ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Agnostic60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
01/06/2006, 11:10:33
quote:
www.iospartyisland.com

Ουάου!!! Ιος και πάρτυ βλέπω αγαπητέ Akris. Εχω πάει Ιο και πέρασα πολύ καλά!! Εντύπωση μου έκαναν κάτι Βρεττανοί τουρίστες που ήταν πεσμένοι κυριολεκτικά κατω στο δρόμο τάβλα,με μπουκάλια μπύρας στο χέρι. Κι εκείνο το Irish Bar η απόλυτη τρέλα. Να μην ξεχάσω και κάποιες ωραίες παραλίες της Ιου όπως το Μαγγανάρι. Την συνιστώ.

quote:
Και καλό καλοκαίρι.....

Πράγματι από σήμερα μπαίνει το καλοκαίρι. Καλό και τρελό καλοκαίρι λοιπόν σε όλους

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

Edited by - Agnostic on 01/06/2006 11:13:36

mariha2912Μέλος
12/06/2006, 17:47:54
ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ...
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΦΙΛΕ Akris ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ
quote:
Τον κάλο τουρισμό δεν τον κάνουν οι πολιτίκοι ή η διαφημίσεις στο εξωτερικό, οι άνθρωποι τον τουριστικών περιοχών τον κάνουν....

ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ
quote:
αυτό κάνει την Ελλάδα τόσο δημοφιλεί και από τους πρώτους και ελκυστικότερους προορισμούς....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ, ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΕΥΡΩ ΕΠΟΧΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΦΤΗΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΙΚΟΙ, Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΨΗΛΗ,ΚΤΛ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ (ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ) ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

ΦΙΛΕ amoral, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ... ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΟΦΛΗΣΕ. ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...

ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΙΒΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ, ΑΝΑΚΑΤΩΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΝΟΟΤΡΟΠΙΩΝ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΚΑΙ ΩΣ ΑΤΟΜΩΝ, ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...

iridavΜέλος
13/06/2006, 01:54:21
Nα πω κι εγώ κάτι;

Άκουσα από φίλους που πήγαν πρόσφατα στην Ισπανία ότι εκεί είναι λέει πιο κλέφτες από εδώ και στην Ιταλία τα ίδια. Μάλιστα απ'ό,τι κατάλαβα όχι μόνο κλέφτες με την έννοια που λέμε τόση ώρα, αλλά και με την έννοια του ληστή. Σα να έχουν μαζευτεί αρκετοί, τουλάχιστον σε σημεία που περνούν οι τουρίστες. Εμένα μου έκλεψαν κάποτε το φλάουτό μου στην Ιταλία... :( ...το οποίο ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που κοιμόμουν. Ήταν βέβαια και το παράθυρο ανοιχτό και έβαλαν χέρι. :) Τέλος πάντων, είμαστε απαράδεκτοι, νομίζω στη συμπεριφορά μας προς τους τουρίστες, αλλά δεν είμαστε χειρότεροι από όλους τους υπολοίπους. Απλώς εμάς μας καίει το θέμα "τουρισμός" περισσότερο γιατί είναι από τις βασικότερες πηγές εσόδων για τη χώρα μας.

:*) Μου αρέσει να ζω!

13/06/2006, 08:27:21
Αγαπητή μου mariha2912, φυσικά κι οι τουρίστες βρίσκουν ελκυστική την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές λόγω των φυσικών ομορφιών που αυτή έχει.
Παραλίες, νησιά, όμορφα τοπία.
Και θα συμφωνήσω οτι στην προ-ευρώ εποχή που οι τιμές ήταν σαφώς χαμηλότερες ο τουρισμός ήταν πολύ πιο ανεβασμένος απ' ό,τι είναι τώρα.

