ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΗΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΗΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VELISSARIOS30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
VELISSARIOSΜέλος
10/11/2005, 16:13:57
Σε επίπεδο πνευματικό, η ελευθερία του προσώπου, ενώ αποτελεί εκδήλωση της ουσίας του, δεν την εγγυάται, γιατί αποτελεί φενάκη, όταν μέσω αυτής το πρόσωπο σταματά την αυτοεπιβεβαίωσή του. Αν η ελευθερία του προσώπου εξαντλείται στα όρια που αυτό διαγράφει χωρίς να αφορά τα άλλα πρόσωπα, οδηγεί στην αυτοϋποδούλωση καθώς μετατρέπεται σε «μοίρα». Το πρόσωπο, ελεύθερο να είναι ό,τι θέλει, δεν μπορεί να μην «είναι». Υπακούει, δηλαδή, σε έναν ρόλο που έχει προδιαγράψει γι' αυτό η κοσμική Τάξη.
Η έννοια της αγάπης αποτελεί στην πραγματικότητα τον ακρογωνιαίο λίθο της χριστιανικής σκέψης τόσο σε επίπεδο δογματικό (θεολογικό) όσο και κοινωνικό. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για έννοια, αλλά για βίωμα.
1)AYTO TO KEIMENO ΤΟ ΞΕΣΗΚΩΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ SITE ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ.ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ?
2)ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ?ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΣΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

http://www.eie.gr/ibe/programmata/images/bzwest.jpg

ΝεφέληΜέλος
10/11/2005, 16:22:33
Απίθανο θέμα και όσα ειπώθηκαν μέχρι στιγμής, πολύ ενδιαφέροντα!

Θα ήθελα να προσφέρω κι εγώ το «λιθαράκι» μου λοιπόν:

Αναφέρθηκε ότι καλό είναι ο Χριστιανός να διατηρεί έναν «άθεο» μέσα του... Μου άρεσε πολύ αυτή η τοποθέτηση και θα ήθελα να πω ότι, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ο άθεος έχει πολλά κοινά με τον καλό Χριστιανό:

~ Οι περισσότεροι άθεοι, είναι Ουμανιστές (Ανθρωπιστές)...
[Ο Ουμανισμός είναι κοσμική φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος και μόνο ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την ζωή του και την πορεία της. Κατ’ επέκταση, κάθε τι ζωντανό, είτε αυτό είναι άνθρωπος είτε είναι ζώο είτε είναι φυτό, υπάρχει, λειτουργεί και αλληλεπιδρά το ένα στο άλλο, υπό καθαρά φυσικούς νόμους και κανόνες. Ο Ουμανιστής στοχεύει στην αυτο-βελτίωση και στον αυτο-σεβασμό και τονίζει ότι το άτομο οφείλει να ζει και να δρα με βάση τις ικανότητές του, συλλογικά και ατομικά, βελτιώνοντας το προσωπικό του μέλλον, αλλά ταυτόχρονα και το μέλλον της κοινωνίας του, αφήνοντας πίσω του έναν κόσμο καλύτερο για τις επόμενες γενιές. Κατευθύνει στην υπομονή και την ανεκτικότητα για τους συνανθρώπους, καθώς επίσης στην δικαιοσύνη και στις δίκαιες για όλους διαδικασίες μέσα στην κοινωνία.]

~ Το πρώτο και βασικότερο δίδαγμα του Χριστιανισμού, είναι το αγαπά τον πλησίον σου, όπως τον εαυτό σου (ο αναφερόμενος και στα Ευαγγέλια ως «Χρυσός Κανόνας»)...

...Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δεν βλέπω καμιά σημαντική διαφορά μεταξύ «Χρυσού Κανόνα» και Ουμανισμού...

10/11/2005, 16:25:51
Αυτό που ρωτάω αγαπητέ VELISSARIE είναι, τι από αυτά που λες ότι έφερε ο χριστιανισμός, έλειπε από την προγενεστέρη του περίοδο.
Τι ήταν καινούργιο δηλαδή. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Και από που το συμπέρανες αυτό.

Δεν νομίζω ότι είναι ασαφής η ερώτησή μου.
Είναι;

Edited by - Αίολος on 10/11/2005 16:30:06

VELISSARIOSΜέλος
10/11/2005, 16:54:15

ΑΥΤΟ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΦΕΡΕ?TO ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΟΥ 1940 ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.

10/11/2005, 18:24:46
quote:

Απίθανο θέμα και όσα ειπώθηκαν μέχρι στιγμής, πολύ ενδιαφέροντα!

