ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΚΤΡΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΚΤΡΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

angi60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
maraki8Μέλος
22/08/2007, 08:30:34
quote:
Άρα δεν μετράει η άποψη του? Να το ξέρω, στο μέλλον να μην δίνω σημασία στα λόγια του..Λοιπόν… Καρβουνιάρης.... Χ
Είπα εγώ κάτι τέτοιο;παράξενο,δεν θυμάμαι...

quote:
Εάν έκανες τον κόπο να με παρακολουθήσεις, θα έβλεπες ότι έχω παραθέσει ένα σωρό λινκς όπου μιλούν για το μετεκτρωτικό σύνδρομο επιστήμονες και όχι εγώ. Από την άλλη, πέρα από μια οικογενειακή κατάσταση που περιέγραψα αδρά, δεν γνωρίζεις ούτε ποιος είμαι, ούτε τι δουλειά κάνω για να ξέρεις αν έχω ιδέα γιατί μιλάω ή όχι.
Εάν το κριτήριο για να συμφωνείς μαζί μου ή όχι είναι το ότι σου φαίνομαι Χριστιανός, μήπως αν ερχόταν ένας κι έλεγε τα ίδια αλλά σου φαινόταν οπαδός του δωδεκαθέου ή του Μαχαράτζι θα τον έπαιρνες περισσότερο στα σοβαρά;
Είπα μια φορά, όταν κάποιο δάχτυλο σας δείχνει κάτι να μην κοιτάτε το δάχτυλο αλλά να κοιτάτε εκεί που δείχνει. Καταπώς φαίνεται το είπα άδικα - ή αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να τη σκαπουλάρετε όταν δεν έχετε επιχειρήματα.
Κοίταξε να δείς,αν το πήρες ως επίθεση,πολύ κακώς.Τα λεγόμενά σου φαίνεται να παρατηρούν περισσότερο την ηθική πλευρά του θέματος,παρά τα επιστημονικά λινκ που παραθέτεις.
Λόγω στενής συναναστροφής μου με ψυχολόγους/ψυχιάτρους(όχι ως ασθενής,ε;),αλλά και με γυναίκες που έχουν κάνει έκτρωση,και ξέρω αρκετές,μπορώ να σου πω ότι το μετεκτρωτικό σύνδρομο και γενικότερα οι μετά την έκτρωση επιπτώσεις,όσον αφορά την ψυχολογία,είναι πολύ λίγες εως μηδενικές.Διάβασα το μήνυμα της παράφρων και πραγματικά απόρησα.Γιατί παράφρων έριξες το παιδί σου από την στιγμή που ΔΕΝ ήθελες να το ρίξεις;όπως ένιωσες εσύ,νιώθουν οι αδύναμες γυναίκες που λόγω πιέσεων,αναγκάστηκαν να ρίξουν τα παιδιά τους,έστω κι αν δεν το θέλανε.Σωστά νιώθεις έτσι.Αν ήθελες όμως ΕΣΥ να ρίξεις το παιδί,θα ένιωθες όπως η angi,όπως πολλές γνωστές μου...
***Καρβουνιάρη,επίσης,δεν κάνω επίθεση στο χριστιανικό σου ήθος.Απλά έχεις αναφέρει την εκκλησία κάποιες φορές,π.χ.την απομάκρυνση από την εκκλησία,ως αποτέλεσμα αμβλώσεων κλπ κλπ...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

kostakisΜέλος
22/08/2007, 08:47:52
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ Καρβουνιάρη έγραψες κάποια στιγμή τα εξής :

quote:
Παιδιά συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να βλέπω να επαναλαμβάνονται οι ίδιες και οι ίδιες κοινοτοπίες... Οι αναπόδεικτες θεωρίες τις οποίες μεταχειρίστηκαν οι γιατροί-χασάπηδες για να νομιμοποιήσουν τις αμβλώσεις και να μπορέσουν να βγάλουν από αυτές εκατομμύρια, χωρίς τον κίνδυνο να πηγαίνουν στη στενή. Για να μην πω, οι ίδιες μλκς!

ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ;

Σχετικά με την άμβλωση, που θα σώσει τη βιασμένη από τα προβλήματα; Κάντε έναν κόπο και διαβάστε εδώ να δείτε πώς τέτοιες μαλακισμένες απόψεις υποχρέωσαν γυναίκες να ξεπαστρέψουν τα παιδιά τους, επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ότι έτσι "έπρεπε να γίνει", και πώς ένιωσαν αυτές οι ταλαίπωρες γυναίκες μετά

και τις μαλακίες που λέτε

Και "καπάκι" το κάτωθι :

quote:
Ελπίζω να ντραπείτε λίγο... ειλικρινά

Σε αυτό το παραλήρημα σου, δε θα σε ακολουθήσω, γιατί ζήτησες συγνώμη. Στη συνέχεια όμως γράφεις :

quote:
Εάν οι εκφράσεις μου σας ενόχλησαν, ζητάω συγγνώμη, παρόλα αυτά πιστεύω ότι όποιος είναι υπέρ των αμβλώσεων είτε δεν έχει συνειδητοποιήσει πόση τεράστια αξία έχει η ανθρώπινη ζωή λόγω άγνοιας ή/και κακής εκτίμησης των στοιχείων που υπάρχουν, είτε πολύ απλά δεν σκοτίζεται για την αξία που αυτή έχει αυτή η ΑΛΛΗ ζωή του ΑΛΛΟΥ επειδή τον νοιάζει πρώτα απ' όλα η ζωή η δική του, κοινώς ο εαυτούλης του και η ευκολία του.

Καλό θα είναι να μη γενικεύουμε. Μία άμβλωση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, δεν είναι η απόφαση του τι θα φάω το μεσημέρι ή τι θα φορέσω το βράδυ... αλλά μην αγνοείς ότι είναι μία απόφαση που πολλάκις λαμβάνεται από έναν. Αυτός ο ένας έχει κάθε δικαίωμα να καθορίσει τη ζωή του αφαιρώντας οποιοδήποτε στοιχείο δεν του ανήκει (γιατί το - δυνητικό - παιδί από μία κακοποίηση, όσο και να μη σου αρέσει, δεν αποτελεί και δεν ΟΦΕΙΛΕΙ η γυναίκα να το αποδεχτεί ως στοιχείο της), ακόμα και στο βαθμό που μιλάμε για ένα - θεωρητικά - έμβιο ον. Άλλωστε με αυτή τη λογική κάθε αυτοϊκανοποίηση ή ονείρωξη στον άντρα, καθώς επίσης και κάθε έμμηνος στη γυναίκα, ΔΥΝΗΤΙΚΑ αποτελούν έγκλημα, αν το τραβήξουμε στα άκρα. Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο απόλυτοι. Ας δώσουμε το δικαίωμα σε ένα ήδη έμβιο ον να αποφασίσει για το αν κάποιος άλλος θα καθορίζει με το ζόρι το μέλλον του. Διαφορετικά, ας σταθούμε θετικά και απέναντι στην κλειτοριδεκτομή της Αιγύπτου, στην αφαίρεση ωοθηκών, στον ευνουχισμό. Και μη μου πεις ότι η άμβλωση είναι αφαίρεση ζωής, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που είναι ζωή αυτή της υποψήφιας μητέρας. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο διακατέχεσαι από υποσυνείδητο μίσος για το άλλο φύλο και επιθυμείς τη διαιώνιση της ανδροκρατίας άνευ όρων, λυπάμαι, αλλά εγώ ως μέλος του αντρικού φύλου αρνούμαι να μπω σε αυτή τη λογική και κυρίως σε εγκαλώ για τον τρόπο που εκφράζεσαι απέναντι στο άλλο φύλο.

quote:
(εν προκειμένω για το παιδί που στην τελική είναι παιδί ΣΟΥ)

Αυτό πάλι η κοινή λογική μου δυσκολεύεται να το πιστέψει. Δηλαδή ότι σου φυτέψουν (και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κι ας γίνω κουραστικός, μιλάω για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όχι για κάθε περίπτωση άμβλωσης) αποτελεί "ΣΟΥ"; τι λέτε ρε παιδιά; σοβαρά; δηλαδή αν αύριο - μεθαύριο σου φυτέψουν τσιπάκια ή μία σφαίρα στον εγκέφαλο ετσιθελικά, θα έχουμε την υποχρέωση να τα δεχτούμε ως ίδια; και μην ακούσω πάλι το γνωστό "το παιδί είναι έμβιο", πρώτον γιατί δε μιλάμε για παιδί ακόμα και δεύτερον γιατί όταν κάτι είναι "φυτεμένο" με το ζόρι είναι παραφύσιν, είτε έμβιο, είτε μη έμβιο.

quote:
Εάν έκανες τον κόπο να με παρακολουθήσεις, θα έβλεπες ότι έχω παραθέσει ένα σωρό λινκς όπου μιλούν για το μετεκτρωτικό σύνδρομο επιστήμονες και όχι εγώ. Από την άλλη, πέρα από μια οικογενειακή κατάσταση που περιέγραψα αδρά, δεν γνωρίζεις ούτε ποιος είμαι, ούτε τι δουλειά κάνω για να ξέρεις αν έχω ιδέα γιατί μιλάω ή όχι.
Εάν το κριτήριο για να συμφωνείς μαζί μου ή όχι είναι το ότι σου φαίνομαι Χριστιανός, μήπως αν ερχόταν ένας κι έλεγε τα ίδια αλλά σου φαινόταν οπαδός του δωδεκαθέου ή του Μαχαράτζι θα τον έπαιρνες περισσότερο στα σοβαρά;
Είπα μια φορά, όταν κάποιο δάχτυλο σας δείχνει κάτι να μην κοιτάτε το δάχτυλο αλλά να κοιτάτε εκεί που δείχνει. Καταπώς φαίνεται το είπα άδικα - ή αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να τη σκαπουλάρετε όταν δεν έχετε επιχειρήματα.

