρώπων χωρίς να τους γνωρίζεις; Να σε ρωτήσω ρε μάγε...πότε θα τσακωθώ με τη γκόμενά μου;
Ερώτηση παγίδα εεεε?
Αφού δεν έχεις γκόμενα ρε συ αυτή την περίοδο...![]()
![]()
![]()
Σοβαρά πάντως.
α) Η Intel και κάθε Intel καταλαβαίνεις ακόμα και εσύ ότι είναι πέρα και πάνω από κόμματα.
β) Μπορείς να μην πιστεύεις ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που έχω γράψει αλλά η επιχειρηματολογία μου δεν αλλάζει από τις γνωριμίες μου.
Είναι εκεί και περιμένει τους τολμηρότερους από εσάς να την αντικρούσετε.
Τα λέμε αύριο guys!
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 09/07/2012 16:43:10
quote:
Παρ'ολα αυτά εγώ εστίασα ΜΟΝΟ στην Αναλυτική Σκέψη και πως αυτή μπορεί να δώσει απαντήσεις ΤΟΣΟ σε φυσικά προβλήματα ΟΣΟ και σε Θεολογικά προβλήματα.
Είπαμε ότι δεν μπορεί να δώσει άμεσα. Αλλά οφείλεις να αναγνωρίσεις ότι στέρησε από τη θεολογία ένα πολύ ουσιώδες επιχείρημα. Το αν και κατά πόσον είναι ορατή η "θεϊκή παρέμβαση" στα φαινόμενα. Δεν έχουμε πλέον ανάγκη το Δία ή το Θωρ για να εξηγήσουμε τον κεραυνό, ούτε τον Ποσειδώνα για τη φουρτούνα.
quote:
Η Αρχή της Απροσδιοριστίας και η Κβαντομηχανική επιστρατεύτηκαν από εμένα για να καταδείξω την ΑΔΥΝΑΜΙΑ της Αναλυτικής Σκέψης να δώσει απαντήσεις σε φυσικά προβλήματα και τον παράπλευρο αντίκτυπο που είχε σε κραταιά Φιλοσοφικά ρεύματα και ΜΟΝΟΝ.
Πολλές αδυναμίες έχει η σκέψη. So what? Και ο άνθρωπος εν γένει έχει αδυναμίες. So what?
Ακόμα και οι φράση "οι κατσίκες δεν πετάνε" δεν μπορεί να αποδειχθεί πειραματικά με τον τρόπο που αποδεικνύουμε προτάσεις στα μαθηματικά. Γιατί θα πρέπει να το αποδείξουμε για κάθε (ανάποδο Α) κατσίκα που έζησε, ζει και θα ζήσει. Μια ουσιώδης αδυναμία του πειράματος είναι ότι αποτελεί στιγμιότυπο της φύσης όχι διαρκή εικόνα. Οπότε πού θες να καταλήξεις;
quote:
Οι ανώνυμες απόψεις κορυφαίων Φυσικών απλά ΚΑΤΕΓΡΑΦΗΣΑΝ και δεν χρησιμοποιήθηκαν ΟΥΔΕΠΟΤΕ εκ μέρους μου ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ.
Τι πάει να πει απλώς κατεγράφησαν; Δεν ήταν σχετικές με το θέμα; Τις έγραψες για random λόγους; Μήπως και τα post σου χαρακτηρίζονται από απροσδιοριστία;
quote:
ΟΛΕΣ μου οι ερωτήσεις ήταν ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ σ'εσάς (όπως ήταν και σ'αυτούς) χωρίς να βλέπω που θα μπορούσατε να είχατε "παγιδευτεί" εκ μέρους μου.Ακόμα και αν δεν είχα ποστάρει τις εν λόγω απόψεις κανένα από τα επόμενα ποστς μου δεν θα ήταν διαφορετικό προς εσάς.
Δε σε κατηγόρησα για κάτι τέτοιο. Απλώς είπα ότι η επίκληση σε ανώνυμη αυθεντία είναι ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟ και κακό επιχείρημα.
