ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gilgamesh30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
gilgameshΜέλος
19/09/2009, 21:47:55
Φίλε μου allzzaro,

Επειδή πάλι σε βλέπω να περιστρέφεσαι γύρω από το θέμα σχέσης Θεού-ανθρώπου όπως στο άλλο θέμα, αλλά εκεί δεν μου έχεις σχολιάσει ακόμα την απάντηση. Δεν σε κατηγορώ με τέτοια χάβρα Ιουδαίων που έγινε και το άλλο θέμα που να δεις την απάντηση μου.

Για αυτό συγνώμη, αλλά επειδή με ενδιαφέρει η γνώμη σου, ξαναποστάρω εδώ την απάντηση μου.

~~~~~~~~
Άμα προσέξουμε όλες οι κυρίαρχες θρησκείες σήμερα στο Δυτικό Κόσμο και στη Μέση Ανατολή (Χριστιανισμός, Ιουδαϊσμός, Ισλαμισμός και Πίστη Μπαχάι) έχουν ίδιες απόψεις για τη σχέση Θεού και ανθρώπου ή διαφέρουν ελάχιστα.

Όλες μας θεωρούν είτε το δώρο του Θεού στη Γη, είτε το κυρίαρχο και εκπρόσωπο του Θεού στη Γη, είτε το υπέρτατο και τελειότερο έργο του.

Είναι λογικό αυτές οι θρησκείες που ανέφερα να έχουν σχεδόν ταυτόσιμες αντιλήψεις καθώς όλες συγγενεύουν μεταξύ τους. Ο Χριστιανισμός χρησιμοποιεί αντιλήψεις του Ιουδαϊσμού, ο Ισλαμισμός είναι ένα κράμα των 2 και του ανιμισμού της Αραβίας ενώ η πιο σύγχρονη Πίστη Μπαχάι προωθεί την ενοποίηση όλων των θρησκειών με επίκεντρο τις θρησκείες της Μέσης Ανατολής άρα αναγκαστικά σε όλες θα δούμε κοινές ιδέες σχετικά με τη σχέση Θεού-Ανθρώπου.

Προσωπικά δηλώνω άθεος-αγνωστικιστής. Δηλαδή "δεν έχω το Θεό μου" (που λένε) συνεπώς δεν είμαι πιστός κάποιας θρησκείας αλλά δεν είμαι υπερόπτης. Αναγνωρίζω ότι ίσως κάποτε να βρούμε "τον Δημιουργό" και να έχω κάνει λάθος, φυσικό ως άνθρωπος, στην άποψη μου ότι δεν υπάρχει Θεός.
Μου αρέσει όμως να μελετάω το γιατί έχουμε θρησκεία, γιατί πιστεύουμε, πως μας βοήθησε στην εξέλιξη και γενικά πως εξελίχθηκε η θρησκεία.(όχι πως επικράτησε η κάθε θρησκεία..αυτό αποτελεί μια άλλη παράμετρο που εξηγεί εν μέρει αλλά όχι το σύνολο των ερωτημάτων σχετικά με το γιατί πιστεύουμε ακόμα).

Έτσι λοιπόν, συνεχίζοντας, οι θρησκείες που έχουν επικρατήσει στο Δυτικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή δείχνουν τον άνθρωπο ως το ανώτατο και καλύτερο ζωντανό πλάσμα σε ολόκληρο το κόσμο συνεπώς και δικαιωματικό κυρίαρχο του.

Άμα όπως εξετάσουμε τις φυλές της Αφρικής, της Ινδονησίας και της Νότιας Αμερικής θα δούμε ότι πολλές από αυτές (ειδικά στην Αφρική και την Ινδονησία) ακόμα συνυπάρχουν στις θρησκείες τους οι ίδιες αντιλήψεις τόσων αιώνων σχετικά με τη φύση και το γύρω ζωντανό κόσμο.

Ο κόσμος γύρω τους, τους δημιουργεί φόβο, ανασφάλεια, δέος, θαυμασμό και για αυτό ακριβώς τον θεωρούν όχι απλά ισάξιο του ανθρώπινου γένους αλλά και καλύτερο από αυτούς. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί συνυπάρχουν με τον γύρω κόσμο, τη φύση και τα ζώα, από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο γύρω κόσμος τους ταϊζει, τους φροντίζει, τους περιθάλπτει, τους ευεργετεί και ενίοτε τους τιμωρεί. Πως γίνεται λοιπόν να μην τον θεωρούν καλύτερο "δημιούργημα" από αυτούς.

Αυτά τα λίγα, για την ώρα, σχετικά με τους ανθρώπους των συγκεκριμένων περιοχών και το πως και το γιατί βλέπουν το γύρω κόσμο ως σημαντικότερο από αυτούς.

