- Θεός Πάνας - Πανικός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
dimitris2
Χάος μεταξύ χριστιανισμού και αρχαίων προκαταλήψεων.
Ευτυχώς.
Διαφορετικά θα έπρεπε να ψήνουμε και να τρώμε τα παιδιά μας, όπως περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη ή να σφάζουμε τις γυναίκες μας για να στεριώσουν τα γεφύρια, όπως έκανε ο χριστιανός πρωτομάστορας της Αρτας... ![]()

macedon
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
quote:
gigenis: και ρωτω
για ποια ταμπελοποιηση,υποτιμηση,γενικευση με κατηγορητε οταν
οι ιδιοι δηλωνουν χριστιανοι(ταμπελα)
αιμοποτες(πινουν το αιμα του χριστου)
θεοφαγοι(τρωνε τις σαρκες του χριστου)
και δεχονται τους μυθους ως αληθεια και δεν δεχονται τις αρχαιολογικες ανασκαφες που καταρυπτουν τους μυθους;;;
Θα ξεκινήσω απο το τελευταίο :
EΓΩ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ... ΟΥΤΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ.
Απλώς παρουσίασα λόγια που δέν τα είπαν ούτε ο Μέγας Βασίλειος, ούτε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ούτε ο Γρηγόριος ο Θεολόγος ... ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ.
ΑΝ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ.
Όσο για το ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ, ΘΕΟΦΑΓΟΙ είναι άν αναφέρεσαι και σε μένα στην ομάδα των ανθρώπων που σκυλοβρίζεις με τόσο φθονερή χυδαιότητα ... ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΟΤΕ.
Εγώ το μόνο που έχω δηλώσει οτι έχω φάει ή πιεί είναι μιά κουταλίτσα κρασί, ή ένα κομματάκι ψωμί όσες φορές στην ζωή μου έχω τύχει σάν χριστιανός να κοινωνήσω.
quote:
EΓΩ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ... ΟΥΤΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ.
Απλώς παρουσίασα λόγια που δέν τα είπαν ούτε ο Μέγας Βασίλειος, ούτε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ούτε ο Γρηγόριος ο Θεολόγος ... ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ.
ΑΝ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ.
και εγω πολυ απλα ειπα οτι τα λογια που εγραψαν ο πλατων,παυσανιας κλπ ειναι μυθοι και λαικες παραδοσεις και δεν ειναι αποδειξεις για το αν γινονταν ανθρωποθυσιες στην ελλαδα
quote:
Όσο για το ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ, ΘΕΟΦΑΓΟΙ είναι άν αναφέρεσαι και σε μένα στην ομάδα των ανθρώπων που σκυλοβρίζεις με τόσο φθονερή χυδαιότητα ... ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΟΤΕ.
Εγώ το μόνο που έχω δηλώσει οτι έχω φάει ή πιεί είναι μιά κουταλίτσα κρασί, ή ένα κομματάκι ψωμί όσες φορές στην ζωή μου έχω τύχει σάν χριστιανός να κοινωνήσω.
δεν βριζω κανεναν απλα λεω το τι θεωριτικα γινετε κατα την μεταληψη
αν εσυ δεν πιστευεις οτι η θεια κοινωνια μετατρεπετε θαυματουργα απο κρασι και αρτο σε αιμα και σαρκα χριστου τοτε δεν ανοικεις στην ορθοδοξη εκκλησια αλλα σε καποια αλλη και καλο θα ηταν να πεις που ανοικεις για να ψαξω αν η δικη σου εκκλησια δεχετε αυτην την θαυματουργη αλλαγη η οχι
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του
quote:
Διαφορετικά θα έπρεπε να ψήνουμε και να τρώμε τα παιδιά μας, όπως περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη ή να σφάζουμε τις γυναίκες μας για να στεριώσουν τα γεφύρια, όπως έκανε ο χριστιανός πρωτομάστορας της Αρτας...
