ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ταφος Μεγαλου Αλεξανδρου,νεα στοιχεια,αντιμετωπιση απο επισημους φορεις ελληνες και ξενους - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ταφος Μεγαλου Αλεξανδρου,νεα στοιχεια,αντιμετωπιση απο επισημους φορεις ελληνες και ξενους - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Efstathios31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/10/2014, 20:03:46
Σχόλια:

1. Απλός πολίτης,όσο πλούσιος κι αν ήταν, δεν θα μπορούσε να απολαύσει τιμές τέτοιου μνημείου.

2. Η Αμφίπολη ήταν όντως πολύ σημαντική.Όχι μόνο ως αναπτυξιακό κέντρο,αλλά ΚΥΡΙΩΣ για το συμβολισμό που είχε δημιουργηθεί γύρω της,επειδή είχε διεκδικηθεί από τις ισχυρές ελληνικές πόλεις της εποχής.
Προφανώς η Μακεδονία, μέσω και της Αμφίπολης, αποκτούσε ένναν πανελλήνιο χαρακτήρα.

3. Ο Μ.Αλέξανδρος είναι κατά πάσα πιθανότητα, θαμμένος κάτω από την Αλεξάνδρεια...

4. Ο γιος του μπορεί να βρίσκεται στην Αμφίπολη.Αυτό είναι πιθανό.Και ίσως όχι μόνος του.

5. Θεωρώ ότι ο Κάσσανδρος έλυνε κι έδενε για πολλά συνεχόμενα χρόνια,εκείνη την περίοδο.
Όποιος ή όποιοι είναι θαμμένοι εκεί,σίγουρα ήταν, αν όχι με δική του πρωτοβουλία,σίγουρα με τη δική του ανοχή.

Τα άρθρα που παραθέσατε φίλοι μου (Κηφέα και Πυθαγόρα) ,βασίζονται σε λογικότατα κριτήρια.Αυτό ήθελα να ενισχύσω με τα παραπάνω 5 σχόλιά μου.
Παραμένουν όμως σε επίπεδο θεωριών.Λογικότατων μεν,θεωριών δε.

Ελπίζω να έχουμε περισσότερα στοιχεία σύντομα.

Την καλησπέρα μου

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 13/10/2014 20:04:29

13/10/2014, 20:12:16
Τεκμηριωμένες οι απόψεις του "Υδροχόου"-Τραϊανού...από παλιά θυμάμαι με πρώτη ματιά φαίνεται να παραθέτει ευφάνταστες και λογικοφανείς συνομωσιολογίες όμως αρκετές απόψεις του έχουν πολύ καλή συνοχή και πείθουν...

Κάπου γράφει ότι "Όλη η αρχιτεκτονική του αυτό μαρτυρά. Δεν είναι επιφανειακό μνημείο, αλλά "ημιβυθισμένο", ώστε να συμβολίζει την "κάθοδο" προς τον Κάτω Κόσμο ...Ένα "πέρασμα" από τον Άνω στον Κάτω Κόσμο. Στην πορεία προς το εσωτερικό του συνδέει όλα τα στοιχεία, τα οποία "οδηγούν" τον επισκέπτη στο επιθυμητό συμπέρασμα μέσα από μια κλιμάκωση εικόνων και άρα και συναισθημάτων. Για να εντυπωσιάζει ανθρώπους και όχι θεούς - που δεν εντυπωσιάζονται από τέτοια πράγματα - έχει φτιαχτεί το υπέροχο αυτό μνημείο"...

Το νέο εύρημα -το ψηφιδωτό στο πάτωμα- επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές...ο Ερμής φέρεται να έχει την ιδιότητα του ψυχοπομπού, καθοδηγώντας το άρμα του βασιλιά-ήρωα προς τον Κάτω Κόσμο (απεικονίσεις του Ερμή έχουν βρεθεί και σε άλλους μακεδονικούς τάφους)...και επίσης λένε το άρμα κατευθύνεται από την ανατολή προς τη δύση (συμβολικά της πορείας προς τον Άδη)...για την ταυτότητα τώρα του προσώπου λέει μία αρχαιολόγος ότι είναι ο Φίλιππος. Απεικονίζεται στεφανωμένος οδηγώντας άρμα, και ξέρουμε ότι ο Φίλιππος είχε τιμηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε κούρσα με άρματα. Το γεγονός ότι φαίνεται μόνο η αριστερή πλευρά του προσώπου του δεν διευκολύνει την ταυτοποίησή του -δεδομένου ότι ο Φίλιππος είχε χάσει το δεξί του μάτι- ίσως όμως γι'αυτό να τον απεικόνισαν έτσι, ώστε να μην χρειαστεί να δείξουν το ελάττωμά του αυτό...

