- Οι Θρησκευτικές, Θεολογικές, φιλοσοφικές πεποιθήσεις και πιστεύω των μελών του φόρουμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Sesostris:
Πόσους βαθμούς υπό σκιά είχατε στην Κόρινθο και σε πείραξαν ? Γιατί μωρέ και από ποιόν να ζητήσω συγνώμη ? Για το ότι αγαπούσα τη δουλειά μου και ήμουνα επιτυχημένος , ή γιατί δεν κατάλαβε ο trexagireve αυτά που έγραψα ?
-Mια χαρά είναι η θερμοκρασία σε καθημερινή βάση πάω για μπανάκια και δροσίζομαι...........βρες κάτι άλλο.............
-Ίσα ίσα, το να αγαπάς τη δουλειά σου είναι ότι καλύτερο αλλά και ευτυχέστερο...........το να λες όμως κοτσάνες του στυλ "Επειδή λόγω επαγγέλματος είμαι ορθολογιστής"..........μου δίνεις το δικαίωμα να σε ρωτήσω ότι αν έκανες άλλη δουλειά, .............. ας πούμε υπάλληλος ταμίας σε τράπεζα ή σουπερ-μάρκετ...................δε θα ήσουν ορθολογιστής?
Ανάγεις το επάγγελμα σου σε κριτήριο ορθολογικής κατάταξης και μετά έχεις την απορία γιατί σε παίρνουμε στο ψιλό!

quote:
Sesostris:
Ότι σου κατέβει λες όψιμε χριστιανομαρξιστή , εμπρός λοιπόν μάζεψε καντηλανάφτες , νεωκόρους , ψαλτάδες και παπάδες , και ξεκίνα την επανάστασή σου κατά της πλουτοκρατίας .
Κάνω κάτι άλλο και δεν προλαβαίνω να τους μαζέψω........
...............προσπαθώ να μάθω εάν ο Ερμής ο τρισμέγιστος είναι ακόμη αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο ή τον έφαγε κανένας άλλος!!! Αν θες όμως μπορείς να με βοηθήσεις και μια και έχεις τα κονέ να μου πεις από πρώτο χέρι! 
quote:
Sesostris:
Ο καρκίνος υπήρχε από καταβολής κόσμου , απλούστατα δεν ήταν γνωστός . Αν δεν ήταν ο Παστέρ δεν θα εμβολίαζες τα παιδιά σου για να δημιουργήσουν αντισώματα και να αποκτήσουν ανοσία για ένα σωρό ασθένειες που θέριζαν την ανθρωπότητα . Αν δεν ήταν ο Σώλκ και ο Σέϊμπιν τα παιδιά σου θα κινδύνευαν να μείνουν ανάπηρα από την πολυμυελίτιδα , όπως χιλιάδες παιδιά πριν ανακαλύψουν αυτοί το εμβόλιο , αν δεν ήταν ο Παπανικολάου ένα σωρό γυναίκες δεν θα ανίχνευαν τον καρκίνο της μήτρας έγκαιρα . Και αντί να τιμάς αυτούς τους ανθρώπους τους απαξιώνεις κι από πάνω .
Αυτοί ας ήσαν.................
quote:
Sesostris:
Και αντί να τιμάς αυτούς τους ανθρώπους τους απαξιώνεις κι από πάνω .
Αυτό μας έλειπε να τους απαξιώνω κι από πάνω...............
quote:
Sesostris:
Και μια και μου έγινες και Μαρξιστής μάθε ότι ο Μπακούνιν , ένας προμαρξιστής φιλόσοφος , είχε πει :
«Αν δεν ζεις σύμφωνα με την ιδεολογία σου , τότε έχεις κάνει ιδεολογία τον τρόπο ζωής σου »
Περιμένω λοιπόν από σένα αντιεπιστήμονά μου , να πετάξης έξω από το σπίτι σου όλες αυτές τις ανακαλύψεις των επιστημόνων όπως , το χαζοκούτι , το τηλέφωνό σου , την κουζίνα ,το ψυγείο και το πλυντήριό σου , να κόψης την παροχή της ΔΕΗ , να μη πας σε γιατρό όταν αρρωστήσης αλλά σε εξορκιστή , αντι για φάρμακο να ξύσης και να πιής μπογιά από τις εικόνες , και να πας στη δουλειά σου με τα πόδια , ή καβάλα σε γαϊδούρι . .
