ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
16/12/2008, 22:09:27
Χαρά στην υπομονή σου φίλε αδιάβαστε, όμως μάλλον άδικο κόπο κάνεις, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Δεν βλέπεις πώς, σε κάθε θέμα και άσχετα μ' αυτό, προσπαθούν να φέρουν τη συζήτηση εκεί που νομίζουν ότι έχουν κάτι να πούν, χωρίς να ξέρουν ότι αναμασούν ανοησίες, των γνωστών σελίδων;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
17/12/2008, 00:06:40
quote:
γιαπετ
Χαρά στην υπομονή σου φίλε αδιάβαστε, όμως μάλλον άδικο κόπο κάνεις, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Δεν βλέπεις πώς, σε κάθε θέμα και άσχετα μ' αυτό, προσπαθούν να φέρουν τη συζήτηση εκεί που νομίζουν ότι έχουν κάτι να πούν, χωρίς να ξέρουν ότι αναμασούν ανοησίες, των γνωστών σελίδων;;;

Ευτυχώς που στο άλλο θέμα μου είπες πως δεν σε ενδιαφέρει τι "μας σερβίρουν" αυτές οι σελίδες.

Ωρέ μπράβο συνέπεια στο λόγο σου!!

17/12/2008, 00:17:02
ψηλός

quote:
Ευτυχώς που στο άλλο θέμα μου είπες πως δεν σε ενδιαφέρει τι "μας σερβίρουν" αυτές οι σελίδες.

Δεν έχω σκοπό να μπώ σε πεισματάρικη συζήτηση με σένα ψηλέ, αφού δεν έχεις κάτι σημαντικό να πεις, μόνο να σε ρωτήσω πώς εξάγεται το συμπέρασμα ότι ενδιαφέρομαι για τις ηλεκτρονικές χριστιανοφυλλάδες, μέσα απ' αυτό που έγραψα:

"Δεν βλέπεις πώς, σε κάθε θέμα και άσχετα μ' αυτό, προσπαθούν να φέρουν τη συζήτηση εκεί που νομίζουν ότι έχουν κάτι να πούν, χωρίς να ξέρουν ότι αναμασούν ανοησίες, των γνωστών σελίδων;;;"

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

17/12/2008, 00:36:43
quote:

ψηλός

quote:

Δεν έχω σκοπό να μπώ σε πεισματάρικη συζήτηση με σένα ψηλέ, αφού δεν έχεις κάτι σημαντικό να πεις, μόνο να σε ρωτήσω πώς εξάγεται το συμπέρασμα ότι ενδιαφέρομαι για τις ηλεκτρονικές χριστιανοφυλλάδες, μέσα απ' αυτό που έγραψα:

"Δεν βλέπεις πώς, σε κάθε θέμα και άσχετα μ' αυτό, προσπαθούν να φέρουν τη συζήτηση εκεί που νομίζουν ότι έχουν κάτι να πούν, χωρίς να ξέρουν ότι αναμασούν ανοησίες, των γνωστών σελίδων;;;"

Όποιος δεν ενδιαφέρεται, δεν ενδιαφέρεται, τελεία και παύλα.

Όταν όμως κάποιος (γιαπετ) χαρακτηρίζει τα όσα γράφουν οι «γνωστές ιστοσελίδες» ως ανοησίες, τότε τον ενδιαφέρει και γνωρίζει τις ιστοσελίδες και αυτά που λένε.

Δεν είναι κακό, αντιθέτως καλό είναι να τα γνωρίζεις.
Κακό είναι που δεν μας λες γιατί είναι «ανοησίες»; Και στο άλλο θέμα σε κάλεσα να παραθέσεις τα επιχειρήματά σου και μου είπες πως παιδιαρίζω.

Ε, τώρα τι να σου πω;

Πόσες φορές δεν σου έχω παραθέσει αναφορές, επίτηδες, από ιστοσελίδες που καμία σχέση δεν έχουν με τον Απολογητή ή την ΟΟΔΕ, αλλά εσύ το παίζεις κινέζος και τάχα μου τώρα σε πειράζουν «οι γνωστές ιστοσελίδες».

Αν σου αρέσει να δουλεύεις τον εαυτό σου και τη λογική σου, γούστο σου και καπέλοο σου.

17/12/2008, 00:51:56
Ψηλός

quote:

Όταν όμως κάποιος (γιαπετ) χαρακτηρίζει τα όσα γράφουν οι «γνωστές ιστοσελίδες» ως ανοησίες, τότε τον ενδιαφέρει και γνωρίζει τις ιστοσελίδες και αυτά που λένε.

Είναι αδύνατο να συζητάει κάποιος μαζί σου και να μη μάθει αυτές τις σελίδες, αφού είναι σαν να μιλάει απ' ευθείας μ' αυτές.
Πώς να μη γνωρίζω τι λένε λοιπόν, αφού εσύ και οι άλλοι σαν και σένα, κάνετε απλή αναπαραγωγή;;

quote:

Τότε γιατί φωνάζεις;;;

quote:
Κακό είναι που δεν μας λες γιατί είναι «ανοησίες»; Και στο άλλο θέμα σε κάλεσα να παραθέσεις τα επιχειρήματά σου και μου είπες πως παιδιαρίζω.

Τι να πω, όταν μου ζητάς να επαναλάβω ότι έχω γράψει εγώ και ότι έχουν γράψει και άλλοι, τόσες και τόσες φορές;

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα ξαναδιαβάζεις από εκεί που είναι γραμμένα...

Το ότι όλα είναι είναι χριστιανιποιημένα, εκεί μέσα, δεν σου φτάνει;

Μη με ρωτήσεις ποιά; έ;

Δεν το ξανα-συζητάω...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

17/12/2008, 02:00:32
quote:
γιαπετ:
Χαρά στην στην υπομονή σου φίλε αδιάβαστε, όμως μάλλον άδικο κόπο κάνεις, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Βιάζεσαι........
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Ο τρεχαγυρευε δεν ξερει τι του γινεται και προφανως το ιδιο ισχυει και για σενα ... αντι να παπαγαλιζετε τον απολογητη ανοιξτε κανενα βιβλιο ... για εκατομυριοστη φορα το λεμε ... ασκηστε εποικοδομιτικη κριτικη μετα απο σκεψη ... βαρεθηκα να απαντω στους απολογητες μεσα απο εσας ...
Εδω δεν μπορεσαν πανεπιστημιακοι καθηγητες να ξεκαθαρισουν τι αντιπροσωπευε ο Ξανοφανης και το εκαναν ενα ματσο αλητηριοι της oode ;
Μιλα για θεους και οχι μονο στα κειμενα που εγραψε ο τρεχαγυρευε αλλα και σε πολλα αλλα πχ. :

Για να δούμε.......αλλά γιατί βρίζεις ανθρώπους που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να υπερασπίσουν τον εαυτό τους? Τα στοιχεία που παραθέτω για το συγκεκριμένο θέμα είναι όλα από βιβλία που κοσμούν τη βιβλιοθήκη μου. Αν θέλεις μπορούμε να επιδοθούμε και σε αγώνα σκαναρίσματος.......αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα.

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
αποσπασμα 18
Δεν φανέρωσαν στους θνητούς οι θεοί απ' αρχής τα πάντα, μα το καλύτερο με τον καιρό ζητώντας βρίσκουν

Αυτό δε λέει τίποτα απολύτως! ......η πρόταση είναι μισή!

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Με το να παρεις μια φραση του Διογενη , να τη κοψεις στα μετρα σου για να βγαλεις το δικο σου συμπερασμα , ειναι επισφαλης μεθοδος . Αν ειχες υπ΄οψιν το κειμενο του Διογενη θα εβλεπες το εξης στη δευτερη παραγραφο :

γέγραφε δὲ ἐν ἔπεσι καὶ
ἐλεγείας καὶ ἰάμβους καθ᾽ Ἡσιόδου καὶ Ὁμήρου, ἐπικόπτων
αὐτῶν τὰ περὶ θεῶν εἰρημένα. ἀλλὰ καὶ αὐτὸς ἐρραψῴδει τὰ
ἑαυτοῦ.

Εγραφε και αυτος λοιπον για τους θεους ... και μαλιστα οπως λεει ο Burnet απηγγειλε ελεγειες και σατυρες στα συμποσια των Ιωνων συμπατριωτων του .

Δεν είμαι κοπτοράπτης! για να δούμε τι έγραψε πριν από αυτό?
Ξενοφάνης θ' υπατύφον, Όμηραπάτην επικότπην....(Ο Ξενοφάνης ο δίχως μεγαλομανία άνθρωπος, που πάτησε κάτω των Όμηρο και τον τάραξε)....
Η μετάφραση του αποσπάσματος που έγραψες λέει:Xτύπησε δε τον Όμηρο και τον Ησίοδο και με επικούς στοίχους και με ελεγείας και ιάμβους, κατηγορώντας τους για τα όσα είπε για τους Θεούς. Αλλά και ο ίδιος απάγγειλε δικά του ποιήματα.

