ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αποστάγματα σοφίας - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Αποστάγματα σοφίας - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Laryp46 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
LarypΜέλος
04/08/2005, 18:06:43
Μια ιστοριούλα σε στυλ ανέκδοτου...
Λοιπόν ήταν κάπου κάποτε ένας αρχιτεμπέλαρος που βαριόταν να κουνήσει το πόδι του για να διώξει τη μύγα που τον τσιμπούσε...
Ε κάποια μέρα που βαριόταν κάπως περισσότερο είπε να ξαπλώσει να κοιμηθεί...
Κοιμάται που λέτε αλλά μετά βαριόταν να ανοίξει τα μάτια του...
Τον περνάνε για νεκρό και ξεκινάνε να του κάνουν κηδεία...
Αυτός εκεί ούτε να μιλήσει ούτε να κουνηθεί ούτε τίποτα...
Νομίσαν πως πέθανε από την πείνα...
Ξέρανε βλέπετε τι οκνηρία κουβαλούσε στο χωριό...
Εκεί που πηγαίνανε προς το νεκροταφείο λοιπόν μια γυναίκα φωνάζει...
-Αχ! και να το 'ξερα κι είχα κάτι παξιμάδια προχθεσινά...
Σηκώνεται που λέτε ο "νεκρός" και φωνάζει
-Είναι βρεγμένα τα παξιμάδια???

Αφιερωμένο στους φίλτατους τεμπέληδες της εποχής μας...
Που δεν είναι και λίγοι...

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

04/08/2005, 21:54:07
Ο μεγάλος Πατισάχ φώναξε τους σοφούς του και τους διέταξε:
- Επινοήστε για μένα μια ρήση οι οποία θα με γαληνέψει. Όταν θα είμαι θλιμμένος θα μου φέρει χαρά, ενώ τις στιγμές ευτυχίας θα μου προξενεί λύπη. Δεν πρέπει να είναι μεγάλο, γιατί θέλω πάντα να είναι μαζί μου.
Μετά απ τρεις μέρες οι σοφοί έδωσαν στον Πατισάχ ένα δαχτυλίδι στο οποίο ήταν χαραγμένες αυτές οι λέξεις:
<Και αυτό θα περάσει>

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

ΝεφΝέο Μέλος
04/08/2005, 22:17:09
"Τεντώσου να φτάσεις τα αστέρια.Ακόμα κι αν δεν τα φτάσεις,τουλάχιστον θα ξέρεις οτι προσπάθησες..κι ίσως κάποτε να χαμηλώσουνε κι εκείνα για σένα!"
jk74Νέο Μέλος
07/08/2005, 14:27:15
Η Πρωτη Αιτια πρεπει να ειναι μια διοτι προ πασης πλλοτητας το προβαδισμα εχει η μονας και νικα τα παντα δια της ισχυος της και της αγαθοτητος. Δια τον λογον τουτον επαναγκες ειναι το παν να μετεχη ταυτης, αφου ουδεν δυναται να την παρακοληση ενεκα της δυναμεως της ουδε να αποκλεινη ενεκα της αγαθοτητος της.

Σατορνινος Σαλουστιος Σεκονδος.
Ρωμαιος φιλοσοφος γεννημενος στη Γαλατια το 300 μ.Χ.

08/08/2005, 01:03:09
Ένας γνώστης των τεχνών είδε τα έργα του Πικάσο και δήλωσε:
- Με συγχωρείτε, όμως εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα. Τέτοια αντικείμενα δεν υπάρχουν.
Ο Πικάσο ρώτησε:
- Μήπως καταλαβαίνετε την κινέζικη γλώσσα;
- Όχι!
- Όμως, αυτή υπάρχει..

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

actrΜέλος
08/08/2005, 03:22:10
"Δεν πρέπει ποτέ να ‘χεις μια αντίληψη για τη ζωή που να σου επιτρέπει ελπίδες και ανταμοιβές.
Είσαι ελεύθερος άνθρωπος, όχι μισθοφόρος...
Να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή,
αυτό είναι η αληθινή ελευθερία"

Λιαντίνης

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark

Edited by - actr on 08/08/2005 03:23:03

LarypΜέλος
16/08/2005, 13:51:24
Μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας που παρέθεσα νωρίτερα από το μέλος Flawless και το θέμα του Αντώνιου...

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ
ΕΚΟΒΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΛΕΚΙ ΤΟΥ ΞΥΛΑ` ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΑΠΟΔΩ, ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΑΠΟΚΕΙ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ
-ΚΑΤΣΕ, ΓΕΡΟ, ΩΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΩ ΤΑ ΞΥΛΑ, ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΖΩΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ. ΕΚΑΤΣΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ, ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΑ ΞΥΛΑ, ΕΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΓΕΡΟΣ
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΑΝΑΠΗΓΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ
-ΦΕΡΝΕ, ΓΕΡΟ, ΤΟ ΖΩΟ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΦΟΡΤΩΝΩ ΞΥΛΑ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΖΕΣΤΗ ΦΟΒΕΡΗ.
ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ
-ΚΑΤΣΕ, ΓΕΡΟ, ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΡΟΣΙΑ, ΝΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ..
ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΗΣΕ
-ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ, ΜΠΑΡΜΠΑ ?
-ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ, ΥΙΕ ΜΟΥ.
-ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΣ ?
-ΕΙΣΑΙ, ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΜΟΥ, ΕΙΣΑΙ !
-ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΝΙΟΥΤΣΙΚΟΣ ?
-ΕΙΣΑΙ.
-ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ? ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ !
-ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, ΜΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ…
ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ !
ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ, ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΣΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΓΕΡΟ
-ΕΛΑ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΕΛΕΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ.
-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ, ΥΙΕ ΜΟΥ, ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΕΛΕΚΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ !
-ΜΑ ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΛΩ, ΕΙΠΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΛΕΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΔΥΟ ΔΑΧΤΥΛΑ ΒΑΘΙΑ
ΕΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΛΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΓΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ,
ΕΤΣΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΕΚΟΒΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕ ΣΤΟ ΖΩΟ ΤΟΥ,
ΑΜΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ, ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ.
-ΚΟΙΤΑ, ΓΕΡΟ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΒΕΡΚΟΣ ΜΟΥ ?
-ΕΓΙΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ, ΚΑΛΕ ΥΙΕ ΜΟΥ ! ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΕΡΟΣ.
-ΚΟΤΖΙΑ ΜΟΥ ΠΛΗΓΗ ΕΓΙΑΝΕ, ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ, ΜΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ, ΠΩΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ, ΕΜΕΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ
ΑΙΝΤΕ ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ ΠΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΦΑΩ

[ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ]

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

LarypΜέλος
16/08/2005, 13:53:48
Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν είναι μόνος του ένα Νησί ακέραιο και ξεχωριστό. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι απ’ την Ήπειρο, ένα κομμάτι απ’ την απέραντη Στεριά!… Αν η θάλασσα πάρει μαζί της ένα σβώλο χώμα, η Ευρώπη λιγοστεύει, σα να ήταν ένα Ακρωτήρι, ή σαν να ήταν ένας Πύργος φίλων σου ή δικός σου. Ο θάνατος του κάθε ανθρώπου με λιγοστεύει εμένα, γιατί είμαι δεμένος αξεδιάλυτα με ολάκερη την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό μη στέλνεις ποτέ να ρωτήσεις για ποιον χτυπάει η καμπάνα. Η καμπάνα χτυπάει για σένα.
JOHN DONNE

"Μια καρδιά από αγάπη είναι γεμάτη φως. Αλλά όλο κλαίει... Προσευχηθείτε να αντέξει..."

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
Χρ. Κατσιγιάννης

VIKINGΜέλος
21/08/2006, 13:45:54
Παγκόσμια Εβραϊκή Συνωμοσία: Μύθος ή Αλήθεια;

Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί γύρω από τον Σιωνισμό, τον ρόλο του Παγκόσμιου Εβραϊσμού και τις συνωμοσίες που υφαίνονται σε βάρος της ανθρωπότητας. Πολλοί μάλιστα άνθρωποι έχουν μεγαλο ενδιαφέρον σχετικά με σχέδια συνωμοσιών για την κατάληψη της διακυβέρνησης του κόσμου. Η ταυτότητα των συνωμοτών ποικίλλει, αλλά η βασική ιδέα παραμένει ίδια. Μερικοί έχουν βρει τούς συνωμότες στο Βατικανό, άλλοι μεταξύ των Ιουδαίων, άλλοι μεταξύ των Αποκρυφιστών ή Νεοεποχιτών. Πολλοί υποψιάζονται τούς διεθνείς τραπεζίτες ή τούς Μασώνους. Η ιδέα είναι ότι κάποιος πολύ δυναμικός όμιλος από ανθρώπους της ανώτερης τάξης έχουν σχεδιάσει την ίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα κυριαρχείται από αυτούς, και ότι αυτή η “νέα παγκόσμια τάξη” θα καταργήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα σκλαβώσει την ανθρωπότητα σε μια πλανητική δικτατορία.