Προσπερνώντας το εκ νέου (παρά την αίτηση συγχώρεσης) επιθετικό ύφος σου - συμφωνώ, έχει και η φίλη angi τέτοιο, αλλά θίγεται ως προς το φύλο της και έχει ελαφρυντικό - θα ήθελα να μου πεις πόσα από αυτά τα Links αφορούν "εμφυτεύσεις" και πόσα απλές αμαρτίες της νιότης ή της εφηβείας ακόμα! Π.χ. το να μου πεις ότι η κυρία με τις 4 αμβλώσεις είχε βιαστεί κατά συρροήν εμένα θα μου θύμιζε λιγάκι το ανέκδοτο με τον τύπο που πάει για κυνήγι και τον βιάζουν τα ζώα! Το ότι μας δείχνεις κάποιες φωτό από αμβλώσεις, συμφωνώ ότι αηδίασα και μόνο να τις δω μετά τη δεύτερη, είναι όντως τραγικές και επικεντρώνοντας εκεί συνυπογράφω, αλλά μήπως θα ήθελες να αναζητήσουμε μερικές από βιασμούς ή "χειρουργεία" ή λιθοβολισμούς και άλλα καλούδια που υπόκεινται οι γυναίκες για χάρη της ανδρικής υπεροχής;
Συμπερασματικά και κλείνοντας προς το παρόν :
1) Angi καλή μου χαλάρωσε το γράψιμό σου, αδικεί πραγματικά την επιχειρηματολογία σου. Στο επισημαίνω φιλικά, παρότι στο άλλο φύλο, γιατί η βάση σου δεν είναι λάθος, αλλά φαίνεται να χάνεις το δίκιο που έχεις και είναι άδικο.
2) Καρβουνιάρη προσπάθησε να είσαι πιο ελαστικός στις τοποθετήσεις σου, αλλά και στις κρίσεις σου απέναντι στους συνομιλητές σου. Όποιος διαφωνεί με την άποψή μας, δεν είναι μλκς από την πρώτη μας κουβέντα, χρειάζεται να το αναλύσουμε επαρκώς για να φτάσουμε σε αυτό το συμπέρασμα.
3) ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ : Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά των αμβλώσεων, τουλάχιστον όχι άκριτα. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι γυναίκες είναι όντως θύματα, υπάρχουν και περιπτώσεις καπρίτσιου. Στην πρώτη περίπτωση είμαι πολύ κοντά στο απόλυτο, δώστε στη γυναίκα την επιλογή, γιατί κανείς δε θα ζήσει τη ζωή της, είτε στην περίπτωση της άμβλωσης, είτε στην περίπτωση της κύησης. Στη δεύτερη, η γνώμη της γυναίκας έχει βαρύνουσα θέση, αλλά εκεί εισέρχεται και η άτυπη ηθική. Αν μπορεί να την "προσπεράσει", ας υποστεί και τις συνέπειες, μόνη ή με το σύντροφό της.
Ελπίζω να σας κούρασα και να μην έχετε αντοχές για νέα αιματοχυσία.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

ParafronΝέο Μέλος
22/08/2007, 16:10:12
quote:
Και δεν ειμαι παραφρων...

quote:
όπως ένιωσες εσύ,νιώθουν οι αδύναμες γυναίκες

Δεν μίλησα για άλλους και ούτε θέλησα ποτέ να κρίνω τις επιλογές τους.
Όπως είχα γράψει και παλιότερα πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί κρίνει κάποιον αν δεν βρεθεί στην α κ ρ ι β ώ ς ίδια θέση κάτω από τις ί δ ι ε ς συνθήκες.Είναι νομίζω λάθος να λέει κάποιος "εγώ ποτέ",γιατί πολύ απλά αν δεν ζήσει μια κατάσταση δεν μπορεί να ξέρει.Το πάντα και το ποτέ είναι λέξεις που μας χάρισαν οι Θεοί για να γελάνε όταν τις ακούνε να ηχούν μέσα στα χείλη μας.

Θα ήταν ψέμα αν έλεγα πως αν ήμουν τώρα 16 θα ήξερα τι να κάνω.Θα ήταν ψέμα γιατί ο τρόπος που σκέφτομαι τώρα στα 24 διαμορφώθηκε μέσα στα αυτά τα χρόνια που πέρασαν,χαράχτηκε από τις επιλογές μου.Αν ήμουν τώρα 16..απλά θα ήθελα να ήμουν πιο ενημερωμένη.Να ήξερα τι σημαίνει έκτρωση , να ήξερα τους κινδύνους,να ήξερα το τι θα αντιμετωπίσω.Να είχα δει μια φορά πως είναι ένα έμβρυο,να είχα δει πως διαλύεται εκείνο το έμβρυο κατά την έκτρωση.Και μετά να αποφάσιζα.
Αν γνώριζα τα παραπάνω και δεν με επηρέαζαν ίσως να ήμουν τώρα και εγώ στο πλευρό εκείνων που είναι υπέρ της έκτρωσης.

Όταν την είχα κάνει τότε δεν ήξερα καν τι μου γινόταν.Μέσα σε λίγα λεπτά η γυναικολόγος μου δήλωνε οτι είμαι έγκυος μπροστά στην μητέρα μου και τα επόμενα λεπτά είχαν κανονίσει το ραντεβού.Μετά από κάποιες ώρες έγινε.Δεν αποφάσισα,δεν σκέφτηκα καν.Απλά ένιωθα ντροπή,απέραντη ντροπή και φόβο που ήμουν έγκυος.Σαν να ήταν αυτό το έγκλήμα.Σαν να ήμουν παράλληλα βαριά άρρωστη και έπρεπε να πάρω την θεραπεία για να λυτρωθώ!Αναρωτιέμαι σήμερα πως είναι δυνατόν να σκεφτόμουν έτσι!!!
Είναι τρελό.

Γι'αυτό επιμένω πως είναι απαραίτητο τα παιδιά να ενημερώνονται σωστά.
Και τα αγόρια και τα κορίτσια.Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια ο αδελφός μου είχε σχέση με μια κοπελίτσα η οποία κάποια στιγμή λόγω καθυστέρησης νόμιζε πως ήταν έγκυος.Ο αδελφός μου ήταν στον κόσμο του,"έλα μώρε έλεγε θα το ρίξει και τι έγινε"?Το βλεπε απλά σαν ένα άκομη τρόπο αντισύλληψης!Όταν όμως του μίλησα και το έδειξα αυτά που έπρεπε να δει έκλαιγε σαν μικρό παιδάκι.Πλέον πέρνει τις προφυλάξεις που πρέπει.

Δεν είμαι εγώ εκείνη που θα το παίξει ηθική και που θα πει τι είναι σωστό και τι δεν είναι.Ο καθένας κρίνει και κρίνεται μόνος του.Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.Το να μην έχεις κανένα να σου σταθεί είναι δύσκολο.Το να μην είσαι έτοιμος να αποκτήσεις παιδί κατανοητό.Το να έχεις υποστεί έναν βιασμό ,το ξέρω καλά, πως δεν σβήνει.Το να μην θες οικογένεια σεβαστό,το να φοβάσαι την μητρότητα λογικό,το να μην έχεις τα κατάλληλα εφόδια,είτε ψυχικά είτε οικονομικά να μεγαλώσεις ένα παιδί κι'αυτό σεβαστό..

Μα δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι πως αν αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ και γράφουμε και ανασαίνουμε είναι γιατί κάποια μάνα πριν μερικά χρόνια θέλησε να μας αγαπήσει πιο πολύ από τον εαυτό της.

Αυτά από μένα.

