ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- CALL ME «ΑL»... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- CALL ME «ΑL»... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Ίκαρος43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
04/11/2006, 17:02:17
Και έχασες τον έλεγχο.
Και τότε έριξες μιά με το χέρι σου και έριξες κάτω το ταμπλώ,
τα πιόνια, όλα...
Και τον εαυτό σου μαζί.
Σαν το παιδί, που βλέποντας να μη γίνεται -πάντα- το χατίρι του
γίνεται εκδικητικό και καταστροφικό.

Και έτσι πέρασες...
Έζησες, έδωσες ένα μήνυμα για την ελευθερία και έφυγες...
Κάποιες προσπάθειες να μιλήσεις, ή να γράψεις για σένα, για
αυτά που πίστευες, δε μπόρεσαν να ολοκληρωθούν, σε είχε συνεπάρει
εξάλλου η μανία και η ηδονή της δράσης, που δεν υπήρχε καιρός για
σκέψη...
Ζούσες...

Αν επιστρέψω, θα με αναγνωρίσεις ;

Ίκαρος

"Μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο"
04/11/2006, 23:17:59
quote:
Αν επιστρέψω, θα με αναγνωρίσεις ;

Χωρίς αμφιβολία θα σε αναγνωρίσω,

μια και σε ξέρω από "παλιά"

όταν διάβαζα-άκουγα τα λόγια σου

καθισμένη σε πεζούλι του Ναυαρίνου.

Θα σε αναγνωρίσω... ΑΛ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
04/11/2006, 23:26:22
quote:
καθισμένη σε πεζούλι του Ναυαρίνου.

Μίλα μου γι' αυτό το πεζούλι. Πως ήταν ; Θυμάσαι ; Ήταν πέτρινο ή τσιμεντένιο ; Ήταν λευκό ή γκρίζο ; Ζεστό ή κρύο ; Γιατί κάθησες εκεί ; Τι ήθελες τότε ; Τι έψαχνες τότε ; - κι αν το βρήκες ... - Μίλα μου λοιπόν για 'κείνο το πεζούλι στην πλατεία Ναυαρίνου και θα σου πω αν θα με αναγνωρίσεις ή όχι ...

Edited by - Ίκαρος on 04/11/2006 23:34:07

04/11/2006, 23:59:31
Δύσκολο να βρούμε την ταυτότητα...
Τη βρήκες εσύ;
Πολλά τα πρόσωπα, (καθρέφτες), και εξαρτούνται από τις γωνιές με τις
οποίες το φως προσπίπτει πάνω στην επιφάνειά τους.
Ακόμη εξαρτούνται από το υλικό του κάθε καθρέφτη, από τα μάτια που
κοιτούν τον καθρέφτη...

quote:
Την βρήκες εσύ;

Όχι φυσικά. Ακόμη ψάχνω. Μπορείς να με βοηθήσεις ;
Φαίνεται πως με ξέρεις αρκετά καλά, αλλά σε προειδοποιώ : η ελευθερία είναι δυνατό κρασί.

Κι εγώ δεν είμαι πια ο ίδιος.

Don't call me "AL". Πέρασαν 60 χρόνια!

05/11/2006, 00:20:40
Ναι, μου φαίνεται σου άρεσε να παίζεις και σε ενοχλούσε που κανείς
δεν καταλάβαινε το δικό σου το παιχνίδι.
Και τότε, συνειδητοποίησες κάτι πολύ μεγάλο:
Ήσουν απ' έξω και έβλεπες τους άλλους από μέσα να χτυπιούνται.
Και έγινες κάτι σαν Θεός για αυτούς, ο παίχτης που κινεί πιόνια...
Και σου άρεσε αυτό, γιατί πρώτα απ' όλα ήσουν ένας ηδονιστής,
που ήρθε στη ζωή για να εξερευνήσει, να απολαύσει, να πάρει εμπειρίες,
να ανακαλύψει τα όρια του ανθρώπου, στην πράξη, στο συναίσθημα,
στη σκέψη.

Επαναλαμβάνω : Αν επιστρέψω κοντά σου, μετά από 60 χρόνια,
εσύ - που λες τόσα πολλά για μένα, που φαίνεται πως λες αλήθεια -
θα μπορέσεις να με αναγνωρίσεις ; Ή πάλι θα με καταδιώξεις ;

Call me whatever you like.

I dont give a (sss - hit) about that.

I have two hands. You have two hands.

I have a mind.

You also have a mind too.

Use it for once.

I have a hart. So, does you.