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ
΄Ενα από τα πιο δημοφιλή θέματα των “συνωμοσιολόγων” είναι ο Σιωνισμός και οι Εβραίοι. ΄Αραγε τι είναι ο Σιωνισμός; Είναι κάποιο κίνημα που ίδρυσαν κάποιοι μοχθηροί Εβραίοι με στόχο την κατάληψη της παγκόσμιας εξουσίας; Ο Σιωνισμός φταίει για τον Κομμουνισμό, τον Φασισμό, την Μασωνία, την Νέα Εποχή, τούς Μάρτυρες του Ιεχωβά καθώς και για όλα τα κακά που βρίσκουν την ανθρωπότητα; Τι πραγματικά είναι ο Σιωνισμός;

Ο Σιωνισμός ήταν ένα Εβραϊκό κίνημα το οποίο είχε ως μοναδικό στόχο του, την δημιουργία και την υποστήριξη ενός Εβραϊκού εθνικού κράτους στην Παλαιστίνη, την αρχαία πατρίδα των Εβραίων. Ο Σιωνισμός γεννήθηκε κατά τα τέλη του 19ου αιώνα στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη, ως συνέχεια της παραδοσιακής αγάπης των Εβραίων για την ιστορική περιοχή της Παλαιστίνης, όπου ο ένας από τούς λόφους της Ιερουσαλήμ, είχε την ονομασία Σιών. Οι Εβραίοι της ανατολικής Ευρώπης αντιδρώντας στα πογκρόμ του τσάρου σχημάτισαν την οργάνωση “Λάτρεις της Σιών” για να προωθήσουν την εγκατάσταση Εβραίων αγροτών και τεχνιτών στην Παλαιστίνη.

Πολιτική τροπή δόθηκε στον Σιωνισμό από τον Αυστριακοεβραίο δημοσιογράφο Θεόδωρο Χέρζλ, ο οποίος θεωρούσε την αφομοίωση των Εβραίων σαν την πιο επιθυμητή λύση, αλλά ως αδύνατον να εφαρμοστεί λόγω του αντισημιτισμού που επικρατούσε. ΄Ετσι, υποστήριζε, ότι αφού οι Ιουδαίοι ήταν υποχρεωμένοι από τις εξωτερικές πιέσεις και διωγμούς να αποτελούν ξεχωριστό έθνος, θα μπορούσαν να ζήσουν έναν φυσιολογικό εθνικό βίο, μόνο εάν συγκεντρώνονταν σε ένα ενιαίο έδαφος. Το 1897 ο Χέρζλ συγκάλεσε στην Ελβετία το πρώτο Σιωνιστικό Συνέδριο, το οποίο διακήρυξε ότι “ο Σιωνισμός μάχεται για να δημιουργήσει για τον εβραϊκό λαό μια εθνική εστία στη Παλαιστίνη, διασφαλισμένη από το δημόσιο δίκαιο”. 51 χρόνια μετά απ’ αυτό το Συνέδριο, ο Σιωνισμός πέτυχε τον σκοπό του, δηλαδή την ίδρυση εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη. Ο Σιωνισμός δεν είχε στόχο την κατάληψη της παγκόσμιας εξουσίας! Την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ θέλανε οι άνθρωποι, για να μην υποφέρουν τούς διωγμούς σε βάρος τους από τα “χριστιανικά” έθνη!

ΤΑ “ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ”
Ένα διάσημο αντισημιτικό βιβλίο είναι “ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ” με άγνωστο τον πραγματικό συγγραφέα και δήθεν γραμμένο από τούς Εβραίους. Ποια είναι η αληθινή προέλευση των Πρωτοκόλλων; Οι Times του Λονδίνου το 1921 αποκάλυψαν ότι τα “Πρωτόκολλα” είναι φανερή ενθύμηση μίας σάτιρας του Γάλλου νομικού Μαυρίκιου Τζόλυ για τον Ναπολέοντα τον 3ο, που εκδόθηκε το 1864 με τον τίτλο “ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΣΚΙΕ”. Ο Ρώσος ιστορικός Βλαντιμίρ Μπούρτσιεφ αποκάλυψε ότι τα Πρωτόκολλα ήταν πλαστογραφία της Ρωσικής μυστικής αστυνομίας απ’ το βιβλίο που μόλις πιο πάνω αναφέραμε, μία φανταστική νουβέλλα του Hermann Goedsche (1868) και άλλες πηγές. Αιτία της πλαστογραφίας ήταν να έχουν κάποιο “ντοκουμέντο” για να δικαιολογήσουν τα πογκρόμ του Τσάρου σε βάρος των Εβραίων! Κι αφού δεν υπήρχε αληθινό, το κατασκεύασαν! Το 1934 στην Βέρνη, η Ιουδαϊκή κοινότητα της Ελβετίας, έφερε τούς διανομείς των “Πρωτοκόλλων” σε δίκη, και αποδείχτηκε στο δικαστήριο ότι το έργο αυτό είναι μια χονδροειδής πλαστογραφία.

Τα “Πρωτόκολλα” φέρθηκαν στην Γερμανία από τον αντισημίτη ΄Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ, ο οποίος έφυγε απ’ την Ρωσία μετά την Επανάσταση. Ο Ρόζενμπεργκ κσι οι ιδέες του καλωσορίστηκαν από τον Χίτλερ. Ο Ρόζενμπεργκ μαζί με τον Γκέμπελς προπαγάνδισαν τον μύθο πως “η Ρωσία ήταν το κέντρο δράσης των Σοφών της Σιών” για να δικαιολογήσει την εισβολή στη Ρωσία! Είναι από αυτή την περίοδο της Ναζιστικής προπαγάνδας που προέρχονται πολλές σημερινές ιδέες περί “Εβραϊκής Συνωμοσίας”. Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε τα “Πρωτόκολλα” ως αποδεικτικό στοιχείο για να ενοχοποιήσει τούς Εβραίους για τα δεινά της Γερμανίας μετά την ήττα της στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. ΄Ετσι ο Χίτλερ με την βοήθεια των “Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών” προώθησε το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρωπότητας, την εξόντωση 6.000.000 Ιουδαίων. Δεν είναι τυχαίο πως αυτό το βιβλίο κάτω από την διακυβέρνηση του Χίτλερ, είχε την μεγαλύτερη και ευρύτερη δυνατή κυκλοφορία στην Γερμανία. Κυκλοφορεί και στη χώρα μας, έτσι ώστε να είμαστε...παρέα με όλα τα ”αδελφά” μουσουλμανικά κράτη, όπου επίσης κυκλοφορεί το βιβλίο αυτό! Στην Δύση έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία του.

Η ΑΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μια άλλη συκοφαντική κατηγορία κατά των Εβραίων είναι ότι “χρησιμοποιούν ανθρώπινο αίμα για την παρασκευή των αζύμων του Πάσχα”. Με σαφήνεια όμως η Αγία Γραφή θεσπίζει την απαγόρευση καταναλώσεως αίματος (Λευιτικό 17: 10-11). Εξίσου κατηγορηματικές είναι οι διατάξεις του Ιουδαϊκού κώδικα διατροφής που απαγορεύουν την ύπαρξη ίχνους αίματος στο διαιτολόγιο του Ιουδαίου. Οι Εβραίοι χρησιμοποιούν ειδική μέθοδο σφαγής των ζώων για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή αφαίμαξη. Κάθε κομμάτι κρέατος ξεπλένεται καλά για να αφαιρεθεί κάθε ίχνος αίματος. ΄Ετσι οι Εβραίοι έχουν μια έμφυτη απέχθεια για το αίμα. Συνεπώς είναι εντελώς ανιστόρητη αυτή η συκοφαντία, που επίσης φανερώνει χονδροειδή άγνοια για τον τρόπο ζωής του Εβραϊκού λαού.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΟΥΔΑΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ;

΄Ενας άλλος μύθος είναι ότι “οι Ιουδαίοι ελέγχουν τα κύρια πόστα του κόσμου στην οικονομία, την πολιτική εξουσία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”.
Εάν είναι αληθινό αυτό, γιατί πάντοτε οι Ειδήσεις για τις Ισραηλινοαραβικές συγκρούσεις μεροληπτούν υπέρ των Παλαιστινίων; Πώς ξέφυγε αυτό από τούς Ιουδαίους “συνωμότες” που υποτίθεται ότι ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης;

Βιβλιογραφία:

A PLAN OF DECEPTION-C.CUMBEY-chapter 10: “Τhe Protocols of Elders of Zion” (το οποίο κεφάλαιο έχει σκόπιμα ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ απ’ την ελληνική έκδοση των εκδόσεων Μπίμπης-Στερέωμα “ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ” διότι ο κ. Μπίμπης εκδίδει επίσης το βιβλίο “ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ”),
άρθρο WHOM SHOULD WE FEAR?-R.FLANDERS απ’ την εφημερίδα PULPIT HELP-NOV.1995,
WHO WROTE THE PROTOCOLS OF ZION? by Ed Spurlin,
Η ΠΕΡΑΣΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ-ΗΛΙΑ ΣΑΜΠΕΤΑΪ,
Εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΤΑΝΙΚΑ.

http://www.jesusportal.org/magazine/article8d.htm

Edited by - VIKING on 21/08/2006 13:55:11

Edited by - VIKING on 21/08/2006 14:09:38

VIKINGΜέλος
21/08/2006, 13:47:32
Η Οχράνα στα ελληνικά βιβλιοπωλεία

Οπως γίνεται συνήθως με την εισαγωγή των ευρωπαικών ρευμάτων στη χώρα μας, η εν Ελλάδι σταδιοδρομία των "Πρωτοκόλλων" εγκαινιάστηκε με μιά σχετική χρονική καθυστέρηση· γρήγορα ωστόσο έμελλε να αποδειχτεί ότι ο σπόρος έπεσε σε γόνιμο έδαφος. Η πρώτη γνωστή ελληνική έκδοση του βιβλίου έγινε το 1924 στη Θεσσαλονίκη, όπου η παρουσία μιας συμπαγούς ισπανόφωνης εβραικής κοινότητας ( 40% του πληθυσμού της πόλης κατά την απελευθέρωσή της, σύμφωνα με την επίσημη ελληνική στατιστική τού 1913), η ανάπτυξη ισχυρών σοσιαλιστικών τάσεων ανάμεσα στο εβραικό προλεταριάτο κι ο έντονος ανταγωνισμός ελλήνων κι εβραίων επιχειρηματιών για τον οικονομικό έλεγχο της πόλης παρέχουν όλες τις προυποθέσεις για την υπόθαλψη ενός αντισημιτικού ρεύματος.

