- *Lord Maitreya * ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ...? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Και για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημά σου. Για τους Ρωμιούς δεν τρέφω καμία εκτίμηση. Για τους Έλληνες, απεριόριστη, όπως άλλωστε και όλος ο πολιτισμένος κόσμος.
------------------------------------------------------------------
Kαλά οι Έλληνες δεν είναι….. ρωμιοί; Αλλο οι ρωμιοί, και άλλο οι Έλληνες;
macedon
Όταν σήμερα, με την πληθώρα ιστορικών έργων παγκόσμια (αλλά και στην Ελλάδα) και την ευκολία πρόσβασης στη γνώση, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγνοούν την ιστορία του τόπου τους ή (ακόμη χειρότερα) αρνούνται να τη δεχτούν γιατί δεν εξυπηρετεί το "ελληνοχριστιανικό" δόγμα που καθιέρωσε ο Μεταξάς και οι μετά αυτόν,
---------------------------------------------------------
Πες μου σε παρακαλώ, για να μάθω κ’ εγώ ο καημένος, δηλαδή όλοι αυτοί που δεν συντάσσονται άρδην με τις απόψεις μας, Μεταξικοί είναι;
Και όλοι αυτοί οι σύγχρονοι ιστορικοί, όπως π.χ. το σύνολο σχεδόν των έγκριτων Ελλήνων ιστορικών που υπογράφουν την «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» της εκδοτικής Αθηνών, αγνοούν την «ιστορία του τόπου τους» ή φανατικοί είναι;
Και ο Σερ Στήβεν Ράνσιμαν τι είναι; Kαι αυτός φανατικός σκοταδιστής ή Μεταξικός;
macedon
θεωρείς πως οι δημιουργοί των "λαϊκών θρήνων", ζώντας μέσα στο Μεσαίωνα του Βυζαντίου και τη μετέπειτα οθωμανική κατοχή είχαν ιστορική γνώση;
--------------------------------------------------------------------
Κάτι θα γνώριζαν, λέω εγώ, και κάπου θα αποσκοπούσε αυτή η εμμονή σε τραγούδια χιλιόχρονα (και βάλε) πολλές φορές.
Με εκτίμηση
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------Πιστεύεις, δηλαδή, ότι το μυαλό ταξιδεύει στο μέλλον?
--------------------------------------------------------------------------------
Ναι το πιστεύω ακράδαντα αυτό επειδή το έχω ζήσει!
Tο ότι το μυαλό κατά τη διάρκεια του ύπνου (και του ξύπνιου μη σου πω) ταξιδεύει στο μέλλον, είναι γεγονός και δεν το λέω μόνο εγώ! Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε παρόμοιες εμπειρίες σίγουρα!
Για να εχει το μυαλλο δικαιωμα να ταξιδευει στο μελλον τοτε αυτο σημαινει οτι το μελλον ειναι προμελετημενο και προδιεγραμμενο.Δεν ξερω αλλα καπως ετσι λειτουργει και ενα προγραμμα ή μια ταινια.
Αρα οντως το μελλον δεν το οριζουμε εμεις,αλλα καποιος αλλος.
Νιωθω λες και ειμαι στο ΜΑΤΡΙΧ,στο 13ο πατωμα,στην Σκοτεινη πολη κτλ κτλ..
Βεβαια αλλαζει η κατασταση διοτι το ονειρο αν αποκαλυψει στοιχεια του μελλοντος θα μας δειξει ενα μονο μονοπατι του μελλοντος αναμεσα στα εκκατομυρια τρισεκατομυτριων συμπλεγματα λεωφορων που υπαρχουν.
Darn it all!! Μπερδευτικα!
Τελως παντων πιο πολυ μου κολαει η ασφαλης επιστημονικη εξηγηση,αυτη με την καθηστερηση στον εγγεφαλο.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΔΕΞΙ. ΑΥΤΟ (Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ)ΣΥΜΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ "ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η' ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΠΟΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΤΣΙ.