? Έγραψα εγώ πουθενά ότι είμαι Μαρξιστής?..........εγώ αυτό που γράφω και τονίζω είναι ότι συγκριτικά από αυτά που έδωσε η επιστήμη
τα περισσότερα είναι κακά και όχι καλά.
Έχω διευκρινίσει όμως ότι δε φταίει η επιστήμη σε αυτό αλλά η διαχείριση της επιστήμης. Τουτέστιν από τα 2 κακά προτίμα το μικρότερο. Θα προτιμούσα λοιπόν να μην είχε ανακαλυφθεί το ρεύμα το οποίο το θεωρώ την αρχή των κακών.
Όταν σε κάποια χρόνια (πολύ πιθανόν να ζήσω να το δω) θα δούμε μεταναστεύσεις λαών και πολέμους για το νερό! .............θα είναι αργά για τέτοιους διαλόγους. Δεν κατηγορώ τον επιστήμονα άνθρωπο τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι αλλά το διαχειριστή του προϊόν που παράγει ο επιστήμονας.
Και επειδή ο τελευταίος δεν έχει καμία σχέση με τη νόηση και την επιστήμη αλλά είναι αυτός που κινεί τα νήματα.........τα υπόλοιπα φαντάσου τα ..............ούτως ή άλλως η φαντασία σου γενικά καλπάζει...........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
αξύνει το νου; Αυτό είπες υπονοώντας ότι αυτό γίνεται,
ενώ οι υπόλοιποι στη δουλειά τους όχι;
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
simori:
Η αποτίναξη της εξουσίας από την θρησκεία είναι ένας τρόπος/λόγος για να μην εισβάλλει το "σκουλίκι" λοιπόν!!
--------------------------------------------------------------------------------europaios2
Για κάντο ποιο λιανά!
Χμμ, τώρα τί μου ζητάς? δύσκολο... να ορίσω ή να μιλήσω για τρόπους? δεν κατάλαβα!!
Φίλε/η Italos
quote:
Η μεγαλύτερη μαγκιά που έχει κάνει ο διάβολος ή όπως αλλιώς θέλετε να τον πείτε, είναι ότι έχει καταφέρει να μην υπάρχει. Και τώρα δρα ανενόχλητος....και με την ησυχία του..
Ισως καλύτερα έτσι ... να γίνουμε υπεύθυνοι!!![]()
quote:
Simori πιστεύεις στην ύπαρξη πνευματικών όντων?
Δεν είδα, δεν ξέρω.... το να μηχανεύομαι την ύπαρξή τους, το βρίσκω παραπλανητικό ως προς τους άλλους και ως προς τον εαυτό μου, οπότε αρκούμαι σε αυτό!!
quote:
3.Ο χριστιανισμός ως θρησκεία μπορεί να έχει κάνει τα μύρια όσα, ο Χριστός τι φταίει? Τι δεν είπε σωστά? Τι είπε που αν το τηρούσαμε δεν θα μας έβγαινε σε καλό?Τι κακό έκανε ως παράδειγμα για τον άνθρωπο? Να μας πει κάποιος που δεν είναι Χριστιανός, τα ελλατώματα του κηρύγματος Του, γιατί εγώ δεν τα βλέπω πουθενά, και μετά να αρχίσω εγώ να λέω κενά στα άλλα κυρήγματα...Πολύ γέλιο...
Ο Χριστός έφερε ένα παράδειγμα τρόπου ζωής στη γη, που είναι και ιδανικό. Δεν έφερε καμιά θρησκεία, όπως κάνανε άλλοι. Απόδειξη είναι ότι υπάρχουν τόοοοσες Χριστιανικές θρησκείες, όχι μια. Οι υπόλοιποι αυτό που κάνανε είναι να φτιάξουν θρησκείες, ιερατεία και σχολές. Οι λόγοι είναι προφανείς....Η διαφορά είναι στη σοκολάτα...Αυτή είναι η γνώμη μου, και έχω αποκηρύξει τις θρησκείες.
4.Τέλος, πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν χρειάζεται κανένα δόγμα και κανένα κήρυγμα να κάνει το σωστό. Ολοι μέσα μας το ξέρουμε. Ολοι έχουμε το δικαίωμα της επιλογής.Μόνοι μας το πήραμε αυτό το δικαίωμα, και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε... Και επειδή το σωστό δεν συναύδει πάντα με το βολικό, φτιάξαμε έναν κόσμο με έτοιμα πιστεύω από εδώ και από εκεί, για να επιλέγουμε τα βολικότερα, ανάλογα την περίσταση. Στη Γραφή (συγνώμη, αλλά αυτήν ξέρω, αυτήν εμπιστεύομαι ), δεν αναφέρει καμία θρησκεία ως ορθή.Μόνο στην αποκάλυψη, κράζει όλες τις εκκλησίες.(με όποια έννοια τις αναφέρει...)