Για τη μαζική διάδοσή του θα χρειαστεί ωστόσο να περιμένουμε ώς το 1928: επανέκδοσή του στη Θεσσαλονίκη, παράλληλη κυκλοφορία του από τις εκδόσεις "Δράσις", δημοσίευσή του σε συνέχειες από τις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Φως" της συμπρωτεύουσας... Νέες επανεκδόσεις ( της "Δράσεως") αναφέρονται για το 1934 και το 1940.
Σήμερα, αν κάποιος συμπολίτης μας θελήσει να προμηθευτεί τα "Πρωτόκολλα", δεν θα χρειαστεί να ψάξει και πολύ. Απεναντίας, μάλλον θα βρεθεί αντιμέτωπος με το δίλημμα ποια απ' όλες τις εκδόσεις που κυκλοφορούν να επιλέξει: μια σύντομη βόλτα μας στα κεντρικά αθηναικά βιβλιοπωλεία απέδωσε οκτώ διαφορετικές εκδόσεις του διαβόητου ψευτο-ντοκουμέντου κι ένα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο αριθμό "αποκαλυπτικών" πονημάτων που χρησιμοποιούν τα "Πρωτόκολλα" ως βασική πηγή έμπνευσής τους.

Πρόκειται για εκδοτικά εγχειρήματα με αφετηρίες πολύ πιό "πολυφωνικές" απ' ό,τι θα περίμενε ίσως ο υποψιασμένος αναγνώστης: ανάμεσα σ'αυτούς που δεν δίστασαν να επενδύσουν στο κατασκεύασμα της τσαρικής Οχράνα συναντάμε όχι μόνο τους κλασικούς νεοναζί της "4ης Αυγούστου" του γνωστού Κων/νου Πλεύρη ("Ελληνικόν Αύριον", έκδοση του θεσσαλονικιώτικου τμήματος της οργάνωσης, τχ.12) ή εκδοτικούς οίκους ειδικευμένους σ'αυτού του είδους κι επιπέδου την παραφιλολογία ( Στερέωμα, Λογοθέτης) αλλά και διάφορες χριστιανικές παραθρησκευτικές ή πολιτικές ομάδες ( Ορθόδοξος Τύπος, βιβλιοπωλείο Νεκτ. Παναγόπουλος, Μήνυμα), ακόμα και εκδότες με σοβαρή, κατά τα άλλα, δραστηριότητα (Κάκτος, Γερ. Αναγνωστίδης).

Εξίσου φαινομενικά "πλουραλιστική" είναι και η παρουσίαση των "Πρωτοκόλλων" από τους εκάστοτε εκδότες τους. Μάταια θα περίμενε κανείς, από τους σοβαρότερους τουλάχιστον οίκους, μια κριτική προσέγγιση που να ενημερώνει τον ανυποψίαστο αναγνώστη για την πλαστότητα του "ντοκουμέντου". Απεναντίας, είτε ρητά είτε δια της αποσιώπησης, η προάσπιση της "αυθεντικότητάς" τους αποτελεί τον κανόνα.

Το βιβλιοπωλείο Παναγόπουλου λχ αρκείται στην παράθεση παλιότερης (1932) εισαγωγής του Φώτιου Φωτιάδη, όπου δίπλα στην καταγγελία της "αποκαλυπτόμενης" εβραικής συνωμοσίας εξυμνείται η "σοβαρή και συστηματική προσπάθεια" εκείνων των χρόνων "από ηγέτες πατριώτες" (καταλαβαίνετε ποιους) "για αποτελεσματική καταπολέμηση του τρομακτικού αυτού κινδύνου". Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η επανέκδοση, από τον Κάκτο, παλιότερης μετάφρασης των "Πρωτοκόλλων": παρά την ένταξη του βιβλίου στην (εξ ορισμού λάιτ) σειρά "Μεταφυσική", η όποια προσπάθεια αποστασιοποίησης ακυρώνεται στην πράξη από την ψευδοιστορική εισαγωγή του Ροζέ Λαμπελέν (1921), ανοιχτή συνηγορία όχι μόνο της υποτιθέμενης "αυθεντικότητας" του περιεχομένου τους αλλά και των "κυμάτων αντισημιτισμού" της εποχής. "Μεγίστης σημασίας έγγραφα" που "αυτοξεγυμνώνουν το αληθινό πρόσωπο των Σιωνιστών - Εβραίων" χαρακτηρίζει τα "Πρωτόκολλα" στη δική του εισαγωγή ο αρχιμανδρίτης Βασιλόπουλος, ενώ εξίσου στρατευμένη και πολύ πιό εκτενής είναι η υπεράσπισή τους από τον Γκόρντον Πράις ( Λογοθέτης). Αντίθετα, οι τεταρτοαυγουστιανοί της Θεσσαλονίκης δεν μπαίνουν στον κόπο να ασχοληθούν με τέτοιες μικρολεπτομέρειες - φτάνουν μάλιστα να παρουσιάσουν σαν "εισαγωγή του 1897" μια συρραφή από τα κείμενα των Φωτιάδη και Λαμπελέν, που αναφέρει γεγονότα πολύ μεταγενέστερα, όπως η ρωσική επανάσταση του 1917 ή ο Παγκόσμιος Πόλεμος του 1914-18!

Πιο ενδιαφέρουσα από τα παραδοσιακά αντισημιτικά παραληρήματα είναι όμως η προσπάθεια αξιοποίησης των "Πρωτοκόλλων" από προοδευτική, υποτίθεται, σκοπιά. Αρκετά προσεκτικός, ο Ν. Ψαρουδάκης της "Χριστιανικής Δημοκρατίας" παραθέτει στο δικό του πρόλογο τα αποδεικτικά στοιχεία της πλαστότητάς τους, για να αποφανθεί ωστόσο στη συνέχεια ότι "το βιβλίο αυτό θάταν ένα ολότελα ασήμαντο κείμενο, αν η θλιβερή πραγματικότητα που περιβάλλει τα σημερινά έθνη δεν αποτελούσε μια πιστή φωτογραφία του, μια καταπληκτική εφαρμογή του!" - κι ότι, ως εκ τούτου, "είτε γνήσιο είναι το βιβλίο, είτε πλαστό αλλά προφητικό (sic), είναι έργο μεγάλης σημασίας".

Μ' άλλα λόγια, και η πίττα της "αντικειμενικότητας" ολόκληρη και ο σκύλος της συνωμοσιολογίας χορτάτος...Καθόλου ισορροπημένη και με αρκετά φαιδρές εξάρσεις είναι απεναντίας η "αντιιμπεριαλιστική" ανάγνωση του δημιουργήματος της τσαρικής προπαγάνδας από την ανώνυμη εισαγωγή των "Πρωτοκόλλων" στη μεταπολιτευτική έκδοση του Αναγνωστίδη. Αφού κατακεραυνώνεται σαν σιωνιστική προπαγάνδα κάθε αμφισβήτηση της γνησιότητάς τους και υιοθετείται πανηγυρικά ο ισχυρισμός της Οχράνα ότι όλες ανεξαίρετα οι νεωτερικές ιδέες των τελευταίων αιώνων, από τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό ώς τον κομμουνισμό και τον αναρχισμό αποτελούν σιωνιστικό δόλωμα προορισμένο να αποκόψει τους λαούς από τούς μονάρχες τους (μοναδικό ανάχωμα στα σχέδια του εβραϊσμού), στο τέλος υποστηρίζεται ότι "ο Σιωνισμός, συνταυτισμένος τώρα με τον Ιμπεριαλισμό, δεν παραιτήθηκε απ'τα κοσμοκρατορικά του σχέδια, άλλαξε όμως στόχους και τακτική (...) υποστηρίζει τώρα τις μοναρχίες και τα κάθε λογής αντιδραστικά καθεστώτα, δηλαδή γλύφει εκεί που έφτυνε. (...) Σκοπός του αποκλειστικός σήμερα είναι η ανάσχεση μόνο του κομμουνισμού"!