Ερώτηση τι να έγραφε στα δικά του ποιήματα? τη στιγμή που επιτεθόταν κατά του Όμηρου και του Ησίοδου του πατέρα της Θεογονίας?
Σίγουρα όχι για τους τότε γνωστούς δώδεκα θεούς του Ολύμπου, με τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη!
Ο ίδιος είχε πληροφόρηση για το πως ήσαν οι θεοί? και από που? αφού η μόνη πληροφόρηση ήταν ο Όμηρος και ο Ησίοδος? Απλά έβαλε το μυαλό του να δουλέψει και κατάλαβε ότι όλα αυτά δεν ήσαν παρά μια απάτη.

Γράφεις ότι απάγγειλε σάτιρες στα συμπόσια και ελεγείες για ποιο πράγμα όμως? για τους θεούς?........σατίριζε τους θεούς?

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
αποσπασμα 1
πρέπει οι άνθρωποι να γιορτάζουν τους θεούς με χαρωπά τραγούδια, με μύθους ιερούς κι αμόλυντες κουβέντες ...

... δε θα υμνήσει τις μάχες των Τιτάνων ούτε των Γιγάντων ούτε και των Κενταύρων - αυτά είναι επινοήσεις των αρχαίων - αλλ' ούτε και τις θύ­ελλες των εμφυλίων πολέμων, όπου κανένα καλό δεν βρίσκεις, κι όμως θα είναι γεμάτος σεβασμό για τους θεού

Πολύ σωστά! δεν υπήρχαν θεοί όλα μύθος ήταν! ο Ξενοφάνης το είχε πιάσει το νόημα και για αυτό θεωρεί μύθους τα περί θεών, για αυτό και γράφει για ιερούς μύθους!!!!!!! .............

Μην παραβλέπουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, απευθείας προσβάλει τον Άρη το θεό του πολέμου.......το Δία και την προέλευσή του......(αφού δεν αναγνωρίζει τη Θεογονία του Ησίοδου...Τιτανομαχία κ.λ.π.λ) μιλάει για άγνωστους θεούς.....
αν θέλαν λοιπόν οι Αρχαίοι Έλληνες να γιορτάσουν θεούς αυτό θα έπρεπε να το κάνουν, μας λέει ο Ξενοφάνης με σεβασμό και αμόλυντες κουβέντες!.........αλήθεια εδώ σε αυτούς τους θεούς χωράει η πονηρή Ήρα? χωράει η Αφροδίτη?.......χωράει ο Δίας? .......όχι βέβαια!.......με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τους προϊδεάζει ότι λατρεύουν αν μή τι άλλο ανύπαρκτους θεούς! τους θεούς που εισήχθησαν όπως ο ίδιος μας λέει με μύθους!!!!!!

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αμεσως μετα λεει ο Διογενης :

ἀντιδοξάσαι τε λέγεται Θαλῇ καὶ Πυθαγόρᾳ
Ο Θαλης ηταν ο ιδρυτης της φυσιολογιας , προσπαθουσε και ασχολουνταν με την αναζητηση φυσικων αιτιων , κατα συνεπεια δεν δεχονταν τις θεολογικες αιτιασεις περι θεου και συμπαντος . Βλεπομε λοιπον και τον Ξενοφανη να ακολουθει "τ΄αχναρια" του Θαλη αλλα μ΄ενα δικο του τροπο , φασκοντας και αντιφασκοντας . Για αυτους τους λογους ο μεγιστος Ηρακλειτος τον χαρακτηρισε "πολυξερο διχως μυαλο" .

Τωρα πως εσεις ολοι ετσι ακριτα και αλογιστα τον κανατε μονοθεϊστη ή αντιδωδεκαθεϊστη εγω δεν μπορω να το καταλαβω ...

Αντιτασόταν στη Φυσική θεωρία και ξέχασες και τον Παρμενίδη......γιατί όμως?
Ο Παρμενίδης υποστήριζε ότι τα στοιχεία είναι δύο το πυρ και η γη, ενώ ο Ξενοφάνης τέσσερα (φύσι δε τέτταρα είναι των όντων στοιχεία). Ο Θαλής πάλι ένα το νερό......εξού και οι διαφωνίες.......η κόντρα λοιπόν ήταν πάνω στη φυσική θεωρία και όχι στη θεολογική.

Ο Πυθαγόρας δίδασκε τόσα και τόσα όπως ότι ήταν γιος του θεού Ερμή ......σε μία από τις μετεμψυχώσεις του, είχε λοιπόν πολλούς λόγους ο Ξενοφάνης να στραφεί εναντίων του.

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
αποσπασμα 34
Θνητός όμως κανείς δεν είδε την καθαρή αλήθεια ούτε θα ιδεί για τους θεούς και για όσα λέγω τούτα.

Και πολύ σωστά........ούτε θα ιδεί.........γιατί όλα όσα γνώριζαν για τους τότε θεούς ήταν μούφα......και για αυτό ο ίδιος ξεκαθαρίζει τη θέση του και γράφει αυτό που εσύ έγραψες....."οὐσίαν
θεοῦ σφαιροειδῆ, μηδὲν ὅμοιον ἔχουσαν ἀνθρώπῳ· ὅλον δὲ ὁρᾶν
καὶ ὅλον ἀκούειν, μὴ μέντοι ἀναπνεῖν· σύμπαντά τε εἶναι νοῦν".....

Εδώ λοιπόν στρέφεται με απόλυτο τρόπο κατά του δωδεκάθεου και μιλάει με άγνωστα λόγια για την εποχή του, όσον αφορά τη μορφή και τη δράση του Θεού.........και μάλιστα γράφει για έναν Θεό!........μιλάει μόνο του το κείμενο ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ!

ΕΑΝ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
(από περιέργεια τις περισπωμένες πως τις βάζεις? και τις δασείες?)

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Εγραφε και αυτος λοιπον για τους θεους ... και μαλιστα οπως λεει ο Burnet απηγγειλε ελεγειες και σατυρες στα συμποσια των Ιωνων συμπατριωτων του .

Με την ευκαιρία ο Burnet αρνείται ότι η ανάδυση της Ελληνικής επιστήμης έχει οποιαδήποτε σχέση με την παραδοσιακή θρησκεία.

Ο Ξενοφάνης σχολιάζει ο Jaeger, (Theology, σ.51) αναφέρεται με τόση αποφασιστικότητα στον ένα Θεό! (απ. 23, Κλήμης, Στρωμ. V, I09,I:"ΈΝΑΣ ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΌΜΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ Η ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ",
ώστε οι Χριστιανοί συγγραφείς πάντα είχαν την τάση να συσχετίζουν το δικό τους μονοθεϊσμό με εκείνον του Ξενοφάνη.

Τα ίδια λεέι και ο Hack......."O υπέρτατος θεός", όπως αποκαλεί το Παρμενίδιο Όν ο Ηack, είναι εσωτερικά ομογενής, ένας σφαιρικός, ακίνητος, αΐδιος και άφθαρτος και φέρει κατά την άποψη του Hack μια γενικότερη ομοιότητα με τον Ένα θεό του Ξενοφάνη.

Ξενοφάνης (απόσπασμα): "Πάντα μένει στο ίδιο μέρος και δεν κινείται καθόλου, ούτε άλλωστε αρμόζει σ' αυτόν να μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά χωρίς κόπο και με τη σκέψη του νου του κινεί τα πάντα"
Αλήθεια αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ τι σχέση μπορεί να έχει αυτός ο Θεός του Ξενοφάνη με το Δωδεκάθεο? καμία απολύτως....αντιθέτως βρίσκεται πολύ κονπά στον Χριστιανικό Θεό!

Το άσχημο σίγουρα είναι ότι από το έργο του ιδίου "Περί φύσεως" ελάχιστα αποσπάσματα σώζονται.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 17/12/2008 02:13:55

17/12/2008, 09:47:46
αν διαβάσετε την κοσμογονία θα δείτε ότι υπάρχει μια αρχική δύναμη που μέσα της περιεχέι τα πάντα και οι θεοί αλλά και όλα είναι γέννημα αυτής της δύναμης έτσι όταν οι αρχαίοι έλεγαν εν το παν
δεν εννοούσαν τον θεό που έχει στο μυαλό του ο κάθε χριστιανός ποιο πολύ πλησιάζει την θεϊκή υπόσταση που δέχονται και οι βουδιστές

17/12/2008, 11:29:20
quote:

Ψηλός

quote:

γιαπετ
Είναι αδύνατο να συζητάει κάποιος μαζί σου και να μη μάθει αυτές τις σελίδες, αφού είναι σαν να μιλάει απ' ευθείας μ' αυτές.
Πώς να μη γνωρίζω τι λένε λοιπόν, αφού εσύ και οι άλλοι σαν και σένα, κάνετε απλή αναπαραγωγή;;

Ε ναι, δεν αντιλέγω. Να μη λες όμως πως δεν σε ενδιαφέρει, έτσι δεν είναι; Είτε από αυτό που ενδεχομένως παραθέτω εγώ, είτε από αυτά που πας και διαβάζεις εσύ, έχεις γνώση για το τι λένε.
Αν δεν σε ενδιέφερε, δεν θα σε απασχολούσε το τι λένε.

quote:

quote:

γιαπετ
Τότε γιατί φωνάζεις;;;

Για αυτό που λέω παρακάτω.

quote:

quote:

γιαπετ
Τι να πω, όταν μου ζητάς να επαναλάβω ότι έχω γράψει εγώ και ότι έχουν γράψει και άλλοι, τόσες και τόσες φορές;

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα ξαναδιαβάζεις από εκεί που είναι γραμμένα...

