ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΘΕΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΘΕΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ361 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
22/10/2010, 19:12:42
quote:
καλό θα ήταν να αφήσουμε τις μπούρδες περί ψυχής αόρατου σώματος και λοιπά ανυπόστατα έξω από την συζήτηση

η επιστημη εχει αρχισει εστω και αμυδρα να ψαχνει ψυχικα φαινομενα οπως η τηλεπαθεια και αλλα...

μεχρι να βγει και να πει ψυχη η υπαρχει η δεν υπαρχει και υπαρχει γι' αυτο και γι' αυτο η δεν υπαρχει για εκεινο και το αλλο...

δικαιουμαστε να θετουμε ζητημα ψυχης, στο κατω κατω οσοι πιστευουν στον πλανητη σε ψυχη ειναι γυρω στο 85% του παγκοσμιου πληθυσμου, δηλαδη παρα παρα παρα πολλοι για να τους αποκαλεσετε γραφικους (ποσο μαλλον οταν μεταξυ τους ειναι καταξιωμενοι επιστημονες, καλλιτεχνες και φιλοσοφοι)...

makforΜέλος
22/10/2010, 20:19:10
quote:
Γιατί υπάρχει το σύμπαν και κατ' επέκταση, εμείς ως μέρος του σύμπαντος αυτού;
Γιατί, για ποιόν λόγο, υπάρχουν τα στοιχεία αυτά και οι νόμοι αλληλεπίδρασης αυτών και όχι για το πως υπάρχουν, αν είναι δηλαδή από μπιγκ μπανγκ ή σμολ μπανγκ;

ΓΙΑΤΙ? γιατι ΓΙΑΤΙ ? (χαχα)

γιατι πρεπει να υπαρχει λογος ? γιατι πρεπει να υπαρχει σκοπος ?
μηπως επειδη εδω και αιωνες οτι βλεπει γυρω του ο ανθρωπος ειναι δημιουργημα του ? ρουχα, εργαλεια , οπλα , σπιτια κτλπ , μηπως εσφαλμενα θεωρει οτι ολα εχουν δημιουργο ή λογο υπαρξης ? σε τι αλλο γυρω μας υπαρχει λογος ? πχ για τα δεντρα ? για τα εντομα ?

επισης τι ειναι ΔΟΓΜΑ ?
αποδεχομαστε τον παρακατω τιτλο ?

quote:
Ο όρος δόγμα σημαίνει «γνώμη, φρόνημα», ενώ στην αρχαιότητα σήμαινε επίσης «απόφαση, κρίση», «έννοια» και «εντολή, διαταγή». Είναι δυνατόν να αφορά μια θεμελιώδη αρχή ενός φιλοσοφικού ή θρησκευτικού συστήματος ή να περιγράφει το σύνολο των δοξασιών μιας θρησκευτικής πίστης, το οποίο οι οπαδοί της αποδέχονται ως αληθινό και αναμφισβήτητο. Στην πολιτική, περιγράφει τη θεμελιώδη καταστατική αρχή ενός πολιτικού κόμματος ή παράταξης. Στον εκκλησιαστικό χώρο, δόγμα είναι η απόφαση που λαμβάνεται σε θέματα πίστης και η οποία γίνεται γενικά παραδεκτή από το σύνολο των πιστών. Στην αρχαιότητα, ο όρος περιέγραφε τη νομοθετική απόφαση τής ρωμαϊκής συγκλήτου, τις εντολές τού ιουδαϊκού νόμου και μεταγενέστερα τις αποφάσεις της ιεράς συνόδου.
απο το wiki

quote:
η επιστημη εχει αρχισει εστω και αμυδρα να ψαχνει ψυχικα φαινομενα οπως η τηλεπαθεια και αλλα...

η επιστημη μολις τα παρατησε για την ακριβεια πριν καμια 40 χρονια καθως δεν τους εβγαλε πουθενα !!! τωρα εαν εχεις νεες μελετες του 2000+ πολυ ευχαριστως να τις διαβασουμε ωστε να ενημερωθουμε !!! ευχομαι μη μου φερεις κανα γκελερ ή κοπερφιλντ!!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

Edited by - makfor on 22/10/2010 20:21:44

22/10/2010, 22:11:49
τελικα ακουμε μεταλ;
22/10/2010, 22:29:48
Μέταλ; Συνέχεια...Εσύ γιατί ακούς; Αφού είναι του... Σατανά...
22/10/2010, 22:47:31
δεν το παω στο σατανα, αλλου το παω...
ar_iaΜέλος
22/10/2010, 23:57:15
Πες επιτέλους βρε makfor πως και ακούς μέταλ, και παίζεις και ανάποδα τους δίσκους, και στο τέλος σπας και το στερεοφωνικό γιατί δεν έχεις κιθάρα να σπάσεις

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

23/10/2010, 00:01:22
Έναν κατάλογο παρακαλώ , με το μενού...
Με τα-light...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
treptolemusΜέλος
23/10/2010, 01:21:50
Ο αθεϊσμός νομίζω αποτελεί ξεκάθαρη δήλωση/συνειδητά κάποιου. Όχι θρησκεία. Το ζήτημα της αθεΐας σίγουρα αποτελεί ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι που απασχολούσε/ απασχολεί τις θρησκείες και τα δόγματα.
Σίγουρα όχι μόνο γιατί κάποιοι ήταν εκτός του ελέγχου και δεν ακολουθούσαν (κατ’ επέκταση ο οικουμενισμός και οι πολιτικές σκοπιμότητες να έχουν σοβαρό πρόβλημα) αλλά ακόμα ότι έδιναν ένα εύκολο δρόμο και γι’ άλλους να ακολουθήσουν –οι αριθμοί πάντα έχουν ρόλο.

Είναι πολύ εύκολο να δηλώσει κάποιος άθεος. Με μια και μόνο λέξη ακυρώνει ότι έχει με ή χωρίς τη θέλησή του αποδεχτεί, ως εκείνη τη στιγμή. Θεωρώ ότι ο παράγοντας εποχή παίζει ρόλο όμως. Άλλο να έκανε κάποιος μια τέτοια δήλωση πριν από 200 χρόνια κι άλλο τώρα. Έχω την εντύπωση όμως ότι ουδέποτε ο όρος -ήταν σοβαρός αντίπαλος για την οργανωμένη θρησκεία. Οι πιο σοβαροί αντίπαλοι ήταν ανέκαθεν οι αιρέσεις, και ιδιαίτερα αυτές που είχαν προέλευση –και βάση- ίδια με τη κύρια θρησκεία. Όταν δηλώνει κάποιος άθεος στην ουσία βγαίνει από το παιχνίδι της «αντιπαλότητας» από μόνος του. Δεν εκδηλώνει τις περισσότερες φορές κάτι αξιόλογο –για να ασχοληθεί έστω σε επίπεδο αντιπαράθεσης. (μερικές φορές ούτε φιλοσοφικά, ανάλογα με τα άτομα φυσικά)
Ακόμη ένα σημείο που είναι ενδιαφέρον είναι και ο ορισμός «άθρησκος», μπορεί να μοιάζει άλλα προσωπικά το θεωρώ λιγάκι διαφορετικό. Εδώ πάμε σε επεκτάσεις αιρέσεων (έτσι τουλάχιστον θα τα κατηγοριοποιήσει η θρησκεία τουλάχιστον - λίγα άτομα να ακολουθούν αυτή τη σκέψη δηλαδή) γιατί μπορεί να δηλώσει κάποιος ένθεος ταυτόχρονα.
Χαμός!

many questions, tiring answers

promitheus90Μέλος
23/10/2010, 14:24:11
quote:

quote:
Γιατί υπάρχει το σύμπαν και κατ' επέκταση, εμείς ως μέρος του σύμπαντος αυτού;
Γιατί, για ποιόν λόγο, υπάρχουν τα στοιχεία αυτά και οι νόμοι αλληλεπίδρασης αυτών και όχι για το πως υπάρχουν, αν είναι δηλαδή από μπιγκ μπανγκ ή σμολ μπανγκ;

ΓΙΑΤΙ? γιατι ΓΙΑΤΙ ? (χαχα)

γιατι πρεπει να υπαρχει λογος ? γιατι πρεπει να υπαρχει σκοπος ?
μηπως επειδη εδω και αιωνες οτι βλεπει γυρω του ο ανθρωπος ειναι δημιουργημα του ? ρουχα, εργαλεια , οπλα , σπιτια κτλπ , μηπως εσφαλμενα θεωρει οτι ολα εχουν δημιουργο ή λογο υπαρξης ? σε τι αλλο γυρω μας υπαρχει λογος ? πχ για τα δεντρα ? για τα εντομα ?

Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω με αυτό...Δεν ήμουν ποτέ ιδιαίταρα καλός στις θετικές επιστήμες αλλά καταλαβαίνω ότι κάθε φυσικό φαινόμενο έχει ένα λόγο που γίνεται...Και ο πιο φανερός λόγος δημιουργίας τους είναι ίσως και μόνο να συμβαίνουν.Κάθε γεγονός από την αρχή του χρόνου έχουμε δει να έχει ως επακόλουθό του ένα νέο γεγονός.Το Σύμπαν έχει ενέργεια μέσα του που ρέει ακατάπαυστα και παίρνει σάρκα και οστά,υλοποιείται,συμβαίναι.Αν δεν σου αρέσει η λέξη λόγος ή σκοπός(που με τη 2η και γω διαφωνώ) στηρίξου απλά στα γεγονότα.Όλα αναπόφευκτα ξεξινούν από ένα πρώτο γεγονός(big bang,διαστολή-συστολή σύμπαντος,Παγκόσμια Θεία Πρωτοβουλία...λέμε τώρα)και τα υπόλοιπα γίνονται βάσει κεκτημένης ταχύτητας από τότε.Και γι αυτό στηρίζω την θεωρία του Αριστοτέλη που παρέθεσε ο δικός μας ΑριστοτέληςΩΝ.Το μυαλό μου μια τέτοια ερμηνεία έχει φτάσει στο σημείο να δώσει.Δεν υπάρχει η παραμικρή ανάγκη να λατρέψεις ένα φυσικό φαινόμενο πόσο μάλλον να το ονομάσεις Θεό και να πιστέψεις σε αυτό.Αλλά από την άλλη το θεωρώ λίγο δύσκολο να εκφράσεις με απόλυτη βεβαιότητα ότι το ΠΡΩΤΟ φυσικό φαινόμενο στο χρόνο αυτού του σύμπαντος δεν είναι ο αρχικός Λόγος για όλα τα άλλα που έχουν ακολουθήσει από τότε...

makforΜέλος
24/10/2010, 09:40:24
promitheus90, αρχικα να πω οι και εγω το ρωταω , δεν ξερω εαν ειμαστε σε θεση να καταλαβουμε κατι τετοιο ... ισως λογω της φυσης μας.... ισως γιατι ετσι μας εχουν μαθει αιωνες τωρα ...

οσο αφορα την φυση, δεν βλεπω ΛΟΓΟ αλλα αιτια , πχ βρεχει γιατι μαζευτηκαν υδρατμοι και κατω απο τις ειδικες συνθηκες που απαιτουνται εβρεξε , το ερωτημα ειναι ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ που βρεχει ? ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ? πχ να ποτησει τα μαρουλια ? δεν νομιζω , αντιθετα εμεις παρατηρησαμε πανω κατω πως παει η βροχη και η θερμοκρασια και βαζουμε μαρουλια οταν περιπου πρεπει ...

αυτο εννοω οταν ρωταω ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ που γινεται κατι ... στην φυση νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος - σκοπος για οτι γινεται ΑΠΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ , ναι υπαρχουν αιτιες που κατι γινεται ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ

ειναι πραγματι ετσι ? ερωτημα ... η απαντηση μου ? θεωρω πως ναι , ολα τα στοιχεια προς τα εκει δειχνουν ... εφοσον λοιπον τα παντα στην φυση δεν εχουν καποιο σκοπο , γιατι εμεις πρεπει να εχουμε ? γιατι οι πλανητε πρεπει να εχουν ? γιατι το συμπαν πρεπει να εχει ? ναι αιτια που δημιουργηθηκαν εχουν , εαν το παει καλα η επιστημη και δεχθουμε το μπινγκ μπανγκ οπου δεν εχουμε κανενα σκοπο που εγινε απλα εγινε

τωρα εαν το δω λιγο "στραβα" θα ελεγα το εξης , εαν εξαφανιστει αυριο το πρωι ο ανθρωπος απο την γη , θα αλλαξει κατι ? θεωρω οτι μαλλον θα ειναι αδιαφορο, εαν ομως αυριο εξαφανιστει το ακαρι και αλλοι μικροοργανισμοι , εμεις θα σαπιζαμε και θα εξαφανιζομασταν , θελω να πω οτι εαν επρεπε να δωσω σκοπο υπαρξης σε κατι αυτο θα ηταν οι μικροοργανισμοι τοσο αυτοι που υπαρχουν πανω στο σωμα μας κατα εκατομυρια (πως γινεται ενα τελειο ον κατα τις θρησκειες να αποτελειτε σε ενα μεγαλο μερος του απο μικροοργασνισμους βακτηριδια κτλπ) και βαλε , οσο και στην φυση ... θα ελεγα οτι εχουν σκοπο να δημιουργησουν και να διατηρησουν τον ανθρωπο εν ζωη ... φυσικα δεν δινω σκοπο για να μη μπερδευτουμε κιολας χαχα

ναι ειναι δυσκολο να το πιασουμε ετσι , ειναι δυσκολο να πιασουμε την εννοια οτι ΙΣΩΣ δεν εχουμε λογο και σκοπο υπαρξης ... αλλα εαν ειναι ετσι ? δεν θα πρεπει να σταματησουμε την πλανη μας ? δεν θα πρεπει να το δουμε ποιο καθαρα ?

ευχομαι καποτε να μαθουμε χαχα εαν προλαβουμε βεβαιως βεβαιως χαχα
(ελπιζω να το εκανα ποιο ξεκαθαρο τωρα ... )

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

iairaΜέλος
21/09/2002, 17:46:24
Καλησπέρα σε όλους...
πριν από λίγο καιρό μου ήθαν με e-mail μία σειρά εικόνων...
Σας τις βάζω εδώ στο φόρουμ για να μου πείτε τη γνώμη σας άνω σε αυτές...
Πάντως από φίλους και γνωστούς που τις έστειλα πήρα ποικίλες γνώμες...
Από το ότι το ότι είναι συγκλονιστικές, και υπάχουν πολλές παρόμοιες, (όπως τα πρόσωπα που εμφανίστηκαν σοτυς καπνούς των δίδυμων πύργων, και έχουν κυκλοφορήσει και στο Ίντερνετ...), μέχρι το ότι είναι προιόν επεξεργασίας υπολογιστή...
Πάντως, έχω δει προσωπικά φωτογραφίες γνωστών μου, που τραβώντας αναμνηστικές φωτογραφίες στην εμφάνιση εμφανιζόντουσαν και "άλλα" που δεν υπήρχαν όταν τραβούσαν τη φωτογραφία...

Περιμένω τη δική σας γνώμη...
Φιλικά...

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
21/09/2002, 18:13:53
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ/Η iaira
ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΗ.
ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΧΙΔΙΑΣΜΑ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΣΟΥ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

SecondbornΜέλος
21/09/2002, 18:22:18
Καλησπέρα φίλε/η iaira. Το θέμα που άνοιξες είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις των υπόλοιπων παιδιών.
Έχω και εγώ κάποιες φωτογραφίες παρόμοιου περιεχομένου. Πώς θα κατορθώσω να τις βάλω στο FORUM? Κάτι δίαβασα σε προηγούμενο topic ότι πρέπει να είναι "ανεβασμένες" σε κάποιο διαδικτυακό χώρο. Πώς γίνεται αυτό?

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."

Darkangel_78Μέλος
21/09/2002, 23:58:29
Καλησπερίζω παλιούς και νέους φίλους!!
Παιδιά ΤΙ βλέπουν τα μάτια μου???? Iaira εσύ τράβηξες τις φωτό ή άλλοι?Το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση,επιφυλάσσομαι στο μέλλον να πω την απόψή μου!!
Αγαπητέ Secondborn,αν δεν υπάρχουν "ανεβασμένες" στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες που θέλεις να προσθέσεις,μπορείς να τις στείλεις με e-mail στους υπεύθυνους του forum και θα τις προσθέσουν αυτοί.
Το e-mail είναι forum@esoterica.gr ή root@esoterica.gr, με κάθε επιφύλαξη.Αν δει το μήνυμα αυτό κάποιος που ξέρεις σίγουρα,ας απαντήσει!!!Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια!!!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

johnkfΜέλος
22/09/2002, 09:03:26
Καλημέρα σέ όλους καί ιδού μερικές "φρέσκιες" φωτό :

περισσότερες καί άλλα ενδιαφέροντα :

http://www.artbell.com/whatsnew.html

Edited by - Arzuna on 23/09/2002 05:40:44

Darkangel_78Μέλος
23/09/2002, 00:53:08
Καλησπέρα και από μένα.
Χωρίς να θέλω να φανώ σκεπτικίστρια,θέλω να διατυπώσω τις επιφυλάξεις μου όσον αφορά τη γνησιότητα των φωτογραφιών αυτών...

Στο μυαλό μου προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1)Αν οι φωτό είναι γνήσιες,τότε πώς ονομάζονται τα <<παράξενα>> που κανονικά δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται?
2)Κάτω από ποιές συνθήκες τραβήχτηκαν οι φωτο?
3)Ποιά η ιστορία των προσώπων/χώρων που εικονίζονται?
4)Αυτοί που τράβηξαν τις φωτό είδαν εκείνη τη στιγμή το παράξενο ή το πρόσεξαν μετά την εμφάνιση του φιλμ?

5)Αν οι φωτό ΔΕΝ είναι γνήσιες,ΠΟΙΟΣ τις παραποίησε?
6)Και κυρίως,για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ?

Και πάλι λέω ότι θα ήθελα να είναι γνήσιες οι φωτογραφίες,για να αποδειχτεί και απτά η ύπαρξη ενός κόσμου τόσο μέσα όσο και έξω από τον δικό μας,τον υλικό...Αλλά πάλι,ο αριθμός των περιπτωσεων που αποδιεκνύονται τελικά φάρσες είναι μεγάλος.Περιμένω τις απαντήσεις σας!Χαιρετώ!
Ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

cinderellaΜέλος
23/09/2002, 01:48:25
Για δειτε και αυτη την εικονα!!

(εαν δεν εχει φανει στο μυνημα μου το link της εικονας ειναι
http://www.artbell.com/img/albetlewis.jpg)

ειναι απο το link που μας εδωσε ο φιλος μας johnkf.
για να διαβασετε τι λεει αυτος που εστειλε τη φοτο πηγαινετε στο
http://www.artbell.com/aliens5.html

Edited by - Arzuna on 23/09/2002 05:37:46

cinderellaΜέλος
23/09/2002, 01:58:59
http://www.artbell.com/ufos13.html
ριξτε μια ματια κ εδω....
στο τελευταιο κειμενο και φοτο της σελιδας...

Edited by - cinderella on 23/09/2002 02:00:09

ArzunaΙδρυτικό Μέλος
23/09/2002, 05:45:44
Αγαπητέ Secondborn, αν θέλεις στείλε τις εικόνες με μήνυμα στο e-mail μου (arzuna@esoterica.gr). θα τις ανεβάσω στον χώρο του site και θα σου αποστείλω τις ακριβείς διευθύνσεις τους για να τις χρησιμοποιήσεις όπως νομίζεις στα μηνύματά σου.