Ο Θεός δεν έχει ανάγκη θρησκείες, οι άνθρωποι τις έχουν.
Σαν άνθρωπος δεν φταιει σε τίποτα, αν υπήρξε, μάλιστα μέσα από τις διδασκαλίες του υπάρχουν πολλά που αν τα ακολουθήσει κανείς μπορεί να έχει μία ενάρετη ζωή και σεβασμό στον συνάνθρωπό του, αν εξαιρέσεις βέβαια κάποια λεγόμενά του (ΤΙ θα πάθεις, αν δεν κάνεις)
Όμως υπήρξε όντως? Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πρόσωπό του από ιστορικούς της εποχής, τους υπόλοιπους δεν τους πιστεύω
Αλλά ας μην κάνουμε και εδώ αυτή τη κουβέντα.. υπάρχει ποστ που ασχολείται ειδικά με αυτό το θέμα
Από την άλλη σε αυτό που αναφέρεσαι στη Γραφή (συγνώμη, αλλά αυτην ξέρω, αυτήν επμιστεύομαι) σαν το καλό λάδι δηλαδη
δεν σου φαίνεται επίσης βολικό? ![]()
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
Αγαπητέ simori, η αυτοκριτική γίνεται όταν κάνεις
κάτι εσύ, αλλά ο άνθρωπος κινούμενος από ορμές
και παρασυρομενος απο καταστάσεις και επιπολαιότητα,
περισσότερο, πιστεύω, αξίζει την κατανόηση, παρά την
αυστηρή κριτική που "κρύβει" μέτρα σωφρονισμού, που απεχθάνομαι...
Εν μέρει συμφωνώ αλλά μου κάνει εντύπωση που κατανοείς σοβαρές και απεχθείς πράξεις κάποιων και δεν μπαίνεις στην θέση εκείνων που υπέστησαν αυτές τις πράξεις? Δεν πρόκειται για παραστράτημα αγαπητέ,ούτε για επιπολαιότητα κάτι που διαπράττει κάποιος συνεχόμενα εις βάρος κάποιου άλλου!!
Χμ.. μέτρα σωφρονισμού που απεχθάνεσαι.... ? για την κόλαση ΤΙ έχεις να πεις? Πολύ θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου πάνω σε αυτό το ζήτημα!!!
quote:
Στα ζώα βάζεις όρια και φυλακές, όχι στους ανθρώπους...
Για τα ζώα δεν ισχύει η κατανόηση που είπες προφανώς... Κάποτε θεωρούσαν και την γυναίκα ζώο, πόσο παρηκμασμένοι είμαστε αναρωτιέμαι!!
quote:
Ανάλογα διαφωνώ μαζί σο και στην αναγκαστική ύπαρξη του κακού,
καθώς το κρίνω ως εκ του πονηρού προερχόμενο... Βλέπεις, δεν
δοκιμάσαμε καμιά φορα και σκέτο το καλό... Ή πιστεύεις ότι
θα πλήξουμε;
Το φαντάζομαι, αλλά άσε με εμένα να πιστεύω αυτό που αντιπροσωπεύει εμένα...
quote:
Ο διάβολος φίλε μου είνια πνευματική ύπαρξη και επηρεάζει
πνευματικά τον άνθρωπο, οπότε δεν φαίνεται.. Φαντάσου τι δουλειά κάνει..
Αυτό και εγώ το φαντάζομαι αλλά φαντάζομαι και κάτι άλλο, ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, εσύ το φαντάζεσαι αυτό?
quote:
Μου κάνει εντύπωση που όλα τα άσχημα που έχει ο άνθρωπος,
προσπαθείς να τα χρεώσεις στον χριστιανισμό, σαν αποδιοπομπαίο
τράγο... Δεν θα πάψουν να υπάρχουν, ο εγωκεντρισμός,
εκφοβισμός, προσυλητισμός,...Δεν τα βλέπεις πουθενά αλλού
γύρω σου; γιατί εγώ τα βλέπω ...
Νομίζω πως δεν διαβάζεις όλα όσα λέω...
