- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Νάσαι καλά.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Μπορείς να εξηγήσεις το φως στον τυφλό; Δεν μπορείς. Τι να κάθομαι τώρα, να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας;
Εξάλλου τι είπα και σε προηγούμενη δημοσίευσή μου. Δεν παίζω τάβλι να κερδίσω ή να χάσω, εγώ είμαι κερδισμένος, διότι βλέπω φως.
Έρχονται δύσκολοι καιροί, μόνο όσοι πιστεύουν στο Θεό δεν θα απελπιστούν διότι θα φανεί η αδυναμία του ανθρώπου να καθορίσει την πορεία του.
Δεν μου αρέσει να βλέπω φίλους να μιλάνε έτσι και να χαλάνε την καρδιά τους , ας βγούμε όλοι στον ήλιο δεν κάνει εξαιρέσεις σε κανέναν , όποιοι και να είναι αυτοί...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Ίσως δεν είσαι συνηθισμένος σε ισχυρό αντίλογο, αλλά, ας είναι, ό,τι πεις!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Τα επιχειρήματά μου αφορούν την βασιλεία το Χριστού, μην περιμένετε από εμένα να κάνω διάλογο με επίγεια επιχειρήματα. Τα κείμενα που παρέθεσα είναι ξεκάθαρα και δεν αφήνουν απορίες, σε μένα τουλάχιστον. Όποιος όμως αρνείται την ύπαρξη ή τη θεότητα του Χριστού, όποιος δεν ενδιαφέρεται καν να κάνει μια προσπάθεια να κατανοήσει τον τρόπο σκέψης που προάγει την ουράνια πνευματικότητα του εμείς και παραμένει προσκολλημένος στον επίγειο υλισμό του εγώ, δεν μπορεί να δεχτεί κανένα είδους επιχείρημα. Πραγματικά δηλώνω αδυναμία να εξηγήσω τον ουρανό με επίγεια επιχειρήματα, καταδικασμένα εκ των προτέρων, ακόμη κι εκεί όπου αυτά υπάρχουν.
Ο macedon για παράδειγμα φέρνει στο βιβλίο του τις γήινες "λογικές" απόψεις ορισμένων τρελογιατρών ότι πάσχει από διάφορα γήινα σύνδρομα, ένα από αυτά ήταν η "θεομανία"! Τι επιχειρήματα να φέρω εδώ αφού εκ των προτέρων θεωρεί ανύπαρκτη τη θεϊκή υπόσταση του Χριστού (ενίοτε και τον ίδιο τον Χριστό); Αφού δεν έχει καταλάβει ότι εδώ δεν κρίνουμε οποιονδήποτε υιό ανθρώπου αλλά τον Υιό του Θεού. Είναι δυνατόν ο Θεός να πάσχει από θεομανία;
Έχουμε τα Ευαγγέλια. Μία έχουν αντιφάσεις γραμμένα από τους ίδιους του Αποστόλους, μια τα έγραψαν άλλοι σε άλλη χρονική περίοδο, μία είπε ο Ιησούς αυτό την άλλη δεν υπήρξε ποτέ ο Ιησούς... Αποφασίστε κι εσείς τι ισχύει να μπορέσουμε κι εμείς να κατευθύνουμε τα όποια επιχειρήματα. Αν δηλαδή δεν δέχεται κάποιος την ύπαρξη των Ευαγγελίων ως αποστολικά συγγράματα, να μην τα φέρνει κατόπιν εκεί που τον συμφέρει και να λέει πχ ο Ματθαίος είπε εκείνο και το άλλο το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που είπε ο Ιωάννης.
Δηλαδή αυτόν τον λίγο καιρό που γράφω εδώ, δεν έχω δει μια ξεκάθαρη γραμμή από τους αρνητές του Χριστού, με εξαίρεση βεβαίως τους υποτιμιτικούς χαρακτηρισμούς προς τα θεία οι οποίοι πλεονάζουν αφού αυτοί που τους χρησιμοποιούν, προσπαθούν να προσβάλλουν τον συνομιλητή.
