ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λιγη Μαγεια απο τα αστρα... - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

- Λιγη Μαγεια απο τα αστρα... - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

Alastis67 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
31/12/2007, 02:06:17
Το πρόβλημα δεν είναι το ποιος έχει τις περισσότερες αιρέσεις (χριστιανισμός) ή ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός (φιλοσοφικά ρεύματα) και όχι μόνο .

Αλλά γιατί πάντα επικρατούσε το ανθρώπινο στοιχείο (εγωισμός) της μοναδικότητας στην προσωπική πίστη(αλήθεια) του κάθε ανθρώπου ή της κάθε θρησκείας.

Αφού ο Σκοπός της κάθε θρησκείας ή φιλοσοφίας είναι ο άνθρωπος, ακόμα και η ερμηνείες αυτού του αόριστου θεού/θεών, πλαστήκανε, δημιουργηθήκανε από τον ιδιον τον άνθρωπο για να αλλάξουνε τον άνθρωπο .

Και δεν υπονοώ ότι δεν πιστεύω σε μια ανώτερη αρχή, αλλά όπως και να το κάνουμε αυτή η Αρχή (ουσία), ποτέ δεν πρόκειται σε αυτήν την ζωή να την αντιληφθούμε στην πραγματική της υπόσταση, ενώ τον άνθρωπο μπορούμε, ακόμα και αν μισήσουμε πολλές φορές τον εαυτό μας …στην αρχή… με αυτό που θα ανακαλύψουμε .

Αλήθεια πιστεύεται ότι σημασία έχει ο δρόμος ή η καταλήξει (αυτογνωσια/άνθρωπος);

31/12/2007, 03:01:14
elo

quote:
Αλήθεια πιστεύεται ότι σημασία έχει ο δρόμος ή η καταλήξει (αυτογνωσια/άνθρωπος);

Φίλε elo, θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι ψάχνουν, διάφορα πράγματα, υπακούοντας σε μια παρόρμηση. Γι' αυτό και ποικίλουν τα ενδιαφέροντα.

Νομίζω ότι, αν δεν συμβεί κάτι εξωφρενικά μεταφυσικό, πράγματι δεν θα απαντήσουμε σε κοσμικά ερωτήματα, τουλάχιστον όχι με ασφάλεια, συνεπώς σημασία έχει να ακολουθούμε αυτήν την παρόρμηση, την εσωτερική εντολή, για να μην νοιώθουμε κενό και φυσικά η συσώρευση κάποιων στοιχείων και γνώσεων, είναι και η ανταμοιβή μας.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

31/12/2007, 10:15:10
quote:
γιαπετ:
Γιατί το λες αυτό;Και βέβαια τις αναγνωρίζω, εσύ δεν τις αναγνωρίζεις,

-Γιαπέτ στην Ελληνική μυθολογία αναφέρθηκα γιατί επρόκειτο για μυθολογία! ο Χριστιανισμός όμως δεν είναι! είναι θρησκεία! Πως λοιπόν σε πειράζει κάπιος να ειρωνεύεται έναν μύθο! αλλά δε σε ενοχλεί όταν ειρωνεύεται μία θρησκεία? Όταν λοιπόν κάπιοι προσπαθώντας να ισοπεδώσουν τα πάντα......κανουν τα πάντα.....ας κοιτάξουν πρώτα την καμπούρα τους και μετά των άλλων! Δε σηκώθηκα ένα πρωί και είπα <<α! τι να κάνω? δεν μπαίων στο forum! να αρχίσω τα λιβελογραφήματα!>>
-Όμως είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσω την ίδια τακτική με τους -λιβελογράφους! Έτσι την ίδια στάση αν την κρατήσεις για όλους τους γραφείς θα αποδείξεις και την αντικημενικότητά σου! ή μήπως δεν είσαι αντικειμενικός?
-Ο ψηλός έχει δίκιο! εκτός αν πρέπει να αρχίσουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα!
quote:
Agnostic:Οι ισχυροί της παγκοσμιοποίησης προωθούν κεφάλαιο, αγαθά και τεχνολογία, όχι θρησκείες και θρησκευτικες τελετές στο ύπαιθρο ή σε ναούς.