Μου λες δηλαδή πως ο άνθρωπος λειτουργεί το ίδιο κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη??
quote:
Όσα πας να με "χρεώσεις" εγώ τα βλέπω σε σένα... Το θέμα είναι θα μένουμε περιχαρακωμένοι στις "πολεμίστρες μας" ή θα κάνουμε
μια προσπαθεια να απελευθερωθούμε από ην άσχημη κατάσταση που
βρισκόμαστε; Εκτός αν εσύ δεν πιστεύεις ότιζούμε μια άσχημη
κατάσταση...
Σωστό...
Φυσικά και πιστεύω πως ζούμε άσχημες καταστάσεις...(διαβασέ με λίγο καλύτερα) Εσύ τι θα πρότεινες?
quote:
Για τους παπάδες δημόσιους υπαλλήλους, δενκαταλαβαίνεις τη
διαφορά λόγω του λειτουργήματος ποτ ασκούν... Βλέπεις ο Χριστός
είπε κάποια πράγματα για τους ιερείς.. Με το δημοσιουπαλληλίκη,
πάνε περίπατο.. Καταρχήν, αποτελεί κριτήριο εργασίας πλέον,
κι όχι λειτούργημα... Πάνε άνθρωποι για να βολευτούν...Αυτό δεν
είναι το πνεύμα του χριστιανισμού...
Συμφωνώ.. εγώ κατάλαβα λάθος νωρίτερα!!
quote:
Το να βάζεις τον εαυτό σου σε κάποιο σύνολο (" Πάντως τα συμπεράσματα μου αλλά και άλλων, για τα λάθη που έγιναν δεν συνοψίζονται μόνο στο σήμερα...")εμένα μου λέει ότι δεν πιστεύεις
και πολύ αυτά που λες...
Νομίζω πως ψάχνεις κάτι αρνητικό να μου προσάψεις... και καταγίνεσαι με "ΑΚΥΡΟΥΣ" συσχετισμούς, δεν τίθεται θέμα πίστης ή άποψης εδώ, αλλά γεγονότων.
quote:
Και το βλέπω και στο τελευταίο σου
περί τριβόλων και αγάπης.. Φίλε μου, όλοι την αγάπη χρησιμοποιούν
σαν πρόσχημα...
Εδώ σε έχασα...
Αααα... ενημερωτικά.. δεν είμαι αγοράκι αλλά κοριτσάκι...![]()
Φιλικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
είναι μια τιμωρία του Θεού, αλλά ένας δοιανοητικός τόπος,
όπου φτάνει ο άνθρωπος και μένει σε όσα έκανε και είτε
πάει παραπέρα, είτε μένει λίγο ακόμη εκεί...
Βλεπεις εγώ πιστεύω ότι ο Θεός έχει τόση αγάπη για τον
κόσμο που θα τους σώσει όλους...
Ο άνθρωπος δενχρειάζεται ούτε σωφρονισμό, ούτε τιμωρίες...
Δεν είναι ζώο, πυ εκπαιδεύεται, αλλά άνθρωπος που μπορεί
να κατανοήσει τη φύση των πραγμάτων και να πάψει να φέρεται
αυτοκαταστροφικά..
Για τον διάβολο, που λές, οι σκέψεις οδηγούν σε πράξεις,
εν αρχή και αυτό είναι το πεδίο του διαβόλου. βάζει ιδέες
και επιμένει, μέχρι να κάνει τον άνθρωπο, να οικοιοποιηθεί
τις ιδέες του. Πλύση εγκεφάλου, που λέμε...
Αν ο άνθρωπος έχει ευθύνη; Μα η φύση του ανθρώπου είναι
αυτή που χρεώνεται στον χριστιανισμό, όχι οι ιδέες του!!
Είσαι δλδ τόσο αθώα εσύ και δεν ξέρεις όι η αγάπη έχει
χρησιμοποιηθεί πολλές φορές;
Έχεις ένα περίεργο συνδυασμό αντιφατικών καταστάσεων που
με κάνει περίεργο για το πως βλέπεις τη ζωή σου...
quote:
προσπαθώ να μάθω εάν ο Ερμής ο τρισμέγιστος είναι ακόμη αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο ή τον έφαγε κανένας άλλος!!!
Πώς φαίνεται ότι είσαι αστοιχείωτος και η μόνη ιστορία που γνωρίζεις, είναι αυτή που... έχεις ακούσει!!!
quote:
τρεχα....
quote:
Αγαπητέ sesostris, είπες ή όχι ότι η δουλειά σου
Επιτέλους, πότε θα σταματήσεις το σήριαλ για κάτι που δεν μπορείς να αντιληφθείς;;;
Και βέβαια η δουλειά που κάνει κανείς (όχι μόνο αυτή) παίζει ρόλο στην αντιληπτικότητά του και την διαμορφώνει. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις επιτέλους;
Η εργασία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σου, τις συναναστροφές σου, το επίπεδο σκέψης σου και πολλά άλλα. Όλ' αυτά λοιπόν, οξύνουν το νου ή όχι (ανάλογα με το πόσο σου χρειάζεται αυτός ο νους, καθημερινά).
