- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
για πηγές συκοφαντώντας τες, αλλά δίχως καμία απόδειξη, απλά προβοκατόρικα,
ενώ είναι αληθινά τα στοιχεία που παρουσιάζονται απο χριστιανούς,
αφού δεν έχουν λόγο, είναι γνωστά εδώ και καιρό...Δεν είναι προσφάτως
ανακαλυφθέντα, όπως κάποιων, ούτε αμφισβητούν την ιστορική ορθότητα...
Αυτά είναι αρκούνως διαφωτιστικά, όπως και το ότι όταν Έλληνες μιλάνε
άσχημα ενάντια για Έλληνες, προφανώς εννοούν τουε ελληνίζοντες κι όχι τους
εαυτούς τους...
Απο αυτά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που δεν ειναι κοινά αποδεκτό...Όλα
τα άλλα είναι σοφιστίες...Γιατί άλλο είναι να λές κάτι καινούργιο κι άλλο
να αμφισβητείς βασικά ζητήματα...Άλλο να ερμηνεύεις κι άλλο να δημιουργείς
με τη φαντασία σου σενάρια και να περιμένεις να τα περάσεις και σε άλλους..
Επί του θέματος, φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, υπήρχαν οι μονοθειστές και οι πολυθειστές
φιλόσοφοι και αρχαίοι έλληνες, γενικώς.. Αυτό είναι γνωστό, άσχετα απο τη
λαική θρησκυτική λειτουργία του κόσμου, ώστε να δικαιολογήσει τις πομπές του..
quote:
Agnostic:
Φυσικά η παραθεσή φωτογραφιών με τα εξώφυλλα βιβλίων δεν λέει τίποτα για το αν είχες το συγκεκριμένο βιβλίο στην κατοχή σου πριν το ποστ μου της 18/12/2008, 08:47:17 διότι:- Από νωρίς το πρωί που έκανα τη δημοσιευσή μου μέχρι την ώρα που εκανες πριν λίγο τη δική σου έχει μεσολαβήσει πάνω από μισή μέρα, επομένως μπορούσες να πεταχτείς σ'ένα βιβλιοπωλείο και να το αγοράσεις
- Μπορεί κάποιος γνωστός σου που το έχει, να σκάναρε το εξώφυλλο και τη σελίδα, να σου τα έστειλε και να τα δημοσιεύεις εσύ.
Aγαπητέ Agnostic, τι θα έλεγες να βρεθούμε από κοντά? με συνοδεία εδικού επί των δακτυλικών αποτυπωμάτων? Επίσης μια ανάκριση σε όλον τον κύκλο μου για παν ενδεχόμενο?

Δυστυχώς φίλε μου την περίοδο αυτή δεν προλαβαίνω να κατ..... και το ότι γράφω στο forum έστω και αργά, έστω και με τον τρόπο που γράφω πίστεψέ με ότι είναι κατόρθωμα. Αρκεί να σου αναφέρω ότι μαζεύω ελιές, ως παραγωγός η κούραση είναι τεράστια και το ωράριο εξαντλητικό, το μόνο καλό ότι την Κυριακή πρώτα ο Θεός, τελειώνω.
Στη βιβλιοθήκη μου έχω πολλά βιβλία, μου αρέσει πολύ να διαβάζω αλλά παρ' όλα αυτά ίσως περισσότερα από τα μισά, ούτε καν τα έχω ανοίξει. Είναι ο χρόνος φίλε μου, ο πολύτιμος αυτός χρόνος, που είναι τόσο λίγος ώστε να μην μπορώ να τον διαχειριστώ όπως θα ήθελα.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Ευρωπαιε , εχω δειξει παλαιοτερα απο ποιους καθοδηγουνται και ποια ειναι η δουλεια των απολογητων , σε μια κουβεντα που ειχα με τον Agnostic ...........Για τα γραπτα τους λοιπον θα λεω την γνωμη μου μια φορα ... την ειπα παραπανω κα τελειωσα ... η δραση τους ειναι καθαρα υποβολιμαια , ειναι παντελως ασχετοι ...
