- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Γι αυτο και δεν κανεις το λαθος να αναπτυχθεις και σε αλλα θεματα,βλεπε ανθρωποθυσιες στην αρχαια ελλαδα,μαστιγωματα κλπ,επειδη πραγματικα δεν σε ενδιαφερει τιποτε αλλο παρα η πολεμικη για ενα συγκεκριμενο θεμα και διοτι εκει ειναι επικινδυνα πεδια για σενα μιας και υπαρχουν πιο πολλες αποδειξεις και αναφορες στην ιστορια και αρχαιολογια,οποτε εκει ειναι πιο ξεκαθαρα τα πραγματα.
quote:
WWalker:
«Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως χαρακτηρίζω τον Filkenstein ως καραγκιόζη επειδή ο Schwabe τον εκθειάζει, ως κόντρα.»Χαίρομαι φίλτατε που έστω και έτσι ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ αυτό που εδώ και πολλές φορές έχω γράψει: ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΛΑ «ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ», και όχι για να προσφέρεις στον διάλογο. Με άλλα λόγια, απλά για να δημιουργήσεις ένταση.
Λυπηρό, ως στάση και εμμονή, αλλά πραγματικότητα.
WWalker:
«Ευστάθιε σου προτείνω να παρατήσεις τα όπλα μπροστά στο φαινόμενο Schwabe καθώς ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί ότι λέει βλακείες, αλλά και θα συνεχίζει να αερολογεί….»Βλέπω με το «φαινόμενο» έχεις….βγάλει σπυριά φίλτατε!!!
Σου αρέσει δεν σου αρέσει φίλτατε, σου κάνουνε δεν σου κάνουνε όσοι εκφέρουνε διαφορετική άποψη περί του «Θεϊκού σχεδίου» που χαριεντίζεσαι, όσο έχω χρόνο και όρεξη θα σχολιάζω την άλλη άποψη.
Και εάν έχεις την άποψη ότι οι «θεολογικές» σου κρίσεις άπτονται….«βαθύτερου γνωστικού επιπέδου» και όχι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τότε μάλλον θα πρέπει να λαμβάνεις απαντήσεις από……τον καθρέπτη σου!
WWalker:
«Ο λόγος για τον οποίο συμμετέχω είναι για να σπάσω τα νεύρα του Schwabe στον ιδιο βαθμό που σκόπιμα μου τα έσπαγε και αυτός όταν προσπαθούσα να κάνω συζήτηση επί της ουσίας με άλλους.»Επειδή αυτό τουλάχιστον δεν το κατάφερες, καθώς υπήρξανε χειρότερες «περιπτώσεις» από την δικιά σου, σου συνιστώ να λογικευτείς και να συμφιλιωθείς με το δικαίωμα στην αμφισβήτηση ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, αφήνοντας τις εμμονές και τις άλλες παιδαριώδεις αντιδράσεις σου στην άκρη.
Καιρός είναι.
Άντε γεια!
Πάλι ένα κάρο μπούρδες λες, ανακατεμμένες με ωραίες λεξούλες για να μην βγάζουν μάτι.
Εγώ τουλάχιστον αγαπητέ παραδέχομαι ότι έχω <<παρατήσει τα όπλα>> ως προς το θέμα της υπεράσπισης του Χριστιανισμού. Εσύ γιατί δεν παραδέχεσαι ανοιχτά τις <<διασυνδέσεις>> σου; ![]()
![]()
![]()
![]()
Όχι που σε ένοιαξε εσένα η υπεράσπιση του <<Πανεπιστημίου του Ισραήλ>> και ο <<Δόκτωρ Filkenstein>>. Για το σημερινό Ισραήλ κουβέντα δεν σηκώνεις. Γιατί άραγε;;;
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

να δούνε James-Bond μηδέν μηδέν επτά.
Τα μασωνόπουλα θα πάνε με χαρά,
Τα μασωνόπουλα θα πάνε με χαρά,
----------------------

Και όσο για τους Εβραίους και την αρχαιολογία τους να ρίξουνε μια ματιά στην ιστορία τους, γιατί λάθος τα ξέρουνε τα πράγματα
http://www.grecoreport.com/hebrew_is_greek.htm
Όταν καταλάβουν ότι δεν έχουν ούτε ιστορία ούτε κουλτούρα και φυσικά δεν κυριαρχούσαν στον κόσμο της αρχαιότητας, όπως λανθασμένα ανάφερες παραπάνω, τότε θα δούν τί πραγματικά έχουν προσφέρει....
I'm going to enjoy watching you die, Mr. Anderson.
Schwabe! Εβραίος το έγραψε! Λες να είναι τσαρλατάνος καραγκιόζης; ![]()
![]()
![]()
Jawohl Herr Müller!
----------------------

Edited by - WWalker on 31/01/2006 13:08:27
«Schwabe η μονη σου δραστηριοτητα σε αυτο το φορουμ ειναι η συμμετοχη αποκλειστικα σε ποστς στα οποια υπαρχει πολεμικη εναντιον του Χριστιανισμου και γενικα λεξεις οπως "χριστιανισμος","δωδεκαθεισμος"»
ΤΙ πάει να πει άραγε «η μόνη σου δραστηριότητα» φίλτατε Ευστάθιε? Υπάρχουνε δηλαδή……«επιπλέον υποχρεώσεις» και δεν τις έχω συμπεριλάβει?
Μου αρέσουνε όσα θέματα άπτονται Μύθων και Θρησκειών, και ΓΙΑ ΑΥΤΟ θέλω να συμμετέχω. Εάν ρίξεις μια ματιά στα όσα έχω έως τώρα ανεβάσει, θα δεις ότι υπάρχουνε και άλλα ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ θέματα.
Θα έπρεπε δηλαδή να παριστάνω τον δήθεν παν-επιστήμονα και να πετιέμαι επί παντός επιστητού σαν τον μαϊντανό?
Efstathios:
«Επομενως ο WWalker εχει δικιο.Εισαι αφοσιωμενος μονο στην πολεμικη και στον παρωπιδισμο.Τις αποψεις σου για αλλα θεματα σε αυτο το φορουμ δεν τις εχουμε δει ,τουλαχιστον εγω όχι..»
Ο WWalker έχει τόσο δίκαιο όσο έχεις και εσύ με τις προσωπικές σου κρίσεις. Απλό είναι Ευστάθιε.
Ωστόσο, εμένα ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝΕ οι κρίσεις τρίτων, καθώς δεν βρίσκομαι εδώ ούτε για να μιλάω αόριστα και γενικά αλλά ούτε και για να γίνω αρεστός. Επομένως, απόψεις μου σε άλλα θέματα μάλλον δεν θα δεις, μιας και δεν με αφορούνε.
Εάν υπήρχε ενότητα χρηματιστηριακών/επενδυτικών ενοτήτων ευχαρίστως να συμμετείχα.
Efstathios:
«Γι αυτο και δεν κανεις το λαθος να αναπτυχθεις και σε αλλα θεματα,βλεπε ανθρωποθυσιες στην αρχαια ελλαδα,μαστιγωματα κλπ,επειδη πραγματικα δεν σε ενδιαφερει τιποτε αλλο παρα η πολεμικη για ενα συγκεκριμενο θεμα..»
Δεν είναι τόσο θέμα «λάθους» φίλτατε όσο ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ. Θα ήθελα πολλές φορές να προσθέσω σε διάφορα θέματα τις απόψεις μου, ωστόσο εάν ξεκινήσει μια συζήτηση τότε ΠΡΕΠΕΙ και να την ακολουθήσουμε. Βλέπεις, ο χρόνος είναι αδυσώπητος….
Γενικά, κακώς ενστερνίζεσαι απόψεις ανθρώπων που σκοπό τους έχουνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την δημιουργία έντασης, πράγμα που εξάλλου και ευθαρσώς δηλώνουνε.
Δικαίωμα σου, αλλά μάλλον δεν θα σε πρότεινα ως αναλυτή….![]()
![]()
«Πάλι ένα κάρο μπούρδες λες, ανακατεμμένες με ωραίες λεξούλες για να μην βγάζουν μάτι.»
Το ότι δεν μπορείς να «βγεις μπροστά» αγαπητέ, είναι παλαιά σου «αρρώστια». Τι να κάνουμε, μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσεις λίγο καλύτερα με τη ριμάδα τη σύνταξη…..![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Εγώ τουλάχιστον αγαπητέ παραδέχομαι ότι έχω <<παρατήσει τα όπλα>> ως προς το θέμα της υπεράσπισης του Χριστιανισμού.»
Κοίτα να δεις, προσωπικά με σένα δεν έχω τίποτα απολύτως. Όμως, στην ουσία ποτέ δεν υπερασπίστηκες τον χριστιανισμό με την συμμετοχή σου. Μάλλον το αντίθετο……![]()
![]()
Οπότε, τι είχαμε και τι παρατήσαμε, εφόσον σκοπός σου είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η δημιουργία έντασης και αντιπαράθεσης?
WWalker:
«Για το σημερινό Ισραήλ κουβέντα δεν σηκώνεις. Γιατί άραγε;;;»
Εδώ είμαστε….
«Πώς στο καλό περιμένεις να κατανοήσεις την φύση του Θεού στην στιγμή που δεν είναι άνθρωπος και του αποδίδεις ανθρώπινα χαρακτηριστικά»
Εύστοχη η ερώτηση σου.
Πρώτον, όταν σχολιάζω θέματα και κείμενα που ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ σε Θεό, εν προκειμένου στην Χριστιανική εκδοχή, τότε σχολιάζω όλα αυτά που με ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ τρόπο μεταφέρονται, όλα αυτά που οι λάτρεις της Σχολαστικής ανάγνωσης κάνουνε. Και αυτά, είναι πάρα πολλά.
Εάν μιλάγαμε για κάποια Γνωστική προσέγγιση του άγνωστου Θείου, τότε το όλο θέμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό και μάλλον θα έλειπε το μεγαλύτερο ποσοστό της «πολεμικής» μου.
Κατά τα άλλα, να σε ρωτήσω εγώ κάτι: ΠΩΣ είσαι βέβαιος ότι το Θείο έχει νόηση που να μας αφορά, αισθήματα, ηθικές αναστολές, αγάπη ή και προβλέψεις τιμωρίας για τους ανθρώπους?
Από ΠΟΥ πηγάζει αυτή η πλατφόρμα σκέψης, ώστε να λέμε ότι μεν δεν έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά κατά τα άλλα ενανθρωπίστηκε και μπήκε σε μια διαδικασία αυτό-τιμωρίας ώστε ενσαρκώνοντας ανθρώπινη υπόσταση να μας διδάξει το Α ή το Β?
ΠΟΘΕΝ αντλεί λογική αυτή η άποψη? ΠΟΥ βρίσκεται γενικά μια λογική σε αυτή την σκέψη?
Μην βιαστείς να απαντήσεις, έχουμε χρόνο.
Peronosporos:
«Όταν καταλάβουν ότι δεν έχουν ούτε ιστορία ούτε κουλτούρα και φυσικά δεν κυριαρχούσαν στον κόσμο της αρχαιότητας, όπως λανθασμένα ανάφερες παραπάνω, τότε θα δούν τί πραγματικά έχουν προσφέρει...»
Κανείς δεν είπε ότι «κυριαρχούσαν» στην αρχαιότητα. Μάλιστα, εάν μελετήσεις τον καθηγητή που σχολιάζω, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ. Ο άνθρωπος λέει ακριβώς ότι η Π.Δ. είναι μια παραφουσκωμένη αφήγηση και ΟΧΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Τα της γλώσσας, μου είναι γνωστά, ωστόσο δεν μας αφορούνε και τόσο στο παρόν.
quote:
WWalker:
«Πάλι ένα κάρο μπούρδες λες, ανακατεμμένες με ωραίες λεξούλες για να μην βγάζουν μάτι.»Το ότι δεν μπορείς να «βγεις μπροστά» αγαπητέ, είναι παλαιά σου «αρρώστια». Τι να κάνουμε, μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσεις λίγο καλύτερα με τη ριμάδα τη σύνταξη…..
WWalker:
«Εγώ τουλάχιστον αγαπητέ παραδέχομαι ότι έχω <<παρατήσει τα όπλα>> ως προς το θέμα της υπεράσπισης του Χριστιανισμού.»Κοίτα να δεις, προσωπικά με σένα δεν έχω τίποτα απολύτως. Όμως, στην ουσία ποτέ δεν υπερασπίστηκες τον χριστιανισμό με την συμμετοχή σου. Μάλλον το αντίθετο……
Οπότε, τι είχαμε και τι παρατήσαμε, εφόσον σκοπός σου είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η δημιουργία έντασης και αντιπαράθεσης?
WWalker:
«Για το σημερινό Ισραήλ κουβέντα δεν σηκώνεις. Γιατί άραγε;;;»Εδώ είμαστε….
Jawohl Herr Muller! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
----------------------

