- ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ας δουμε τι λεει ο κ. Μπαμπινιωτης…….
‘’Ως προς τον μειωτικό χαρακτηρισμό «εβραιοχριστιανική θρησκεία», είναι μεν ορθό ότι η Καινή Διαθήκη έχει συχνή αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη και στον κόσμο τής Π. Διαθήκης, που έχει ως επίκεντρο τον λαό τού Ισραήλ (τους Εβραίους), αλλά η K. Διαθήκη και όλη η χριστιανική διδασκαλία υπερβαίνει εξ ορισμού τον παλαιό κόσμο και τον παλαιό άνθρωπο, για να δημιουργήσει τον νέο άνθρωπο με αναφορά όχι πλέον στους Εβραίους αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Γιατί αυτή η θεολογική θεώρηση, έχει ιδιαίτερη σημασία σαν άποψη του Μπαμπινιώτη;
Σαφώς και μπορεί να εκφράσει την προσωπική του άποψη, αλλά αυτό, δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από μια προσωπική άποψη.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το λόγο που η θεολογική άποψη του Μπαμπινιώτη αποτελεί απόδειξη ή ένδειξη.
Απλά ενισχύει (ως ακόμη μια ίδια θεώρηση) αυτούς που έχουν την ίδια γνώμη μ' αυτόν και τίποτε παραπάνω.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
quote:Sesostris:
Κατηγορούν τους άλλους ρατσιστικά σαν Εβραίους...ευρωπαίοι:
Πότε κατηγορήσαμε εμείς ρατσιστικά τους Εβραίους?.
Βρε, να προσέχετε ή να συνεδριάζετε πριν απαντήσετε, για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταλάβετε τι διαβάζετε...
Είναι δυνατόν να πει κάποιος ότι κατηγορείτε τον περιούσιο λαό του θεού σας;;;
Αλλο έγραψε ο άνθρωπος...
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ
Βρε, να προσέχετε ή να συνεδριάζετε πριν απαντήσετε, για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταλάβετε τι διαβάζετε...Είναι δυνατόν να πει κάποιος ότι κατηγορείτε τον περιούσιο λαό του θεού σας;;;
Αλλο έγραψε ο άνθρωπος...
Άφες αυτοίς φίλε Γιάννη. Από τις απαντήσεις τους έγινε φανερό ότι αυτά που έγραψα τους προκάλεσαν τρικυμία εν κρανίω .
*
Καλά να σε πονάει,η αλήθεια, ότι ο ελληνισμός δεχθηκε τόσο πολυ τον χριστιανισμό,αλλά να μην το αναφέρεις καθόλου, δεν το περιμενα......
Μας κλέβεις τα πρωτεία και τα δίνεις στους εβραίους...Ήταν ο περιούσιος λαός, πλέον δεν ειναι,αφότου σταύρωσαν τον Χριστό.....
Και δεν τους κρίνουμε, γιατί όλοι στην ίδια θέση είμαστε,κάθε άνθρωπος, μπορεί να προδώσει ή προδίδει συνεχώς τον Θεό, γίνομενοι λιγότερο απο ότι μας έπλασε....
Αλλά, όταν συζητάμε για το όνομα, αντί του δόγματος, αυτό μοιάζει υποκρισία....Τι Θεό πιστεύεις, φίλε μου;
Εκεί είναι η ουσία..Ο καθένας μας είναι περίπου στην ίδια θέση...Μένει να δειξουμε τι Θεό πιστεύουμε...
quote:
Robben
quote:
Ας δουμε τι λεει ο κ. Μπαμπινιωτης…….