Το στοίχειωμα θησαυρών τάφων γεφυριών κτλ προέρχεται από τον χριστιανισμό ή από την αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία που πέρασε στην Ελλάδα? Γιατί δεν παρατήρησα πουθενά τα βιβλία του χριστιανισμού να συμβουλεύουν στοίχειωμα.
quote:
και εγω πολυ απλα ειπα οτι τα λογια που εγραψαν ο πλατων,παυσανιας κλπ ειναι μυθοι και λαικες παραδοσεις και δεν ειναι αποδειξεις για το αν γινονταν ανθρωποθυσιες στην ελλαδα
Αν έλεγε ο Πλάτων ότι παλαιά στο Λύκαιο ανθρωποθυούσαν θα ήταν λαϊκή παράδοση. Οταν λέει ότι εμείς δεν κάνουμε σήμερα αυτά που κάνουν (σήμερα) στο Λύκαιο μιλά για γεγονότα.
Το ίδιο και ο Πλούταρχος χρησιμοποιεί την λέξη ιστορικός και όχι λαογράφος.
quote:
αν εσυ δεν πιστευεις οτι η θεια κοινωνια μετατρεπετε θαυματουργα απο κρασι και αρτο σε αιμα και σαρκα χριστου τοτε δεν ανοικεις στην ορθοδοξη εκκλησια αλλα σε καποια αλλη και καλο θα ηταν να πεις που ανοικεις για να ψαξω αν η δικη σου εκκλησια δεχετε αυτην την θαυματουργη αλλαγη η οχι
Οπως τα λες είναι αλλά εμείς τη θαυματουργή αλλαγή τη λέμε κοινωνία.
Οτι γινόμαστε όλοι ένα σώμα. Οτι ο Χριστός δεν μερίζεται αλλά είναι ολόκληρος σε κάθε άνθρωπο και πάντα ένας. Ο σκοπός είναι η αγάπη και μέσω της αγάπης ο αγιασμός.
Η διαφορά εκτός από πνευματική είναι και ηθική.
Ο Χριστός προσφέρθηκε εκούσια σαν θύμα.
Στις αρχαίες θρησκείες το θύμα είναι συνήθως δούλος ή γυναίκα που σφαγιάζεται ακούσια για συμφέροντα άλλων.
Ο Θεμιστοκλής θυσίασε για το καλό του τόπου. Οι νέοι στο ναό της Αρτέμιδος στη Σπάρτη εθυσιάζοντο στο όνομα της θεάς η οποία όπως εύστοχα είχε πει ο Ευριπίδης διψά για αίμα.
ΔΗΛΑΔΗ
Στις αρχαίες θρησκείες οι θεοί αναζητούσαν αίμα.
Στη νέα θρησκεία ο θεός γίνεται αιμοδότης.
quote:
dimitris2
Οπως τα λες είναι αλλά εμείς τη θαυματουργή αλλαγή τη λέμε κοινωνία.
Οτι γινόμαστε όλοι ένα σώμα.
Είσαι σίγουρος πως όταν γινόμαστε όλοι ένα σώμα, αυτό λέγεται κοινωνία; Γιατί εγώ το ήξερα με άλλο όνομα
![]()

macedon
quote:
dimitris2ΔΗΛΑΔΗ
Στη νέα θρησκεία ο θεός γίνεται αιμοδότης.
Αιμοδότης σχηματικά.
Αιμολήπτης, όμως, κυριολεκτικά.![]()
Με δεδομένο το νόημα της λέξης "θυσία" τα θύματα της "ιερής" εξέτασης και όχι μόνο, τι ήταν;
Ο οποιοσδήποτε έπεφτε νεκρός στο όνομα του Γιαχβέ, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έπεφτε για να το ευχαριστηθεί αυτός;
Οι "υπηρέτες του καλού θεού" δεν θυσίαζαν όποιον έκριναν αμαρτωλό;
Η μήπως υπάρχει άλλος όρος γι' αυτούς τους φόνους;
Πιο "θεϊκός";![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

In anticipation of my resurrection...
quote:quote:
dimitris2ΔΗΛΑΔΗ
Στη νέα θρησκεία ο θεός γίνεται αιμοδότης.Αιμοδότης σχηματικά.
Αιμολήπτης, όμως, κυριολεκτικά.
Με δεδομένο το νόημα της λέξης "θυσία" τα θύματα της "ιερής" εξέτασης και όχι μόνο, τι ήταν;
Ο οποιοσδήποτε έπεφτε νεκρός στο όνομα του Γιαχβέ, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έπεφτε για να το ευχαριστηθεί αυτός;
Οι "υπηρέτες του καλού θεού" δεν θυσίαζαν όποιον έκριναν αμαρτωλό;
Η μήπως υπάρχει άλλος όρος γι' αυτούς τους φόνους;
Πιο "θεϊκός";
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Η διαφορά γιαπετ συνίσταται στο ότι,
για όσα έκαναν οι καθολικοί, τα οποία είναι κατακριτέα, σήμερα, από τους ίδιους αλλά και από την Ορθόδοξη Εκκλησία τότε και τώρα, ευθύνονται οι άνθρωποι που έπραξαν κατά βούληση και όχι στο πλαίσιο των εντολών και της αγάπης του Θεού.
Ο Δημήτρης είπε στο προηγούμενο μήνυμά του:
"Γιατί δεν παρατήρησα πουθενά τα βιβλία του χριστιανισμού να συμβουλεύουν στοίχειωμα."
Εσείς όμως, όχι μόνο δεν καταδικάζετε (πράγμα που έκαναν και κάνουν οι χριστιανοί όσον αφορά με την ιερά εξέταση) τα εγκλήματα που ζητούσαν οι ίδιοι οι θεοί σας προκειμένου να εξευμενιστούν, αλλά προσπαθείτε είτε να τα διαγράψετε τελείως από την ιστορική μνήμη αλλοιώνοντας την ιστορία, είτε εντάσσοντάς τα, με το ζόρι, στη σφαίρα του μύθου, χωρίς να μας λέτε τι εστί μύθος και τι εξιστορείται με έναν μύθο.
Το να προσπαθείς να φτιάξεις φανταστικές θυσίες στο όνομα του Αληθινού Θεού που αυτοβούλως θυσιάστηκε ο Ίδιος, μόνο γέλιο προκαλεί.
Όπως και να έχει, το να ζητάς εξηγήσεις από την Ορθόδοξη Εκκλησία, για πράγματα που ξέρεις πως έπραξαν οι καθολικοί και τα παραδέχονται, δεν καταδεικνύει τίποτα περισσότερο από τον πονηρό τρόπο που χρησιμοποιείτε, επανειλημμένως, στην απέλπιδα προσπάθειά σας να πιαστείτε από κάτι το ασαφές και αδιευκρίνιστο, προκειμένου να βάλλετε κατά της Εκκλησίας του Χριστού.

quote:
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να περιοριστούν στο αρχικό θέμα συζήτησης!
Συμφωνώ!
Άντε για να μην έχουμε θεματο-θυσίες!!!

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Αλλά και αυτή η παρένθεση που κάναμε ήταν χρήσιμη για να επανέλθουμε.
Είναι η παραδόσεις και οι μύθοι μέσα από τη ζωή?
Μάλλον υπήρχαν πραγματικά γεγονότα τα οποία με τον καιρό έγιναν μύθοι.
Είναι περίεργο πως η συνείδηση ενός λαού δεχόταν ένα παραμύθι λίγο άσχημο.
Οτι η Πηνελόπη δεν ήθελε σχέση με πρόσωπο αλλά με τον τράγο έμεινε ευχαριστημένη.
Αν γεννήθηκε με αυτό τον τρόπο και όχι με τον άλλο που μας παρέδωσαν εικαστικά οι πατέρες, τον άνδρα με την κατσίκα.
Αν είχε γεννηθεί στη Σπάρτη φυσικά και θα ταξίδευε αεροπορικώς στον Καιάδα με φτηνά εισιτήρια μαζί με την κατσίκα ή τον μπαμπά του που της έκανε καμάκι.
Ο Πλάτωνας στους νόμους απαγόρευε να διαβάζουν τέτοιους μύθους στα παιδιά.
quote:
Ύστερα βρέφος ακόμα τον τύλιξε με δέρματα λαγού και τον ανέβασε στον Όλυμπο και επειδή βλέποντας οι Θεοί την ασχήμια του και εγέλασαν όλοι (άπαντες) , τον ονόμασαν Πάνα .
Δεν είδαν αυτό για το οποίο πωλείται ως πρώτο σουβενίρ?
quote:
Οτι η Πηνελόπη δεν ήθελε σχέση με πρόσωπο αλλά με τον τράγο έμεινε ευχαριστημένη.
Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, αγαπητέ dimitris2?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Ψηλός
Η διαφορά γιαπετ συνίσταται στο ότι,
για όσα έκαναν οι καθολικοί, τα οποία είναι κατακριτέα, σήμερα, από τους ίδιους αλλά και από την Ορθόδοξη Εκκλησία τότε και τώρα, ευθύνονται οι άνθρωποι που έπραξαν κατά βούληση και όχι στο πλαίσιο των εντολών και της αγάπης του Θεού.
Φίλε ψηλέ,
Η ασφαλέστερη μέθοδος για να αποφεύγεις ευθύνες είναι να ζητάς κατόπιν εορτής συγγνώμη.
Όποιος το κάνει αυτό είναι κατά τη γνώμη μου, χειρότερος και πονηρότερος του πρώτου.
Ας είναι όμως...
Θάθελα να σου πω, πως πιστεύω ότι όταν γίνεται μια συζήτηση, πρέπει να ισχύουν κάποια δεδομένα τα οποία να την τοποθετούν σε μια βάση ή να γίνεται από μηδενική βάση.
Δε μπορούμε να παίρνουμε σαν δεδομένα, τα πάντα, της μιας άποψης και ότι βολεύει της άλλης.
Θέλω να πιστεύω ότι σ’ αυτό συμφωνούμε.
Όταν, λοιπόν, δέχεσαι ότι ο χριστός, είναι ο υιός του θεού, ήλθε με αποστολή να σώσει την ανθρωπότητα και ότι έγινε, ήταν προσχεδιασμένο θεϊκό έργο, εξ’ ου και η αυτόβουλη θυσία του, πιστεύεις πως όλα αυτά είναι γεγονότα και πως οι γραφές αποδίδουν την αλήθεια.
Απ’ την άλλη, οι μετέπειτα διαχωρισμοί, διαφοροποιήσεις και οποιεσδήποτε ερμηνείες και ενέργειες, είναι έργο ανθρώπων και έλαβαν χώρα, υποκινούμενα από ταπεινά ελατήρια για πεζούς σκοπούς και επιδιώξεις (σχίσμα, δημιουργία διάφορων χριστιανισμών όπως διαμαρτυρόμενοι, προτεστάντες, αγγλικανοί και πάει λέγοντας).
Όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν σ’ αυτά είναι χριστιανοί.
Αναφέρονται στον ίδιο θεό, λατρεύουν και ελπίζουν στον ίδιο θεό και όλα τα υπόλοιπα είναι ανθρώπινες επινοήσεις και κατασκευάσματα.
Θεωρώ, λοιπόν, και το λέω με ειλικρίνεια και χωρίς καμία διάθεση αμφισβήτησης των προθέσεών σου, ότι χωρίς να το θέλεις, υποκρίνεσαι ή κρύβεσαι πίσω από κάτι ανθρώπινο, με στόχο να υπερασπιστείς το θεϊκό ή τον δικό σου χριστιανισμό.
Όταν μου λες ότι αυτά τα έκαναν οι άλλοι χριστιανοί και όχι αυτοί οι χριστιανοί, κάπου το πράγμα χάνει την υπερφυσικότητά του, τη θεϊκή του υπόσταση και γίνεται μια ανθρώπινη, φυσιολογική για μένα, δικαιολογία προς υπεράσπιση όχι του θείου, αλλά των ανθρωπίνων μισαλλοδοξιών που χρησιμοποιούν το θεό σαν δικαιολογία για τις όποιες ορέξεις τους.
Αυτό, εμένα με βάζει σε σκέψεις και αναρωτιέμαι:
Μήπως όλ’ αυτά είναι δημιούργημα, σαφώς κατώτερων του Δημιουργού, όντων με σκοπό την διαίρεση της ανθρωπότητας και με στόχο την εξάλειψη κάθε αντίστασής της, στην πορεία τους για τον έλεγχο του πλανήτη;
Ο θεός που καθορίζει τα πάντα, είναι άχρονος, αυτογέννητος και ποιητής των πάντων, ενσάρκωσε ένα κομμάτι του, με σκοπό να σώσει τον άνθρωπο, που είναι και το αγαπημένο δημιούργημά του.
Γιατί απέτυχε;;
Φαντάζομαι δεν θεωρείς ότι η ανθρωπότητα έχει σωθεί…
Χωρίς να εξετάσουμε γιατί να μπει σ’ αυτήν τη διαδικασία ο θεός, διότι με δεδομένες τις ιδιότητές του, αρκούσε ο λόγος του να σώσει ότι ήθελε.