Μία παράκληση για όλους:

Θα ήταν καλό, όσο είναι δυνατόν, να υπάρχουν επεξηγήσεις-περιγραφές για τις εικόνες που φαίνονται στα διάφορα μηνύματα. Επίσης αν οι πληροφορίες είναι σε άλλα sites ας προσπαθήσουμε να τις μεταφέρουμε και στις συζητήσεις μας απευθείας και όχι μόνο με παραπομπή σε άλλες σελίδες.
Σημείωση: και επειδή το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων οφείλουμε πάντα να το προσέχουμε, στην παραπάνω περίπτωση είναι καλό να γίνεται μία μικρή απόδοση των πληροφοριών στα ελληνικά και όχι copy/paste από το αρχικό κείμενο. Με αυτό τον τρόπο και έχουμε τις πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν και θέλουμε να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο συγκεντρωμένες σε έναν χώρο και αναγνωρίζουμε τον κόπο των άλλων - αφού εξάλλου κάνουμε γνωστές τις μελέτες-έρευνές τους και σε μη αγγλόφωνο κοινό (παίρνω τη συνηθέστερη εκδοχή κατά την οποία η σελίδα που αντλούμε υλικό είναι αγγλόφωνη αλλά φυσικά ισχύει με τον ίδιο τρόπο και για σελίδες σε άλλες γλώσσες).

Όσον αφορά τις εικόνες που φαίνονται στα μηνύματα και "έρχονται" κατευθείαν από άλλα site (το url της εικόνας παραπέμπει σε άλλους δικτυακούς τόπους) το θέμα είναι επίσης κάπως "λεπτό". Κατά τη γνώμη μου το πιο σωστό είναι να μεταφέρονται οι εικόνες στον χώρο του ESOTERICA.gr και να υπάρχει φυσικά στα αντίστοιχα μηνύματα η παραπομπή στο site της αρχικής προέλευσης για να αποδώσουμε τα εύσημα. Όμως αν διατηρείται το αρχικό url και η εικόνα συνεχίζει να "κατεβαίνει" από άλλα sites σε κάθε ανάγνωση του σχετικού μηνύματος που υπάρχει εδώ, το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του άλλου τόπου θα αλλάξουν την ονομασία ή το path της εικόνας με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται στα μηνύματά μας πλέον ή να παραπονεθούν (με το δίκιο τους) για το λεγόμενο bandwidth theft (ιντερνετικός όρος που έχει να κάνει με την "κλοπή" ροής και όγκου περιεχομένου ενός τόπου από άλλους τόπους που δεν φιλοξενούν στον χώρο τους τα στοιχεία που παρουσιάζουν αλλά απλώς τα ενσωματώνουν στο περιεχόμενό τους ως παραπομπές - αυτό έχει κάποιο οικονομικό κόστος, μερικές φορές σημαντικό για τους τόπους που υφίστανται την "κλοπή").
Για να μην βρεθούμε λοιπόν προ εκπλήξεων παρακαλώ όταν παρατίθεται κάποια εικόνα σε μηνύματα κατευθείαν από άλλο site να ειδοποιούνται οι συντονιστές του αντίστοιχου forum συζήτησης του ESOTERICA.gr έτσι ώστε να μεταφέρουν τις εικόνες στον χώρο του ESOTERICA.gr και μετά να αλλάξουν τις παραπομπές στα μηνύματα έτσι ώστε να φαίνονται κανονικά οι εικόνες αλλά να μην επιβαρύνουν τα sites που αρχικά τις παρουσίασαν με επιπρόσθετα έξοδα και δυσφορία

Φυσικά θα παρακολουθούνται οι συζητήσεις για να εντοπίζονται από τους συντονιστές έγκαιρα τέτοιες περιπτώσεις αλλά, λόγω του μεγάλου όγκου μηνυμάτων, είναι καλό να το έχουμε όλοι υπόψιν.

Παράδειγμα αυτής της διαδικασίας είναι το παρόν θέμα συζήτησης όπου όλες οι εικόνες μεταφέρθηκαν πλέον στον χώρο του ESOTERICA.gr και αλλάχθηκαν οι παραπομπές γι'αυτές στα μηνύματα.

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

SecondbornΜέλος
25/09/2002, 00:20:46
Να'μαι και εγώ! Ορίστε οι εικόνες που ήθελα να σας παραθέσω...

Περιμένω τη συνέχεια της συζήτησης με αγωνία...

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."