Το ότι όλα είναι είναι χριστιανιποιημένα, εκεί μέσα, δεν σου φτάνει;

Μη με ρωτήσεις ποιά; έ;

Δεν το ξανα-συζητάω...

Κοίτα να δεις. Για να μην παίζουμε την κολοκυθιά. Την επόμενη φορά που εγώ ή ο ευρωπαίος ή κάποιος άλλος παραθέσει παραπομπές από τις "γνωστές ιστοσελίδες", αντί για μισόλογα και μουρμουρητά, καλό θα είναι να αντιπαραθέσεις τα στοιχεία τα οποία θα διαψεύδουν τα όσα περιέχονται στις παραπομπές, εντάξει;;

Πόσες φορές σου έφερα παραπομπές από μη "γνωστές ιστοσελίδες" (π.χ. για το ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως ο θεός Διόνυσος κατοικούσε στη μάσκα του), αλλά εσύ πάλι βρήκες κάτι να πεις, άσχετο με αυτό που συζητούσαμε για να πας τη συζήτηση αλλού.

17/12/2008, 20:30:51
ψηλός

quote:
Ε ναι, δεν αντιλέγω. Να μη λες όμως πως δεν σε ενδιαφέρει, έτσι δεν είναι; Είτε από αυτό που ενδεχομένως παραθέτω εγώ, είτε από αυτά που πας και διαβάζεις εσύ, έχεις γνώση για το τι λένε.
Αν δεν σε ενδιέφερε, δεν θα σε απασχολούσε το τι λένε.

Μα φιλοσοφία θέλει να καταλάβεις αυτό που εννοώ;

Δεν μ' ενδιαφέρει τι λένε αυτές οι σελίδες, αλλά μ' ενδιαφέρει αυτό που λένε οι συνομιλητές μου και αφού αυτό, είναι αντιγραφή, από εκεί, από σπόντα μαθαίνω τι περιέχουν.

quote:
Κοίτα να δεις. Για να μην παίζουμε την κολοκυθιά. Την επόμενη φορά που εγώ ή ο ευρωπαίος ή κάποιος άλλος παραθέσει παραπομπές από τις "γνωστές ιστοσελίδες", αντί για μισόλογα και μουρμουρητά, καλό θα είναι να αντιπαραθέσεις τα στοιχεία τα οποία θα διαψεύδουν τα όσα περιέχονται στις παραπομπές, εντάξει;;

Δηλαδή, για να καταλάβω, λες ότι αυτό δεν έχει γίνει, σε σχετικά θέματα;

Άλλο το ότι δεν είχε αποτέλεσμα, διότι αν είχε δεν θα συνεχίζατε να αντιγράφετε ιστορικές ανακρίβειες, απ' αυτές τις σελίδες.

quote:
Πόσες φορές σου έφερα παραπομπές από μη "γνωστές ιστοσελίδες" (π.χ. για το ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως ο θεός Διόνυσος κατοικούσε στη μάσκα του), αλλά εσύ πάλι βρήκες κάτι να πεις, άσχετο με αυτό που συζητούσαμε για να πας τη συζήτηση αλλού.

Πράγματι, δεν έχεις πει και τίποτε άλλο, όλο αυτό λες σε δεδομένη περίπτωση.
Τυχαίο είν' αυτό;;;

Όμως προσπαθείς, συμβουλευόμενος τις σελίδες που λέγαμε, να αντικρούσεις τον παραλληλισμό που έκανα, αυτού που λες, με τις εικόνες των χριστιανών, λέγοντας ακριβώς αυτά που πρέπει, για να αναιρέσεις ο ίδιος, τον εαυτό σου.

Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ, να σου εξηγήσω, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται.

Νομίζω άλλωστε, ότι κανείς δεν είπε ότι δεν υπήρχαν και λάθη στην αρχαιότητα.

Η προσπάθεια όμως να δικαιολογηθούν οι άπειρες καινοδοξίες του χριστιανισμού (κακέκτυπο κάποιων παλαιότερων δοξασιών, άλλων θρησκειών) και οι τόσες αντιφάσεις του, είναι αυτό που προκαλεί τη δική μου αντίδραση.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

17/12/2008, 21:21:29
Το μόνο που σου ζητείται φίλε Γιάπετ, ειναι να καταλάβεις
ότι αμφισβητώντας τα πάντα και χωρις αποδείξεις, όπως σου
επισημαίνει ο Ψηλός και με το να μην αντιπαρατίθεσαι, αλλά να υπεκφεύγεις
συνεχώς, δείχνεις ότι δεν πιστεύεις σε κάτι συγκεκριμένο, αλλά
απλά φυγομαχείς....Και κατ επανάληψην...
Γιατί δεν προτιμάς τον διάλογο;...Ε;....
17/12/2008, 21:54:00
quote:
γιαπετ:
Δηλαδή, για να καταλάβω, λες ότι αυτό δεν έχει γίνει, σε σχετικά θέματα;

Άλλο το ότι δεν είχε αποτέλεσμα, διότι αν είχε δεν θα συνεχίζατε να αντιγράφετε ιστορικές ανακρίβειες, απ' αυτές τις σελίδες.

Tόσο οι πληροφορίες που αντιγράφουμε από φιλοχριστιανικές σελίδες όσο και τα στοιχεία που παραθέτουμε από βιβλία που έχουμε στην κατοχή μας, σας βάζουνε στη θέση σας!.......

quote:
sesostris:
Πας καλά άνθρωπέ μου , για ποιο 10% μιλάς ;; Για το 100% πρόκειται . Ο Edward Gibbon από ότι θυμάμαι υπολογίζει τα θύματα της επιβολής του χριστιανισμού των Εθνικών , μαζί και με αυτά των Παυλικιανών , των Βογομίλων , των Γνωστικών , των Μονοφυσιτών , των Σαμαρειτών , των Μοντανιστών , των Ωριγενιστών , των Αρειανών , των Μανιχαίων κλπ , σε πάνω από εκατό εκατομμύρια .

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΖΕΝΑΚΟΣ | Κυριακή 17 Αυγούστου 2003 ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ "AΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

OI ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ Γ'' (1608-1657)

".....Οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο πληθυσμός της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τα 21 εκατομμύρια που είχε το 1618 έπεσε στα 13,5 εκατομμύρια. Εστω και αν σε αυτά τα στοιχεία υπάρχει κάποια δόση υπερβολής, ο Τριακονταετής Πόλεμος ήταν πάντως ένας από τους χειρότερους πολέμους που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη"

Mήπως γνωρίζεις ποια ήταν τα γεωγραφικά όρια της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 1618?

Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε στους «New York Times» άρθρο του Ουμπέρτο Έκο......... "ο πληθυσμός της Ευρώπης τον 7ο αιώνα μόλις που έφτανε τα 14 εκατομμύρια. Καθώς πλησίαζε όμως η δεύτερη χιλιετία, ο πληθυσμός σημείωσε αύξηση. Κάποιοι ειδικοί υπολογίζουν ότι το 950, η Ευρώπη αριθμούσε 22 εκατομμύρια κατοίκους. Άλλοι κάνουν λόγο για 42 εκατομμύρια το 1000. Τον 14ο αιώνα,ο πληθυσμός της Ευρώπης τοποθετείται μεταξύ 60 και 70 εκατομμυρίων.

Όπως γράφει ο J.Murray, στο "The autobiographies of Ed. Gibbon", Λονδίνο 1986, σελ. 152, ο Γίββων, αυτός ο ιστορικός τρομοκράτης (1737-1794),

"..........Το γεγονός είναι ότι ο Γκίμπον όχι μόνο δεν συμπαθούσε τον βυζαντινό πολιτισμό αλλά δεν ήταν και εξοικειωμένος αρκετά με τις ελληνικές πηγές όσο με τις λατινικές, ούτε είχε πρόσβαση στο πλούσιο υλικό άλλων γλωσσών που συγκέντρωσαν εν τω μεταξύ οι μελετητές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις στην εξιστόρηση του καθώς και μη ικανοποιητικές συγκεφαλαιώσεις."
('Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάννικα', τόμ. 18, εκδ. Δίας, Αθήνα 2004, λήμμα: Γκίμπον, Έντουαρντ)

"Σήμερα δέν υπάρχει πιά ανάγκη νά αποδείξουμε πόσο ιστορικά αστήρικτες είναι οι θεωρίες τοϋ Lebeau καί τού Gibbon. Πέρασε ευτυχώς ανεπανάληπτα ή εποχή, πού όσοι έγραφαν βιβλία γιά τό Βυζάντιο βρίσκονταν στην ανάγκη νά δικαιολογηθούν πειστικά, γιατί προτίμησαν ένα τέτοιο θέμα καί νά καταπολεμήσουν μέ πομπώδεις εκφράσεις καί συχνά εξεζητημένο τρόπο τους ισχυρισμούς τού Gibbon.."
(Ostrogorsky Georg, 'Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους', τόμ. Α', σελ. 52)
-Ωραία πηγή ο Γίββων.............να τον χαίρεστε!!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 17/12/2008 22:01:20

17/12/2008, 22:19:40
τρεχα....

quote:
Γιατί δεν προτιμάς τον διάλογο;...Ε;....

