ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Ιούδας κρεμάστηκε υπέροχα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Ιούδας κρεμάστηκε υπέροχα - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
makforΜέλος
01/06/2009, 10:07:26
σου εχουν πει ολοι εδω μεσα να μη λες ασχετα ...

σου εχω πει οταν δεν ξερεις κατι να λες ΔΕΝ ΞΕΡΩ δεν ειναι κακο ή να μην μιλας ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ .... και ΜΑΘΕ , ΨΑΞΕ ΜΑΘΕ ...

εσυ επιμενεις να ξευτελιζεσαι ... τι να πω ? οτι το τραβαει ο οργανισμος σου ???

ευχαριστω (εγω τουλαχιστον) για τον λινκ , θα παω να γραφω τωρα , να γινω ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ή ισως καλυτερα να γινω ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ??? !!!!!

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΛΕΟΣ ... ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ .... πες "εγραψα κατι λαθος" μπορει να πληγωθει ο εγωισμος σου αλλα σιγουρα λιγοτερο απο το να σε δουλευουν μεχρι και οι πετρες... και κλεισε το θεμα ... τοσο ασχετος ??? ΤΟΣΟ ?????

οχι τιποτα αλλο αλλα ειμαστε και σε κρισιμη ηλικια και απο τα γελια θα μας ερθ' κανας ταμπλας !!!!

Edited by - makfor on 01/06/2009 10:09:31

01/06/2009, 10:11:35
europaios2, εγώ σου είπα : Συνεχίζεις να προσφέρεις ΕΠΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ με τις μπούρδες που λες, συνεχίζεις να γίνεσαι ξεφτίλα. ΟΚ man! συνέχισε ... συνέχισε αγόρι μου ... excellent!!! excellent!!! (από φιλολογικής απόψεως το λέω ...)

01/06/2009, 12:43:13
quote:
makfor:
σου εχουν πει ολοι εδω μεσα να μη λες ασχετα ...

σου εχω πει οταν δεν ξερεις κατι να λες ΔΕΝ ΞΕΡΩ δεν ειναι κακο ή να μην μιλας ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ .... και ΜΑΘΕ , ΨΑΞΕ ΜΑΘΕ ...

εσυ επιμενεις να ξευτελιζεσαι ... τι να πω ? οτι το τραβαει ο οργανισμος σου ???

ευχαριστω (εγω τουλαχιστον) για τον λινκ , θα παω να γραφω τωρα , να γινω ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ή ισως καλυτερα να γινω ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ??? !!!!!

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΛΕΟΣ ... ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ .... πες "εγραψα κατι λαθος" μπορει να πληγωθει ο εγωισμος σου αλλα σιγουρα λιγοτερο απο το να σε δουλευουν μεχρι και οι πετρες... και κλεισε το θεμα ... τοσο ασχετος ??? ΤΟΣΟ ?????

οχι τιποτα αλλο αλλα ειμαστε και σε κρισιμη ηλικια και απο τα γελια θα μας ερθ' κανας ταμπλας !!!!

Μάθε πρώτα ότι όλα τα έργα έχουν ιστορικά αξία ακόμη και τα παραμύθια του Αισώπου και μετά πέρνα στις επί μέρους λεπτομέρειες.....
Η Θεογονία μας δίνει ιστορικές πληροφορίες τόσο για τη λογοτεχνία της εποχής όσο και για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Για τον χαρακτηρισμό όμως της θρησκείας αυτής ως αληθινής έσω και μέσα από υπόνοιες απαραίτητο είναι οι πρωταγωνιστές της να έχουν υπάρξει ως ιστορικά πρόσωπα. Και ως τέτοια κανένας από το Δωδεκάθεο δεν έχει υπάρξει. Ως εκ τούτου η αξία της περιορίζεται στο φιλολογικά καθαρά μέρος και όχι στο Θεολογικό. Γι' αυτό κι έγραψα..: " Έργο ιστορικό σαφώς και είναι (από φιλολογικής απόψεως). Το θέμα είναι εάν αυτό που πραγματεύεται (θρησκεία) είναι αλήθεια ή ψέματα."