Και πώς να γίνει διάλογος και ποια επιχειρήματα να βάλω; Είναι σαν να μου λέει κάποιος "βάλε ό,τι επιχειρήματα θέλεις αρκεί να μην παραδέχονται τη θεϊκή υπόσταση του Χριστού, φέρε μας άλλα "λογικά" επιχειρήματα". Πες μας δηλαδή αυτό που θέλουμε εμείς να ακούσουμε.
Φυσικά περίμενα όλη αυτή την αντιμετώπιση γι' αυτό κι εξ αρχής δεν με ενδιέφερε να κάνω κάποιο κήρυγμα, για μια ακόμη φορά λέω πως ήρθα να δώσω μαρτυρία φωτός.. Παρέθεσα κι 1-2 κείμενα που πέτυχα και μου άρεσαν γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κάνει καμιά ιδιαίτερη μελέτη ούτε διαβάζω πολύ, η πλειονότητα των όσων γράφω είναι με βάση τις δικές μου εμπειρίες, έβαλα κι 1-2 κείμενα να τις ντύσω μήπως και γίνουν πιο κατανοητές.
Κάποτε όταν βρισκόμουν "απέναντι" σε μια στιγμή που έριχνα ύβρεις προς τα θεία έξω από μια Εκκλησία (κάναμε πλάκα με έναν φίλο) ήρθε ένας άνθρωπος και είπε μια μόνο κουβέντα ότι όλοι οι άνθρωποι κάποτε βλέπουν το φως. Θα τον έβριζα αλλά ομολογώ πως αιφνιδιάστηκα όταν είδα ότι είχε ήρεμη προσέγγιση και χωρίς ίχνος κατάκρισης παρότι θα μπορούσε και με το δίκιο του να έχει σκανδαλιστεί και λόω της ημέρας (Μ. Πέμπτη πρέπει να ήταν). Από τότε πέρασα από διάφορα στάδια, "συμπτώσεις" κι εμπειρίες μη "λογικές" μέχρι να κατανοήσω και με τη βοήθεια του Θεού το φως που αναφέρω. Έχω λοιπόν υποσχεθεί να μην αναφέρω ποτέ τι είδα και ο λόγος είναι πως ρωτήθηκα πολλές φορές τι είδα εκεί που βρισκόμουν αλλά ποτέ τι ήταν αυτό που με έκανε να αλλάξω γνώμη.
Περιορίζομαι έτσι λοιπόν στη μαρτυρία ύπαρξης του φωτός, τα υπόλοιπα τα αφήνω στον Θεό. Και λέω ξεκάθαρα πως το μόνο εμπόδιο που κρύβει το φως αυτό, ονομάζεται εγωισμός, εμπιστοσύνη στη δύναμη του ανθρώπου ο οποίος παρόλα αυτά είναι τελείως αδύναμος να κάνει οποιασδήποτε μορφής προγραμματισμό αφού ό,τι σχέδια και να έχει ο άνθρωπος, ο Θεός μπορεί να τα ακυρώσει, να τα αλλάξει ή να τα καθυστερήσει.
Και όπως είπε και ο Χριστός, αυτό για τον άνθρωπο μπορεί να είναι αδύνατον, αλλά για τον Θεό όλα είναι δυνατά, ακόμη και νε περάσει μια καμήλα από την τρύπα της βελόνας. Αλλά αυτό μάλλον είναι ένα επιχείρημα που δεν μπορεί να γίνει δεκτό, γι' αυτό και ο διάλογος είναι αδύνατος.
Πώς εσύ με γήινο μυαλό, τρόπο σκέψης και γνώσεις όπως όλοι μας άλλωστε, διαθέτεις "ουράνια" αντιληπτικότητα;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Και εγω σου λέω με απόλυτη βεβαιότητα,οτι όλοι οι
τρελογιατροί και ψυχίατροι του κόσμου,μαζεμένοι σε
μία οντότητα,δεν μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για
την ψυχική κατάσταση της υγείας και της νοητικής
δυνατότητας αντίληψης,έστω και ενός τύπου σαν κι εσένα.
Απο το ανωτέρω ποστάρισμά σου φαίνεται ξεκάθαρα,οτι ο
κόσμος σου δεν είναι σε αυτόν τον πλανήτη.