Με τέτοια ευελιξία στις εισαγωγές των ίδιων των "Πρωτοκόλλων", καθόλου περίεργο που, με μια κάπως πιό ελεύθερη χρήση τους, τα εν λόγω ψευδοντοκουμέντα επιστρατεύονται για να στηρίξουν πάσα νόσον και πάσα θεωρίαν. "Σας παρακαλώ διαβάστε το αποκαλυπτικό βιβλίο "Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" εξορκίζει τους αναγνώστες του ο αγιορείτης μοναχός Παρθένιος, προκειμένου να τους πείσει για τη διεθνή σιωνιστική συνωμοσία που κρύβεται, μεταξύ άλλων, πίσω από τις πιστωτικές κάρτες· "τα Πρωτόκολλά τους προβλέπουν τα πάντα" αποφαίνεται ο βασιλόφρων μακεδονολόγος Κώστας Μπάρμπης, πρώην διευθυντής του ΙΚΥ, που καταγγέλλει την επιτυχία των εν Ελλάδι σιωνιστών "να εξοστρακίσουν τον τελευταίο χριστιανό ορθόδοξο βασιλιά σ' ολόκληρη τη Γη"· στα ίδια καταφεύγουν ο Ιω. Φουράκης, Π. Κώστας και «Dr. D.C. Yermak» για να "τεκμηριώσουν" την υποτιθέμενη διεθνή ανθελληνική εκστρατεία που εκποορεύεται από τη συμμαχία Βατικανού, μασόνων, σιωνιστών κι άλλων ενσαρκώσεων του Αντίχριστου.
Προφανώς, μόνο ένας Χίτλερ μας σώζει...

Μια προφητική πλαστογραφία;

Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως μας είπε ο υπεύθυνος Τύπου Ι. Μ. Χατζηφώτης, δεν έχει επίσημη θέση για τη γνησιότητα ή μη των περίφημων "Πρωτοκόλλων". Για περισσότερες λεπτομέρειες μας παρέπεμψε στο συνεργάτη του και συντάκτη της "Εκκλησιαστικής Αλήθειας" θεολόγο Αριστείδη Πανώτη. «Δεν είναι καθόλου σαφές αν πράγματι αυτό το κείμενο είναι γνήσιο. Μπορεί να είναι έργο των μυστικών υπηρεσιών του Τσάρου. Μπορεί να είναι μιά έκθεση της "Οχράνα" σχετικά με τις απόψεις που υπήρχαν εκείνη την εποχή στο εσωτερικό του εβραϊσμού. Δεν νομίζω ότι όσοι το ανασύρουν καταφέρνουν τίποτα. Βρίζοντας τον εβραϊσμό με τέτοιες ξεπερασμένες, θα 'λεγα παλαιοημερολογίτικες, μεθόδους το μόνο που ίσως πετυχαίνουν είναι να τον ενισχύουν».

Ομως ο κ. Πανώτης -ακριβώς όπως και οι πάσης φύσεως οπαδοί της "σιωνιστικής συνωμοσίας" που δεν έχουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα του "ντοκουμέντου" και το αξιοποιούν συστηματικά- διαπιστώνει ότι "το περιεχόμενο των "Πρωτοκόλλων" ιστορικά επιβεβαιώνεται. Οι περισσότεροι από τους στόχους που γράφονται σ' αυτά έχουν πραγματοποιηθεί. Εχει υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου. Μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι ηγέτες των ολοκληρωτικών κρατών, ιδίως της Ανατολικής Ευρώπης, ήσαν Εβραίοι. Δυστυχώς λίγο πολύ βρισκόμαστε όλοι στα χέρια των Εβραίων. Είναι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε μας τους Ελληνες δεν έχουν πάψει να δημιουργούν καταστάσεις".

Μιά βόλτα στα εκκλησιαστικά στέκια επιβεβαιώνει τις βλαβερές συνέπειες της προηγούμενης "κομψής" αντισημιτικής θεωρίας για το "ντοκουμέντο". Ο "Σωτήρας" πουλάει την έκδοση των "Πρωτοκόλλων" που επιμελήθηκε ο αρχιμανδρίτης Χαρ. Βασιλόπουλος. Στη "Ζωή" υποδεικνύουν τη μεταγλωττισμένη στη δημοτική έκδοση του "Νεκτάριου Παναγόπουλου", δίνοντας και τη σχετική διεύθυνση του οίκου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πολιτική του βιβλιοπωλείου της "Αποστολικής Διακονίας". Ο κ. Σπ. Καράλης -με αφορμή τη σχετική με την "απάτη του αιώνα" επιφυλλίδα του Π. Κοροβέση, στην "Ε"- μας κατήγγειλε στις 5.6 ότι το επίσημο εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο διακινούσε το βιβλίο. "Τους ρώτησα αν γνωρίζουν ότι αυτό το βιβλίο είναι πλαστογραφία. Μου απάντησαν πως το γνωρίζουν. Τότε γιατί το πουλάτε; Μου είπαν ότι το πουλούν επειδή το ζητάει ο κόσμος (...) "Ξέρετε ότι σ' αυτό το βιβλίο βασίστηκαν τα πογκρόμ του τσάρου στη Ρωσία και τα κρεματόρια του Χίτλερ;" Ο υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου δεν ήξερε τι να απαντήσει. Κάτι ψέλλισε, ότι αυτό το βιβλίο το προλογίζει κάποιος ιερέας τον οποίο θεωρούσε πνευματικό άνθρωπο". Σήμερα, πάντως, το βιβλίο έχει εξαφανιστεί από τα ράφια της Αποστολικής Διακονίας.

Ενα βιβλίο που έγινε εφιάλτης

«Τρομακτικό παράδειγμα» μετατροπής μιας μυθοπλασίας σε πραγματικότητα θεωρεί ο Ουμπέρτο Εκο τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών". Αναζητώντας τις απαρχές αυτής της "μυθοπλασίας που έγινε εφιάλτης", ο Εκο ανιχνεύει τις ρίζες της ιδέας περί μιας μυστικής διεθνούς συνωμοσίας στο αποκρυφιστικό κλίμα που κάλυψε τον αφανισμό του Τάγματος των Ναϊτών από τον Φίλιππο τον Ωραίο (14ος άι.), στα μυστηριώδη μανιφέστα της αδελφότητας των Ροδόσταυρων (17ος άι.), στις μεταγενέστερες αντιλήψεις περί μυστικών εταιρειών που απεργάζονται σχέδια ολέθρου της ανθρωπότητας, στα Απομνημονεύματα του αβά Μπαριέλ που κατήγγειλε τη Γαλλική Επανάσταση ως συνωμοσία Ιακωβίνων και Διαφωτιστών...

Στις αρχές του 19ου αιώνα, η διεθνής συνωμοσία έμελλε για πρώτη φορά να συνδεθεί με τους Εβραίους, οι οποίοι στο εξής θα θεωρηθούν οι κρυφοί υποκινητές της. Το 1864, ο Μορίς Ζολί εκδίδει μια σάτιρα κατά του Ναπολέοντα Γ', στην οποία εμφανίζει τον Μακιαβέλι- Ναπολέοντα Γ' να συζητά στην Κόλαση με τον Μοντεσκιέ. Το 1864, ο Γερμανός Χέρμαν Γκέντσε δημοσιεύει ένα μυθιστόρημα τρόμου, στο οποίο περιλαμβάνεται μια απόκρυφη τελετή στο εβραϊκό νεκροταφείο της Πράγας, όπου εκπρόσωποι των δώδεκα φυλών του Ισραήλ προετοιμάζουν την κατάκτηση του πλανήτη. Το 1876, η ίδια ιστορία παρουσιάζεται στη Ρωσία ως πραγματικό γεγονός με τίτλο "Οι Ιουδαίοι, κύριοι του κόσμου". Παρόμοιες εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ιστορία έχει και συνέχεια. Στη στροφή του αιώνα θα εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Πιοτρ Ιβάνοβιτς Ρατσκόφσκι, μια μυθιστορηματική φυσιογνωμία που ξεκίνησε έχοντας προβλήματα με την τσαρική αστυνομία και κατέληξε επικεφαλής της Οχράνα στο Παρίσι. Ας δώσουμε όμως το λόγο στον Εκο:
Τούτος ο Ρατσκόφσκι, προκειμένου να βοηθήσει τον προστάτη του υπουργό Σεργκέι Βίτε κατά του πολιτικού του αντιπάλου Ιλίγια Τσιόν ή Ελί ντε Σιόν, διέταξε να ερευνηθεί το εξοχικό σπίτι του Σιόν. Εκεί βρήκε ένα κείμενο που αποτελούσε αντιγραφή του φυλλαδίου του Ζολί κατά του Ναπολέοντα Γ', με τη διαφορά ότι απέδιδε τις ιδέες του Μακιαβέλι στον Βίτε. Ενθερμος αντισημίτης -ας μη λησμονούμε ότι όλα αυτά συνέβαιναν την εποχή της υπόθεσης Ντρέιφους- ο Ρατσκόφσκι σκέφθηκε αμέσως να εξαφανίσει κάθε αναφορά στον Βίτε και να εμφανίσει τους Εβραίους ως φορείς της διεθνούς συνωμοσίας που ο Σιόν απέδιδε στον Βίτε. (...) Το κείμενο που "επιδιόρθωσε" ο Ρατσκόφσκι υπήρξε πιθανότατα η πρώτη πηγή των διαβόητων Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών. (...)