‘’Ως προς τον μειωτικό χαρακτηρισμό «εβραιοχριστιανική θρησκεία», είναι μεν ορθό ότι η Καινή Διαθήκη έχει συχνή αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη και στον κόσμο τής Π. Διαθήκης, που έχει ως επίκεντρο τον λαό τού Ισραήλ (τους Εβραίους), αλλά η K. Διαθήκη και όλη η χριστιανική διδασκαλία υπερβαίνει εξ ορισμού τον παλαιό κόσμο και τον παλαιό άνθρωπο, για να δημιουργήσει τον νέο άνθρωπο με αναφορά όχι πλέον στους Εβραίους αλλά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.Γιατί αυτή η θεολογική θεώρηση, έχει ιδιαίτερη σημασία σαν άποψη του Μπαμπινιώτη;
Σαφώς και μπορεί να εκφράσει την προσωπική του άποψη, αλλά αυτό, δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από μια προσωπική άποψη.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το λόγο που η θεολογική άποψη του Μπαμπινιώτη αποτελεί απόδειξη ή ένδειξη.
Απλά ενισχύει (ως ακόμη μια ίδια θεώρηση) αυτούς που έχουν την ίδια γνώμη μ' αυτόν και τίποτε παραπάνω.![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Ειστε ρατσιστες. Επιμενετε σε κατι που εχει απαντηθει.
quote:
Ειστε ρατσιστες
Ρατσισμός είναι η ελευθερία να υπερασπίζεσαι το δικαίωμά σου να διαφέρεις.
Οπως ακριβώς ήταν οι πρόγονοί μας (αλλά και οι δικοί σου που είχαν πρόβλημα με τους δικούς μου, όπως φαίνεται κι απ'τα βιβλία των προπατόρων σου Μωυσή, Αβραάμ και λοιπών).

macedon
quote:
Ειστε ρατσιστες. Επιμενετε σε κατι που εχει απαντηθει.
Ο ορισμός του ρατσιστή είναι ο γιαχβέ της π. διαθήκης και ο "γιός" του που ήρθε να τον συμπληρώσει, όχι εμείς που διαφωνούμε στις ανοησίες που προσπαθείς να περάσεις εδώ μέσα.
Οι όποιες μπαρούφες που λέτε κατά καιρούς οι χριστιανοί περί περιούσιου λαού, άλλου πλην των Ισραηλιτών (τις θεωρείτε απαντήσεις κιόλας), είναι απλά προσπάθεια να διασκεδάσετε τις εντυπώσεις που προκαλεί αυτό το ανάγνωσμα μίσους, το οποίο το θεωρείτε χρονικό του γιαχβέ στη γη.
Μιλάτε για τους Έλληνες, ότι είναι ο... νέος περιούσιος λαός του παρανοϊκού δολοφόνου που θεωρείτε θεό, χωρίς να το στηρίζετε στις γραφές, όπως κάνετε με επιμέλεια, για όλα τα άλλα.
Γιατί σ' αυτήν την περίπτωση δεν έχετε μπούσουλα τις γραφές, αφού μόνο αυτές θεωρείτε αλήθεια;;;
Από πού τεκμαίρεται ότι είμαστε εμείς, σαν έθνος, ο καινούριος περιούσιος λαός του τρελού εξωγήϊνου που δούλευε τους εβραίους του τότε;;;
Υπάρχουν τέτοια εδάφια στις διαθήκες;;
Πλην εκείνου, του γελοίου, που λέει ότι πήγαιναν Έλληνες να... προσκυνήσουν εβραϊκές γιορτές και το χριστό, που και αυτό δεν υποστηρίζει καν, έναν τέτοιο ισχυρισμό...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Όχι φίλε μου, για τον απλό Χριστό μιλάμε..Για Κείνον που σταυρώθηκε,
γιατί δεν βόλευε την άρχουσα τάξη των ιερατίων της εποχής, για
Αυτόν,που θέλησε να μας σώσει κι όχι να μας εκμεταλευθεί....
Μάλλον, δεν μπορείς να το αντιληφθείς..Είχες συνηθίσει σε θεους
μαιμουδες, ουρακουντάγκους, να σκούζουν σαν αρσενικό γουρούνι στον οίστρο του...