Σκέψου τώρα το Δυτικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή. Σκέψου τον Ισλαμισμό και τον Χριστιανισμό. Και οι δυο θρησκείες μας θεωρούν ως το τελειότερο δημιούργημα. Είναι λογικό καθώς στο δικό μας γεωπολιτικό χώρο συνέβησαν άλλα γεγονότα σε σχέση με την Ινδονησία. Υπάρχουν λόγοι για να εξηγηθεί γιατί μας θεωρούν οι θρησκείες αυτές τέλειο κατασκεύασμα.
Πρώτον, για επεκτατικούς λόγους. Ο ανώτατος πολιτικός ή θρησκευτικός ηγέτης έπρεπε να έχει αλάθητη κρίση για να κυρήξει πόλεμο, για να αψηφήσει τις ισοροπίες και για να οδηγήσει στο θάνατο νέους. Βλέπε Τζιχάντ, Σταυροφορίες και γενικά αγώνες πίστεως.

Δεύτερον, προς ευκολότερη εκμετάλευση της φύσης. Όσο η τεχνολογία εξελισσόταν ο άνθρωπος είχε (ή του δημιουργούνταν) περισσότερες ανάγκες από παλία. Συνεπώς η σχέση του με το γύρω κόσμο διαταράχθηκε καθότι ο γύρω κόσμος θα του προσέφερε τους πόρους για να εξελιχθεί και άλλο και να καλύψει τις ανάγκες του και να δημιουργήσει καινούργιες. Εφόσον ο άνθρωπος δάμαζε τη φύση σίγουρα ήταν το τελειότερο δημιούργημα, αλλά και αντίστροφα καθώς είναι μια σχέση αμφίδρομη, ο άνθρωπος ως τέλειος είχε κάθε δικαιολογία και δικαίωμα να εκμεταλευτεί τη φύση και το γύρω κόσμο.

Τρίτον, το μέρος από όπου ξεκίνησαν οι θρησκείες. Ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός αναδύθηκαν από περιοχές ερημικές και αφιλόξενες. Εκεί ο άνθρωπος δεν είχε πολλά να εκτιμήσει και να λατρέψει από το γύρω κόσμο, αλλά αντίθετα χρειαζότανε κουράγιο και παρηγορία. Το τελειότερο "δημιούργημα" θα άντεχε και θα ανταμειβότανε μες στο χρόνο για τη πίστη του. Επίσης το τελειότερο δημιούργημα μπορούσε να παρακάμψει ηθικούς φραγμούς καθότι όλα τα άλλα δημιουργήματα είναι κατώτερα συνεπώς αναλώσιμα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον "περιούσιο λαό" του Θεού.

Οι διαφορές στις θρησκείες σχετικά με τη σχέση Θεού-ανθρώπου, πιστεύω φίλε allzzaro, οφείλονται στο διαφορετικό τρόπο ζωής, τις διαφορετικές ανάγκες των πιστών της κάθε θρησκείας και σε γενικότερους κανόνες της εξέλιξης και της επιβίωσης καθώς και σε ορισμένα λίγα τυχαία γεγονότα.

Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speaking

19/09/2009, 22:13:56
quote:
Οι διαφορές στις θρησκείες σχετικά με τη σχέση Θεού-ανθρώπου, πιστεύω φίλε allzzaro, οφείλονται στο διαφορετικό τρόπο ζωής, τις διαφορετικές ανάγκες των πιστών της κάθε θρησκείας και σε γενικότερους κανόνες της εξέλιξης και της επιβίωσης καθώς και σε ορισμένα λίγα τυχαία γεγονότα.

Συγνώμη φίλε μου gilgamesh δεν πρόσεξα οτι ζητάς κάποια απάντηση.
Προσπαθώ να μην μπλεχτώ στα περί Ησαία και τα περί Μάρκου..

Φίλε μου gilgamesh.
Στα περί Θεού πιστεύω τα εξής.
Είναι αδύνατον ο θεός θα είναι δυσπρόσιτος.
Είναι αδύνατον μία τέτοια δύναμη που δημιούργησε τα πάντα να μην κάνει αισθητή την παρουσία της οχι μόνο στο ανθρώπινο είδος αλλά και στα υπόλοιπα δημιουργήματα του.
Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό ο Δημιουργός θα πρέπει να είναι και προστιτός αλλά και εμφανής ακόμα και στον πιο ηλίθιο άνθρωπο.
Το ιδιο αφορά και το θέλημα του.
Η ανθρώπινη ηλιθιότητα και η ανθρώπινη αλαζονεία λοιπόν οδήγησε κάποιους στο να μας διδάξουν το θέλημα του Θεού.