Είμαι κάθετα αντίθετος με την άποψή σου, ωστόσο καλά θα κάνεις να σχολιάζεις τα στοιχεία καί όχι αυτούς που φέρνουν τα στοιχεία είτε μέσω ίντερνετ είτε μέσω βιβλίων........εγώ τουλάχιστον αυτό εφαρμόζω όπως για παράδειγμα όταν μου κατέβασαν ολόκληρο κατεβατό και συγκεκριμένα ο gtpower, στο θέμα νομίζω 'Απάντηση στο Ιουδαϊκές ρίζες......'. Δε σχολίασα το site από το οποίο αντέγραψε αλλά το θέμα που έφερε.......μάλιστα ο sesostris εντυπωσιάστηκε από την απάντησή μου και θεώρησε βέβαιο ότι κάποιοι, μου την είχαν στείλει έτοιμη με e-mail
, o δε gtpower, όπου φύγει φύγει.........Αυτό σου προτείνω να κάνεις κι εσύ, αυτό που λέει κι ο Agnostic, να σχολιάζεις τα στοιχεία και να μη στέκεσαι στο αν αυτά είναι από το ίντερνετ, ή όχι..........
Για να έχεις όμως επιτυχία θα πρέπει να καταρρίψεις τα στοιχεία αυτά αποκλειστικά και μόνο με στοιχεία.......
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Λεω λοιπον :
- πρέπει οι άνθρωποι να γιορτάζουν τους θεούς με χαρωπά τραγούδια, με μύθους ιερούς κι αμόλυντες κουβέντες ...
Λες:
-Πολύ σωστά! δεν υπήρχαν θεοί όλα μύθος ήταν! ο Ξενοφάνης το είχε πιάσει το νόημα και για αυτό θεωρεί μύθους τα περί θεών, για αυτό και γράφει για ιερούς μύθους!!!!!!!
Αν λοιπον "ηξερες" τι διαβαζες θα "ηξερες" πως ο Ξενοφανης σ΄αυτο το κειμενο μιλα για υπαρκτους θεους και για το πως πρεπει να τους υμνουν-γιορταζουν-δοξαζουν κλπ . Αρα λοιπον δεν ηξερες ...
Όχι αγαπητέ μου δεν είναι έτσι.......έχω συλλέξει το σύνολο των αποσπασμάτων του Ξενοφάνη και φαίνεται καθαρά ότι μιλούσε για ένα Θεό και όχι για τους δώδεκα θεούς.....
Εδώ είναι φανερό ότι ο Ξενοφάνης απλά σχολιάζει για το πως πρέπει να γιορτάζονται οι θεοί,...........ποιος ξέρει τι θα είχαν δει τα μάτια του......
Πουθενά δε λέει ότι τους αποδέχεται ενώ το κείμενο που σου έφερα δείχνει ξεκάθαρα το τι είναι Θεός για τον Ξενοφάνη......ο Ένας αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ.......ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟΦΑΝΗ: θεοῦ σφαιροειδῆ, μηδὲν ὅμοιον ἔχουσαν ἀνθρώπῳ· ὅλον δὲ ὁρᾶν
καὶ ὅλον ἀκούειν, μὴ μέντοι ἀναπνεῖν· σύμπαντά τε εἶναι νοῦν".....
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Γιατι με κουραζεις ... το΄χω πει ... Δεν ακολουθει την ιδια θεολογικη θεωρηση παντα ... παρουσιαζει πολλες αντιφατικες εννοιες και η οποιαδηποτε συσχετιση του εργου του και της προσωπικοτητας του με τα σημερινα στοιχεια ειναι ιδιαιτερα επισφαλης . Τονισα δε οτι οχι αδικα ο Ηρακλειτος τον αποκαλεσε "πολυξερο διχως μυαλο" ... ε νομιζω δεν εχεις περισσοτερη ευστροφια απο τον Ηρακλειτο !
Αυτό είναι το σχόλιο σου? Λες δηλαδή τρελό τον Ξενοφάνη?