Δεν θέλω να αναφερθώ σε επαγγέλματα, αλλά προσπάθησε να φέρεις στο μυαλό σου εκπροσώπους διαφορετικών επαγγελμάτων και θα δεις τις διαφορές τους.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
europaios2:
προσπαθώ να μάθω εάν ο Ερμής ο τρισμέγιστος είναι ακόμη αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο ή τον έφαγε κανένας άλλος!!!
γιαπετ:
Πώς φαίνεται ότι είσαι αστοιχείωτος και η μόνη ιστορία που γνωρίζεις, είναι αυτή που... έχεις ακούσει!!!

Το ομολογώ.........εσύ όμως μια και δεν είσαι, για δως μας τα φώτα σου........ είναι ακόμη αντιβασιλέας??? 

quote:
Το ομολογώ.........εσύ όμως μια και δεν είσαι, για δως μας τα φώτα σου........
Είναι πολύ καλό για σένα να αναγνωρίζεις την άγνοιά σου, διότι αυτό είναι το μεγάλο βήμα για να την καλύψεις.
quote:
είναι ακόμη αντιβασιλέας???
Όχι πλέον, επειδή ο Κρόνος επέλεξε να είναι ο... διάβολος, που εσύ νομίζεις για θεό!!
Κατάλαβες;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Edited by - γιαπετ on 24/07/2008 16:35:34
quote:
γιαπετ:
Είναι πολύ καλό για σένα να αναγνωρίζεις την άγνοιά σου, διότι αυτό είναι το μεγάλο βήμα για να την καλύψεις.
Δάσκαλε γιαπετ!.......φώτισέ με μιλησέ μου για το καλό και το κακό! ....................θα έρθει ο χειμώνας φέτος?

quote:
euroapaios2:
είναι ακόμη αντιβασιλέας???γιαπετ:
Όχι πλέον, επειδή ο Κρόνος επέλεξε να είναι ο... διάβολος, που εσύ νομίζεις για θεό!!
Κατάλαβες;;;

Tι είπες τώρα Δάσκαλε? δε μπορώ να σε αντιληφθώ........σκύψε πάνω από έναν φτωχό μαθητή και φώτισέ τον! Ο Ιησούς είναι ο Διάβολος?........ οϊμέ.......... Δάσκαλε! αλήθεια το λές????
Παρεμπιπτόντως όταν έγινε ο Κρόνος Διάβολος, άλλαξε και τον αντιβασιλέα? ήταν δηλαδή (και με συγχωρείς για την αφέλειά μου), απαραίτητο να γίνει κάτι τέτοιο?.....όχι τίποτα άλλο αλλά μέχρι στιγμής οι Αιγύπτιοι ήσαν πολύ ευχαριστημένοι με τον αντιβασιλέα!!!! 

quote:
Δάσκαλε γιαπετ!.......φώτισέ με
Ευρωπαίε, πολλοί προσπαθούν να το κάνουν αυτό, αλλά μάλλον πρέπει να έχεις... καμμένες ασφάλειες!![]()
![]()
quote:
Tι είπες τώρα Δάσκαλε? δε μπορώ να σε αντιληφθώ........σκύψε πάνω από έναν φτωχό μαθητή και φώτισέ τον! Ο Ιησούς είναι ο Διάβολος?........ οϊμέ.......... Δάσκαλε! αλήθεια το λές????
Δεν αντελήφθης, δεν μιλάω για τον Γιεχόσουα, μιλάω για το θεό του Μωϋσή, του Αβραάμ, του Ιακώβ κλπ. τον Γιαχβέ.
Αυτός γνωρίζει τα πάντα για τον Κρόνο.
Ρώτησέ τον εσύ που τάχεις καλά μαζί του...
Υ.Γ. Μπορεί αυτός να είναι η καμμένη σου ασφάλεια.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίε, πολλοί προσπαθούν να το κάνουν αυτό, αλλά μάλλον πρέπει να έχεις... καμμένες ασφάλειες
Yπάρχουν κι άλλοι Δάσκαλοι???????