Και δεν μπορείς να συνηθίσεις τα πολιτισμένα αγόρι μου;
Βιτσιόζε μου...
Κι ας πάμε στην...τεκμηρίωση του περιούσιου λαού για την Ελλάδα...
Αν εσύ βγάζεις ....καντύλες που ο Χριστός προφήτεψε για την ελληνική δόξα στον χριστιανισμό,η ιστορία, λέει ότι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...
Εκατομμύρια μάρτυρες, κείμενα και έκφραση πιστης,έκαναν τους Έλληνες τόσο ιδανικους χριστιανούς,που κανένας άλλος λαός δεν έδειξε....
Ναι οι χριστιανοί Έλληνες μάρτυρες, δίδαξαν πίστη, ήθος, αρετές σπάνιες, στο δρόμο του αγώνα...Κι αυτό τιμά
την Ελλάδα....
Αν εσύ, για τους όποιους λόγους σου, δεν θέλεις να δεις , βάλε ..κολλύριο....Δεν αλλάζεις την αλήθεια, όσο και να φωνάζεις...
Δεν προσπαθω να περασω τιποτα εδώ μεσα, ουτε πουθενα. Απλα συμμετεχω στον διαλογο με επιχειρηματα. Τωρα αν σας ενοχλει που σας απαντανε, προβλημα σας. Δηλαδη θελετε λογο και όχι αντιλογο? Ο Θεος δεχεται από όλα τα εθνη. Και επειδη Γιαπετ εισαι ασχετος αναφορικα με την χριστιανικη πιστη, να σου πω ότι περιουσιος λαος είναι η εκκλησια η οποια αποτελειται από όλα τα εθνη και γλωσσες και φυλες. Όχι μονο οι ελληνες. Το λεει η γραφη που κατακρινεις. Αλλα τι να κανουμε? Πεταξαμε τις ανοησιες του 12θεου και δεχτηκαμε τον Χριστο (οι Ελληνες)
Ειστε ρατσιστες όπως ο Χιτλερ. Όταν μιλατε για εβραιοχριστιανισμο. Κατι που είναι τοσο μα τοσο ακυρο. Και εχουν εξηγηθει οι λογοι.
Οι προγονοι μου ηταν ελληνες. Ελληνας ειμαι. Το ότι οι ιδιοι πεταξαν εξω την παγανιστικη θρησκεια και δεχτηκαν τον χριστιανισμο δεν σημαινει ότι επαψαν να είναι ελληνες. Είναι ανοητο να το υπονοεις. Άλλο θρησκεια άλλο εθνικοτητα. Και μην αρχισεις παλι να λες για δηθεν επιβολη, γιατι αυτά είναι ηδη απαντημενα με πηγες και από ιστορικους!
Οσο για την γραφη, παραθεσε τα εδαφια να γινεις παλι ρεζιλι. Η μαλλον θα παραθεσεις τα ιδια που ειχες παραθεσει παλιοτερα αλλα σε εβαλαν στην θεση σου.
quote:
Ειστε ρατσιστες όπως ο Χιτλερ. Όταν μιλατε για εβραιοχριστιανισμο.
Ε, αφού εβραιοχριστιανισμός είναι, πώς να τον πούμε;
Το μισό της "Αγίας Γραφής" είναι το ίδιο με των Εβραίων. Και το άλλο μισό μιλάει για έναν Εβραίο που έζησε στο Ισραήλ. Γιορτάζετε το Πάσχα, όπως κι αυτοί, την Πεντηκοστή, όπως κι αυτή, οι παπάδες σας ντύνονται με ριχτά, όπως κι αυτοί, στο κεφάλι σας επάνω έχετε το κιπά, όπως κι αυτοί, έχετε θεό τον γιαχωβά, όπως κι αυτοί, τον δοξολογείτε με εβραϊκές λέξεις, όπως αυτοί... το όνομα σε πείραξε; ![]()
![]()
quote:
Κατι που είναι τοσο μα τοσο ακυρο.
Επειδή το λέει ο Μπαμπινιώτης; Καλά κάνει και το λέει. Είναι προσωπική του άποψη.
quote:
Οι προγονοι μου ηταν ελληνες.
Περίεργο. Είχα την εντύπωση πως ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιακώβ, που δηλώνονται ως προπάτορές σας ΔΕΝ ήταν Ελληνες.
quote:
Ελληνας ειμαι.
![]()
quote:
Το ότι οι ιδιοι πεταξαν εξω την παγανιστικη θρησκεια και δεχτηκαν τον χριστιανισμο
Ε, καλά τώρα. Αυτό ούτε εσύ το πιστεύεις ότι έγινε έτσι. Ελα, μπορείς να μιλήσεις ειλικρινά. Ασε αυτά που λες στους χαχόλους του ποιμνίου.
quote:
Άλλο θρησκεια άλλο εθνικοτητα.
Και άλλο εθνικότητα και άλλο εθνική συνείδηση. Εγώ δεν αμφισβήτησα ούτε την εθνικότητά σου ούτε την υπηκοότητα. Το άλλο που δεν έχεις αμφισβήτησα.
quote:
Οσο για την γραφη, παραθεσε τα εδαφια να γινεις παλι ρεζιλι. Η μαλλον θα παραθεσεις τα ιδια που ειχες παραθεσει παλιοτερα αλλα σε εβαλαν στην θεση σου.
Σε ποιά εδάφια αναφέρεσαι ακριβώς;
Μη μου πεις ότι είσαι και συ της θεωρίας του σεντονιού που καθιέρωσε ο τραχανάς ![]()
![]()

macedon
quote:
trexagireve
Μονο οι χριστιανοί μπορούν να πουν ότι δεν θεωρούν τους εβραίους περιούσιο λαό του Θεού,φίλε sesostris
Και όμως δοξάζουν τον Ισραήλ στις εκκλησίες . Θεωρούν τους Εβραίους προπάτορες και δικούς τους προπάτορες , και μάλιστα αγίους και ενδόξους !!!
quote:
trexagireve
γιατί είναι οι Ελληνες αυτοί, που έγιναν στη θέση τους, δεχομενοι μαζικά τον χριστιανισμό...
Δεν έγιναν , τους επιβλήθηκε με φωτιά και τσεκούρι ! Υπάρχει διαφορά .
quote:
trexagireve
Καλά να σε πονάει,η αλήθεια, ότι ο ελληνισμός δεχθηκε τόσο πολυ τον χριστιανισμό,αλλά να μην το αναφέρεις καθόλου, δεν το περιμενα......
Ποια αλήθεια φίλε Βαγγέλη , αυτή των απολογητών ;; Δυστυχώς για αυτούς τους ψευδολόγους , τα διατάγματα υπάρχουν και είναι αιώνιο στίγμα για την θρησκεία της αγάπης που αιματοκύλησε τον κόσμο , και μόνο τέτοια δεν αποδείχτηκε . Το μόνο που θα περίμενα εγώ από αυτούς τους επαγγελματίες χριστιανούς ρυπαρογράφους θα ήταν να έχουν τον ανδρισμό να ζητήσουν μια συγνώμη . Τίποτα περισσότερο !
quote:
trexagireve
Μας κλέβεις τα πρωτεία και τα δίνεις στους εβραίους...Ήταν ο περιούσιος λαός, πλέον δεν ειναι,αφότου σταύρωσαν τον Χριστό.....
Χαλάλι σας τα πρωτεία , αν αυτό είναι το ζητούμενο , προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν .
Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ιστορική αλήθεια , και σύμφωνα με την αλήθεια αυτή δεν σταυρώθηκε ο συγκεκριμένος Χριστός , αλλά 2000 περίπου Εβραίοι σε αντίποινα για τις εξεγέρσεις τους κατά των Ρωμαίων , του διεφθαρμένου ιερατείου , και του Ηρώδη Αντίπα .
quote:
trexagireve
Αλλά, όταν συζητάμε για το όνομα, αντί του δόγματος, αυτό μοιάζει υποκρισία....Τι Θεό πιστεύεις, φίλε μου;
1,22…επειδή και Ιουδαίοι σημείον αιτούσι και Έλληνες σοφίαν ζητούσιν ,23 ημείς δε κηρύσσομεν Χριστόν εσταυρωμένον , Ιουδαίοις μεν σκάνδαλον , Έλλησι δε μωρίαν … Προς Κορινθίους Α’ επιστολή Παύλου .
Ο ιουδαϊσμός και τα παρακλάδια του βασίζονται στο δόγμα . Αυτή είναι και η διαφορά τους από τον ελληνικό τρόπο σκέψης που βασίζεται στην έρευνα και τη λογική .
*
απο τα πολλά ονόματα του Θεού, που έδωσε τιμητικά στους εβραίους κι αυτοι απωλέσαν άμα τη σταυρώσει του Κυρίου ημων Ιησού Χριστού.
Νέος Ισραήλ, θεωρείται και είναι η Ελλάδα..Πληροφοριακά....
Η αποδοχή του χριστιανισμού απο τους Έλληνες με τέτοια θέρμη και μαζικότητα, είναι που έκανε την Ελλάδα, Νέο Ισραήλ και τους Έλληνες, περιούσιο λαό του Θεού,φίλε μου...Για ποιά φωτιά και τσεκούρι
μιλάς; Γιατι προσβάλλεις την περήφανη κι αδούλωτη Ελλάδα,χαρακτηριζοντας την υπόδουλη, όταν ο χριστιανισμός της χάρισε
άπειρες φορές δόξες και τιμές;Ειλικρινά,δεν μπορώ να φανταστω, τέτοια
υποκειμενική θεώρηση των πραγμάτων....
Προσβάλλεις την Ελλάδα πάλι λέγοντας ότι ακούει ψεύτες και αγύρτες,
όταν είναι η επίσημη εκκλησία αυτή που αποκαλείς έτσι και δεν έχει λόγο για να κάνει αγυρτίες....
Τιμήθηκε απο τον ελληνικό λαό και τιμάται, δεν υπάρχει λόγος ψέμματος....Μην μπερδεύεσαι απο θρησκεύματα ποταπά, εδώ μιλάμε για την μεγαλύτερη θρησκεία της Δύσης και του ανθρώπου,δεν μπορείς να την παρουσιάζεις σαν περιθωριακό στοιχείο....Σφάλλεις...
Δόγμα είναι η αλήθεια του Θεού, αφού δόθηκε απο Θεό, εσείς έχετε κανέναν θεό που να σας είπε ποτε τι να κάνετε;Όχι βέβαια,την..παρτη τους κοιτούσαν κι έτσι τους κανατε ινδάλματα, σαν ποδοσφαιριστές του σήμερα...Τόσο χαμηλά, βλέπεις τον Θεό;
Ελληνοχριστιανισμός, είναι το μέλλον του κόσμου..Αυτή η γλώσσα κι αυτή η θρησκεία θα επικρατήσουν σε όλο τον κόσμο...
Φρόντισε να ξαναγυρίσεις στον ορθό δρόμο νωρίς....Κρίμα τέτοιο μυαλό να επιζητεί το παρελθόν που αποδοκιμάσθηκε και εκδώχθηκε, ως μην επαρκές ...
quote:
Νέος Ισραήλ, θεωρείται και είναι η Ελλάδα
Από τους Ελληνες θεωρείται απλά Ελλάδα. Από τους απογόνους του Μωυσή και του Αβραάμ δεν γνωρίζω.
quote:
Η αποδοχή του χριστιανισμού απο τους Έλληνες με τέτοια θέρμη και μαζικότητα
Δεν ξύπνησες ακόμη. Πιες καφέ και ξαναέλα.
quote:
Για ποιά φωτιά και τσεκούρι μιλάς;
Ελα ντε!
quote:
όταν ο χριστιανισμός της χάρισε
άπειρες φορές δόξες και τιμές;
Ο χριστιανισμός το μόνο που της χάρισε ήταν 400 χρόνια δουλείας με αντάλλαγμα οικονομικά και φορολογικά προνόμια
quote:
η επίσημη εκκλησία αυτή που αποκαλείς έτσι και δεν έχει λόγο για να κάνει αγυρτίες
Αν δεν κάνει, δεν επιβιώνει. Με απατεωνιές και τα χρήματα του ελληνικού λαού επιβιώνει.
quote:
εδώ μιλάμε για την μεγαλύτερη θρησκεία της Δύσης και του ανθρώπου
Η μεγαλύτερη απάτη της Δύσης θέλεις να πεις.
quote:
Δόγμα είναι η αλήθεια του Θεού, αφού δόθηκε απο Θεό
Σιγά μη δόθηκε από το θεό. Επειδή το λέει ο προπάτοράς σου Μωυσής ή ένα μάτσο ανώνυμοι παραμυθάδες;
quote:
εσείς έχετε κανέναν θεό που να σας είπε ποτε τι να κάνετε;
Εμείς δεν έχουμε ανάγκη κανένα θεό να μας πει τι να κάνουμε. Δεν είμαστε δούλοι.
Μόνον οι δούλοι έχουν ανάγκη από εντολές. Οι δούλοι και οι σκύλοι, που πρέπει να νιώθουν το αφεντικό.
quote:
Ελληνοχριστιανισμός, είναι το μέλλον του κόσμου
Το κακότεχνο αυτό δημιούργημα του Παπαρρηγόπουλου έχει ήδη πεθάνει αλλά δεν το έχει καταλάβει.
quote:
Αυτή η γλώσσα κι αυτή η θρησκεία θα επικρατήσουν σε όλο τον κόσμο
Τώρα γύρνα από την άλλη να τα δεις και έγχρωμα.
quote:
Φρόντισε να ξαναγυρίσεις στον ορθό δρόμο νωρίς
Παράξενο οι τυφλοί να δίνουν οδηγίες για το δρόμο στους βλέποντες.

macedon
όνομα Θεού,δόθηκε τιμητικά και ισχύει για όποιον τον φέρει..Τώρα είναι η Ελλάδα νέος Ισραήλ και λαός του Θεου κι εσείς ούτε ....αντιπολίτευση....Στα θεωρεία, στα θεωρεία....
Ξέρω ότι σε στενοχωρεί το πως οι Έλληνες δέχτηκαν τον χριστιανισμό, αλλά πρέπει να βρεις πολύ βαθιά τρύπα για να στρουθοκαμηλίσεις.
Όλη η Ελλάδα, είναι περήφανη, για τον ελληνοχριστιανισμό της....
Υπάρχουν βέβαια, κι οι αμελητέες εξαιρέσεις...Πως θα υπήρχε κανόνας;
Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει αγουρίδες, για τα υπολοιπα σου....Κι εσύ, σκάς απο ζήλια, με την δόξα και τιμή Ελλήνων χριστιανών........