Αν είναι δυνατόν?.........τι άλλο θα ακούσω?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
τρεχαγυρευε
Επί του θέματος, φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, υπήρχαν οι μονοθειστές και οι πολυθειστές
φιλόσοφοι και αρχαίοι έλληνες, γενικώς
Δεν υπηρχε ουτε ενας μονοθεϊστης ... μ΄εχετε κουρασει με τον ευρωπαιο ... μονοθεϊστες δεν ησαν ουτε οι Ισραηλιτες που εφηυραν τον Γιαχβε .... (βλεπε Zeev Herzog , William G. Dever κ.α.) ο λογος περι της συζυγου του γιαχβε ,Ασεραχ ή Asherah .
quote:Μα δεν το εχω κανει ;
Είμαι κάθετα αντίθετος με την άποψή σου, ωστόσο καλά θα κάνεις να σχολιάζεις τα στοιχεία καί όχι αυτούς που φέρνουν τα στοιχεία είτε μέσω ίντερνετ είτε μέσω βιβλίων
quote:Αμφιβαλλω αν εχεις εστω και ενα αποσπασμα του Ξενοφανη ... οπως και να εχει το πραγμα , ακομα και να τα εχεις ειναι προδηλο οτι δεν καταλαβες τι λενε ... επι παραδειγματι οταν μιλας εσυ για το πως θα συνταξεις την φορολογικη σου δηλωση μιλας για μια δηλωση , οταν λες ως λογιστης συντασσω φορολογικες δηλωσεις εννοεις πολλες δηλωσεις ... τοσο απλο ειναι ... αυτο που ξενιζει στον Ξενοφανη αγαπητε μου ειναι η αντιφατικοτητα στον τομεα αυτο ... ειναι η πολλοστη φορα που το τονιζω ... αν ειχες διαβασει τα κειμενα του Ξενοφανη που εχεις "συλλεξει" ισως επιανες το νοημα ...
Όχι αγαπητέ μου δεν είναι έτσι.......έχω συλλέξει το σύνολο των αποσπασμάτων του Ξενοφάνη και φαίνεται καθαρά ότι μιλούσε για ένα Θεό και όχι για τους δώδεκα θεούς.....
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ.......ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟΦΑΝΗ: θεοῦ σφαιροειδῆ, μηδὲν ὅμοιον ἔχουσαν ἀνθρώπῳ· ὅλον δὲ ὁρᾶν καὶ ὅλον ἀκούειν, μὴ μέντοι ἀναπνεῖν· σύμπαντά τε εἶναι νοῦν".....
Καλα βρε με δουλευεις ; Καταλαβαινεις τιποτε απο αυτα που σου λεω ; Στις 16/12/2008, 21:54:11 εγραψα μερικα αλλα αποσπασματα του Ξενοφανους ... τα διαβασες ; Εκει μιλα για θεους ... στο αλλο μιλα για θεο ... υπαρχει μια αντιφατικοτητα την οποια ο πλεον αδαης την αντιλαμβανεται ... εσυ επειδη εισαι τοσο πορωμενος δεν βλεπεις τιποτε περαν των βλεφαριδων σου ...
quote:Αυτο καταλαβες εσυ ; Αυτο --> : ... ε νομιζω δεν εχεις περισσοτερη ευστροφια απο τον Ηρακλειτο ! ηταν χιουμορ ! Ελεος!!! Σου δειχνω το φεγγαρι και κοιτας το δαχτυλο ;
Αυτό είναι το σχόλιο σου? Λες δηλαδή τρελό τον Ξενοφάνη? και μάλιστα φέρεις και μάρτυρα τον Ηράκλειτο? Είναι απόδειξη αυτή? και για ποιο πράγμα?
Αν είναι δυνατόν?.........τι άλλο θα ακούσω?
Επιτελους ... αν ησαν ολοι αυτοι οι φιλοσοφοι που επικαλειστε συνεχως , μονοθεϊστες , δεν θα επρεπε να ειχε διασωθει καποιος μυθος εκδηλωσης λατρειας προς αυτον τον εναν θεο ; Τι στο καλο ... πιστευαν σ΄αυτον και ουτε ενα ονομα δεν τον εδωσαν , ουτε μια εκδηλωση λατρειας δεν επραξαν ; Τι συμβαινει λοιπον ; Που καταληγουμε ; ..... οτι ειναι καιρος να αρχισεις το διαβασμα των "σκονισμενων" βιβλιων σου ...

φιλόσοφοι και άνθρωποι απλοί, όπως και σήμερα, ότι υπάρχουν,δλδ,
οι δεισιδαιμονες και οι θεοσεβούμενοι....