Όμως κάθε πέρυσι και καλύτερα, βρε παιδιά.
Οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς με αποτέλεσμα κι εμείς οι ίδιοι να μην πηγαίνουμε διακοπές.
Στην Κρήτη για παράδειγμα θυμάμαι κάποτε οτι έβλεπες τα βράδια σε κάποια μέρη λαοθάλασσα, τα πρωϊνά οι παραλίες γεμάτες από Ιταλούς, Ισπανούς, Άγγλους κτλ.
Τώρα όσο πάει και μειώνεται η προσέλευση τους.
Ποιός φταίει για αυτό λοιπόν?

quote:
ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΙΒΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ, ΑΝΑΚΑΤΩΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΝΟΟΤΡΟΠΙΩΝ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΚΑΙ ΩΣ ΑΤΟΜΩΝ, ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...

In anticipation of my resurrection...

dimsotΜέλος
22/06/2006, 19:37:13
quote:

Στην Κρήτη για παράδειγμα θυμάμαι κάποτε οτι έβλεπες τα βράδια σε κάποια μέρη λαοθάλασσα, τα πρωϊνά οι παραλίες γεμάτες από Ιταλούς, Ισπανούς, Άγγλους κτλ.
Τώρα όσο πάει και μειώνεται η προσέλευση τους.
Ποιός φταίει για αυτό λοιπόν?

Φιλε Dying_Incubus θα σου πω μια ιστορια πανω σε αυτο που εγραψες
περσι ειχα παει στην Κρητη και συγκεκριμενα στο νομο Χανιων.

Μεναμε σε καμπιγκ. Καποια μερα λοιπον επιασα κουβεντα με ενα παλληκαρι που δουλευε ψηστης στην καλοκαιρινι σεζον για το θεμα της ακριβιας.

Και του λεω γιατι ρε σεις δε βαζετε χαμηλοτερα τις τιμες ωστε να ανεβει λιγο ο τουρισμος?

Και μου απανταει αφοπλιστικα... τι λες ρε φιλε και εμεις τι θα γινουμε θα δουλευουμε απο το πρωι ως το βραδυ.

Καλυτερα ακριβα και λιγοι τουριστες που εχουν να τα δινουν και εμεις να δουλεουμε λιγοτερο, παρα φτηνα με πολλους τουριστες που οι μισοι δεν εχουν φραγκο και εμεις να σκιζομαστε στην δουλεια.

Και δυστυχως ετσι ειναι παιδια, τι να του πω οτι εχει αδικο αφου βολευονται με αυτα οι ανθρωποι

Παντως δεν μπορω να πω οτι περασα ασχημα στην Κρητη

Οι τιμες δεν ηταν ιδιαιτερα ακριβες αν εισαι δασκαλεμενος που να πας
Τα Χανια ειναι ισως η ωραιοτερη πολη που εχω δει
και ο κοσμος ηταν ιδιαιτερα φιλικος και ευγενικος εκτος απο καποιες μικρες και ασημαντες εξαιρεσεις

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT

iridavΜέλος
22/06/2006, 20:31:10
Αχ! Χανιά... Εκεί θα είμαι σε μερικές μέρες. Διακοπές!!!!!!! Γιούπιιιιιι!! Χι χι! Όποιος θέλει με επισκέπτεται.

:*) Μου αρέσει να ζω!

23/06/2006, 07:57:43
Αγαπητέ dimsot, γνωρίζω κι εγώ τη νοοτροπία των Κρητικών εμπόρων καθώς τυγχάνει να πηγαίνω κάθε καλοκαίρι στα Χανιά.
Δεν ξέρω, ίσως να ήταν καλύτερα να ήταν χαμηλότερες οι τιμές και μεγαλύτερη επομένως η προσέλευση των τουριστών.
Πάντως, υπάρχουν μερικά μέρη που αν τα έχεις ψάξει θα βρείς χαμηλές τιμές και καλή ποιότητα.

quote:
Τα Χανια ειναι ισως η ωραιοτερη πολη που εχω δει
και ο κοσμος ηταν ιδιαιτερα φιλικος και ευγενικος εκτος απο καποιες μικρες και ασημαντες εξαιρεσεις

26/06/2006, 02:51:18
απ οτι διαβασα σε δημοσιευμα

οι τουριστες μένουν λιγότερες μέρες.