Όσο για τυφλούς, σου συμβουλεύω όπως αγοράσεις κολλύριο, , ινά εγχρύσεις τους οφθαλμούς σου και να δεις, ότι οδεύεις εις την ατελεύτητον φθορά...(Πάρε και μια ..ευχούλα...)
quote:
Ισραήλ, είναι όνομα Θεού,δόθηκε τιμητικά και ισχύει για όποιον τον φέρει
Ονομα Εβραίου θεού. Εδώ στην Ελλάδα τέτοια πράγματα δεν είχαμε. Τώρα αν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου πιστό του ... Ισραήλ, με γεια σου και καμάρι σου.
quote:
Τώρα είναι η Ελλάδα νέος Ισραήλ
Σιγά μην είναι και νέος Λίβανος
quote:
και λαός του Θεου
Αυτές τις ανοησίες σας λένε στην εκκλησία;
quote:
Όλη η Ελλάδα, είναι περήφανη, για τον ελληνοχριστιανισμό της
Δεν είναι κακό να είσαι ηλίθιος. Απλά μην είσαι περήφανος γι'αυτό.
quote:
Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει αγουρίδες
Σίγουρα το πιο έξυπνο πράγμα που έχεις πει στη ζωή σου. Κι επειδή το λες συνέχεια, μήπως το έχεις σημειώσει κάπου για να μην το ξεχνάς;
quote:
Κι εσύ, σκάς απο ζήλια, με την δόξα και τιμή Ελλήνων χριστιανών
Εδώ έχεις δίκιο! Πραγματικά ζηλεύω τους χριστιανούς που πέφτουν στα τέσσερα μπροστά στις εικόνες του Γιαχωβά και προσομοιώνουν τον σκύλο. Ζηλεύω που αυτοί δοξολογούν το θεό τους και γω δεν μπορώ, γιατί δεν ξέρω εβραϊκά.
Μακάρι να μπορούσα και γω να προσκυνήσω, τουλάχιστον για να δω πώς είναι, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Βλέπεις, γεννήθηκα Ελληνας. Και μεις δεν προσκυνούμε. Αυτά τα έχουμε για τους απολίτιστους και δουλοπρεπείς ανατολίτες και τους νομάδες της ερήμου... Α, ναι. Και για τους χριστιανούς.
Βρε πάλι καλά που ο Φαρισαίος Σαούλ είχε την έμπνευση να σταματήσει την περιτομή, αλλιώς θα είσαστε όλοι κοψοτσούτσουνοι... σαν τον γιο του Γιαχωβά
quote:
να δεις, ότι οδεύεις εις την ατελεύτητον φθορά
Ασε εμένα. Εσένα κοίτα που ο γιος του Γιαχωβά, με το μίσος που έχεις, θα σε στείλει στην έβδομη πύλη της κόλασης. Εκτός αν σε κρίνει ο ίδιος ο Γιαχωβάς, οπότε μπορεί να τη γλυτώσεις.
Κι αυτός κακός σαν και σένα είναι. Θα μπορούσε να είναι τέλειος χριστιανός.

macedon
quote:
trexa
Βρε πάλι καλά που ο Φαρισαίος Σαούλ είχε την έμπνευση να σταματήσει την περιτομή, αλλιώς θα είσαστε όλοι κοψοτσούτσουνοι... σαν τον γιο του Γιαχωβά
macedon
Κοψοτσούτσουνοι...Μακεδόνα , οφείλω να ομολογήσω ,ότι την έκφραση δεν την είχα ξανακούσει...παναθεμά σε , με πόνεσε το στομάχι μου!![]()
![]()
soul
εδώ και καιρό;Γιι αυτό και πολυαναφέρεις το όνομα ΓΧΒΧ, όταν για
τον χριστιανισμό, έπαψε να υπάρχει με την ενσάρκωση του Κυρίου ημών
Ιησού Χριστού...
Όσο για τον Θεό και την πίστη, την δική μου και την δική σου, ας τις παραθέσουμε....Να δούμε ποιανού ο Θεός είναι καλύτερος και ποιανού η πίστη είναι καλύτερη...Εγώ είμαι σίγουρος για τον Θεό μου...
Εσύ;
quote:
Όσο για τον Θεό και την πίστη, την δική μου και την δική σου, ας τις παραθέσουμε
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Να δούμε ποιανού ο Θεός είναι καλύτερος
Οκ. Λοιπόν, εγώ είμαι με τοn Εωσφόρο, αυτόν που φέρνει το φως.