ΚαρβουνιάρηςΝέο Μέλος
22/08/2007, 18:05:27
[maraki 8 quote]Κοίταξε να δείς,αν το πήρες ως επίθεση,πολύ κακώς.Τα λεγόμενά σου φαίνεται να παρατηρούν περισσότερο την ηθική πλευρά του θέματος,παρά τα επιστημονικά λινκ που παραθέτεις.[/quote]

Αγαπητή μου, όπως λες κι εσύ παραθέτω λινκς που έχουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα που χρειάζεται για να μην αναρωτιόμαστε τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Δεν αντιγράφω βέβαια όλα αυτά εδώ μέσα για να γράψω "σεντόνια"! Όποιος θέλει πάει εκεί και τα βλέπει. Από κει και πέρα μόνο η ηθική διάσταση του θέματος μένει να συζητηθεί, γιατί στα λινκς εκείνα ΔΕΝ υπάρχει. και στην τελική, είναι καλύτερα όταν πρόκειται για μια ανθρώπινη ζωή να μην τη σκοτώνουμε για λόγους ηθικούς παρά για "επιστημονικούς", κοινώς, για να μην πάθουμε εμείς οι ίδιοι κάτι! Πώς θα σου φαινόταν αν η μάνα σου σου έλεγε "ήθελα να σε ρίξω αλλά φοβήθηκα μην πάθω καμμιά ζημιά και σε κράτησα;" Ανθρώπινο και κατανοητό, αλλά εμένα δεν θα μου άρεσε πάντως.

[maraki 8 quote]Λόγω στενής συναναστροφής μου με ψυχολόγους/ψυχιάτρους(όχι ως ασθενής,ε;),αλλά και με γυναίκες που έχουν κάνει έκτρωση,και ξέρω αρκετές,μπορώ να σου πω ότι το μετεκτρωτικό σύνδρομο και γενικότερα οι μετά την έκτρωση επιπτώσεις,όσον αφορά την ψυχολογία,είναι πολύ λίγες εως μηδενικές.[/quote]

Αφού έχεις τέτοια συναναστροφή - που λόγω επαγγέλματος έχω κι εγώ - θα ξέρεις ότι το μετεκτρωτικό σύνδρομο που στον υπόλοιπο κόσμο, Ευρώπη-Αμερική-Αυστραλία κτλ είναι πασίγνωστο, στην Ελλάδα αποτελεί άγνωστη λέξη για πολλούς επαγγελματίες του είδους.
Επίσης, δεν είναι δυνατόν να είναι οι συνέπειες "πολύ λίγες ως μηδενικές" και ταυτόχρονα να ισχύουν και αυτά: http://d13355883.u127.c4.ixwebhosting.com/studies.htm
Δηλ. να αυξάνονται οι διαταραχές ύπνου, να δημιουργείται κατάθλιψη, να αυξάνονται οι θάνατοι κατά 248%, να γίνεται χρήση ουσιών και να υπάρχει μετάνοια ακόμα και για αμβλώσεις παιδιών βιασμού! Εκτός αν τα Πανεπιστήμια, τα Εθνικά Ιδρύματα Ερευνών, τα ιατρικά περιοδικά κι όλοι αυτοί μας δουλεύουν! Επίσης οι Έλληνες επιστήμονες Βάρβογλη, Λεβεντάκη, Καρπαθίου διαφωνούν με αυτούς που γνωρίζεις: http://d13355883.u127.c4.ixwebhosting.com/symptomata.htm

Γυναίκες που έχουν κάνει άμβλωση γνωρίζω κι εγώ αρκετές. Πώς γίνεται κι αυτές που γνωρίζω εγώ να έχουν όλες αντιμετωπίσει συνέπειες κι αυτές που γνωρίζεις εσύ να μην έχουν; Μια εκδοχή είναι ότι στις δικές σου δεν εμφανίστηκαν ακόμα (καμμιά φορά κάνουν χρόνια) ή ότι δεν είναι ευδιάκριτες, επειδή δεν εμφανίζουν άμεση σχέση με την άμβλωση. Ρίξε μια ματιά στο προηγούμενο λινκ και θα το δεις.

[maraki 8 quote]Αν ήθελες όμως ΕΣΥ να ρίξεις το παιδί,θα ένιωθες όπως η angi,όπως πολλές γνωστές μου... [/quote]

Ας δούμε μια που ήθελε να ρίξει το παιδί λοιπόν, και δεν πίστευε ότι έκανε κάτι κακό. http://d13355883.u127.c4.ixwebhosting.com/eva.htm
"...Πρόκειται για μια άμβλωση που είχα κάνει γύρω στα 20.

Τότε δεν πίστευα ότι το έμβρυο είναι άνθρωπος αλλά ένας ιστός. Μάλιστα πίστευα ότι εμψυχώνεται στον τρίτο μήνα της ζωής του, γιατί έτσι δίδασκε η Έλενα Μπλαβάτσκυ της Θεοσοφίας κι εγώ την είχα σε μεγάλη εκτίμηση τότε. Βιαζόμουν λοιπόν να κάνω άμβλωση πριν τον τρίτο μήνα, γιατί δεν ήθελα να σκοτώσω ένα μικρό ανθρωπάκι με ψυχή. ... Η ψυχική μου κατάσταση και πριν, και μετά την έκτρωση φαινόταν πολύ καλή. Θυμάμαι ότι πριν την επέμβαση καθόμουν και κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη εκεί στην κλινική, πώς μου πήγαινε η ειδική ρόμπα που δίνουν. Αισθανόμουν ψύχραιμη. Το ίδιο βράδυ έλεγα ότι είμαι πολύ καλά και η κοιλιά μου πονούσε ελάχιστα, και το εννοούσα. Συνέχισα τη ζωή μου όπως πριν. Όπως όμως κατάλαβα αργότερα, στην πραγματικότητα είχα νεκρώσει κάποιες ψυχικές λειτουργίες για να μην αισθάνομαι πόνο. Χρησιμοποίησα την εκλογίκευση για να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπήρχε τίποτα άλλο που να μπορώ να κάνω, κι έπρεπε να φανώ ψύχραιμη. Μετά σκεφτόμουν ότι δεν έφταιγα εγώ αν το μωρό είχε προλάβει να εμψυχωθεί, αφού νόμιζα ότι ήταν μικρότερο όταν το έκανα. Μάλιστα συμβούλεψα κι άλλη μια γνωστή μου να κάνει έκτρωση, αφού ο πατέρας δεν ήθελε το παιδί κι αφού κι εγώ είχα κάνει χωρίς να πάθω τίποτα.

Αργότερα τα πράγματα στη ζωή μου με έκαναν να σταθώ λίγο να παρατηρήσω τον εαυτό μου. Κατάλαβα ότι από τότε που έκανα την έκτρωση είχα αλλάξει τρομερά. Είχα γίνει σκληρή και κυνική. Δεν είχα εμπιστοσύνη στους άντρες, ούτε καν στον εαυτό μου. Η σχέση μου με το φίλο μου είχε διαλυθεί, κι εμείς δεν καταλάβαμε καλά-καλά πώς συνέβη αυτό. Έμπλεξα με άλλους, μάλιστα με δυο άτομα ταυτόχρονα - εγώ που πάντα ήμουν μονογαμική και δεν μπορούσα ούτε να διανοηθώ ότι θα διατηρούσα παράλληλες σχέσεις. Είχα γίνει νευρική κι έχανα την υπομονή μου με το παραμικρό, τα νεύρα μου δεν εκτονώνονταν εύκολα, με διακατείχε μια διάθεση εκδίκησης. Έχασα την άνεση που είχα με τα παιδιά, που κάποτε τα λάτρευα και με λάτρευαν. Απέφευγα να κάθομαι κοντά τους γιατί πια δεν ήξερα τι να τους πω, φοβόμουν να κρατήσω μωρά στα χέρια μου, μήπως πάθουν κάτι. Το να κάνω κάποτε παιδί δεν το σκεφτόμουν ούτε το επιθυμούσα, ούτε έλεγα ότι δεν θέλω. Απλά είχε εξαφανιστεί από το μυαλό μου αυτή η πιθανότητα." κλπ κλπ

[maraki 8 quote]***Καρβουνιάρη,επίσης,δεν κάνω επίθεση στο χριστιανικό σου ήθος.Απλά έχεις αναφέρει την εκκλησία κάποιες φορές,π.χ.την απομάκρυνση από την εκκλησία,ως αποτέλεσμα αμβλώσεων κλπ κλπ...[/quote]

Δεν το αναφέρω εγώ αυτό, είναι κάτι που παρατηρείται διεθνώς και όχι μόνο στην ελλαδική εκκλησία:

http://d13355883.u127.c4.ixwebhosting.com/pas-test.htm
"17. Έχεις χάσει την πίστη σου στο Θεό; Έχεις χάσει την αίσθηση της ειρήνης του Θεού που τυχόν είχες παλιότερα; Σκέφτεσαι αν ο Θεός σ' αγαπά ακόμα; Φοβάσαι το Θεό; Έχεις απορρίψει την πίστη στο Θεό για λόγους συναισθηματικούς, παρά ορθολογικούς;"

(Wake me up)
Wake me up inside
(I can't wake up)
Wake me up inside
(Save me)
call my name and save me from the dark
(Wake me up)
bid my blood to run
(I can't wake up)
before I come undone
(Save me)
save me from the nothing I've become!