«Jawohl Herr Muller!»
1.{Ο λόγος για τον οποίο συμμετέχω είναι για να σπάσω τα νεύρα του Schwabe στον ιδιο βαθμό που σκόπιμα μου τα έσπαγε και αυτός όταν προσπαθούσα να κάνω συζήτηση επί της ουσίας με άλλους.}
2.{ Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως χαρακτηρίζω τον Filkenstein ως καραγκιόζη επειδή ο Schwabe τον εκθειάζει, ως κόντρα.}
![]()
![]()
![]()
.......
quote:![]()
Δεν λέω, ο αντίλογός σου είναι πολύ ισχυρός... ![]()
![]()
![]()
www.theatrostoa.gr/
www.stoabibliou.gr/
www.kosmimata-stoa.gr/
stoa.greekbooks.net/alfa.html
http://users.hellasnet.gr/panelppv/mason297.htm
----------------------

«Δεν λέω, ο αντίλογός σου είναι πολύ ισχυρός..»
Έως ότου να αντιληφθείς ότι βρίσκεσαι σε λάθος μονοπάτι, και ενδεχομένως να απαλλαγείς από τις ποικίλες φαντασιώσεις σου, απλά θα σου υπενθυμίζω την αλήθεια που εξέφρασες για το ΠΩΣ συμμετέχουμε σε ένα forum καθώς και το ΓΙΑΤΙ απαντούμε σε κάτι που δεν μας αρέσει.
1.{Ο λόγος για τον οποίο συμμετέχω είναι για να σπάσω τα νεύρα του Schwabe στον ιδιο βαθμό που σκόπιμα μου τα έσπαγε και αυτός όταν προσπαθούσα να κάνω συζήτηση επί της ουσίας με άλλους.}
2.{ Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως χαρακτηρίζω τον Filkenstein ως καραγκιόζη επειδή ο Schwabe τον εκθειάζει, ως κόντρα.}
![]()
![]()
![]()
.....
quote:
Έως ότου να αντιληφθείς ότι βρίσκεσαι σε λάθος μονοπάτι, και ενδεχομένως να απαλλαγείς από τις ποικίλες φαντασιώσεις σου, απλά θα σου υπενθυμίζω την αλήθεια που εξέφρασες για το ΠΩΣ συμμετέχουμε σε ένα forum καθώς και το ΓΙΑΤΙ απαντούμε σε κάτι που δεν μας αρέσει.
Άποψή σου.
<<Δεν συμφωνώ με αυτό το οποίο λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες>> όπως είπε και ο Βολταίρος. ![]()
![]()
----------------------

«<<Δεν συμφωνώ με αυτό το οποίο λες, αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμά σου να το λες>> όπως είπε και ο Βολταίρος.»
Είπε και άλλα πολλά ο François Marie Arouet, αλλά ας είναι….![]()
![]()
<<Διαφώνω με αυτό που λες, γι' αυτό βγάλε τον σκασμό.>>![]()
![]()
![]()
(no offense meant)
----------------------

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Λογική και αυτή πια……![]()
![]()
![]()
«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ!» του Γ. Καλαβριανού / Θέατρο Νέου Κόσμου - Δώμα / Δευτέρα, Τρίτη 9:15 μ.μ.
* Μα καλά... τόσα χρόνια εδώ μέσα κι ακόμα δεν έμαθες να κάνεις quote; :P ((Ή είναι θέμα... αισθητικής; Επιμελώς ατημέλητο και data panic;! ))
Παρεμβολή τέλος / «Όλα είναι τέλεια» / χσσσσς.............. % Μ_οzZZ
«* Μα καλά... τόσα χρόνια εδώ μέσα κι ακόμα δεν έμαθες να κάνεις quote; :P ((Ή είναι θέμα... αισθητικής; Επιμελώς ατημέλητο και data panic;! )»
Θέμα αισθητικής φίλτατε, καθαρά……![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Πρώτον, όταν σχολιάζω θέματα και κείμενα που ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ σε Θεό, εν προκειμένου στην Χριστιανική εκδοχή, τότε σχολιάζω όλα αυτά που με ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ τρόπο μεταφέρονται, όλα αυτά που οι λάτρεις της Σχολαστικής ανάγνωσης κάνουνε. Και αυτά, είναι πάρα πολλά.Εάν μιλάγαμε για κάποια Γνωστική προσέγγιση του άγνωστου Θείου, τότε το όλο θέμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό και μάλλον θα έλειπε το μεγαλύτερο ποσοστό της «πολεμικής» μου.
Γράψε τη δική σου προσέγγιση για το θείο και ίσως έτσι γεφυρωθούν αντιπαλότητες και γίνει αχρηστη η "πολεμική".
Καπου οι αντιλήψεις όλων των λαών ταιριάζουν.
Πόσο μάλλον μεταξύ ανθρώπων ενός λαού.