Άλλοι το ζουν καθημερινά, άλλοι όχι τόσο συχνά και για άλλους συμβαίνει πολύ σπάνια, αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν αισθανθεί το Deja vu τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους, είναι κάτι το ιδιαίτερα συνηθισμένο.
Οι επιστήμονες, όντας πιο ορθολογιστές, επεξηγούν το Deja vu ως μια προσωρινή «βλάβη» του εγκεφάλου κατά την οποία μπερδεύεται το παρελθόν με το παρόν.
Για να το πούμε πιο απλά, φανταστείτε τον εγκέφαλο σαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, ο υπολογιστής αυτός «αποθηκεύει» στην μνήμη του τα όλα όσα συμβαίνουν, σαν «αρχεία» με ημερομηνίες. Μέσα στην μνήμη του βρίσκονται δισεκατομμύρια αρχεία, τα οποία όλα τα λαμβάνει ως παλιά. Κάθε αρχείο «παλιώνει» μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου μιας και συνέχεια λαμβάνονται καινούργια. Το Deja vu είναι μια μικρή και προσωρινή βλάβη, κατά την οποία ο υπολογιστής αντί να αποθηκεύσει το καινούργιο αρχείο ως καινούργιο, «μπλοκάρει» και το αναγνωρίζει σαν παλιό που ξανανοίχτηκε μόλις, σαν ανάμνηση δηλαδή. Κι έτσι, ενώ εμείς θα έπρεπε να αισθανόμαστε πως κάτι συμβαίνει αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά, μας δίνεται η εντύπωση πως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και το ξαναζούμε ίδιο και απαράλλαχτο πάλι.
Οι ψυχολόγοι πάλι διαχωρίζονται σε 2 απόψεις.
Οι πιο ορθολογιστές, επεξηγούν το Deja vu ως μια αστραπιαία ανάκληση κάποιας ξεχασμένης μνήμης, που όμως δεν είναι ίδια και απαράλλαχτη με αυτήν που ζούμε την στιγμή εκείνη, αλλά έχει κάποια κοινά γνωρίσματα εκ των οποίων κάποιο «ξύπνησε» την ξεχασμένη μνήμη…
Ας υποθέσουμε ότι κάποτε πριν πολλά χρόνια, είχατε πάει μια βόλτα στην εξοχή και είδατε ένα δέντρο το οποίο δεν είχατε ξαναδεί και το οποίο σας εντυπωσίασε ιδιαίτερα λόγω των μεγάλων μοβ λουλουδιών του. Σύντομα όμως η μνήμη αυτή ξεχάστηκε και μετά από πολλά χρόνια, δεν είστε πλέον σε θέση να θυμηθείτε αυτό το συμβάν καθόλου. Και τυχαίνει να ξανάπατε μια βόλτα στην εξοχή και να δείτε και πάλι ένα ίδιο δέντρο ή παρόμοιο… αστραπιαία ο νους ανακαλεί την ξεχασμένη μνήμη, τόσο όμως βίαια που αντί να θυμηθείτε το παλαιότερο συμβάν, να το μπερδέψετε με το παρόν. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί κι αν το δέντρο αυτό μοιάζει καταπληκτικά με κάποιο δέντρο που είδατε σε όνειρο το οποίο όμως έχετε ξεχάσει.
Η δεύτερη άποψη των ψυχολόγων είναι λίγο λιγότερο ορθολογιστή, και αφήνει κάποια «παραθυράκια» ανεξήγητου. Μερικοί ψυχολόγοι δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο του να δρα προφητικά το ένστικτο κατά την διάρκεια του ύπνου και να εκφράζεται με όνειρα. Έτσι, επεξηγούν το φαινόμενο του Deja vu ως μια στιγμιαία ανάκληση προφητικού ονείρου που είχε ξεχαστεί.