ΚαρβουνιάρηςΝέο Μέλος
22/08/2007, 18:48:29
Κωστάκη γράφεις

quote:
Μία άμβλωση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, δεν είναι η απόφαση του τι θα φάω το μεσημέρι ή τι θα φορέσω το βράδυ... αλλά μην αγνοείς ότι είναι μία απόφαση που πολλάκις λαμβάνεται από έναν. Αυτός ο ένας έχει κάθε δικαίωμα να καθορίσει τη ζωή του αφαιρώντας οποιοδήποτε στοιχείο δεν του ανήκει (γιατί το - δυνητικό - παιδί από μία κακοποίηση, όσο και να μη σου αρέσει, δεν αποτελεί και δεν ΟΦΕΙΛΕΙ η γυναίκα να το αποδεχτεί ως στοιχείο της), ακόμα και στο βαθμό που μιλάμε για ένα - θεωρητικά - έμβιο ον.

Αυτό το βρίσκω πολύ φασιστικό. Από πού κι ως πού ο ένας - ή οι δυο, δε μ' ενδιαφέρει - θα καθορίσουν τη ζωή τους αφαιρώντας αυτήν του αλλουνού; Αν ήσουν ΕΣΥ αυτός ο άλλος θα σου άρεσε; Θα τους έλεγες, "μπράβο, εξασκήστε τα δικαιώματά σας και ξεπαστρέψτε με αν έτσι σας αρέσει";

Το έμβρυο δεν είναι "δυνητικά" έμβιο, αλλά κανονικότατα έμβιο. Ζει και αναπτύσσεται με βαθμούς ιλιγγιώδεις που δεν θα ξαναπλησιάσει στο μέλλον. Επιπλέον η γυναίκα γονιδιακά ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ στη δημιουργία του παιδιού. Για να το πούμε χοντρά, το μισό είναι δικό της στοιχείο.

quote:
Άλλωστε με αυτή τη λογική κάθε αυτοϊκανοποίηση ή ονείρωξη στον άντρα, καθώς επίσης και κάθε έμμηνος στη γυναίκα, ΔΥΝΗΤΙΚΑ αποτελούν έγκλημα, αν το τραβήξουμε στα άκρα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το τραβήξουμε, γιατί να το κάνουμε; Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να αναπαραχθεί χρησιμοποιώντας το σπέρμα του και τα ωάριά του. Αυτά τα γεννητικά κύτταρα από μόνα τους χωρίς να έχουν ενωθεί δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά κύτταρα προγραμματισμένα να πεθάνουν. Αυτή είναι η φύση και δεν έχει τίποτα το εγκληματικό.

quote:
Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο απόλυτοι. Ας δώσουμε το δικαίωμα σε ένα ήδη έμβιο ον να αποφασίσει για το αν κάποιος άλλος θα καθορίζει με το ζόρι το μέλλον του. Διαφορετικά, ας σταθούμε θετικά και απέναντι στην κλειτοριδεκτομή της Αιγύπτου, στην αφαίρεση ωοθηκών, στον ευνουχισμό.

Δεν το ήξερα ότι ένα μωρό καθορίζει με το ζόρι το μέλλον μας! Ξέρεις, πολύ σπάνια προκύπτουν συλλήψεις "με το ζόρι". Παράλληλα όταν το παιδί γεννηθεί υπάρχουν τα βρεφοκομεία, οι ανάδοχες οικογένειες, οι γονείς και άλλα πολλά.

quote:
Και μη μου πεις ότι η άμβλωση είναι αφαίρεση ζωής, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που είναι ζωή αυτή της υποψήφιας μητέρας.

Και τι είναι λοιπόν κατ' εσέ Κωστάκη;

quote:
Αν για τον οποιοδήποτε λόγο διακατέχεσαι από υποσυνείδητο μίσος για το άλλο φύλο και επιθυμείς τη διαιώνιση της ανδροκρατίας άνευ όρων, λυπάμαι, αλλά εγώ ως μέλος του αντρικού φύλου αρνούμαι να μπω σε αυτή τη λογική και κυρίως σε εγκαλώ για τον τρόπο που εκφράζεσαι απέναντι στο άλλο φύλο.

Καλά. Δείξε μου πρώτα ΠΟΥ εκφράζομαι εναντίον του άλλου φύλου, και μετά με εγκαλείς. Επίσης, πες μου σε παρακαλώ τι σχέση έχει το να κρατάει η γυναίκα το παιδί της με την ανδροκρατία! Μάλλον στα χειρουργεία με τους (κατά κανόνα άρρενες) εκτρωσάδες, τους μπαμπούλες πατεράδες των εγκύων και τους ανεύθυνους εραστές τους υπάρχει η ανδροκρατία, και όχι στα δικά μου ποστς.

quote:
(εν προκειμένω για το παιδί που στην τελική είναι παιδί ΣΟΥ)

Αυτό πάλι η κοινή λογική μου δυσκολεύεται να το πιστέψει. Δηλαδή ότι σου φυτέψουν (και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κι ας γίνω κουραστικός, μιλάω για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όχι για κάθε περίπτωση άμβλωσης) αποτελεί "ΣΟΥ"; τι λέτε ρε παιδιά; σοβαρά; δηλαδή αν αύριο - μεθαύριο σου φυτέψουν τσιπάκια ή μία σφαίρα στον εγκέφαλο ετσιθελικά, θα έχουμε την υποχρέωση να τα δεχτούμε ως ίδια; και μην ακούσω πάλι το γνωστό "το παιδί είναι έμβιο", πρώτον γιατί δε μιλάμε για παιδί ακόμα και δεύτερον γιατί όταν κάτι είναι "φυτεμένο" με το ζόρι είναι παραφύσιν, είτε έμβιο, είτε μη έμβιο.

Το τσιπάκι, είναι ένα ξένο πράγμα μηχανικό και αφύσικο που σου βάζουν πιθανότατα για να σε παρακολουθούν. Το έμβρυο, είναι μισό γενετικό προϊόν του βιαστή και της βιασμένης. Αν ήταν εξ ολοκλήρου δικό του προϊόν θα το συζητούσα αυτό που λες, όμως είναι ένα μωρό που έχει όλες τις πιθανότητες να μοιάζει πιο πολύ στη μάνα παρά στον πατέρα και να αγαπηθεί από αυτήν, και έχει πάρει το δρόμο του να έρθει στον κόσμο όπου ήρθαμε όλοι εμείς, θύτες και θύματα αυτού του κόσμου.
...

quote:
Προσπερνώντας το εκ νέου (παρά την αίτηση συγχώρεσης) επιθετικό ύφος σου - συμφωνώ, έχει και η φίλη angi τέτοιο, αλλά θίγεται ως προς το φύλο της και έχει ελαφρυντικό - θα ήθελα να μου πεις πόσα από αυτά τα Links αφορούν "εμφυτεύσεις" και πόσα απλές αμαρτίες της νιότης ή της εφηβείας ακόμα! Π.χ. το να μου πεις ότι η κυρία με τις 4 αμβλώσεις είχε βιαστεί κατά συρροήν εμένα θα μου θύμιζε λιγάκι το ανέκδοτο με τον τύπο που πάει για κυνήγι και τον βιάζουν τα ζώα! Το ότι μας δείχνεις κάποιες φωτό από αμβλώσεις, συμφωνώ ότι αηδίασα και μόνο να τις δω μετά τη δεύτερη, είναι όντως τραγικές και επικεντρώνοντας εκεί συνυπογράφω, αλλά μήπως θα ήθελες να αναζητήσουμε μερικές από βιασμούς ή "χειρουργεία" ή λιθοβολισμούς και άλλα καλούδια που υπόκεινται οι γυναίκες για χάρη της ανδρικής υπεροχής;

...

Τι σχέση έχουν τα τσιπάκια με τα παιδιά δεν καταλαβαίνω. Επιπλέον μου γεννιύνται ερωτήματα, όπως: τι με νοιάζει εμένα π.χ. αν αποτελώ προϊόν αμαρτίας ή και βλακείας τη στιγμή που ζω και χαίρομαι τη ζωή; Αν εσύ ήσουν προϊόν π.χ. μέθης ή μαστούρας θά έπρεπε να σε τιμωρήσουν με θάνατο γι' αυτό; Και τι θα πει "θίγεται ο τάδε ως προς το φύλο του"; Τα έμβρυα που πετάμε στα σκουπίδια ανήκουν και στα δυο φύλα, γιατί να μη δείχνουμε καμμία ευαισθησία γι' αυτά; Και η ανδρική υπεροχή, που κολλάει αγαπητέ μου; Μήπως για να μην φανούμε αρσενικά σωβινιστικά γουρούνια πρέπει να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να παίζουν με την ανθρώπινη ζωή, προς ζημία δική τους; Άντε κορίτσια, κάντε ό,τι θέλετε (και μάλιστα με τα παιδιά σας και παιδιά μας), είμαστε προοδευτικοί εμείς!

