- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
amalia
Βέβαια δεν περιμένω να μπορεί κανένας να απαντήσει γιατί αυτό είναι αδύνατο.
Εκτός και αν στη προηγούμενη ζωή του ήταν Πάπας.![]()
Μόνο ΛΟΓΙΚΕΣ υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και γι' αυτές ρωτάω.
ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!
Στράτος
Από ΠΟΥ πηγάζει αυτή η πλατφόρμα σκέψης, ώστε να λέμε ότι μεν δεν έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά κατά τα άλλα ενανθρωπίστηκε και μπήκε σε μια διαδικασία αυτό-τιμωρίας ώστε ενσαρκώνοντας ανθρώπινη υπόσταση να μας διδάξει το Α ή το Β?
ΠΟΘΕΝ αντλεί λογική αυτή η άποψη? ΠΟΥ βρίσκεται γενικά μια λογική σε αυτή την σκέψη?"
Ο θεός εχει γνωση της κατάστασης και της υπαρξής του, γι αυτό προσπαθει να κρατηση τον εαυτό του και τους αλλους σε μια κατασταση οργανωμένη και με αρμονία γιατι αν υπηρχε και στον θεό χαος παρόμοιο με αυτό της ανθρωπινης κοινωνίας τοτε "ζήτω που καϊκαμε".
2:Δυστιχώς Schwabe, ενω ειμαι χριστιανός είμαι υπερ της εκδίκησης ή τουλάχιστον της τιμωρίας οπότε υποστηριζω το "να σου μπαίνει στη μύτη" ο WWalker
«Ο θεός εχει γνωση της κατάστασης και της υπαρξής του, γι αυτό προσπαθει να κρατηση τον εαυτό του και τους αλλους σε μια κατασταση οργανωμένη και με αρμονία γιατι αν υπηρχε και στον θεό χαος παρόμοιο με αυτό της ανθρωπινης κοινωνίας τοτε "ζήτω που καϊκαμε".»
Έωλη σκέψη, σκόρπιο αποτέλεσμα φίλτατε.
Εφόσον έχει γνώση, τότε ΓΙΑΤΙ δεν διορθώνει? Εφόσον έχει γνώση, τότε ΓΙΑΤΙ δεν απαλλάσσει τον πλανήτη από αρρώστιες, πείνα και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ χιλιάδων αθώων παιδιών?
Μήπως γιατί έτσι την βρίσκει ή μήπως γιατί δεν μπορεί τίποτα να αλλάξει?
Η μήπως άραγε επειδή θέλει να «δοκιμάσει» τον άνθρωπο? Αλήθεια, ΠΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ θα πρέπει να πέσουνε ώστε να ικανοποιηθεί ο προαιώνιος θυμός Του? Πόσο αίμα θα πρέπει να χυθεί στα πόδια της αφεντιάς Του ώστε να αντιληφθεί ότι υπήρξε ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ για τους τίτλους που τον έχουνε στολίσει?
The punisher:
«Δυστιχώς Schwabe, ενω ειμαι χριστιανός είμαι υπερ της εκδίκησης ή τουλάχιστον της τιμωρίας οπότε υποστηριζω το "να σου μπαίνει στη μύτη" ο WWalker»
Μα, γιατί «δυστυχώς»?
Η σκέψη σου βαδίζει ΑΡΙΣΤΑ με την Βιβλική διαδρομή. Η σκέψη σου βαδίζει ΑΡΙΣΤΑ με τον βίο τόσων και τόσων Αγίων της ορθοδοξίας.
Η εκδίκηση, η τιμωρία, η μοιρολατρία, η προσμονή του τιμωρού, είναι ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του χριστιανισμού.
Του ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥ χριστιανισμού…
Η μήπως άραγε επειδή θέλει να «δοκιμάσει» τον άνθρωπο? Αλήθεια, ΠΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ θα πρέπει να πέσουνε ώστε να ικανοποιηθεί ο προαιώνιος θυμός Του? Πόσο αίμα θα πρέπει να χυθεί στα πόδια της αφεντιάς Του ώστε να αντιληφθεί ότι υπήρξε ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ για τους τίτλους που τον έχουνε στολίσει?
Είναι ολοφάνερο, ότι δεν έχει καμιά γνώση της αλήθειας που κρύβεται στην θρησκεία των πατέρων ημών.
Με εκτίμηση
«Είναι ολοφάνερο, ότι δεν έχει καμιά γνώση της αλήθειας που κρύβεται στην θρησκεία των πατέρων ημών.»
Ας αφήσουμε αγαπητέ τους βαρύγδουπους λόγους και τους τίτλους, και ας ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ την πραγματικότητα.
Προσπάθησε να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και όχι να απαγγείλεις ύμνους.
Το πρώτο, είναι δύσκολο. Το δεύτερο, ανώδυνο και ηρεμιστικό.
Προσπάθησε να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και όχι να απαγγείλεις ύμνους
Φίλτατε φαντάζομαι πως μου επιτρέπεις να μην ακολουθήσω την φονταμενταλιστική-μονόπλευρη και εμπαθή τακτική σου.
Είναι πολύ διαφορετικά όσα ομορφαίνουν την ζωή μου. Στον Χριστιανισμό βρίσκω να εκφράζεται ότι πιο ανθρώπινο υπήρξε ποτέ ο δε χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπει να απαντώ με τον τρόπο που ορέγεσαι. Εσένα μπορώ όμως να σου πω ότι θα απαντώ όποτε και όπως επιθυμώ, και αν δεν είναι της αρεσκείας σου δεν με πειράζει καθόλου.
Με εκτίμηση