Eάν εσύ καταπίνεις την καμήλα και διυλίζεις το κουνούπι είναι δικό σου πρόβλημα και των ομοίων σου. Όχι πάντως δικό μου!

zip! δεν έχεις απαντήσει! πως γίνεται να πραγματεύτηκες θέμα εδώ στο esoterica το 2006, ενώ είσαι μέλος το 2008?....θαύμα?΄

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

makforΜέλος
01/06/2009, 13:03:54
ΠΑΡΑΜΙΛΑΣ ??? ή ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΣ ??

Επιμενεις ? μυαλο δεν βαζεις ...

δεν αμφισβητησα καμια ιστορικοτητα , ουτε μιλησα για δωδεκαθεα , ουτε και τιποτα αλλο , ξυπνα ... στα ονειρα σου τα βλεπεις ή καπνισες τιποτα ???

εγω εκρινα αυτο που ειπες το οποιο ειναι ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ και εαν ηταν το πρωτο που ελεγες δεν θα το εδινα και σημασια , αλλα εσυ οτι λες ειναι για γελια (εφερες και λινκ τρομαρα σου ΧΑΧΑΧΑ , και οχι τιποτα αλλο αλλα διαβαζουν και ανθρωποι που ισως δεν ξερουν και θα παρουν στα σοβαρα τα οσα λες ) , δεν προσεξες οτι ακομη και οι φιλοι που εχουν ομοιες ιδεες με εσενα ΔΕΝ σχολιασαν καν το θεμα ? τι να πουν αλλωστε , οτι απο φιλολογικης πλευρας κατι ειναι ΙΣΤΟΡΙΚΟ ??? απαξιωνεις αυτα που πιστευεις με αυτα που λες ... και το χειροτερο ειναι οτι δεν καταλαβαινεις τι κοτσανες λες !!!

εγω θα μαθω οτι θες δεν εχω κανενα προβλημα φιλε μου , εσυ αρνιεσαι την μαθηση τυφλομενος απο εγωισμο και πιστη !!! και στο ξαναλεω , ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σου τις εχει δωσει ο θεος σου , αλλα πρεπει να εισαι σε θεση να τις καταλαβεις ... προσπαθησε λιγο παραπανω κερδισμενος θα βγεις

και για να το κλεισω μια και εσυ δεν το εχεις σκοπο
ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι ΙΣΤΟΡΙΚΟ απο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ !!!! οκ ? αντε στο καλο

Edited by - makfor on 01/06/2009 13:06:54

01/06/2009, 13:16:46
Επειδή το θέμα αρχίζει και εκτροχιάζεται με το
ποιός ήταν και τι,ρε παιδιά, εδω πιστεύουμε και διαδίδουμε θρύλους
που δεν έγιναν ποτέ, ερμηνεύοντας και εξηγώντας, και φίλε makfor, αλλά και άλλοι, παρά το ότι δηλώνετε ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ, ΜΕΜΟΝΩΜΈΝΟΙ, ξέρετε να μας πείτε τι είναι ο Χριστός,ο Θεός μας, η πίστη και οι ελπιδες μας;
Μα ρε μεγάλοι, εδώ δεν ξέρετε
τι πιστεύετε εσείς, μήπως είναι υπερβολή, να μην πω καμιά άλλη
κουβέντα, να ασχολείστε με ότι δεν καταλαβαίνετε;
Απλά χαραμίζετε περισσότερο τη ζωή σας....
Αργία, μήτηρ πασης κακίας...Όπως έλεγε και ο ...Μακλάουντ,έχετε μια
ζωή, εκτιμήστε της και αξιοποιήστε την....
01/06/2009, 13:31:20
Επί της μπαγκέτας δεν έχουν να πουν τίποτα αγαπητέ trexagireve και ψάχνουν για τίποτα παρελκόμενα....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

makforΜέλος
01/06/2009, 13:48:43
αγαπητε τρεχαγυρευε , θα συμφωνησω οτι το θεμα εχει ξεχειλωσει αλλα αυτο απο μονο του δεν λεει και κατι
σου απαντω γιατι αναφερεσε σε μενα , ωστε να μη λες οτι δεν σου απανταω

εγω προσωπικα φιλε μου , ουτε κειμενα εθιξα, ουτε την ιεροτητα τους , ουτε εαν ειναι αυθεντικα ειπα ουτε τιποτα , ισα ισα παντα τα αναφερω ΩΣ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ και στα θεματα δεν εχω καταθεσει καποια αποψη γιατι οπως εχω πει , ναι μεν τα διαβασα ΔΕΝ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΟΜΩΣ , οποτε το αφηνω αυτο για τους μελετητες (και εαν εχω πει κατι ειναι κυριως για να διακωμωδισω την ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ !!!)

