ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προσωπικές Εμπειρίες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Προσωπικές Εμπειρίες - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

stiv22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
19/01/2011, 13:06:47
θέλω να αναφερθώ σε ενα γεγονός. Την 16-12-2010 και απόγευμα από την ζωή ο θείος μου.Το πρωί της ίδιας ημέρας είχα μια κακή διάθεση αλλά και μια ανησυχία διαισθανόμουν πως κάτι άσχημο θα συμβεί, χώρια όταν σηκώθηκα το πρωί είχα δει ένα πολύ περίεργο όνειρο που δεν μπορώ να το περιγράψω (αν και πολυ σπανια μα σπανια βλεπω ονειρα) και το οποιο και αυτο μεσ΄στον υπνο μου με προκαλουσε εντονη δυσφορια.το απογευμα λαμβανω το τηλεφωνημα για το παραπανω γεγονος.Μεταβαινω στο πατρικο σπιτι για τα περαιτερω και την επομενη μερα θα γινοταν η κηδεια.Βγαινοντας τα ξημερωματα στο παλκονι για να καπνισω τσιγαρο, συνεχως ενας σκυλος εβγαζε ενα ουρλιαχτο συνεχεια και κατα τακτα χρονικα διαστηματα ως το ξημερωμα,μετα σταματησε.Απλα ερωτώμαι για αυτη την συμπεριφορα του ζωου .Απο τι θυμαμαι απο παλιες συζητησεις με παπαουδες και γιαγιαδες και απο την παραδοση πως οταν ουρλιαζε ο σκυλος καπου σε καποια γειτονια θα υπηρχε θανατος!.Εσεις τη εξηξησεις δινεται σε αυτα που προαναφερα και τι πιστευεται.

19/01/2011, 16:34:34
Καλησπέρα,Σταύρο!

Η διαίσθηση που αναφέρεις υπάρχει αρκετά συχνά όταν πρόκειται να συμβούν τραγικά γεγονότα που αφορούν σε δικούς μας ανθρώπους, με τους οποίους είμαστε δεμένοι ψυχικά και ψυχολογικά.

Όσο για τα "προφητικά" όνειρα, προσωπικά, σπάνια(πάρα πολύ σπάνια θα έλεγα) τυχαίνει να ονειρευτώ ένα άσχημο συμβάν το οποίο τελικά πραγματοποιείται... Ίσως να μου έχει συμβεί μία ή δύο φορές μέχρι τώρα.

Πράγματι, υπάρχουν ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ότι τα ζώα μπορούν να διαισθανθούν και να προμηνύσουν κατά κάποιο τρόπο το θάνατο και αυτό έχει μείνει στη λαική παράδοση. Εγώ έχω ακούσει ότι αυτό ισχύει για τις κουκουβάγιες.

Ο παππούς μου έπασχε από καρκίνο και του απέμεναν μόνο 6 μήνες ζωής. Επί 6 μήνες φώλιαζε μία κουκουβάγια στο σπίτι και έκραζε κάθε μέρα και κάθε ώρα. Με το που πέθανε ο παππούς μου, εξαφανίστηκε όσο αιφνίδια εμφανίστηκε.

Εγώ αυτά δεν τα πολυπιστεύω, αλλά δεν μπορώ να τα απορρίψω κιόλας.

19/01/2011, 18:23:45
Θα σου δωσω και εγω μια εξηγηση Σταυρακα.

Τα σκυλια ειδικα και τα ζωα γενικα εχουν αισθησεις μη αντιληπτες
απο τον ανθρωπο.Επιστημονικα αποδεκτο αυτο.

Τα σκυλια λοιπον βλεπουν την οντοτητα που πεθαινει στο γηινο σωμα
και στροβιλιζεται για 24 ωρες συνδεδεμενη με τα οικεια περιβαλλοντα,εως οτου αποχωρισθει παντελως τον χωρο.
Μεταφυσικα αποδεκτο αυτο,επιστημονικα οχι.