Αφού έχεις τέτοια αντιμετώπιση στους άντρες που μιλάνε κατά των αμβλώσεων, ορίστε και οι γυναίκες και μάλιστα φεμινίστριες: http://www.agazilos.org και http://www.abortion.agazilos.org
http://www.agazilos.org/redbluepill.htm
Και ειδικότερα για τα παιδιά από βιασμό http://www.abortion.agazilos.org/abort-letters.htm#panoskaltsis
για τα οποία μπορείς να δεις και εδώ: http://d13355883.u127.c4.ixwebhosting.com/studies.htm#01

quote:
Ελπίζω να σας κούρασα και να μην έχετε αντοχές για νέα αιματοχυσία.[/quote]
...

Άσε φίλε μου, η πραγματική αιματοχυσία γίνεται αλλού, την ώρα που εμείς συζητάμε... και όπως είδες είναι αποτρόπαιη. Για όποιο λόγο και αν συμβαίνει.

(Wake me up)
Wake me up inside
(I can't wake up)
Wake me up inside
(Save me)
(Wake me up)
bid my blood to run
(I can't wake up)
before I come undone
(Save me)

Edited by - Καρβουνιάρης on 22/08/2007 18:54:53

ΚαρβουνιάρηςΝέο Μέλος
22/08/2007, 19:00:32
quote:

Μα δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι πως αν αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ και γράφουμε και ανασαίνουμε είναι γιατί κάποια μάνα πριν μερικά χρόνια θέλησε να μας αγαπήσει πιο πολύ από τον εαυτό της.

Αγαπητή parafron, εγώ απλά υποκλίνομαι.
Και θέλω να ξέρεις ότι δεν έχω καμμιά διάθεση να κατηγορήσω γυναίκες που έχουν κάνει αμβλώσεις. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, είτε μεγάλα είτε μικρά. Εκνευρίζομαι όμως όταν βλέπω να υποτιμάται συνειδητά και τόσο πολύ η ανθρώπινη ζωή - που θα μπορούσε να είναι η δική μας! Γι' αυτό και έχω ώρες-ωρες έντονο ύφος.

(Wake me up)
Wake me up inside
(I can't wake up)
Wake me up inside
(Save me)
(Wake me up)
bid my blood to run
(I can't wake up)
before I come undone
(Save me)

angiΜέλος
23/08/2007, 02:09:35
Ωχ μωρε Καρβουνιαρη...
Μου παραθετεις λινκ ενω εγω ειμαι το ζωντανο παραδειγμα που σου μιλαει...
Να ψαξω να βρω κι εγω αναλογα αρθρα και να σου τα παραθεσω.
Σε βαρεθηκα γιατι εισαι ενας αμετανοητος φαλλοκρατης.
Ελπιζω να σε συγχωρεσει και ο Θεος....
Σε φανταζομαι στην καθημερινοτητα σου...
Ελπιζω να σε φανταζεται και ο Θεος...

Κωστακη,
εχεις δικιο,
το εχω διαπιστωσει κι εγω αυτο αλλα δυσκολευομαι να το διορθωσω!
Μου δινω αφεση αμαρτιων γιατι σκεφτομαι οτι παντα μιλαω ειλικρινα και ξεκιναω καλοπροαιρετα.
Εχω και κεινο τον Ερμη στον Σκορπιο, που δεν μπορω να τον συγκρατησω.
Σε ευχαριστω παντως,
ειλικρινα!!

maraki8Μέλος
23/08/2007, 08:47:02
Αγαπητέ Καρβουνιάρη,δεν είναι η θέση μου να μπλεχτώ σε διαμάχες ψυχολόγων και ψυχιάτρων,υπάρχουν πολλές και για πολλά πράγματα.
Μάλλον θα έχεις πέσει στην περίπτωση με τον περίγυρό σου και τις γυναίκες που γνωρίζεις κι έχουν κάνει άμβλωση.Όπως είπα,ξέρω αρκετές που έχουν κάνει και δεν υποφέρουν από τίποτα.Κάποιες τους είναι 40,άλλες είναι 50,άλλες 60 και ουδέποτε υπέφεραν από κάτι.Και δέξου κι αυτό που λέει και η angi,η ίδια είναι μια χαρά...

quote:
Αυτό το βρίσκω πολύ φασιστικό. Από πού κι ως πού ο ένας - ή οι δυο, δε μ' ενδιαφέρει - θα καθορίσουν τη ζωή τους αφαιρώντας αυτήν του αλλουνού; Αν ήσουν ΕΣΥ αυτός ο άλλος θα σου άρεσε; Θα τους έλεγες, "μπράβο, εξασκήστε τα δικαιώματά σας και ξεπαστρέψτε με αν έτσι σας αρέσει";
Εγώ πάλι βρίσκω φασιστικό τον εξαναγκασμό μιας γυναίκας να κάνει ένα παιδί,ιδιαίτερα όταν είναι προϊόν βίας κλπ.Είναι φασιστικό επίσης,το να θες να καταστραφεί μια ζωή ενός 17χρονου π.χ. κοριτσιού..Γενικότερα,συμφωνώ απόλυτα με τον Κωστάκη,όπως πάντα δηλαδή.Είναι θέμα ενός η άμβλωση...

quote:
Δεν το ήξερα ότι ένα μωρό καθορίζει με το ζόρι το μέλλον μας! Ξέρεις, πολύ σπάνια προκύπτουν συλλήψεις "με το ζόρι".
Δεν το ήξερες;σοβαρολογείς;;;Το καθορίζει αγαπητέ...
Και οι συλλήψεις με το ζόρι δεν προκύπτουν τόσο σπάνια όσο νομίζεις...

quote:
Παράλληλα όταν το παιδί γεννηθεί υπάρχουν τα βρεφοκομεία, οι ανάδοχες οικογένειες, οι γονείς και άλλα πολλά.
Εδώ γελάμε!!!Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ανάδοχη οικογένεια,ορφανοτροφειο κλπ..Η άμβλωση φαντάζει καλύτερη πάντως...

Δεν μου δίνεις την εντύπωση φαλλοκράτη,όχι ακόμα τουλάχιστον.Απλά μου φαίνεσαι αυστηρός και απόλυτος.
Και να σε ρωτήσω και κάτι άλλο;αν η 16χρονη κόρη σου έμενε έγκυος,να υποθέσω ότι θα υποστήριζες να το κρατήσει.Και αν δεν το ήθελε η ίδια;αν η κοπέλα ήθελε να σπουδάσει και να κάνει καριέρα;θα είχε και το μωρό μαζί;ή θα μεγάλωνες το μωρό εσύ με την σύζυγό σου;

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

ΚαρβουνιάρηςΝέο Μέλος
23/08/2007, 16:05:29
quote:

Αγαπητέ Καρβουνιάρη,δεν είναι η θέση μου να μπλεχτώ σε διαμάχες ψυχολόγων και ψυχιάτρων,υπάρχουν πολλές και για πολλά πράγματα.
Μάλλον θα έχεις πέσει στην περίπτωση με τον περίγυρό σου και τις γυναίκες που γνωρίζεις κι έχουν κάνει άμβλωση.Όπως είπα,ξέρω αρκετές που έχουν κάνει και δεν υποφέρουν από τίποτα.Κάποιες τους είναι 40,άλλες είναι 50,άλλες 60 και ουδέποτε υπέφεραν από κάτι.Και δέξου κι αυτό που λέει και η angi,η ίδια είναι μια χαρά...

Και η θειά μου με τα ψυχοφάρμακα μια χαρά λέει ότι είναι! Λέει επίσης ότι για τα ψυχοφάρμακα που παίρνει δεν φταίνε οι αμβλώσεις, και κάτι αστρολογικά σαν αυτά της Άντζι. "Είμαι Τοξότης εγώ... Συναισθηματικός άνθρωπος και με αδικούν και με πατάνε" κτλ. Πριν κάνει τις αμβλώσεις φαίνεται θα ήταν άλλο ζώδιο, γι' αυτό και δεν είχε προβλήματα.

quote:

Δεν μου απάντησες εδώ. θα το έλεγες αυτό; Φοβάμαι ότι όταν έχουμε να κάνουμε με τον εαυτό μας τα δεδομένα μας περί ελευθερίας - ή μάλλον ασυδοσίας - των άλλων αλλάζουν.

quote:
Εγώ πάλι βρίσκω φασιστικό τον εξαναγκασμό μιας γυναίκας να κάνει ένα παιδί,ιδιαίτερα όταν είναι προϊόν βίας κλπ.Είναι φασιστικό επίσης,το να θες να καταστραφεί μια ζωή ενός 17χρονου π.χ. κοριτσιού..Γενικότερα,συμφωνώ απόλυτα με τον Κωστάκη,όπως πάντα δηλαδή.Είναι θέμα ενός η άμβλωση...

Αγαπητή μου δεν με καταλαβαίνεις. Δεν θέλω να καταστραφεί κανενός η ζωή, γι' αυτό και είμαι κατά των αμβλώσεων. Η ζωή ξέρεις, δεν είναι η επαγγελματική σταδιοδρομία και οι σπουδές, οι οποίες μπορούν να περιμένουν, είναι η σχέση μας με τον εαυτό μας, τη συνείδησή μας και τους άλλους - πόσο μάλλον με τα παιδιά μας. Οι γυναίκες με σώας τας φρένας που ολοκληρώνουν την κύησή τους όχι μόνο δεν παθαίνουν καμμιά καταστροφή, αλλά είναι αποδεδειγμένα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτές που την τερματίζουν. Υπάρχουν τόσες ανύπαντρες μητέρες που τα καταφέρνουν μια χαρά κι έχουν επιτυχίες, και καμιά "καταστροφή" δεν έχουν πάθει. Τα μωρά φέρνουν στη ζωή μας αγάπη και μια νέα κατανόηση του κόσμου, και όχι καταστροφή.

quote:
Δεν το ήξερα ότι ένα μωρό καθορίζει με το ζόρι το μέλλον μας! Ξέρεις, πολύ σπάνια προκύπτουν συλλήψεις "με το ζόρι".
Δεν το ήξερες;σοβαρολογείς;;;Το καθορίζει αγαπητέ...
Και οι συλλήψεις με το ζόρι δεν προκύπτουν τόσο σπάνια όσο νομίζεις...

Οι στατιστικές λένε ότι είναι ελάχιστες. Μόνο σε περιόδους πολέμου έχουν έξαρση οι συλλήψεις από βιασμό.

quote:
Παράλληλα όταν το παιδί γεννηθεί υπάρχουν τα βρεφοκομεία, οι ανάδοχες οικογένειες, οι γονείς και άλλα πολλά.
Εδώ γελάμε!!!Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ανάδοχη οικογένεια,ορφανοτροφειο κλπ..Η άμβλωση φαντάζει καλύτερη πάντως...

Είπες τη μαγική λέξη: "φαντάζει". Οι υπέρμαχοι των αμβλώσεων μιλούν βασικά με γνώμονα τη φαντασία. Εγώ πάντως δεν φαντάζομαι τίποτα, έχω φίλους που μεγάλωσαν σε ίδρυμα. Ευτυχώς δεν τους ξεπάστρεψε κανείς και είναι μια χαρά άνθρωποι. Κάποιοι άλλοι που ξέρω και μεγάλωσαν σε οικογένειες και με όλα τα καλά είναι, σε διαβεβαιώνω, πολύ χειρότερα από αυτούς.

quote:
Δεν μου δίνεις την εντύπωση φαλλοκράτη,όχι ακόμα τουλάχιστον.Απλά μου φαίνεσαι αυστηρός και απόλυτος.[/quote]

Σε θέματα ζωής και θανάτου έτσι θέλω να είμαι! Να σέβομαι τη ζωή των άλλων όπως απαιτώ να σέβονται και τη δική μου. Αλλιώς αν απαιτώ να σέβονται εμένα αλλά σε σχέση με τους άλλους είμαι χαλαρός, θα είμαι υποκριτής.

quote:
Και να σε ρωτήσω και κάτι άλλο;αν η 16χρονη κόρη σου έμενε έγκυος,να υποθέσω ότι θα υποστήριζες να το κρατήσει.Και αν δεν το ήθελε η ίδια;αν η κοπέλα ήθελε να σπουδάσει και να κάνει καριέρα;θα είχε και το μωρό μαζί;ή θα μεγάλωνες το μωρό εσύ με την σύζυγό σου;[/quote]

Αν δεν μπορούσε να το μεγαλώσει εκείνη, ασφαλώς και θα το μεγάλωνα εγώ. Αλλά απ' όσο τη βλέπω, αγαπάει πολύ τα μωρά κι ελπίζω όταν μεγαλώσει να μην αλλάξει.

(Wake me up)
Wake me up inside
(I can't wake up)
Wake me up inside
(Save me)
(Wake me up)
bid my blood to run
(I can't wake up)
before I come undone
(Save me)

angiΜέλος
23/08/2007, 17:04:26
quote:
και κάτι αστρολογικά σαν αυτά της Άντζι. "Είμαι Τοξότης εγώ... Συναισθηματικός άνθρωπος και με αδικούν και με πατάνε" κτλ. Πριν κάνει τις αμβλώσεις φαίνεται θα ήταν άλλο ζώδιο,

Λες να την πατησα απο την Αστρολογια (με την οποια ασχολουμαι απο τα 15 μου-οποτε μπορω βεβαια). Μηπως δεν μπορω να εχω και χομπυ;
Σου εχουν πει οτι ο Τοξοτης ειναι συναισθηματικος;
Μαλλον ή δεν ακους καλα ή φαντασιωνεσαι..
Σε αντιθεση με σενα (προσωπικα δεν πιστευω ουτε λεξη απο αυτα που λες-τα σχετικα με συναναστροφες σου),
Εχω διαβασει και την Καινη Διαθηκη και την Παλαια (φτου μακρυα!!!-η Παλαια) και βιους αγιων και πολλα πολλα...
Στενομυαλος ανθρωπος δεν ειμαι, δοξα τω Θεω...

04/01/2004, 18:19:44
Βρήκα το ακόλουθο κείμενο σχετικά με την αριθμολογία και την πρωταρχική έννοια των αριθμών..

Οι πρωταρχικές έννοιες των αριθμών

--------------------------------------------------------------------------------

Οι πρωταρχικές έννοιες των αριθμών είναι σε γενικές γραμμές, γνωστές μέσα από αναφορές ή συγγράμματα σχετικά με αυτούς. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν και είναι σωστό, ότι οι αριθμοί καθόριζαν πολλά πράγματα σε όλα τα θέματα, χαρακτήριζαν την πορεία της ζωής και το πεπρωμένο. Διάλεγαν με πολύ σχολαστικότητα το όνομα του παιδιού τους, όχι τόσο στην εξωτερική έννοιά του αλλά στην αριθμητική του σύσταση. Οι σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους συχνά, επηρεάζεται σε βάθος από τους προσωπικούς αριθμούς ενός ονόματος.
Οι αριθμοί, όπως και η φύση του ανθρώπου έχουν τρία επίπεδα, το φυσικό, ψυχικό και πνευματικό, έχουν εκφράσεις, δραστηριότητες και ταλέντα. Τα επιμέρους γράμματα ενός ονόματος κι οι αριθμοί τους μας δίνουν εικόνες της προσωπικότητας και μορφές της ζωής του ατόμου.

--------------------------------------------------------------------------------

Σε απλή συνοπτική εσωτερική μορφή, θα μπορούσα να πω, ότι οι αριθμοί πρεσβεύουν τα πιο κάτω:

Ο αριθμός 1 είναι το Αιώνιο Κεντρικό Πυρ, η Πρώτη Αρχή των πραγμάτων. Παρουσιάζει τη δημιουργό ικανότητα, την αφηρημένη αρχέγονο Αιτία, το πρώτο σημείο που συμβολίζει το δόκιμο προς μύηση. Είναι η συνείδηση του υπερβατικού.
Ο αριθμός 2 δείχνει την ολική συγκεκριμένη ουσία, τη σταθερότητα των μορφών, την απόκρυφη ικανότητα της μορφοποίησης, την Πραγμάτωση και τη Μεταφυσική Ύλη.
Ο αριθμός 3, παρουσιάζει τη μεταβολή, τη δοκιμασία, την εξάρτηση, την εξαύλωση, την επαύξηση της πνευματικότητας. Αυτός μεταμορφώνει την Αρχή, το Χρόνο, μετατρέπει “τον υιό της σήψης που δεν πέθανε αλλά τοποθετήθηκε στον τάφο για να αναστηθεί σαν Αληθινός Δάσκαλος”. Το ιδεόγραφό του, το τρίγωνο, εμπεριέχει τα απόκρυφα στοιχεία, τα στοιχεία του Πυρός, του Ύδατος, του Αέρος και της Γης.
Ο αριθμός 4 είναι το παγκόσμιο σύμβολο της γόνιμης γνώσης. Εδώ, βρίσκονται οι αρχές της γένεσης, των ανταγωνιζόμενων αιτιών, της ενέργειας και της αδράνειας, του αρσενικού και θηλυκού. Είναι ο γάμος της υδάτινης παθητικής και θηλυκής δεκτικότητας με την ανυψωμένη φλόγα της αρσενικής ενέργειας, η ενσάρκωση του πνεύματος. Το ιδεόγραμμά του παριστά τη Φιλοσοφική Γεωμετρία τη θεμελιώδη Επιστήμη των Μυημένων.
Ο αριθμός 5 είναι ο Λίθος του Πυρός, η Φιλοσοφική Λίθος, η Ψυχή, η φωτεινή Αρχή, το Ζων Φως, η Ατραπός της μεταβίβασης των θαυμάτων του Μεγάλου Έργου. Δείχνει το πνεύμα που διαχωρίζεται από την Ύλη, οδηγεί στην Εξέλιξη κι Απολύτρωση. Τα σύμβολά του μιλούν για την Ψυχή του Κόσμου, καθιστά τη Γη σαν αστρικό σώμα, είναι το ίδιο το ΑΣΤΡΙΚΟ ΦΩΣ. Είναι η πέμπτη μορφή της Φύσης, ο Σκοπός και η Οδός της αναγέννησης όλων.
Ο αριθμός 6 εμπεριέχει τη δραστική Δύναμη, το αρσενικό στοιχείο, το πνεύμα που κατέρχεται στην ύλη, τη δραστηριότητα, το φως, την Ημέρα. Δίνει την τέλεια παραγωγή, τον χωρίς λάθη πολλαπλασιασμό των Γνώσεων και Αρχών.
Ο αριθμός 7 υποδηλώνει την αναγκαστική πορεία της ενσάρκωσης, το πνεύμα που κατέρχεται στην ύλη, τη γέννηση των κόσμων, τη με το χρόνο μετάβαση από μία μορφή σε άλλη, οι μεταμορφώσεις των οργανισμών, τα πολιτιστικά και κοινωνικά φαινόμενα, τον προφορικό λόγο.
Ο αριθμός 8, παρουσιάζει τη θεμελιώδη ουσία της ζωής και των όντων, τον παγκόσμιο παράγοντα της Φύσης. Είναι ο Άγγελος των Θεών, ο διάμεσός Τους. Είναι η Αρχή και το Τέλος όλων, ο Λόγος, η Ψυχή. Εδώ οφείλονται οι γεννήσεις των μορφών των Ιδεών, είναι ο χώρος της αγνής πνευματικότητας, η εικόνα του “βλαστού που εξέρχεται από τη γη”, το μέσον για την επιτέλεση των ψυχουργικών απόκρυφων και θεραπευτικών ιδεών, το Δημιουργικό Πυρ.
Ο αριθμός 9, δηλώνει την παθητική και πάσχουσα αρχή, το θηλυκό και αρνητικό στοιχείο, την ύλη, την αδράνεια, το σκοτάδι, τη Νύχτα.

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

04/01/2004, 18:22:41
Πάντα ψάχνωντας μέσα στο νέτ... Παραθέτω μερικές βασικές ερμηνείες

Τρελός (22, 0)
Ελληνική Λέξη= Ιδιώτης Ελληνικό γράμμα = Άλφα
Σύντομες ερμηνείες= Αγνότητα, ανευθυνότητα, παθητικότητα, ένστικτα, αδιαφορία.

Μάγος (1)
Ελληνική Λέξη= Μάγος Ελληνικό Γράμμα= Βήτα
Σύντομες ερμηνείες= Θέληση, δημιουργικότητα, πρωτοβουλία, αναποφασιστικότητα, πονηριά, αδυναμία

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

04/01/2004, 18:25:24
Συνεχίζοντας το ψάξιμο βρήκα τα εξής.... πολύ πιθανόν είναι sites που τα έχετε ξαναδεί αλλά εγώ βρήκα πολύ σχετικά με το θέμα...

Οι αρχαίες διδαχές ορίζουν ότι όποιος θέλει να διαβάσει τον Ουρανό, πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη του τις ημέρες της Σελήνης. Η Σελήνη έλκει και απωθεί το μαγνητικό ρεύμα της γης, κάτι που είναι γνωστό από τη δημιουργία των παλιρροιών της θάλασσας.
Οι ημέρες ή σταθμοί ή οίκοι της Σελήνης σημειώνονται στις 22 Κλείδες της Μεγάλης Αρκάνας του Ταρώ. Προσθέτοντας και τους επτά παραδοσιακούς πλανήτες, έχουμε το σύνολο των οίκων της Σελήνης.

1ος οίκος: Ο Θαυματοποιός ή ο Μάγος. Η πρώτη μέρα της Σελήνης και η μέρα της δημιουργίας της.
2ος οίκος: Η Ιέρεια. Η απόκρυφη επιστήμη.
3ος οίκος: Η Αυτοκράτειρα. Η Ουράνια Μητέρα.
4ος οίκος: Ο Αυτοκράτορας. Ο Κυρίαρχος.
5ος οίκος: Ο Ιεροφάντης. Η γέννηση του Άβελ.
6ος οίκος: Ο Ερωμένος. Η ελευθερία. Η γέννηση του Λάμεχ.
7ος οίκος: Το Άρμα. Γέννηση του Χεβρών.
8ος οίκος: Η Δικαιοσύνη. Δολοφονία του Άβελ.
9ος οίκος: Ο Ερημίτης. Γέννηση του Μαθουσάλα.
10ος οίκος: Ο Τροχός της Τύχης ή του Ιεζεκιήλ. Γέννηση του Ναβουχοδονόσορ.
11ος οίκος: Η Δύναμη. Γέννηση του Νώε.
12ος οίκος: Ο Δοκιμασμένος. Γέννηση του Σαμουήλ.
13ος οίκος: Ο Θάνατος. Γέννηση του Χαναάν.
14ος οίκος: Ο Άγγελος της Εγκράτειας. Ευχή του Νώε.
15ος οίκος: Ο Διάβολος. Γέννηση του Ισμαήλ.
16ος οίκος: Ο κεραυνόπληκτος οίκος ή πύργος. Γέννηση του Ιακώβ και του Εσαού.
17ος οίκος: Ο Ακτινοβόλος Αστέρας. Φωτιά καταστρέφει τα Σόδομα και Γόμορρα.
18ος οίκος: Η Σελήνη. Γέννηση του Ισαάκ.
19ος οίκος: Ο Ήλιος. Γέννηση του Φαραώ.
20ος οίκος: Η Κρίση. Γέννηση του Ιωνά..
21ος οίκος: Ο Κόσμος. Γέννηση του Σαούλ.

22ος οίκος: Ο Κρόνος. Γέννηση του Ιώβ.
23ος οίκος: Η Αφροδίτη. Γέννηση του Βενιαμίν.
24ος οίκος: Ο Δίας. Γέννηση του Ιάφεθ.
25ος οίκος: Ο Ερμής. Δέκατη πληγή της Αιγύπτου.
26ος οίκος: Ο Άρης. Διάβαση από την Ερυθρά θάλασσα.
27ος οίκος: Η Σελήνη. Νίκη του Ιούδα του Μακκαβαίου.
28ος οίκος: Ο Ήλιος. Ο Σαμψών στις πύλες της Γάζης.
29ος οίκος: Ο παράφρων της Ταρώ. Χάος.

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

04/01/2004, 18:27:14
Λίγα ακόμα για τον αριθμό ένα

Ο Αριθμός 1

Ο αριθμός ένα, είναι ο αριθμός των αρχών. Όλα τα πράγματα έρχονται από το ένα και ξαναγυρνούν στο ένα και καθετί που είναι διαιρετό από το ένα έχει τις ρίζες του στο ένα. Το ένα ακόμα, σημαίνει απομόνωση.

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

04/01/2004, 18:38:14
Περιμένοντας την γνώμη σας δεν θα συνεχίσω ακόμα το θέμα.....

Πάντα με φιλική διάθεση...

Φίλη Άτμα είσαι έτοιμη για εκείνη την συζήτηση που λέγαμε? Νομίζω πως ο χώρος εδώ πιθανόν να σε εκφράζει.... Παρεπιμπτόντως θα ήθελα την γνώμη σου... αν θα το ήθελες και εσύ... φιλικά Simoril.....

Να επισημάνω πάλι πως το pc μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα και δεν θα είναι εύκολο να μπαίνω τόσο συχνά όσο συνήθιζα... όμως το θέμα αυτό θα ήθελα να συνεχιστεί....

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

07/01/2004, 07:07:47
Η πρόσκληση δεν εισακούστηκε..

Συνεχίζοντας όμως...

Πάλι για την κάρτα του Μάγου να παραθέσω τα παρακάτω που βρήκα πάλι στο νετ..και θεωρώ σημαντικά.. είναι σχετικά με τα ζώδια και την ένωσή τους με τις κάρτες των ταρώ...

Δίδυμος + Παρθένος

:Στο Μάγο αντιστοιχεί στο γράμμα Μπεθ του εβραϊκού αλφαβήτου, ισόμετρο του 2 και λαμβάνει χώρα στην Κέτερ, στο στέμμα του δένδρου των Σεφιρώθ. Στους 32 Δρόμους της Ατραπού κατέχει το Μονοπάτι 12. Στο Ελληνικό αλφάβητο κατέχει τη θέση του γράμματος Β.
Είναι αέρινο στοιχείο και επηρεάζεται από τον πλανήτη Ερμή, αναπαριστά στην Ουράνια σφαίρα τον Κρόνο, στις μέρες της εβδομάδας την Κυριακή και στο σώμα το δεξιό μάτι. Δίνει σαν βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας το χάρισμα της προσήλωσης.
Είναι η αρχή κάθε πράγματος. Η Πρώτη Αιτία, η Μονάδα, η Αρχή. Είναι το αγνό πνεύμα, το μοναδικό και διανοούμενο Υποκείμενο, το οποίο ανακλάται στο Εγώ κάθε λογικής ύπαρξης.