και δεν το πήρα χαμπάρι????? για να σκεφτώ λίγο!!! μήπως ο sesostris????.......ναι.......εξάλλου αυτός μας πρωτομίλησε για τον αντιβασιλέα.......πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα!!!!!
quote:
γιαπετ:
Δεν αντελήφθης, δεν μιλάω για τον Γιεχόσουα, μιλάω για το θεό του Μωϋσή, του Αβραάμ, του Ιακώβ κλπ. τον Γιαχβέ.
Αυτός γνωρίζει τα πάντα για τον Κρόνο.Ρώτησέ τον εσύ που τάχεις καλά μαζί του...
Υ.Γ. Μπορεί αυτός να είναι η καμμένη σου ασφάλεια
Ο Γιαχβέ??? αυτός είναι ο διάβολος????? και τότε ο διάβολος ποιος ήταν???? μη μου πεις!!!! .......ο Γιαχβέ?????

Δεν τα έχω καλά!!!! μαζί του.....κορνάρει τα βράδια και με ενοχλεί........εσύ όμως ως Δάσκαλος!!! δε θα μου πει
ς???

quote:
Ο Γιαχβέ??? αυτός είναι ο διάβολος????? και τότε ο διάβολος ποιος ήταν???? μη μου πεις!!!! .......ο Γιαχβέ?????
Δεν τα έχω καλά!!!! μαζί του.....κορνάρει τα βράδια και με ενοχλεί........
![]()
![]()
![]()
Πρόσεξε.... βλασφημείς το θεό σου κι αν κρίνουμε απ' το παρελθόν του, έτσι και σε βάλει στο μάτι, την έβαψες...![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Πρόσεξε.... βλασφημείς το θεό σου κι αν κρίνουμε απ' το παρελθόν του, έτσι και σε βάλει στο μάτι, την έβαψες...
Λες τόση ώρα να απευθύνομαι σε Αυτόν?

Edited by - europaios2 on 25/07/2008 02:03:44
είναι το ανώτερο αγαθό, όταν το πλησιάζει ο άνθρωπος,
πλησιάζει στο Θεό.Αυτό λέγεται συμπαθητική ιδιότητα
και βοηθάει κάποιον να πάει παρά πέρα από ότι θα πήγαινε
σκέτος,που λέμε...
Μαζί με την αγάπη υπάρχουν κι άλλες αρετές που πρέπει να
διαθέτει ο άνθρωπος μέσα από μια εκλεπτσμένη σχέση με αυτά
τα συναισθήματα, ώστε ανεβαίνοντας επίπεδο, αντιλαμβάνεται
καλύτερα το θείο... νομίζω;
quote:
Trexagyreue
Αγαπητή simori, εγώ πιστεύω ότι η κόλαση δεν
είναι μια τιμωρία του Θεού, αλλά ένας δοιανοητικός τόπος,
όπου φτάνει ο άνθρωπος και μένει σε όσα έκανε και είτε
πάει παραπέρα, είτε μένει λίγο ακόμη εκεί...
Βλεπεις εγώ πιστεύω ότι ο Θεός έχει τόση αγάπη για τον
κόσμο που θα τους σώσει όλους...
Ο άνθρωπος δενχρειάζεται ούτε σωφρονισμό, ούτε τιμωρίες...
Δεν είναι ζώο, πυ εκπαιδεύεται, αλλά άνθρωπος που μπορεί
να κατανοήσει τη φύση των πραγμάτων και να πάψει να φέρεται
αυτοκαταστροφικά..
Για τον διάβολο, που λές, οι σκέψεις οδηγούν σε πράξεις,
εν αρχή και αυτό είναι το πεδίο του διαβόλου. βάζει ιδέες
και επιμένει, μέχρι να κάνει τον άνθρωπο, να οικοιοποιηθεί
τις ιδέες του. Πλύση εγκεφάλου, που λέμε...
Αν ο άνθρωπος έχει ευθύνη; Μα η φύση του ανθρώπου είναι
αυτή που χρεώνεται στον χριστιανισμό, όχι οι ιδέες του!!
Είσαι δλδ τόσο αθώα εσύ και δεν ξέρεις όι η αγάπη έχει
χρησιμοποιηθεί πολλές φορές;
Έχεις ένα περίεργο συνδυασμό αντιφατικών καταστάσεων που
με κάνει περίεργο για το πως βλέπεις τη ζωή σου...
