ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ65 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ΓιώργοςΜέλος
17/11/2007, 15:59:35

quote:
Θα συμφωνήσω με τον Irium εδώ.Και εγώ έχω αυτή τη διαφωνία με τον Lisiewski.Αυτός θεωρεί ότι το να ζητήσεις υλική άνεση και πλούτο μέσω της Μαγείας δεν είναι κακό διότι έτσι εξασφαλίζεις μερικά πράγματα και μπορείς να αφιερωθείς πλέον στον σκοπό σου...στο Μεγάλο Έργο.Μάλιστα στο βιβλίο του ειρωνεύεται αυτούς που δεν έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο!Είναι πραγματικά άσχημο και σαν άποψη και σαν συμπεριφορά.Στο ερώτημα που έθεσα σχετικά με τη χρησιμότητα της Επίκλησης θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Γιατί κανείς να το θεωρήσει "κακό" να εξασφαλίσει ευμάρεια με τη Μαγεία ώστε να αφιερωθεί απερίσπαστος στο Μεγάλο Έργο

γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με την ευμάρεια...

ας δοκιμάσουμε κάτι.. καλά μου μαγόπουλα...

λοιπόν .....πάρτε ένα οποιοδήποτε άτομο και βάλτε το μπροστά σε 2 καρέκλες ...

την πρώτη φορά .. φορέστε τις ρομπίτσες σας... πάρτε τα τελετουργικά σας οργανα... και ότι άλλο χρησιμοποιείτε .......και Επικαλεστείτε όποιον δαίμονα...αγγελική ...ή οτιδήποτε οντότητα .. μαζέψτε όλη την δύναμη που μπορείτε ......και διατάξτε - το άτομο - να καθίσει στην αριστερή καρέκλα...

...
την δεύτερή φορά ... φορέστε απλά το σώβρακο σας... και δώστε του ένα 20Ευρω... και πες τε του να καθίσει στην αριστερή καρέκλα ....

τι νομίζεται ότι θα γίνει...?

γιατί ένα κομμάτι χαρτί με μερικές μουτζούρες... και είκονες.. (κάτι σαν μια μαγική σφραγίδα...σίγκιλ...) θα τον κάνουν ... να κάνει ότι τα μεγάλα ...αποκρυφα... δυνατά... γρημόρια .. δεν μπορούν...

και πιστέψτε με .θα λειτουργήσει κάθε φορά .. χωρίς να έχουμε κάνει νηστείες.. ειδικές ώρες...και μέρες.....
απλα.... 20Ευρώ -- καρέκλα...

...είναι ή Goetia (γοητεία.. ) - δηλαδή ή σημασία που δίνει κάποιος σε κάτι.... που θα τον βάλει σε κίνηση ..και θα τον κάνει να καθίσει στην καρέκλα...ή να κάνει άλλα διάφορα πράγματα...(όπως το να μαζέψει έναν Στρατό ( για να βοηθήσει τον Ελέκτορα της Σαξονίας ...... ή να έχει επιτυχίες με το αντίθετο φύλο... (εδώ να δεις τρελή ...επιτυχία το χαρτάκι με την μουντζούρα)

έχει να κάνει όμως και με έλεγχο και δύναμη... ...

τον έλεγχο στην ζωή σας.. του να μην είσαστε "σκλάβοι του μισθού" .. να έχετε ποιο ελεύθερο χρόνο ... για να ζήσετε περισσότερο και ποιο Υγιεινά χωρίς στρές... και μόρφωση
αλλά και την δύναμη... όχι για να ελέγχετε τις μικρές ή μεγάλες οντότητες ... (που βασικά δεν μπορούν να σας πουν τίποτα άλλο εκτός από αυτό στο οποίο είναι "δαήμονες"....)του κοσμικο/αστρικού πεδίου ..
αλλά κάτι μεγαλύτερο ... τα ίδια φωτεινά - αλλά και συγχρόνως χαοτικά - όντα .. τα οποία - όπως και εσείς άλλωστε - ... έχουν την "divinity withiin them.". επικαλούνται.. να κάνουν όμορφα..πραγματα... φρικτά πραγματα... δημιουργούν θεούς.. και πιστευω... να αγαπάνε ..να μισούν.. κλπ...

Γιώργος
Fr. ΚΟΝΟΜΑΣ ...

και ... ένα 20 Ευρώ ... σε όποιον μου πει ... ποίος είναι ο θεός της Σημασίας...?

TrithemiusΜέλος
17/11/2007, 20:17:42
Αγαπητέ Fr. ΚΟΝΟΜΑ:

Πιστεύω πως υπεραπλουστεύεις μία επίκληση με μία... παράκληση...