Πρέπει να μας προβληματίσει αυτό
Δεν χανουν μόνο όσοι μετέχουν στις επιχερησεις τουριστικού περιεχομένου .
Χάνουμε όλοι σαν εικόνα τουριστικής χώρας

Μακάρι να αντιστραφει αυτη η κατάσταση

airtangerineΜέλος
26/06/2006, 03:08:59
Πέρα απο την πληρωμένη κόπρο των τουριστών , δεν βλέπω κάτι άλλο να ενδιαφέρει την Ελλάδα.
Προτείνω να συσταθεί επιτροπή διαχείρησης κόπρου τουριστών , που να στοχεύει στην ανακύκλωση των ως τώρα "αδιάθετων υλικών και υποπροιόντων"..........
26/06/2006, 07:29:59
Φίλε airtangerine, θα μπορούσες να μας εξηγήσεις λίγο τι εννοείς με το παραπάνω μήνυμα σου?
Δε μπορώ να καταλάβω πολύ καλά τι εννοείς...

26/01/2006, 22:02:17
WWalker:
«Άνθρακες ο θησαυρός σου Schwabe! Είπε μια χαζομάρα κι ο Γηγενής κι είπες κι εσύ να την προεκτείνεις…»

Εκτός θέματος είσαι αγαπητέ……

WWalker:
«Αναφορές από ΣΕΛΙΔΕΣ της ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ μπορώ να σου βρω όσες θες.»

Η σελίδα δεν είναι καθόλου της κακιάς ώρας, διότι το μόνο που κάνει είναι να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ τα συμπεράσματα των ερευνών αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ του ίδιου του επιστήμονα του πανεπιστημίου.

WWalker:
«Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τις σελίδες ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ κατά μέρος ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.»

Μα, ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!!

Απλά, η σελίδα που παρέθεσα ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ τα όσα γενικώς έχει αναπτύξει ο αρχαιολόγος του πανεπιστημίου του Ισραήλ, πράγμα που ΗΔΗ έχω κάνει ΠΡΙΝ δώσω ως ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ την συγκεκριμένη σελίδα.

Ελπίζω να σε βοήθησα…..

WWalker:
«Εγώ λέω ότι τα Πανεπιστήμια του Ισραήλ είναι σκάρτα, και οι ίδιοι έχουν χρησιμοποιήσει τόσο αθέμιτα μέσα τους τελευταίους αιώνες για να εδραιωθούν στην Παλαιστίνη που πλέον δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη σαν λαό.»

Αυτό είναι προκατάληψη και δαιμονοποίηση ένεκα προσωπικών πεποιθήσεων. Εάν έχεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ αποδείξεις ευχαρίστως να μάθουμε περισσότερα….

26/01/2006, 23:25:43
quote:
WWalker:
«Αναφορές από ΣΕΛΙΔΕΣ της ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ μπορώ να σου βρω όσες θες.»

Η σελίδα δεν είναι καθόλου της κακιάς ώρας, διότι το μόνο που κάνει είναι να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ τα συμπεράσματα των ερευνών αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ του ίδιου του επιστήμονα του πανεπιστημίου.

Μέχρι να αποδείξεις παρουσιάζοντας ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ, σαφώς και έχω κάθε δικαίωμα να μην τον εμπιστεύομαι.

quote:

Απλά, η σελίδα που παρέθεσα ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ τα όσα γενικώς έχει αναπτύξει ο αρχαιολόγος του πανεπιστημίου του Ισραήλ, πράγμα που ΗΔΗ έχω κάνει ΠΡΙΝ δώσω ως ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ την συγκεκριμένη σελίδα.

Τώρα τον κάθε τυχάρπαστο που είχε βύσμα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και το παίζει καθηγητής θα ακούμε ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι αυτό που λέει έχει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΒΑΣΗ;
ΔΕΝ αρκεί μια απλή αναφορά σε δήθεν... <<ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ>> και <<ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ>> την ώρα που στο ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ.

quote:
Αυτό είναι προκατάληψη και δαιμονοποίηση ένεκα προσωπικών πεποιθήσεων. Εάν έχεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ αποδείξεις ευχαρίστως να μάθουμε περισσότερα….