Πολλοί παρατήρησαν ότι ήταν εύκολο να αναγνωρίσει κανείς στα "Πρωτόκολλα" ένα κείμενο που πρέπει να δημιουργήθηκε στη Γαλλία του τέλους του (19ου) αιώνα, καθώς έχει πάμπολλες αναφορές σε προβλήματα της γαλλικής κοινωνίας εκείνης της εποχής (...). Αλλά εξίσου απλό ήταν να αναγνωρίσει κανείς μεταξύ των πηγών του κειμένου πολλά λαϊκά μυθιστορήματα. Δυστυχώς όμως η αφήγηση ήταν τόσο πειστική, ώστε δεν ήταν δύσκολο να την πάρει κανείς στα σοβαρά.
Το υπόλοιπο τούτης της ιστορίας είναι ιστορία. Ενας περιπλανώμενος ρώσος μοναχός ονόματι Σέργιος Νείλος -κάτι μεταξύ δολοπλόκου και προφήτη-, μια μορφή με φιλοδοξίες τύπου Ρασπούτιν (ήθελε να γίνει πνευματικός του τσάρου) και με την έμμονη ιδέα του Αντίχριστου, ανέλαβε τη δημοσίευση και το σχολιασμό των "Πρωτοκόλλων". Στη συνέχεια, τα "Πρωτόκολλα" περιηγήθηκαν ολόκληρη την Ευρώπη, έως ότου έπεσαν στα χέρια του Αδόλφου Χίτλερ... Οι συνέπειες είναι γνωστές.
Κανείς ωστόσο δεν αντιλήφθηκε ότι τούτο το συμπίλημα διαφορετικών κειμένων δεν ήταν παρά μια μυθοπλασία;

Κι όμως, το 1921, οι Τάιμς του Λονδίνου ανακάλυψαν το φυλλάδιο του Μορίς Ζολί και το κατονόμασαν ως πηγή των "Πρωτοκόλλων". Αλλά η αποδεικτική αξία των γεγονότων δεν αρκεί, όταν ο κόσμος αποζητά πάση θυσία ένα μυθιστόρημα τρόμου. Η Αγγλίδα Νέστα Ουέμπστερ -που πέρασε τη ζωή της προσπαθώντας να τεκμηριώσει την υπόθεση της ιουδαϊκής συνωμοσίας- έγραψε στα 1924 ένα βιβλίο με τίτλο "Secret Societies and Subversive Movements" (Μυστικές Εταιρείες και ανατρεπτικά κινήματα). Η Ουέμπστερ υπήρξε καλά πληροφορημένη και γνώριζε τις αποκαλύψεις των Τάιμς, αλλά και την ακριβή ιστορία του Νείλου, του Ρατσκόφσκι, του Γκέντσε και των λοιπών (...). Μολαταύτα κατέληγε στο εξής συμπέρασμα:
"Η μοναδική γνώμη την οποία μπορώ να υιοθετήσω είναι ότι τα Πρωτόκολλα, αυθεντικά ή μη, αποτυπώνουν το πρόγραμμα μιας παγκόσμιας επανάστασης και ότι (...) πρόκειται για έργο είτε μιας μυστικής εταιρείας είτε κάποιου προσώπου το οποίο γνώριζε άριστα τις παραδόσεις των μυστικών εταιρειών και ήταν σε θέση να αναπαραγάγει τις ιδέες και το ύφος τους."

Ο συλλογισμός δεν έχει το παραμικρό ψεγάδι: "Αφού τα Πρωτόκολλα ισχυρίζονται όσα ανέφερα στην ιστορία μου, την επιβεβαιώνουν." Η ακόμη: "Τα Πρωτόκολλα επιβεβαιώνουν την ιστορία την οποία άντλησα από αυτά, ως εκ τούτου είναι γνήσια."

ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

(Από το κείμενο «Eine Fiktion, die zum Alptraum wird», «Frankfurter Allgemeine Zeitung», 2 Ιουλίου 1994)

(Ελευθεροτυπία, 17/9/1995)

http://www.iospress.gr/ios1995/ios19950917b.htm

Edited by - VIKING on 21/08/2006 13:58:25

Edited by - VIKING on 21/08/2006 14:02:07

VIKINGΜέλος
21/08/2006, 13:51:29
Γεια να δουμε και καποια αλλα πραγματα...

Ο "δημοκρατικός" Γ. Π. Φουράκης υποστηρίζει π.χ. ότι η χούντα του Παπαδόπουλου ήταν έμπνευση της Μοσάντ και τα μέλη της πράκτορές της. Η απόφαση -λέει- πάρθηκε στις 8.1.1967 στο Τελ Αβίβ! Ο βασιλόφρων Κ. Μπάρμπης τον διορθώνει: Η χούντα καθοδηγήθηκε μόνο από την αμερικάνικη DIA, η οποία βέβαια ήταν ...διαβρωμένη από τον εβραισμό! Ομως η ουσία της διαφοράς τους είναι ότι ο Φουράκης κατηγορεί τα "εβραιομασονικά ανάκτορα" για σειρά προδοσιών αποσιωπώντας ότι ...μασόνος και ενδοτικός ήταν ο Ε. Βενιζέλος, όπως "αποδεικνύει" ο Μπάρμπης.

Με κάθε σοβαρότητα ο αρχιμανδρίτης Βασιλόπουλος μας διαβεβαιώνει στη δική του έκδοση των "Πρωτοκόλλων", ότι "οι Σιωνισταί Εβραίοι εδημιούργησαν ένα ακόμη αντιχριστιανικό τέρας, τον Αδόλφον Χίτλερ. Ο Χίτλερ ήταν κατά το ήμισυ Εβραίος. Στο περιβάλλον του υπήρχαν πολλοί Εβραίοι, καθώς μάγοι, σατανισταί και αποκρυφισταί". Παρόλα αυτά δεν αρνείται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος: "Η οργή του Χίτλερ εστράφη εναντίον των ευεργετών του Εβραίων και εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς τους έκαμε σαπούνι". Ερμηνεία του φαινομένου; "Γιά μιά ακόμη φορά ο Θεός απέδειξε στους χριστιανομάχους Σιωνιστάς ότι ο Χριστός είναι ανίκητος και ότι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν"!

Ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Δήμου δεν συμφωνεί με την αβασάνιστη εκδοτική αναπαραγωγή των "Πρωτοκόλλων". "Η κυκλοφορία του πλαστού αυτού βιβλίου έχει απαγορευτεί στα περισσότερα δημοκρατικά κράτη της Γης. (Και μη μιλήσει κανείς για λογοκρισία:το βιβλίο δεν εκφράζει γνώμη ή άποψη -είναι προπαγανδιστικό επινόημα).
Ενα από τα ελάχιστα κράτη που επιτρέπουν την κυκλοφορία του είναι η Ελλάδα. Μάλιστα πολύ συχνά το βλέπω να διαφημίζεται στο "Ποντίκι"." ("Ε", 26.5.95).

(Ελευθεροτυπία, 17/9/1995)

Edited by - VIKING on 21/08/2006 13:52:41

Edited by - VIKING on 21/08/2006 13:59:32

SaporeΝέο Μέλος
21/08/2006, 17:52:30
Όλα καλά αυτά που λες...
Μήπως όμως χάσαμε την ουσία του θέματος?
Πολύ πιθανόν να υπάρχει μια δαιμονοποίηση και υπερβολές σχετικά με το ρόλο ή όχι των Σιωνιστών.
Όπως όμως υπάρχει και δαιμονοποίηση όλων όσων καταφέρονται εναντίον της πολιτικής του Ισραήλ χαρακτηρίζοντάς τους ως αντισημίτες.
Αυτό από μόνο του είναι λογοκρισία. Είναι προπαγάνδα. Αν εγώ καταφερθώ εναντίον της Αμερικής, όλοι καταλαβαίνουν ότι διαφωνώ με την πολιτική της και σταματά εκεί το θέμα. Το ίδιο ισχύει αν αναφερθώ στην Αγγλία, στην Γαλλία, στην Ελλάδα ή στην Κούβα. Αν όμως αναφερθώ στο Ισραήλ αμέσως μου φορούν τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο και μου κολούν την ταμπέλα του αντισημίτη.
Υπάρχει λοιπόν οι εξής διαφορά.
Άλλο η πολιτική ενός κράτους ή μιας ελίτ και άλλο ένας ολόκληρος λαός.
Υπάρχουν Ισραηλινοί που διαμαρτύρονται μαζί με τους Παλαιστίνιους και άλλους ακτιβιστές εναντίον της πολιτικής του κράτους τους. Υπάρχουν Ισραηλινοί φαντάροι που βρίσκονται στις φυλακές επειδή αρνούνται να συμμετάσχουν στην γενοκτονία και την σφαγή των Παλαιστινίων.
Υπάρχουν Ισραηλινοί που διαδηλώνουν ενάντια στις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεών τους και των εγκλημάτων που διαπράττουν.
Ο Βανούνου, ο δικός τους πυρηνικός επιστήμονας όταν αποκάλυψε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ καταδικάστηκε ως προδότης.
Ακόμα βρίσκεται στις φυλακές και ουδείς διαμαρτυρήθηκε γι αυτό.
Στα ΜΜΕ πέρασε στα ψιλά. Αν αυτός δεν είναι έλεγχος τότε τι είναι?

Το ερώτημά σου αφού ελέγχουν οι Σιωνιστές τα ΜΜΕ γιατί τότε όλοι είναι υπέρ των Παλαιστινίων η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή.
Όταν σωρεύονται τα εγκλήματα φίλε μου, τότε πνίγουν αυτούς που τα διαπράττουν.