Δεν παίρνεις καλύτερα το πρώτο διαστημικό λεωφορείο που
θα περάσει και να πας στην ευχή του Ουρανού,να ησυχάσουμε
και εμείς?
Τουλάχιστον την δική μου[για να μη λέω για όλους] νοημοσύνη
την προσβάλεις τα μάλα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ποιος είναι ο επίγειος υλισμός του εγω???Εγώ αυτό που βλέπω γύρω μου είναι άνθρωποι που πηγαίνουν στην εκκλησία και λένε ότι ειναι χριστιανοί.. που κάνουν το σταυρό τους με σκόπο κάποιο αντάλλαγμα όμως...να απολαύσουν για αυτούς και τους δικούς τους αυτά που ζήτησαν από το Θεό τους. Αν αυτό δεν είναι το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΕΓΩ τι είναι. Υπάρχει κανείς πιστός χριστιανός που θα πάει στην εκκλησία για να προσευχηθεί και να παρακαλέσει για τον δυστυχισμένο κόσμο που πεινάει δίπλα μας? Που θα παρακαλέσει για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο?(εξαίρεση οι Αμερικάνοι που πάντα προσεύχονται με ιδιαίτερη συγκίνηση για όλο τον κοσμο...)
"Έρχονται δύσκολοι καιροί, μόνο όσοι πιστεύουν στο Θεό δεν θα απελπιστούν διότι θα φανεί η αδυναμία του ανθρώπου να καθορίσει την πορεία του."
Δηλαδή ο Θεός επιλέγει να βοηθήσει αυτους που τον πιστεύουν και παρατάει τους υπόλοιπους? Εγώ έμαθα ότι ο Θεός είναι φιλευσπλαχνος και δε θέλει ανταλλάγματα είναι παντού και είναι μόνο καλοσύνη.
@Γιάπετ, μακάρι να είχα ουράνια αντιληπτικότητα, τέτοια έχουν άγιοι γέροντες και ασκητές όπως ο π. Πορφύριος για παράδειγμα. Άυτό ονομάζεται Θεία Χάρη η οποία δίνει σε αυτούς που την έχουν διάφορα χαρίσματα όπως διόραση, προόραση κλπ. Θα ήταν εγωιστικό από μέρους μου να πω ότι έχω τη Θεία Χάρη, ο Θεός γνωρίζει αν την έχω και σε ποιο ποσοστό. Όμως διάφορες βιωματικές εμπειρίες και συμπτώσεις "μη λογικές" σε συνδυασμό με ανάλογες και μεγαλύτερου μεγέθους όπως αυτές του γέροντα Πορφυρίου για να αναφέρω κι ένα όνομα, είναι ικανές να με πείσουν για την ύπαρξή της.
Γιατί πώς εξηγείται για παράδειγμα να επισκέπτεσαι έναν γέροντα στο Άγιον Όρος για πρώτη φορά και χωρίς να τον γνωρίζεις και να σε γνωρίζει να σου λέει "γεια σου Γιάννη, σε δυσκόλεψε πολύ στο περπάτημα το πρόβλημα που έχεις στο πόδι;" ή όπως συνέβη σε ιερέα συγγενή μου στον οποίο αποκαλύφθηκε δυο χρόνια πριν πεθάνει η μέρα που θα αναχωρήσει για τον άλλον κόσμο; Έφτασε η μέρα εκείνη, σηκώθηκε, μπανιαρίστηκε, έβαλε τα καλά του, αποχαιρέτισε τους συγγενείς που ήταν παρόντες, έκατσε στην καρέκλα και παρέδωσε το πνεύμα. Δηλαδή ρωτώ εγώ από πού έρχονται όλες αυτές οι πληροφορίες;
Εγώ δεν μπορώ να φτάσω σε αυτά τα επίπεδα, είμαι πιο εγωιστής και λογικός από όσο δείχνω, καχύποπτος, θα είμαι ο πρώτος που θα ξεψειρίσει ένα περίεργο φαινόμενο. Το να κλείσω όμως τα μάτια σε αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν τόσο σε άλλους όσο και σε μένα, δεν μπορώ να το κάνω.