Δεν ρίχνεις κα καμιά ματιά στο θέμα :

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ( ΨΥΧΉ )

quote:

Θα ήθελα να προσφέρω κι εγώ το «λιθαράκι» μου λοιπόν:

Ρίξε και εκεί κανένα λιθαράκι , αν σου περισσεύει .

tormentorΝέο Μέλος
10/11/2005, 18:28:43
quote:
Αγάπησε τον πλησίον σου ως εαυτόν .

Θα παρακαλέσω να μην μπούμε στην διαδικασία , του αν ειπώθηκε η όχι από τον χριστό ,η αν το είπανε ποιο μπροστά κάποιοι άλλοι φωτισμένοι άνθρωποι .
Αυτό θα χαλούσε το ωραίο θέμα που άνοιξε ο φίλος μας VELISSARIOS .

Ποιος φίλοι μου από εσάς όλους εσάς που συμμετέχετε με τις πραγματικά άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις σε αυτό το θέμα :

Προσπαθεί να το υλοποιήσει

να προσπαθησουμε τι ? να αγαπησουμε τον αλλον οπως αγαπαμε τον εαυτο μας ?
αυτη ειναι μια εντελως ατοπη προταση{και με τις 2 εννοιες}.δεν γινεται αυτο.το καταλαβαινεις πιστευω,γιατι ρωτας δεν καταλαβα.

the eclipse made it clear,whose side the sky was on
10/11/2005, 18:59:09
quote:

quote:
Αγάπησε τον πλησίον σου ως εαυτόν .

Θα παρακαλέσω να μην μπούμε στην διαδικασία , του αν ειπώθηκε η όχι από τον χριστό ,η αν το είπανε ποιο μπροστά κάποιοι άλλοι φωτισμένοι άνθρωποι .
Αυτό θα χαλούσε το ωραίο θέμα που άνοιξε ο φίλος μας VELISSARIOS .

Ποιος φίλοι μου από εσάς όλους εσάς που συμμετέχετε με τις πραγματικά άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις σε αυτό το θέμα :

Προσπαθεί να το υλοποιήσει

να προσπαθησουμε τι ? να αγαπησουμε τον αλλον οπως αγαπαμε τον εαυτο μας ?
αυτη ειναι μια εντελως ατοπη προταση{και με τις 2 εννοιες}.δεν γινεται αυτο.το καταλαβαινεις πιστευω,γιατι ρωτας δεν καταλαβα.

the eclipse made it clear,whose side the sky was on

Δεν ρίχνεις και εσύ κανένα λιθαράκι στο θέμα που διαφήμισα άνωθεν.
Πάντως εκεί απαντάω σε αυτά που αναφέρεσαι.

anchorΜέλος
10/11/2005, 19:45:08
quote:

Και επιμένω σ' αυτό: ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ;

Αν εννοείς τους παπάδες (της ειδικής ιερωσύνης) τότε οπωσδήποτε όχι. Στον χριστιανισμό όμως υπάρχει η λεγόμενη "γενική ιερωσύνη". Κάθε χριστιανός δηλαδή θεωρείται "ιερέας" (κι γυναίκες!) με "γενική ιερωσύνη". Το αναφέρουν τα θεολογικά βιβλία αλλά λίγοι το ξέρουν. Αυτή η γενική ιερωσύνη είναι το εξής: δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει άλλος ως αντιπρόσωπος για να πλησιάσει κανείς τον Θεό, οπότε ο κάθε χριστιανός είναι "ιερέας" του εαυτού του. Η ειδική ιερωσύνη των παπάδων αφορά τη συλλογική λατρεία και την δοίηκηση/διαχείρηση.
10/11/2005, 21:26:01
Και τα εκκλησιαστικά μυστήρια πώς τελούνται αγαπητέ μου φίλε?
Χωρίς ιεραρχική και παπαδίστικη μεσολάβηση ή ευλογία δέν το βλέπω καθόλου να γίνεται. Βλέπεις αυτοί έχουν όλα τα προνόμια να επικοινωνούνε με τον θεό, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το ράσο τους απο πίσω σάν τα άβουλα πρόβατα.
10/11/2005, 22:11:06
quote:
Αγάπησε τον πλησίον σου ως εαυτόν

Κι αν τον εαυτόν τον αγαπάμε λάθος; Τότε δεν αγαπάμε λάθος και τους υπόλοιπους ανθρώπους;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

10/11/2005, 23:43:42
quote:

quote:
Αγάπησε τον πλησίον σου ως εαυτόν

Κι αν τον εαυτόν τον αγαπάμε λάθος; Τότε δεν αγαπάμε λάθος και τους υπόλοιπους ανθρώπους;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Στο ανθολόγιο της αγάπης ( ψυχή ), υπάρχει ο σωστός τρόπος για να αγαπήσει κάποιος , ουσιαστικά.
Μπες στο κόπο και ρίξε ένα λιθαράκι .

