ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Test : Πόσο δημοκράτης είσαι ???? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Test : Πόσο δημοκράτης είσαι ???? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Σοφία_47 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
liamnΜέλος
12/04/2014, 16:36:52
Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού[1][2]. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Μπορούμε να δούμε ότι ο ορισμός της δημοκρατίας, όπως δίνεται πιο πάνω, έχει τρία μέρη:

Η εξουσία πηγάζει από τον λαό. Αυτό σημαίνει, κι αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η λειτουργία του πολιτεύματος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ύπαρξη κυβέρνησης, ότι για να είναι η κυβέρνηση δημοκρατική θα πρέπει να είναι δημοφιλής, ή τουλάχιστον να τυχαίνει της αποδοχής των πολιτών. Ή αλλιώς αντλεί τη νομιμότητα της από το λαό.

Η εξουσία ασκείται από τον λαό. Αυτό σημαίνει ότι για να είναι ένα πολίτευμα δημοκρατικό θα πρέπει με κάποιους τρόπους να εξασφαλίζει τη συμμετοχή των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες, τις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, πέρα των εκλογών ανάδειξης των οργάνων της πολιτείας, αυτό μπορεί να σημαίνει τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.

Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα της πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας (κυβέρνηση, βουλή κ.ο.κ.) πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας, και όχι π.χ. κάποιου εκτός της κοινωνίας ή π.χ. κάποιων μόνο τμημάτων της. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Επίσης σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την αρχή της πλειοψηφίας πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που προασπίζουν τα συμφέροντα της μειοψηφίας.

Κατά μία κατηγοριοποίηση η δημοκρατία μπορεί να είναι έμμεση, όπως είναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία αλλά και άμεση, όπως εκείνη της αρχαίας Αθήνας. Ιστορικά εμφανίστηκε πρώτα η δεύτερη και ακολούθησε, κατά την περίοδο του Διαφωτισμού, η πρώτη. Η πρακτική του δημοψηφίσματος εμφυτεύει, έστω και σε περιορισμένο βαθμό, στοιχεία άμεσης στην έμμεση δημοκρατία. Μία προσπάθεια ριζικότερης ανάμειξης των δύο, σε φιλελεύθερο συνήθως πλαίσιο, αποκαλείται συμμετοχική δημοκρατία.

Συγνώμη για το copy αλλά σήμερα δεν έχω διάθεση να γίνω ρομαντική.

12/04/2014, 22:07:43
Γι'αυτό λέμε liamn
πείτε μας πού είδατε -νε δημοκρατία κάποιοι, να πάμε να τη δούμε κι εμείς....

Προφανώς δεν έχουμε (και ούτε είχαμε -εδώ και πολύν καιρό) δημοκρατία...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

liamnΜέλος
13/04/2014, 17:51:22
quote:

Γι'αυτό λέμε liamn
πείτε μας πού είδατε -νε δημοκρατία κάποιοι, να πάμε να τη δούμε κι εμείς....

Προφανώς δεν έχουμε (και ούτε είχαμε -εδώ και πολύν καιρό) δημοκρατία...

Το πρόβλημα Πυθαγόρα είναι ότι επειδή δεν έχουμε άμεση δημοκρατία εύκολα συμφωνούν κάποιοι να την αντικαταστήσαν με την απολυταρχία και με ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως αυτού του Πλάτωνος και του σπαρτιατικού ή νομίζουν ότι πρέπει σε μια δημοκρατία να υπάρχει προσπάθεια να νουθετείτε από μυστικούς κύκλους όπως των πυθαγόρειων στην ρώμη.

Εγώ προσωπικά τουλάχιστον είμαι πεπεισμένη ότι δεν είναι τυχαίο πως ο εσωτερισμός έχει συμπάθεια σε συγκριμένους φιλόσοφους όπως ο Πλάτωνας και οι Πυθαγόρας που τυχαίνει να μην έχουν δημοκρατική αντίληψη για τα πράγματα άλλα ιεραρχική και ταξική.

13/04/2014, 18:53:31
quote:
Το πρόβλημα Πυθαγόρα είναι ότι επειδή δεν έχουμε άμεση δημοκρατία εύκολα συμφωνούν κάποιοι να την αντικαταστήσαν με την απολυταρχία και με ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως αυτού του Πλάτωνος και του σπαρτιατικού ή νομίζουν ότι πρέπει σε μια δημοκρατία να υπάρχει προσπάθεια να νουθετείτε από μυστικούς κύκλους όπως των πυθαγόρειων στην ρώμη.
Κοίταξε, εγώ δε πρόκειται να ψηφίσω χρυσή αυγή, επειδή εσύ θες άμεση δημοκρατία. Φυσικά και όχι.
Βέβαια εννοείται οτι ούτε θα στήριζα το ολιχαρχικό πολίτευμα Σαμαρά. Απλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το δεύτερο για να δικαιολογήσεις το πρώτο.
quote:
Εγώ προσωπικά τουλάχιστον είμαι πεπεισμένη ότι δεν είναι τυχαίο πως ο εσωτερισμός έχει συμπάθεια σε συγκριμένους φιλόσοφους όπως ο Πλάτωνας και οι Πυθαγόρας που τυχαίνει να μην έχουν δημοκρατική αντίληψη για τα πράγματα άλλα ιεραρχική και ταξική.
Μα ο εσωτερισμός δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα.
Είναι κάτι σαν την αριστερά: Χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία, χωρίς συγκεκριμένους ηγέτες (αυτοί διαφέρουν ανάλογα το μέρος) και οι εσωτεριστικές ομάδες δύσκολα τα βρίσκουν μεταξύ τους

13/04/2014, 19:45:14
quote:
και οι εσωτεριστικές ομάδες δύσκολα τα βρίσκουν μεταξύ τους

Εγω παλι πιστευω ,οτι οταν προκειται για πραγματικους εσωτεριστες [αναζητητες της πραγματικοτητος ]δεν θα υπαρχουν πραγματα που θα φερνουν διαμαχη και διαχωρισμο ,αλλα μονο αλληλεγγυη και βοηθεια ο ενας για τον αλλο

liamnΜέλος
13/04/2014, 19:49:31
quote:
Κοίταξε, εγώ δε πρόκειται να ψηφίσω χρυσή αυγή, επειδή εσύ θες άμεση δημοκρατία. Φυσικά και όχι.
Βέβαια εννοείται οτι ούτε θα στήριζα το ολιχαρχικό πολίτευμα Σαμαρά. Απλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το δεύτερο για να δικαιολογήσεις το πρώτο.

Άρα συμφωνούμε, ούτε εγώ, άρα πεστα σε κάποιον που θα το κάνει!

quote:
Μα ο εσωτερισμός δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα.

Σωστά

quote:
Είναι κάτι σαν την αριστερά: Χωρίς συγκεκριμένη ιδεολογία, χωρίς συγκεκριμένους ηγέτες (αυτοί διαφέρουν ανάλογα το μέρος) και οι εσωτεριστικές ομάδες δύσκολα τα βρίσκουν μεταξύ τους

Διαφωνούν οι εσωτεριστές διότι δεν έχουν ακολουθήσει όλοι τους πιστά τα διδάγματα του εσωτερισμού ώστε να καταλάβουν που τους οδηγεί ο δρόμος. Οι περισσότεροι είναι επιδειξίες γκουρού και αρέσκονται με την βιτρίνα του διανοούμενου.
Επίσης, σε πιο πεδίο άλλο παρατηρείτε αυτό το πλήθος διαφωνιών; Στις θρησκείες.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που οδηγούν τα διδάγματα.

Η φύση του εσωτερηστη είναι να αναζητά την γνώση μέσο δοκιμασιών , μυστηρίων, βαθμίδων. Ακόμα και αν δεν έχει να κάνει με μορφικούς δάσκαλους είναι αρκετό ώστε να προεκτείνετε η αναζήτηση αυτή σε άλλα επίπεδα όπου και πάλι ως λογική επικρατεί το δεσποτικού και θρησκευτικού τύπου βίωμα, Η εξ αποκάλυψες αλήθεια δηλαδή αορατοι δασκάλοι και θεός.

Ο εσωτεριστης απλοϊκά είναι ένας ιερέας που αποφασίζει να έχει κλίση στην φιλοσοφία και την επιστήμη, δεν απαρνείται όμως τα βασικά θεμέλια της θρησκείας που είναι τα Θεοφάνια και η μεταφυσική εξ αποκαλύψεως αλήθεια. Είναι το θεμέλιο της θρησκευτικής αντίληψης του ανθρώπου για το πως έχουν τα πράγματα στον κόσμο και που αυτός συμφωνεί με αυτό έχοντάς την λοιπόν ως βάση. Η βάση του είναι θεοκρατική αφού πιστεύει σε μετενσάρκωση κάρμα και δαρμα.

Αυτή η τύπου αντίληψη όταν αποφασίσει να παράγει πολιτική, ενσαρκώνει τις ιεραρχίες όπως αυτές περιγράφονται από την αντίληψη για το πως κερδίζετε η γνώση. Δηλαδή εξ' αποκαλύψεως και πυραμιδικά.
Θεμελιωτικά στοιχειά του φασισμού. "Ο από πάνω γνωρίζει καλύτερα" Τώρα αυτός θα είναι ένας βούδας; ή ένας αόρατος δάσκαλος; Δεν έχει σημασία, πάνω σε αυτόν θα αποδίδετε πίστη. Γι 'αυτό και σε όλους τους φασισμούς ο ένας είναι και ιερέας.

Επίσης η γνώση προέρχεται από το ένα και αφού η γνώση προέρχεται από το ένα τότε και η δύναμη της εξουσία χωρίζετε από αυτό, οπότε ενοποιούνται και οι τρεις εξουσίες. Δικαστική νομοθετική και εκτελεστική. Γι 'αυτο κι πολλοί εσωτεριστες έχουν λάβαρο τον Πλάτωνα, αφού η πολιτεία είναι ένα καθαρά απολυταρχικό καθεστώς με τις τρεις εξουσίες ενοποιημένες στο ένα άριστο φιλόσοφο στην κορυφή. Απόλυτα θεοκρατικό και φασιστικό.

Edited by - liamn on 13/04/2014 19:59:36

liamnΜέλος
13/04/2014, 19:51:01
quote:
Εγω παλι πιστευω ,οτι οταν προκειται για πραγματικους εσωτεριστες [αναζητητες της πραγματικοτητος ]δεν θα υπαρχουν πραγματα που θα φερνουν διαμαχη και διαχωρισμο ,αλλα μονο αλληλεγγυη και βοηθεια ο ενας για τον αλλο

Το ίδιο λένε και οι κουμουνιστές!

Όταν πρόκειται για πραγματικούς κουμουνιστές.......

13/04/2014, 20:10:29
quote:
Το ίδιο λένε και οι κουμουνιστές!

Όταν πρόκειται για πραγματικούς κουμουνιστές.......

Δεν ξερω αλλα μου δινεις την εντυπωση οτι και μονο η λεξη εσωτερισμος σε κανει να αισθανεσαι καπως

Εγω απλα θα σου πω οτι εσωτερισμος σημαινει ερευνα και μονο ερευνα

Ενας εσωτεριστης δεν μπορει ποτε να ειναι φανατικος χριστιανος ,μουσουλμανος , οπαδος ποδοσφαιρικης ομαδας

Το σημαντικοτερο ολων ομως ειναι οτι ενας εσωτεριστης προσπαθει να ευθυγραμιζεται με τις αρχες που ευθυγραμιζονται με τους συμπαντικους νομους

Αναποφευκτα λοιπον ,οταν οι σκοποι γινονται εγωικοι [ και αυτο ειναι καλιστα κατι που μπορει να γινει ]ερχεται αμεσα η αναρωτηση και γενικα τα καμπανακια ,που εχει μαθει να τα ξεχωριζει και να ακουει

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω που ειναι η ενσταση σου σε αυτο

Edited by - xristosxatz on 13/04/2014 20:24:03

liamnΜέλος
13/04/2014, 20:40:07
quote:
Δεν ξερω αλλα μου δινεις την εντυπωση οτι και μονο η λεξη εσωτερισμος σε κανει να αισθανεσαι καπως

Εγω απλα θα σου πω οτι εσωτερισμος σημαινει ερευνα και μονο ερευνα

Ενας εσωτεριστης δεν μπορει ποτε να ειναι φανατικος χριστιανος ,μουσουλμανος , οπαδος ποδοσφαιρικης ομαδας

Το σημαντικοτερο ολων ομως ειναι οτι ενας εσωτεριστης προσπαθει να ευθυγραμιζεται με τις αρχες που ευθυγραμιζονται με τους συμπαντικους νομους

Αναποφευκτα λοιπον ,οταν οι σκοποι γινονται εγωικοι [ και αυτο ειναι καλιστα κατι που μπορει να γινει ]ερχεται αμεσα η αναρωτηση και γενικα τα καμπανακια ,που εχει μαθει να τα ξεχωριζει και να ακουει

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω που ειναι η ενσταση σου σε αυτο

Ενταξη, ίσως δεν έγινα κατανοητή και ίσως είναι δικό μου λάθος......

πάμε όμως στο θέμα πίσω στην να Νέα Ακρόπολη γιατί νομίζω ότι αν συνεχίσουμε εδώ θα εκ τρέψουμε και αυτό το θέμα. Θα σου θέσω εκεί την ερώτηση που θέλω....οκ;

27/04/2014, 12:38:13

Ο δρομος ξεκιναει στο σωμα με τις 5 αισθησεις δρομος
Να ξυπνας σημαινει να τις χρησιμοποιεις χωρις να τις μπερδευεις με εσενα

Edited by - xristosxatz on 27/04/2014 13:28:43

08/07/2005, 19:27:38
επεσα σημερα πανω στο λιακοπουλο και ειπα να κατσω να δω για να γελασω [λεει ενδοιαφεροντα πραγματα αλλα με λαθος τροπο]

σε καποια στιγμη, και πολυ φευγαλεα ειπε οτι βρεθηκε το πλοιο του οδυσεα προφατα στις ακτες της βραζιλιας, και μπερδευτηκα. μπορει καποιος να με διαφωτισει;

σορρυ αν υπαρχει αυτο το θεμα ηδη αλλα λογω τεχνικων προβληματων δεν μπορεσα να το ερευνησω.

08/07/2005, 19:33:27
Χμμ.. Αργώς .. είπες..?? Δεν ήξερα οτι το πλοίο του Οδυσσέα λεγόταν έτσι.. ε.. μήπως το μπερδεύεις λίγο με την Αργοναυτική εκστρατεία.. και την περιβόητη ``ΑΡΓΩ`` ειχε πάρει το όνομα της απο τον περίφημο ``Αργος`` οπου και την ναυπήγησε και σίγουρα ήταν μοναδική στον κόσμο.. ακόμα και μέχρι σήμερα...
stemixΜέλος
08/07/2005, 20:53:00
Ή ίσως να εννοεί το πιστό σκυλί του Οδυσσέα, το οποίο έπεσε στην θάλασσα και ξεβράστηκε πρόσφατα στις ακτές τις βραζιλίας. Αυτό εξηγεί και τον λάθος τρόπο που παρουσιάζει τα ενδιαφέροντα θεματά του.
10/07/2005, 11:18:23
επεσα παλι σε μια επαναληψη της εκπομπης εκεινης της μερας [σε αλλο καναλι!!!] και οντως εγω παρεξηγησα. μιλησε για το πλοιο του οδυσσεα, [οχι το σκυλι παντως] και λιγο αργοτερα ειπε κατι για την αργω που δεν προσεξα.

**** δεν μποπρω να αλλαξω και τον τιτλο τωρα!

αρα δεχομαστε οτι υπηρξε και ο οδυθσσεας και το σκυλι του;
αλλα πως ξερουμε οτι αυτο ειναι το σκυλι του;

και τι το μοναδικο ειχε η αργως;;

11/07/2005, 00:02:52
quote:

crucifire
Φίλε crucifire , Όλες τις απορίες σου σχετικά με την ιδιαιτερότητα της Αργώς , της Αργοναυτικής Εκστρατείας και των Αργοναυτών , ίσως τις λύσεις στίς παρακάτω διευθύνσεις

http://www.sikyon.com/Mykinai/argonautes_gr.html

http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=646

http://www.omhros.gr/Kat/P/km/Txt/ArgoNaftes.htm

http://www.mythologia.8m.com/argo1.html

11/07/2005, 00:12:25
Συγνώμη η σωστή διέυθυνση της δεύτερης ιστοσελίδας ειναι

http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=6461

14/07/2005, 18:54:36
quote:

Μιλούσε..

15/07/2005, 02:43:20
quote:

Καταρχήν ήταν ο Αργος!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
xchampΜέλος
15/07/2005, 03:01:52
Επειδή παρατήρησα ότι πολλοί γράφετε : "...της Αργώς..."

Ρε παιδιά εγώ κάνω λάθος, ή ήταν "Η ΑΡΓΩ" ???

Όπως λέμε δηλαδή "Η ΛΗΤΩ" , "Η ΚΛΕΙΩ", "Η ΕΡΑΤΩ", "Η ΣΑΠΦΩ" ???

Οπότε , ώς θηλυκό προερχόμενο από την αρχαία ελληνική
με κατάληξη -ω , έχει Γενική πτώση σε -ους

δηλαδή,

"ΤΗΣ ΑΡΓΟΥΣ" αλλά και "ΤΗΣ ΚΛΕΙΟΥΣ", "ΤΗΣ ΣΑΠΦΟΥΣ"

σημείωση :
ο κανόνας ΔΕΝ ισχύει σε θηλυκά σε -ω Νέας ελληνικής δηλαδή
"Η ΒΑΓΓΕΛΙΩ" -> "ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ" και όχι βέβαια "ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΙΟΥΣ"

Y.Γ.

Πω πω xChamp τι κάνεις? Όλο παρατηρήσεις είσαι!
Θα σε μισήσουν όλοι εδώ μέσα, γιατί θα τους θυμίζεις
τον Χαζό-Φιλόλογο που είχαν στο Γυμνάσιο ...

Φιλικά
xChamp

stemixΜέλος
15/07/2005, 18:40:43
quote:
Καταρχήν ήταν ο Αργος!

Αυτός ήταν ο σκύλος... Ο crucifire εννοούσε το πλοίο. Έχει πέσει πολύ μπέρδεμα εδώ μέσα.
Πάντως πολύ γερό σκαρί η Αργώ. Αφού βρέθηκε και στην Βραζιλία. Και φαντάζομαι ότι καταλάβανε ποιο πλοίο είναι, από το όνομα το οποίο αναγραφόνταν στο πλάι. Ή εκτός και αν τους το είπε η ίδια η Αργώ (την έκλεισα καλά την πτώση βρε xchamp; ).