Εδώ δεν πρόκειται για "οντότητες" που είναι δούλοι του χρήματος. Άλλωστε, αν το κόλπο που αναφέρεις έπιανε, σίγουρα θα το είχαν ακολουθήσει χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο εδώ και αιώνες. Η επικλητική μαγεία σίγουρα δεν είναι για πολλούς, γι' αυτό και δεν είναι καθόλου δημοφιλής. Αντίθετα, η "λαδωτική" μαγεία των 20ευρων όντως έχει μεγάλη απήχηση και αποτελεί σίγουρο και δικομασμένο σύστημα εδώ και αιώνες, καθώς όλα έχουν την "τιμή" τους (επί της γης όμως και όχι στα πεδία όπου αναφερόμαστε...).

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και αυτές οι "οντότητες" χρειάζονται κάποιο σύστημα, κάποια τεχνική για να έρθεις σε επαφή μαζί τους. Πάντως εκεί που "ταξιδεύει" ο τελετουργός, σίγουρα τα χρήματα του είναι άχρηστα...

Όσο για τον θεό που μας ρωτάς (αφιλοκερδώς), αν θέλεις δώσε περισσότερες εξηγήσεις.

R + C
I n v o k e O f t e n
ΓιώργοςΜέλος
18/11/2007, 01:11:41

συγνώμη που ακριβώς μιλάω για οντότητες που είναι δούλοι του χρήματος..?
και για ... ποιο κόλπο..
εγώ μιλάω για μια δυναμική που είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε αρκεί να το καταλάβει ... και να επιτύχει τα αποτελέσματα που πιθανών να επιθημεί....

ή μήπωςδηλ....θα πρέπει να κάνουμε 6 μήνες το τελετουργικό ΄του Αμπραμελίν για μιλήσουμε με τον Αγγελο μας... για να μας πει πως ...να μαζέψουμε στρατό ..και να έχουμε επιτυχίες με το αντίθετο φύλο...

quote:
Η επικλητική μαγεία σίγουρα δεν είναι για πολλούς, γι' αυτό και δεν είναι καθόλου δημοφιλής.

ναι....αυτό αρχίζει και το καταλαβαίνει αρκετός κόσμος.

αλλά ....ας μεταφράσουμε λοιπόν μερικά από την παραπάνω λίστα...
που παρεμπιπτόντως ισχύουν και στην Μαγεία του Χάους

Your subcouncious cannot tell the difference between what is real and what is imagined. Most "magick" is done by and with the subconcious. Again, fake it till you believe it. Repetition IS the mother of all skills!

το υποσυνείδητο σου δεν μπορεί να πει την διαφορά μεταξύ του" τι είναι αληθινό και τι φανταστικό. όλη ή μαγεία γίνεται "από το" και "με το "υποσυνείδητο .. Ξανά... προσποίηση .. προσποίηση μέχρι να τα καταφέρεις .. Η επανάληψη είναι η μητέρα της επιδεξιότητας ..

Different system works better than the other, find one suitable to you.

διαφορετικά συστήματα δουλεύουν καλύτερά σε άλλους .. βρες αυτό που είναι κατάλληλο για σένα,,,

Necronomicon is fake and so is your perception of the world, but it will work out great for you if you only have faith

το νεκρονομικό είναι ψεύτικο αλλά το ίδιο και ή αντίληψη σου για τον κόσμο ...αλλά θα δουλέψει εξαιρετικά - για σένα - εάν έχεις πίστη ( σε αυτό)

Make your own magick and rituals. YOU are the MAGICK and the STAR. KNOW this. BE IT. Fake it till you make it. "The only limits to our Magick are our own..." -

φτιάξε τα δικά σου μαγικά και τελετουργικά. ΕΣΥ είσαι η ΜΑΓΕΙΑ .. και το ΑΣΤΕΡΙ. ΝΑ το ΞΕΡΕΙΣ . ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ. προσποιήσου μέχρι να τα καταφέρεις... τα μοναδικά όρια στην μαγεία μας ..είναι τα δικά μας (όρια).....

...και κάτι δικό μου... "η μεγάλη προσπάθεια δεν ισοδυναμεί και με μεγάλη επιτυχία..."

αλήθεια .. βρε μαγόπουλα .. το έχουμε καταλάβει γιατί πρέπει να το κάνουμε fake it μέχρι να τα καταφέρουμε..?

Γιώργος
magus inside...