Ετσι λοιπόν αυτοκηρύσσονται προφήτες, διδάσκαλοι, γνώστες την στήνουν στις γωνίες, στα τρένα, στους δρόμους, στις πλατείες, στο διαδίκτυο και διδάσκουν το λόγο του Θεού. Ο καθένας λέει οτι του καπνίσει.
Να απαντήσω στο ερώτημα σου λοιπόν.
Τα πράγματα είναι απλά φίλε μου gilgamesh.
Τόσο απλά οσο δεν φαντάζεται κανείς.
Απλά κάποιος σηκώνει το κεφάλι του και αντικρύζει τον Δημιουργό.
Δουλεύει και αποδίδει χωρίς να ζητά απολύτως κανένα αντάλλαγμα.

19/09/2009, 22:38:34
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, αγαπητέ μου allzzaro, να νομίζεις ότι ο Θεός ήθελε τον άνθρωπο να φροντίζει και να σκουπίζει τον παράδεισο..Παραδουλεύτρα μας έκανες;
Όχι ρε φιλε, όλα δουλεύουν μόνα τους, εμείς έχουμε την εντύ]πωση ότι κάτι κάνουμε..Ή τουλάχιστον ορισμένοι....
Προς Θεού, φίλε μου, τον έπλασε για να χαρεί τη φύση, όχι γιατί έψαχνε κηπουρό...Μην βλέπεις τόσο ρηχά το μεγαλειο του Θεού....
Όσο για το αν είμαστε θεοί, τι να σου πω, Αυτός που πιστεύω το είπε
και ήταν πολυ σαφής:Θεοί είστε και υιοί Υψίστου πάντες...Αν έχετε πίστη( σε ποιόν άραγε;;)μπορείτε να μετακινήσετε βουνά...
Ο δικός σου Θεός,λέει άλλα;
Και επειδή έχεις μπερδευτεί, ο Θεός έκανε τον άνθρωπο θεό, όχι μόνος του ο άνθρωπος...Μην θέλεις εσύ να πας κόντρα στο θέλημα του Θεού, απο την καλή σου θέληση να προσφέρεις περισσότερα...¨Εσο ακριβής κι όχι πλεονάζων... Θέλει διάκριση, όχι ποιός ειναι καλύτερος, αλλά ποιός ειναι τι..Αυτή τη διάκριση, για το τι είναι τι , πραγματικά,είναι που μπερδεύουμε....Να είσαι σίγουρος, ότι να είσαι θεός, σημαίνει να κάνεις ότι έκανε ο Χριστός, με την αγάπη Του, αλλά σοφά....
...Ειλικρινά,πιστεύεις ότι ο Θεός έχει ανάγκη τη βοήθεια μας;

Φίλε Dr Jeckyl & Mr Hyde ανάγκες της ζωής, ειναι ακόμη και το να
αναπνεύσεις, αλλά, πρέπει να δεις την αναζήτηση του "άρτου ημών του επιούσιου" και άλλα, που δεν μας αφήνουν να θέλουμε ή να ζητάμε, γιατι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε άλλα...Ειναι θέμα χρόνου, κάπου...
Τα ζώα, φίλε μου, δεν μισούνταν..Άλλαξαν μετά την πτώση του ανθρώπου, γιατί αντιλαμβάνονται τον άνθρωπο και τις προθέσεις του και ..χαλάσαν κι αυτά....Μισήσαν και ορεχτήκαν το ένα το άλλο...
Μέσα απο τη μηχανική φύση, προσπάθησε να δεις την ομορφιά και την αρμονία....Είναι λίγο παρά δίπλα..Κοιτάς πολύ την βία....
Για την αθανασία και το δώρο του Θεού προς τον ανθρωπο, πρέπει να
έχεις παιδιά για να με καταλάβεις...Φίλε μου,κανλενας πατέρας, δεν
διαχωρίζει τα παιδιά του και ειδικά Αυτός....
Καπου τον μπερδεύεις με άνθρωπο....

19/09/2009, 23:02:00
quote:
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, αγαπητέ μου allzzaro, να νομίζεις ότι ο Θεός ήθελε τον άνθρωπο να φροντίζει και να σκουπίζει τον παράδεισο..Παραδουλεύτρα μας έκανες;

Δεν τα λέω εγώ trexagireve.
Αυτά αναφέρονται στη Γέννεση.
Το οτι θεωρείς υποτιμητικό το να φροντίζει κάποιος τον Παράδεισο αυτό δηλώνει αχαριστία.
Και οχι μόνο.
Θές να είσαι και ισότιμος του Θεού.
Για το λόγο αυτό trexagireve ο άνθρωπος εκδιώχθηκε απο τον παράδεισο και αυτό ήταν το ``προπατορικό αμάρτημα``.

Τώρα λοιπόν έρχεσαι εσύ, ο καλός Χριστιανός, και μας διδάσκεις το ποιός είναι ο Θεός και ποιό είναι το θέλημα του.