Άλλοι λένε ότι είναι ο Πλούτωνας, γνωστό μοτίβο της εποχής, και ειδικά εάν υπάρχει γυναικεία μορφή στο κρυμμένο μέρος στο κέντρο, τότε αυτό φαίνεται σίγουρο...εδώ που τα λέμε πάντως δεν πρέπει να υπάρχει γυναικεία μορφή στο κέντρο, δεν γίνεται να χωράει σε τόσο λίγο χώρο...εάν λοιπόν δεν είναι ο Πλούτωνας τότε ο γενειοφόρος άνδρας που απεικονίζεται να κατευθύνεται με δόξα και τιμές προς τον κάτω κόσμο είναι μάλλον ο "θαμμένος" της Αμφίπολης...

14/10/2014, 12:27:21
οκ, αν υπάρχει τελικά γυναικεία μορφή (η Περσεφόνη) αυτή θα είναι στο δεξί χέρι του Πλούτωνα, ο οποίος φαίνεται όντως να κρατάει κάτι...και έργο του ζωγ΄ραφου Νικόμαχου πιθανόν λένε, ή μαθητών του; έχουμε και εδώ στο φόρουμ Νικόμαχο
14/10/2014, 14:33:57
quote:

οκ, αν υπάρχει τελικά γυναικεία μορφή (η Περσεφόνη) αυτή θα είναι στο δεξί χέρι του Πλούτωνα, ο οποίος φαίνεται όντως να κρατάει κάτι...και έργο του ζωγ΄ραφου Νικόμαχου πιθανόν λένε, ή μαθητών του; έχουμε και εδώ στο φόρουμ Νικόμαχο

Περιμένετε πρώτα βρε να βρεθεί κανένα κόκαλο εκεί μέσα και αφήστε τους συμβολισμούς και τις έννοιες των κατασκευαστών του μνημείου.
Εγώ λέω, θα βρούν καμιά αρχαία καραμπίνα πλάσματος, από αυτές που ξερνούσαν φωτιά και εξαέρωναν τον εχθρό.Αντε και κανέναν θαμένο εργάτη, για να κρατηθεί το μυστικό του χώρου.

Οπως βλέπεις kost, ο εδώ Νικόμαχος, με τον ζωγράφο, ουδεμίαν σχέση έχουν!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

14/10/2014, 16:35:30
quote:
Περιμένετε πρώτα βρε να βρεθεί κανένα κόκαλο εκεί μέσα και αφήστε τους συμβολισμούς και τις έννοιες των κατασκευαστών του μνημείου.
Εγώ λέω, θα βρούν καμιά αρχαία καραμπίνα πλάσματος, από αυτές που ξερνούσαν φωτιά και εξαέρωναν τον εχθρό.Αντε και κανέναν θαμένο εργάτη, για να κρατηθεί το μυστικό του χώρου.

Κοίτα, για το Βουκεφάλα
ότι δεν ήταν άλογο (δηλ. το γνωστό ζώο "άλογο") αλλά ειδική ρομποτική (ουφοειδής/εξωγήινης τεχνολογίας) συσκευή που υπηρετούσε τον άξιο αναβάτη,κάπου τό'χω ακούσει...

Αλλά με τη θεωρία για "καραμπίνα πλάσματος" είσαι πολύ μπροστά Νικόμαχε....
Κατοχύρωσε δικαιώματα, πριν σε προλάβει κανας ...Τραϊανού τώρα

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Shadow_DancerΜέλος
14/10/2014, 23:54:46
quote:
με τη θεωρία για "καραμπίνα πλάσματος" είσαι πολύ μπροστά Νικόμαχε....

Φίλε μου, ο Μέγας Αλέξανδρος, ακόμη και αν ζούσε στις μέρες μας, ελάχιστη σημασία θα έδινε στο plasma gun.
Αυτή η μορφή, βασιζόταν σε άλλες "καταστάσεις" για να θριαμβεύσει, γι' αυτό και είναι αξεπέραστος.
Ο Ναπολέων δηλαδή, δεν είχε πολύ ποιό προηγμένα όπλα απ' αυτά που είχε ο Μέγας Αλέξανδος?
Γιατί δεν τον έφτασε ούτε στο μικρό του δακτυλάκι? Παρά το μόνο που πήρε ήταν το Βατερλώ του?
Άστο φίλε, εμάς σε 50 χρόνια (και πολά λέω), όυτε που θα μας θυμούνται, ο Μέγας και Αθάνατος Αλέξανδρος θα υπάρχει για πάντα στα χρυσά κατάστοιχα της Ιστορίας.

quote:
Κοίτα, για το Βουκεφάλα
ότι δεν ήταν άλογο (δηλ. το γνωστό ζώο "άλογο") αλλά ειδική ρομποτική (ουφοειδής/εξωγήινης τεχνολογίας) συσκευή που υπηρετούσε τον άξιο αναβάτη,κάπου τό'χω ακούσει...