VELISSARIOSΜέλος
11/11/2005, 10:13:25
quote:
ο Χριστιανός να διατηρεί έναν «άθεο» μέσα του

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΤΩΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ.Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΟΥ 1940 ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.

11/11/2005, 14:04:32
Η γνώμη μου φίλε VELISSARIE, είναι ότι το μόνο καινούργιο που έφερε ο χριστιανισμός, είναι αυτό ακριβώς που κάνουν οι ιερείς του.
Και αυτό που κάνουν οι ιερείς του μόνον αγάπη δεν είναι.
Ειναι εντελώς παράλογο να οικειοποιούνται (αυθαίρετα) την αγάπη οι χριστιανοί, διότι απ' ότι ξέρω και οι Κινέζοι και οι μουσουλμάνοι και γενικά όλοι οι λαοί του κόσμου, αγαπάνε το ίδιο, ότι ακριβώς αγαπάει κι ένας οποιοσδήποτε κοινός "χριστιανός".
Το εντός εισαγωγικών "χριστιανός", σημαίνει ότι πραγματικο χριστιανό θεωρώ μόνον τον ιερέα.
Ολοι οι υπόλοιποι λένε ότι είναι χριστιανοί.
Στην πραγματικότητα είναι απλώς λογικοί.
Κι ένας άθρησκος ή άθεος, (όπως σε βολεύει) το μόνο στήριγμα που έχει για τις πεποιθήσεις του, είναι η λογική.
Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό.
Μάλλον πολύ καλό είναι, διότι όλα τα προβλήματα των ανθρώπων μόνον με την λογική λύνονται.
Ποτέ με την θρησκεία.
11/11/2005, 15:47:30
quote:

Η γνώμη μου φίλε VELISSARIE, είναι ότι το μόνο καινούργιο που έφερε ο χριστιανισμός, είναι αυτό ακριβώς που κάνουν οι ιερείς του.
Ειναι εντελώς παράλογο να οικειοποιούνται (αυθαίρετα) την αγάπη οι χριστιανοί, διότι απ' ότι ξέρω και οι Κινέζοι και οι μουσουλμάνοι και γενικά όλοι οι λαοί του κόσμου, αγαπάνε το ίδιο, ότι ακριβώς αγαπάει κι ένας οποιοσδήποτε κοινός "χριστιανός".
Το εντός εισαγωγικών "χριστιανός", σημαίνει ότι πραγματικο χριστιανό θεωρώ μόνον τον ιερέα.
Κι ένας άθρησκος ή άθεος, (όπως σε βολεύει) το μόνο στήριγμα που έχει για τις πεποιθήσεις του, είναι η λογική.
Μάλλον πολύ καλό είναι, διότι όλα τα προβλήματα των ανθρώπων μόνον με την λογική λύνονται.
Ποτέ με την θρησκεία.

ξέχασες την λογική θρησκεία.
Αυτή που υπάρχει μέσα μας ως :
Προσωπικός θεός .
Τώρα που μέσα μας , δεν έχει νόημα να ψάξουμε , θα χαθούμε γιατί κάθε μια ψυχή είναι Big .
Άντε να βρεις σταυροδρόμια , όπου ενώνονται αυτές και λειτουργούνε περίπου σαν μία .
Το αρχέτυπο υπάρχει απο την φύση του εντός μας ,αλλά η λογική του καθενός ( σχεδόν κάθε λογική) ,δεν το ανακάλυψε γιατί όπως σωστά είπες η ήθελες να το πεις :
Η λογική μας έχει αλλάξη το αρχέτυπο , επειδή σκεφτόμαστε πολύ και νιώθουμε ,συναισθανόμαστε επιφανειακά , με το μυαλό δηλαδή.

Αν σε αντιλήφθηκα λάθος διόρθωσέ με , εκεί που νομίζεις ότι σφάλω λογικά .

VELISSARIOSΜέλος
11/11/2005, 16:17:45
quote:
Ποτέ με την θρησκεία.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ. ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΝΑΝ ΥΓΕΙΗ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ.