Αμαρτάνεις φίλε μου.
Μας διδάσκεις το θέλημα του σατανά..

Δεν ξέρω καταλαβαίνεις τι γράφω ή κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις.

19/09/2009, 23:47:57
allzzaro, δεν καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει, γι' αυτό μην τα λες... περίπλοκα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

19/09/2009, 23:55:27
Αγαπητέ μου φίλε allzzaro, με ενδιαφέρει πολύ η ακρίβεια...
Γιατί όσο μεράκι κι αν βάλεις στο να κάνεις ένα φαγητό σε κάποιον
που δεν θα του αρέσει,δεν θα τον ευχαριστήσεις...
Να βρούμε, γιατί μάλλον το χάσαμε, τι θέλει απο μας ο Θεός...Να μην το προορίζουμε..Γίνεται καταχραστικό...
Αυτό που αναφέρεται στη Γέννεση, πρέπει, μάλον να το διαβάσεις καλύτερα...Λέει να περιποιείται αυτόν, δλδ, τον παράδεισο,να περιποιείται, όπως κάποιος το χόμπυ του, όχι σαν δουλειά...Σαν
ευχαρίστηση, όχι σαν υποχρέωση..Έχει τις ψιλοδιαφορές του..Κι αυτές,
όσο καλή θέληση και να έχουμε, μας απομακρύνουν κάποια στιγμή, απο την αλήθεια..Και λέμε συναισθηματικες κορόνες.....
Αλλά ρε φιλε, εσένα, ποιός σου είπε ότι αυτά που λές είναι σωστά; Εγώ δέχομαι να μου πει κάποιος κάτι καλύτερο,αλλά μετά αποδείξεων
και λογικής, όχι κατόπιν συναισθηματικής φορτίσεως,επίτηδες, κιόλας..
Το τελευταίο, πάει στα ....φιλοσοφικά σου ερωτήματα...
Ποτέ δεν πιστεψα τιποτε δικό μου, φίλε μου, μου αρκούν όσα λέει ο Θεός..Είναι πλήρως διαφωτιστικά..Εσύ είσαι σίγουρος ότι αυτά που λές,
εκφράζουν τον Θεό που πιστεύεις;
Το προπατορικό αμάρτημα, ηταν η ανυπακοή, όχι η ισοτιμία με τον Θεό...
Έτσι για τους τύπους...Η ανυπακοή, ότι μη φάτε απο δέντρο του καλού και του κακού...Αλλά, το λάθος ήταν ότι ο άνθρωπος έφυγε απο το δέντρο της ζωής,κι ο νοών νοήτω,αυτό τον εκανε φθαρτό κι αυτόν και
τις σκέψεις του...Κι απο τότε, φθίνει αντί να ανεβαίνει...Γίνεται πιο απλοικος στους στόχους του..Θέλει ας πούμε να το παίζει κηπουρός και πρόσκοπός....Καλό κι αυτο, αλλά δεν γίνεται να κάνουμε όλοι το ίδιο, λίγη ποικιλία για αλλαγή..Ανιαρό να τρέχουμε όλοι μεσα στη ζούγκλα, γιατί ο λαγός πήρε "έκστασυ" .....
Νομίζω,δλδ....
Όσο για το διδάσκω...Όχι ρε φιλε, με μπερδεύεις με κάποιον άλλο...
Εγώ λέω να πούμε την αλήθεια..Όλοι μας....Γιατί την ξέρουμε και την κρύβουμε αν όχι σε αιρέσεις, σε προσωπικές ...λατρείες σε προσωπικούς θεούς, λατρεύοντας άλλους, πλήν του Ενός....
Ποιός είμαι εγώ; Ο γιός Του...
20/09/2009, 00:44:07
τρεχα....

quote:
Λέει να περιποιείται αυτόν, δλδ, τον παράδεισο,να περιποιείται, όπως κάποιος το χόμπυ του, όχι σαν δουλειά...Σαν
ευχαρίστηση, όχι σαν υποχρέωση.

Σωστά, πώς να μείνεις στον παράδεισο αν είναι αχούρι;; Ειδικά τώρα που μάθαμε ότι έχει και πολλούς ορόφους, θα πάει το προαιρετικό σκούπισμα, σύννεφο...

quote:
Έχει τις ψιλοδιαφορές του..

Κι αυτό σωστό, δουλειά είναι όταν πληρώνεσαι γι' αυτό που κάνεις και στον παράδεισο δεν πληρώνονται, όπως μας πληροφορούν οι γνώστες επί του θέματος...

Κατάλαβες allzzaro ή θέλεις να δεις και την συλλογική σύμβαση;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

20/09/2009, 07:42:10
quote:
Το προπατορικό αμάρτημα, ηταν η ανυπακοή, όχι η ισοτιμία με τον Θεό...