Οι μυστικιστές απορρίπτουν κάθετα την επιστημονική άποψη, δέχονται μέρος της ψυχολογικής αλλά το συμπέρασμα είναι άλλο. Ίσως όλοι έχουμε συχνά ακούσει ότι το Deja vu είναι ξεχασμένη μνήμη παλαιότερης ενσαρκώσεως η οποία ανακλήθηκε χάρη σε κάποιο ερέθισμα. Αυτό όμως φυσικά προϋποθέτει ότι όντως ζούμε παραπάνω από μια ζωές.
Σίγουρα βρίσκονται «κενά» και στις 3 θεωρίες. Προσωπικά τουλάχιστον δεν μπορεί καμία να με ικανοποιήσει απόλυτα. Από προσωπική εμπειρία αλλά και από όσα έχω ακούσει και διαβάσει για ανθρώπους που είχαν κάποιο εντυπωσιακό Deja vu, παρατηρώ ότι οι θεωρίες, άλλοτε αποδεικνύονται σωστές και άλλοτε παντελώς λανθασμένες.
Παρατηρώντας τα Deja vu μικρών παιδιών θα δούμε ότι πολλά είναι εκείνα που μπορούν να επιβεβαιώσουν την μυστικιστική θεωρία, ενώ αντίθετα οι ενήλικες στο σύνολό τους, παρουσιάζουν κυρίως Deja vu τα οποία μπορούν να εξηγηθούν είτε με την ψυχολογική είτε με την επιστημονική θεωρία. Μια «μερίδα» έφηβων και ανθρώπων τρίτης ηλικίας παρουσιάζουν συχνά Deja vu που μπορούν να υποστηρίξουν την «προφητική» θεωρία. Η ηλικία του ανθρώπου σίγουρα επηρεάζει την λειτουργία του εγκεφάλου όπως και των συναισθημάτων. Μήπως επηρεάζει και το φαινόμενο Deja vu;
ΕΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
T_Chameleon of Rodos
H prwth einai episthmonikh kai nomizw thn exoune analysei kala oi prohgoumenoi. E3allou se opoion exei symbei kati tetoio, 8a parathrhse oti auto symbainei otan hmaste ligo kourasmenoi kai nomizw oti pairnoume enan stigmaio ypnako, gia merika klasmata tou deuteroleptou kai otan "3ypname" blepoume auto pou blepame prin koimh8oume ki etsi thn patame kai nomizoume oti to 3anablepoume.
H deuterh einai 8rhskeutikh kai 8eologikh. Symfwna me thn or8odo3h ekklhsia h psyxh einai a8anath kai otan teleiwsei autos o kosmos 8a zei se mia katastash axronh kai 8a einai san ton 8eo. Ara h psyxh pou brisketai se ekeinh thn katastash 8ymatai thn zwh pou ezhse edw pera kai etsi mas fainetai san deja vous. Dhladh me liga logia gia enan axrono 8eo eimaste oloi hdh nekroi kai twra 8ymomaste aplws ti zhsame.
H trith e3hghsh einai oti to Matrix dior8wnie ta la8h tou
H tetarth einai oti 3anazoume auth thn zwh synexeia, giati to sympan apo to big bang paei sto big crash kai meta 3anaginetai big bang kai epanalambanontai pali ta idia ep apeiron.
Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ : www.kairatos.com.gr/simpan.htm
Με αφετηρία αυτό το άρθρο καταλήγεις σε μια ίσως λίγο διαφορετική σκέψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω μία καταπληκτική μόρφωση.
Κάποια πράγματα μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση:
1) Πώς αρκετές φορές νομίζω ότι βρίσκομαι σε γνωστή τοποθεσία, αλλά δεν αισθάνομαι όπως στο πραγματικό deja vu. Σ'αυτές τις περιπτώσεις πιστεύω πως πράγματι το μυαλό μπερδεύεται και συγχέει τις τοποθεσίες. Tο πραγματικό deja vu είναι όταν γνωρίζεις όλο τον διάλογο που πρόκειται να ακολουθήσει!
2) Το deja vu έρχεται μόνο του, χωρίς προηγούμενα σημάδια και κρατάει όσο το αφήσω! Ή όσο θυμάμαι τους διαλόγους...