Μου φαίνεται πολύ εύκολα εμπιστεύεσαι τα δήθεν... "πανεπιστήμια" του Ισραήλ και του κάθε ψευδοκράτους που φτιάχτηκε ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

dimitris2Μέλος
27/01/2006, 00:52:46
Εμ, κι εγώ γιατί επιμένω σε αναφορές αρχαίων?

Και επαναλαμβάνω συνεχώς (προς τις 2 πλευρές), αφήστε τα λινκς και φέρτε εδάφια.
Οι πηγές είναι η βάση.

Απο κει και πέρα και ο Λιαντίνης ήταν καθηγητής αλλά με ρόλο βοηθητικού προσωπικού για το πανεπιστήμιο.
Γιατί παίζονται πολλά.

Πόσο μάλλον περισσότερο στο ισραήλ, που στα σχολικά τους εγχειρίδια της ιστορίας έχουν συμπεριλάβει και την κύπρο σαν εβραική.

Μήπως κι αυτά από καθηγητές πανεπιστημίου δεν κατευθύνονται?

27/01/2006, 01:52:44
WWalker:
«Μέχρι να αποδείξεις παρουσιάζοντας ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ, σαφώς και έχω κάθε δικαίωμα να μην τον εμπιστεύομαι.»

Όχι αγαπητέ, είναι σαν να ζητάμε δηλαδή από τον δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από τον Νανόπουλο να μας αποδείξει ότι……δεν είναι τσαρλατάνος ο Νανόπουλος για να πιστέψουμε αυτά που μας γράφει στο άρθρο για τον καθηγητή!!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε έναν καθηγητή του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ να καταλήγει μετά από χρόνια ερευνών σε συμπεράσματα, ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ, να εκδίδονται βιβλία και να μεταφράζονται σε πολλές χώρες, ΚΑΝΕΙΣ ταυτόχρονα από την πανεπιστημιακή κοινότητα να μην διατυπώνει αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, και να έρχεσαι ΕΣΥ, λόγω του ότι προφανώς σου χαλάνε το βιβλικό οικοδόμημα περί «ιστορικής πραγματικότητας», και να……ζητάς αποδείξεις για………….ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ!!!!!!!!!!

Έλεος φίλτατε, έλεος!

Αλήθεια, μιας και είμαι σίγουρος ότι έχεις κυριολεκτικά φάει το google να ψάχνεις, δεν μας δίνεις ΕΣΥ στοιχεία που να στηρίζουνε τα όσα λες??

Ξέρεις, υπάρχει και η εμμονή, υπάρχει και η συκοφαντία……

WWalker:
«Τώρα τον κάθε τυχάρπαστο που είχε βύσμα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και το παίζει καθηγητής θα ακούμε ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι αυτό που λέει έχει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΒΑΣΗ;»

Είπαμε, δεν είναι «τυχάρπαστος» αλλά ΗΓΕΙΤΑΙ του αρχαιολογικού τμήματος. Έχω την αίσθηση ότι πολύ θα ήθελες να ήταν τυχάρπαστος ωστόσο…..

Αγόρασε λοιπόν ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, και εκεί θα σου λυθούνε ΟΛΕΣ οι απορίες. Εάν πάλι δεν το σηκώνει η τσέπη σου, τότε μελέτησε καλύτερα τις σελίδες που έδωσα, ζήτα με e-mail στοιχεία των ερευνών (το έκανα και εγώ..) και πάλι θα μάθεις πολλά και χρήσιμα.

Τέλος, τόση αμετροέπεια πια δεν χρειάζεται. ΑΥΤΟΣ είναι καθηγητής σε ένα πανεπιστήμιο……

WWalker:
«Μου φαίνεται πολύ εύκολα εμπιστεύεσαι τα δήθεν... "πανεπιστήμια" του Ισραήλ και του κάθε ψευδοκράτους που φτιάχτηκε ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.»