Θα τους σώσει ή θα μας σώσει όλους? δεν βλέπω να συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου.. αναρωτιέμαι γιατί? Anyway..τα βλέπεις πολύ ρομαντικά τα πράγματα... αν σκεφτεί κανείς την βίβλο και ιδιαίτερα την αποκάλυψη του Ιωάννη.. Για ποιό λόγο λοιπόν όλη αυτή η "σκηνοθεσία"?
(Ο διάβολος οδηγεί τις πράξεις,Πλύση εγκεφάλου, που λέμε) + (Μα η φύση του ανθρώπου είναι αυτή που χρεώνεται στον χριστιανισμό,) = Εδώ υπάρχει μία αντίφαση, την αντιλαμβάνεσαι?
(όχι οι ιδέες του!!) για ποιές ιδέες εννοείς? Τις συνθήκες και τα καθεστώτα που δημιουργούν οι "ιδέες"? Πες μου τώρα πως ο άνθρωπος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.. αν ήταν έτσι δεν θα επαναστατούσαν κάποτε για τη δημοκρατία.
Ο άνθρωπος και τα ζώα... ?? Διαφωνώ εντελώς.. ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης..
Βέβαια το όνομα της αγάπης έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να το συσχετίζεις με αυτό που λέω εγώ(σχετικά με τους τριβόλους)??
Συνδιάζω αντιφατικά πράγματα? Ίσως γιατί δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο
!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
"θα τους σώσει όλους", με μένα συμπεριλαμβανομένου...
Αυτή η..σκηνοθεσία που λές, έχει να κάνει με την ανάγκη
εκπαίδευης, άσχετα απο τα δικά μας ζωώδη ένστικτα που
παρενεβλήθησαν... Αν διαφωνείς με την απευχή των ζωώδη
ενστίκτων, για μένα είναι ένας από τους λόγους που ο άνθρωπος
δεν έχει πετύχει την θέωση του,γρηγορότερα...
Διαφωνώ με τη φύση και τον άνθρωπο σε ένα... Για μένα
η φύση έγινε για τον άνθρωπο, σαν μια ....παιδική(!)
χαρά για να παίζει... Κυριολεκτώ, αν σκεφτεί την ανωριμότητα του
ανθρώπου.
Όσο για την πλύσηεγκεφάλου, έχει να κάνει με επιρροή ιδεών, κάτι
που γίνεται σήμερα π.χ. με την τηλεόραση και τον
καταναλωτισμό που μας περνάει...
Όσο για το "άσπρα- μαύρα" διαφωνούμε... Εγώ πιστεύω ότι υπάχει
άσπρο μάυρο κι ότι το ξέρεις κιόλας, απλά είμαστε
στη φάση΄οπου όλα προσπαθούν να συνδυάσουν και τις δύο
φύσεις αφού η μία θα χαθεί...
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
quote:
simori:
Η αποτίναξη της εξουσίας από την θρησκεία είναι ένας τρόπος/λόγος για να μην εισβάλλει το "σκουλίκι" λοιπόν!!
--------------------------------------------------------------------------------europaios2
Για κάντο ποιο λιανά!
SimoriΧμμ, τώρα τί μου ζητάς? δύσκολο... να ορίσω ή να μιλήσω για τρόπους? δεν κατάλαβα!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
simori:
Η αποτίναξη της εξουσίας από την θρησκεία είναι ένας τρόπος/λόγος για να μην εισβάλλει το "σκουλίκι" λοιπόν!!europaios2:
Για κάντο ποιο λιανά!Simori:
Χμμ, τώρα τί μου ζητάς? δύσκολο... να ορίσω ή να μιλήσω για τρόπους? δεν κατάλαβα!!
Nα μιλήσεις για τρόπους........ο ορισμός είναι περιτός!!!

quote:
simori
Τα λόγια του παπά δεν τα άκουσα για να σου πω αν έχει δίκιο, την στάση του επαίνεσα. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που παραδέχονται, ειδικά όταν έρχονται σε αντιπαράθεση από αυτό που θα έπρεπε να υποστηρίζουν, αυτο δεν τον κάνει λιγότερο χριστιανό!europaios2
Το θέμα είναι υπήρχε ο διάλογος αυτός?..........γιατί αν συνδυάσω διάφορα λεγόμενα του συμπαθή κατά τ' άλλα Sesostris...........
Δέχομαι europaios2 , οποιαδήποτε αντιπαράθεση , διάλογο και αμφισβήτηση επάνω στις αντιλήψεις μου περί θεού και θρησκειών , αυτό όμως που δεν δέχομαι είναι η αμφισβήτηση της ειλικρίνειας των εκάστοτε αναφορών μου σε προσωπικά περιστατικά .