Θα ανέφερα κάποια εμπειρίες αλλά δεν θα παραβώ τον κανόνα μου και δεν θα το κάνω. Αφήνω εσάς να ζήσετε τις δικές σας. Πώς; Την απάντηση μας δίνει ο Χριστός:
7 Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν· 8 πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται. 9 ἢ τίς ἐστιν ἐξ ὑμῶν ἄνθρωπος, ὃν ἐὰν αἰτήσῃ ὁ υἱὸς αὐτοῦ ἄρτον, μὴ λίθον ἐπιδώσει αὐτῷ; 10 καὶ ἐὰν ἰχθὺν αἰτήσῃ, μὴ ὄφιν ἐπιδώσει αὐτῷ; 11 εἰ οὗν ὑμεῖς, πονηροὶ ὄντες, οἴδατε δόματα ἀγαθὰ διδόναι τοῖς τέκνοις ὑμῶν, πόσῳ μᾶλλον ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς δώσει ἀγαθὰ τοῖς αἰτοῦσιν αὐτόν"; (Ματθ.7:7-11)
Παραθέτω και τη μετάφραση:
7 «Ζητάτε και θα σας δοθεί, ερευνάτε και θα βρείτε, κρούετε και θα σας ανοιχτεί. 8 Γιατί καθένας που ζητά λαβαίνει και όποιος ερευνά βρίσκει και σ’ όποιον κρούει θα του ανοιχτεί. 9 Ή ποιος άνθρωπος είναι από εσάς, που αν του ζητήσει ο γιος του άρτο, μήπως θα του δώσει ένα λίθο; 10 Ή και αν ζητήσει ψάρι, μήπως θα του δώσει ένα φίδι; 11 Αν λοιπόν εσείς που είστε κακοί ξέρετε δοσίματα αγαθά να δίνετε στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο Πατέρας σας που είναι στους ουρανούς θα δώσει αγαθά σε όσους του ζητούν!»
quote:
Ποιος είναι ο επίγειος υλισμός του εγω???Εγώ αυτό που βλέπω γύρω μου είναι άνθρωποι που πηγαίνουν στην εκκλησία και λένε ότι ειναι χριστιανοί.. που κάνουν το σταυρό τους με σκόπο κάποιο αντάλλαγμα όμως...να απολαύσουν για αυτούς και τους δικούς τους αυτά που ζήτησαν από το Θεό τους. Αν αυτό δεν είναι το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΕΓΩ τι είναι. Υπάρχει κανείς πιστός χριστιανός που θα πάει στην εκκλησία για να προσευχηθεί και να παρακαλέσει για τον δυστυχισμένο κόσμο που πεινάει δίπλα μας? Που θα παρακαλέσει για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο?(εξαίρεση οι Αμερικάνοι που πάντα προσεύχονται με ιδιαίτερη συγκίνηση για όλο τον κοσμο...)
Ουδείς αναμάρτητος, ούτε οι χριστιανοί είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα ούτε εγώ φυσικά που τα γράφω όλα αυτά. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που σκέφτονται το εμείς περισσότερο από το εγώ μπορώ να σε διαβεβαιώσω. Δεν ανήκω σε αυτούς αλλά μπορώ να σου γνωρίσω τέτοιους αν ενδιαφέρεσαι. Δεν είναι τυχαίο πάντως πως όσο ο άνθρωπος αναπαύεται σε έναν υλιστικό κόσμο, τόσο το εγώ επιβάλλεται εις βάρος του εμείς. Δεν μπορεί να έχεις απαίτηση από κανέναν να είναι αναμάρτητος, ακόμη κι αυτοί οι άγιοι δεν υπήρξαν αναμάρτητοι. Όμως έχουμε ως βοήθεια την ειλικρινή μετάνοια η οποία θα καθαρίσει την ψυχή μας κι αν κάνουμε κι εμείς τον αγώνα μας, θα σωθούμε. Ας μην έχουμε απαίτηση από τον Θεό να μας σώσει άκοπα και χωρίς αγώνα Βέβαια ανάλογα τα εφόδια που έχουμε σε αυτήν τη ζωή θα κριθούμε αναλόγως, Εκείνος γνωρίζει καλύτερα, όμως κι εμείς πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού. Όταν ο Χριστός ανέστησε το Λάζαρο, είπε στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν να του βγάκουν τα σεντόνια. Ζήτησε με αυτόν τον τρόπο ο Χριστός συμμετοχή στο θαύμα στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού, η ανάσταση ήταν πέρα από τα ανθρώπινα όρια οπότε και υπήρξε η θεία παρέμβαση, αυτή όμως παραμέρισε εκεί όπου μπορούσε ο άνθρωπος να σεμμετέχει.
Black Swan
quote:
Δηλαδή ο Θεός επιλέγει να βοηθήσει αυτους που τον πιστεύουν και παρατάει τους υπόλοιπους? Εγώ έμαθα ότι ο Θεός είναι φιλευσπλαχνος και δε θέλει ανταλλάγματα είναι παντού και είναι μόνο καλοσύνη.
Φίλε μου, αν ένας άνθρωπος που πνίγεται απλώσει το χέρι του, αυτός που θα τον σώσει θα το πιάσει. Αν όμως αυτός που πνίγεται επιλέξει να μην απλώσει το χέρι του διότι αρνείται την ύπαρξη ναυαγοσώστη, θα πνιγεί. Σε πληροφορώ ότι έρχονται καιροί που πολλοί που σήμερα αρνούνται, θα απλώσουν τελικά χείρα βοηθείας.
Να γνωρίζουμε όμως πως η βοήθεια είναι με τους όρους του Θεού κι όχι τους δικούς μας και τη λαμβάνουμε όποτε ο Θεός το κρίνει. Σε παραπέμπω στα λόγια του Χριστού που παράθεσα πιο πάνω στην απάντηση προς τον γιαπετ. Αιτείται και δοθήσεται υμίν, αν δεν αιτηθείς, ο Θεός δεν θα παραβιάσει την ελευθερία σου ώστε να σε βοηθήσει με το ζόρι. Παρόλα αυτά στέλνει τα σημάδια Του προκειμένου να αντιληφθείς την παρουσία Του και να ζητήσεις τη βοήθειά Του.
quote:
Τι επιχειρήματα να φέρω εδώ αφού εκ των προτέρων θεωρεί ανύπαρκτη τη θεϊκή υπόσταση του Χριστού
Όχι εγώ. Οι ευαγγελιστές αρνούνται τη θεότητα του Ιησού...
quote:
Αφού δεν έχει καταλάβει ότι εδώ δεν κρίνουμε οποιονδήποτε υιό ανθρώπου αλλά τον Υιό του Θεού. Είναι δυνατόν ο Θεός να πάσχει από θεομανία;
Θεός έγινε ο Ιησούς με τις ψήφους της Οικουμενικής Συνόδου του 325. Παραμονή ήταν άνθρωπος, την επομένη ξύπνησε θεός.
quote:
Έχουμε τα Ευαγγέλια.
Τα έχουμε.
quote:
Μία έχουν αντιφάσεις γραμμένα από τους ίδιους του Αποστόλους
Κανείς δεν είπε ότι είναι γραμμένα από τους ίδιους τους αποστόλους. Αντιφάσεις έχουνε. Κραυγαλέες μάλιστα.
quote:
μια τα έγραψαν άλλοι σε άλλη χρονική περίοδο
Ειδικά το ευαγγέλιο που χρησιμοποιειτε σήμερα είναι προϊόν του 16ου αιώνα.
quote:
μία είπε ο Ιησούς αυτό
Ο Ιησούς δεν είπε τίποτε. Οι συγγραφείς των ευαγγελίων βάζουν στο στόμα του διάφορα λόγια, ανάλογα με τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και με τις ιστορίες που έχουν ακούσει αλλά και με το κοινό στο οποίο απευθύνονται.
quote:
Αν δηλαδή δεν δέχεται κάποιος την ύπαρξη των Ευαγγελίων ως αποστολικά συγγράματα, να μην τα φέρνει κατόπιν εκεί που τον συμφέρει και να λέει πχ ο Ματθαίος είπε εκείνο και το άλλο το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που είπε ο Ιωάννης.