Με ποιόν;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

18/12/2008, 00:12:08

quote:
sesostris:
Ιουστινιανός με την αγία πόρνη αυτοκράτειρα Θεοδώρα . Και οι δύο γιορτάζουν στις 2 Αυγούστου , για να πας να τους ανάψης κάνα κερί . Τα υπόλοιπα είναι δυσνόητες ασυναρτησίες στις οποίες αδυνατώ να απαντήσω .

Όχι κάνεις λάθος.....πάλι τον Ροΐδη διάβασες? Η αγία Θεοδώρα γιορτάζει στις 11/2 έναν Ιουστινιανό τον βρήκα μόνο του στις 2 Αυγούστου σε κάποιο site, όχι όμως και σε αυτό της Εκκλησίας.
Να είναι αυτός αποκλείεται θα ήταν μαζί με τη Θεοδώρα....δες και μόνος σου ......http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/eortologio/eortologio.asp?main=alphabeta&file=iota.htm

quote:
Sesostris: Αν νομίζεις ότι επαναλαμβάνοντας τις φαιδρότητες των απολογητών απαντάς , είσαι βαθειά νυχτωμένος . Οι Έλληνες φίλτατε δεν τρέμανε τους θεούς τους , όπως τρέμανε τον φοβερό και εκδικητικό Γιαχβέ οι Ιουδαίοι και κατ’ επέκταση οι Χριστιανοί . Οι Έλληνες τιμούσαν τους θεούς τους μεν , αλλά παράλληλα δεν έπαυαν να αναζητούν την προσέγγιση του Θείου , αλλά μέσω της σοφίας .

Ναι από ότι γνωρίζω οι αρχαίοι ημών πρόγονοι παίζανε σφαλιάρες με τους δώδεκα Θεούς! ενώ εμείς οι καημένοι οι Χριστιανοί!!!!! τρέμουμε τον κακό και εκδικητικό Ιησού........δεν τολμάμε να αρθρώσουμε λέξη....φόβος.....φόβος.......φόβος.......
quote:
Sesostris:
Η καλύτερη απόδειξη για το πώς αντιμετώπιζαν την ξενόφερτη αίρεση του Ιουδαϊσμού οι Έλληνες βρίσκεται στην πρώτη επιστολή που έστειλε ο Παύλος στην Εβραϊκή κοινότητα της Κορίνθου .
1,22 επειδή και Ιουδαίοι σημείον αιτούσι και Έλληνες σοφίαν ζητούσιν ,23 ημείς δε κηρύσσομεν Χριστόν εσταυρωμένον , Ιουδαίοις μεν σκάνδαλον , Έλλησι δε μωρίαν

Βλακείες λοιπόν ήταν για τους Έλληνες τα κηρύγματα του Παύλου , και καταρρίπτεται έτσι το παραμύθι με την ομιλία του στον Άρειο Πάγο , και το ότι ύστερα από αυτή οι Αθηναίοι στηθήκανε στην ουρά για να τους βαφτίση .

Καημένε Sesostris, ο Χριστιανισμός στα πρώτα 10-20 χρόνια μετά το θάνατο του Ιησού δεν ήταν παρά οι 3 κι ο κούκος, σε ολόκληρη τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν απαριθμούσε παρά μερικές χιλιάδες.........σιγά σιγά αυξήθηκε. Σιγά σιγά οι Έλληνες τον αγκάλιασαν.......

Γεγονός λοιπόν είναι ότι στις συναγωγές των Εβραίων άρχισαν να πηγαίνουν και Έλληνες κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε ο Παύλος και κινδύνευσε να θανατωθεί αφού οι Ιουδαίοι τον κατηγόρησαν ότι μόλυνε τις συναγωγές τους! Και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν!

Γεγονός είναι και το ξύλο που έφαγαν οι Ιουδαίοι από τους Έλληνες στην Κόρινθο όταν οι τελευταίοι συνέλαβαν τον Παύλο για να τον δικάσουν.
Μήπως θέλεις να σου παραθέσω και τα εδάφια?......Φαντάζομαι ότι έχεις μελετήσει τις Πράξεις και τις Επιστολές και τα έχεις δει.....εάν όχι εδώ είμαι!

quote:
Sesostris:
Τα αδιάψευστα στοιχεία που επικαλείσαι , είναι τα ψεύδη των απολογητών , από τα οποία παίρνεις και τις απαντήσεις σου , γιατί τα κείμενα των αρχαίων συγγραφέων λένε άλλα πράγματα . Το πρώτο μέλημα των επισκόπων της νέας θρησκείας μόλις τους επετράπη να την ασκούν ελεύθερα , ήταν να πείσουν τους Ρωμαίους αυτοκράτορες ότι τους συνέφερε μια ενιαία θρησκεία για το κράτος τους , η οποία διακήρυττε την τυφλή υπακοή στο κράτος , όπως διαμόρφωσε ο Παύλος τον Χριστιανισμό και από κίνημα αμφισβήτησης της Ρωμαϊκής κυριαρχίας τον μετέτρεψε σε πειθήνιο όργανο της εξουσίας .Ας δούμε όμως τι λέει ίδιος στη επιστολή του προς τους Εβραίους της Ρώμης .

13,1.Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω. ου γαρ έστιν εξουσία ει μη από Θεού· αι δε ούσαι εξουσίαι υπό του Θεού τεταγμέναι εισίν. 2.ώστε ο αντιτασσόμενος τη εξουσία τη του Θεού διαταγή ανθέστηκεν· οι δε ανθεστηκότες εαυτοίς κρίμα λήψονται. 3.οι γαρ άρχοντες ουκ εισί φόβος των αγαθών έργων, αλλά των κακών. θέλεις δε μη φοβείσθαι την εξουσίαν; το αγαθόν ποίει, και έξεις έπαινον εξ αυτής· 4.Θεού γαρ διάκονός εστί σοι εις το αγαθόν. εάν δε το κακόν ποιής, φοβού· ου γαρ εική την μάχαιραν φορεί· Θεού γαρ διάκονός εστίν εις οργήν, έκδικος τω το κακόν πράσσοντι. 5.διό ανάγκη υποτάσσεσθαι ου μόνον διά την οργήν, αλλά και διά την συνείδησιν. 6.δια τούτο γαρ και φόρους τελείτε· λειτουργοί γαρ Θεού εισίν εις αυτό τούτο προσκαρτερούντες. 7.απόδοτε ουν πάσι τας οφειλάς, τω τον φόρον τον φόρον, τω το τέλος το τέλος, τω τον φόβον τον φόβον, τω την τιμήν την τιμήν.
Με την ελπίδα ότι τα Ελληνικά σου , σου επιτρέπουν την ερμηνεία του αρχαίου κειμένου συνεχίζω .

Ο Παύλος ενήργησε πολύ έξυπνα! στόχος του δεν ήταν η αλλαγή της εξουσίας αλλά η εξάπλωση του Χριστιανισμού! Ο ίδιος δεν ήταν στρατηγός αλλά Απόστολος! .............τα χρόνια εκείνα ήσαν πολύ δύσκολα για τους Χριστιανούς κάτι που φάνηκε όταν αμέσως μετά από λίγο καιρό ο Παύλος συνελήφθη και φυλακίσθη.

Έστελνε λοιπόν μια επιστολή στην καρδιά της παγκόσμιας τότε δύναμης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.........τι ήθελες προκείμενου να μην εξεγείρει τη Ρώμη εναντίων των πρώτων Χριστιανών να γράψει? Μανιφέστο ελευθερίας?

Και μην ξεχνάς ότι ο Παύλος απευθυνόταν σε όλους! Χριστιανούς και μή! ανεξαρτήτου εθνότητας. Δεν ήταν ούτε πολιτικός ούτε στρατιωτικός για να τον νοιάζει η ανατροπή της "γήινης" εξουσίας, η διάδοση της Βασιλείας του Ιησού τον ενδιέφερε.
Πολύ ορθά! λοιπόν έπραξε.

quote:
Sesostris:
Ποιός αυτοκράτορας φίλε Σαμουήλ θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόταση να έχη μια θρησκεία που συμβουλεύει να υποτασσόμαστε σε όλες τις εξουσίες , γιατί δεν υπάρχει εξουσία που να μην έχει τεθεί από... το Θεό! Όποιος πάλι φέρνει αντιρρήσεις, εναντιώνεται στο ίδιο το θέλημα του Θεού!!
Ο άρχοντας είναι στην υπηρεσία του Θεού για το καλό σου (!), αν όμως φέρεσαι άσχημα (δεν είσαι πολύ δουλοπρεπής), να έχης υπ' όψιν σου ότι δεν φοράει το σπαθί χωρίς λόγο, αλλά για να εκτελή την οργή του Θεού απέναντι σε κάτι τέτοιους κακούς (ανυπάκουους) , και θα μετέτρεπε κατ’ εντολή του Θεού πάντα τους υπηκόους του σε πειθήνια όργανα ;

Εσύ ήσουν μπροστά σε αυτή τη πρόταση? Έχεις στοιχεία? παρουσίασέ τα μας λοιπόν!.......το ότι οι αυτοκράτορες στράφηκαν προς το Χριστιανισμό, αυτό δεν ήταν προϊόν συναλλαγής, όταν το λες αυτό ψεύδεσαι αγαπητέ sesostris. Kαι το λέω αυτό γιατί έχεις το έργο του Ι. Κορδάτου και εκεί μέσα το αναφέρει.

