- ΜΗΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ?
Αγαπητέ Velissarie είμαι υπερ της άποψης ότι όταν κάποιος λέει ότι πιστεύει στην τάδε θρησκεία θα πρέπει να αντιπροσωπεύει πλήρως το συγκεκριμένο Θρήσκευμα.
Κάνοντας μια βόλτα στο Φόρουμ Προφητείες Αγίων Νο 3 στο ΠΑΡΑΞΕΝΟ που κλειδώθηκε θα διαπιστώσουμε ότι το πνεύμα του Χριστιανισμού είναι πολύ μακριά από αρκετά από τα άτομα που εμπλέκονται.
Τι μπορεί να συμβαίνει;;;;;
Δυστυχώς νομίζω ότι εθελοτυφλούν. Οι Περισσότεροι Χριστιανοί που έχω γνωρίσει ζούν βίο που μόνο Χριστιανικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά όλα αυτά είναι έτοιμοι να σκωτώσουν για την Θρησκεία τους.
Επιπλέον, έχουν την πεποιθηση ότι ο Παράδεισος και η Σωτηρία τους ανήκει....Μάλλον ο δρόμος προς τον παράδεισο είναι από την κόλαση...
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
Στο όνομα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της θρησκείας έχουν διαπραχθεί τα μεγαλύτερα εγκλήματα.
Και η αιτία: ο φανατισμός και η αδυναμία να δούμε πέρα από την μύτη μας (και μέχρι τον άλλο αντίπαλο εντός εισαγωγικών, που είναι και αυτός άνθρωπος). Όσο δεν υπάρχει μόρφωση και γενικότερη παιδεία μην περιμένεις να δείς χριστιανούς, μόνο ανδρείκειλα που θα εκμεταλλεύεται η εκάστοτε θρησκευτική εξουσία. Δεν έχω τίποτα με τους ευσεβείς παπάδες της γειτονιάς μόνο με τους διεφθαρμένους "πισωγλέντηδες" της εκκλησιατικής εξουσίας.
Facts: Knowledge is power, Power corrupts.
Conclusion: Study hard, Be evil.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ .
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ GDS1 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.
ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΕΣ ΚΑΙ
ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ
ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.
ΕΓΩ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ.
Ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες, αν και δηλώνεις χριστιανός πιστεύεις ότι κρύβεις και ένα άθεο μέσα σου!
Θέλω να σε ρωτήσω τι είναι χριστιανισμός για εσένα;
Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις στον χριστιανισμό;
Εννοώ ποιες είναι οι ιδιότητες που πρέπει να έχει κάποιος για να είναι χριστιανός και ποια ακριβώς πρέπει να είναι τα πιστεύω του ;
Επίσης μια ακόμα ερώτηση, τι εννοείς «ελληνικό πνεύμα» ;
και πια η αντίθεση του με το χριστιανικό ;
ο ελάχιστος όλων
---------------------------
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
---------------------------------------
Φρονώ, ως «άθεος» κατά τα κοινώς λεγόμενα, ότι κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί τα λόγια άλλων στηριζόμενος απλά και μόνο στην πίστη, παρά μόνο να εφαρμόσει την πίστη του ως προσωρινό μέτρο, έως ότου να βρει τον δρόμο του, μέσα από την προσωπική δοκιμασία της αμφισβήτησης.
Ο Γνωστικός δάσκαλος Ηρακλέων είπε σχετικά: «…οι άνθρωποι, αρχικά, οδηγούνται να πιστεύουν στον Σωτήρα μέσω άλλων, όταν όμως ωριμάσουν, δεν βασίζονται πλέον στην ανθρώπινη μαρτυρία αλλά ανακαλύπτουν τη δική τους άμεση σχέση με την ίδια την αλήθεια».
Η ιστορία, γράφεται από τους νικητές-με το δικό τους τρόπο και έκφραση. Οι εκκλησιαστικοί χριστιανοί πρώτα από όλα προσδιόρισαν τους όρους της ερμηνείας του Θείου, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «ορθόδοξους» και τους αντιπάλους τους «αιρετικούς», και στην συνέχεια κατέφυγαν σε σειρά πράξεων και νομοθετημάτων αποδεικνύοντας-σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις- ότι η επικράτηση τους ήταν «καθοδηγημένη από το Άγιο Πνεύμα».
Ο καλός άνθρωπος; Ο καλός πιστός; Και τα δύο; Και αν κάποιος δεν είναι "καλός πιστός", σημαίνει ότι δεν είναι και καλός άνθρωπος; Και ποιό είναι πιό σημαντικό; Να είσαι καλός πιστός ή καλός άνθρωπος;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Ποιό είναι πιο βασικό: Καλός Χριστιανός ή καλός άνθρωπός?
Κατά τη γνώμη μου δυστυχώς δεν ταυτίζονται αυτά τα δύο -όχι πάντα-
Καλοί άνθρωποι υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες ή ακόμη και άθεοι.
Οι φανατικοί Χριστιανοί δεν θέλουν να βλέπουν ούτε την καλοσύνη κάποιου αν δεν είναι Χριστιανός και είναι έτοιμοι να τον λιθοβολίσουν.
Εγώ πιστεύω λίγο πολύ αυτό που λέει και ο Schwabe.
Θεωρώ πως είναι βασικό να έχει ο καθένας μας μια τέτοια φιλοσοφία ζωής
που να χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά, καλοσύνη και αγάπη άσχετα από το αν πιστεύει ή όχι.
Δεν είναι σημαντικό θεωρώ που πιστεύει κανείς, σημαντικός είναι ο τρόπος που ζεί και σκέφτεται.
Και απ' ότι έχει φανεί και από το φόρουμ γενικότερα, για να μπορεί κανείς να σκέφτεται με ανοιχτό μυαλό δεν πρέπει να είναι φανατισμένος ούτε φανατικός χριστιανός -πράγμα που κατά τη γνώμη μου είναι το χειρότερο είδος όλων των χριστιανών...
Φιλικά Τοξότης
quote:
Εγώ πιστεύω λίγο πολύ αυτό που λέει και ο Schwabe.
Θεωρώ πως είναι βασικό να έχει ο καθένας μας μια τέτοια φιλοσοφία ζωής
που να χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά, καλοσύνη και αγάπη άσχετα από το αν πιστεύει ή όχι.Δεν είναι σημαντικό θεωρώ που πιστεύει κανείς, σημαντικός είναι ο τρόπος που ζεί και σκέφτεται.
Έτσι είναι, αγαπητή μου!
Το να χαρακτηρίζεσαι από καλοσύνη, ανθρωπιά κι αγάπη δεν στο μαθαίνει καμία θρησκεία.
Στο επιβάλλει η ψυχή σου, η καρδιά σου κι ο χαρακτήρας σου.
Είναι στον άνθρωπο, όχι στον εκάστοτε πιστό.
Έχω γνωρίσει άθεους που είναι άνθρωποι-διαμάντια κι έχω γνωρίσει θρησκόληπτους που είναι Σατανάδες...

In anticipation of my resurrection...
αλλα ακολουθει την διδασκαλια που θα τον βοηθησει περισσοτερο στις διαφορες περιπτωσεις,και μπορει να ειναι πανω απο μια.
η καλυτερη διδασκαλια ειναι....αυτη που μας συμφερει στην προκειμενη περιπτωση

ουτε χθες ηρθα
ουτε αυριο θα φυγω
quote:Επίσης καλό ερώτημα είναι: "Τι σημαίνει ΜΗ πραγματικός χριστιανός!", Ostria, ή απλώς ΜΗ χριστιανός.
Καλό ερώτημα είναι "τι σημαίνει πραγματικός Χριστιανός";
Είναι η ίδια ερώτηση με άλλες προεκτάσεις.
Να δούμε τι θα βγει...
quote:...κι όταν αρρωστήσει προσκυνάει χρωμματιστούς μουσαμάδες, νεαρέ μου Deghar Adhark.
ο καλος πιστος ειναι αυτος που πιστευει στην υπαρξη των παντων
quote:
Επίσης καλό ερώτημα είναι: "Τι σημαίνει ΜΗ πραγματικός χριστιανός!", Ostria, ή απλώς ΜΗ χριστιανός.