Η απορία μου είναι: όντως δεν καταλαβαίνεις τόσο απλά πράγματα ή τα γράφεις επίτηδες έτσι για να δείξεις ότι υπάρχει μπέρδεμα;
Όταν λέμε "ο Ματθαίος λέει εκείνο..." εννοούμε "ο ανώνυμος συγγραφέας του κατά Ματθαίον ευαγγελίου" λέει εκείνο. Ο όρος "Ματθαίος" χρησιμοποιείται ως σύμβαση, δεν ανταποκρίνεται στο συγκεκριμένο πρόσωπο...
quote:
Δηλαδή αυτόν τον λίγο καιρό που γράφω εδώ, δεν έχω δει μια ξεκάθαρη γραμμή από τους αρνητές του Χριστού
Είναι γιατί έχεις περιορισμένη αντιληπτικότητα και περιορισμένη ικανότητα επεξεργασίας αυτών που διαβάζεις.
quote:
με εξαίρεση βεβαίως τους υποτιμιτικούς χαρακτηρισμούς προς τα θεία
Όπως για παράδειγμα;
quote:
για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κάνει καμιά ιδιαίτερη μελέτη ούτε διαβάζω πολύ
Ε, αυτό φαίνεται...
quote:
Κάποτε όταν βρισκόμουν "απέναντι" σε μια στιγμή που έριχνα ύβρεις προς τα θεία
Σου ξαναείπα. Το παραμύθι αυτό το λένε όλοι οι αγράμματοι φανατικοί χριστιανοί, προσπαθώντας να πείσουν τους άλλους πως είναι ένα είδος Σαούλ... Την τελευταία βδομάδα, προσωπικά το έχω ακούσει από 7 διαφορετικούς συνομιλητές σε fora... όλοι χριστιανοί... όλοι άσχετοι... όλοι φανατικοί... και όλοι υποτίθεται πρώην άθεοι που ξαφνικά είδαν ένα όραμα ή τους έτυχε κάτι ή φωτίστηκαν ξαφνικά...
Μάλλον πρέπει να βρείτε κάτι άλλο.
quote:
Και λέω ξεκάθαρα πως το μόνο εμπόδιο που κρύβει το φως αυτό, ονομάζεται εγωισμός,
Κοινός νους ονομάζεται και μελέτη. Γιατί, αν αφαιρέσεις από την ασιατική σου θρησκεία τα ευαγγέλια που είναι μια συρραφή προφορικών ιστοριών, καταγεγραμμένων από αγνώστους του 2ου αιώνα, αν αφαιρέσεις τον Ιησού που τον αγνοεί η ιστορία, αν αφαιρέσεις τα υποτιθέμενα θαύματά του που ποτέ δεν έχει ακούσει κανείς τίποτε σχετικό... τι σου μένει. Μια σαπουνόφουσκα!
Φυσικά είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει σε όποια σαπουνόφουσκα θέλει, όπως είναι δικαίωμά του να θεωρεί την σαπουνόφουσκα αυτή θεό του.
quote:
Και όπως είπε και ο Χριστός, αυτό για τον άνθρωπο μπορεί να είναι αδύνατον, αλλά για τον Θεό όλα είναι δυνατά, ακόμη και νε περάσει μια καμήλα από την τρύπα της βελόνας.
Ε, τώρα... Δεν είπε για καμήλα ο άνθρωπος... ![]()
![]()
Οι καμήλες δεν υπάρχει λόγος να περάσουν από πουθενά. Κάμηλος είναι χοντρό σχοινί που δένουν τα πλοία. Άκου καμήλα... ![]()
Απόλαυση είσαι τελικά...

macedon
Παρόλα αυτά κι ελέφαντας μπορεί να περάσει από την τρύπα της βελόνας αν θελήσει ο Θεός.