Αυτό ήταν μια πράξη μονομερής! Είδε ο αυτοκράτορας ότι τα είδωλα δεν πούλαγαν, ότι ο κόσμος στράφηκε σε μια εφτάψυχη νέα θρησκεία που παρ’ όλους τους διωγμούς αυτή υπερίσχυσε και πολύ ορθά σκέφτηκαν να την κάνουν επίσημη θρησκεία τους, με απώτερο στόχο τη συνοχή της αυτοκρατορίας του, ........και έτσι ώ! του θαύματος ο Χριστιανός από μούτσος έγινε καπετάνιος..........είναι μετά να μην πιστέψει κανείς?

quote:
Sesostris:
Αλλά και οι πλουτοκρατία της Ρώμης με τις εκατοντάδες χιλιάδες δούλους έτριβε τα χέρια της . Την απάντηση στο γιατί μας την δίνει και πάλι ο Παύλος στην επιστολή του προς τους Εβραίους της Εφέσου .
6,5.Οι δούλοι υπακούετε τοις κυρίοις κατά σάρκα μετά φόβου και τρόμου εν απλότητι της καρδίας υμών ως τω Χριστώ, 6.μη κατ΄ οφθαλμοδουλίαν ως ανθρωπάρεσκοι, αλλ΄ ως δούλοι του Χριστού, ποιούντες το θέλημα του Θεού εκ ψυχής, 7.μετ΄ ευνοίας δουλεύοντες ως τω Κυρίω και ουκ ανθρώποις, 8.ειδότες ότι ο εάν τι έκαστος ποιήση αγαθόν, τούτο κομιείται παρά του Κυρίου, είτε δούλος είτε ελεύθερος.
Οι δούλοι πρέπει να υπακούουν και να φοβούνται τους αφέντες τους , όπως υπακούουν στον Χριστό , γιατί είναι θέλημα θεού να είναι δούλοι , και θα αμειφθούν γι’ αυτό στην μέλλουσα ζωή ! Πώς να μην επικροτήσουν λοιπόν και οι άρχοντες μια τέτοια θρησκεία που προστάζει τους δούλους να είναι πειθήνιοι γιατί έτσι θέλει ο θεός ;

Την επιστολή αυτή την έγραψε κατά την πρώτη φυλάκισή του. Η πλουτοκρατία ήταν και η άρχουσα τάξη της Ρώμης, η σύγκλητος. Το σκέφτεσαι να διάβαζαν στην επιστολή του Παύλου κάποια έστω ένδειξη για ανυπακοή των πρώτων Χριστιανών?
Ο Παύλος δε θα είχε προλάβει τη δεύτερη φυλάκιση θα ήταν ήδη νεκρός και οι πρώτοι Χριστιανοί δε θα περίμεναν τον Νέρωνα να τους κάνει μεζέ στα λιοντάρια.........ήδη τα λιοντάρια θα ήσαν ....χορτάτα!

quote:
Sesostris:
Έλα όμως που σε όλα αυτά τα θεάρεστα , χάλαγε την σούπα η Ελληνική κοσμοαντίληψη και φιλοσοφία ; Έπρεπε λοιπόν πάση θυσία να ξεριζωθή και αυτή και οι πιστοί της παλαιάς θρησκείας . Και ούτω και έγένετο , μπήκαν μπροστά τα διατάγματα των Ρωμαίων αυτοκρατόρων όπως του Γιουπράβδα (Ιουστινιανού) και του Θεοδόσιου ! Εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί , γκρεμισμένα τα ιερά , καμμένες οι βιβλιοθήκες και τα συγγράμματα ενίοτε μαζί με τους συγγραφείς τους από τον όχλο , και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση και την επιστασία των επισκόπων . Και έτσι έπεσε για 1100 περίπου χρόνια βαθύ το σκοτάδι του Μεσαίωνα , και θριάμβευσε ο Χριστός και η θρησκεία της αγάπης .

Τι λες? καταλαβαίνεις τι λες? έκανε ποτέ αντίσταση η Ελληνική κοσμοαντίληψη και φιλοσοφία στη Ρώμη?........με κούφανες!!!!!
Τα διατάγματα του Ιουστινιανού συνέβησαν μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού......200 χρόνια μετά! και δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο στην ήδη νεκρή ειδωλολατρική θρησκεία.

Ενώ του Θεοδόσιου ποτέ δεν εφαρμόστηκαν για αυτό άλλωστε ξαναβγήκαν σε νέα έκδοση από τον Ιουστινιανό μετά από 150 περίπου χρόνια. Οι αυτοκράτορες δεν ήθελαν παρά συνοχή και τάξη στην αυτοκρατορία τους και όχι φασαρίες και επεισόδια.....έβγαζαν διατάγματα απλά για να φοβίσουν και τίποτε περισσότερο.
Εξάλλου τα περιορισμένα γεγονότα που συνέβησαν εις βάρος των εθνικών καταμαρτυρούν αυτό που λέω. Αν θέλεις ήταν η χαριστική βολή......τίποτα όμως περισσότερο ο ασθενής ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρός.........

Γ.Κορδάτος........ <<Μα εκέινον τον καιρό και τους εθνικούς-ειδωλολάτρες, τους οπαδούς δηλαδή των παλαιών θρησκειών, καταδίωξε το Κράτος γιατί και αυτοί με την πολεμική που ασκούσαν ενάντια στο Χριστιανισμό υπονόμευαν τη συνοχή και την εσωτερική ασφάλεια της Αυτοκρατορίας.
..... Δεν πρέπει καθόλου να νομίζουμε πως τα τρομοκρατικά μέτρα του Θεοδόσιου ήταν εκείνα που κατάργησαν τις αρχαίες θρησκείες. Αυτό θα γινόταν και χωρίς τον Θεοδόσιο, ίσως δίχως αίμα και καταστροφές μνημείων και έργων τέχνης.>>

Τι σχέση έχει όμως η η Ελληνική κοσμοαντίληψη και φιλοσοφία με την παλαιά θρησκεία δε μπορώ να καταλάβω!!!!!!!!
-........απολύτως καμία......διάβασε λίγο Θαλή....Ξενοφάνη.....Ηράκλειτο......Αναξίμανδρο.......Παρμενίδη....να δεις πόσο υπολειπόντουσαν το "δωδεκάθεο" και τα λέμε το Σεπτέμβρη.........

18/12/2008, 08:47:17
Στο θέμα της απάντησης ή όχι σε άρθρα έτοιμα από το διαδίκτυο της ΟΟΔΕ, του Απολογητή, και σχετικών ιστοσελίδων θα συμφωνήσω με τον Ψηλό και τον europaios2.

Σε μια διαμάχη από τις πολλές που προκύπτουν εδώ για θρησκευτικά-ιστορικά θέματα ο κάθε συζητητής θα φέρει τα στοιχεία του τα οποία μπορεί να προέρχονται από βιβλία, από ιστοσελίδες ή ακόμα και από βίντεο. Η απαξίωση προς αυτά της ΟΟΔΕ ή του Απολογητή νομίζω ότι περισσότερο δίνει πόντους στους χριστιανούς συζητητές παρά στους αντιπάλους τους.

Τι θα πει "δεν ασχολούμαι με ιστοσελίδες απολογητών"? Αφού κάποιοι αισθάνονται τόσο βέβαιοι για την εγκυρότητα των απόψεων και των στοιχείων τους, υποτίθεται ότι διαθέτουν το απαιτουμενο υλικό στο αρχείο τους, καθώς και την επιχειρηματολογία για να τα καταρρίψουν. Ιδού η Ρόδος λοιπόν. Δεν αποτελεί δικαιολογία η στείρα απαξίωση των κειμένων και για έναν ακόμη λόγο: θα μπορούσε ο europaios2,ο Ψηλός, ο τρεχαγύρευε και οποιοσδήποτε αρέσκεται στη χρήση υλικού από τις χριστιανικές ιστοσελίδες να τροποποιήσει τα συγκεκριμένα κείμενα χωρίς όμως να αλλάζει το γενικότερο νόημα, αλλάζοντας δηλαδή λέξεις, φράσεις, σειρά των προτάσεων, παραλείποντας τις πηγές που κάνουν μπαμ ότι έγινε copy paste από τον χρήστη (π.χ.Ostrogorsky Georg, 'Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους', τόμ. Α', σελ. 52), έτσι ώστε να μην ανιχνεύεται εύκολα από τους αντιπάλους τους μέσω του google ότι είναι ετοιματζίδικο κείμενο-copy paste και να προβάλλεται στο ποστ ως αυτοτελές δικό τους κείμενο με προσωπική επιχειρηματολογία και στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση (δηλαδή όταν δεν μπορούν να ανιχνεύσουν ότι είναι copy paste) θα απαντούσαν οι αντίπαλοι των χριστιανών ή όχι?

Αυτά τα λέω για να δώσω ένα hint στους αρχαιόφιλους του φόρουμ διότι αφήνοντας αναπάντητα τα αναδημοσιευμένα χριστιανικά κείμενα στο φόρουμ του ESOTERICA, εμφανίζουν μια έκδηλη υποχωρητική τάση η οποία περισσότερο τους ζημιώνει από άποψης αξιοπιστίας στα μάτια των ουδέτερων παρατηρητών παρά τους εγκυροποιεί.

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να αντιπαρατεθεί κανείς σε ιστορικοθρησκευτικά κείμενα δεδομένου ότι τα ιστορικοθρησκευτικά θέματα μπορούν να έχουν παρά πάνω από μία ερμηνεία παρέχοντας στον εκάστοτε μελετητή την ευχέρεια να παραβάλλει εναλλακτικές ερμηνείες και πρόσθετες αξιολογήσεις.

Προσωπικά έχω αντιπαρατεθεί σε τρία ετοιματζίδικα κείμενα, σε ένα της Αποστολικής Διακονίας για το Κρυφό Σχολειό που δημοσιεύτηκε στο παρόν φόρουμ, και σε άλλα δύο διαφορετικής φύσης από ξεκάρφωτα φόρουμ για τις δήθεν προϊστορικές εκστρατείες του Διονύσου στην Ασία και για τους Ινδοευρωπαίους. Και απ'ότι έδειξε η συνέχεια των συζητήεων τα κατάφερα αρκετά καλά αν και θυσίασα μπόλικο προσωπικό χρόνο.

Οντως η αντιπαράθεση σε τέτοια ετοιματζίδικα κείμενα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά στα πιο μακροσκελή, αφού χρειάζεται παράλληλα με πρόταξη οξυδέρκειας και λογικής, και συλλογή του απαραίτητου συγγραφικού υλικού. Η άρνηση όμως ακόμα και της παραμικρής εξέτασης τέτοιων κειμένων δεν ευνοεί τον αρνητή, αλλά τον κομιστή του κειμένου.

Αυτά τα ολίγα από έναν ουδέτερο παρατηρητή που παρακολουθεί συχνά τα τελευταία χρόνια την συγκεκριμένη κόντρα(Αρχαία Ελλάδα vrs Χριστιανισμός) η οποία ταλανίζει τις ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 18/12/2008 08:55:44

18/12/2008, 18:44:34
quote:
Για να δούμε.......αλλά γιατί βρίζεις ανθρώπους που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να υπερασπίσουν τον εαυτό τους?

Δεν βριζω κανενα , ειναι επιεικης χαρακτηρισμος για καποιους νοσηρους εγκεφαλους ,που ξεδιαντροπα σφετεριζονται τα γραπτα των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων , καταρρακωνοντας ηθελημενα το κυρος και το μεγαλειο των μοναδικων φωτοδοτων του πλανητη .
quote:
Τα στοιχεία που παραθέτω για το συγκεκριμένο θέμα είναι όλα από βιβλία που κοσμούν τη βιβλιοθήκη μου.
Τοτε απο σενα πρεπει να αντεγραψαν οι της ΟΟΔΕ και του απολογητη ... ζητω ταπεινα συγνωμη.

quote:
Δεν είμαι κοπτοράπτης! για να δούμε τι έγραψε πριν από αυτό?
Ξενοφάνης θ' υπατύφον, Όμηραπάτην επικότπην....(Ο Ξενοφάνης ο δίχως μεγαλομανία άνθρωπος, που πάτησε κάτω των Όμηρο και τον τάραξε)....
Η μετάφραση του αποσπάσματος που έγραψες λέει:Xτύπησε δε τον Όμηρο και τον Ησίοδο και με επικούς στοίχους και με ελεγείας και ιάμβους, κατηγορώντας τους για τα όσα είπε για τους Θεούς. Αλλά και ο ίδιος απάγγειλε δικά του ποιήματα.

Ερώτηση τι να έγραφε στα δικά του ποιήματα? τη στιγμή που επιτεθόταν κατά του Όμηρου και του Ησίοδου του πατέρα της Θεογονίας?
Σίγουρα όχι για τους τότε γνωστούς δώδεκα θεούς του Ολύμπου, με τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη!
Ο ίδιος είχε πληροφόρηση για το πως ήσαν οι θεοί? και από που? αφού η μόνη πληροφόρηση ήταν ο Όμηρος και ο Ησίοδος? Απλά έβαλε το μυαλό του να δουλέψει και κατάλαβε ότι όλα αυτά δεν ήσαν παρά μια απάτη.

Γράφεις ότι απάγγειλε σάτιρες στα συμπόσια και ελεγείες για ποιο πράγμα όμως? για τους θεούς?........σατίριζε τους θεούς?

Απλο ειναι ... εισαι τοσο πορωμενος που δεν βλεπεις περα απο την μυτη σου ... λυπαμαι
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
αποσπασμα 1
πρέπει οι άνθρωποι να γιορτάζουν τους θεούς με χαρωπά τραγούδια, με μύθους ιερούς κι αμόλυντες κουβέντες ...

ευρωπαιος:
Πολύ σωστά! δεν υπήρχαν θεοί όλα μύθος ήταν! ο Ξενοφάνης το είχε πιάσει το νόημα και για αυτό θεωρεί μύθους τα περί θεών, για αυτό και γράφει για ιερούς μύθους!!!!!!!

Αν ηξερες τι διαβαζες θα μπορουσαμε να βγαλουμε ακρη , δυστυχως ...
quote:
Μην παραβλέπουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, απευθείας προσβάλει τον Άρη το θεό του πολέμου.......το Δία και την προέλευσή του......(αφού δεν αναγνωρίζει τη Θεογονία του Ησίοδου...Τιτανομαχία κ.λ.π.λ) μιλάει για άγνωστους θεούς.....
αν θέλαν λοιπόν οι Αρχαίοι Έλληνες να γιορτάσουν θεούς αυτό θα έπρεπε να το κάνουν, μας λέει ο Ξενοφάνης με σεβασμό και αμόλυντες κουβέντες!.........αλήθεια εδώ σε αυτούς τους θεούς χωράει η πονηρή Ήρα? χωράει η Αφροδίτη?.......χωράει ο Δίας? .......όχι βέβαια!.......με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τους προϊδεάζει ότι λατρεύουν αν μή τι άλλο ανύπαρκτους θεούς! τους θεούς που εισήχθησαν όπως ο ίδιος μας λέει με μύθους!!!!!!

Θα αρχισω να πιστευω οτι γραφεις και εσυ στον απολογητη ...
quote:
Και πολύ σωστά........ούτε θα ιδεί.........γιατί όλα όσα γνώριζαν για τους τότε θεούς ήταν μούφα......και για αυτό ο ίδιος ξεκαθαρίζει τη θέση του και γράφει αυτό που εσύ έγραψες....."οὐσίαν

Εδώ λοιπόν στρέφεται με απόλυτο τρόπο κατά του δωδεκάθεου και μιλάει με άγνωστα λόγια για την εποχή του, όσον αφορά τη μορφή και τη δράση του Θεού.........και μάλιστα γράφει για έναν Θεό!........μιλάει μόνο του το κείμενο ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ!

ΕΑΝ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

Απολυτως αυθαιρετο συμπερασμα ... η πορωση βλεπεις ...
quote:
(από περιέργεια τις περισπωμένες πως τις βάζεις? και τις δασείες?)
Πρεπει να εχεις εγκατεστημενο το πολυτονικο unicode στον υπολογιστη σου (πληροφοριες) ή να σκαναρεις το κειμενο οριζοντας την επιλογη για επεξεργασια στο Word ή οπως σ΄αυτην την περιπτωση να κανεις copy paste !
quote:
Αλήθεια αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ τι σχέση μπορεί να έχει αυτός ο Θεός του Ξενοφάνη με το Δωδεκάθεο? καμία απολύτως....αντιθέτως βρίσκεται πολύ κονπά στον Χριστιανικό Θεό!

Mε λιγη καλη θεληση απαλειφομε το "βρισκεται πιο κοντα στον" με το "μιλα για τον" και εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα ... τραλαλα τραλαλο ...
quote:
Το άσχημο σίγουρα είναι ότι από το έργο του ιδίου "Περί φύσεως" ελάχιστα αποσπάσματα σώζονται.

Δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι δικο του , ομως ,οπως και να΄χει ειναι απωλεια σημαντικη ...

====================================================

quote:
γιαπετ

Λεγε λεγε το κοπελι κανει το παιδι και θελει ... ισως καποια στιγμη αντιληφθουν την σκοπιμοτητα των απολογητων . Ειναι ασχετο με το τι πιστευουν οι ιδιοι .

======================================================

Agnostic εχεις δικιο .

quote:
Οντως η αντιπαράθεση σε τέτοια ετοιματζίδικα κείμενα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά στα πιο μακροσκελή, αφού χρειάζεται παράλληλα με πρόταξη οξυδέρκειας και λογικής, και συλλογή του απαραίτητου συγγραφικού υλικού. Η άρνηση όμως ακόμα και της παραμικρής εξέτασης τέτοιων κειμένων δεν ευνοεί τον αρνητή, αλλά τον κομιστή του κειμένου.