Αυτή δηλαδή κάποιος μπορούσε να την πετύχει και πριν την πτώση?

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

20/09/2009, 11:59:16
Αγαπητέ μου Dr Jeckyl & Mr Hyde, δεν πιστέυω ότι δεν κατάλαβες
ότι ο Θεός είπε:"....ήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς. 27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. 28 καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων• αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατεαὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς. 29 καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἰδοὺ δέδωκα ὑμῖν πάντα χόρτον σπόριμον σπεῖρον σπέρμα, ὅ ἐστιν ἐπάνω πάσης τῆς γῆς, καὶ πᾶν ξύλον, ὃ ἔχει ἐν ἑαυτῷ καρπὸν σπέρματος σπορίμου, ὑμῖν ἔσται εἰς βρῶσιν• 30 καὶ πᾶσι τοῖς θηρίοις τῆς γῆς καὶ πᾶσι τοῖς πετεινοῖς τοῦ οὐρανοῦ καὶ παντὶ ἑρπετῷ ἕρποντι ἐπὶ τῆς γῆς, ὃ ἔχει ἐν ἑαυτῷ ψυχὴν ζωῆς, καὶ πάντα χόρτον χλωρὸν εἰς βρῶσιν. καὶ ἐγένετο οὕτως. 31 καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὰ πάντα, ὅσα ἐποίησε, καὶ ἰδοὺ καλὰ λίαν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα ἕκτη.....
Εσύ φίλε μου γιατί άτομο φαντάζεσαι έκανε τον άνθρωπο ο Θεός, για κυρίαρχο και ιδιοκτήτη, ή για άνθρωπο υπαλληλο να του κάνει τις δουλειές, που δεν προλάβαινε;
20/09/2009, 12:08:26
...Ά!!! και Γιάπετ,σε ένα τέλειο κόσμο, δεν υπάρχουν σκουπίδια...
Αυτά τα κάνουν ατελή όντα, γι αυτό και κανουν ατέλειες, αλλά,
σε ένα τέλειο κόσμο,οι θεοί που θα κατοικούν εκεί, δεν θα κάνουν
σκουπίδια, το λιγότερο....Θα κάνουν άλλα..Θα δημιουργούν...

Για το άλλο που λές,δεν φταίω εγώ αν δεν κατάλαβες ότι μιλάμε για σύγκριση εργαζόμενου και ιδιοκτήτη και όχι εργαζομένου με συμβαση έργου και εργαζομένου αορίστου, με τα ανάλογα επιδόματα, για να ζητάς συλλογικές συμβάσεις εργασίας....
Εγώ λέω ότι ο Θεός έκανε τον άνθρωπο, κυρίαρχο της γής, όχι δούλο της..
Όποιος διαφωνεί, να φέρει αποδείξεις και να μη μας δείχνει απλά την απίθανα καλή του πρόθεση....

20/09/2009, 12:36:53
quote:
Αγαπητέ μου Dr Jeckyl & Mr Hyde, δεν πιστέυω ότι δεν κατάλαβες
ότι ο Θεός είπε:"....ήσωμεν ἄνθρωπον κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν καὶ καθ᾿ ὁμοίωσιν, καὶ ἀρχέτωσαν τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ γῆς γῆς. 27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. 28 καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων• αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατεαὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.

Και ποιος είναι που δημιουργεί. Ο θεός ή ο άνθρωπος?

20/09/2009, 12:49:12
Το παράδειγμα που έφερα πιο πάνω με τον Χριστό και τον Φίλιππο,
πρέπει να εννοήσεις για να καταλάβεις ότι ο Θεός είναι ΑΡΧΗ παντός και τα πνεύματα,ακόμη κι οι άνθρωποι, εκπορεύονται εκ του Θεού, αγαπητέ μου Dr Jeckyl & Mr Hyde, λειτουργώντας ως προεκτάσεις Του....
Ο Θεός δημιουργεί,πια μέσω των υιών και θυγατέρων Του...Απλά,μας
έχει βάλει σε αυτό το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που λέγεται γή,
για να μάθουμε, πριν βγούμε στο ευρύτερο πεδίο του ορίζοντα μας...
Γιατί,σίγουρα, όπως δέχεσαι ότι θα παμε στον Άρη, θα πρέπει να δέχεσαι ότι θα πάμε και σε υψηλότερες πνευματικές έννοιες, κάποιοι
περισσότερο, κάποιοι λιγότερο, αλλά, θα γίνουμε ανώτερα όντα, θέλουμε
δεν θέλουμε, γιατί γίναμε θεοί,άλλως, είμαστε αχρηστοι, όλα τα άλλα έχουν ρόλο....Ο δικός μας ποιός λές να είναι;
Απλά να συντηρούμε, ή να συνδημιουργούμε;
20/09/2009, 16:27:08
Εγώ συμφωνώ σε όλα με τον Πρωταγόρα.