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

opsimosΜέλος
11/11/2005, 20:23:47
Tι ειναι χριστιανισμος;
Ποιοι ειναι χριστιανοι;
Τι πραγματικα γνωριζουμε για τον χριστιανισμο;
Ειναι τα ευαγγελια;ειναι οι επιστολες του Παυλου;
Ο χριστιανισμος,μην ξεχνατε,επιβληθηκε,δεν επικρατησε ετσι απλα,
χυθηκε πολυ αιμα εθνικων,εγιναν φοβερες καταστροφες,ξεπατωθηκαν ναοι,
καταστραφηκαν βιβλιοθηκες,γενικα οτι ειχε σχεση με την παλια θρησκεια,και ολα αυτα,για να εξυπηρετησουν καποιοι τα προσωπικα τους
συμφερωντα.
Τι πραγματικα λοιπον γνωριζουμε για τον χριστιανισμο;
Οι ευαγγελιστες δεν ηταν ρεπορτερς,τα ευαγγελια γραφτηκαν περιπου
40 με 60 ετη μχ,δεν υπαρχουν ιστορικα στοιχεια,μονο ελαχιστες
αναφορες,που δεν τεκμηριωνουν του λογου το αληθες τον ευαγγελιων,
για ποιο χριστιανισμο μιλαμε τοτε;

1<>2<>3

Impious VarmintΜέλος
11/11/2005, 21:21:10
quote:
Tι ειναι χριστιανισμος;
Ποιοι ειναι χριστιανοι;
Ειναι τα ευαγγελια;ειναι οι επιστολες του Παυλου;
Ο χριστιανισμος,μην ξεχνατε,επιβληθηκε,δεν επικρατησε ετσι απλα,
χυθηκε πολυ αιμα εθνικων,εγιναν φοβερες καταστροφες,ξεπατωθηκαν ναοι,
καταστραφηκαν βιβλιοθηκες,γενικα οτι ειχε σχεση με την παλια θρησκεια,και ολα αυτα,για να εξυπηρετησουν καποιοι τα προσωπικα τους
συμφερωντα.
Τι πραγματικα λοιπον γνωριζουμε για τον χριστιανισμο;
Οι ευαγγελιστες δεν ηταν ρεπορτερς,τα ευαγγελια γραφτηκαν περιπου
40 με 60 ετη μχ,δεν υπαρχουν ιστορικα στοιχεια,μονο ελαχιστες
αναφορες,που δεν τεκμηριωνουν του λογου το αληθες τον ευαγγελιων,
για ποιο χριστιανισμο μιλαμε τοτε;

Φιλε τι ειπες τωρα?Καποτε εγραφα και εγω σ'αυτο το Forum και εχω διαπληκτιστει με ορισμενα ατομα που παιρνουν μερος στην συζητηση.Δεν ξερω αν με θυμουνται παντως για αυτα μαλωναμε...Για το αν τα ιερα χριστινικα βιβλια εχουν λογικη υποσταση.Για το αν αποτελουν πραγματι θεοπνευστα κειμενα ή απλα παραμυθια...Περιμενε την απαντηση σου...Και εχω την εντυπωση πως δεν θα σε διαφωτισει κ πολυ...

Impious Varmint

12/11/2005, 00:42:47
quote:
Η λογική μας έχει αλλάξη το αρχέτυπο , επειδή σκεφτόμαστε πολύ και νιώθουμε ,συναισθανόμαστε επιφανειακά , με το μυαλό δηλαδή.

Το αρχέτυπο ή το "καλούπι", δεν μπορεί να τα αλλάξει η λογική, φίλε alfa-omega.
Η λογική πηγάζει από 'κει.
Να το διαστρευλώσουν κάποιες θρησκείες, ναι.
Αν μπορούσε ν' αλλοιωθεί το αρχέτυπο από την λογική, ή δεν θα ήταν το "αρχέτυπο" αρχέτυπο, ή δεν θα ήταν λογική η διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Χωρίς σταθερό σημείο αναφοράς, δεν υπάρχει συμπέρασμα.
Το Αγαθό συλλαμβάνεται μόνον μέσω της νόησης (αναλυτική και επαγωγική σκέψη δηλαδή), με μοναδικό εργαλείο την λογική.
Αυτό, θα μπορούσε να θεωρηθεί θρησκεία, εάν αυτά που αντιλαμβανόμαστε ως απόρροιες του Αγαθού, συμβάλλουν στην δημιουργία χρηστών ηθών και δικαίων κανόνων λειτουργίας μιας κοινωνίας ανθρώπων.
quote:
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ.
Το μόνο που διαφωνούμε σε αυτό το σημείο VELISSARIE, είναι ότι αυτό που υποστηρίζεις για τον χριστιανισμό, θα έπρεπε να το επεκτείνεις σε όλες τις θρησκείες.
quote:
Tι ειναι χριστιανισμος;
Ποιοι ειναι χριστιανοι;

Γι αυτό χαρακτηρίζω χριστιανούς μόνον τους ιερείς, opsimos.