Είναι η ίδια ερώτηση με άλλες προεκτάσεις.
Να δούμε τι θα βγει
Οντως Αίολε μου, αλλά το μη (πραγματικός) χριστιανός είναι πολύ πιό εύκολο να το απαντήσεις! Υπάρχουν τόσα παραδείγματα στην Ιστορία και γύρω μας... ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Οντως Αίολε μου, αλλά το μη (πραγματικός) χριστιανός είναι πολύ πιό εύκολο να το απαντήσεις!
Ενα παράδειγμα Ostria:
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκείνος που δεν πιστεύει ότι του σερβίρουν οι άλλοι, αλλά ερευνά και κρίνει, δεν είναι χριστιανός;
Μήπως εν τέλει, αγαπητέ VELISSARIE, πραγματικοί χριστιανοί είναι μόνον εκείνοι που μας διδάσκουν τον χριστιανισμό; Οι ιερείς δηλαδή;![]()
Ηθικολογικά (σε σχέση με το πως συμπεριφέρεται κάποιος) τώρα, είναι δυνατόν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο Χριστό ή και οπουδήποτε να είναι πιο ολοκληρωμένοι και να φέρονται πιο "χριστιανικά" από πολλούς χριστιανούς. Όσον αφορά την ηθική λοιπόν μπορεί άνθρωποι που δεν πιστεύουν να φέρονται πιο "χριστιανικά" από τους χριστιανούς.
Η συμπεριφορά όμως, το ήθος, τα καλά έργα, δεν είναι ο αποφασιστικός παράγων που καθορίζει ποιος είναι χριστιανός ή όχι. Αυτός είναι η πίστη. Έτσι μπορούμε μεν να πούμε ότι πολλοί που δεν πιστεύουν φέρονται "χριστιανικότερα από τους χριστιανούς" αλλά δεν μπορούμε να τους αποκαλέσουμε "πραγματικούς χριστιανούς".
quote:
Μήπως εν τέλει, αγαπητέ VELISSARIE, πραγματικοί χριστιανοί είναι μόνον εκείνοι που μας διδάσκουν τον χριστιανισμό; Οι ιερείς δηλαδή;
Εξαιρετικά βαθυστόχαστος λογισμός .
Θα παρακολουθώ το θέμα, γιατί με προσεγγίζει .
quote:
Η συμπεριφορά όμως, το ήθος, τα καλά έργα, δεν είναι ο αποφασιστικός παράγων που καθορίζει ποιος είναι χριστιανός ή όχι. Αυτός είναι η πίστη. Έτσι μπορούμε μεν να πούμε ότι πολλοί που δεν πιστεύουν φέρονται "χριστιανικότερα από τους χριστιανούς" αλλά δεν μπορούμε να τους αποκαλέσουμε "πραγματικούς χριστιανούς".
Αν δεν πιστεύεις στον Ιησού, δεν αποκαλείσαι χριστιανός. Αλλά κι αν είσαι χριστιανός στο θρήσκευμα και πιστεύεις στον Ιησού, αλλά δεν ακολουθείς την διδασκαλία του, μπορεί να αποκαλείσαι χριστιανός αλλά ουσιαστικά δεν είσαι.
Μπέρδεμα ε;!
-Arthur C. Clarke-
«ΚΑΝΩΝ ΜΒ΄. Ἐπίσκοπος, ἢ Πρεσβύτερος, ἢ Διάκονος, κύβοις σχολάζων, καὶ μέθαις, ἢ παυσάσθω, ἢ καθαιρείσθω.
ΚΑΝΩΝ ΜΓ΄. Ὑποδιάκονος, ἢ Ἀναγνώστης, ἢ Ψάλτης, τὰ ὅμοια ποιῶν, ἢ παυσάσθω, ἢ ἀφοριζέσθω. Ὠσαύτως καὶ Λαϊκός.»