-Οι ισχυροί της γης! έχουνε ως στόχο τους το κεφάλαιο! Δεν το προωθούν, το υφαρπάζουν! πουλώντας αγαθά και τεχνολογία και αδιαφορόντας για το κόστος τους! (παραγωγής)
-Η παγκοσμιοποίηση θα είναι και ο απόλυτος έλεγχος συνηδήσεων. Για να το πετύχουν αυτό κάθε τι που είναι εμπόδιο θα το σταατήσουν με τον όποιο τρόπο! Για αυτό μιλάμε για ενώσεις για κοινά σύνορα! κοινή αστυνομία κοινό στρατό! κοινή αθρησκεία! Μέσα σε αυτό το μάντρωμα ο κοινός άνθρωπος χάνοντας μέχρι και τη θρησκεία του θα έχει μετατραπεί σε ρομπότ! ή απλά χωρίς ελπίδα θα παρακολουθέι αδύναμος τις εξελίξεις! και στις δύο περιπτώσεις οι ισχυροί θα έχουν πετύχει το στόχο τους! Δεν είναι τυχαίο που προοθούντε σε όλες τις θέσεις και κυρίως στις κυβερνητικές και στις παδείας! ανήκανοι και διεφθαρμένοι!
-Ξέρουν τι κάνουν οι ισχυροί! η διαφθορά είναι το όπλο τους, κάθετί τίμιο και αγνό είναι εμπόδιό τους! Με αυτήν θα επιτύχουν τα πάντα!
- Η ανεργία θα μεγαλώνει ο πληθωρισμός θα μεγαλώνει! και θα υπάρχουν μόνο 2 τάξεις οι αφέντες και οι δούλοι! Αν αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την ισότητα που διδάσκουν οι θρησκείες τότε τι έρχεται? Βλέπετε η Αγγελοπούλου πάει για κόμμα! Θα το θεωρήσουμε και φυσικό στο τέλος! είναι πλούσια λογικό να κάνει κόμμα λογικό να μας κυβερνήσει!
-Έχετε ακούσει για την κόντρα ανάμεσα στην Αγγελοπούλου και το Λάτση για τον έλεγχο της εκκλησίας και τη νέα εκλογή του αρχιεπισκόπου? παντού θα προοθηθούν μόνο οι εκλεκτοί για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο του κεφαλαίου!
-Όλα αυτά βέβαια είναι εκτός θέματος.........
-Ας ανοίξουμε λοιπόν ένα.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

31/12/2007, 12:56:15
quote:
europaios2 - στην Ελληνική μυθολογία αναφέρθηκα γιατί επρόκειτο για μυθολογία! ο Χριστιανισμός όμως δεν είναι! είναι θρησκεία

Το περίεργο βέβαια είναι πως ο χριστιανισμός έχει δανειστή πολλά στοιχεία από αυτό που λέμε μυθολογία .. .. μήπως δεν το γνωρίζεις φίλε europaios2

31/12/2007, 13:30:11
quote:
Το πρόβλημα με τους αρχαιόθρησκους και μη, είναι πως ξεκινούν οι διαφορές, ήδη, από τον ορισμού του Θείου ή των Θεών.

Κάτι ανάλογο με το Σχίσμα του 1054...
Με συγχωρείς, βρε Ψηλέ μου, αλλά περιγράφεις κάτι ανάλογο με τον διαχωρισμό της Καθολικής κι Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Κι αν πάμε ακόμα πιο πίσω θα βρούμε τον Αρειανισμό, τον Μονοφυσιτισμό κλπ κλπ.

Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα μας δεν είναι αυτό οπότε και δεν υπάρχει λόγος συγκρίσεων.

quote:

Φίλε elo, νομίζω πως έχουν και τα δύο πολύ μεγάλη σημασία αλλά ιδωμένα μέσα από μια σκοπιά διαφορετική από αυτήν μέσω της οποίας τα προσεγγίζει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων.
Ο δρόμος έχει πολύ μεγάλη σημασία όσον αφορά τις εμπειρίες και τα οφέλη που θα δώσει στον αναζητητή.
Είναι όπως το ταξίδι για την Ιθάκη που λέει κι ο ποιητής.
Έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι Λαιστρυγόνες, οι Λωτοφάγοι, οι Σειρήνες κι οι Κύκλωπες γιατί διδάσκουν τον Οδυσσέα.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία επίσης ο τελικός προορισμός του ανθρώπου που είναι η Ιθάκη, μόνο που εκεί ο αναζητητής καταλαβαίνει ότι θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη του.

Μπορείς να ακολουθήσεις πάρα πολλούς δρόμους για να πας στον προορισμό σου κι από όλους θα κερδίσεις πολλά.
Σημασία έχει να μην περιοριστείς στον δρόμο σου και μόνο κι αποκλείσεις τους υπόλοιπους γιατί τότε αρχίζεις να πλανάσαι.

In anticipation of my resurrection...

31/12/2007, 13:32:04
quote:
elo :
Το περίεργο βέβαια είναι πως ο χριστιανισμός έχει δανειστή πολλά στοιχεία από αυτό που λέμε μυθολογία .. .. μήπως δεν το γνωρίζεις φίλε europaios2…

-Φυσικά και το γνωρίζω φίλε μου! Για αυτό εξάλου υπάρχει και ο διαχωρισμός σε Παλαιά και Καινή Διαθήκη!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

quote:

Edited by - europaios2 on 31/12/2007 13:37:57

31/12/2007, 17:23:03
europaios2:
«Φυσικά και το γνωρίζω φίλε μου! Για αυτό εξάλου υπάρχει και ο διαχωρισμός σε Παλαιά και Καινή Διαθήκη!»

Μήπως θα ήθελες φίλτατε να μας…..υπενθυμίσεις που και πότε διαχώρισε η εκκλησία δια των Ιερών Συνόδων της τις μυθολογικές αναφορές εις την λεγομένη Παλαιά Διαθήκη και τις μη-μυθολογικές αναφορές εις την Καινή Διαθήκη??

Η μήπως είσαι σε θέση να μας παραθέσεις εκ ποίων λέξεων ή Λόγων του Ιησού προκύπτει αβίαστα αυτό το οποίο με περισσή βεβαιότητα δηλώνεις??

Εάν πάλι…..δεν είσαι εύκαιρος με τα άνωθεν ζητούμενα, μήπως μπορείς να μας υποδείξεις τα λόγια κάποιου εκ των πολλών Πατέρων της Ορθοδοξίας ο οποίος να δηλώνει απερίφραστα τα όσα εσύ ισχυρίζεσαι?

Διότι, δεν θα ήθελα να φανταστώ ότι απλά εικάζεις και δεν ομιλείς έχοντας γνώση των όσων εκφράζεις επί σοβαροτάτων θεολογικών ισχυρισμών?

Έτσι δεν είναι?

01/01/2008, 19:55:47
Καλή χρονιά σε όλους.

Ψηλέ, με αφορμή την αναφορά του φίλου Dying_Incubus στο σχίσμα, μου ήρθε μια ερώτηση στο μυαλό.

Το "άγιο πνεύμα", κατά την άποψή σου, εκπορεύεται και απ' τον υιό ή μόνο απ' τον πατέρα;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/01/2008, 20:28:25
europaios2

quote:
-Γιαπέτ στην Ελληνική μυθολογία αναφέρθηκα γιατί επρόκειτο για μυθολογία! ο Χριστιανισμός όμως δεν είναι! είναι θρησκεία!

Το ότι η ελληνική «μυθολογιά» είναι παραμύθι, είναι η προσωπική σου άποψη.

Με τη δική σου θεώρηση, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχει διαφορά, ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο;

quote:

Πως λοιπόν σε πειράζει κάπιος να ειρωνεύεται έναν μύθο! αλλά δε σε ενοχλεί όταν ειρωνεύεται μία θρησκεία?

Να σου απαντήσω, ευθαρσώς, φίλε μου.

Θεωρώ ότι ο «μύθος» περιέχει αλήθειες, ενώ η θρησκεία είναι, παραμύθι.

quote:
Όταν λοιπόν κάπιοι προσπαθώντας να ισοπεδώσουν τα πάντα......κανουν τα πάντα.....ας κοιτάξουν πρώτα την καμπούρα τους και μετά των άλλων! Δε σηκώθηκα ένα πρωί και είπα <<α! τι να κάνω? δεν μπαίων στο forum! να αρχίσω τα λιβελογραφήματα!>> -Όμως είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσω την ίδια τακτική με τους -λιβελογράφους!