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ δεν παει να πει οτι καθε σαχλαμαρα που γραφει καποιος πρεπει να την αφηνουμε ετσι οκ? και ο εν λογω κυριος δεν κανει και τιποτα αλλο
απο τα αυλα μεχρι την ιστορια δεν εχει αφησει τιποτα ,

δεν ξερω εαν δεχεσαι ευκολα να διαβαζεις μπουρδες , αλλα εγω δεν το δεχομαι ειδικα οταν ΜΕ ΑΥΤΕΣ υπερασπιζεται αποψεις ... καποιος που δεν γνωριζει θα θεωρησει την αποψη του σωστη και θα μιλαει οτι
η ιστορικοτητα ειναι φιλολογικο θεμα
οτι ο αερας ειναι αυλος
οτι το αυλο και το υπερφυσικο υπαρχουν γιατι τα λεει το λεξικο
και αλλα πολλα !!!

φυσικα ως συνηγορος(εισαι ο πνευματικος του ας πουμε ? ειστε το ιδιο προσωπο μηπως ? εισαι ο μπαμπας και αυτος ο γιος ? ειστε αυτοκολητοι ??? τι???) να υποθεσω οτι εχεις καποιο λογο που επεμβενεις , για δευτερη φορα και μου ΖΗΤΑΣ τον λογο για θεματα τα οποια και δεν εθιξα

θα ηθελα ομως την αποψη σου εαν ενα κειμενο κρινεται ΙΣΤΟΡΙΚΟ απο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ!!!

τελος , σεβομαι και την πιστη σου και ολων γιατι ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ του καθενος να πιστευει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ή για να το πω ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΑ ειναι η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ τετοια ωστε να πιστευουμε ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!ΑΛΛΑ κανενας δεν εχει δικαιωμα να λεει οτι ΘΕΛΕΙ χωρις να ΔΕΧΕΤΑΙ την κριση - απαντηση - αντιλογο.

και επειδη σας αρεσουν τα αποφθεγματα , να σας μεταφερω 7 ετσι για να εχετε να ασχολειστε

Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

Γνώμη δικαιούται να έχει μόνον αυτός που έχει γνώση.

Γνωρίζω σημαίνει πως έχω έλθει σε επαφή με το θέμα. Όλα τα άλλα είναι απλή πληροφόρηση.

Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της γνώσης.

Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει.

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει.

Δεν είναι φοβερό αν σε προσέβαλλαν,κορόιδεψαν ή λήστεψαν.Φοβερό είναι αν εσύ δε μπορείς να το ξεχάσεις..

ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ απο μενα !!! (εως την επομενη μπουρδα ΧΑΧΑΧΑΧΑ)

Edited by - makfor on 01/06/2009 14:50:49

01/06/2009, 14:46:48
quote:
makfor:
θα ηθελα ομως την αποψη σου εαν ενα κειμενο κρινεται ΙΣΤΟΡΙΚΟ απο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ!!!

Να το προτείνεις για θέμα στις πανελλήνιες.

quote:
makfor:
τελος , σεβομαι και την πιστη σου και ολων γιατι ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ του καθενος να πιστευει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ή για να το πω ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΑ ειναι η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ τετοια ωστε να πιστευουμε ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!ΑΛΛΑ κανενας δεν εχει δικαιωμα να λεει οτι ΘΕΛΕΙ χωρις να ΔΕΧΕΤΑΙ την κριση - απαντηση - αντιλογο.

Βρισκόμαστε στην ενότητα ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ, μόλις μπούμε στο ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΞ να βάλεις τα δυνατά σου!

quote:
makfor:
και επειδη σας αρεσουν τα αποφθεγματα , να σας μεταφερω 6 ετσι για να εχετε να ασχολειστε

Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

Γνώμη δικαιούται να έχει μόνον αυτός που έχει γνώση.

Γνωρίζω σημαίνει πως έχω έλθει σε επαφή με το θέμα. Όλα τα άλλα είναι απλή πληροφόρηση.

Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της γνώσης.

Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει.

Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει.