Τα συμπερασματα δικα σου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

19/01/2011, 21:56:03
Γεια σας συμφωνω με αυτα που αναφεραται .Νικομαχε {(Τα σκυλια λοιπον βλεπουν την οντοτητα που πεθαινει στο γηινο σωμα
και στροβιλιζεται για 24 ωρες συνδεδεμενη με τα οικεια περιβαλλοντα,εως οτου αποχωρισθει παντελως τον χωρο.)) ενα σχετικο βιβλειο που διαβασα αναφερει πως η ψυχη για διαστημα 2 ημερων απολαυει της ελευθεριας της και επισκέπτεται τοπους προσφιλείς στο παρελθόν ,αλλα την 3 μέρα μετακινηται σε αλλη σφαιρα.

erzebet_bathoryΜέλος
16/02/2011, 00:26:14
τα ζωα διαισθανονται κ ΄΄βλεπουν΄΄ οσα δε μπορουμε εμεις ουτε να διαισθανθουμε ουτε να δουμε.γι αυτο οταν προκειται να πεθανει καποιος... τα σκυλια κλαινε....
γενικοτερα η διαισθηση των ζωων ειναι πολυ ανεπτυγμενη. αυτο το παρατηρουμε ειτε οταν προκειται για καιρικα φαινομενα.. ειτε θανατους κ συμφορες.. ειτε απλα οταν υπαρχει στον χωρο τον οποιο βρισκομαστε κατι που δε αντιλαμβανομαστε τη παρουσια του. δεν το βλεπουμε. ενω ενα σκυλι η μια γατα το βλεπει.
απειρες φορες εχω πιασει τον γατο μου να κοιταει επιμονα κατι που εγω δε μπορω να δω... η να φερεται περιεργα. το ανθρωπινο ματι ειναι ΄΄φτωχο΄΄. συμβαινουν τοσα που δεν μπορουμε να δουμε. κ καλυτερα ετσι.

Timendi causa est nescire...

16/02/2011, 00:57:18
Θα συμφωνησω μαζι σου αλλα ολα αυτα που προαναφερες, σε βαζουν ,ερζε στο κοσμο του ανεξηγητου του υπερφυσικου.......δεν τα προσπερνας ετσι ,ψαχνεσαι

Edited by - stiv on 16/02/2011 00:58:43

erzebet_bathoryΜέλος
16/02/2011, 01:10:52
εγω εχω ψαχτει, κ εχω δει ....μεταφυσικα φαινομενα. ομως σε διαβεβαιω.. δεν ηταν καθολου ευχαριστο συναισθημα...

16/02/2011, 01:16:01
Ερζε ,περπατας ως ενα σημειο και σταματας ,δεν ειναι για παραπανω...καταλαβαινεις

erzebet_bathoryΜέλος
16/02/2011, 01:18:06
εννοειται.

erzebet_bathoryΜέλος
16/02/2011, 01:20:42
κι ο αδερφος μου εχει δει πολλα. χωρις να το προκαλει. απλα συμβαινουν. ανηκει κ στη γενια του 83. ισως ειν αυτο.

16/02/2011, 01:34:49
η γενεια ιντιγκο !

erzebet_bathoryΜέλος
16/02/2011, 01:51:52
ναι... ιντιγκο !

Ano-ThroskoΝέο Μέλος
07/03/2011, 03:02:54
Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι δικό μου...Κάτι που μου απέδειξε ότι μετά το θάνατο κάτι υπάρχει.Ισως για λίγο, ίσως για πολύ.Καταρχήν να τονίσω ότι έχω πολύ τετράγωνη λογική και δεν πολυπιστεύω σε φαντάσματα κλπ.Όταν πέθανε πριν λίγα χρόνια στενο συγγενικό μου πρόσωπο,την επόμενη μέρα κάπως φωναχτά στο σπίτι μου (εννοώ όχι να φωνάζω, αλλά όχι από μέσα μου)απευθυνόμενος προς το πρόσωπο αυτό, ζήτησα κάποια μέρα έτσι αόριστα να μου έδειχνε ένα σημάδι ότι εκεί που είναι, είναι καλά.Το σημάδι όμως ήρθε αμέσως! Ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού ξεστόμισα αυτό,εκεί στον καναπέ που καθόμουν κι έβλεπα τηλεόραση, μία σόμπα αλλογόνου που είχα αναμμένη, άρχισε να αναβοσβήνει για αρκετά δευτερόλεπτα! Σοκαρίστηκα και συγκινήθηκα.Επισημαίνω ότι δεν ήμουν ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένος όταν το είπα και το είπα εντελώς αόριστα για κάποια στιγμή στο μέλλον.Δεν είχα ποτέ άλλοτε τέτοια εμπειρία ούτε και "επιδίωξα".Μου ήταν αρκετό.Δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση ή ό,τι άλλο, αλλά αυτό έγινε.Ίσως τελικά οι ψυχές μένουν για λίγο διάστημα μετά το θάνατο στη γη.τι να πω...
07/03/2011, 04:36:37
Γεια σου Ano-Throsko
Νομίζω ότι από τα πιο συγκλονιστικά ζητήματα είναι αυτό του θανάτου. Είναι αυτή η αίσθηση ότι κάποιος ήταν πριν ζωντανός και μετά μια άψυχη κούκλα, που μπορεί να συντρίψει κάθε λογική και σκεπτικιστική τάση. Βλέπεις το άψυχο σώμα και λες μέσα σου ότι δεν μπορεί έτσι απλά να έχει χαθεί ο άνθρωπος, κάπου θα έχει πάει, κάτι θα έχει μείνει. Είναι φυσιολογικό να το σκέπτεσαι αυτό, ειδικά εάν πρόκειται για κάποιον πολύ κοντινό σου άνθρωπο που έχεις χάσει είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγεις αυτήν την... αίσθηση; ψευδαίσθηση; (κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα τι από τα δύο είναι).

Δεν ξέρω κι εγώ αν ήταν σύμπτωση αυτό που γράφεις για τη σόμπα αλογόνου που άρχισε να αναβοσβήνει όταν ζήτησες ένα σημάδι. Για να σου πω την αλήθεια κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να πιστέψω ότι δεν είναι σύμπτωση μια τέτοια ένδειξη κι αν έβλεπα κάτι τέτοιο δύσκολα θα αντιστεκόμουν στον πειρασμό να το ερμηνεύσω ως ένδειξη. Ειδικά εάν είχα χάσει κάποιον πολύ δικό μου άνθρωπο.
Αλλά δυστυχώς με τις ενδείξεις που μπορεί να είναι και συμπτώσεις δεν είσαι σίγουρος. Και αυτό δεν αρκεί για να πειστείς ότι υπάρχει κάτι πέρα από τον θάνατο...
(Δυστυχώς...)

XDΜέλος
07/03/2011, 09:42:18
quote:
Εγώ έχω ακούσει ότι αυτό ισχύει για τις κουκουβάγιες.

Πράγματι, από μερικές προσωπικές εμπειρίες έχω καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με την διαφορά ότι αν δεν είναι θάνατος μπορεί να είναι ένα σοβαρό (ή παραλίγο) ατύχημα κλπ. Γενικά θεωρείται κακός οιωνός.

Παρόμοια άποψη (*folklore) στην Αμερική υπάρχει και για το πτηνό Whippoorwill ή Whip-poor-will ("Αιγοθήλης ο κεκράκτης"), το όνομα του οποίου συνήθως μεταφράζεται στα Ελληνικά ως "Νυκτοπάτης" αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για συγγενές είδος.

*βλ. The Dunwich Horror του H. P. Lovecraft.

Edited by - XD on 07/03/2011 10:01:54

RankettΜέλος
07/03/2011, 13:09:46
quote:
XD
Παρόμοια άποψη (*folklore) στην Αμερική υπάρχει και για το πτηνό Whippoorwill ή Whip-poor-will ("Αιγοθήλης ο κεκράκτης"), το όνομα του οποίου συνήθως μεταφράζεται στα Ελληνικά ως "Νυκτοπάτης" αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για συγγενές είδος.

*βλ. The Dunwich Horror του H. P. Lovecraft.

Πρώτη φορά βλέπω το όνομα "Νυκτοπάτης" για το πουλί αυτό (Caprimulgus vociferus). Το αντίστοιχο ευρωπαϊκό είδος, Caprimulgus europaeus, έχει ως κοινή ονομασία στα ελληνικά "Γιδοβύζι". Δεν έχω ιδέα γιατί.

Από wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Whip-poor-will

Due to the haunting, ethereal song, the Whip-poor-will is the topic of numerous legends and is frequently used as an auditory symbol of rural America. It is mentioned in Washington Irving's story The Legend of Sleepy Hollow. One New England legend says the Whip-poor-will can sense a soul departing, and can capture it as it flees. This is used as a plot device in H. P. Lovecraft's story The Dunwich Horror. This is likely related to an earlier Native American and general American folk belief that the singing of the birds is a death omen

Θυμάται κανείς αν στην κινηματογραφική μεταφορά του "The Legend of Sleepy Hollow" διατηρήθηκε η αναφορά αυτή; Μιλάω γι' αυτήν εδώ:

http://www.imdb.com/title/tt0162661/

07/03/2011, 17:04:10
quote:

Γεια σου Ano-Throsko
Νομίζω ότι από τα πιο συγκλονιστικά ζητήματα είναι αυτό του θανάτου. Είναι αυτή η αίσθηση ότι κάποιος ήταν πριν ζωντανός και μετά μια άψυχη κούκλα, που μπορεί να συντρίψει κάθε λογική και σκεπτικιστική τάση. Βλέπεις το άψυχο σώμα και λες μέσα σου ότι δεν μπορεί έτσι απλά να έχει χαθεί ο άνθρωπος, κάπου θα έχει πάει, κάτι θα έχει μείνει. Είναι φυσιολογικό να το σκέπτεσαι αυτό, ειδικά εάν πρόκειται για κάποιον πολύ κοντινό σου άνθρωπο που έχεις χάσει είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγεις αυτήν την... αίσθηση; ψευδαίσθηση; (κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα τι από τα δύο είναι).

Δεν ξέρω κι εγώ αν ήταν σύμπτωση αυτό που γράφεις για τη σόμπα αλογόνου που άρχισε να αναβοσβήνει όταν ζήτησες ένα σημάδι. Για να σου πω την αλήθεια κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να πιστέψω ότι δεν είναι σύμπτωση μια τέτοια ένδειξη κι αν έβλεπα κάτι τέτοιο δύσκολα θα αντιστεκόμουν στον πειρασμό να το ερμηνεύσω ως ένδειξη. Ειδικά εάν είχα χάσει κάποιον πολύ δικό μου άνθρωπο.
Αλλά δυστυχώς με τις ενδείξεις που μπορεί να είναι και συμπτώσεις δεν είσαι σίγουρος. Και αυτό δεν αρκεί για να πειστείς ότι υπάρχει κάτι πέρα από τον θάνατο...

Το τι υπαρχει περα απο το Θανατο ......νομιζω η απαντηση εξαρταται απο την πιστη του καθενος μας

XDΜέλος
07/03/2011, 17:22:30
quote:

Πρώτη φορά βλέπω το όνομα "Νυκτοπάτης" για το πουλί αυτό (Caprimulgus vociferus). Το αντίστοιχο ευρωπαϊκό είδος, Caprimulgus europaeus, έχει ως κοινή ονομασία στα ελληνικά "Γιδοβύζι". Δεν έχω ιδέα γιατί.

Ενδιαφέρον.

Και εμένα μου έκανε εντύπωση το "Νυκτοπάτης" όταν διάβασα το "The Dunwich Horror" σε Ελληνική μετάφραση. Αργότερα διασταύρωσα αυτή την ονομασία μέσο του (παλιού) ηλεκτρονικού λεξικού G-Word ως συγγενές είδος και άρα "απόδοση" του αγγλικού Whippoorwill που χρησιμοποιεί ο H. P. Lovecraft στο κείμενο του.

Όσον αφορά την κοινή ελληνική ονομασία "Γιδοβύζι", δεν την έχω υπόψη μου (ουσιαστικά πρόκειται για απόδοση του "αιγοθήλης" που προανέφερα στην δημοτική), υποθέτω όμως ότι μάλλον δεν θεωρήθηκε πρέπουσα (δόκιμη) από τον Έλληνα μεταφραστή σε σχέση με την ατμόσφαιρα του κειμένου (συμφωνώ μαζί του - το ίδιο πιστεύω και για το "αιγοθήλης") οπότε προτίμησε τελικά το "Νυκτοπάτης" ως συμβιβαστική λύση.

Τέτοιου είδους αλλαγές συμβαίνουν συχνά στις μεταφράσεις.

Edited by - XD on 07/03/2011 17:32:52

Ano-ThroskoΝέο Μέλος
19/03/2011, 03:15:43
Παιδιά γιατί δεν μπορώ να σβήσω κάτι που έχω γράψει? Λέει the page cannot be displayed Κλπκλπ. Εδώ και μέρες μου βγάζει αυτό το μήνυμα όταν πάω να διαγράψω παλαιότερο post μου.Καμμιά βοήθεια? Ευχαριστώ
19/03/2011, 09:36:36
Ano-Throsko καλημέρα.

Υπάρχει ένα καθορισμένο επιτρεπόμενο χρονικό όριο των 3 ωρών που μπορείς να κάνεις κάποια αλλαγή/διόρθωση στο κείμενο σου.