- Παράξενες θεραπείες... (Joao de Deus) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΕΑΝ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ "ΓΕΝΝΕΣΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΙΟΥΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΗ.
Εξηγούμαι: Όλο το παραμύθι της Θρησκείας του Χριστιανισμου στηρίζεται στο προπατορικό αμάρτημα. Δηλαδή στο ότι έκοψε η Εϋα το μήλο απο το δένδρο της "Γνώσης" και το έφαγε μαζί με τον Αδάμ !
Αλληγορική ερμηνεία σημαίνει ότι δεν συνέβει έτσι η ιστορία με τον απαγορευμένο καρπό. Απλά είναι μια αλληγορική ιστοριούλα.
ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΟΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΚΛΠ. ΚΛΠ.
ΑΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΖΕΙ ΑΝΕΥ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ !
μα ποιά είναι η βάση των θρησκειών τέλος πάντων;
Δεν είναι το προπατορικό αμάρτημα;
Μα τι λέει η επίσημη εκκλησία για όλα αυτά;
Είτε η ερμηνεία είναι κυριολεκτική και ορθώς περιμένω απάντηση στα ερωτήματά μου περί γλώσσας και φωτός.
quote:
Οι απορίες μου παραμένουν αναπάντητες.
ΕΑΝ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ "ΓΕΝΝΕΣΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΙΟΥΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΗ.
Εξηγούμαι: Όλο το παραμύθι της Θρησκείας του Χριστιανισμου στηρίζεται στο προπατορικό αμάρτημα. Δηλαδή στο ότι έκοψε η Εϋα το μήλο απο το δένδρο της "Γνώσης" και το έφαγε μαζί με τον Αδάμ !
Αλληγορική ερμηνεία σημαίνει ότι δεν συνέβει έτσι η ιστορία με τον απαγορευμένο καρπό. Απλά είναι μια αλληγορική ιστοριούλα.
Vasiliscm παιδεύεις το μυαλό σου άδικα .
Όλοι η μυθολογία μαζί και η εβραϊκή αν παρατηρήσεις θα δεις ότι η βαθύτερη ουσία της στηρίζεται στην πτώση της ψυχής + πνεύμα ,μέσα στο σάρκινο όχημα ( άνθρωπος ) .
Η μόνη διαφορά μεταξύ χριστιανικού δόγματος και μυθολογίας ( φυσικά πιάνω την δικιά μας Ελληνική μυθολογία ) ,είναι ότι στον χριστιανισμό ο άνθρωπος είναι απολύτως εξαρτημένος από τον θεό ,οπότε η πνευματική βελτίωση πραγματοποιείται μόνο διαμέσου Αυτού ,και φυσικά ελέγχοντας τον με τον φόβο ( αμαρτία ) ώστε να τον βαραίνει για πάντα ,με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος τον πιστών να είναι μαριονέτες ,εξαιτίας κάποιον επιτήδειων μαυροφορεμένων.
Εν αντιθέσει της Ελληνικής μυθολογίας ,που άνθρωπος σαν πρώτο μέλημα του έχει το να γνωρίσει το Εγώ του ,και μέσω αυτού το να καταφέρει να κατανοήσει τα πάντα γύρω Του .
Όπως επίσης σημαντικό μέρος στην ζωή του παίζουν και οι θεοί ( θεός ) , όχι μόνο για να τον βοηθήσουν ,αλλά για να τον δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο στον δρόμο του ,σε τέτοιο σημείο ώστε να βλέπουμε αρκετές φορές μέσα στην μυθολογία ,τους ήρωες να εναντιώνονται σε αυτούς .
Ένα σημείο που πρέπει να το κατανοήσουμε πολύ καλά .

σε κάθε περίπτωση περιμένω απάντηση στις απορίες μου. Είτε αυτές σχετίζονται με την Εβραική μυθολογία είτε με την Εβραική ιστορία !
Αν ψάχνεις κάτι τέτοιο φίλε μου δυστυχώς θα σε απογοητεύσω ,γιατί όπως καταλαβαίνεις ο καθένας μας θα σου δώσει μια απάντηση βάση αυτά που πιστεύει και αντιπροσωπεύει .