Use it for twice and you 'll see

who I AM for ever.

Then, call me YOU!

05/11/2006, 01:26:03
quote:
Μίλα μου γι' αυτό το πεζούλι. Πως ήταν ; Θυμάσαι ; Ήταν πέτρινο ή τσιμεντένιο ; Ήταν λευκό ή γκρίζο ; Ζεστό ή κρύο ; Γιατί κάθησες εκεί ; Τι ήθελες τότε ; Τι έψαχνες τότε ; - κι αν το βρήκες ... - Μίλα μου λοιπόν για 'κείνο το πεζούλι στην πλατεία Ναυαρίνου και θα σου πω αν θα με αναγνωρίσεις ή όχι ...

Τσιμέντο πάνω σε πέτρες.

Καθόμουν συχνά και παρατηρούσα τις δυνατότητες
και την κακομοιριά

Τη γενιά της κατανάλωσης να πηγαινοέρχεται σε
δουλειές που μισούνε για να αγοράσουν πράγματα
που δεν χρειάζονται.

Τη γενιά αυτή χωρίς τόπο και σκοπό,

τη γενιά της τηλεόρασης που πιστευει ότι
αργά η γρήγορα θα γίνει σταρ.

Δεν έγινε όμως, ούτε θα γίνει,

κι ένιωθα όπως εσύ

quote:
Και τότε, συνειδητοποίησες κάτι πολύ μεγάλο:
Ήσουν απ' έξω και έβλεπες τους άλλους από μέσα να χτυπιούνται.

Τί έψαχνα τότε! Τον πόνο, τη μαγεία, την τρέλλα,
τα χρώματα του σκότους,

ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΟΛΑ.

Ακόμα κάθομαι εκεί πότε πότε, αλλά είναι σα να κάθομαι πάντα
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΖΟΥΛΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ
ΑΛ

05/11/2006, 01:43:09
quote:
Όχι φυσικά. Ακόμη ψάχνω. Μπορείς να με βοηθήσεις ;
Φαίνεται πως με ξέρεις αρκετά καλά, αλλά σε προειδοποιώ : η ελευθερία είναι δυνατό κρασί.

Κι εγώ δεν είμαι πια ο ίδιος.

Don't call me "AL". Πέρασαν 60 χρόνια

Η ελευθερία είναι δυνατό κρασι
Εγώ πίνω από την κοιλιά της μάνας μου
Το μεθύσι δε με πειράζει,
με πειράζουν αυτοί που νομίζουν ότι
είναι ελευθεροι.

60 χρόνια
κρίμα...
δεν ξέρω αν θα έπινα αίμα
άρρωστου ζώου
αλλά μπορεί να έπινα και το δικό σου.

quote:
Επαναλαμβάνω : Αν επιστρέψω κοντά σου, μετά από 60 χρόνια,
εσύ - που λες τόσα πολλά για μένα, που φαίνεται πως λες αλήθεια -
θα μπορέσεις να με αναγνωρίσεις ; Ή πάλι θα με καταδιώξεις ;

Δεν σε καταδίωξα ποτέ
εσύ καταδίωκες Εσενα
δεν έχεις όνομα
είσαι μια σκιά
που καίει τα φτερά της
κοίταξέ με στα μάτια
δεν υπάρχει καρδιά
εκεί που ψάχνεις
υπάρχει οξύ
που διαλύει
και σκοτώνει
όπως η αλήθεια
πληγώνει

Εκεί στο πεζούλι

χάθηκες ανάμεσα
στις γραμμές
και είδα ποιός είσαι..
.

05/11/2006, 02:34:04
quote:
Πολλά τα πρόσωπα, (καθρέφτες), και εξαρτούνται από τις γωνιές με τις
οποίες το φως προσπίπτει πάνω στην επιφάνειά τους.
Ακόμη εξαρτούνται από το υλικό του κάθε καθρέφτη, από τα μάτια που
κοιτούν τον καθρέφτη...

Koίτα στον καθρέφτη
είμαι πάντα εκεί πίσω
στο σκοτάδι

Είσαι εκεί και με βλέπεις
πάντα είσαι εκεί
πάντα με βλέπεις

05/11/2006, 08:42:18
So ...

I'm not the future.

YOU ARE!

Please, dont call me "AL"

[.]

Edited by - Ίκαρος on 05/11/2006 08:43:35

05/11/2006, 12:41:07
quote:

So ...

I'm not the future.

YOU ARE!

Please, dont call me "AL"

[.]

You've made me
what I AM.