Εδώ μέσα όλοι, χρησιμοποιούμε επιχειρήματα, κατά τη γνώμη μας ισχυρά, προκειμένου να αντικρούσουμε τη διαφορετική άποψη και πολλές φορές, πικάρουμε αλλήλους, αλλά αν τα δούμε όλ’ αυτά, σε «κάτοψη», δεν φαίνονται πολύ «ανθρώπινα»;
Έχεις κάθε δικαίωμα να μου πεις ότι εθελοτυφλώ, αλλά εγώ, δεν βλέπω, ούτε στη θεωρία ούτε και στην πράξη του χριστιανισμού, κάτι ανθρωπίνως αδύνατο, άρα και ασφαλώς θεϊκό και υπερβατικό.
Επειδή δεν είμαι καλός πεζογράφος και επειδή το θέμα αυτό είναι κατά την εκτίμησή μου, τεράστιο, σταματάω εδώ, ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι έχεις την ικανότητα και την ευθύτητα να απαντήσεις καλοπροαίρετα και γιατί όχι, να γίνει συζήτηση, επ’ αυτού, αν όχι εδώ, σε άλλο θέμα, πιο σχετικό.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
quote:Οτι η Πηνελόπη δεν ήθελε σχέση με πρόσωπο αλλά με τον τράγο έμεινε ευχαριστημένη.Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι, αγαπητέ dimitris2?
Στην Πηνελόπη μαμά του Πάνα
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=2955#top
quote:Ο Σταγειρίτης γράφει : Από αυτή την ποικιλία των γονέων , οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι ίσως να υπήρξαν πολλοί με το ίδιο όνομα .
Αν γεννήθηκε με αυτό τον τρόπο και όχι με τον άλλο που μας παρέδωσαν εικαστικά οι πατέρες, τον άνδρα με την κατσίκα.
dimitris2
Όμως δύο είναι οι κυριότεροι , ο γιός του Διός και της Θύμβρεως , ο οποίος ήταν μάντης και δίδαξε την μαντική στον Απόλλωνα , και ο γιός του Ερμή και της Πηνελόπης , την οποία ξεγέλασε ο Ερμής μεταμορφωμένος σε τράγο , και από αυτό πήρε και ο Παν αυτήν την μορφή .
Για να συνεχίση πιό κάτω : Σε μερικά μέρη όμως πίστευαν ότι ήταν και οι δύο παιδιά του Ερμή , ο μεν ένας με μια άγνωστη γυναίκα με το όνομα Σώση και ο άλλος με μία Νύμφη που την έλεγαν Πηνελόπη .
Επομένως δεν αναφέρεται στην Πηνελόπη του Οδυσσέα , αν αυτό υπονοείς, αλά σε άλλη συνώνυμή της .
Με βάση την όποια γνώση σου για τους αρχαίους Έλληνες, πιστεύεις ότι υπήρχαν πρόσωπα τα οποία ήταν προϊόντα κτηνοβασίας;
Και αν ναί... πώς δικαιολογείς ότι "ευδοκιμούσαν" σαν οργανισμοί τότε, ενώ τώρα, νομίζω, πως βιολογικά δε μπορεί να έχει ζωή ένα "τέρας"...
Άλλαξε κάτι που δεν γνωρίζω;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Επομένως δεν αναφέρεται στην Πηνελόπη του Οδυσσέα , αν αυτό υπονοείς, αλά σε άλλη συνώνυμή της
Μείνε ήσυχος. Δεν κατηγόρησα τη γυναίκα του Οδυσσέα. Τόσους μνηστήρες είχε παλληκάρια.
Καλύπτοντας όμως την Πηνελόπη φαίνεται ότι και συ διαφωνείς με θεώσεις ανθρώπων καρπών κτηνο*ασίας.
quote:
Με βάση την όποια γνώση σου για τους αρχαίους Έλληνες, πιστεύεις ότι υπήρχαν πρόσωπα τα οποία ήταν προϊόντα κτηνοβασίας;Και αν ναί... πώς δικαιολογείς ότι "ευδοκιμούσαν" σαν οργανισμοί τότε, ενώ τώρα, νομίζω, πως βιολογικά δε μπορεί να έχει ζωή ένα "τέρας"...