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου το να ξεκινήσεις μια κουβέντα που θα σε βοηθήσει και εσένα και όλους μας ,στο να διευρύνεις περισσότερο τις γνώσεις σου και την ψυχική σου ευαισθησία και όχι στο να καταλήξουμε για άλλη μια φορά σε αντιπαραθέσεις και τα γνωστά αδιέξοδα .
Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη .

δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχθώ την μυθολογία του κάθε λαού.
Με ενδιαφέρει όμως η μη μυθολογική προσέγγιση του θέματος.
Προσωπικά πιστεύω ότι η "Γέννεση" ανήκει στην μυθολογία. Οι Χριστιανοί όμως διαφωνούν, θεωρούν την Γέννεση πραγματική ιστορία.
Σ'αυτό το σημείο τους ερωτώ : "Τι γλώσσα μιλούσε ο Θεός τους κατά την δημιουργία........." κ.ο.κ.
Βασίλης
quote:
Προσωπικά πιστεύω ότι η "Γέννεση" ανήκει στην μυθολογία. Οι Χριστιανοί όμως διαφωνούν, θεωρούν την Γέννεση πραγματική ιστορία.
Σ'αυτό το σημείο τους ερωτώ : "Τι γλώσσα μιλούσε ο Θεός τους κατά την δημιουργία........." κ.ο.κ.
Δυστυχώς Vasiliscm έχεις απόλυτο δίκιο ότι υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν την Γένεσις ως πραγματική ιστορία ,μένοντας προσκολλημένοι σε αυτά που λέει ,και αφήνοντας την βαθύτερη ουσία να τους προσπερνάει .
Οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ,ας ξεκινήσει ο διάλογος .
1 ερωτημα : Ο Θεός φανερώθηκε πρώτα μόνο στους Εβραίους ,μήπως για αυτό ο ( Χριστιανισμός ) ισχυρίζεται ότι μόνο αυτός έχει το μονοπώλιο της αλήθειας ;
Φίλε μου Vasiliscm ,επέτρεψε μου να βάλω και εγώ κάποια ερωτήματα .

quote:
Νομίζω πως ξεκινώντας την αναζήτηση σου με αυτή την αρχή - έχοντας δηλαδή λάβει το θέμα της θρησκείας ως ένα παραμύθι - έχεις περιορίσει σημαντικά το εύρος των απαντήσεων που θα δεχθείς να σκεφθείς ως πιθανές.
Κάθε θρησκεία έχει την δική της Γένεση, τους δικούς της μύθους, την δική της ερμηνεία για διάφορα θέματα, τους δικούς της κανόνες κτλ.
Προσωπικά δεν θα με ενδιέφερε σε μεγάλο βαθμό να εξετάσω αν τα γεγονότα που εξιστορούνται στην Χριστιανική Γένεση είναι αληθή ή όχι.
Αυτό που μπορεί να με ενδιέφερε πχ θα ήταν η μελέτη όσο περισσότερων θρησκειών γίνεται με σκοπό να κατανοήσω τις ομοιότητες τους, τις διαφορές τους, να παρατηρήσω τους συμβολισμούς που μπορεί αυτές να περιέχουν και κυρίως να δω τι διδάγματα θα μπορούσα να αποκομίσω από κάθε μία.
Κατά την δική μου γνώμη, στην Γένεση που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν πάρα πολλοί συμβολισμοί.
Μπορείς να κοιτάξεις και το σχετικό topic (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ";
Το γεγονός ότι η Γένεση ίσως να έχει καθαρά αλληγορικό χαρακτήρα δεν θα έπρεπε να μας κάνει να απορρίψουμε τη μελέτη της.
Εάν συμβολίζει όντως την πτώση του ανθρώπου θα μπορούσαμε να στοχαστούμε λίγο επάνω σ' αυτό και στο τι μπορεί να σημαίνει αυτή η πτώση.
Εάν κάποιος δέχεται ότι η Γένεση περιγράφει πραγματικά γεγονότα, για κάποιους δικούς του λόγους το πιστεύει.
Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να προβληματίζεσαι τόσο πολύ σχετικά με τον πραγματικό ή αλληγορικό χαρακτήρα της Γένεσης της Χριστιανικής θρησκείας. ![]()
quote:
Γιατί θεωρείς σημαντικό αυτό το ερώτημα?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Vasiliscm: Σ'αυτό το σημείο τους ερωτώ : "Τι γλώσσα μιλούσε ο Θεός τους κατά την δημιουργία........." κ.ο.κ.
Για να σου απαντήσω πες μου πρώτα πόσες γλώσσες υπήρχανε κατά την δημιουργία?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
elo: Δυστυχώς Vasiliscm έχεις απόλυτο δίκιο ότι υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν την Γένεσις ως πραγματική ιστορία ,μένοντας προσκολλημένοι σε αυτά που λέει ,και αφήνοντας την βαθύτερη ουσία να τους προσπερνάει .
Ευτυχώς που η ουσία έχει κάνει στάση σε σας!!!
quote:
elo: Οπότε το μόνο που μπορώ να πω είναι ,ας ξεκινήσει ο διάλογος .
Γιατί όχι.
quote:
elo: 1 ερωτημα : Ο Θεός φανερώθηκε πρώτα μόνο στους Εβραίους ,μήπως για αυτό ο ( Χριστιανισμός ) ισχυρίζεται ότι μόνο αυτός έχει το μονοπώλιο της αλήθειας ;
Η Αγια Γραφή δεν λέει πουθενά ότι ο Θεός φανερώθηκε πρώτα μονο στους Εβραίους!!!
Όσο για την Αλήθεια του χριστιανισμού, αυτή είναι μια: Ιησούς Χριστός!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
quote:
elo: 1 ερωτημα : Ο Θεός φανερώθηκε πρώτα μόνο στους Εβραίους ,μήπως για αυτό ο ( Χριστιανισμός ) ισχυρίζεται ότι μόνο αυτός έχει το μονοπώλιο της αλήθειας ;
Η Αγια Γραφή δεν λέει πουθενά ότι ο Θεός φανερώθηκε πρώτα μονο στους Εβραίους!!!
Όσο για την Αλήθεια του χριστιανισμού, αυτή είναι μια: Ιησούς Χριστός!!!
Αγαπητέ el.elyon, θεωρώ ότι κάνεις δύο θεμελιώδη λάθη:
1. Στην Αγία Γραφή (Παλαιά Διαθήκη) αναφέρεται πέραν της μιας φοράς ότι ο «Περιούσιος Λαός» είναι ο Λαός του Ισραήλ.
2. Ο Θεός φανερώθηκε πάλι σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη πρώτα και μόνο σε Εβραίους. Σε «αλλόφυλους» εμφανίστηκε μόνο δι’ αντιπροσώπου (πληγές Φαραώ κατά την Έξοδο κλπ.)
3. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει κι όπως το θέλει αλλά η μόνη αλήθεια του Χριστιανισμού, κατά την Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία τουλάχιστον, δεν είναι ο Ιησούς. Είναι η Αγία Τριάδα. Ως μόνος Σωτήρας ο Ιησούς αντιμετωπίζεται μόνο από την Ευαγγελική Εκκλησία.
Fiat Lux
quote:
quote:
Vasiliscm: Σ'αυτό το σημείο τους ερωτώ : "Τι γλώσσα μιλούσε ο Θεός τους κατά την δημιουργία........." κ.ο.κ.El.Elyon :
Για να σου απαντήσω πες μου πρώτα πόσες γλώσσες υπήρχανε κατά την δημιουργία?
Φίλε El.elyon
Θα σου έλεγα σε ποιά γλώσσα μίλησε ο Θεός και πόσες γλώσσες υπήρχαν αλλά βλέπεις δεν έγραψα εγώ την Βίβλο ούτε πιστεύω σ'αυτήν !!
Αυτοί που πιστεύουν στην Βίβλο ας μας απαντήσουν.
Πάντα φιλικά
Βασίλης
Edited by - Vasiliscm on 23/04/2007 15:35:31