Εγώ διαφωνώ με κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και κάποιον τρόπο αντίληψης.
Λες

quote:
πρέπει να εννοήσεις για να καταλάβεις ότι ο Θεός είναι ΑΡΧΗ παντός και τα πνεύματα,ακόμη κι οι άνθρωποι, εκπορεύονται εκ του Θεού, αγαπητέ μου Dr Jeckyl & Mr Hyde, λειτουργώντας ως προεκτάσεις Του....

Να σου γράψω πώς θα το εννούσα καλύτερα το αποπάνω κείμενο:
Πρέπει να εννοήσεις για να καταλάβεις οτι ο θεός είναι η χωρίς αρχή και τέλος ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, οι άνθρωποι και οι κάθε είδους συνειδητές οντότητες είναι μέρη αυτής της συνείδησης και ταυτόχρονα η συνείδηση ολόλκηρη η οποία δημιοργεί την ψευδαίσθηση του διαχωρισμού των οντοτήτων.

Ελπίζω εδώ να σε κάλυψα.

20/09/2009, 17:53:43
Εγω προσωπικά, φίλε Dr Jeckyl & Mr Hyde, συμφωνώ μόνο με μένα...Γιατί τον Πρωταγόρα τον ξέρω,αλλά όχι απο κοντά....
Ο Θεός δεν είναι μόνο συνείδηση, αφού έχει ενέργεια αεικίνητη που διαρρέι το σύμπαν, αλλά και δεν ειναι μια παθητική θεότητα, θηλυκής μορφής, που υπόκειται τις ενέργειες άλλων και απλά αντιδρά...
Θεός είναι το θαύμα, όχι η αιτία...
Μην ανησυχείς για μένα, έχω καλυφθεί εδώ και καιρό..Το θέμα είναι να καλυφθείς εσύ...
20/09/2009, 18:47:07
quote:
allzzaro, δεν καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει, γι' αυτό μην τα λες... περίπλοκα...

Θα καταλάβει φίλε γιαπέτ. Θα καταλάβει.

quote:
Αυτό που αναφέρεται στη Γέννεση, πρέπει, μάλον να το διαβάσεις καλύτερα...Λέει να περιποιείται αυτόν, δλδ, τον παράδεισο,να περιποιείται, όπως κάποιος το χόμπυ του, όχι σαν δουλειά...Σαν
ευχαρίστηση, όχι σαν υποχρέωση..

Εγώ να το ξαναδιαβάσω?
Μας δουλεύεις?
Δεν μας λές ρε Βαγγέλη για Αμερικανάκια μας πέρασες και μας τσαμπουνάς μπούρδες.Tι τον πέρασες τον παράδεισο σαλεπιτζίδικο. Τι πάς να κάνεις τώρα πάς να διαστρεβλώσεις το θέλημα του Θεού. Δεν ντρέπεσαι λίγο με αυτά που λές. Είσαι και Χριστιανός.
Ακου να περιποιείται. Ακου από ευχαρίστηση. Σε λίγο θα μας πείς οτι το έκανε και απο μαζοχισμό..

quote:
Αλλά ρε φιλε, εσένα, ποιός σου είπε ότι αυτά που λές είναι σωστά; Εγώ δέχομαι να μου πει κάποιος κάτι καλύτερο,αλλά μετά αποδείξεων
και λογικής, όχι κατόπιν συναισθηματικής φορτίσεως,επίτηδες, κιόλας..

Τώρα τι πάς να παραστήσεις ρε Βαγγέλη.
Αν είναι σωστό?
Αν είναι σωστό να είμαι ενας ταπεινός υπηρέτης?
Δια στόματος του υιού του Θεού ακούστηκε ότι οι ταπεινοί θα πάνε στον Παράδεισο.
Βαγγέλη σύνελθε και καταλάβαινε τι σου λέω αν θές να γίνεται διάλογος.
Το θέλημα του Θεού ήταν ο άνθρωπος να συντηρεί τα δημιουργήματα του.
Ο Θεός δεν ήθελε ο άνθρωπος να αποκτήσει ούτε γνώση ούτε να γίνει Θεός.Ετσι τον ήθελε, έτσι τον έφτιαξε. Τον έφτιαξε για να δουλεύει και οχι να τον κανακεύει.
Ο σατανάς ήταν αυτός που του άνοιξε τα μάτια.
Όταν θέλησε να γίνει και αυτός θεός εφυγε κλωτσηδόν από τον παράδεισο.
Το καταλαβαίνεις αυτό.