If I AM the future
so are YOU.

starflowerΜέλος
05/11/2006, 17:16:40
-στην πρώιμη εφηβεία σου πήδηξες την υπηρέτρια των γονιών σου πάνω στο κρεβάτι τους

"Καλά την έκανα. Το ήθελε."
σαφως και καλα εκανες! ομως ρε συ, στο κρεβατι της μητερας σου? δεν νραπηκες? λιγος σεβασμος.

-από μικρός προκαλείς...

"... την ζωή μου. Καλά κάνω γιατί την γουστάρω."
ξεχνας. προκαλεις σε βαρος αλλων... χρησιμοποιουσες αλλους για να προβαλεις τον εαυτο σου. γαμωτο, ακομα και τωρα εισαι εγωιστης!

-αρχίζεις να γράφεις σοκαριστική ποίηση

"Είσαι ο πρώτος που αποκαλεί την ποίησή μου <σοκαριστική>. Συνήθως την χαρακτηρίζουν <άρρωστη>. Σ' ευχαριστώ γιατί αυτό είναι παρηγορητικό για μένα."
μη βιαζεσαι να χαρεις. σοκαριστικη ηταν γενικα. οταν ομως εγραφες για τον ερωτα σου, ναι εκεινον τον ομοφυλοφιλο, ηταν οντως αρρωστη! και πλιζ, μη με αποκαλεσεις ρατσιστη, δεν σε παιρνει!

-ασχολείσαι με την πρακτική μαγεία

"Με κάτι πρέπει να ασχοληθώ, δεν νομίζεις ;"
γιατι δεν ξαναπηρες τα ορη?
δεν σε ηθελε και πολυ, ε?

-βασιζόμενος στην τρελή περιουσία σου αρχίζεις τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο

"Μακάρι να μπορούσες να το κάνεις κι εσύ αυτό, ε;"
μακαρι φιλε μου, μακαρι.

-παντρεύεσαι την Ρόζα Κέλλυ

"Λάθος. Με παντρεύεται αυτή. Εγώ δεν παντρεύομαι με καμία."
χα! ξεχνας πως φεροσουν οταν εμεινε εγκυος? σαν παιδακι.
η μηπως ξεχνας ποσες σελιδες εγραψες για παρτη της σε μια βδομαδα?
μαλλον εσυ την παντρευτηκες φιλε μου.

-γίνεσαι ο μεγαλύτερος εγωιστής του ηλιακού μας συστήματος

"Πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες τον Κρόνο ;"
η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν τον επισκεφτηκα.
τελευταια φορα που τον ειδα ηταν την μερα που επεσα.

-παίρνεις τον poulo από την χρυσή αυγή καθώς δημοσιεύεις μυστικές τελετουργίες τους

"Οι άνθρωποι δικαιούνται να γνωρίζουν τι συμβαίνει στα <μυστικά> τάγματα."
τοτε αγορι μου μαθε να μη δινεις ορκους. δν εισαι ανθρωπος εμπιστοσινης.

-αρχίζεις να μιλάς για σεξουαλική μαγεία

"Ναι, κάποιοι την ονομάζουν pure love. Μπορείς κι εσύ να τα καταφέρεις κάποια στιγμή."
ναι, οπως τα καταφερες εσυ!
χα χα χαααα!
φιλε μου οι προγονοι μου θελω να ειναι περηφανοι για μενα.

-εκεί μέσα γίνετε το έλα να δεις...

"Δεν σε θυμάμαι να το έχεις επισκεφτεί."
καλα, το περιεργο θα ηταν να με θημοσουν!
ρωτα την Rose, αυτη με θημαται σιγουρα.

-είσαι ήδη πρεζάκιας

"Υπάρχουν πολλών ειδών πρέζες φιλαράκο μου."
ετσι ελεγε και ο Παυλος.
μια ομως τον σκωτοσε, ε, εκεινη λεω κι εγω.

-η φίλη σου κυρία love day τα έχει τινάξει καθώς...έχει πιει αίμα γάτας ή αρρώστου,δεν θυμάμαι καλά.

"Αίμα αρρώστου. Είχε το δικαίωμα της άρνησης, δεν φτάιω εγώ. Αν μου έλεγε "δεν θέλω να το πιω", θα ζούσε ..."
ελα τωρα, οχι αυτα σε μενα, αφου γουσταρες το θεαμα...