Καταντα ομως κουραστικο , ειδικα αν (σκεψου...) εχεις αφιερωσει ενα Χ χρονο στην μελετη καποιου αντικειμενου για να βγαλεις καποια ασφαλη κατα το δυνατον συμπερασματα , να σου τα ανατρεπουν αυθαιρετωντας και παρερμηνευοντας οχι βεβαια κατοπιν μελετης και προς χαριν του διαλογου , αλλα για να εξυπηρετησουν καποια δικα τους ευτελη συμφεροντα .
Ειναι αλλο να παραθεσεις ενα κειμενο ως ιστορικο στοιχειο και αλλο να κανεις αυθαιρετη ερμηνεια κειμενων, υποθετοντας υποβοσκον -πλην ομως υποβολιμαιο- νοημα .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

19/12/2008, 00:21:10
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Δεν βριζω κανενα , ειναι επιεικης χαρακτηρισμος για καποιους νοσηρους εγκεφαλους ,που ξεδιαντροπα σφετεριζονται τα γραπτα των αρχαιων Ελληνων φιλοσοφων , καταρρακωνοντας ηθελημενα το κυρος και το μεγαλειο των μοναδικων φωτοδοτων του πλανητη .

Τίποτα απολύτως απ' όσα τους προσάπτεις δεν κάνουν! Αντιθέτως είναι τέλειοι σε αυτό που έχουν δημιουργήσει και χίλια μπράβο τους!

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Τοτε απο σενα πρεπει να αντεγραψαν οι της ΟΟΔΕ και του απολογητη ... ζητω ταπεινα συγνωμη.

Τα στοιχεί που παρουσίασα, αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ καταδεικνύουν το δίκιο και το δικό μου και αυτών που βρίζεις!

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Απλο ειναι ... εισαι τοσο πορωμενος που δεν βλεπεις περα απο την μυτη σου ... λυπαμαι

Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό σου ως έχει.

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Αν ηξερες τι διαβαζες θα μπορουσαμε να βγαλουμε ακρη , δυστυχως ...

Αν δεν ήξερα, δε θα τα έγραφα!

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Θα αρχισω να πιστευω οτι γραφεις και εσυ στον απολογητη

Γιατί το λες αυτό? δε βλέπω στοιχεία για να με αποκρούσεις παρά μόνο χαρακτηρισμούς.............

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Mε λιγη καλη θεληση απαλειφομε το "βρισκεται πιο κοντα στον" με το "μιλα για τον" και εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα ... τραλαλα τραλαλο ...

Ούτε αυτό είναι επιχείρημα........
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Καταντα ομως κουραστικο , ειδικα αν (σκεψου...) εχεις αφιερωσει ενα Χ χρονο στην μελετη καποιου αντικειμενου για να βγαλεις καποια ασφαλη κατα το δυνατον συμπερασματα , να σου τα ανατρεπουν αυθαιρετωντας και παρερμηνευοντας οχι βεβαια κατοπιν μελετης και προς χαριν του διαλογου , αλλα για να εξυπηρετησουν καποια δικα τους ευτελη συμφεροντα .

Ειναι αλλο να παραθεσεις ενα κειμενο ως ιστορικο στοιχειο και αλλο να κανεις αυθαιρετη ερμηνεια κειμενων, υποθετοντας υποβοσκον -πλην ομως υποβολιμαιο- νοημα .

Έτσι λες εσύ! .............για πες μας λοιπόν πως εσύ ερμηνεύεις την κάτωθι δήλωση του Ξενοφάνη?
"οὐσίαν

quote:
Agnostic:
Προσωπικά έχω αντιπαρατεθεί σε τρία ετοιματζίδικα κείμενα, σε ένα της Αποστολικής Διακονίας για το Κρυφό Σχολειό που δημοσιεύτηκε στο παρόν φόρουμ, και σε άλλα δύο διαφορετικής φύσης από ξεκάρφωτα φόρουμ για τις δήθεν προϊστορικές εκστρατείες του Διονύσου στην Ασία και για τους Ινδοευρωπαίους. Και απ'ότι έδειξε η συνέχεια των συζητήεων τα κατάφερα αρκετά καλά αν και θυσίασα μπόλικο προσωπικό χρόνο.

Aγαπητέ Agnostic, στο θέμα με το Κρυφό Σχολειό, δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω όπως θα ήθελα γιατί διαγράφηκα εκείνη την περίοδο σε άλλο θέμα.
Θυμισέ μου λίγο μόνο, σε ποιο θέμα ήταν και αμέσως μετά τις γιορτές όπου και επιτέλους θα έχω ξεμπλέξει με αρκετή δουλειά που είχα ώστε να συνεχίσουμε τον πολύ ωραίο διάλογο.
quote:
Agnostic:
θα μπορούσε ο europaios2,ο Ψηλός, ο τρεχαγύρευε και οποιοσδήποτε αρέσκεται στη χρήση υλικού από τις χριστιανικές ιστοσελίδες να τροποποιήσει τα συγκεκριμένα κείμενα χωρίς όμως να αλλάζει το γενικότερο νόημα, αλλάζοντας δηλαδή λέξεις, φράσεις, σειρά των προτάσεων, παραλείποντας τις πηγές που κάνουν μπαμ ότι έγινε copy paste από τον χρήστη (π.χ.Ostrogorsky Georg, 'Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους', τόμ. Α', σελ. 52), έτσι ώστε να μην ανιχνεύεται εύκολα από τους αντιπάλους τους μέσω του google ότι είναι ετοιματζίδικο κείμενο-copy paste και να προβάλλεται στο ποστ ως αυτοτελές δικό τους κείμενο με προσωπική επιχειρηματολογία και στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση (δηλαδή όταν δεν μπορούν να ανιχνεύσουν ότι είναι copy paste) θα απαντούσαν οι αντίπαλοι των χριστιανών ή όχι?

Ζητώ συγνώμη για το μέγεθος των εικόνων αλλά δεν είμαι εξοικειωμένος......πάντα εδώ χωλαίνω!

Έβαλα αγαπητέ Agnostic το εξώφυλο του Β' τόμου για να δεις ότι έχω και αυτόν.

Έχω γράψει επανειλημμένα ότι δεν έχει καμία σημασία αν τα στοιχεία είναι είτε από βιβλία, είτε από ίντερνετ. Αυτό που έχει σημασία είναι εάν είναι υπαρκτά ή όχι.............δεν μπορούμε να έχουμε και "όλα τα βιβλία" που υπάρχουν! στο σπίτι μας............έλεος!!!!!!!!!

19/12/2008, 01:06:00
Agnostic, η γνώμη σου είναι σεβαστή.

Θεωρώ όμως, ότι αν κάποιος έχει ολοκληρωμένη άποψη, έχει διαπιστώσει, κατά τη διάρκεια των διαλόγων του θέματος, με ποιόν τρόπο αντιμετωπίζουν κάποιοι χρήστες (συγκεκριμένης θρησκευτικής πεποίθησης) τα ιστορικά στοιχεία τα οποία έχουν παρατεθεί και πώς προσπαθούν να οδηγήσουν σε "αδιέξοδο" τα θέματα, με κατήχηση, κηρύγματα, προσωπικούς χαρακτηρισμούς και "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".

Άλλωστε ότι γράφει ο καθένας καθώς και ο τρόπος που έχει αποφασίσει να κινηθεί στο κάθε θέμα, είναι επιλογή του και τον χαρακτηρίζει.

Σκέψου ότι μπορεί κάποιοι, να έχουν βαρεθεί να κάνουν κύκλους γύρω απ' τα ίδια και τα ίδια και να απαντούν σε ερωτήσεις, οι οποίες έχουν απαντηθεί πολλάκις.

Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω την άποψή σου σε σχέση με το παρόν θέμα, καθώς και την ανάλυσή της.

Το ποιά εντύπωση δημιουργείται στούς αναγνώστες, νομίζω ότι μόνο ο καθένας απ' αυτούς μπορεί να περιγράψει τη δική του.

Η δική σου τοποθέτηση, επί του θέματος είναι πιθανό να παίξει ρόλο ή να εμπλουτίσει την άποψη κάποιων και νομίζω ότι αυτό είναι προσφορά στο θέμα και αυτός είναι ο σκοπός αυτού του σχόλιου, προς εσένα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

19/12/2008, 01:20:29
quote:
γιαπετ:......Θεωρώ όμως, ότι αν κάποιος έχει ολοκληρωμένη άποψη, έχει διαπιστώσει, κατά τη διάρκεια των διαλόγων του θέματος, με ποιόν τρόπο αντιμετωπίζουν κάποιοι χρήστες (συγκεκριμένης θρησκευτικής πεποίθησης) τα ιστορικά στοιχεία τα οποία έχουν παρατεθεί και πώς προσπαθούν να οδηγήσουν σε "αδιέξοδο" τα θέματα, με κατήχηση, κηρύγματα, προσωπικούς χαρακτηρισμούς και "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".

Άλλωστε ότι γράφει ο καθένας καθώς και ο τρόπος που έχει αποφασίσει να κινηθεί στο κάθε θέμα, είναι επιλογή του και τον χαρακτηρίζει.

Σκέψου ότι μπορεί κάποιοι, να έχουν βαρεθεί να κάνουν κύκλους γύρω απ' τα ίδια και τα ίδια και να απαντούν σε ερωτήσεις, οι οποίες έχουν απαντηθεί πολλάκις.