3) Το deja vu το βιώνουμε μόνοι μας. Ο απέναντι δεν φαίνεται να έχει συναίσθηση του γεγονότος.
4) Ενώ πρόκειται για συγκλονιστική εμπειρία, είναι αδύνατον να θυμηθώ μία μέρα μετά τί ακριβώς έλεγα κατά τη διάρκεια του φαινομένου. Άλλωστε συνήθως πρόκειται για συνηθισμένες κουβέντες που όμως λέγονται με μια συγκεκριμένη σειρά.
5) Αισθάνομαι μία ανακούφιση όταν τελειώνει το φαινόμενο.
Με βλέπω να με κλείνουν σε καμια ψυχιατρική κλινική με αυτά που γράφω... ![]()
Ελπίζω η επιστήμη να ασχοληθεί πραγματικά με το θέμα, χωρίς να "καλουπώνει" λύσεις και να μάθουμε την πραγματική αλήθεια.
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;
quote:
3ΑDA λέει...ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΔΕΞΙ. ΑΥΤΟ (Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ)ΣΥΜΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ "ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ" ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η' ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.
Στο λέω εγώ με σιγουριά οτι δεν ισχύει..μίας και έχω μια φίλη η οποία δεν βλέπει από το ένα μάτι και παρ'ολα αυτά της τυχαίνει το deja vu..
quote:
Samuel1974 λέει...Yparxoune 4 e3hghseis......
H trith e3hghsh einai oti to Matrix dior8wnie ta la8h tou
......
![]()
![]()
![]()
Είναι απίστευτο πώς, μερικών το μυαλό "πολτοποιείται" από τις ταινίες....
Δεν μου λές ....Πιστεύεις και στη Χιονάτη με τους 7 νάνους;;;
Εχθές είδα και το ΑeonFlux (http://www.aeonflux.com/) (Theron όλα τα λεφτά...)...για να δούμε εδώ τί ιστοριούλες θα βγάλουνε οι FREE YOUR MIND, LOVE AND LIGHT τύποι.....
Καλή σας μέρα....

Ο άσπρος σίφουνας....
Η βλακεία είναι δικαίωμα του καθενός.....
Η μετάδοση της, προνόμιο 99% των μελών του φόρουμ...
Ο ασπασμός της, υποχρεωτικός, σύμφωνα με μερικούς ...
quote:
Γεια χαρά σε όλους.Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ : www.kairatos.com.gr/simpan.htm
Με αφετηρία αυτό το άρθρο καταλήγεις σε μια ίσως λίγο διαφορετική σκέψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Πω πω ποσες φορες μας εχουν φερει αυτο το αρθρο για να μας πεισουν για χιλιαδες διαφορετικων ειδων μεταφυσικες αποψεις!Ακομα και ο Panos μας το εφερε στο κοματι 12κλωνο DNA!
Ωραια το συμπαν ειναι ψευδαισθηση?Οκ ας το δεκτουμε.Μεσα στα πλαισια της ψευδαισθησης μπορεις να μου φερεις αποδειξεις εστω ψευδαισθησιακες που να αποδεικνυουν οτι ζουμε σε Μatrix που ελεγχεται απο Ερπετοειδεις εξωγηινους?Φερε μου ενα ψευδαισθησιακο κοματι DNA ερπετοειδους ΕΤ που ο ψευδαισθησιακος μου DNA αναλυτης το βγαζει μη ανθρωπινης/γηινης προελευσης!
Το αρθρο του καθηγητη ΤΕΙ παρουσιαζοντας μας παραδειγματα απο την κβαντικη φυσικη,αναφεροντας πειραματα που δεν ειχαν επαναληψιμοτητα (το πειραμα που αναφερει το 1982),μη αποκαλυπτοντας τις πηγες του οπως σε ενα κανονικο επιστημονικο αρθρο,(πχ στο πειραμα με την γαριδα δεν μας λεει ποιος και που εκτελεσε το πειραμα),αναφεροντας μεταφυσικες ιστοριες και συνδεοντας ασχετα μεταξυ τους πραγματα καταληγει:
"Με απλά λόγια δεν μένει τίποτα, η αντικειμενική πραγματικότητα δεν υπάρχει !"
Ok κυριε καθηγητα.Ξαπλωστε στο οδοστρωμα και ενας οδοστρωτηρας θα περασει απο πανω σας.Αφου δεν υπαρχει αντικειμενικη πραγματικοτητα,εσεις δεν εχετε γινει αντικειμενικα λιωμα(συνεπως ο οδηγος του οδοστρωτηρα δεν θα συλληφθει για ανθρωποκτονια αφου αντικειμενικα δεν σας σκοτωσε.)
Μιλαμε μερικες αποψεις ανατρεπονται τοσο ευκολα μα τοοοοσο ευκολα!χεχεχε!
Edited by - medtech on 25/07/2006 10:27:53
Edited by - medtech on 25/07/2006 10:32:12
Edited by - medtech on 25/07/2006 10:35:29
ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ
ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕ Ο kondoras.
ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΕΝΩ
ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΧ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.
ΑΚΟΜΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ .
quote:
ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΘΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ
ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ
ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕ Ο kondoras.
ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΕΝΩ
ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΧ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.
ΑΚΟΜΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ .
Oχι δεν αναφερεται μονο σε οπτικα ερεθισματα η επιστημονικη εξηγηση αλλα σε καθε ερεθισμα συμπεριλαμβανομενων και των ακουστικων:
quote:
Για να το πούμε πιο απλά, φανταστείτε τον εγκέφαλο σαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, ο υπολογιστής αυτός «αποθηκεύει» στην μνήμη του τα όλα όσα συμβαίνουν, σαν «αρχεία» με ημερομηνίες. Μέσα στην μνήμη του βρίσκονται δισεκατομμύρια αρχεία, τα οποία όλα τα λαμβάνει ως παλιά. Κάθε αρχείο «παλιώνει» μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου μιας και συνέχεια λαμβάνονται καινούργια. Το Deja vu είναι μια μικρή και προσωρινή βλάβη, κατά την οποία ο υπολογιστής αντί να αποθηκεύσει το καινούργιο αρχείο ως καινούργιο, «μπλοκάρει» και το αναγνωρίζει σαν παλιό που ξανανοίχτηκε μόλις, σαν ανάμνηση δηλαδή. Κι έτσι, ενώ εμείς θα έπρεπε να αισθανόμαστε πως κάτι συμβαίνει αυτή τη στιγμή για πρώτη φορά, μας δίνεται η εντύπωση πως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και το ξαναζούμε ίδιο και απαράλλαχτο πάλι.
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΕΞΗΓΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ
ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Προσωπικά συγκλίνω με την άποψη πως κατά την διάρκεια του ύπνου το μυαλό μας ταξιδεύει.
Θα σας αναφέρω ένα «παράδοξο» γεγονός που μου είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια.
Είχα δει στον ύπνο μου πως είχα πάει με δύο φίλες μου σε ένα σφαιριστήριο, και μάλιστα την επόμενη ημέρα είπα στη μια από τις φίλες μου: Εχτές το βράδυ παίζαμε μαζί μπιλιάρδο.
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω πως δεν είχα πάει ΠΟΤΕ σε μπιλιαρδάδικο.
Αρκετές ημέρες μετά η παρέα μου, πρότεινε να πάμε για μπιλιάρδο. Και πήγαμε.
Φαντάζεστε τι έγινε έτσι; Το μαγαζί ήταν αυτό που είχα δει στον ύπνο μου. Ακριβώς όπως το είχα δει στον ύπνο μου. Σταμάτησα στην είσοδο του μαγαζιού και το είπα στους φίλους μου οι οποίοι με κοίταζαν σαν χαμένοι. Οι φίλοι μου ήξεραν για το όνειρο που είχα δει (τους το είχα πει νωρίτερα). Έτσι μια φίλη μου έκανε ένα «πείραμα»
Με γύρισε προς την είσοδο του μαγαζιού και μου έκανε διάφορες ερωτήσεις πχ : Που είναι το μπαρ; Που είναι οι τουαλέτες; Κτλ.
Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις και της έδωσα λεπτομερή περιγραφή του χώρου πχ: Πίσω δεξιά υπάρχει μια κυκλική σκάλα σε μαύρο χρώμα και ανά δύο σκαλοπάτια υπάρχουν γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου.
Το πιο «κουφό» έγινε όταν η παρέα μου πείστηκε πως έλεγα την αλήθεια και αποφασίσαμε να μπούμε στο μαγαζί. Περνώντας μπροστά από το μπαρ λέω στους φίλους μου: «Θυμάμαι πως δίπλα από το μπαρ υπήρχε ένα μεγάλο ηλεκτρονικό παιχνίδι και εγώ έπαιζα Pac man.»
Το συγκεκριμένο μηχάνημα όμως δεν ήταν εκεί πια. Σύσσωμη η παρέα πάμε στο μπαρ και λέω στον μπάρμαν : « Εδώ δεν είχατε ένα Pac man;» Μου απάντησε καταφατικά. (!!!!!)
Δεν ξέρω τι διαφοροποίησε αυτό το όνειρο από τα άλλα deja vu που έχω ζήσει. Τείνω να πιστέψω πως η μόνη διαφορά είναι πως αυτό το όνειρο το μοιράστηκα με κάποιον άλλον. Κάπου διάβασα πως αν θέλεις να μη ξεχάσεις κάτι πες το δυνατά. Και εγώ αυτό το είχα κάνει. Το όνειρο μου το είχα πει στην φίλη μου την επόμενη μέρα κιόλας.
Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο εγκέφαλος μας δεν έχει διερευνηθεί απόλυτα. Και μπορεί να ξέρουμε πχ πως σε εγκεφαλικό επεισόδιο με δεξιά παραπληγία, η βλάβη στον εγκέφαλο έχει γίνει στον αριστερό μετωπιαίο λοβό, αλλά μέχρι εκεί. Η επιστήμη όσο αναφορά το πιο σημαντικό κομμάτι του ανθρώπινου σώματος είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο.
Γράφεις: Είναι απίστευτο πώς, μερικών το μυαλό "πολτοποιείται" από τις ταινίες....
Δεν μου λές ....Πιστεύεις και στη Χιονάτη με τους 7 νάνους;;;
Δεν εχω δει την Χιονάτη και τους εφτά νάνους σε ταινία, αλλά είχα δει κάποτε ένα άλλο αξιόλογο έργο, πολύ κουλτουριάρικο που το λέγανε "Η Χιονάτη και οι εφτά π..."
Ξέρεις την συνομωσιολογία που λέει ότι η Χιονάτη συμβολίζει την κόκα που σφίναρε ο Ντίσνεϋ;;;
quote:
samuel λέει...Δεν εχω δει την Χιονάτη και τους εφτά νάνους σε ταινία, αλλά είχα δει κάποτε ένα άλλο αξιόλογο έργο, πολύ κουλτουριάρικο που το λέγανε "Η Χιονάτη και οι εφτά π..."
Είμαι σίγουρος πως το είδες.... όπου ακούς πολλούς....πας τρέχοντας...![]()
![]()
![]()
quote:
samuel λέει...Ξέρεις την συνομωσιολογία που λέει ότι η Χιονάτη συμβολίζει την κόκα που σφίναρε ο Ντίσνεϋ;;;
Γιαυτό και εγώ σε ρώτησα...Τί νόμιζες έτσι τυχαία έβαλα αυτόν τον τίτλο... Η ταινία έχει πολύ νόημα ...βαθύ... και χιλιάδες καλτ μυστικές οργανώσεις έχουν σχηματισθεί εξαιτίας αυτής της ταινίας...
Προχθές γνώρισα και κάποιον ο οποίος μου πρότεινε να ακολουθήσω μια τέτοια οργάνωση...Αλλά του είπα..."φίλε σόρρυ αλλά όπως λέει και ο φίλτατος Σαμιουελ...ΔΕΝ ΣΦΙΝΑΡΩ" ![]()

Ο άσπρος σίφουνας....