Γιατί είναι «δήθεν» παρακαλώ τα δικά τους πανεπιστήμια και είναι «σωστά» τα δικά μας?? Μήπως μπορείς να μας δώσεις τα σχετικά επιστημονικά τεκμήρια εκ των οποίων να εξάγεται έτσι αβίαστα αυτό το συμπέρασμα?

Αυτά τα περί ψευδοκράτους, τα θεωρώ κακόφημη χριστιανική προπαγάνδα. Καλό θα είναι να μην προσεταιριζόμαστε τέτοια φαντάσματα.

EfstathiosΜέλος
27/01/2006, 04:13:27
Καλα που κολλησατε τωρα σε εναν καθηγητη πανεπιστημιου στο Ισραηλ?

Ο καθενας γραφει πανω κατω την αποψη του,ακομη και οι καθηγητες πανεπιστημιων.Δεν λεει τιποτε αυτο.Το οτι ο συγκεκριμενος καθηγητης δεν εχει βρει τις αποδειξεις που θα θελε δεν σημαινει και οτι εχει δικιο.Ειναι η αποψη του και ειναι σεβαστη.Και WWalker δεν μπορεις ετσι απλα να εικαζεις οτι ο συγκεκριμενος καθηγητης ειναι μουφας και ολα τα σχετικα επειδη ειναι εβραιος.Καλο ειναι να βλεπουμε γενικα το εργο του καθενος πριν βγαζουμε τετοια συμπερασματα.Αν ο ιδιος ειναι απολυτος ως προς αυτα που λεει τοτε ειναι λαθος του διοτι σαν αρχαιολογος η ερευνητης θα πρεπε να ξερει καλυτερα οτι το να βρεις τι κρυβεται εκει κατω ειναι μια πολυ δυσκολη υποθεση.Εαν αυτος θεωρει οτι τα χει βρει ολα τοτε αφηστε τον να το πιστευει.

Εξαλλου λιγο πολυ ολοι βαση των δικων μας ερευνων καταληγουμε πολλες φορες σε απολυτα συμπερασματα.Πριν λιγο καιρο κανωντας ερευνα γυρω απο τον Μεγα Αλεξανδρο ειδα το οτι ο καθε ερευνητης λεει την αποψη του.Και αυτο γιατι στην ιστορια ελλειψη αρκετων πηγων η αποδειξεων μονο εικασιες μπορεις να κανεις.Καποιες ειναι πιο πολυ τεκμηριωμενες ενω καποιες αλλες οχι.Και εξαρταται και το πως τις βλεπει ο καθενας.

Για παραδειγμα βρεθηκε μια επιγραφη στην Αιγυπτο γραμμενη σε ιερογλυφικα τα οποια τα μετεφρασαν και ανακαλυψαν οτι μιλαγε για την μαζικη εξοδο απο την Αιγυπτο καποιας φυλης δουλων,που χρονικα συμπιπτει με την εξοδο των εβραιων.Η επιγραφη δεν ειχε ομως περεταιρω αναλυση του θεματος και το ποια ηταν αυτη η φυλη επομενως ο καθενας μετα μπορει να λεει οτι θελει.Οτι ηταν οι εβραιοι η οτι δεν ηταν.

Ετσι ειναι τα πραγματα κυριοι...

27/01/2006, 10:17:24
Efstathios:
«Δεν λεει τιποτε αυτο.Το οτι ο συγκεκριμενος καθηγητης δεν εχει βρει τις αποδειξεις που θα θελε δεν σημαινει και οτι εχει δικιο.Ειναι η αποψη του και ειναι σεβαστη.»

Λάθος ανάγνωση έκανες αγαπητέ Ευστάθιε.

Πρώτον δεν μιλάμε για έναν καθηγητή απλά και τις προσωπικές του απόψεις, αλλά ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΟΥ ΗΓΗΘΗΚΕ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ/ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ για την ιστορική αλήθεια των Βιβλικών περιγραφών, ενός πανεπιστημίου.