19/12/2008, 01:28:00
europaios2 κάνοντας ένα search στο google με τη φράση που παρέθεσες εδώ και συγκεκριμένα την "Σήμερα δέν υπάρχει πιά ανάγκη νά αποδείξουμε πόσο ιστορικά αστήρικτες είναι οι θεωρίες τοϋ Lebeau καί τού Gibbon. Πέρασε ευτυχώς ανεπανάληπτα ή εποχή, πού όσοι έγραφαν βιβλία γιά τό Βυζάντιο βρίσκονταν στην ανάγκη νά δικαιολογηθούν πειστικά, γιατί προτίμησαν ένα τέτοιο θέμα καί νά καταπολεμήσουν μέ πομπώδεις εκφράσεις καί συχνά εξεζητημένο τρόπο τους ισχυρισμούς τού Gibbon.."
(Ostrogorsky Georg, 'Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους', τόμ. Α', σελ. 52)
"

με πεταξε σε συζήτηση της ελληνικής βικιπαίδειας, όπου ένας άλλος χρήστης στις 26 Μαρτίου 2008 έχει καταθέσει την ίδια ακριβώς φράση δίνοντας την πηγή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως εσύ (π.χ. κόψιμο της λέξης "τόμος Α" σε τόμ. Α και όχι για παράδειγμα σε τ.Α,). Κοίτα εκεί που λέει "Γιββών: ας ευθυμήσουμε". Η εκτίμησή μου είναι ανεξάρτητα απ'το αν είχες τον Ostrogorsky, ότι το απόσπασμα το αντέγραψες απευθείας από διαδικτυακή πηγή πράγμα που δεν το θεωρώ επιλήψιμο όπως είπα και πριν.

Φυσικά η παραθεσή φωτογραφιών με τα εξώφυλλα βιβλίων δεν λέει τίποτα για το αν είχες το συγκεκριμένο βιβλίο στην κατοχή σου πριν το ποστ μου της 18/12/2008, 08:47:17 διότι:

- Από νωρίς το πρωί που έκανα τη δημοσιευσή μου μέχρι την ώρα που εκανες πριν λίγο τη δική σου έχει μεσολαβήσει πάνω από μισή μέρα, επομένως μπορούσες να πεταχτείς σ'ένα βιβλιοπωλείο και να το αγοράσεις

- Μπορεί κάποιος γνωστός σου που το έχει, να σκάναρε το εξώφυλλο και τη σελίδα, να σου τα έστειλε και να τα δημοσιεύεις εσύ.

Σε κάθε περίπτωση σου ξαναλέω ότι δεν θεωρώ επιλήψιμο τον τρόπο παράθεσης στοιχείων, είτε προέρχονται από βιβλία, είτε από ιστοσελίδες, οπότε δεν χρειάζεται να αυτοεπιβεβαιώνεσαι.

quote:
Aγαπητέ Agnostic, στο θέμα με το Κρυφό Σχολειό, δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω όπως θα ήθελα γιατί διαγράφηκα εκείνη την περίοδο σε άλλο θέμα.
Θυμισέ μου λίγο μόνο, σε ποιο θέμα ήταν και αμέσως μετά τις γιορτές όπου και επιτέλους θα έχω ξεμπλέξει με αρκετή δουλειά που είχα ώστε να συνεχίσουμε τον πολύ ωραίο διάλογο.

Ηταν στο θέμα για την Προμηθέα κάπου στις πρώτες σελίδες αν θυμάμαι καλά. Το ορθότερο θα ήταν να ανοίξει νέο τόπικ πάνω σ'αυτό το θέμα όταν βρεις χρόνο και όχι να συνεχίζαμε στο υπάρχον.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

19/12/2008, 16:45:42
quote:
Τίποτα απολύτως απ' όσα τους προσάπτεις δεν κάνουν! Αντιθέτως είναι τέλειοι σε αυτό που έχουν δημιουργήσει και χίλια μπράβο τους!
Ευρωπαιε , εχω δειξει παλαιοτερα απο ποιους καθοδηγουνται και ποια ειναι η δουλεια των απολογητων , σε μια κουβεντα που ειχα με τον Agnostic ...

π.χ. :

Κατάσταση αντι-Χριστιανικών ιστοχώρων

Όνομα ................. Διεύθυνση ........................ Τύπος

ΥΣΕΕ ................http://www.ysee.gr/.................. ΝΠ 123

Ελληνική Θρησκεία ...http://www.hellenicreligion.gr ...... ΝΠ 3

Ελλήνων Τόποι(ΥΣΕΕ)..http://www.hellenismos.gr/ .......... ΝΠ 1

ΥΣΕΕ Αυστραλίας ... .http://www.ethnikoi.org/ ............ ΝΠ 123

Δωδεκάθεο ...........http://www.dwdekatheon.org .......... ΝΠ 1

Ιστός Ε .......... ..http://www.e-e-e.gr ................. ΝΠ 23

>> .......... http://hellenes.iwarp.com/whats_new.html .. >>

* Τα νούμερα 1-3 αναφέρονται στις αντίστοιχες κατηγορίες Ν/Π που εντοπίζει ο π. Γ. Μεταλληνός.

1 = Δωδεκαθεϊστές καθαροί

2 = Ελλαδοκεντρικοί, Συνομωσιολόγοι

3 = Υπερβατικοί, σχέσεις με νέα εποχή, αποκρυφισμό, μυστικισμό, ούφο //

και προς ΟΟΔΕ :

Αγαπητέ κ. Θωμά Δρίτσα,

Θέλω να σας ευχαριστήσω, διότι μου κάνετε την τιμή να μου στέλνετε τα δημοσιεύματά σας. Τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και τα μελετώ με προσοχή, διότι θίγετε καίρια θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, αναιρείτε μυθώδεις αναφορές σ’ αυτά, και κυρίως σε όσα αφορούν την σχέση Χριστιανισμού-Ελληνισμού, και φέρνετε στην επιφάνεια σπουδαία στοιχεία από την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, προβάλλοντας τις πηγές και ερμηνεύοντάς τες με βαθειά γνώση και ορθότητα. Η προσφορά σας, συνεπώς, είναι σημαντική για τον ενδιαφερόμενο να γνωρίσει την αλήθεια στο χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Προ πάντων όμως θέλω να σας συγχαρώ για την ορθότητα των θέσεών σας στα θέματα της Ορθοδόξου πίστεως και θεολογικής μας παραδόσεως. Δεν έχω επισημάνει αστοχία ακόμη και εύχομαι να μην γίνει αυτό ούτε στο μέλλον. Θεολογείτε ορθοδόξως και προσεγγίζετε την πατερική μας παράδοση με ορθά κριτήρια, ερμηνεύοντας, όχι απλώς μεταφράζοντάς την, με ακρίβεια και σαφήνεια. Χαίρω, λοιπόν, διότι ορθοδοξείτε και σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι. Όλοι μας χρειαζόμεθα την συμβολή σας, διότι ο αγώνας της αλήθειας είναι κοινός και ο ένας χρειάζεται την βοήθεια του άλλου.

Με θερμές ευχές

Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής

Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τα γραπτα τους λοιπον θα λεω την γνωμη μου μια φορα ... την ειπα παραπανω κα τελειωσα ... η δραση τους ειναι καθαρα υποβολιμαια , ειναι παντελως ασχετοι ...

quote:
Τα στοιχεί που παρουσίασα, αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ καταδεικνύουν το δίκιο και το δικό μου και αυτών που βρίζεις!
Καθε αλλο !
quote:
Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό σου ως έχει.
Καλα κανεις ... ολοι κρινομαστε ...
quote:
Αν δεν ήξερα, δε θα τα έγραφα!

Λεω λοιπον :
- πρέπει οι άνθρωποι να γιορτάζουν τους θεούς με χαρωπά τραγούδια, με μύθους ιερούς κι αμόλυντες κουβέντες ...
Λες:
-Πολύ σωστά! δεν υπήρχαν θεοί όλα μύθος ήταν! ο Ξενοφάνης το είχε πιάσει το νόημα και για αυτό θεωρεί μύθους τα περί θεών, για αυτό και γράφει για ιερούς μύθους!!!!!!!
Αν λοιπον "ηξερες" τι διαβαζες θα "ηξερες" πως ο Ξενοφανης σ΄αυτο το κειμενο μιλα για υπαρκτους θεους και για το πως πρεπει να τους υμνουν-γιορταζουν-δοξαζουν κλπ . Αρα λοιπον δεν ηξερες ...
quote:
Γιατί το λες αυτό? δε βλέπω στοιχεία για να με αποκρούσεις παρά μόνο χαρακτηρισμούς........
Πως να δεις ... σ΄αφηνει η πορωση ; (δεν ειναι χαρακτηρισμος , ειναι η πραγματικοτητα)
quote:
Ούτε αυτό είναι επιχείρημα........
Μα λιγο ή πολυ αυτο κανεις !
quote:
Έτσι λες εσύ! .............για πες μας λοιπόν πως εσύ ερμηνεύεις την κάτωθι δήλωση του Ξενοφάνη?
"οὐσίαν

Γιατι με κουραζεις ... το΄χω πει ... Δεν ακολουθει την ιδια θεολογικη θεωρηση παντα ... παρουσιαζει πολλες αντιφατικες εννοιες και η οποιαδηποτε συσχετιση του εργου του και της προσωπικοτητας του με τα σημερινα στοιχεια ειναι ιδιαιτερα επισφαλης . Τονισα δε οτι οχι αδικα ο Ηρακλειτος τον αποκαλεσε "πολυξερο διχως μυαλο" ... ε νομιζω δεν εχεις περισσοτερη ευστροφια απο τον Ηρακλειτο !

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/