IriumΜέλος
18/11/2007, 10:27:53
Καλημέρα Γιώργο ή αλλοιώς, Fr. KONOMA!

Υποψιάζομαι ότι είσαι και εσύ ένα ... μαγόπουλο, ή κάνω λάθος; Σε κάθε περίπτωση, θα χαιρόμουν πολύ να έχω τις απόψεις σου πάνω στο θέμα και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα επιθυμούν πολλοί που μας διαβάζουν. Σε ευχαριστούμε που μας γράφεις. Όμως αν ήσουν λίγο περισσότερο σαφής, θα ήταν καλό για όλους και δεν θα υπήρχε και ο κίνδυνος misconception που θα έλεγαν και οι Αγγλομαθείς.

quote:
Ξανά... προσποίηση .. προσποίηση μέχρι να τα καταφέρεις .. Η επανάληψη είναι η μητέρα της επιδεξιότητας ..

quote:
και κάτι δικό μου... "η μεγάλη προσπάθεια δεν ισοδυναμεί και με μεγάλη επιτυχία..."

Να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, με πολλές επαναλήψεις μέχρι να πετύχουμε ή όχι; Ποιά είναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου;

quote:
αλήθεια .. βρε μαγόπουλα .. το έχουμε καταλάβει γιατί πρέπει να το κάνουμε fake it μέχρι να τα καταφέρουμε..?

θα χαρούμε να έχουμε τη γνώμη σου!

Irium

F.R.CΜέλος
18/11/2007, 10:31:10
Βασικά σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε κάποιο άτομο να καθίσει στην αριστερή καρέκλα.....

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!

ΓιώργοςΜέλος
19/11/2007, 00:22:41
Καλησπέρα φίλε Irium

Ναι είμαι μαγόπουλο .. και εάν θες να βάλεις και μια ταμπέλα.. βάλε... «των αποτελεσμάτων»
Ή του Χάους (Chaos Magick) όπως έχει επικρατήσει να λέγεται..

Πάνω στο θέμα σχετικά με τα γριμόρια και το Επτάμερον δεν έχω να πω τίποτα .. και γιατί ξέρω ελάχιστα για την τελετουργική μαγεία ..… αλλά και δεν δίνω σημασία σε αυτή…

δίνοντας όμως σημασία στο χρήμα.. (όπως άλλωστε …λέει και το μαγικό μου όνομα ΚΟΝΟΜΑΣ) ---I am soo going to enjoy this...
ήθελα να κάνω μια μικρή παρέμβαση ,

όσο αφορούσε τα σχόλια του Lisiewski.σχετικά με την
«υλική άνεση και πλούτο»

Για μένα Μαγεία είναι του να δίνεις σημασία σε κάτι.. - εάν δεν του δώσεις ...πως γίνεται αυτό να γίνει ή να είναι «μαγικό»απλό δεν είναι .?

quote:
Να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, με πολλές επαναλήψεις μέχρι να πετύχουμε ή όχι;

Ή μετάφρασή .. της λέξης Fake it δεν σημαίνει "προσπάθεια" .. αλλά προσποιούμαι .. (παρακαλώ να τσεκάρεται ένα οποιοδήποτε λεξικό)…
Δηλαδή είναι ή προσποίηση που θα φέρει την πιθανών επιτυχία.. όχι ή προσπάθεια..

για να φέρω ένα παράδειγμα... οικονομικού περιεχομένου πάντα..
Η εταιρία Ενρον .. προσποιήθηκε ότι είχε τα νούμερα και τα λεφτά .. για να πετύχει να γίνει μια από της μεγαλύτερες εταιρίες .. του πλανήτη .. και ο Κοσκωτάς προσποιήθηκε ότι είχε τα λεφτά .. για να πετύχει να γίνει ο μεγάλος τραπεζικός και ιδιοκτήτης του ολυμπιακού..

άλλα μαγόπουλα έχουν φυσικά...άλλες προσποιήσεις..

quote:
Ποιά είναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου;

Ή εμπειρία μου έχει να κάνει με sex , drugs , and economics. είναι μπόλικη και συναρπαστική … (διαφημιστικό…εεε?) και την θεωρώ και μαγική... γιατί απλά...προκαλώ αλλαγές σύμφωνα με την θέληση... μου

αλλά ή Ερώτηση ..που θα ήθελα να κάνω ... δηλαδή μπορείτε να επικαλεστείτε αγγελικές οντότητες .. να προστάζεται δαιμονικές .. και δυνάμεις της φύσεως… και να προκαλείτε αλλαγές σε εσάς και στους άλλους

αλλά δεν μπορείτε να κάνετέ μια απλή αλλαγή με το προστάξετε κάποιον να καθίσει σε μία καρέκλα…

ή μήπως έαν πιάσει ή προσποίηση και αρχίσουμε και -εχουμε αποτελέσματα
πώς να γίνεται αυτό άραγε..?) ... τότε το άτομο θα αρχίσει να σας δίνει σημασία .. και θα ακούσει την εντολή σας να πάει να καθήσει στην αριστερή καρέκλα..(και χωρίς το 20Ευρω..)