Εσύ αυτή τη στιγμή ενστερνίζεσαι τις βουλές του σατανά..
Με ποιόν είσαι εσύ αυτή τη στιγμή.
Με το Θεό ή με τον σατανά..

20/09/2009, 18:48:33
quote:
Εγω προσωπικά, φίλε Dr Jeckyl & Mr Hyde, συμφωνώ μόνο με μένα...

Edited by - allzzaro on 20/09/2009 18:50:28

20/09/2009, 18:57:45
quote:
Έτσι για τους τύπους...Η ανυπακοή, ότι μη φάτε απο δέντρο του καλού και του κακού...Αλλά, το λάθος ήταν ότι ο άνθρωπος έφυγε απο το δέντρο της ζωής,κι ο νοών νοήτω,αυτό τον εκανε φθαρτό κι αυτόν και τις σκέψεις του...Κι απο τότε, φθίνει αντί να ανεβαίνει...Γίνεται πιο απλοικος στους στόχους του..Θέλει ας πούμε να το παίζει κηπουρός και πρόσκοπός...

Εσύ λοιπόν Βαγγέλη μου να μην γίνεις ούτε κηπουρός ούτε πρόσκοπος.
Εσύ να γίνεις Θεός.
Μόνο μην προσπαθείς να πείσεις και εμάς.
Εμείς Βαγγέλη δεν θέλουμε.
Εμείς θέλουμε να παραμείνουν κηπουροί, πρόσκοποι, δούλοι, θνητοί.
Εσύ οταν γίνεις Θεός,να σου ευχηθούμε και σε ανώτερα, με τον καλό φυσικά, να δούμε τι αλλο θα ζητήσεις

20/09/2009, 19:44:18
quote:
Εγω προσωπικά, φίλε Dr Jeckyl & Mr Hyde, συμφωνώ μόνο με μένα...Γιατί τον Πρωταγόρα τον ξέρω,αλλά όχι απο κοντά....

Και ποιόν ξέρεις απο κοντά?(Μη μου πείς τον θεό)

quote:
Ο Θεός δεν είναι μόνο συνείδηση, αφού έχει ενέργεια αεικίνητη που διαρρέι το σύμπαν, αλλά και δεν ειναι μια παθητική θεότητα, θηλυκής μορφής, που υπόκειται τις ενέργειες άλλων και απλά αντιδρά...

Ξέρεις πόσα πράγματα συμβαίνουν σε μια συνείδηση μέσα? Πολλά!

quote:
Θεός είναι το θαύμα, όχι η αιτία..

Ο θεός είναι Αναίτιος. Οκ. Το χω πει βασικά πολλές φορές παλιά σε άλλο φόρουμ ίσως κ δω.

quote:
Μην ανησυχείς για μένα, έχω καλυφθεί εδώ και καιρό..

Δεν θα πρεπε να νιώθεις καλυμμένος.. αυτό θέλουν να νιώθεις...

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/09/2009 19:45:19

20/09/2009, 20:18:05
Γιατί αγαπητέ μου allzzaro, κουφάθηκες, που έγραψα ότι εγώ συμφωνώ
με τον εαυτό μου; Τόση υποκρισία;Ναι εγώ συμφωνώ με τον εαυτό μου,
αλλά, γιατι με αυτόν επικοινωνω και δεν μπερδεύομαι καθόλου,
σε ότι λέω μαζί του...Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις, γιατί αυτό που είναι είναι,δεν το λέω εγώ...Προσπαθώ να εμπιστευτώ τον εαυτό μου
και αυτό γίνεται, μόνο όταν μελετάς το σωστό δόγμα...Όταν καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζονται μεταφράσεις και εξηγήσεις, πάντα το πρωτότυπο, σε όλα, λέει περισσότερα....
Αν διαβάσεις τη Γέννεση και δεν την εξηγήσεις, θα δεις ότι λέει αυτά που γράφω, όχι γιατί το λέω εγώ,αλλά απλά γιατί η ....ρημάδα αυτό γράφει......Τι να κάνουμε, να την ...αλλάξω;
Ταπείνωση, φίλε μου, δεν είναι να δείχνεις, αλλά να είσαι ταπεινός, εισαι σίγουρος ότι πράττεις, καθ ον τρόπο ισχυρίζεσαι ότι πιστεύεις;Σκέψου πριν απαντήσεις.... Και δεν είναι σωστό να βάζεις εσύ τόσα σμάιλς κι εγώ να περιορίζομαι στα τετριμένα..Στείλε μου με ημέιλ τα πολλά που έχεις,
αφού εσύ είσαι πιο χριστιανός απο μένα....
Σ' έστειλα;....