By the way, ο βοσκός που περιέγραψα είναι υπαρκτό πρόσωπο. Αν θες με πιστεύεις.
quote:
Είναι δικαίωμά σου να μη πιστεύεις όσα έχω γράψει αλλά ακόμα και οι δύο απόψεις που σας μετέφερα ήταν μετά από τέτοιου είδους τοποθετήσεις που αναφέρεις.
Τι εννοείς "τέτοιου είδους τοποθετήσεις".
quote:
Αν υπήρχε ένα βιντεάκι όπου ο δημοσιογράφος να χρησιμοποιεί την δική μου επιχειρηματολογία μετά από τις παραπάνω τοποθέτησεις και είχαμε τις σχετικές απαντήσεις των σοβαρών επιστημόνων θα βγάζαμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Είναι αποσπάσματα από διαλέξεις, ομιλίες και συνεντεύξεις. Αν κάποιος έχει όρεξη να ψάξει θα δει ότι υπάρχουν απαντήσεις για όλα.
quote:
Ο πραγματικός πρωτοπόρος στη θεωρία των χορδών όπως και ο δικός μας ο Νανόπουλος που ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα με πολύ καλά πειραματικά αποτελέσματα είναι "παρκαρισμένοι" αυτή τη στιγμή.
Παρκαρισμένοι;
quote:
Ερώτηση παγίδα εεεε?
Αφού δεν έχεις γκόμενα ρε συ αυτή την περίοδο...
Ελεύθερη χώρα είμαστε. Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει.
quote:
Σοβαρά πάντως.
α) Η Intel και κάθε Intel καταλαβαίνεις ακόμα και εσύ ότι είναι πέρα και πάνω από κόμματα.
Χμ...όχι. Ξαναρώτα το φίλο σου πώς κάνουν fund raising τα κόμματα στην Αμερική και πώς το πολιτικό τους πρόγραμμα σχετίζεται με εταιρείες. Ο κωμικός Robin Williams είχε πει σε μια παράσταση ότι κανονικά οι πολιτικοί έπρεπε να εμφανίζονται όπως οι οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου με φόρμες που να έχουν λογότυπα εταιρειών πάνω για να ξέρουμε ποιος χορηγεί ποιον και πώς εξηγούνται οι απόψεις του.
quote:
β) Μπορείς να μην πιστεύεις ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που έχω γράψει αλλά η επιχειρηματολογία μου δεν αλλάζει από τις γνωριμίες μου.
Είναι εκεί και περιμένει τους τολμηρότερους από εσάς να την αντικρούσετε.
Η οποία ποια είναι τελικά;
quote:
Επειδή ακριβώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ τα σχετικά αρχικά δεδομένα ούτε πολύ περισσότερο οι απαραίτητοι ΝΟΜΟΙ, χρησιμοπούνται αναγκαστικά, και ίσως από δόλο, ΜΟΝΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ (π.χ σύλληψη μόνο μετά από ένωση σπερματοζωαρίου και ωαρίου) μια προφανής λύση που δίνεται ΑΒΙΑΣΤΑ (για τους μη-γνώστες) είναι η ΑΔΥΝΑΤΗ (π.χ δεν γίνεται σύλληψη με το Λόγο του Θεού σε...ΠΑΡΘΕΝΑ).
Αν σου έφερνα σήμερα 15χρονη κοπέλα, παρθένα και έγκυο, θα την πίστευες;
(Είναι το ίδιο ερώτημα με το δικαστήριο και τον πατροκτόνο στην ουσία, χάρη στην ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ σκέψη δεν πιστεύουμε τον κάθε παλαβό που λέει ότι ακούει το Θεό. Και αυτό είναι μια μικρή πρόοδος. Όλοι λίγο πολύ σκέφτονται όπως πρέπει, δηλαδή όπως οι άθεοι. Απλώς διαφωνούμε για τον χιλιοστό παλαβό που έτυχε να έζησε πριν από 3000 χρόνια απλώς και μόνο επειδή έγραψε την άποψη του σε ένα βιβλίο εξίσου αρχαίο. Αφού συμφωνούμε για τους 999 παλαβούς μοιραίο είναι να συμφωνήσουμε ΚΑΠΟΤΕ για το χιλιοστό)/