ΥΓ: Τουλάχιστον, για τις προσωπικές προσβολές στο πρόσωπό μου, καλό θα είναι να χρησιμοποιείς δικά σου λόγια. Μην αντιγράφεις ακόμη κι αυτές από τα διάφορα blogs... Σκέψου κάτι δικό σου... Κάντο σαν νοητική άσκηση... ![]()

macedon
Γιατί πώς εξηγείται για παράδειγμα να επισκέπτεσαι έναν γέροντα στο Άγιον Όρος για πρώτη φορά και χωρίς να τον γνωρίζεις και να σε γνωρίζει να σου λέει "γεια σου Γιάννη, σε δυσκόλεψε πολύ στο περπάτημα το πρόβλημα που έχεις στο πόδι;" ή όπως συνέβη σε ιερέα συγγενή μου στον οποίο αποκαλύφθηκε δυο χρόνια πριν πεθάνει η μέρα που θα αναχωρήσει για τον άλλον κόσμο; Έφτασε η μέρα εκείνη, σηκώθηκε, μπανιαρίστηκε, έβαλε τα καλά του, αποχαιρέτισε τους συγγενείς που ήταν παρόντες, έκατσε στην καρέκλα και παρέδωσε το πνεύμα. Δηλαδή ρωτώ εγώ από πού έρχονται όλες αυτές οι πληροφορίες;
=================================================================
Και όμως υπάρχει εξήγηση!!
Και ενας βουδιστής μοναχός το κάνει αυτό.
Και ένας οποιοσδήποτε <<λαικός>> αρκει να μπορεί να βλέπει
με το <<τρίτο μάτι>>.
Βλέπει την αύρα σου και διαβάζει την σκέψη σου,πιθανές εξηγήσεις
λέω,και εσύ νομίζεις μιλάει το άγιο πνεύμα!!
Αν μπορείς να αποδείξεις οτι δεν συμβαίνει αυτό και εχει θεία
χάρη ο καλόγερος,τότε με έπεισες.
Οσο για να αλάξω κανάλι,δεν έχεις ιδέα φίλε τι αγύριστο κεφάλι
είμαι όταν αντιμετωπίζω άκρατη βλακεία.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Γιατί πώς εξηγείται για παράδειγμα να επισκέπτεσαι έναν γέροντα στο Άγιον Όρος για πρώτη φορά και χωρίς να τον γνωρίζεις και να σε γνωρίζει να σου λέει "γεια σου Γιάννη, σε δυσκόλεψε πολύ στο περπάτημα το πρόβλημα που έχεις στο πόδι;"
Τι σύμπωση όμως... Σε κανέναν από όλους αυτούς που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, δεν έχει συμβεί στους ίδιους. Αντίθετα, έχει συμβεί σε κάποιον τρίτο (πάντα) ο οποίος το είπε σε κάποιον άλλο ο οποίος το μετέφερε, κτλ. κτλ.
quote:
όπως συνέβη σε ιερέα συγγενή μου στον οποίο αποκαλύφθηκε δυο χρόνια πριν πεθάνει η μέρα που θα αναχωρήσει για τον άλλον κόσμο; Έφτασε η μέρα εκείνη, σηκώθηκε, μπανιαρίστηκε, έβαλε τα καλά του, αποχαιρέτισε τους συγγενείς που ήταν παρόντες, έκατσε στην καρέκλα και παρέδωσε το πνεύμα.
Εσείς μάθατε για την αποκάλυψη που του έγινε, πριν πεθάνει ή μετά; Σας το είπε ο ίδιος;
quote:
Δηλαδή ρωτώ εγώ από πού έρχονται όλες αυτές οι πληροφορίες;
Κι εγώ απαντάω: Από τη φαντασία σας!

macedon
Άσε που ο βουδιστής πιστεύει στον Θεό (μπορεί να είναι ο διάβολος αλλά δεν έχει σημασία, αν δεχόμαστε την ύπαρξη του διαβόλου, δεχόμαστε και του Θεού).
Κύριε καθηγητά, ναι, το είχε κοινοποιήσει ο ίδιος δύο χρόνια πριν πεθάνει. Την ακριβή ημέρα.
Οι ψυχίατροι που έβγαλαν τα συμεπράσματα για τον Ιησού, τον είχαν εξετάσει οι ίδιοι; Ή τα έβγαλαν από τα "κατασκευασμένα" Ευαγγέλια; Δηλαδή έβγαλαν ιατρική γνωμάτευση δεχόμενοι το περιοχόμενο των Ευαγγελίων ως αληθές;
quote:
Κύριε καθηγητά, ναι, το είχε κοινοποιήσει ο ίδιος δύο χρόνια πριν πεθάνει. Την ακριβή ημέρα.