Δεν είναι φοβερό αν σε προσέβαλλαν,κορόιδεψαν ή λήστεψαν.Φοβερό είναι αν εσύ δε μπορείς να το ξεχάσεις..

Άδουλος δουλειά δεν έχει το βρακί του λύνει και δένει.

01/06/2009, 18:43:42
Αγαπητέ μου makfor, είσαι ολίγον τι απο ενθουσιώδης, που
το λιγότερο δεν είναι κακό, αλλά, πρέπει να δέχεσαι,πέρα
απο την πίστη και την διαφορετική ψυχολογία και τρόπο αντιμετώπισης
του καθενός, που δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιος με
τον δικό σου....
Μετά ξεκινά ο διάλογος....
Όσο για το θέμα,γίνεται μόνο και μόνο για να προσβάλλει με αυτή
την νεοσουρική σατιρική διάθεση, που ισοπεδώνει τα πάντα,για να
δέιξουμε ότι μπορούμε να καταστρέψουμε, ή συκοφαντήσουμε,αλλά για
κάτι θετικό δεν μιλάμε και πολύ....
Ο χριστιανισμός είναι μια λαηθινή θρησκεία με ενσάρκωση του Θεού
και αξίες που δεν αμφισβητούνται...Μόνο ύβρεις κατά χριστιανών...
01/06/2009, 19:22:10
quote:
trexagireve
Ο χριστιανισμός είναι μια λαηθινή θρησκεία

Ολοι οι πιστοί όλων των θρησκειών τα ίδια λένε για τη θρησκεία τους. Απλά μερικές θρησκείες δε βιάζουν τη λογική και δεν πάτησαν σε εκατομμύρια πτωμάτων και ποταμούς αίματος για να επικρατήσουν, όπως ο χριστιανισμός.

(Στοίχημα 1 μηνιάτικο: Ακολουθεί απάντηση του τρεχαγύρευε για τα φανταστικά εκατομμύρια θύματα των ανύπαρκτων διωγμών κατά των Χριστιανών).

macedon

VoldemortΝέο Μέλος
04/01/2009, 03:43:56
Συγνομη για αφτο το θεμα αλλα το ειχα γραψει 2 φορες τιν μια με λαθος πληροφοριες....και τον ξανα εγραψα !!!

H periergia skotwnei kamia fora,

05/01/2009, 09:47:45
Αγαπητέ Exorcist/Voldemort, όπως σου εξήγησα και στο θέμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

Παράξενες ιστορίες

υπάρχει ήδη κάποιο σχετικό θέμα στα Forums του Esoterica ώστε να μπεις και να καταθέσεις τις απόψεις σου.
Αυτό είναι το εξής (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο ώστε να μπεις κατευθείαν):

Παράξενες ιστορίες"

Η ερώτηση που σου απηύθυνα - και ίσως δεν παρατήρησες - αφορούσε όχι στο γιατί άνοιξες ένα δεύτερο θέμα με τον ίδιο τίτλο αλλά για ποιό λόγο άνοιξες δύο ηλεκτρονικούς λογαριασμούς (Exorcist & Voldemort) για να συμμετάσχεις στις Συζητήσεις την στιγμή που ο ένας είναι αρκετός.
Μπορείς να συμμετάσχεις στους διαλόγους των Forums, να καταθέτεις τις ερωτήσεις σου, τις απόψεις σου, να μοιράζεσαι μαζί μας τις σκέψεις σου, να δέχεσαι τα ερεθίσματα από τους συνομιλητές σου για σκέψη και στοχασμό και παράλληλα να γίνεσαι η αιτία για να πράξουν κάτι ανάλογο κι εκείνοι αλλά αυτό μπορεί να συμβεί εφόσον συμμετέχεις με έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Το θέμα αυτό - όπως και το Παράξενες ιστορίες που άνοιξες ως Exorcist - θα παραμείνει ενεργό για 2 ημέρες ώστε να μπορέσεις να μας δώσεις κάποια απάντηση αλλά και για να μας πεις ποιός από τους δύο ηλεκτρονικούς λογαριασμούς επιθυμείς να παραμείνει ενεργός ώστε να συμμετέχεις στις Συζητήσεις.
Εάν δεν επιλέξεις εσύ κάποιον από τους 2, τότε θα απενεργοποιήσουμε εμείς τον έναν από τους δύο.

In anticipation of my resurrection...