Έγιναν ανασκαφές φίλτατε, έγιναν δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων, η διάρκεια τους ήταν πολυετή, έγιναν συμπόσια με παρουσία πολλών αρχαιολόγων.

Δεν είναι τα πράγματα όπως τα υποβαθμίζεις.

Και συνάμα, ενώ τα όσα παρουσιάζονται από τον συγκεκριμένο καθηγητή ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, κανείς άλλος δεν είναι σε θέση ούτε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα του αλλά ούτε και να φέρει τεκμήρια που να ακυρώνουνε την έρευνα που παρουσίασε.

Επομένως, και ενώ μετά από την παρέλευση χιλιάδων ετών δεν υπάρχουνε στοιχεία που να υποστηρίζουνε την απολυτότητα των όσων παρουσιάζει η Βίβλος, υπάρχουνε αρχαιολογικά τεκμήρια που ανιχνεύουνε τις περιοχές που υποτίθεται έλαβαν όλα αυτά χώρα.

Και έτσι βλέπουμε, μέσω και της αρχαιολογικής σκαπάνης, να ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο η μυθική ερμηνεία της Βίβλου…..

EfstathiosΜέλος
27/01/2006, 18:36:04
Αρα να θεωρουμε και τα προσωπα οπως Αχιλλεα,Εκτορα,Παρη,Ελενη,Μενελαο κλπ ως μυθικα ετσι?Εφοσον δεν εχουν βρεθει αρχαιολογικες αποδειξεις επομενως ειναι μυθικα.Διοτι μπρει να χει βρεθει ενας ταφος του Αγαμεμνονα αλλα χωρις σωμα.Οπως ακριβως εχει βρεθει και ενας ταφος του Μωυση.

Αλλα αν το επεκτεινουμε λιγο κανεις αρχαιολογος δεν θα σου πει οτι εχουνε βρεθει αποδειξεις για πολλους αλλους παρα μονον αναφορες σε καποια κειμενα.Αυτο τι σημαινει?

Ξεχνα το γεγονος οτι ο συγκεκριμενος αρχαιολογος ηγηθηκε μιας ομαδας που ηταν αφοσιωμενη να βρουνε αποδειξεις για την Παλαια Διαθηκη.Αυτα που ειπα πιο πανω πως σου φαινονται?Επειδη δεν εχουν βρεθει αποδειξεις για τον Αχιλλεα παει να πει οτι δεν υπηρχε?Δηλαδη τι ακριβως θα πρεπε να βρεθει για να πουμε οτι υπηρχε?Ενας ταφος με το ονομα του επανω?Μα και παλι αυτο δεν αποδυκνειει τιποτε.

Η μηπως ο συγκεκριμενος αρχαιολογος και το team του εχουνε ανασκαψει ολο το ισραηλ και τωρα εκει ειναι μια ατελειωτη γουβα και τρυπες παντου?Δεν νομιζω...

Edited by - Efstathios on 27/01/2006 18:37:37

28/01/2006, 00:04:28
Efstathios:
«Αρα να θεωρουμε και τα προσωπα οπως Αχιλλεα,Εκτορα,Παρη,Ελενη,Μενελαο κλπ ως μυθικα ετσι?Εφοσον δεν εχουν βρεθει αρχαιολογικες αποδειξεις επομενως ειναι μυθικα.»

Η σύγχυση θέλεις να προκαλέσεις αγαπητέ ή συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.

Το εάν βρεθεί κάτι ή όχι από ένα ΧΥ άτομο, είναι ένα θέμα. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΟΛΑΚΕΡΗ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΟΛΑΚΕΡΗ ΕΞΟΔΟΣ, ΤΕΙΧΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ και άλλα διάφορα κατασκευαστικά τερατουργήματα, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟ.

Ίδιο είναι να λέμε υπήρξε ο Οδυσσέας ή όχι, και ίδιο είναι να λέμε ότι υπήρξε……η Αθήνα ή όχι????

Ε λοιπόν, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΣ!