Δεν πιστεύουμε στον ίδιο Θεό, αν ο δικός σου έφτιαξε ένα σύστημα που θέλει συντήρηση...Ο δικός μου έκανε τα πάντα τέλεια και έτσι βρίσκονται γύρω μας, άσχετα απο πόσα βέπουμε...Αλλά μας βλέπουν και οι πράξεις και τα λόγια μας, μένουν εις τους αιώνες.....
Γι αυότ και θέλει προσοχή όταν δηλώνουμε.....
Αν διαβάσεις τη Γέννεση, πάλι το αναφέρω, θα δεις ότι όταν λέει κατ εικόνα και κατ ομοίωση, όπως και οταν ο ΑΔΆΜ τρώει το μήλο,: " ιδές, ο Αδάμ, έγινε ως είς εξ ημών..."δλδ, ο Αδάμ έγινε σαν Εμάς και εννοούσε την πολλαπλη και πολύπλοκη προσωπικότητα Του...
Λές έτσι να βλέπει τον Εαυτό Του ο Θεός, σαν μηχανικό; Φίλε, έχεις χάσει τα .....σεμινάρια για την..αγάπη....Κοιτούσες πολυ,φαίνεται το σώμα σου κι έμεινε πίσω η άλλη εκγύμναση, με το συμπάθιο...

Αυτός που με πολεμάει ξέρει με ποιόν είμαι κι εγώ όσο νοιώθω τον πόλεμο του στην καθημερινότητα μου, τόσο ξέρω και με ποιόν είμαι...
Αυτον που με αγαπάει, όχι αυτόν που με πολεμάει...Όχι γιατί μου αρέσει το χάιδεμα, αλλά γιατί κάποια στιγμή, πρέπει να καταλάβουμε ότι η αγάπη δεν θεραπεύει απλά, αλλά κάνει θαυματα....
Αν είμαι με τον Θεό ή με τον σατανά; Δεν πιστεύω ότι ο σατανάς με θέλει..Έχω βάσιμες υποψίες...Μου το είπε ο ίδιος.....
Και μια σημαντική διαφορά μας: Δεν θέλω εγώ να είμαι κάτι αλλά εσύ.Εσύ θέλεις να είσαι κηπουρός, πρόσκοπος και άλλα, και καλά κάνεις,αλλά όχι να το κάνουμε και μόδα...Ας υπάρχει η ιδιαιτερότητα του καθένα..Κόπιες σου θέλεις;
Εγώ αυτό που θέλω, είναι αυτο που μου εχει δώσει ήδη ο Θεός και δεν διεκδικώ τίποτε....Αυτή είναι η διαφορά μας..Εσύ κάτι θέλεις, εγώ τιποτε..Ποιός πιστεύεις θέλει πιο πολύ το θέλημα του Θεού; Εγώ ή εσύ;
Και βέβαια ρε φίλε Dr Jeckyl & Mr Hyde, ξέρω τον Θεό...Τον βλέπω κάθε μέρα μέσα απο την τελειότητα που έχει πλάσει τον κόσμο, ένα τέλειο και μη τριβόμενο σύμπαν,οπου όλα κινούνται εσαεί, χωρίς κηπουρούς, αεροπόρους και οδοκαθαριστές...Αυτές είναι αστικές δικές μας συνήθειες..
Αν δεις τον Θεό γύρω σου,θα ξέρεις τι να κανεις, δεν θα έχεις δικαιολογία για το κακό που κανεις,εσύ, εγώ όλοι μας...
Συνείδηση, είναι η γνώση, αλλά, ο Θεός, είναι πολύ περισσότερα πράγματα που η αγάπη Του και μόνο έχει αλλάξει και φτιάξει αυτόν τον κόσμο...Μιλάμε όμως για πολύ δυνατά συναισθήματα που δεν είναι σίγουρο ότι αντέχει ο καθένας....Αντέχεις;
Ο λόγος που νοιώθω καλυμμένος, είναι γιατί ακριβώς ξέρω όι ενοχλώ..Είσαι εντάξει όταν δεν είσαι μέσα στο μήκος κύμματος που ελέγχει την εποχή σου....
Αλήθεια, περί της δύναμης της αγάπης και πόσο θεική είναι, ώστε κι
ο άνθρωπος να δειξει την θεικότητα του,με αυτή, πότε θα μιλήσουμε;

20/09/2009, 20:30:03
quote:
Αν είμαι με τον Θεό ή με τον σατανά; Δεν πιστεύω ότι ο σατανάς με θέλει..Έχω βάσιμες υποψίες...Μου το είπε ο ίδιος.....

Aχ βρε Βαγγέλη μου.
Κάτι δεν πάει καλά.
Με το συμπάθειο.
Εχω την εντύπωση οτι κακώς κάνουμε που ανοίγουμε τέτοιες συζητήσεις μαζί σου. Ισως σου κάνουμε κακό.