Εσύ σαν φανατικός Χριστιανός μπορεί να μη δέχεσαι κάτι τέτοιο , εγώ όμως μετά την πρώτη μου έκπληξη , πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός ,ο οποίος από ότι έμαθα είναι πολύτεκνος και σωστός οικογενειάρχης , βρήκε με την ιεροσύνη διέξοδο και λύση στα προς το ζην . Και να σου πω και κάτι ; τον βρήκα πιο έντιμο και ειλικρινή από κάτι άπληστους και άρπαγες φαρισαίους συναδέλφους του που έχω γνωρίσει κατά καιρούς που είχαν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα κηρύγματα των ευαγγελίων , και με τα καμώματά τους μου προκαλούσαν ναυτία .
Ειδικότερα στην εν λόγω συζήτηση ανέφερε άγνωστες σε μένα ιστορίες για τα έργα και τις ημέρες του Νίκωνα του Μετανοείτε στη Λακωνία , και για την αντίσταση των Μανιατών τις οποίες όμως δεν μπόρεσα να διασταυρώσω ούτε από βιβλία , ούτε μέσω του internet .
quote:
europaios2
-Ίσα ίσα, το να αγαπάς τη δουλειά σου είναι ότι καλύτερο αλλά και ευτυχέστερο...........το να λες όμως κοτσάνες του στυλ "Επειδή λόγω επαγγέλματος είμαι ορθολογιστής"..........μου δίνεις το δικαίωμα να σε ρωτήσω ότι αν έκανες άλλη δουλειά, .............. ας πούμε υπάλληλος ταμίας σε τράπεζα ή σουπερ-μάρκετ...................δε θα ήσουν ορθολογιστής?
Ανάγεις το επάγγελμα σου σε κριτήριο ορθολογικής κατάταξης και μετά έχεις την απορία γιατί σε παίρνουμε στο ψιλό!trexagireve
Αγαπητέ sesostris, είπες ή όχι ότι η δουλειά σου
Εγώ έγραψα σε απλά νεοελληνικά , ότι το επάγγελμα ενός ανθρώπου πολλές φορές επηρεάζει και τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται . Οι μόνοι που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν την σημασία αυτών που έγραψα και εξακολουθούν να τα σχολιάζουν ποικιλοτρόπως και να διαστρεβλώνουν την έννοια αυτών που έγραψα , είσαστε εσείς οι δύο . Άραγε να είναι τυχαίο ; ή μήπως και το δόγμα επηρεάζει καμιά φορά και τον βαθμό αντίληψης των ανθρώπων ;

quote:
Sesostris:
Δέχομαι europaios2 , οποιαδήποτε αντιπαράθεση , διάλογο και αμφισβήτηση επάνω στις αντιλήψεις μου περί θεού και θρησκειών , αυτό όμως που δεν δέχομαι είναι η αμφισβήτηση της ειλικρίνειας των εκάστοτε αναφορών μου σε προσωπικά περιστατικά .
Υπό μία έννοια έχεις δίκιο.........αλλά........ αλλά.......... ας είναι.......τη στιγμή όμως που τα κοινοποιείς πρέπει να δεχτείς και την κριτική........
quote:
Sesostris:
Ειδικότερα στην εν λόγω συζήτηση ανέφερε άγνωστες σε μένα ιστορίες για τα έργα και τις ημέρες του Νίκωνα του Μετανοείτε στη Λακωνία , και για την αντίσταση των Μανιατών τις οποίες όμως δεν μπόρεσα να διασταυρώσω ούτε από βιβλία , ούτε μέσω του internet .
Ενδιαφέρον λοιπόν .........και τι σου είπε για τον Νίκωνα?....αλλά και τους Μανιάτες?

quote:
Sesostris:
Εγώ έγραψα σε απλά νεοελληνικά , ότι το επάγγελμα ενός ανθρώπου πολλές φορές επηρεάζει και τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται . Οι μόνοι που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν την σημασία αυτών που έγραψα και εξακολουθούν να τα σχολιάζουν ποικιλοτρόπως και να διαστρεβλώνουν την έννοια αυτών που έγραψα , είσαστε εσείς οι δύο . Άραγε να είναι τυχαίο ; ή μήπως και το δόγμα επηρεάζει καμιά φορά και τον βαθμό αντίληψης των ανθρώπων ;
Τώρα το γράφεις έτσι , η διατύπωσή σου τότε ήταν τελείως διαφορετική.......φίλε μου...... για αυτό και δέχτηκες την κρητική.