Ελπίζω αυτό που γράφεις να είναι ρητορικό και να μην εννοείς συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κατονομάσεις...

quote:
Έτσι την ίδια στάση αν την κρατήσεις για όλους τους γραφείς θα αποδείξεις και την αντικημενικότητά σου! ή μήπως δεν είσαι αντικειμενικός?

Εδώ μέσα,στο φορουμ, γράφω την άποψή μου, η οποία είναι σαφώς, υποκειμενική.

Η στάση μου, προς όλους, καθορίζεται απ' αυτές τις υποκειμενικές απόψεις, τις οποίες κατα καιρούς και όποτε χρειάζεται, προσπαθώ να αναλύω...

quote:
-Ο ψηλός έχει δίκιο! εκτός αν πρέπει να αρχίσουμε να εξηγούμε τα αυτονόητα!

Είναι εντελώς φυσιολογικό να θεωρείς τις απόψεις του ψηλού σωστές, διότι ταυτίζονται με τις δικές σου.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/01/2008, 23:18:25
quote:
Schwabe:Μήπως θα ήθελες φίλτατε να μας…..υπενθυμίσεις που και πότε διαχώρισε η εκκλησία δια των Ιερών Συνόδων της τις μυθολογικές αναφορές εις την λεγομένη Παλαιά Διαθήκη και τις μη-μυθολογικές αναφορές εις την Καινή Διαθήκη??
Η μήπως είσαι σε θέση να μας παραθέσεις εκ ποίων λέξεων ή Λόγων του Ιησού προκύπτει αβίαστα αυτό το οποίο με περισσή βεβαιότητα δηλώνεις??
Εάν πάλι…..δεν είσαι εύκαιρος με τα άνωθεν ζητούμενα, μήπως μπορείς να μας υποδείξεις τα λόγια κάποιου εκ των πολλών Πατέρων της Ορθοδοξίας ο οποίος να δηλώνει απερίφραστα τα όσα εσύ ισχυρίζεσαι?
Διότι, δεν θα ήθελα να φανταστώ ότι απλά εικάζεις και δεν ομιλείς έχοντας γνώση των όσων εκφράζεις επί σοβαροτάτων θεολογικών ισχυρισμών?
Έτσι δεν είναι?

Το χω ξαναγράψει…..την Παλαιά Διαθήκη τη χωρίζει στα Ιστορικά βιβλιά στα Ποιητικά-Διδακτικά και στα Προφητικά. Στα ιστορικά βιβλία μεταφέρεται η Ιστορία από πλευράς Εβραίων εδώ σε αυτά ανήκει για παράδειγμα η γένεσης η έξοδος τα λευιτικά κ.λ.π. Ελληνική βιβλική εταιρεία έκδοση 1997 σελ. 3 τελευταία παράγραφο.
Ιερά Σύνοδος αρ.πρωτ.1492 δειεκπ.565 Αθήνα 15/5/1997.
-Τα ιστορικά γεγονότα των Εβραίων ο καθένας δύναται να τα δεχτεί ολικώς ή μερικώς ή καθόλου. Ή τα αυτονόητα πρέπει να τα γράφουμε κάθε τόσο?
-Όσο για το αν ικάζω ή όχι έχω μάθει να μην ασχολούμαι με τα αυτονόητα, αλλά να τα δέχομαι.

quote:
γιαπετ: Ελπίζω αυτό που γράφεις να είναι ρητορικό και να μην εννοείς συγκεκριμένα πρόσωπα.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κατονομάσεις...