Efstathios:
«Ξεχνα το γεγονος οτι ο συγκεκριμενος αρχαιολογος ηγηθηκε μιας ομαδας που ηταν αφοσιωμενη να βρουνε αποδειξεις για την Παλαια Διαθηκη.Αυτα που ειπα πιο πανω πως σου φαινονται?»

Θαρρώ να έχεις λάβει την απάντηση μου…..

Efstathios:
«Η μηπως ο συγκεκριμενος αρχαιολογος και το team του εχουνε ανασκαψει ολο το ισραηλ και τωρα εκει ειναι μια ατελειωτη γουβα και τρυπες παντου?Δεν νομιζω...»

Διάφοροι κύκλοι Προτεσταντών, ορθοδόξων Ιουδαίων ή και καθολικών αποστολών, έχουνε μέχρι σήμερα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΦΑΕΙ ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΡΟΣ ΣΠΙΘΑΜΗ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ προκειμένου να καταφέρουνε να αποκτήσουνε αυτό που εδώ και αιώνες τους λείπει: ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!!

Όμως, προς μεγάλη τους απογοήτευση, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ. Και δεν έχει βρεθεί διότι η ιστορία δεν παίζει τα παιχνίδια των ιερατείων φίλτατε.

Αυτό ακριβώς, το κενό, ερμηνεύει και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και έρευνα αγαπητέ Ευστάθιε, και απαντά ότι η Βίβλος είναι μια θρησκευτική γραφή ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

EfstathiosΜέλος
28/01/2006, 01:16:50
Οχι δεν συγκρινω ανομοια πραγματα διοτι αν θυμαμαι καλα απο πιο πανω αμφισβητηθηκε και η υπαρξη προσωπων της Παλαιας Διαθηκης η χαρακτηριστηκαν απλα ως ασημαντοι πολεμαρχοι.

Ε ναι,μπροστα σε Αγαμεμνονα,Μεγα Αλεξανδρο κλπ ητανε ασημαντοι πολεμαρχοι,για τους εβραιους ομως και τον δικο τους κοσμο ηταν σημαντικοι.Οσο για τις τοποθεσιες πολεων και την υπαρξη τους η την εκταση τους,αυτο παλι δεν λεει τιποτε.Μολις προσφατα και μονο μεσω δορυφορου ανακαλυφτηκε οτι η Τροια ηταν πολυ μεγαλυτερη σε εκταση και οτι αυτο που εχουν βρει ηταν απλως η ακροπολη της.Και γι αυτο μεχρι τωρα λεγανε οτι ο Ομηρος την παρουσιαζε μεγαλυτερη και ειχαν αμφιβολιες.Αλλα ελα που ο Ομηρος επιβεβαιωνεται.

Καλα οσο για τα υπολοιπα, για τους διαφορους δηλαδη που ψαχνουνε αιωνες τωρα στην περιοχη για στοιχεια,τι να πω?Κι εγω αμα αρχισω να ψαχνω γυρω γυρω στην Αθηνα για κατι παει να πει οτι θα το βρω εξαπαντως?Ειναι σαν να ψαχνεις για τα μαρμαρα του Παρθενωνα γυρω γυρω απο την ακροπολη.Η περιοχη ολη εκει της Ιερουσαλημ και περιχωρα εχει λεηλατηθει δεκαδες φορες απο ρωμαιους,αραβες,σταυροφορους,ναιτες και παει λεγοντας.Και ολα αυτα στα τοτε χρονια.Οτι υπηρχε εκει τωρα πιθανως να κοσμει την συλλογη καποιου βαθυπλουτου στο Ντουμπαι η να κρεμεται απο το αφτι καποιας νεοπλουτης του Μονακο...

28/01/2006, 10:19:18
Efstathios:
«Οχι δεν συγκρινω ανομοια πραγματα διοτι αν θυμαμαι καλα απο πιο πανω αμφισβητηθηκε και η υπαρξη προσωπων της Παλαιας Διαθηκης η χαρακτηριστηκαν απλα ως ασημαντοι πολεμαρχοι.»

