- τι ειναι ο χρονος? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥς ΕΧΘΡΟΥς ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ATMA για την πάρτη σου μιλάς;
Θάμπωσε μήπως απο την ομορφιά σου ο καθρέπτης σου;
Αλήθεια η μισθοδοσία πως πάει;
Άκουσα τώρα τελευταία οτι εκτός απο τα πριμ θα πάρετε και αυξήσεις με το καινούριο φορολογικό νομοσχέδιο.
Χαρά ΕΕΕΕΕ;
Κάντε χαρούλες, κάντε.....
ΑΧΑΧΟΥΧΑ
quote:
http://www.1stopfordogpictures.com/rottweiler/darkstorm/chris1.jpg
ΓΡΡΡΡΡ
--
quote:
ΓΑΡ: Η ομορφιά της ΑΤΜΑς είναι η αξιοπρέπειά της, γιατί η αξιοπρέπεια είναι στολίδι για τον άνθρωπο σε αντίθεση με τη δική σου αμετροέπεια, που μάλλον θυμίζει τα πεζοδρόμια και τα χαμετυπεία των απανταχού νταβατζήδων, της πιο θλιβερής και άθλιας μορφής θρησκευτικού φανατισμού με εθνικές προεκτάσεις.
"Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί...δεν αυθαδιάζει,...δεν επαίρεται,...δεν ασχημονεί,...δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν...Πάντα ανέχεται,...πάντα υπομένει!"
eythalos
ΟΥ ΓΑΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
Αλήθεια ρε φάτσα που με κατάλαβες οτι κάνω τον νταβά;
Αν ξεμείνεις ποτέ απο φράγκα να σου δώσω τον αριθμό μου, που ξέρεις μπορεί να κάνεις καριέρα με έναν αντζέντη σαν κι εμένα.
Αλήθεια θα ήθελες να πιατσάρεις ντυμένος καλόγρια;![]()

ΓΡΡΡΡΡ

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ TOPICS ΤΟΥ FORUM ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ.
ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.
ΕΤΣΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ esoterica.gr ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.
ΑΣ ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ.
TERRIBILIS EST LOCUS ISTE
...!!!!!!!!!
A.M
quote:
ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑΡΟΜΠΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΕΡΟΥΜΕΝΟΥ) ΛΕΩ ΕΓΩ! ΑΚΟΜΑ Κ ΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΑ,ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ!...!!!!!!!!!
Φίλε, έχεις να παραθέσεις κάποια στοιχεία γιά να μας ενημερώσεις;
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
quote:
ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑΡΟΜΠΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΕΡΟΥΜΕΝΟΥ) ΛΕΩ ΕΓΩ! ΑΚΟΜΑ Κ ΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΑ,ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ!
Μήπως να κοιτάξουμε λίγο και τη δική μας γκαρνταρόμπα;
Λέω εγώ τώρα.
C*-)
----
Edited by - echosan on 19/04/2005 16:05:40
" Δέν έχω μήτε σακούλα, μήτε σπίτι, μήτε κασέλα, μήτε δεύτερο ράσο
αλλά παρακαλώ τόν Θεό νά μή μού δώσει μέχρι τέλους τής ζωής μου,
γιατί σάν κάνω αρχή νά παίρνω άσπρα ( λεφτά ), έχασα τούς αδελφούς μου...""
Πάντα υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν Αγιοι
Τον Χ καρατζαφέρη όμως δεν του φέρνει ακροαματικότητα ο καλός αλλά ο κακός.
Εγώ βλέπω ιερέα ( εκεί που πηγαίνω για εκκλησιασμό καμμιά φορά ) που είναι πετσί και κόκκαλο και δεν έχει δύναμη να ψάλει , η φωνή του μόλις βγαίνει , από τη νηστεία και την ταπεινότητα.
Εκκλησάκι χωρίς μικρόφωνα και πανάκριβους πολυελαίους και με κεράκια που λιώνουν και δεν τα αρπάζουν στα δύο λεπτά.
Δεν υπάρχει δικαιολογία κατ'εμέ για την πίστη μας στο Θεό εξαιτίας των ιερέων.
Υπάρχουν καλοί και κακοί ε και ? το αν λένε λόγια που δεν τηρούν αυτό αφορά αυτούς.
Εγώ ξέρω πως ο Χριστός σαν σήμερα δέχτηκε την πόρνη να του πλύνει τα πόδια με τα δάκρυα της και τα μαλλιά της
Ο Χριστός δέχτηκε τον αμαρτωλό με αγάπη και καταδίκασε την περηφάνεια.