- Φίλε γιαπέτ λιβελογράφους θεωρώ όσους παραποιούν ή όσους γράφουν τη μισή αλήθεια! Για παράδειγμα όταν απλά γράφουν για όργια της Παλαιάς Διαθήκης (ο Αβραάμ τα είχε με την ανηψιά του Σάρα……….ο Λώτ όργια με τις κόρες του!) Κάτι που απέδειξα ότι δεν ίσχυε. Όταν γράφουν ότι ο Ιησούς είχε δώσει την εντολή να μην πατήσουν οι Απόστολοι σε ξένη γη! Κατά Ματθαίου ευαγγέλιο! Και όταν τους απαντάς«Κατά Μάρκον! κεφ.ιστ' στοίχος 15 Ιησούς:...και είπεν αυτοίς, πορευθέντες εισ τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον πάση τη κτίσει.
Tώρα τι έχεις να πεις? Schwabe?»
Και σου απαντάνε: << Βρέ, άρχισες να διαβάζεις?? Έστω και έτσι, ας είναι!>> !
-Όταν ξεκινάνε για Καιάδα και πάνε την κουβέντα στην Παλαιά Διαθήκη με την πρόφαση της ελευθερίας του λόγου, όταν δεν αναγνωρίζουν παραβολές στην Παλαιά Διαθήκη παρά μόνο ότι είναι γραμμένο ενώ για παράδειγμα την Ελληνική μυθολογία τη θεωρούν ένα κράμα από συμβολισμούς!, τότε δεν μιλώ ρητορικά αλλά ουσιαστικά και γίνομαι και γω λιβελογράφος! Για μένα λοιπόν είναι λιβελογράφοι όσοι είτε παραποιούν γεγονότα ελπίζοντας οι αναγνώστες να μην εντοπίσουν τις παρατυπίες και όσοι γράφουν τη μισή αλήθεια! Γιατί η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα!
quote:

Εδώ μέσα,στο φορουμ, γράφω την άποψή μου, η οποία είναι σαφώς, υποκειμενική.
Η στάση μου, προς όλους, καθορίζεται απ' αυτές τις υποκειμενικές απόψεις, τις οποίες κατα καιρούς και όποτε χρειάζεται, προσπαθώ να αναλύω...

-Η στάση σου στο forum είναι σίγουρα υποκειμενική! πέρα από αυτό είναι και κόσμια!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

02/01/2008, 03:42:38
quote:
europaios2
Φίλε γιαπέτ λιβελογράφους θεωρώ όσους παραποιούν ή όσους γράφουν τη μισή αλήθεια!

Λιβελλογράφος είναι όποιος κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο, άσχετα με το τι θεωρείς εσύ.

quote:
europaios2
Και σου απαντάνε: << Βρέ, άρχισες να διαβάζεις?? Έστω και έτσι, ας είναι!>> !

Νομίζω σου απάντησε πως ο Μάρκος γράφει αυτά που δήθεν άκουσε από άλλους ενώ ο Ματθαίος αυτά που άκουσε από το Χριστό.

quote:
europaios2
τότε δεν μιλώ ρητορικά αλλά ουσιαστικά και γίνομαι και γω λιβελογράφος!

Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις τι θα πει "μιλώ ρητορικά" και τι σχέση έχει με το "μιλώ ουσιαστικά"; (αν και για να μιλήσεις ουσιαστικά -επί της ουσίας δηλαδή- χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις που ...μάλλον δεν τις έχεις (και δεν γνωρίζεις ότι δεν τις έχεις)).

quote:
europaios2
Γιατί η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα!

Και η ημιμάθεια χειρότερη από την αμάθεια (αν και στη δική σου περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη τι ισχύει).

Υ.Γ. Εχω δει πολλούς φανατικούς εδώ μέσα, αλλά τουλάχιστον οι περισσότεροι απ'αυτούς γνωρίζανε πέντε πράματα. Κουτσά-στραβά, είχανε ανοίξει έστω κι ένα βιβλίο. Η δική σου όμως περίπτωση είναι case study για διδακτορικό.

macedon

02/01/2008, 17:17:07
europaios2:
«..την Παλαιά Διαθήκη τη χωρίζει στα Ιστορικά βιβλιά στα Ποιητικά-Διδακτικά και στα Προφητικά. Στα ιστορικά βιβλία μεταφέρεται η Ιστορία από πλευράς Εβραίων..»

Δεν μου λες, ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ????

Σε ρώτησα εγώ κάτι από αυτά που λες ή μήπως το πότε και ποιος διαχώρισε την Παλαιά Διαθήκη ως…..μύθο??

europaios2:
«Τα ιστορικά γεγονότα των Εβραίων ο καθένας δύναται να τα δεχτεί ολικώς ή μερικώς ή καθόλου. Ή τα αυτονόητα πρέπει να τα γράφουμε κάθε τόσο?»

Αυτή την ανοησία την λες εσύ, και με τις ελάχιστες γνώσεις που έχεις δικαιολογείσαι θα έλεγα να λες και ότι σου κατέβει.

Το ζητούμενο δεν είναι όμως η δική σου Βιβλική ασχετοσύνη αλλά Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για την οποία κατά τα άλλα κόπτεσαι και ιδρώνεις!