Γιώργος
Αδελφοσύνη , Σεβασμός , Τιμή για να λέμε με υπερηφάνεια ... όλοι .."είμαστε με΄ς στην ΚΟΝΟΜΑ"... - πώς σας φαίνεται για μότο

IriumΜέλος
19/11/2007, 23:53:54
Καλησπέρα σε όλους!

quote:
και γιατί ξέρω ελάχιστα για την τελετουργική μαγεία ..… αλλά και δεν δίνω σημασία σε αυτή…

Συμβαίνει, παρόλα αυτά, να συζητάμε εδώ κυρίως για Τελετουργική Μαγεία. Αν θέλεις ρίξε μία ματιά στην αρχική τοποθέτηση του F.R.C.

quote:
Για μένα Μαγεία είναι του να δίνεις σημασία σε κάτι..

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Είναι αυτή η σημασία που δίνεται σε κάτι που κάνει τα γρανάζια να πάρουν στροφές. Μόνο που πρέπει να καθορίζεται και ένας σκοπός. Και αυτός ο σκοπός που ο καθένας καθορίζει πέφτει τελικά σαν ένα βάρος πάνω του.

Ένας γηραιός κύριος μου είχε κάποτε πει: πρόσεξε μήπως γίνεις αυτό που τόσο πολύ αγαπάς! Θεός αν αγαπάς τον Θεό, διάβολος αν αγαπάς τον διάβολο, χρωματιστό χαρτί αν αγαπάς τα χιλιάρικα (της προ-Ευρώ εποχής).

quote:
Η εταιρία Ενρον .. προσποιήθηκε ότι είχε τα νούμερα και τα λεφτά .. για να πετύχει να γίνει μια από της μεγαλύτερες εταιρίες .. του πλανήτη .. και ο Κοσκωτάς προσποιήθηκε ότι είχε τα λεφτά .. για να πετύχει να γίνει ο μεγάλος τραπεζικός και ιδιοκτήτης του ολυμπιακού..

Πως μου φαίνεται ότι αυτό στο οποίο αναφέρεσαι λέγεται ξεκάθαρα εξαπάτηση!

To fake, στο οποίο τόσο πολύ δίνεις σημασία, έχει κατά τη γνώμη μου πολύ διαφορετικές ερμηνείες από αυτές που παραθέτεις. Θα αναφερθώ σε μιά πολύ μικρή ιστορία (αν και δεν μου αρέσουν οι συμβολισμοί) για να δείξω ότι χρησιμοποιούμε τις ίδιες αρχές, ενδεχομένως την ίδια πορεία, όμως για διαφορετικές επιτεύξεις και κυρίως, με διαφορετικά κριτήρια.

Ένας φτωχός νέος από τα Ιμαλάια έφυγε από το χωρίο του για να βρει την τύχη του στην Ινδία. Η μητέρα του, που πίστεψε ότι δεν θα τον ξανάβλεπε, τον έβαλε να της υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει και στην περίπτωση που θα γινόταν πλούσιος, θα της έφερνε πίσω ως δώρο ένα ιερό κειμήλιο.
Τα χρόνια πέρασαν, ο γιός έγινε πραγματικά πολύ πλούσιος και αποφάσισε να επιστρέψει στο απομακρυσμένο χωριό του. Λίγο πριν φτάσει όμως στο σπίτι της μητέρας του κατάλαβε ότι είχε ξεχάσει το δώρο της. Σκύβοντας στο χώμα είδε ένα οστό από τη γνάθο ενός ζώου. Έβγαλε τότε ένα δόντι, το τύλιξε σε ένα πολύτιμο ύφασμα και το πρόσφερε στην γηραιά μητέρα του λέγοντας ότι αυτό είναι το πολυτιμότατο δόντι μίας ιερής ενσάρκωσης του Βουδισμού. Η μητέρα του ένιωσε ότι δεν υπήρχε μεγαλύτερη ευλογία για το σπίτι της και για όλο το χωριό. Το δόντι του ζώου έγινε αντικείμενο λατρείας όχι μόνο από τη μητέρα του αλλά και από όλους τους ανθρώπους της περιοχής που θεώρησαν ότι η ευλογία είχε επισκεφθεί τα μέρη τους.

Και αυτό έγινε σε τέτοιο βαθμό που μετά από λίγο το δόντι άρχισε να βγάζει φως. Η φήμη του διαδόθηκε τότε ακόμη πιο μακριά, ακόμη περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν να προσκυνήσουν και το δόντι συνέχισε να φωτίζει.

''Όπου υπάρχει σεβασμός, ακόμη και ένα δόντι σκύλου βγάζει φως''.

Βέβαια, ίσως κάποιοι άλλοι, εκτός από φως θα επιθυμούσαν το δόντι να βγάζει και ευρώ! Φαντάζομαι ότι αυτό θα ήταν ακόμη περισσότερο συγκινητικό!

quote:
Η εμπειρία μου έχει να κάνει με sex , drugs , and economics. (διαφημιστικό…εεε?)

Η ζωή μου δεν ήταν ποτέ εύκολη. Έχω μάθει όμως ένα μάθημα και αυτό είναι να σέβομαι την προσωπικότητα του ανθρώπου που στέκεται μπροστά μου. Χαίρομαι επίσης πολύ, κάθε φορά που αυτός που στέκεται απέναντί μου σέβεται τη δική μου προσωπικότητα.

Δεν χρειάζεσαι Μαγεία καλέ μου φίλε για να πετύχεις τα sex , drugs , and economics! Γιατί να διαλέξεις τον δύσκολο δρόμο αφού υπάρχουν άλλοι ευκολότεροι, γρηγορότεροι, σιγουρότεροι; Γιατί να κουραστείς; Αν επιθυμείς οτιδήποτε από αυτά, νομίζω ότι υπάρχουν άμεσοι τρόποι απόκτησής τους!

Ανεξάρτητα από την ξεκάθαρη αντίθεσή μου στις επιλογές σου, έχω την εντύπωση ότι απευθύνομαι σε ένα άτομο ικανό, δημιουργικό και ευφυές. Δεν θα μου άρεσε να σε αποκαλώ απλώς Fr. ΚΟΝΟΜΑ, έναν τίτλο που εσύ επέλεξες και που θα το χρησιμοποιήσω μόνο άλλη μία φορά.

Όμως εσύ τώρα, καλέ μας φίλε, έδωσες την απάντηση στον F.R.C! Ο οποίος αναρωτήθηκε αν μπορεί να αποκτηθεί ευμάρεια μέσα από την Μαγεία. Βεβαίως μπορεί! Απάντησε ξεκάθαρα ο Fr. ΚΟΝΟΜΑΣ!

quote:
δηλαδή μπορείτε να επικαλεστείτε αγγελικές οντότητες .. να προστάζεται δαιμονικές .. και δυνάμεις της φύσεως…

Αν αυτό που απάντησε στις παρακλήσεις μου θα μπορούσε να είναι μία αγγελική οντότητα, τότε, Γιώργο, θα άξιζε να σου στείλει μία ένδειξη της παρουσίας του. Εγώ έκλαιγα επί μία ημέρα και βούρκωνα περισσότερο από ένα χρόνο, κάθε φορά που ανακαλούσα την εμπειρία. Ταυτόχρονα μου δημιούργησε συνθήκες κατάθλιψης. Και τα sex , drugs , and economics πίστεψέ με, δεν θα μπορούσαν καθόλου μα καθόλου να βοηθήσουν.

Irium

ΓιώργοςΜέλος
20/11/2007, 04:01:29
Μα διαβάζω το θέμα εδώ και καιρό.. και ο FRC έχει κάνει – και εξακολουθεί- εξαιρετική δουλειά ..(μαγική ….εφόσον είναι μαγόπουλο … )

quote:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Είναι αυτή η σημασία που δίνεται σε κάτι που κάνει τα γρανάζια να πάρουν στροφές. Μόνο που πρέπει να καθορίζεται και ένας σκοπός. Και αυτός ο σκοπός που ο καθένας καθορίζει πέφτει τελικά σαν ένα βάρος πάνω του.

Μα ο σκοπός είναι ένας αγαπητέ .. [Αποτελέσματα .. (results …results.. ) όπως γράφει κάπου παραπάνω και ο Lisiewski.

quote:
Πως μου φαίνεται ότι αυτό στο οποίο αναφέρεσαι λέγεται ξεκάθαρα εξαπάτηση!

Ναι είναι..!!!

Το ίδιο και οι μυστικοί αρχηγοί του Τάγματος της Χρυσής Αυγής

Που είναι το προβλημα.. ?

Ο σκοπός ενός Μάγου είναι ή αλλαγή ….τα αποτελέσματα .. όχι … εάν είναι καλά κακά ή εξαπάτηση .. αυτό είναι άλλη κάρτα .. αυτή του ιεροφάντη.. οπου έχει και δύο παρατηρητές…που τον παρατηρούνε και του δίνουν σημασία…

Να υποθέσω…ότι είσαι εξοικειωμένος με τα Ταρώ…

quote:

To fake, στο οποίο τόσο πολύ δίνεις σημασία, έχει κατά τη γνώμη μου πολύ διαφορετικές ερμηνείες από αυτές που παραθέτεις. Θα αναφερθώ σε μιά πολύ μικρή ιστορία (αν και δεν μου αρέσουν οι συμβολισμοί) για να δείξω ότι χρησιμοποιούμε τις ίδιες αρχές, ενδεχομένως την ίδια πορεία, όμως για διαφορετικές επιτεύξεις και κυρίως, με διαφορετικά κριτήρια.
Ένας φτωχός νέος από τα Ιμαλάια έφυγε από το χωρίο του για να βρει την τύχη του στην Ινδία. Η μητέρα του, που πίστεψε ότι δεν θα τον ξανάβλεπε, τον έβαλε να της υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει και στην περίπτωση που θα γινόταν πλούσιος, θα της έφερνε πίσω ως δώρο ένα ιερό κειμήλιο.
Τα χρόνια πέρασαν, ο γιός έγινε πραγματικά πολύ πλούσιος και αποφάσισε να επιστρέψει στο απομακρυσμένο χωριό του. Λίγο πριν φτάσει όμως στο σπίτι της μητέρας του κατάλαβε ότι είχε ξεχάσει το δώρο της. Σκύβοντας στο χώμα είδε ένα οστό από τη γνάθο ενός ζώου. Έβγαλε τότε ένα δόντι, το τύλιξε σε ένα πολύτιμο ύφασμα και το πρόσφερε στην γηραιά μητέρα του λέγοντας ότι αυτό είναι το πολυτιμότατο δόντι μίας ιερής ενσάρκωσης του Βουδισμού. Η μητέρα του ένιωσε ότι δεν υπήρχε μεγαλύτερη ευλογία για το σπίτι της και για όλο το χωριό. Το δόντι του ζώου έγινε αντικείμενο λατρείας όχι μόνο από τη μητέρα του αλλά και από όλους τους ανθρώπους της περιοχής που θεώρησαν ότι η ευλογία είχε επισκεφθεί τα μέρη τους.
Και αυτό έγινε σε τέτοιο βαθμό που μετά από λίγο το δόντι άρχισε να βγάζει φως. Η φήμη του διαδόθηκε τότε ακόμη πιο μακριά, ακόμη περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν να προσκυνήσουν και το δόντι συνέχισε να φωτίζει.
''Όπου υπάρχει σεβασμός, ακόμη και ένα δόντι σκύλου βγάζει φως''.
Βέβαια, ίσως κάποιοι άλλοι, εκτός από φως θα επιθυμούσαν το δόντι να βγάζει και ευρώ! Φαντάζομαι ότι αυτό θα ήταν ακόμη περισσότερο συγκινητικό!

μα αυτό δεν λέω και εγώ.. προσποιήσου.. εξαπάτησε.. fake it για να «μαζέψεις» σημασία.. ή σεβασμό (πές το όπως θές..)… …και … ναι …..θα έχεις αποτελέσματα ..

quote:
Δεν χρειάζεσαι Μαγεία καλέ μου φίλε για να πετύχεις τα sex , drugs , and economics!

Δηλ… Δεν χρειάζεσαι να δίνεις σημασία για πετύχεις στο σέξ , στα ντραγκς.. και στα economics …

Ααα… γιατί αυτό ….. είναι όλοι πνιγμένοι στα χρέη… υπάρχει τόσο «πείνα» εκεί εξω… και καταπίνουν χαπάκια με την δεκάδα…

quote:
Γιατί να διαλέξεις τον δύσκολο δρόμο αφού υπάρχουν άλλοι ευκολότεροι, γρηγορότεροι, σιγουρότεροι; Γιατί να κουραστείς; Αν επιθυμείς οτιδήποτε από αυτά, νομίζω ότι υπάρχουν άμεσοι τρόποι απόκτησής τους!

Θα είχες την καλοσύνη σε παρακαλώ να μου τους πείς.. γιατί έχει πολλή δουλεία να δίνεις σημασία σε κάτι .. έστω και εάν είναι να βάλεις κάποιον να καθίσει σε κάποια καρέκλα..
.

quote:
Αν αυτό που απάντησε στις παρακλήσεις μου θα μπορούσε να είναι μία αγγελική οντότητα, τότε, Γιώργο, θα άξιζε να σου στείλει μία ένδειξη της παρουσίας του. Εγώ έκλαιγα επί μία ημέρα και βούρκωνα περισσότερο από ένα χρόνο, κάθε φορά που ανακαλούσα την εμπειρία. Ταυτόχρονα μου δημιούργησε συνθήκες κατάθλιψης. Και τα sex , drugs , and economics πίστεψέ με, δεν θα μπορούσαν καθόλου μα καθόλου να βοηθήσουν.

.. take it easy… man, εάν είναι να ζορίζεσαι δοκίμασε κάτι ποιο light όπως το wicca.. (έχει και ωραία μωρά..)

Την επόμενη φορά όμως ….εάν θές… ρώτησε τους κάτι.. γιατί θέλουν να κατέβουν "κάτω".. και "ζητούν"… την σημασία μας.. (που με τόση προσπάθεια την μαζευουμε..)

Είναι γιατί είμαστε ανώτερα όντα που «Ο μάγος που γίνεται θεός στον κύκλο του» ..έχουμε το θεϊκό δικαίωμα να τα προστάζουμε… κλπ….

είναι μήπως γιατί εδώ είναι ο κόσμος του πιθανού(οπού ακόμα και ένα δόντι βγάζει φώς…)

Γιώργος
η ζωή τα έχει μαζί μου...!!

Ερώτηση.. με τον Ιάμβλιχο πως τα πάμε.. ?

IriumΜέλος
20/11/2007, 21:59:01
Μικρές γρήγορες απαντήσεις.

Αν η Μαγεία είναι εξαπάτηση, οι καλύτεροι και υψηλότεροι μάγοι θα πρέπει να είναι φυλακή. Εκεί μπορούμε όλοι να τους βρούμε και να διδαχτούμε.

quote:
Που είναι το προβλημα.. ?

Στον τρόπο σκέψης.

quote:
μα αυτό δεν λέω και εγώ.. προσποιήσου.. εξαπάτησε..

Για να μπορείς να έχεις απο-τελέσματα και να πας φυ-λακή.

quote:
.. take it easy… man, εάν είναι να ζορίζεσαι δοκίμασε κάτι ποιο light όπως το wicca..

Ευχαριστώ, έχω αποφασίσει εδώ και καιρό.

Irium

TrithemiusΜέλος
25/11/2007, 13:38:34
Στην αγγλική γλώσσα, για τις επικλήσεις, χρησιμοποιούνται 2 όροι:

Invocation: Αφορά στην επίκληση μίας "οντότητας" που βρίσκεται μέσα μας, ή κάποιας οντότητας (πχ ένας θεός, ο HGA κλπ) την οποία εμείς οι ίδιοι "ενδυόμαστε". Το τελετουργικό δεν απαιτεί κύκλο προστασίας, καθώς η επίκληση δεν γίνεται προς κάποια "εξωτερική" οντότητα.

Evocation: Αφορά στην επίκληση εξωτερικής οντότητας, η οποία μέσω ειδικού τελετουργικού "εμφανίζεται" σε κάποιο τρίγωνο, μαύρο καθρέφτη κλπ. Απαιτεί κύκλο προστασίας και πολλά άλλα πρόσθετα.

Εσείς θεωρείτε πως η επιτυχής evocation πρέπει να τελείται αφού πρώτα γίνει η invocation, ή είναι απλώς δύο ανεξάρτητα και οικειοθελώς εμπλεκόμενα τελετουργικά; Η άποψη πάντως του Crowley είναι πως πρέπει οπωσδήποτε να γίνει το τελετουργικό της σύνδεσης και κατόπιν γνώσης και κατανόησης με τον HGA (invocation). Αφού επιτευχθεί αυτό, τότε ο ίδιος ο HGA θα μας οδηγήσει στα επόμενα (ανώτερα) στάδια.