Δυστυχώς η σοφία έρχεται όταν δεν την χρειαζόμαστε πια
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ

VIKINGΜέλος
21/08/2006, 18:31:05
Καλησπερα sapore.

quote:
Αυτό από μόνο του είναι λογοκρισία. Είναι προπαγάνδα. Αν εγώ καταφερθώ εναντίον της Αμερικής, όλοι καταλαβαίνουν ότι διαφωνώ με την πολιτική της και σταματά εκεί το θέμα. Το ίδιο ισχύει αν αναφερθώ στην Αγγλία, στην Γαλλία, στην Ελλάδα ή στην Κούβα. Αν όμως αναφερθώ στο Ισραήλ αμέσως μου φορούν τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο και μου κολούν την ταμπέλα του αντισημίτη.

Κοιταξε αυτα τα αυτονοητα που λες σωστα ειναι αλλα ξερεις τι γινεται πολλοι βρισκουν την ευκαιρια με αφορμη αυτα που κανει το Ισραηλ γενικα ειτε στο Λιβανο, ειτε στην Παλαιστινη να υποστηριξουν τις αντισημιτικες τους θεσεις.Στην πραγματικοτητα δεν νοιαζονται καθολου για τα θυματα της Ισραηλινης εξωτερικης πολιτικης.Στοχος τους ειναι
να περασουν τα προπαγανδιστικα τους μηνυματα πουλωντας βιβλια σε μερικα απο τα οποια αμφισβητειται το ολοκαυτωμα κ.λ.π.Ξαφνικα οι Γερμανοι ακροδεξιοι που καποτε εδερναν μεταναστες αραβες αγαπησαν το Ιραν και
που στο Μουντιαλ βγηκαν υπερ του ΙΡΑΝ μετα τις ανατριχιαστικες δηλωσεις του ηγετη της χωρας οτι επιθυμουνε το σβησιμο απο το χαρτη του Ισραηλ.Στα ΜΜΕ αυτο περασε στα ψιλα.

Εχεις την εντυπωση οτι κατι ακροδεξιοι,κατι Φουρακηδες,κατι Λιακοπουλοι νοιαζονται για τον Παλαιστινιακο λαο.Εδω στην στην Ελλαδα φωναζουν ολοι υπερ των Παλαιστινιων και οταν διαδηλωνουν καποιοι Παλαιστινιοι φωναζουν οι Ελληναραδες να πανε στην χωρα τους να διαδηλωσουν.Ειχα ακουσει μια φορα που βρισκομουν στο κεντρο της Αθηνας κατα την διαρκεια διαδηλωσης Παλαιστινιων να λενε για τους διαδηλωτες Παλαιστινιους οτι το καλυτερο ειναι να πανε να διαδηλωσουν στην χωρα τους,δεν ειναι δικο μας προβλημα.Υπερ ο Ελληνας του Παλαιστινιου αρκει να μην ελθει να ζησει ως μεταναστης στην Ελλαδα .Υποκρισια,φιλε μου.

Το θεμα μας ομως ειναι αν υπαρχει αυτη η παγκοσμια Εβραικη συνωμοσια και ποιες αποδειξεις εχουν για αυτο οι συνωμοσιολαγνοι.Αλλο να διαφωνεις με την πολιτικη του Ισραηλ και αλλο να λες οτι ελεγχουν τα παντα σε αυτον τον πλανητη οι Εβραιοι.

SaporeΝέο Μέλος
22/08/2006, 01:47:11
Τεράστια φυλακή τα κατεχόμενα»
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
«Η εικόνα στα κατεχόμενα είναι τραγική, απερίγραπτη. Πέρα από κάθε λογική. Στο Λίβανο υπάρχουν καταυλισμοί Παλαιστίνιων προσφύγων και πάντα αυτοί την πληρώνουν. Οι περιοχές αυτές είναι σαν μια τεράστια φυλακή. Περικυκλωμένα όλα από τείχος και συρματοπλέγματα. Αυτό που μου συνέβη στο Τελ Αβίβ δεν έχει προηγούμενο».
Μ. Νικηφόρου: Αυτό που μου συνέβη στο Τελ Αβίβ δεν έχει προηγούμενο
Είναι τα πρώτα λόγια της Μαρίας Νικηφόρου την οποία απέλασαν το Σάββατο Ισραηλινοί με το σκεπτικό «ότι αποτελεί απειλή για το κράτος τους».Η Ελληνίδα ακτιβίστρια συνελήφθη, κρατήθηκε και απελάθηκε χωρίς η υπόθεσή της να πάει στο ακροατήριο. «Την πρώτη εβδομάδα ήμουν σε απομόνωση, δεν είχα επικοινωνία με τον έξω κόσμο, μόνο μια κυρία από το προξενείο, η κυρία Φραγκογιάννη, και ο δικηγόρος. Ενώ περίμενα ημερομηνία για την ακροαματική διαδικασία, την Κυριακή το πρωί, ο δικαστής που ανέλαβε το φάκελό μου, ζήτησε να δει απόρρητες πληροφορίες που είχαν συγκεντρωθεί για μένα.Απέρριψε το αίτημά μου, ο αξιωματικός με πήγε στο αεροπλάνο, έδωσε στον πιλότο το διαβατήριό μου και έτσι γύρισα στην Ελλάδα. Ο δικηγόρος, ισραηλινής καταγωγής με μεγάλη πείρα, μου είπε ότι αυτό που έγινε ήταν πρωτοφανές».Το Ισραήλ θεωρεί τη Διεθνή Κίνηση Αλληλεγγύης στην οποία ανήκει «παράνομη οργάνωση», αν και πρόκειται για «μη βίαιο κίνημα αντίστασης που εργάζεται για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στο μη βίαιο αγώνα τους κατά της κατοχής». Πριν από ένα χρόνο, το Μάιο, η Νικηφόρου είχε αφεθεί ελεύθερη ύστερα από 26ωρη κράτηση από τις ισραηλινές αρχές, ενώ είχε τραυματιστεί σοβαρά. Μαζί της ήταν και άλλοι πέντε ακτιβιστές που συνελήφθησαν ενώ είχαν αλυσοδεθεί σε δέντρα ελιάς στη Δυτική Οχθη, τα οποία θα ξεριζώνονταν ώστε να ανοίξει χώρος για να συνεχιστεί το χτίσιμο του παράνομου, σύμφωνα με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, τείχους.Η Μαρία Νικηφόρου έφτασε στο Ισραήλ στις 14 Ιουλίου, αλλά οι αρχές τής αρνήθηκαν την είσοδο. Εκτοτε κρατήθηκε, το μεγαλύτερο διάστημα σε απομόνωση.«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Οχθη, στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στη λωρίδα της Γάζας. Ολοι οι εθελοντές της Διεθνούς Κίνησης Αλληλεγγύης συμμετέχουμε σε ειρηνικές διαμαρτυρίες για να σταματήσουν τα στρατιωτικά μπλόκα και το τείχος», μας λέει η 34χρονη καθηγήτρια Αγγλικών. Από την περσινή σύλληψη της Μαρίας Νικηφόρου στη Ραμάλα
«Στα κατεχόμενα ήταν η τρίτη φορά που πήγαινα. Υπολόγιζα να μείνω εκεί ένα μήνα αλλά το όνομά μου ήταν στη μαύρη λίστα. Εφτασα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ με την πτήση της "Ολυμπιακής", πέρασα από τον έλεγχο των διαβατηρίων όπου με περίμενε μια μίνι ανάκριση.Μετά τις δύο πρώτες ερωτήσεις ήρθαν της ασφάλειας του αεροδρομίου και με πέρασαν στην άκρη. Με πήγαν σε μια άλλη αίθουσα, μου άνοιξαν τις αποσκευές, έλεγξαν τα πάντα, και μια γυναίκα της ασφάλειας μου έκανε εξονυχιστικό έλεγχο. Ενας αξιωματικός μού είπε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδός μου στη χώρα διότι αποτελώ "κίνδυνο για την ασφάλεια του Ισραήλ, γιατί είμαι μέλος της παράνομης οργάνωσης ΔΚΑ".Μου είπαν ότι θα με μεταφέρουν σε κρατητήρια αλλοδαπών εντός του αεροδρομίου. Στο κρατητήριο ήρθα σε επικοινωνία με δικηγόρο ο οποίος κατέθεσε αίτηση για έφεση, πήρα έτσι παράταση για ακροαματική διαδικασία. Εμεινα υπό κράτηση δέκα ημέρες». Η Μαρία μάς λέει για τις αντίξοες συνθήκες επιβίωσης του παλαιστινιακού λαού και θυμάται τους αδικοχαμένους ακτιβιστές φίλους της: «Συνοδεύουμε τα παιδιά να πάνε στο σχολείο γιατί σε κάποια σημεία λόγω των εποίκων δέχονται επιθέσεις και δεν μπορούν να πάνε μόνα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σπίτια και τις οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων. Πάμε σε χωριά με προσφυγικούς καταυλισμούς, μένουμε με τις οικογένειες και τους παρέχουμε προστασία με την παρουσία μας όταν κάνει επιδρομές ο ισραηλινός στρατός. Είναι το ελάχιστο γι' αυτούς, στη μνήμη της φίλης Αμερικανίδας Ρέιτσελ Κόρι η οποία δολοφονήθηκε το Μάρτιο του 2003 από ισραηλινή μπουλντόζα του στρατού που έκανε μαζικές κατεδαφίσεις σπιτιών στη λωρίδα της Γάζας. Ενα μήνα μετά Ισραηλινοί πυροβόλησαν τον Βρετανό Τομ Χέρνταλ όταν προσπαθούσε να μαζέψει τα παιδιά από το δρόμο».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/07/2006