Όταν η Ορθοδοξία αναφέρεται στα συμβάντα της Παλαιάς Διαθήκης λοιπόν φίλτατε, ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, και ουδέποτε είπε κανείς «..διαλέξτε μωρέ τι σας ταιριάζει και ότι δεν ταιριάζει πετάξτε το στον κάδο των αχρήστων ως μυθολογία των Εβραίων!».

Μάθε να μιλάς ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ όταν εμπλέκεσαι σε τέτοιες συζητήσεις, διότι ειδάλλως απλά τον γέλωτα προκαλούνε οι «γνωμοδοτήσεις» σου.

europaios2:
«Όσο για το αν ικάζω ή όχι έχω μάθει να μην ασχολούμαι με τα αυτονόητα, αλλά να τα δέχομαι.»

Εγώ θα έλεγα ότι δυστυχώς για σένα αλλά και για όσους τύχει να είναι κοντά σου και ενδεχομένως σε ακούσουνε, το 99% των όσων λες φίλτατε είναι δικές σου ανυπόστατες εικασίες.

Η θεολογία δεν είναι τσιράκι του καθενός τυχάρπαστου που έμαθε να βαφτίζει «αυτονόητα» τα όσα αγνοεί, αλλά έχει ΚΑΝΟΝΕΣ και ΘΕΣΦΑΤΑ τα οποία ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΙΣΤΟ οφείλεις και να δέχεσαι.

Ειδάλλως, απλά προσποιείσαι τον πιστό αλλά κατά βάθος έχεις χτίσει την δικιά σου αίρεση μέσα από την οποία και έχεις ικανοποιήσει τις επιθυμίες σου.

Βλέπεις, δεν ζήτησε κανείς την γνώμη σου για τα ανύπαρκτα «αυτονόητα».

Φρόντισε λοιπόν τις γνώσεις σου λιγάκι….

03/01/2008, 23:45:53
quote:
Schwabe:Δεν μου λες, ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ????
Σε ρώτησα εγώ κάτι από αυτά που λες ή μήπως το πότε και ποιος διαχώρισε την Παλαιά Διαθήκη ως…..μύθο??

-Αυτό το αφήνει στην κρίση του κάθε Χριστιαννού! Για πες μου εσύ που λέεί ότι επιβάλεται στους Χριστιανούς να τη δέχονται ως έχει χωρίς αποσυμβολισμούς?
quote:
Αυτή την ανοησία την λες εσύ, και με τις ελάχιστες γνώσεις που έχεις δικαιολογείσαι θα έλεγα να λες και ότι σου κατέβει.
Το ζητούμενο δεν είναι όμως η δική σου Βιβλική ασχετοσύνη αλλά Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για την οποία κατά τα άλλα κόπτεσαι και ιδρώνεις!
Όταν η Ορθοδοξία αναφέρεται στα συμβάντα της Παλαιάς Διαθήκης λοιπόν φίλτατε, ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, και ουδέποτε είπε κανείς «..διαλέξτε μωρέ τι σας ταιριάζει και ότι δεν ταιριάζει πετάξτε το στον κάδο των αχρήστων ως μυθολογία των Εβραίων!».
Μάθε να μιλάς ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ όταν εμπλέκεσαι σε τέτοιες συζητήσεις, διότι ειδάλλως απλά τον γέλωτα προκαλούνε οι «γνωμοδοτήσεις» σου.

-Που λέει ότι τα δέχεται όλα ως δεδομένα χωρίς να μπορεί κάπιος να αποσυμβολήσει για παράδειγμα ότι ο κόσμος φτιάχτηκε σε 6 ημέρες? Έχεις καμιά επίσημη απόφαση της Ιεράς συνόδου ότο ο κόσμος φτιάχτηκε σε 6 ημέρες?
quote:
Εγώ θα έλεγα ότι δυστυχώς για σένα αλλά και για όσους τύχει να είναι κοντά σου και ενδεχομένως σε ακούσουνε, το 99% των όσων λες φίλτατε είναι δικές σου ανυπόστατες εικασίες.
Η θεολογία δεν είναι τσιράκι του καθενός τυχάρπαστου που έμαθε να βαφτίζει «αυτονόητα» τα όσα αγνοεί, αλλά έχει ΚΑΝΟΝΕΣ και ΘΕΣΦΑΤΑ τα οποία ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΙΣΤΟ οφείλεις και να δέχεσαι.
Ειδάλλως, απλά προσποιείσαι τον πιστό αλλά κατά βάθος έχεις χτίσει την δικιά σου αίρεση μέσα από την οποία και έχεις ικανοποιήσει τις επιθυμίες σου. Βλέπεις, δεν ζήτησε κανείς την γνώμη σου για τα ανύπαρκτα «αυτονόητα».

-Μπά? σηκώθηκε το ποδάρ! να βαρέσ το κεφάλ? Θα μας κάνουν μαθήματα περι θεολογίας και οι άθεοι?
quote:
macedon:Νομίζω σου απάντησε πως ο Μάρκος γράφει αυτά που δήθεν άκουσε από άλλους ενώ ο Ματθαίος αυτά που άκουσε από το Χριστό.

-Είχε χάσει επεισόδια ο Ματθαίος! ή μάλον αφαίρεσαν επεισόδια οι Εβραίοι! όταν ο Ιησούς τους είπε στις πράξεις των Αποστόλων: αλλά λήψεσθε δύναμιν επελθέντος του Αγίου Πνεύματος εφ' υμάς, και έσεσθε μοι μάρτυρες εν τε Ιερασαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και ως εσχάτου της γης....... Τι να εννοούσε άραγε για τους άθεους?
quote:
Schwabe:Δεν μου λες, ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ????

-Αυτό το αφήνει στην κρίση του κάθε Χριστιαννού! Για πες μου εσύ που λέεί ότι επιβάλεται στους Χριστιανούς να τη δέχονται ως έχει χωρίς αποσυμβολισμούς?
quote:

-Που λέει ότι τα δέχεται όλα ως δεδομένα χωρίς να μπορεί κάπιος να αποσυμβολήσει για παράδειγμα ότι ο κόσμος φτιάχτηκε σε 6 ημέρες? Έχεις καμιά επίσημη απόφαση της Ιεράς συνόδου ότο ο κόσμος φτιάχτηκε σε 6 ημέρες?
quote:
Ειδάλλως, απλά προσποιείσαι τον πιστό αλλά κατά βάθος έχεις χτίσει την δικιά σου αίρεση μέσα από την οποία και έχεις ικανοποιήσει τις επιθυμίες σου. Βλέπεις, δεν ζήτησε κανείς την γνώμη σου για τα ανύπαρκτα «αυτονόητα».

-Μπά? σηκώθηκε το ποδάρ! να βαρέσ το κεφάλ? Θα μας κάνουν μαθήματα περι θεολογίας και οι άθεοι?
quote:
macedon:Νομίζω σου απάντησε πως ο Μάρκος γράφει αυτά που δήθεν άκουσε από άλλους ενώ ο Ματθαίος αυτά που άκουσε από το Χριστό.

-Είχε χάσει επεισόδια ο Ματθαίος! ή μάλον αφαίρεσαν επεισόδια οι Εβραίοι! όταν ο Ιησούς τους είπε στις πράξεις των Αποστόλων: αλλά λήψεσθε δύναμιν επελθέντος του Αγίου Πνεύματος εφ' υμάς, και έσεσθε μοι μάρτυρες εν τε Ιερασαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και ως εσχάτου της γης....... Τι να εννοούσε άραγε για τους άθεους?
quote:
Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις τι θα πει "μιλώ ρητορικά" και τι σχέση έχει με το "μιλώ ουσιαστικά"; (αν και για να μιλήσεις ουσιαστικά -επί της ουσίας δηλαδή- χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις που ...μάλλον δεν τις έχεις (και δεν γνωρίζεις ότι δεν τις έχεις)).

-Νομίζω ο γιαπετ κατάλαβε! αν εσύ όχι ρωτησέτόν!
quote:

Και η ημιμάθεια χειρότερη από την αμάθεια (αν και στη δική σου περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη τι ισχύει).
Υ.Γ. Εχω δει πολλούς φανατικούς εδώ μέσα, αλλά τουλάχιστον οι περισσότεροι απ'αυτούς γνωρίζανε πέντε πράματα. Κουτσά-στραβά, είχανε ανοίξει έστω κι ένα βιβλίο. Η δική σου όμως περίπτωση είναι case study για διδακτορικό.