-μερικές φορές έρχεσαι στα όνειρα μου και μου δίνεις συμβουλές

"Να μην τις ακούς."
παντα θα τις ακουω. το αν θα της εκτελω ειναι το προβλημα.

when the starflower bloom in the forest's arcane night
then you better turn away
ΓιώργοςΜέλος
21/12/2006, 02:58:06
quote:
Ποιος ΕΙΜΑΙ;

O Eliphas Levi on Cocaine..

Γιώργος
αργότερα θα προσέξεις μικρή μου .. ότι τα περισσότερα αγοράκια κάθε ηλικίας και ικανοτήτων ασχολούνται με τον Αφρό και λιγότερο με το δίτη

AINEIAN06Μέλος
10/05/2006, 04:34:09
ΑΠΟ ΑΙΝΕΙΑΝ06
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΛΗΤΕΣ ΤΟ ΚΑΤΩΘΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ
ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΕ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ;
ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΙΕΣ ΕΝΟΣ ΙΕΡΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΚΙ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΟΥ
ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΧ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ ΩΣ ΒΑΣΙΛΕΑ
ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΕΙΡΗΝΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΕΙΡΗΝΗ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΚΙ ΜΙΣΟΣ [ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ]
ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΕΡΟ [ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ] ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ , ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΙΕΡΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΘΕΧΩ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ ΕΓΩ , ΝΑ ΠΑΡΩ ΞΕΚΟΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΩΣΩ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΙ .... ΦΤΙΑΧΝΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΙΡΕΣΗ
ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΩ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Π Χ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ
Α ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΩ ΙΕΡΟ
Β ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
Γ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ Η ΦΡΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Δ. ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΩ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ [ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ]
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΡΑ
ΤΑ ΛΕΝΕ ΤΟΣΟ ΓΕΝΙΚΑ ΑΣΑΦΗ ΚΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΚΙ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ [ ΠΧ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΛΥΤΡΩΤΗΣ Η ΣΩΤΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΝΟΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;]
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΥΝΔΙΝΟ ΝΑ ΔΙΑΩΨΕΥΣΤΕΙΣ
ΠΧ ΠΟΡΝΗ Η ΜΕΓΑΛΗ , Η ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΧ Η ΑΜΕΡΙΚΗ;
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΜΠΟΥΣ ; Η ΟΠΑΠΑΣ;
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

10/05/2006, 13:37:27
Κατά τη γνώμη μου συμβολικά είναι όλα αυτά και ειδικότερα αυτά που είναι και αντίθετα στη λογική (π.χ ανάσταση Ιησού, πέρασμα του Μωυσή και των Ισραηλιτών μέσα από την ανοιγμένη στιγμιαία ερυθρά θάλασσα).
Η ανάσταση του Ιησού μπορεί να συμβολίζει π.χ. τον διακαή πόθο του ανθρώπου να υπερνικήσει το θάνατο και να καλύψει την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά θάνατον. Το πέρασμα του Μωυσή και των Ισραηλιτών μέσα από την ερυθρά θάλλασα και το μετέπειτα πνύξιμο των αιγυπτίων που ακολουθούσαν μπορεί να ερμηνευθεί ως επίδειξη ισχύος και ανωτερώτητας του εβραϊκού Θεού έναντι των Αιγυπτιακών και γενικά ως στάση απελευθέρωσης και υπεροχής των Ισραηλιτών έναντι των Αιγυπτίων δυναστών. Το θηρίο της Αποκάλυψης μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ο Νέρωνας π.χ. Και γενικά και τα υπόλοιπα εδάφια συμβολικά και με βάση υποκειμενικά κριτήρια ερμηνεύονται κατ' εμέ. Γι 'αυτό άλλωστε υπάρχουν και ένα καρο "αιρέσεις", δηλαδή δοξασίες/κινήματα που ερμήνευσαν διαφορετικά από την επίσημη Εκκλησία κάποια εδάφια ή και τη διαδασκαλία του Ιησού.