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ

SaporeΝέο Μέλος
22/08/2006, 03:18:46
Όπως βλέπεις υπάρχουν και Έλληνες που υποστηρίζουν τα θύματα με κίνδυνο της ζωής τους.
quote:
Κοιταξε αυτα τα αυτονοητα που λες σωστα ειναι αλλα ξερεις τι γινεται πολλοι βρισκουν την ευκαιρια με αφορμη αυτα που κανει το Ισραηλ γενικα ειτε στο Λιβανο, ειτε στην Παλαιστινη να υποστηριξουν τις αντισημιτικες τους θεσεις.Στην πραγματικοτητα δεν νοιαζονται καθολου για τα θυματα της Ισραηλινης εξωτερικης πολιτικης
.
Δεν έχεις καταλάβει κάτι ή δεν θες συνειδητά να το καταλάβεις. Δεν είναι απλά θύματα της Ισραηλινής εξωτερικής πολιτικής.
Εκεί κάτω γίνονται σφαγές.
Παραβιάζονται παράφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ισοπεδώνονται χωριά χωρίς να υπολογίζονται οι εκατοντάδες άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους.
Παιδιά πυροβολούνται εν ψυχρώ επειδή πετούσαν πέτρες σε στρατιωτικό άρμα. Ζητούνται από τους Παλαιστίνιους διαβατήρια στην ίδια τους της χώρα.
Πεθαίνουν της πείνας γιατί έχουν καταστραφεί όλες οι υποδομές της χώρας από τους συνεχείς βομβαρδισμούς μιας τεράστιας στρατιωτικής μηχανής που έχει σφετεριστεί με το ξίφος τη γη τους
Συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους νόμιμα εκλεγμένους υπουργούς της Παλαιστίνης επειδή δεν αναγνωρίζουν την κατοχή των εδαφών τους.
Πού αλλού συμβαίνουν αυτά τα πράγματα?
Υποψιάζονται για συμμετοχή στην Χαμάς κάποιον, ορμάνε με τα τανκς και τις μπουλντόζες του δολοφονούν την οικογένεια και του ισοπεδώνουν το σπίτι.
Τη σφαγή της Τζενίν τη θυμάσαι?
Για ποιά εξωτερική πολιτική μου μιλάς?
Ποιός ελέγχει το πυρηνικό οπλοστάσιο των Ισραηλινών?
Κανείς!!!
Δεν υπόκειται σε έλεγχο από ΚΑΝΕΝΑΝ διεθνή οργανισμό.
Όλοι μιλούν για εγκλήματα πολέμου στο Λίβανο και στην Παλαιστίνη.
Ο κόσμος βοά και οι πολιτικοί κωφεύουν.
Ποιός θα είχε τολμήσει με το έτσι θέλω να ισοπεδώσει έτσι μια ολόκληρη χώρα, να παραβιάσει τα σύνορά της και να εκτελέσει εν ψυχρώ 3000 άτομα το 1/3 των οποίων είναι παιδιά και δεν θα είχε συρθεί στα Διεθνή Δικαστήρια, αν δεν το είχαν βομβαρδίσει? (Θυμήσου το Κουβέιτ)
Ακόμα και οι ΗΠΑ για την εισβολή στο Ιράκ πήραν για τους τύπους την συγκατάθεση του ΟΗΕ.
Για όλα αυτά σιγή ιχθύως.
Δεν σε προβληματίζει αυτό?
Βεβαίως υπάρχουν ΚΑΙ αντισημίτες.
Δυστυχώς όμως με την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ εκτός του ότι σφαγιάζει και εκπατρίζει χιλιάδες, βλάπτει τους ίδιους τους πολίτες του, γιατί φοβάμαι πώς θα φουντώσει ο αντισημιτισμός και οι λογικές φωνές θα σιγήσουν.

ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ

VIKINGΜέλος
22/08/2006, 16:06:13
quote:
Βεβαίως υπάρχουν ΚΑΙ αντισημίτες.
Δυστυχώς όμως με την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ εκτός του ότι σφαγιάζει και εκπατρίζει χιλιάδες, βλάπτει τους ίδιους τους πολίτες του, γιατί φοβάμαι πώς θα φουντώσει ο αντισημιτισμός και οι λογικές φωνές θα σιγήσουν.

Βλεπεις την μια πλευρα του νομισματος την οποια δεν αμφισβητω και ξαναλεω για πολλοστη φορα οτι ειναι καταδικαστεο αυτα που κανει το Ισραηλ.Υπαρχει και αλλη οψη που δεν βλεπεις ή δεν θες συνειδητά να τη δεις.Ειναι οι διαφοροι καμικαζι που σκοτωνουν για τον Θεο τους απλους Ισραηλινους πολιτες με βομβες που φερουν μαζι τους και ολα αυτα διοτι τους εχουν ποτισει με θρησκευτικο μισος απο οταν ηταν μικρα παιδια για να τα εκμεταλευτούν και αντι βιβλιων τους δινουν οπλα.

Καταγγελεται λοιπον το Ισραηλ για τις στρατιωτικες του επιχειρησεις στον Λιβανο απο τα καθε λογης ελληνικα «προοδευτικα» μετεριζια,απο καθε λογης ακροδεξιους που ξαφνικα αγαπησαν τους Αραβες κ.λ.π. Ουτε μια κουβεντα ομως για τις απαγωγες Ισραηλινων στρατιωτων, για τις ρουκετες της Χεζμπολαχ και για το αγνοημενο ψηφισμα του ΟΗΕ για τον πληρη αφοπλισμο της, καθως και για την πληρη απαξιωση από τη Χαμας της ισραηλινης χειρονομιας να αποχωρησει από τη Γαζα και απο ισραηλινους οικισμους στη Δυτικη Όχθη.Οι αντιδρασεις για αυτα που γινονται απο την αλλη πλευρα ειναι μονιμως χλιαρες και καθυστερημενες, αυτο ειναι που με ενοχλει.Ακομη και να μην εκανε αυτα που κανει το Ισραηλ που εχει την στηριξη πραγματι των ΗΠΑ ,οι τρομοκρατικες οργανωσεις οπως η Χεσμπολα,η Χαμας κ.λ.π παλι θα εκαναν τρομοκρατικες ενεργειες εναντιον του Ισραηλ διοτι ενα πραγμα επιθυμουν την εξαφανιση του Ισραηλ οπως δηλωσε προσφατα ο ηγετης του Ιραν απο τον χαρτη.Δεν επιθυμουν να υπαρχει το Ισραηλ.

Αλλα το θεμα μας δεν ειναι αυτα που συμβαινουν στην Μεση Ανατολη αλλα αν υπαρχει καποια παγκοσμια Εβραικη συνωμοσια,αν οι Εβραιοι ελεγχουν τα κυρια ποστα του κοσμου στην οικονομια, την πολιτικη εξουσια,αν υπαρχουν και εφαρμοζονται τα λεγομενα πρωτοκολλα των σοφων της Σιων οπως υποστηριζουν οι διαφοροι αντισημιτες.

Edited by - VIKING on 22/08/2006 16:07:44

Edited by - VIKING on 22/08/2006 16:11:13

25/08/2006, 19:24:49
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ????

ΠΟΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ???

philoterosΝέο Μέλος
27/08/2006, 14:45:04
quote:

που ξαφνικα αγαπησαν τους Αραβες κ.λ.π. Ουτε μια κουβεντα ομως για τις απαγωγες Ισραηλινων στρατιωτων, για τις ρουκετες της Χεζμπολαχ και για το αγνοημενο ψηφισμα του ΟΗΕ

Το Ισραήλ δημιούργησε θόρυβο για τις απαγωγές 2 Ισραηλινων στρατιωτων
η αλήθεια ομως ειναι οτι το Ισραήλ είχε απαγάγει πριν εναν παλαιστίνιο γιατρό και οι παλαιστίνοι ως ανταπάντηση απηγαγαν τους
Ισραηλινους στρατιώτες .

Στα μεσα μαζικής ενημέρωσης της Δύσης αναφερθικαν μόνο οι απαγωγές των 2 Ισραηλινων στρατιωτων και το δραμα των οικογενειών τους αλλα αποσιωπίθικαν οι προηγηθήσες απαγωγές των παλαιστινιων
απο τις αρχες του κρατους του Ισραήλ.

quote:
Ακομη και να μην εκανε αυτα που κανει το Ισραηλ που εχει την στηριξη πραγματι των ΗΠΑ ,οι τρομοκρατικες οργανωσεις οπως η Χεσμπολα,η Χαμας κ.λ.π παλι θα εκαναν τρομοκρατικες ενεργειες εναντιον του Ισραηλ διοτι ενα πραγμα επιθυμουν την εξαφανιση του Ισραηλ οπως δηλωσε προσφατα ο ηγετης του Ιραν απο τον χαρτη.Δεν επιθυμουν να υπαρχει το Ισραηλ.