Υ.Γ : Το βιβλίο το τελείωσες? το τύπωσες? το έκδοσες? Τι κάνεις χαζεύεις στο Ιντερνετ? Αανυπομονώ να διαβάσω τη συνέντευξη με τον Απόλλωνα βλέπεις δε μπορεί για να γράφεις για τον Απόλλωνα κάτι καινούριο θα έχεις! κάπιοια συνέντευξη στους Δελφούς ή στον Όλυμπο!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

04/01/2008, 00:26:50
Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις τα λεγόμενά μου και την άποψη που έχει διαμορφωθεί για σένα με τον καλύτερο τρόπο.

macedon

04/01/2008, 01:17:24
quote:

Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις τα λεγόμενά μου και την άποψη που έχει διαμορφωθεί για σένα με τον καλύτερο τρόπο.

macedon

-Έχω μια απορία στη φωτογραφία σου κάπου στο βάθος είναι κάτι σαν ασπίδα με σταυρό? ή μήπως τάφος?

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

04/01/2008, 03:15:10
quote:
europaios2
Έχω μια απορία στη φωτογραφία σου κάπου στο βάθος είναι κάτι σαν ασπίδα με σταυρό? ή μήπως τάφος?

Μιλάς για την μισοθαμμένη ασπίδα με το σύμβολο του χριστιανικού σταυρού που είναι πεταμένη, χορταριασμένη και εγκαταλειμμένη;

macedon

04/01/2008, 09:50:25
quote:
Μιλάς για την μισοθαμμένη ασπίδα με το σύμβολο του χριστιανικού σταυρού που είναι πεταμένη, χορταριασμένη και εγκαταλειμμένη;

Ο λόγος κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, σωστά φίλε macedon;

quote:

Από την άλλη, αγαπητέ europaios2, δεν έχουμε και καμία επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι το χρονικό διάστημα των έξι ημερών που χρειάστηκε για την δημιουργία του κόσμου είναι συμβολικό, σωστά;
Εφόσον λοιπόν στο θεόπνευστο - όπως υποστηρίζεται - βιβλίο της Αγίας Γραφής έχουμε κι έναν συμβολισμό, θα μπορούσαμε να έχουμε αρκετούς ακόμα όπως την άμωμο σύλληψη του Ιησού, την σταύρωση του, την ανάσταση του κλπ.

Σκέφτομαι επίσης ότι πριν κάποιους αιώνες που δεν είχε ανακαλυφθεί η ηλικία της Γης, δεν είχαμε επιστημονικές αποδείξεις για την ηλικία του ανθρώπου και διαφόρων εκπροσώπων του ζωϊκού βασιλείου στον πλανήτη μας, το διάστημα των έξι ημερών για την δημιουργία του κόσμου μας δεν θεωρούταν συμβολικό αλλά πραγματικό.
Τώρα που έχουμε αρκετά επιστημονικά τεκμήρια στα χέρια μας για αυτά τα θέματα, το χρονικό διάστημα που για αιώνες θεωρούταν αδιαμφισβήτητο και πραγματικό, μετατράπηκε σε συμβολικό.
Αυτό το θεωρώ αρκετά παράδοξο, παρόλο που αναγνωρίζω ότι είναι αρκετά έξυπνο...

In anticipation of my resurrection...

CamelotΜέλος
15/06/2012, 21:03:36
Νοtirk sorry, καθυστερησα... Απανταω στην ερωτηση σου.
Να ημουν ξωτικο οχι, να ειχα τη δυναμη τους ομως ναι ;)
Η ερωτηση μου (2 μυνηματα πιο πανω) ισχυει

!!!Vanish the shadows!!!

15/06/2012, 21:51:52
Όχι. Μα με όσα διαβάζω, και απο μέλη του εσωτερικα, τους εύχομαι να κάνουν παρέα του καρατζαφερη.

Έχετε σκεφθει, πως μπορει να είσαστε τρελός?/η?

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 15/06/2012 21:52:39

16/06/2012, 10:06:01
Στην τελευταία σύσκεψη που έκανα με τον εαυτό μου πλακωθήκαμε άγρια και δε βγάλαμε κάποιο συμπέρασμα!
Ευτυχώς μπήκε στη μέση η τινκερμπελ αλλιώς θα τον σκότωνα!
Οδηγός ή συνοδηγός;