Ο δικός μου θεός δεν λογαριάζει το δικό σου, είναι παντοδύναμος κι όταν προκάλεσε τον γιό του θεού σου στην έρημο, εκείνος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και αντί να τον αντιμετωπίσει στα ίσα, του έλεγε ... στιχάκια.
Οταν μάλιστα του είπε πως "όλα αυτά που βλέπεις είναι δικά μου", ο δικός σου δεν είπε κιχ. Το παραδέχτηκε. Αυτό έλειπε... Κι όταν του είπε "πέσε ρε και προσκύνησε" ο δικός σου είπε "πήγαινε ... από πίσω μου". Ακόμη και οι άγγελοι farted potatoes, που λέει κι ένας συμφορουμίτης. Οταν έφυγε ο σατανάς τότε εμφανίστηκαν, ντεμέκ για να προστατέψουν τον γιο του Γιαχωβά.
Είναι ο κυρίαρχος στη γη, δεν απαιτεί τίποτε και τα δίνει όλα. Τον φοβούνται όλοι και ειδικότερα οι χριστιανοί, πιο πολύ απ'ό,τι φοβούνται τον δικό τους θεό. Ο θεός σου δεν μπορεί να τον νικήσει και οι παπάδες σας, παρ'όλο που θεωρητικά προσεύχονται στο δικό σου θεό, τον δικό μου τιμούν και υπηρετούν.
Στο επίπεδο της γήινης ζωής, ο δικός μου θεός έχει τον δικό σου για ν' αλλάζει τα τασάκια και να φέρνει μπύρες. Ο,τι θέλει κάνει και δε δίνει λογαριασμό σε κανένα. Ο δικός σου θεός ούτε μπορεί ούτε θέλει να τον αντιμετωπίσει. Γι'αυτό τον αφήνει στην ησυχία του να κάνει ό,τι θέλει. Αντίθετα, ο σατανάς τον προκαλεί συνεχώς αλλά ο δικός σου θεός κάνει ... την πάπια. Δεν ξέρει, δεν άκουσε. Γιατί τον φοβάται αλλά ντρέπεται να το πει. Οι χριστιανοί όμως ξέρουν ότι είναι αλήθεια και ξέρουν πως όταν θα έρθει να βασιλέψει στη γη (σε λίγο καιρό δηλαδή), μαύρο φίδι που τους έφαγε. Ούτε ο θεός τους θα τους σώσει ούτε κανείς.
Πού να είχε και κανένα ευαγγέλιο... 4,5 δις πιστούς θα είχε, χώρια οι κρυφοί.
Τι λες, ποιός είναι πιο καλός κι ο πιο μάγκας; ![]()
![]()

macedon
που φέρνει το φώς....Είναι δικό του το φώς που φέρνει; Ή είναι απλά
ένας ασήμαντος εντεταλμένος υπάλληλος, ...κούριερ του φωτός;
Γιατί, σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ήταν καλύτερα, να πίστευες σε Αυτόν που το δημιουργεί, για να μην έχεις σκοτούρες;
Όσο για το ...κόμμα σου....Να δούμε....
Εδώ και χιλιάδες χρόνια, προασπαθεί απεγνωσμένα να πάρει τη θέση του
χαλίφη, αλλά δεν τα καταφέρνει.Έχει πολύ λίγους οπαδούς, που συνήθως κρύβονται σε σκοτάδια και ψευδώνυμα, είναι μπέρδεμα η επικοινωνία μαζί τους...
..Έχει ημερομηνία λήξεως, θα τον μισήσουν και αποκηρύξουν οι πάντες και πάνω απο όλα,στο τέλος, θα γίνει δημόσια ρεζίλι...
Ποιός καλύτερος μάγκας ειπες;