Απο την στιγμή που ιδρυθικε το Ισραηλ δεν εχουμε παρα συνεχεις πολεμικες αναμετρισεις.Η ιδρυση του Ισραηλ ειναι απο μόνη της ανορθόδοξη.
Ιδρυθικε σε μια περιοχή οπου δεν κατοικουσε παρά μια απειροελαχιστη εβραική κοινότητα και οπου ο πλυθησμός ηταν συντριπτικά αραβικός.
Τα εδάφη του Ισραηλ δεν είναι παρα εδαφη από οπου δια της βιας εκτοπίστικαν παλαιστινιακοί πλυθησμοί.
Η εβραική κοινότητα της Θεσσαλονικης, της Πράγας ή της Βιεννης αριθμούσαν μεγαλύτερο αριθμό εβραίων από οτι η παλαιστίνη.
Το Ισραηλ ειναι ενα τεχνικό κατασκευασμα της διπλωματίας , πλυθησμος εβραικός σε εκεινη την περιοχη υπήρχε πολύ μικρός.
Ειναι φυσικό να επιθυμουν οι Αραβες την εξαφανιση του Ισραηλ γιατί το Ισραηλ τους εξεδιωξε απο τα εδαφη τα σπίτια και τις περιουσιές τους και τους έκανε πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πατρίδα .

Edited by - philoteros on 27/08/2006 14:57:07

Edited by - philoteros on 27/08/2006 15:00:12

philoterosΝέο Μέλος
27/08/2006, 15:13:41
quote:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΟΥΔΑΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ;

΄Ενας άλλος μύθος είναι ότι “οι Ιουδαίοι ελέγχουν τα κύρια πόστα του κόσμου στην οικονομία, την πολιτική εξουσία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”.
[b]Εάν είναι αληθινό αυτό, γιατί πάντοτε οι Ειδήσεις για τις Ισραηλινοαραβικές συγκρούσεις μεροληπτούν υπέρ των Παλαιστινίων; Πώς ξέφυγε αυτό από τούς Ιουδαίους “συνωμότες” που υποτίθεται ότι ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης;

Τα δυτικά μεσα ενημέρωσης παρουσιασαν το δράμα των οικογενειών των 2 ισραηλινών στρατιωτων , τις φωτογραφίες τους , το γεγονός οτι ενας από αυτους ήταν νιοπαντρος , την συζυγο ενος από αυτους που δήλωνε οτι ο σύζηγός της ειναι ζωντανός και οτι θα ξαναγυρίσει.
Στα δυτικά μεσα ενημέρωσης δεν ειδαμε τις εικόνες των νεκρων παιδιων
που τα ανέσυραν οι γονείς τους απο τα συντρίμια των οικοδομών της Βυρητού.
Ολα τα δυτικοευρωπαικά μεσα ξεκινούσαν τις ανταποκρισεις τους
παρουσιαζοντας τις καταστροφες στο βορειο Ισραήλ απο τις κατιούσες βόμβες τις τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολά και σε δευτερη φάση παρουσιαζαν την κατεστραμένη Βυρητό αν και είναι γνωστό οτι η καταστροφή ηταν δυσανάλογα μεγαλη για τον Λίβανο και την Βυρητό .
Κατι ανάλογο είδαμε και στον πόλεμο της Γιουκοσλαβίας.

Edited by - philoteros on 27/08/2006 15:24:23

VIKINGΜέλος
28/08/2006, 16:09:12
quote:

Απο την στιγμή που ιδρυθικε το Ισραηλ δεν εχουμε παρα συνεχεις πολεμικες αναμετρισεις.Η ιδρυση του Ισραηλ ειναι απο μόνη της ανορθόδοξη.

Για να δουμε καποια πραγματα...

Το Ισραήλ δεν θα ήταν αυτό που είναι, αν οι Άραβες στο πλαίσιο μιας υπεροπτικής πολιτικής ισχύος δεν επιχειρούσαν να το σβήσουν από το χάρτη.

1ος αραβο-ισραηλινός πόλεμος 14.5.1948

Πριν καλά - καλά ιδρυθεί το Ισραήλ, Αίγυπτος, Συρία, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανος αποφασίζουν να του την πέσουν (πέντε οργανωμένα κράτη την πέφτουν σ' ένα κράτος που ακόμα καλά - καλά δεν είχε ιδρυθεί). "Τους άπιστους! Μια μπουκιά θα τους κάνουμε!". Τελικά, αυτός που έκανε μια μπουκιά τον άλλον ήταν το Ισραήλ. Και μετά το τέλος του πολέμου, το Ισραήλ κατέχει το 78% των εδαφών (από το 55% που του έδινε το σχέδιο) και το κυριότερο: Οι "άπιστοι" έδωσαν πόδι σε 750 χιλ. παλαιστίνιους.

2ος αραβο-ισραηλινός πόλεμος

Η μόνη περίπτωση που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το Ισραήλ ιμπεριαλιστικό είναι η περίπτωση της επίθεσης στην Αίγυπτο το 1956, εξαιτίας της εθνικοποίησης του Σουέζ από τον Νάσερ (η επίθεση έγινε με την παρότρυνση και εξοπλισμό Αγγλίας και Γαλλίας). Αλλά επεμβαίνουν οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ και σε δύο μήνες τα ισραηλινά στρατεύματα αποσύρονται από το όρος Σινά.

Αλήθεια..... εδώ τι έγινε το εβραϊκό λόμπι που ελέγχει τις ΗΠΑ και οι εβραιοκομμουνιστές της ΕΣΣΔ;

3ος αραβο-ισραηλινός πόλεμος (πόλεμος έξη ημερών 5.6.1967)

Το ότι οι Άραβες ηττηθηκαν το 1948 από ένα Ισραήλ που δεν στεκόταν καλά καλά στα πόδια του και ότι το 1956 το Ισραήλ έφθασε στα προάστια του Καϊρου (τρόπος του λέγειν) δεν τους πτόησε. Αποφάσισαν το 1967, να την ξαναπέσουν στο Ισραήλ. Ο Νάσερ ζητάει να φύγουν τα στρατεύματα του ΟΗΕ από τον Σινά (για να μπορέσει με την άνεσή του να πιεί εβραϊκό αίμα). Οι κυανόκρανοι φεύγουν. Αρχίζει ναυτικός αποκλεισμός κατά των ισραηλινών πλοίων. Αίγυπτος, Συρία, Ιορδανία και Ιράκ αρχίζουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα και γενικά άρχισε να μυρίζει μπαρούτι (σε τέτοιο βαθμό, που ΗΠΑ κι ΕΣΣΔ άρχισαν να κάνουν λόγο για αυτοσυγκράτηση).

Το Ισραήλ, βέβαια, ως λογικό κράτος δεν θα καθόταν να περιμένει πότε θα το τσάκιζαν. Στις 5 Ιουνίου εξαπολύει μια αστραπιαία αεροπορική επίθεση κατά της Αιγύπτου και σε λιγότερο από έξη μέρες (περίπου 132 ώρες), οι Άραβες με την ουρά στα σκέλια παρακαλούσαν ΗΠΑ κι ΕΣΣΔ να επεμβούν. Το Ισραήλ ως συνέπεια αυτού του πολέμου κατέκτησε: Σινά, Λωρίδα της Γάζας, Δυτική Όχθη, Ανατολική Ιερουσαλήμ (για πρώτη φορά), υψίπεδα του Γκολάν.

4ος αραβο-ισραηλινός πόλεμος (ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ 6.10.1973)

Οι Αραβες συνεχίζουν ακάθεκτα. Ανήμερα της εβραϊκής γιορτής του Γιομ Κιπούρ το 1974, Αίγυπτος και Συρία την ξαναπέφτουν στο Ισραήλ. Από πίσω τους έχουν άλλες δέκα αραβικές χώρες να τις υποστηρίζουν. Το Ισραήλ αιφνιδιάζεται και υφίσταται συνεχείς ήττες.

Και για όσο χρόνο το Ισραήλ υφίσταται ήττες, η διεθνής κοινότητα μόκο! (έτσι επειδή μερικοί μιλάνε για εβραϊκά λόμπι και μερικοί άλλοι για αντισιωνισμό, αλλά όχι για αντισιμιτισμό).

Μόλις το Ισραήλ ισορροπεί την επίθεση (10.10) και εξαναγκάζει τη Συρία να υποχωρήσει και παίρνει στο κυνηγητό την Αίγυπτο, η διεθνής σκηνή παίρνει φωτιά. Η ΕΣΣΔ (οι εβραιοκομμουνιστές ντε!) απειλεί ότι θα στείλει στρατεύματα στην περιοχή, οι ΗΠΑ θέτουν σε συναγερμό της πυρηνικές τοςυ δυνάμεις κοκ. Τελικά επέρχεται ειρήνη, από την οποία ωφελημένη λίγο βγαίνει η Αίγυπτος.

Αλλα philoteros το θεμα μας ειναι αλλο και θα περιμενα μια απαντηση στο αν κατα την αποψη σου υπαρχει καποια παγκοσμια Εβραικη συνωμοσια,αν οι Εβραιοι ελεγχουν τα κυρια ποστα του κοσμου στην οικονομια, την πολιτικη εξουσια,αν υπαρχουν και εφαρμοζονται τα λεγομενα πρωτοκολλα των σοφων της Σιων οπως υποστηριζουν οι διαφοροι αντισημιτες.