Edited by - Αίολος on 12/11/2005 00:48:19

opsimosΜέλος
12/11/2005, 12:15:18
Φιλε τι ειπες τωρα?Καποτε εγραφα και εγω σ'αυτο το Forum και εχω διαπληκτιστει με ορισμενα ατομα που παιρνουν μερος στην συζητηση.Δεν ξερω αν με θυμουνται παντως για αυτα μαλωναμε...Για το αν τα ιερα χριστινικα βιβλια εχουν λογικη υποσταση.Για το αν αποτελουν πραγματι θεοπνευστα κειμενα ή απλα παραμυθια...Περιμενε την απαντηση σου...Και εχω την εντυπωση πως δεν θα σε διαφωτισει κ πολυ...

Αν νομιζεις πως δεν θα με διαφωτισει για ποιο λογο θα μου δωσεις
απαντησει;
Παντως δεν εχω σκοπο να μαλωσω με κανεναν,ο καθενας εχει τις αποψεις του,αρκει και μονο να τις καταθεσει,δεν χρειαζωμαστε διαφωτιση
αγαπητε,ανοιχτα μυαλα θελουμε,η εποχη της "διαφωτισης"περασε,αρκετα
μας διαφωτισαν,μεχρι που μας αλλαξαν τα φωτα....

Γι αυτό χαρακτηρίζω χριστιανούς μόνον τους ιερείς, opsimos

Οι περισσοτεροι απ'αυτους ειναι απλα επαγγελματιες....

Παντα φιλικα opsimos

1<>2<>3

12/11/2005, 20:13:48
quote:

quote:

Το αρχέτυπο ή το "καλούπι", δεν μπορεί να τα αλλάξει η λογική, φίλε alfa-omega.
Η λογική πηγάζει από 'κει.
Να το διαστρευλώσουν κάποιες θρησκείες, ναι.
Αν μπορούσε ν' αλλοιωθεί το αρχέτυπο από την λογική, ή δεν θα ήταν το "αρχέτυπο" αρχέτυπο, ή δεν θα ήταν λογική η διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Χωρίς σταθερό σημείο αναφοράς, δεν υπάρχει συμπέρασμα.
Το Αγαθό συλλαμβάνεται μόνον μέσω της νόησης (αναλυτική και επαγωγική σκέψη δηλαδή), με μοναδικό εργαλείο την λογική.
Αυτό, θα μπορούσε να θεωρηθεί θρησκεία, εάν αυτά που αντιλαμβανόμαστε ως απόρροιες του Αγαθού, συμβάλλουν στην δημιουργία χρηστών ηθών και δικαίων κανόνων λειτουργίας μιας κοινωνίας ανθρώπων.
quote:
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ.
Το μόνο που διαφωνούμε σε αυτό το σημείο VELISSARIE, είναι ότι αυτό που υποστηρίζεις για τον χριστιανισμό, θα έπρεπε να το επεκτείνεις σε όλες τις θρησκείες.
quote:
Tι ειναι χριστιανισμος;
Ποιοι ειναι χριστιανοι;

Γι αυτό χαρακτηρίζω χριστιανούς μόνον τους ιερείς, opsimos.

Edited by - Αίολος on 12/11/2005 00:48:19

Διαφωνούμε και είναι καλό .
Αν συμφωνούσαμε σε όλα , δεν θα υπήρχε διάλογος , ανταλαγεί σκέψεων ,απόψεων .

Το συναίσθημα είναι το παν .

Η λογική που ενοείς εσύ και δεν μπορώ να ακολουθήσω εγώ , είναι η διαφορά της αντιλήψεώς μας , για το αρχέτυπο .
Μην πάμε και στην ερμηνεία του αρχέτυπου , γιατί θα χαθούμε , ο καθένας σε διαφορετικό χρονοχώρο .

Γιατί βάζεις την λογική ποιο πάνω , απο το συναίσθημα φίλε μου

Ρωτάω για να δω που διαφέρουνε οι προσωπικές αντιλήψεις μας .
Ενοείτε καλοπροαίρετα .