To palindromiko sou onoma symbolizei mhpws kati epanw sou, pou paei epishs "pros ta pisw"???
quote:
samuel1974 λέει....
@ AZAX XAZATo palindromiko sou onoma symbolizei mhpws kati epanw sou, pou paei epishs "pros ta pisw"???
ΛΕΣ;;;
δεν το είχα σκεφθεί πότε έτσι...χμμμ....με βάζεις σε σκέψεις τώρα... Θα ρωτήσω τον προγραμματιστή του MATRIX
γιατί μου έδωσε αυτό το nickname... ![]()
![]()
![]()

Ο άσπρος σίφουνας....
Edited by - AZAΧ_ΧΑΖΑ on 26/07/2006 14:14:37
Μεντεχ γράφεις:
quote:
quote:
Γεια χαρά σε όλους.Για ρίξτε μια ματιά κι εδώ : www.kairatos.com.gr/simpan.htm
Με αφετηρία αυτό το άρθρο καταλήγεις σε μια ίσως λίγο διαφορετική σκέψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.Πω πω ποσες φορες μας εχουν φερει αυτο το αρθρο για να μας πεισουν για χιλιαδες διαφορετικων ειδων μεταφυσικες αποψεις!
Το διάβασα λοιπόν και μεταξύ άλλων είδα και αυτό:
quote:
Διάβασα σε κάποιο άρθρο, δεν θυμάμαι πού, ότι σε ένα εργαστήριο έγινε το ακόλουθο πείραμα : σε ένα μικρό πυρίμαχο διαφανές δοχείο με νερό τοποθέτησαν μια γαρίδα ζωντανή. Στα φύλλα και στα κλαδιά ενός καλλωπιστικού φυλλόδενδρου που βρισκόταν μέσα στο εργαστήριο, τοποθέτησαν αισθητήρες που παρακολουθούσαν την λειτουργία του οργανισμού του. Στη συνέχεια τοποθέτησαν το πυρίμαχο δοχείο που περιείχε τη ζωντανή γαρίδα πάνω από τη φλόγα ενός λύχνου Bunsen αρχίζοντας έτσι τη διαδικασία ψησίματος της γαρίδας. Όταν η γαρίδα έπαψε να ζει τα καταγραφικά μηχανήματα της λειτουργίας του φυλλόδεντρου κατέγραψαν μια ευθεία γραμμή δείχνοντας έτσι ότι το φυλλόδεντρο, τη στιγμή που έπαψε να ζει ένας άλλος οργανισμός, το “ αισθάνθηκε ” έντονα.
Ας κάνουμε λοιπόν ένα πείραμα (το μόνο που μπορούμε να επαναλάβουμε με τα πενιχρά μας μέσα...):
Ο JbG θα φέρει ένα φίκο.
Η Μεντεχ ένα εγκεφαλογράφο.
Εγώ τις ζωντανές γαρίδες, το πυρέξ και το γκαζάκι.
Θα βρούμε την ηλεκτρική δραστηριότητα του φίκου (υπάρχει; να ένα ενδιαφέρον κομμάτι του πειράματος; εγώ ξέρω πως τα φυτά "επικοινωνούν" χημικά...)
Ο vril (που 'ναι ο κακός...) θα βάλει φωτιά και θα ψήσει τις γαρίδες...
Είτε δείξει, είτε δεν δείξει κάτι το διάγραμμα θα φάμε τις γαρίδες...
Πώς σας φαίνεται;
Πέρα από τη πλάκα (και δε κάνω πλάκα τώρα) το παραπάνω αποτελεί μια μεθοδολογία. ΕΑΝ το πείραμα δώσει κάτι, ΜΑΖΙ με τη μεθοδολογία που ακολουθήσαμε, ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ άνθρωπος ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ για ΠΑΝΤΑ να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ και να έχει διαρκώς τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ αποτελέσματα, εάν το δημοσιεύσουμε... Και σας βεβαιώνω πως θα βρεθούν πολλοί που θα θέλουν να το δημοσιεύσουν...
(Τώρα που το ξανασκέφτομαι μήπως αντί για το μουρόχαυλο φίκο να προτιμήσουμε ένα σαρκοφάγο φυτό; αυτό λόγω απαιτούμενου γρήγορου χρόνου αντίδρασης ίσως διαθέτει πιο έντονη ηλεκτρική λειτουργία. ΒΟΗΘΑ ΡΕ JbG!!! Στέρεψα!!!)
Τα κάπου είδα, άκουσα κλπ είναι παρλαπίπες που δεν τιμούν κανέναν ΑΝΘΡΩΠΟ με θάρρος γνώμης!!!
Δημήτρης
Edited by - dim.kar on 26/07/2006 14:19:10
Κόψτε τις μπαρούφες με τα "επιστημονικά" πειράματα ! Η γαρίδα, τα φύλλα και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Εγώ θα σας πώ ένα άλλο πείραμα, το οποίο έχει 100% αποτελέσαμτα.
Άμα σηκωθείτε καμιά νύχτα να πιείτε νερό και δείτε στο νηπτύρα σας καμια κατσαρίδα δέκα πόντους, έτσι και ανοίξετε το καυτό νερό έχει εκδημήσει "εις Κύριον" μέσα σε δευτερόλεπτα και ούτε που κατάλαβε από που το βρήκε.
Η κατσαρίδα αποτελείται σχεδόν μόνο από πρωτεϊνη (γι αυτό και τις προτιμούνε κάποιοι ανατολίτες γκουρμέ), πιθανόν να μην ξέρετε ότι η πρωτεϊνη πήζει στους 42 βαθμούς, το βραστό νερό απ τη σωλήνα δεν έχει βέβαια 100 αλλά κοντά 70-80, άρα, βάλτε το κάτω και σκεφτέιτε πόσα δεύτερα θέλει να σηκώσει θερμοκρασία -ας είναι και μαρμάρινος ο νεροχύτης.
Έλεος πιά.
*** Η Καλή Κουβέντα Φέρνει Την Άλλην ***
quote:
Τα κάπου είδα, άκουσα κλπ είναι παρλαπίπες που δεν τιμούν κανέναν ΑΝΘΡΩΠΟ με θάρρος γνώμης!!!
Συμφωνω και επαυξανανω.Το αρθρο του καθηγητη ειναι αναξιοπιστο,δεν ανταποκρινεται στα κριτηρια συγγραφης επιστημονικων αρθρων ουτε για αστειο αλλα το ωραιοτερο παρολες τις βαρυγδουπες αναφορες σε πειραματα η κεντρικη του ιδεα ευκολα αποδεικνυεται λαθος παρα τις προσπαθειες εντυπωσιασμου με αναφορες σε πειραματα και φυσικους που μπλεχτηκαν με την φιλοσοφια.
Μπλα μπλα μπλα συμπερασμα "δεν υπαρχει αντικειμενικη πραγματικοτητα":α ναι?
Ε κατσε κατω απο τον οδοστρωτηρα να σε περασει απο πανω να δουμε θα εισαι αντικειμενικα λιωμα ή οχι.
Βρε παιδια τι πειραμα με φυκους και γαριδες.Ενας καθηγητης ενας οδοστρωτηρας μια ιδεα για δοκιμασια.
Ποιος θα κερδισει?
Μου θυμιζει τον Pano με τις βαρυγδουπες αναφορες στην κβαντικη φυσικη που χρησιμοποιησε για να τεκμηριωσει την αποψη του οτι με την αλλαγη της συνειδησης αλλαζουμε και την πραγματικοτητα που ομως μολις του ζητηθηκε να βαλει το χερι του σε βραστο νερο (πειραμα που προταθηκε αρχικα απο τον DIM KAR) εγινε ΚΑΠΝΟΣ.
wow πραγματικα αυα τα INDIGO παιδια εχουν αξιοθαυμαστες δυναμεις ειδικα στην ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.