R + C
I n v o k e O f t e n
spakmanΜέλος
25/10/2003, 11:37:03
Τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους αναζητητές του μυστηρίου.
Σήμερα το πρωί τυχαία σήκωσα προς την πλευρά του τοίχου στο γραφείο μου το καινούργιο οπτικό ποντίκι που μου αγόρασαν - αυτό δεν είναι με μπίλια αλλά έχει μια οπτικη δίοδο που καθορίζει την κίνηση - της γνωστής εταιρίας λογισμικου του Μπιλ για τον υπολογιστή του γραφείου. Οταν λοιπόν είδα απέναντι το αποτυπωμα που σχηματιστηκε εμεινα εκπληκτος. Ήταν μια μορφή σαν δαίμονας με κέρατα, πάγωσα. Επειδή ναι μεν όπως όλοι εδω μέσα ενθουσιάζομαι με την αναζήτηση του μυστηρίου και πιθανών συνομοσιών πλην όμως σκεφτόμενος ορθολογικά κατέληξα πως είναι μια σύμπτωση.

Δυστυχώς δεν έχω ψηφιακή μηχανή να αποτυπώσω την μορφή αλλά μπορείτε όσοι έχετε τέτοια mouse να το ψάξετε. Περιμένω τις καλοπροαίρετες σκέψεις και απόψεις όλων.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας τροποποιώ το μήνυμα και βάζω το σύνδεσμο της φωτογραφίας που τράβηξα και είναι δημοσιυμένο παρακάτω.
http://community.webshots.com/photo/92689416/104896081iAZGjl

Μην απορρίπτεις οτι δεν καταλαβαίνεις.

Edited by - spakman on 15/01/2004 12:13:53

WarfaceΜέλος
25/10/2003, 15:14:33
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟ-ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.
ΑΛΙΙΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

CyLightΜέλος
25/10/2003, 15:23:11
εχω οπτικο mouse, θα το δοκιμασω το απογευματακι και θα κανω ποστ

25/10/2003, 15:46:18
Επειδή τυγχάνει να έχω το οπτικό mouse της Microsoft και μου έκανε εντύπωση η αναφορά του αγαπητού spakman...το δοκίμασα στον δικό μου τοίχο...

Αυτό που είδα ήταν ένα αόριστα κυκλικό σχήμα που φαίνεται να διαπερνάται από μια επίσης ασαφή κόκκινη ευθεία...τίποτα περισσότερο...

Θα θέλαμε ίσως κάποιες περισσότερες αποδείξεις γι' αυτό που λες φίλε μου...

CyLightΜέλος
26/10/2003, 00:42:24
λοιπον... ο φιλος μας εχει δικαιο!!!

φαινοντε καθαρα τα "κερατα", το στομα (καπως ανοιχτο) και τα 2 ματια!!! πραγματι παραξενο!

ισως να μην γινετε σε ολα τα μοντελα, εγω παντως εχω το mouse της Logitech.

spakmanΜέλος
26/10/2003, 01:04:50
Ναι φυσικά δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα. Την δευτέρα θα δω το μοντέλο είναι πάντως το απλό ποντίκι γιατί ένας συνάδερφος μου πήρε ένα ίδιο αλλά με επιπλέον πλήκτρα και θέλω να τον ρωτήσω αν εμφανίζεται το ίδιο και σε αυτόν.

Μην απορρίπτεις οτι δεν καταλαβαίνεις.

LoucasΜέλος
26/10/2003, 11:16:59
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ OPTICAL MOUSE THS MICROSOFT.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ 4 ΠΛΗΚΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΦΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΦΕΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΑ ΔΥΟ ΤΡΥΠΕΣ ΓΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΤΗ.ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΪ.

ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ Η ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΙΟ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

CyLightΜέλος
26/10/2003, 13:09:25
quote:

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ OPTICAL MOUSE THS MICROSOFT.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ 4 ΠΛΗΚΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΦΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΦΕΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΑ ΔΥΟ ΤΡΥΠΕΣ ΓΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΤΗ.ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΪ.

ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ Η ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΙΟ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ακριβως τα ιδια ειδα και εγω! εκτος απο τα μαλια ομως!

LoucasΜέλος
26/10/2003, 14:25:32
ΦΙΛΕ CyLight

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΑ.ΜΙΑ ΦΑΛΑΚΡΗ ΜΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ.ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ.

ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ Η ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ.

ΑΣΕ ΝΑ ΚΟΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

LogicalΜέλος
26/10/2003, 14:29:36
Κάτι ανάλογο φαίνεται και στο δικό μου ποντίκι της microsoft.
Καλύτερα φαίνεται αν σηκώσουμε το ποντίκι προς τον τείχο και το γείρουμε προς στα αριστερά σε γωνία 90 μοιρών.
Η ακτίνα του κόκκινου φωτός σχηματίζει όντως μια διαβολική μορφή.
Διαβολική σύμπτωση;

Logical