Αλλα το θέμα που εδώ προκύπτει, δεν είναι απλά και μόνο το
αν δέχεσαι τα κείμενα τους, αλλά ότι θα τους βγάζεις όλους τρελούς,
σαν τον Ξενοφάνη...
quote:
Αγαπητέ μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, το ξέρεις ότι υπήρχαν μονοθειστές
φιλόσοφοι και άνθρωποι απλοί, όπως και σήμερα, ότι υπάρχουν,δλδ,
οι δεισιδαιμονες και οι θεοσεβούμενοι....
Αλλα το θέμα που εδώ προκύπτει, δεν είναι απλά και μόνο το
αν δέχεσαι τα κείμενα τους, αλλά ότι θα τους βγάζεις όλους τρελούς,
σαν τον Ξενοφάνη...
Το οτι εχετε αγρια μεσανυκτα ειναι δεδομενο ... το να αποδωσετε και σε αλλους αυτην σας την κατασταση ειναι τραγικο ...

αυτό που λές...Εσύ δεν ειπες ότι ο Ηράκλειτος θεωρούσε τον
Ξενοφάνη χαζό; Τουλάχιστον, πρόσεξε τι γράφεις...
quote:Το πως αποδιδεις την σκεψη σου στο γραπτο λογο ειναι χαρμα οφθαλμων ... τι κωδικα χρησιμοποιεις ... δεν καταλαβα τιποτα ... δεν μπορω να βγαλω νοημα ...
Αγαπητέ μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, μου αρέσει που το έχεις για σίγουρο,
αυτό που λές... Εσύ δεν ειπες ότι ο Ηράκλειτος θεωρούσε τον
Ξενοφάνη χαζό; Τουλάχιστον, πρόσεξε τι γράφεις...

εγώ, να μπορέσεις να με καταλάβεις...Βλέπεις, εγώ
πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθώ, για να γίνεται διάλογος..
Τώρα, εσύ, αποφασίζεις πως δεν καταλαβαίνεις...Λογικό είναι,
αλλοιώς θα έπρεπε να συμφωνήσεις κι αυτό θα ήταν πιο δύσκολο...
Κι αφού δεν μπορείς να καταλάβεις τέτοια νοήματα, τι κάθεσαι κι ασχολείσαι
με αυτά; Άστα καλύτερα, ζήσε τη φοιτητική σου ζωή στην Πάτρα, απλή, με τίποτε
κορμιά και άστα αυτά για αργότερα....
quote:Αν καπου υπαρχει νοημα το ... πιανω ,εν προκειμενω δεν υπαρχει νοημα παρα μονο στην σφαιρα της φαντασιας σου ...
Κι αφού δεν μπορείς να καταλάβεις τέτοια νοήματα, τι κάθεσαι κι ασχολείσαι
με αυτά;
quote:Ειναι ολα μπερδεμενα στο μυαλο σου και μπερδευεις και εμας ... χαλαρωσε , βαλε σε μια σειρα τα πραγματα , σκεψου και μετα γραψε (και ο γιαχβε βοηθος !!!)Αυτο διοτι με μπερδευεις με καποιον αλλον ... η φοιτητικη μου ζωη τελειωσε πριν καν αρχισει ... πριν 27 χρονια ... βλεπεις η ζωη μου δεν ηταν εργο του Φωσκωλου ...
Άστα καλύτερα, ζήσε τη φοιτητική σου ζωή στην Πάτρα, απλή, με τίποτε
κορμιά και άστα αυτά για αργότερα....

με το ότι διαλέγεις όσα θέλεις και εννοείς, λές και τα άλλα θα
πάψουν να υπάρχουν...
Όντως πρέπει να σε μπέρδεψα με άλλον, αλλά νόμιζα ότι κάτι σχετικό είχες γράψει
παλιά για Πάτρα,αλλά, μάλλον λάθος....
Αλήθεια αποφάσισες αν οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν μαλωμένοι μεταξύ τους,
πολυθειστές, μονοθειστές, ή αν χαρακτήριζαν ο ένας τον άλλο χαζό;
Όχι ότι αυτό θα άλλαζε το ότι ακόμη κι ο Σωκράτης μίλησε για έναν που
θα ρθεί, όπως ο Χριστός και θα τον ακούσουν ενώ δεν άκουσαν αυτόν....
Όλος ο κόσμος περίμενε τον Χριστό, άσχετα απο το άν περιμένανε γήινα
πράγματα απο αυτόν...Γι αυτό και δεν τον αποδέχτηκαν, έτσι ειρηνικά που ήρθε...