Δεν έκρινε κανενός τα αμαρτήματα όπως οι ιερείς σήμερα το κάνουν πανεύκολα.
Εκρινε την περηφάνεια , και για όλες τις υπόλοιπες αμαρτίες ανέφερε πως είναι αμαρτία η πράξη όπως και η σκέψη αυτών.
Αυτές τις ΑΓΙΕΣ μέρες που τρέμει και φρίτουν τα πνεύματα των δαιμόνων ας αναλογιστούμε με λύπη όσους πέσαν θύματα στους δαίμονες και φοράνε ράσο.Και ας παρακαλέσουμε το Θεό για καλούς ιερείς
Και στην τελική ? εγώ πάω εκκλησία και δεν ανάβω κεράκι , προτιμώ να ανάψω σπίτι μου το καντήλι
Και σας μιλάω ότι έχω δεχθεί μέχρι και διώξιμο από εκκλησία όταν τους έκανα παρατήρηση για τα κεριά που τα έσβυναν με το πρώτο
Κάποιες γριές επιτρόπισες μου είχαν πει "αν δεν σ'αρέσει να μη ξανάρθεις" !!!!!!!! από το σπίτι Του Θεού να μη ξαναπάω ......
Ούτε αυτές όμως με έκαναν να ελλατωθεί η πίστη μου στην ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
και σε αυτήν Ελπίζω.
Να ευχηθώ σε όλους σας , πιστούς και δύσπιστους ( δεν υπάρχει άπιστος αλλά ευκολόπιστος έλεγε ένας άγιος , διότι οι άπιστοι είναι οι πλέον ευκολόπιστοι αφού μπορούν να πιστέψουν ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ προκειμένου να μη πιστέψουν ) να ευχηθώ λοιπόν σε όλους ο ΥΜΝΟΣ της Αγάπης που ακούγετε το Πάσχα να πλυμμηρίζει τις ζωές μας και το Φως της Αγάπης Του Θεού να μας κάνει ευτυχισμένους
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Πιστεύω εις ένα Θεό
Πατέρα Παντοκράτορα
Παραθέτω την εξής φράση (αν τη θυμάμαι καλά) από πρόσφατη ομιλία του (έγκριτου κατά τη γνώμη μου ) καθηγητή θεολόγίας στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Πάτρός Γεωργίου Μεταλληνού : "Αλοίμονο στον Παπά που καταλύει το υπόλοιπο της θείας κοινωνίας, όπως είναι υποχρεωμένος, ενώ δεν είναι άξιος να είναι ιερέας"
quote:
AIANTAS
Ατύχησες. Η πολιτεία δεν δίνει δεκάρα στους ιερωμένους.
Δίνει αντιπαροχή στην εκκλησία για την περιουσία που της παρέχει.
Καλά, το να αμφισβητεί κανείς σε φιλοσοφικό επίπεδο κάτι που υποτίθεται ότι συνέβηκε χιλιάδες χρόνια πριν, το καταλαβαίνω. Το να αμφισβητεί κανείς νόμους οι οποίοι είναι τυπωμένοι σε ΦΕΚ και είναι στη διάθεση του καθενός, το βρίσκω μάλλον βλακώδες.
Για την ενημέρωσή σου:
1. Η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας (και μόνον αυτή) αποτελεί ΝΠΔΔ, που σημαίνει ότι είναι δημόσιο ίδρυμα και οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ότι ισχύει το ασυμβίβαστο όπως στους δημοσίους υπαλλήλους (Ν.763/1979 και Ν.809/1992).
2. Οι ιερείς θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, εισαγωγικός βαθμός τους είναι ο Γ και το ΜΚ εισαγωγής είναι το 16.
3. Ο ασφαλιστικός φορέας των εφημερίων είναι το ΤΑΚΕ (Ταμείο Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος) το οποίο επίσης συνιστά ΝΠΔΔ και στο οποίο η Εκκλησία της Ελλάδας δίνει το 7% των εσόδων της (αυτών που βεβαιώνεται βάσει θεωρημένων αποδείξεων). Για τις αποδείξεις θα επανέλθουμε παρακάτω. Κατά τα λοιπά, ακολουθείται ό,τι και στις περιπτώσεις των Ταμείων των Πολιτικών Υπαλλήλων.