Φυσικά και αλλάζουν τα πράγματα.
Παλαιά είχαμε δεινόσαυρους , σήμερα δεν έχουμε. Πρίν λίγα χρόνια οι εφημερίδες έγραφαν εθεάθη γέρων 38 ετών (ή καλύτερα μιας ώρας παρά 40 χρόνια), ενώ σήμερα φτάνει τα 100 και παλαιότερα ζούσε πολλά περισσότερα.
«Φυσικά και αλλάζουν τα πράγματα.
Παλαιά είχαμε δεινόσαυρους , σήμερα δεν έχουμε. Πρίν λίγα χρόνια οι εφημερίδες έγραφαν εθεάθη γέρων 38 ετών (ή καλύτερα μιας ώρας παρά 40 χρόνια), ενώ σήμερα φτάνει τα 100 και παλαιότερα ζούσε πολλά περισσότερα.»
Μα, φυσικότατα και αλλάζουν ΚΑΠΟΙΑ πράγματα.
Παλαιότερα είχαμε τους ανθρώπους που γίνανε αλατιέρες επειδή λέει είδανε τα ματάκια τους πράγματα απαγορευμένα, ακόμα παλαιότερα είχαμε ανθρώπους που από την μοναξιά τους κόψανε τα….κοψίδια τους και βγάλανε την γυναίκα (!), και λίγο αργότερα έχουμε γίγαντες και άλλα εξωκόσμια πλάσματα να….σακουλιάζονται με εγκόσμιες ομορφιές γένους θηλυκού!!!
(μιλάμε για την χριστιανική θρησκεία αν ξεχαστήκατε..)
Το μόνο όμως που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, όπως τελικά φαίνεται, είναι το ΚΟΛΛΗΜΑ που τραβάνε ορισμένοι δήθεν πιστοί, δήθεν συνοδοιπόροι της «αλήθειας»……![]()
![]()
![]()
Ρωτάω:
quote:
γιαπετΚαι αν ναί... πώς δικαιολογείς ότι "ευδοκιμούσαν" σαν οργανισμοί τότε, ενώ τώρα, νομίζω, πως βιολογικά δε μπορεί να έχει ζωή ένα "τέρας"...
Και απαντάς;;;;;
quote:
Παλαιά είχαμε δεινόσαυρους , σήμερα δεν έχουμε. Πρίν λίγα χρόνια οι εφημερίδες έγραφαν εθεάθη γέρων 38 ετών (ή καλύτερα μιας ώρας παρά 40 χρόνια), ενώ σήμερα φτάνει τα 100 και παλαιότερα ζούσε πολλά περισσότερα.
Πριν βγάλω συμπεράσματα θα στο κάνω λιανά:
Ας υποθέσουμε ότι έχουν "σφίξει τα γάλατα" σ' έναν τσομπάνη και οραματίζεται την λιάρα γιδούλα του, ωσάν άλλη Τζένιφερ Λόπεζ.
Δεν την αφήνει παραπονεμένη (τέτοια γυναίκα) και...
Να υποθέσω πως μου απάντησες ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα (δεν ξέρω πιο είδος να πάρω σα βάση) θα έχουμε γεννητούρια και θα μεγαλώσει ένα¨"κατσικανθρωπάκι";![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Μείνε ήσυχος. Δεν κατηγόρησα τη γυναίκα του Οδυσσέα. Τόσους μνηστήρες είχε παλληκάρια.
Καλύπτοντας όμως την Πηνελόπη φαίνεται ότι και συ διαφωνείς με θεώσεις ανθρώπων καρπών κτηνο*ασίας.
dimitris2
quote:Φίλε dimitris2 , πίστευα και πιστεύω ακόμα , οτι οι γνώσεις σου είναι τέτοιες , που σου επιτρέπουν να ξεχωρήσης τον μύθο και την αλληγορία του από την πραγματικότητα .
dimitris2
Προσπαθώντας με αυτές τις απαντήσεις να γελοιοποιήσης ,(κατα την γνώμη σου) ,την Ελληνική μυθολογία υποβιβάζεις πρώτα απ' όλα την δική σου νοημοσύνη .
Μήν αφήνεις λοιπόν τον θρησκευτικό φανατισμό να σε ευτελίζη , είναι κρίμα .