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

Edited by - Agnostic on 10/05/2006 13:40:50

KrisnnaΜέλος
10/05/2006, 20:46:43
Είναι γεγονός οτι έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό να αμφισβητείται έντονα η γνησιότητα των Βιβλικών κειμένων. Κάποιες εποχές παλιότερα που κυριαρχούσε το ρητό "Πίστευε και μή ερεύνα" οι λαικές μάζες δεχόντουσαν χωρίς δεύτερη κουβέντα τόσο την αλήθεια, όσο και την ιερότητα τους.
Η έρευνα άρχισε να δημιουργεί την αμφισβήτηση, κατα την γνώμη μου περιέχουν πολλές αλήθειες σε συνδυασμό με συμβολικά γεγονότα, αλλά είναι αδύνατο να τα λάβεις τοις μετρητοίς σάν αληθινή ιστορία.
Αυτό άρχισε να δημιουργεί μεγάλες αντιδράσεις στους Θεολογικούς κύκλους, άρχισαν να χάνουν τη γή κάτω απο τα πόδια τους. Οι αφορισμοί πλέον έχασαν την ισχύ τους.
Μιά ομάδα προσγειωμένων επιστημόνων της αποκαλούμενης σχολής της ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, άρχισε να διεξάγει επιτόπου έρευνα με σκοπό να αποδείξουν με στοιχεία πλέον και όχι με αερολογίες οτι τα Βιβλικά γεγονότα δέν είναι παραμύθια, αλλά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πέτυχαν κάποια σημαντικά αποτελέσματα τα οποία προσπάθησαν να τα συνταυτίσουν με τα περιγραφόμενα Βιβλικά γεγονότα, αλλά και πάλι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, δέν είναι πειστικά.
Οι περισσότερες ανακαλύψεις αναφέρονται σε μικρολεπτομέρειες (π.χ. πολιορκίες των Χαναανίτικων πόλεων απο Σημιτικούς λαούς)
Στα σημαντικότερα γεγονότα όμως όπως η Έξοδος των Ισραηλιτών και η διάβαση της Ερυθράς θάλασσας υπάρχουν ακόμα και μάλιστα τα μεγαλύτερα ερωτηματικά, δέν έχει βρεθεί ακόμα τίποτα που να το αποδεικνύει το μέλλον θα δείξει.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

10/05/2006, 23:56:44
Ξέρεις τι γίνεται; Η συμβολική σημασία είναι η εύκολη λύση, βαπτίζουμε κάτι συμβολικό και ξεμπερδεύουμε με τις ασάφειες και τα λογικά σφάλματα.

Προσωπική μου γνώμη, τα κείμενα που απαιτούν συμβολική ερμηνεία συνήθως φαίνονται με την πρώτη ματιά, απευθύνονται σε έναν κλειστό κύκλο (των σύγχρονών τους μυημένων) και εμπεριέχουν τα κλειδιά της ερμηνείας τους.
Οσο πιό πίσω πηγαίνουμε στην ιστορία, τόσο πιό συγκεκριμένα και λιγοστά, φαίνεται να είναι αυτά τα κείμενα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

AINEIAN06Μέλος
11/05/2006, 01:38:12
ΑΠΟ ΑΙΝΕΙΑΝ06
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ [ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ] ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ , ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
Π Χ ΑΝ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ [ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ] ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ
ΕΚΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΑΣΤΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΟΠΟΥ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ .... ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΛΟΙΠΟΝ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ , Η ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΚΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ [ ΚΙ ΟΧΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ] ΣΤΟΝ .... ΔΙΑΒΟΛΟ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΙ ΘΕΙΑΦΙ ... Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ [ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΗΣΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ... ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ]
Η ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑΣ ΚΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΩΣ ΘΥΣΙΑ ..... ΒΟΔΙΑ , ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ... ΑΥΞΗΣΗ ΚΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ , ΥΜΝΩ , ΔΟΞΟΛΟΓΩ, ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ Η ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΡΙΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑΝ ... ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ;;;
ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΟΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Π Χ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ , Η ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ Η ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ , ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
11/05/2006, 02:45:11
quote:
ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΣΤΗΡΗ Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

αυστηρα συμβολικη και συμβολικα αυστηρη

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

TrainmanΜέλος
12/05/2006, 14:11:52

Αγαπητέ ΑΙΝΕΙΑΝ06

Αν μου επιτρέπεις: Όταν σε φτύνει μια γυναίκα που εσύ ποθείς βαθειά και πραγματικά, (παράδοξο το πώς συμβαίνει, αλλά συμβαίνει), είναι αυτή που σε καταδικάζει στο μαρτύριο, ή εσύ που παραμένεις στην εικόνα της;

Με ποιόν τρόπο θα εξηγούσες την κατάστασή σου σε έναν φίλο που δεν θα είχε ποτέ περάσει παρόμοια φάση και θα σε καλούσε να ξεκολλήσεις;

AINEIAN06Μέλος
12/05/2006, 15:43:56
ΑΠΟ ΑΙΝΕΙΑΝ 06
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΜΕ ΦΤΥΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ , ΚΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΕΡΩΤΑ , ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΑ
ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;