Η υγειονομική περίθαλψη των κληρικών αναλαμβάνεται από το Δημόσιο ακολουθώντας τα κρατούντα για τους Πολιτικούς Υπαλλήλους. Η μισθοδοσία τους, η σύνταξη και το εφάπαξ δίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως στους δημοσίους υπαλλήλους.
4. Μέχρι το Μάρτιο του 2004 ο νόμος προέβλεπε ότι οι εκκλησίες πρέπει να αποδίδουν στήν πολιτεία το 25% των εσόδων τους προ φόρων. Τα έσοδα αυτά περιορίζονταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα βεβαιωμένα έσοδα με διπλότυπες θεωρημένες αποδείξεις, τα οποία αποτελούν κλάσμα των πραγματικών εσόδων των ναών. Για παράδειγμα:
Ναός παρουσίαζε βεβαιωμένα ετήσια έσοδα 100.000 δρχ οπότε απέδιδε 25.000 δρχ στο δημόσιο. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ναός απέδιδε 300.000 δρχ. στην οικεία Μητρόπολη, ποσό το οποίο αντιστοιχούσε στο 15% των εσόδων του !!
Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος αυτός έχει καταργηθεί.
5. Οι ναοί και μητροπόλεις επιδοτούνται από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Το Δημόσιο κατέχει το 51% των μετοχών του ΟΠΑΠ και συγκεκριμένα για το διάστημα 2001-2003 εισέπραξε 110 εκατομ. ευρώ. Από αυτά τα 25 εκατ. ευρώ αποδόθηκαν στην εκκλησία (μέσω του λογαριασμού 234372 του Υπουργείου Πολιτισμού.
6. Μοναστήρια, ναοί και αδελφότητες επίσης εισπράττουν έσοδα από τον ΟΠΑΠ με απευθείας ποσά με τη μορφή δωρεών.
7. Η εκκλησία της Ελλάδας έχει συστήσει 2 ανώνυμες εταιρείες με σκοπό την είσπραξη και διαχείριση κονδυλίων από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
8. Η εκκλησία της Ελλάδας απαλάσσεται από την καταβολή φόρου για έσοδα που προέρχονται από εκμισθώσεις ακινήτων.
Τώρα, όταν λες ότι το Δημόσιο δεν δίνει χρήματα στην εκκλησία, τι ακριβώς εννοείς;
macedon
Εκτός από δημόσιοι υπάλληλοι, οι ιερείς είναι και προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, με την έννοια ότι τους παρέχονται δικαιώματα που δεν έχουν οι υπόλοιποι.
Συγκεκριμένα, δίνεται το δικαίωμα (Ν.1599/86) να διορίζονται στη δημόσια εκπαίδευση ιερείς εν ενεργεία (οι οποίοι ήδη μισθοδοτούνται από το δημόσιο) - δικαίωμα που θεσπίστηκε με νόμο του 1955 "περί ελληνοχριστιανικής κατεύθυνσης της παιδείας) ο οποίος ανανεώθηκε το 1985 από την απόφαση του ΣτΕ και περιελήφθηκε στον 1599/86. Οι ιερείς-δάσκαλοι αυτοί επιλέγουν από ποιά θέση θα παίρνουν το βασικό μισθό μόνο και από ποιά θα παίρνουν τον πλήρη μισθό.
Αυτό μπορεί να μην θεωρούνταν σημαντικό όταν ο βασικός μισθός ήταν 25.000 και ο πλήρης 150.000 δρχ. (τότε όμως, ο νόμος έδινε το δικαίωμα να παίρνουν και τους δύο μισθούς πλήρεις). Τώρα που ο βασικός μισθός ενσωματώνει ΑΤΑ και χρονοεπιδόματα... η απώλεια είναι μικρή (σε σχέση με 2 πλήρεις μισθούς) και ουσιαστικά μιλάμε για επίσημους διπλοθεσίτες σε 2 δημόσιες θέσεις.
macedon
macedon
Η εικόνα που είδα χτες από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με τον επίσκοπο Φώτιο να "αρπάζει" τα χρήματα και τα πληρεξούσια από την Οικονομική Υπηρεσία του Πατριαρχείου και να τον πιάνουν οι άλλοι επίσκοποι.... τι να πώ... ήταν φοβερό.
macedon
ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ FORUMS.
περισσότερα στο σχετικό θέμα:
Ανακοίνωση: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
κάνε κλικ^^^^