Που το έχεις ακούσει? Σε καμιά ψυχιατρική πτέρυγα υψηλής ασφάλειας?
Που πάτε ρε παιδιά και τα βρίσκετε αυτά τα θεωρήματα εναλακτικής αρχαιολογίας?

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.

15/10/2014, 00:44:26
Shadow_Dancer

Μερικές φορές βρε κλειδαρά, πιάνεις πουλιά στον αέρα!!!

κατά γράμμα και κατά έννοια τα πήρες βρε, ότι λέμε με τον Πυθαγόρα?

Απλώς διακωμωδούμε την "παντογνωσία" των αρχαιολόγων, τα πρώϊμα σενάρια, κατά το "Μηδένα προ του τέλους...κακάριζε"!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2014, 01:01:52
Η Αμφίπολη κρύβει πράγματι έναν τεράστιο θησαυρό. Ακόμα κι αν αυτός δεν περιέχεται εντός της τούμπας, θα μπορούσε να εμφιλοχωρεί στη συνείδηση όποιου επιθυμεί να τον αντιληφθεί. Ως ανάμνηση και υπενθύμιση.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

AbbaeionΜέλος
15/10/2014, 20:33:24
quote:
Άλλοι λένε ότι είναι ο Πλούτωνας, γνωστό μοτίβο της εποχής, και ειδικά εάν υπάρχει γυναικεία μορφή στο κρυμμένο μέρος στο κέντρο, τότε αυτό φαίνεται σίγουρο...εδώ που τα λέμε πάντως δεν πρέπει να υπάρχει γυναικεία μορφή στο κέντρο, δεν γίνεται να χωράει σε τόσο λίγο χώρο...εάν λοιπόν δεν είναι ο Πλούτωνας τότε ο γενειοφόρος άνδρας που απεικονίζεται να κατευθύνεται με δόξα και τιμές προς τον κάτω κόσμο είναι μάλλον ο "θαμμένος" της Αμφίπολης...

Σε παρόμοιες παραστάσεις που βλέπουμε σε αρχαία νομίσματα εκείνης της εποχής απεικονίζεται κάποιος θεός με το όνομα του βασιλιά συνήθως ο θεός αυτός είναι ο Δίας, ή ο Ηρακλής ή ο Διόνυσος αλλού απεικονίζεται ο ίδιος ο βασιλιάς αλλά εκεί φαίνεται μόνο το κεφάλι δεν δείχνει τον βασιλιά συνήθως σε κάποια παράσταση. Συμπερασματικά στην συγκεκριμένη παράσταση της Αμφίπολης το πιο πιθανό να απεικονίζεται κάποιος θεός πολύ πιθανό ο Πλούτωνας.

Shadow_DancerΜέλος
15/10/2014, 22:43:31
quote:
Μερικές φορές βρε κλειδαρά, πιάνεις πουλιά στον αέρα!!!

κατά γράμμα και κατά έννοια τα πήρες βρε, ότι λέμε με τον Πυθαγόρα?

Απλώς διακωμωδούμε την "παντογνωσία" των αρχαιολόγων, τα πρώϊμα σενάρια, κατά το "Μηδένα προ του τέλους...κακάριζε"!!!

Φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ, ξέρεις πάρα πολύ καλά οτι δεν είμαι χαϊβάνι, καταλαβαίνω πολύ καλά το χιούμορ, απλώς εμένα εκείνη τη στιγμή, μου βγήκε αυτό που έγραψα, γιατί απλά ήθελα να το ποστάρω.
Εσείς καλά κάνετε και "στολίζετε" με το χιούμορ σας τα χαϊβάνια, αλλά τι τα θες?
Στου κου(νκγ)φού την πόρτα.....

The truth of Ninja will prevail.

Η αλήθεια των Νίτζα θα θριαμβεύσει.

16/10/2014, 15:12:52
Αυτά λοιπόν τα νέα....της Περσεφόνης

http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58852

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "