- ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Πάντος, το κράτος κάνει ό,τι μπορεί.
Σήμερα το βράδυ άκουσα στις ειδήσεις της ΕΤ1 ότι η χώρα μας
σκοπεύει να
"ενισχύσει οικονομικά το θρησκευτικό τουρισμό"!!!
και να τον αναδείξει και προς τα έξω...Δόξα το Θεό, η καλόγρια δε θα κρυώνει πιά...
Χεχε...πλάκα πλάκα θα βοηθούσε κι αυτό τη χώρα. Εγώ το έχω ξαναπεί. Είμαι υπέρ του να αναπτυσσονται εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ενδεχομένως και ο θρησκευτικός. Μπορούν άνετα με οργανωμένη στρατηγική να προσελκύσουν αρκετούς ορθόδοξους Ρώσους τουρίστες και γενικά από την αγορά του ανατολικού μπλοκ που και ορθόδοξοι είναι και ανερχόμενες αγορές δείχνουν να είναι. Αν είχα μαγαζί τουριστικού χαρακτήρα κάπου, θα περίμενα πως και πως να ετοιμάσει η Εκκλησία κανένα "θαύμα" που να ταρακουνήσει(όχι τύπου Βησσαρίωνα-πιο πειστικό-) ώστε να έρθουν τουριστες για θρησκευτικούς λόγους και να τ'ακουμπήσουν και στο μαγαζί μου. Κι ας απεχθάνομαι την Εκκλησία. Καμιά φορά πρέπει να κοιτάμε και το κοινό συμφέρον....
Κύριε ελέησον....τον τουρισμό μας.
Αμήν.![]()
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
Εθεάθη σε κατάστημα με τουριστικά είδη: Ο γνωστός σε όλους μας
ΠΑΠΑΣ, σε κουκλάκι από πυλό σέρνιτ, μεγέθους περίπου 10 εκ. σε
διάφορες στάσεις, να γράφει, να ψέλνει, να ευλογεί, χρώμα βασικό
το μαύρο, όπως τον έχουμε συνηθίσει παραδοσιακά -να μη μπερδευτούν
οι ξένοι;!- ενίοτε με καλυμάφκια (πώς γράφεται άραγε αυτό;), ανάλογα
με το μοντέλο στο κουκλάκι.
Μαζεύτε τα παπα-κουκλάκια σας και κάντε και εσείς μια συλλογή!
Μπορείτε!
(εγώ προτειμώ τα στρουμφάκια, μ' αρέσει περισσότερο το γαλάζιο!!!)
Το συγκλονιστικό είναι ότι ενώ τα εν λόγω τουριστικά σουβενίρ τα
είχα δει πριν καιρό σε (πάνω από ένα) καταστήματα, πρόσφατα σε
κάποιο γραφείο, ασχέτου, τα είδα να ποζάρουν πάνω στον υπολογιστή
ενός δημόσιου υπαλλήλου, και ήταν δύο, να κάνουν και παρέα!!!
Αααα!!! Θα πεθάνω!!!![]()
![]()
![]()
quote:
Εθεάθη σε κατάστημα με τουριστικά είδη: Ο γνωστός σε όλους μας
ΠΑΠΑΣ, σε κουκλάκι από πυλό σέρνιτ, μεγέθους περίπου 10 εκ. σε
διάφορες στάσεις, να γράφει, να ψέλνει, να ευλογεί, χρώμα βασικό
το μαύρο, όπως τον έχουμε συνηθίσει παραδοσιακά -να μη μπερδευτούν
οι ξένοι;!- ενίοτε με καλυμάφκια (πώς γράφεται άραγε αυτό;), ανάλογα
με το μοντέλο στο κουκλάκι.
Σε μπρελοκάκι για τα κλειδιά βγαίνει...? ![]()

In anticipation of my resurrection...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΑΝ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.ΗΔΗ ΚΑΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ "ΒΗΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ,Η ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,Η' ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΕΣ. Η ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥΣ...ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ,ΠΑΛΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΑΕΙ ΟΛΑ...
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΤΕ ΡΕ,ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ! ΠΗΓΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΜΙΣΥ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝΕ 650 €.
650 € ΓΙΑ ΕΝΑΜΙΣΥ ΜΗΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ,ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9ΩΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΕΥΘΥΝΕΣ (ΓΙΑ ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕ, ΡΕΣΕΨΙΟΝ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ,ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΜΠΟΥΦΕ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΛΛΕΣ ΛΑΚΑΜΙΕΣ ΕΚΑΝΕ).
ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ? ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ?
ΝΤΡΟΠΗ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
quote:
ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΡΟΜΕΡΑ ΝΕΥΡΑ,ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΩ...
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΤΕ ΡΕ,ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ! ΠΗΓΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΜΙΣΥ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝΕ 650 €.
650 € ΓΙΑ ΕΝΑΜΙΣΥ ΜΗΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ,ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9ΩΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΕΥΘΥΝΕΣ (ΓΙΑ ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕ, ΡΕΣΕΨΙΟΝ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ,ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΜΠΟΥΦΕ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΑΛΛΕΣ ΛΑΚΑΜΙΕΣ ΕΚΑΝΕ).
ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ? ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ?
ΝΤΡΟΠΗ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
Και σκέψου ότι "επαγγελματίες" όπως ο Ανατολάκης, ο Γκούμας, ο Λυμπερόπουλος και ο Κωνσταντίνου κυκλοφορούνε με Ferrari παρότι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ με το επάγγελμά τους....
ελληνικοί μισθοί...τι ψάχνεις...από τους χαμηλότερους της Ευρώπης...
Να ψηφίσετε Ενωση Κεντρώων αν θέλετε να δείτε ανύψωση των χαμηλών μισθών και πτώση των πανύψηλων![]()
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την έλλειψη επαγγελματισμού, η οποία δυστυχώς διακρίνει την πλειονότητα των Ελλήνων.
Η ίδια η έλλειψη επαγγελματισμού από μόνη της δεν δικαιολογεί και την μειωμένη τουριστική κινηση στη χώρα μας, αναφορικά πάντα με τη δυναμική της. Ενδεικτικά να αναφέρω την Τσεχία, όπου όχι απλά δεν είναι επαγγελματίες,αλλά τα κατάλοιπα του κομμουνισμού έχουν παραμείνει σε τέτοιο σημείο που θέλει ο τουρίστας να παραγγείλει και ο σερβιτόρος δεν εξυπηρετεί.Η Τσεχία λοιπόν έχει γίνει εδω και πέντε χρόνια ένας "τέλειος" τουριστικός προορισμός για τα 2-3 μεγάλα Ευρωπαικά πρακτορεία που έχουν κάνει τις δικές τους επενδύσεις στη χώρα αυτή, και κατευθύνουν και όλους τους λαούς του κόσμου στη Πράγα.
Άρα όλα είναι θέμα των deals που θα κάνουν τα ξένα πρακτορεία, τα οποία με τη σειρά τους κατευθύνουν εκεί που έχουν κέρδη, που δυστυχώς στην Ελλαδίτσα με την συνεχόμενα αλλάζουσα οικονομική πολιτική δεν πρόκειτε ποτέ να βρούν.
Πάντως γι' αυτό
quote:
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ?
Δε νομίζω ότι σχετίζεται με το μισθό απαραίτητα. Ετσι κι αλλιώς το χαμόγελο προς τον τουρίστα είναι τις περισσότερες φορές υποκριτικό απλα για να του δημιουργηθεί καλή εντύπωση. Επειδή συναναστρέφομαι με τουρίστες, υπάρχουν φορές που δεν ειμαι στις καλές μου, αλλά αναγκάζομαι να χαμογελάσω γιατί αυτή είναι η πάγια γραμμή της διοίκησης. Και δε νομίζω να συμβαίνει μόνο σε μένα αυτό...
quote:
υπάρχουν φορές που δεν ειμαι στις καλές μου, αλλά αναγκάζομαι να χαμογελάσω γιατί αυτή είναι η πάγια γραμμή της διοίκησης. Και δε νομίζω να συμβαίνει μόνο σε μένα αυτό...
Δεν φαντάζεσαι πόσο σε καταλαβαίνω, αγαπητέ Agnostic...
Και πρέπει να έχεις αρκετή υπομονή και μεγάλα αποθέματα ενέργειας για να τα καταφέρεις, ακόμη κι όταν υπάρχει αρνητικότητα από την πλευρά του πελάτη. ![]()

Ας σκεφτούμε όμως οτι για κάποιους λόγους ο προϊστάμενος είναι προϊστάμενος κι ο απλός υπάλληλος είναι απλός υπάλληλος.
Δεν εξετάζω ούτε τους λόγους που έγινε αυτή η κατανομή του έργου ούτε με ποιά κριτήρια κτλ.
Τελικά όμως ποιός είναι σε πιο δύσκολη θέση, ποιός είναι αυτός που πρέπει να επαγρυπνεί για να δουλέψουν όλα κανονικά?
Ένας υπάλληλος έχει επιφορτιστεί να είναι υπεύθυνος για το αντικείμενο του.
Ένας προϊστάμενος που έχει 5 υφιστάμενους δεν είναι πιο αγχωμένος?
Δεν είναι αυτός ο οποίος πρέπει να βρεί τον τρόπο να συντονίσει τις ενέργειες τους, να σκεφτεί το κάθετί για να δουλέψουν όλα κανονικά, να είναι αυτός στον οποίον απευθύνονται αν κάτι πάει στραβά?
Συμφωνώ επίσης πως ένας υπάλληλος κάποια στιγμή μπορεί να κουραστεί.
Οι αιτίες μπορεί να είναι αρκετές:
Δουλειά ρουτίνας, μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια συγκεκριμένη θέση, έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος για το αντικείμενο στο οποίο επέλεξε να απασχοληθεί κτλ κτλ.
Παρόλα αυτά όμως θα μπορούσε να δεί και τα οφέλη από αυτήν την εργασία.
Και φυσικά δεν εννοώ ως όφελος μόνο την οικονομική αμοιβή... ![]()

Θυμάμαι κάποτε που δούλευα σε ξενοδοχείο της Μυκόνου, να μου την λένε οι πελάτες επειδή τελείωνε το γάλα σύντομα και παρά τις συμβουλές μου στην αφεντικίνα να φέρνει περισσότερο γάλα από την αποθήκη, αυτή έκανε οικονομία!!! Και είχες τους πεινασμένους τουρίστες να φωνάζουν milk!!milk!! Δικαιολογημένα βέβαια αφού πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους οι άνθρωποι. Ελα όμως που εμείς οι απλοί εργατουπάλληλοι τρώμε το λούκι!!!
Γι'αυτό εγώ π.χ. όταν βρίσκομαι σε παρόμοιες περιστάσεις ως πελάτης, όχι ξενοδοχείου αλλα΄και οπουδήποτε αλλού, προσπαθώ να δείχνω κατανόηση και υπομονή με τον απλό υπάλληλο που με εξυπηρετεί διότι γνωρίζω πως μια κωλυσιεργία ή ένα πρόβλημα είναι πιθανό να οφείλεται σε άλλον και όχι στον ίδιο. Αλλά κι ο ίδιος αν κάνει κάποιο λάθος ανθρώπινο δεν το κράζω. Θα τον κράξω μόνο αν διαπιστώσω φανερή γαϊδουριά εκ μέρους του(Δηλαδή να ζητάω εξυπηρέτηση και αυτός να με γράφει εκεί που δεν βλέπει ήλιος ή σε περίπτωση πουπροσπαθήσει να με εξαπατήσει)...
Edited by - Agnostic on 24/05/2006 20:21:22
quote:
Θυμάμαι κάποτε που δούλευα σε ξενοδοχείο της Μυκόνου, να μου την λένε οι πελάτες επειδή τελείωνε το γάλα σύντομα και παρά τις συμβουλές μου στην αφεντικίνα να φέρνει περισσότερο γάλα από την αποθήκη, αυτή έκανε οικονομία!!! Και είχες τους πεινασμένους τουρίστες να φωνάζουν milk!!milk!!
Και πάλι καλά να λές, φίλε μου, που δεν σου είπε να πας να βρείς γάλα με άλλον τρόπο για να της έρθει πιο φτηνά...
Όσο για τον τρόπο, ιδού:
![]()
Κι αν ήταν και πολλοί οι τουρίστες θα ήταν σκούρα τα πράγματα...... ![]()
![]()
![]()

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ Dying_Incubus, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ,ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΙ ΕΜΕΝΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΙ ΕΔΩ ΣΥΧΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΚΟΝΕ. Π.Χ. ΕΝΑΣ ΠΡΟΫΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΙΠ ΣΚΕΡΒΕΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 2 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΝΩ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ... ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ,ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ,ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΑΡΑΕΙ ΜΠΙΕΛΑ ΜΕΤΑ...
Κι ούτε οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί όλες τις φορές με αξιοκρατικά κριτήρια.
Μπορεί ένας προϊστάμενος πχ να έχει πολύ καλές γνωριμίες, μπορεί να έχει πραγματική άγνοια για το αντικείμενο εργασίας και να στηρίζεται στους υφισταμένους του κτλ.
Ναι, είναι εντελώς ανθρώπινο ένας υπάλληλος που πραγματικά εργάζεται με ζήλο και προσπαθεί συνεχώς να είναι συνεπής να πικραίνεται όταν δεν ακούει ένα καλό λόγο και βλέπει να τον ακούν άλλοι αυτόν το λόγο...
Ίσως όλοι μας λίγο ή πολύ να έχουμε κάποια ανάλογη εμπειρία στον εργασιακό μας χώρο. ![]()

Μιλάμε για τη χώρα μας σαν να είναι κάπου στην Αφρική και χρειάζεται τις επισκέψεις κάποιων καταναλωτών άλλων χωρών.
Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα την κατάργηση του υπουργείου τουρισμού και την επικέντρωση του ενδιαφέροντος σε μονάδες παραγωγής .
Θα ήθελες να μας αιτιολογήσεις την άποψη σου?
Μην ξεχνάμε πως ο τουρισμός είναι ένας μείζων παράγοντας για την οικονομία της χώρας μας και συντελεί στην αποφορά κέρδους.
Υπάρχουν πάρα πολλές τουριστικές μονάδες, έμποροι, ξενοδοχεία, ταβέρνες που ειδικά στα ελληνικά νησιά λειτουργούν ως επί το πλείστον το καλοκαίρι.
Αν δεν είχαμε τον τουρισμό φαντάζεσαι πόσο ακόμα θα ανέβαινε ο δείκτης της ανεργίας στην Ελλάδα?

Όποιος πιστεύη ότι η Ελλάδα είναι αντιτουριστική χώρα είναι βαθιά νυχτωμένος.....
Τον κάλο τουρισμό δεν τον κάνουν οι πολιτίκοι ή η διαφημίσεις στο εξωτερικό, οι άνθρωποι τον τουριστικών περιοχών τον κάνουν....
αυτό κάνει την Ελλάδα τόσο δημοφιλεί και από τους πρώτους και ελκυστικότερους προορισμούς....
Και επιτρέψτε να ξέρω κάτι παραπάνω επειδή ασχολούμε ενεργά με τον τουρισμό κάθε καλοκαίρι.....
Και καλό καλοκαίρι.....