Εάν πιστεύετε ότι η δουλειά του ηθοποιού είναι μια σπουδαία τέχνη, τότε….μάλλον αμαρτάνετε σκεπτόμενοι. Και τούτο διότι η Ορθοδοξία πιστεύει ότι οι ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί το άλλο φύλο ή έχουν παίξει έστω σε κωμωδία πρέπει να αφορίζονται. (ΞΒ΄ της Στ΄ Οικουμενικής)
Και κάτι για τις γυναίκες: ως αφορισμένες από τους κόλπους της ορθοδοξίας θεωρούνται όλες όσες……έχουνε επισκεφτεί κομμωτήριο.
Να μην κουρεύουν οι γυναίκες τα μαλλιά τους και στην αντίθετη περίπτωση να αναθεματίζονται προστάζει για παράδειγμα ο ΙΖ' Κανόνας της εν Γάγγρα Τοπικής Συνόδου. Όπως προκύπτει από την ερμηνεία του συγκεκριμένου κανόνα, ο Θεός έδωσε τα μαλλιά στη γυναίκα «εις ενθύμησιν πως είναι υποτεταγμένη εις τον άνδρα», γι' αυτό, αν τα κόψει, παραβαίνει τη θεϊκή εντολή.
Να λοιπόν τρεις απλοί λόγοι δια τους οποίους….σχεδόν κανένας Έλληνας και Ελληνίδα δεν είναι ΠΛΕΟΝ χριστιανοί……
quote:Αυτό τώρα είναι σχετικό με θέμα;
Η ορθοδοξία πιστεύει ότι αυτός που τζογάρει, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΕΤΑΙ.
«ΚΑΝΩΝ ΜΒ΄. Ἐπίσκοπος, ἢ Πρεσβύτερος, ἢ Διάκονος, κύβοις σχολάζων, καὶ μέθαις, ἢ παυσάσθω, ἢ καθαιρείσθω.
ΚΑΝΩΝ ΜΓ΄. Ὑποδιάκονος, ἢ Ἀναγνώστης, ἢ Ψάλτης, τὰ ὅμοια ποιῶν, ἢ παυσάσθω, ἢ ἀφοριζέσθω. Ὠσαύτως καὶ Λαϊκός.»
Ευτυχώς πάντως που δεν είσαι Αρχιεπίσκοπος. Θα τους αφόριζες όλους.
Αυτοί οι "κανόνες" (αν πραγματικά έχουν ισχύ σήμερα) δεν έχουν εφαρμοστεί και ποτέ δεν άκουσα ότι εφαρμόστηκαν. Κάθε "νομοθεσία" έχει τα κουφά της (σαν τους παράλογους νόμους που υποχρεώνουν να έχουμε άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτου).
«Αυτό τώρα είναι σχετικό με θέμα;»
Τα σχόλια αυτά τα έκανα ως συνέχεια των διαφόρων σκέψεων-προβληματισμών που έχουνε διατυπωθεί για την ιδιότητα του χριστιανού, καθώς και των λόγων που ενδέχεται κάποιος να μην θεωρηθεί ως τέτοιος.
anchor:
«Αυτοί οι "κανόνες" (αν πραγματικά έχουν ισχύ σήμερα) δεν έχουν εφαρμοστεί και ποτέ δεν άκουσα ότι εφαρμόστηκαν.»
Και φυσικά έχουν ισχύ!! Ρώτα όποιον θες.
Το ότι δεν εφαρμόζονται, είναι άλλο θέμα. Εάν θέλανε να μην βρίσκονται σε ισχύ, κάλλιστα θα μπορούσανε να τους καταργήσουνε.
Άκουσες κάτι σχετικό ποτέ?
Ας μην εθελοτυφλούμε λοιπόν.
δεν ειπα να ακολουθει την διδασκαλια,μονο να πιστευει στην υπαρξη.
δεν ειναι λιγο εγωιστικο να λεει ο χριστιανος "δεν υπαρχει βουδας,ειναι ολα βλακειες"
και να λεει ο βουδιστης "δεν υπαρχει χριστος,ειναι ολα στην φαντασια των χριστιανων" ?

ουτε χθες ηρθα
ουτε αυριο θα φυγω