Πού ακριβώς το κοινοποίησε; Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει οτιδήποτε για κάποιον που είχε προφητεύσει την ακριβή ημερομηνία του θανάτου του. Πουθενά!
Αλήθεια, γιατί με προσφωνείς "κύριε καθηγητά"; Είναι δική σου ιδέα, κάτι σαν "επιφοίτηση" ή το συμπέρανες διαβάζοντας τις χουντοχριστιανικές φυλλάδες;
Από περιέργεια ρωτάω...
Εκτός αν προσπαθείς να με θίξεις επειδή τα ελληνικά είναι μητρική μου γλώσσα και τα μιλάω καλά (σε αντίθεση με κάτι Ιουδαιοχριστιανούς που "δεν διαβάζουν πολύ").
Θα μου απαντήσεις, ναι; ![]()
quote:
Οι ψυχίατροι που έβγαλαν τα συμεπράσματα για τον Ιησού, τον είχαν εξετάσει οι ίδιοι;
Απ'ό,τι λένε στο βιβλίο τους, τα συμπεράσματά τους προκύπτουν αβίαστα, μελετώντας τη συμπεριφορά του και τα λεγόμενά του μέσα στα ευαγγέλια. Άλλωστε, έχουμε και τη μαρτυρία της μάνας του ότι ο Ιησούς τα είχε χαμένα...
quote:
Δηλαδή έβγαλαν ιατρική γνωμάτευση δεχόμενοι το περιοχόμενο των Ευαγγελίων ως αληθές;
Γιατί θα πρέπει να δεχτείς σαν "αληθές" ένα κείμενο, προκειμένου να το κρίνεις ή να βγάλεις συμπεράσματα; Δηλαδή όταν εγώ διάβαζα τον Μάρξ, θεωρούσα τα λεγόμενά του αληθή; Όταν ανέλυσα τα ευαγγέλια, τα θεώρησα αληθινά; Είσαι με τα καλά σου; Τι νοητικά σχήματα είναι αυτά που γεννιούνται στην κρανιακή σου κοιλότητα;
Α...., γι'αυτό δεν διαβάζεις πολύ. Για να μη θεωρηθεί πως αυτά που διαβάζεις είναι αληθινά... Τώρα καταλαβαίνω... ![]()
![]()

macedon
quote:
Stellarquote:
Γιατί πώς εξηγείται για παράδειγμα να επισκέπτεσαι έναν γέροντα στο Άγιον Όρος για πρώτη φορά και χωρίς να τον γνωρίζεις και να σε γνωρίζει να σου λέει "γεια σου Γιάννη, σε δυσκόλεψε πολύ στο περπάτημα το πρόβλημα που έχεις στο πόδι;"Τι σύμπωση όμως... Σε κανέναν από όλους αυτούς που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, δεν έχει συμβεί στους ίδιους. Αντίθετα, έχει συμβεί σε κάποιον τρίτο (πάντα) ο οποίος το είπε σε κάποιον άλλο ο οποίος το μετέφερε, κτλ. κτλ.
macedon
Θα σου άρεσε να είναι έτσι, αλλά δυστυχώς για σένα, δεν είναι.
Γνωρίζω άτομα που έχει συμβεί στους ίδιους.
Το λέω αυτό, όχι για σένα. Εσύ ανήκεις αλλού.
Το λέω για όσους μας διαβάζουν.

Άσε που ο βουδιστής πιστεύει στον Θεό (μπορεί να είναι ο διάβολος αλλά δεν έχει σημασία, αν δεχόμαστε την ύπαρξη του διαβόλου, δεχόμαστε και του Θεού).
=========================================================
Ακου άκουσον,ο θεός του Βουδιστή είναι ο διάβολος!!!
Και για αυτόν ο δικός σου θεός είναι διαβολικός!!!
Βρε macedon,καλύτερα να τυλιχθούμε στη ελληνική σημαία
και να πάμε να πηδήξουμε απο την Ακρόπολη,παρά να τα λέμε
με τους απολογητές και τους...κλώνους αυτών!!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.