Σαφέστατα και συγκρίνουμε ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα αγαπητέ.

Εφόσον ΔΕΝ υπάρχει π.χ. το «βασίλειο» που περιγράφεται, τότε είναι ΕΠΟΜΕΝΟ να μην υπάρχει και ο «βασιλιάς»!!

Εξάλλου, αυτό που λέει ο συγκεκριμένος αρχαιολόγος είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που επιτρέπει η έρευνα και όχι αυτό που λένε οι εσφαλμένες πεποιθήσεις των πιστών: λέει ότι βασίλειο ΔΕΝ υπήρξε, άρα όχι και «βασιλιάς», ωστόσο ΠΙΘΑΝΟΝ να ήταν στην καλύτερη περίπτωση ένας πολέμαρχος.

Αντιλαμβάνεσαι τώρα το αναλυτικό λάθος που διαπράττεις?

Efstathios:
«Ε ναι,μπροστα σε Αγαμεμνονα,Μεγα Αλεξανδρο κλπ ητανε ασημαντοι πολεμαρχοι,για τους εβραιους ομως και τον δικο τους κοσμο ηταν σημαντικοι.»

Συμφωνώ ότι ενδεχομένως να υπήρξανε σημαντικοί για ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΗΓΗΘΗΚΑΝ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευσταθεί και το εύρος που τους δίνει η Βιβλική αφήγηση. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ.

Efstathios:
«Οσο για τις τοποθεσιες πολεων και την υπαρξη τους η την εκταση τους,αυτο παλι δεν λεει τιποτε.»

Λάθος φίλτατε.

Οι περιγραφές της Βίβλου δεν αφορούν καμία έκταση σαν την……..Αμερική (!), αλλά μια μικρή έκταση λίγων δεκάδων χιλιομέτρων. Άρα, το μέτρο σύγκρισης που επιχειρείς είναι εκ των πραγμάτων άτοπο.

Στην μικρή έκταση που ξεδιπλώνονται οι περιγραφές, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝΕ ΒΡΕΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ωστόσο, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει ποτέ βρεθεί που να στηρίζει τις φουσκωμένες περιγραφές.

Efstathios:
«Κι εγω αμα αρχισω να ψαχνω γυρω γυρω στην Αθηνα για κατι παει να πει οτι θα το βρω εξαπαντως?Ειναι σαν να ψαχνεις για τα μαρμαρα του Παρθενωνα γυρω γυρω απο την ακροπολη.»

Όμως, η Ακρόπολη υπάρχει εκεί και στέκει, μάρμαρα έχουνε βρεθεί ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ διάσπαρτα στην περιοχή (μόνο στα υπόγεια υπάρχουνε εκατοντάδες..), και γενικά εδώ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ διάφοροι περιγράψανε τα ευρήματα.

Στην Ιερουσαλήμ, ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ?? Μόνο ο μύθος αγαπητέ…..

Efstathios:
«Η περιοχη ολη εκει της Ιερουσαλημ και περιχωρα εχει λεηλατηθει δεκαδες φορες απο ρωμαιους,αραβες,σταυροφορους,ναιτες και παει λεγοντας.Και ολα αυτα στα τοτε χρονια.»

Εάν ήταν έτσι, τότε οι ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ Εβραίοι της διασποράς (μην ξεχνάς ότι ΕΛΕΓΧΟΥΝΕ τα 2/3 του διεθνούς γίγνεσθαι) θα είχανε παρουσιάσει έστω και κάποια λίγα αρχαιολογικά τεκμήρια που να βεβαιώνουνε τα όσα καταρρίπτει η αρχαιολογική σκαπάνη εδώ και πολύ καιρό.

Όμως, και πάλι, ΤΙΠΟΤΑ απολύτως δεν έχει υπάρξει, τίποτα απολύτως ποτέ δεν έχει αναφερθεί ή σχολιαστεί έστω και ως φήμη…….

Τέλος, κανένα «βασίλειο» δεν εξαφανίζεται παντελώς, όσο και εάν λεηλατηθεί.