Αναφορικά για τους Διδύμους:

Οι Δίδυμοι σχετίζονται με τις επαφές και την επικοινωνία μας με τους άλλους με οποιαδήποτε μορφή. Παράλληλα είναι η πολλαπλότητα και ανομοιότητα επάνω στα πράγματα που σχηματίζουν την ζωή μας. Χαρακτηριστικά του είναι η ευθυμία, η πλήρης ζωτικότητα, η ευκινησία, η γρήγορη προσαρμοστικότητα στις καταστάσεις, η γρήγορη ανταλλαγή διαθέσεων, η υποχρεωτική συμπεριφορά αλλά και η επιπολαιότητα πολλές φορές. " Το αεικίνητο του Ζωδιακού". Στις 21 Μαΐου, ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο των Διδύμων που αποδίδεται στην έκτη κάρτα της Μεγάλης Αρκάνα. Το ζώδιο ανήκει στο στοιχείο του Αέρα και κυβερνάται από τον Ερμή, το Θεό της επικοινωνίας.

Επίσης εκτός από την κάρτα του Μάγου, άλλες δύο κάρτες αντιπροσωπεύουν τον Δίδυμο, αυτές του Τρελού και των Εραστών

Παρθένος:

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της συγκομιδής και αποθήκευσης των καρπών της ζωής. Εδώ χωρίζουμε τον "καρπό από το κουκούτσι". Εδώ η αναλυτικές και εξεταστικές ικανότητες βρίσκονται στο ανώτερο σημείο τους Απαραίτητες ικανότητες όταν χρειάζεται να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας με την μορφή της παροχής υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά των Παρθένων είναι: η αναλυτική δύναμη, η κριτική ικανότητα, η σωστή συμπεριφορά, η επιμέλεια, φροντίδα και εργατικότητα. Η μεθοδευμένη τάξη στην ζωή.
Στις 22 Αυγούστου ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο της Παρθένου που αποδίδεται στην ένατη κάρτα των Ταρώ, της Μεγάλης Αρκάνα. Το ζώδιο ανήκει στο στοιχείο της και κυβερνάται από το Θεό Ερμή.

Άλλη κάρτα που αντιπροσωπεύει την Παρθένο είναι αυτη του Ερημίτη..

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

07/01/2004, 07:16:20
Όπως είδαμε η κάρτα του Μάγου κυβερνά δύο ζώδια αυτά του Διδύμου και της Παρθένου...
Τα ζώδια αυτά έχουν ένα πολύ βασικό κοινό και αυτό είναι ο κυβερνήτης πλανήτης τους ο Ερμής...

Ας ψάξουμε λοιπόν να βρούμε μερικές πληροφορίες για τον Ερμή και τι αντιπροσωπεύει αυτός ο Θεός της μυθολογίας του 12θεου...

Αλήθεια λέτε τυχαία να δώθηκε το όνομα αυτό σε αυτόν τον πλανήτη?

Ϊσως ναι ίσως και όχι... δεν το γνωρίζω.. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως ο πλανήτης αυτός βρίσκεται πιο κοντά στον ήλιο από όλος τους άλλους του πλανητικού αυτού συστήματος... Είναι ο πρώτος πλανήτης, ξεκινώντας το μέτρημα από τον Ήλιο..!!!

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

07/01/2004, 11:27:02
Οταν αρχισαν να αποκαλυπτονται δημοσια καποια αποκρυφιστικα μυστικα, πολλοι αποκρυφιστες θεωρησαν καλο -για να αποκρυψουν τα μυστικα απο τους αμυητους- να τα παρουσιαζουν με καποιες αλλαγες που μονο οι μυημενοι θα γνωριζαν.

Αυτη την τακτικη ακολουθησε ο Μαδερς, οταν εγραψε για την Καμπαλα, με αποτελεσμα πολλα στοιχεια -ειδικα στα μονοπατια- να ειναι αλλαγμενα.

Σημερα φτασαμε να γινεται ενα "μπαχαλο" στην αντιστοιχηση των μονοπατιων της Καμπαλα με τις καρτες Ταρο.

Μονο οι πραγματικοι μυημενοι και απο αυτους μονο αυτοι που εχουν "εργαστει" πανω στις ατραπους, μπορουν να προσδιορισουν τις σωστες αντιστοιχιες (υπαρχουν τροποι- κλειδια).

Αντιγραφω μια παραγραφο μονο απο το κειμενο που παραθετει η καλη φιλη simori, για να δειτε το μεγεθος του αλλαλουμ που επικρατει στον εσωτερισμο.

quote:
:Στο Μάγο αντιστοιχεί στο γράμμα Μπεθ του εβραϊκού αλφαβήτου, ισόμετρο του 2 και λαμβάνει χώρα στην Κέτερ, στο στέμμα του δένδρου των Σεφιρώθ. Στους 32 Δρόμους της Ατραπού κατέχει το Μονοπάτι 12. Στο Ελληνικό αλφάβητο κατέχει τη θέση του γράμματος Β.
Είναι αέρινο στοιχείο και επηρεάζεται από τον πλανήτη Ερμή, αναπαριστά στην Ουράνια σφαίρα τον Κρόνο, στις μέρες της εβδομάδας την Κυριακή και στο σώμα το δεξιό μάτι. Δίνει σαν βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας το χάρισμα της προσήλωσης.
Είναι η αρχή κάθε πράγματος. Η Πρώτη Αιτία, η Μονάδα, η Αρχή. Είναι το αγνό πνεύμα, το μοναδικό και διανοούμενο Υποκείμενο, το οποίο ανακλάται στο Εγώ κάθε λογικής ύπαρξης.

"Στο Μάγο αντιστοιχεί στο γράμμα Μπεθ του εβραϊκού αλφαβήτου, ισόμετρο του 2 και λαμβάνει χώρα στην Κέτερ, στο στέμμα του δένδρου των Σεφιρώθ".
-Μαγος, Μπεθ (Βητα), 2 και Κετερ (στεμμα); Παρακατω μας λεει:
"Είναι η αρχή κάθε πράγματος. Η Πρώτη Αιτία, η Μονάδα, η Αρχή. Είναι το αγνό πνεύμα, το μοναδικό και διανοούμενο Υποκείμενο, το οποίο ανακλάται στο Εγώ κάθε λογικής ύπαρξης".

-Το 2 και η αρχη, η Πρωτη αιτια, η Μοναδα; Προφανως κατι δεν παει καλα !
"Είναι αέρινο στοιχείο και επηρεάζεται από τον πλανήτη Ερμή, αναπαριστά στην Ουράνια σφαίρα τον Κρόνο, στις μέρες της εβδομάδας την Κυριακή και στο σώμα το δεξιό μάτι".

-Επηρεαζεται απο τον Ερμη, αναπαριστα τον Κρονο, στις μερες της εβδομαδος την Κυριακη!Εχει σχεση ο Ερμης η ο Κρονος με την Κυριακη;
Η Τεταρτη ειναι του Ερμη και το Σαββατο του Κρονου (Satturday στην Αγγλικη- Saturn=Κρονος)

Η πλειονοτητα των (ας τους ονομασω απλα ασχετους και οχι διαστρεβλωτες) οσων υποτιθεται διδασκουν Καμπαλα, τοποθετουν την καρτα "0", του Τρελλου, στο πρωτο μονοπατι και τον Μαγο στο δευτερο.
Εχω γραψει σχετικα στο τοπικ "Ο Τρελλος", γιαυτη την λανθασμενη τοποθετηση.

Ας με συγχωρει η φιλη simori, η οποια βεβαια απλα μεταφερει εδω τις υπαρχουσες αναφορες του Διαδικτυου, για το επικριτικο υφος μου.

07/01/2004, 15:04:15
Αγαπητέ φίλε Πασχαλης,

ορθότατη η παρατήρησή σου κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Θα κοιτάξω το τόπικ "του τρελλού" και θα επανέλθω με περισσότερα...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

07/01/2004, 23:43:54
Φίλε Πασχάλη.. σε ευχαριστώ για τις ευστοχες παρατηρήσεις σου.. Όντως, είμαι εδω για μία προσπάθεια "αποκωδικοποίησης" των καρτών Ταρώ και είναι χρήσιμες οι όποιες απόψεις και ακόμα περισσότερο η γνώση επάνω σε αυτό το θέμα από όλους!
Όπως είπες και εσύ... υπάρχουν κάποια πράγματα που φαίνονται να αντιφάσκουν μεταξύ τους και αυτό με δυσκολεύει στην προσπαθειά μου για ανάλυση.....
Δεν θα έλεγα πως γνωρίζω την Ταρώ αλλά πως προσπαθώ να προσεγγίσω, όσο μπορώ, αυτό το πραγματικά δύσκολο θέμα λόγω της μυστικότητας που επικρατούσε όπως αναφέρεις και εσύ φίλε Πασχάλη!

Επίσης είδα πως έκανες αναφορά σε "λέξεις κλειδιά" Γνωρίζεις κάτι περισσότερο που θα μπορούσες να μας πεις? Θεωρώ πως θα ήταν υπερβολικά χρήσιμες οι όποιες γνώσεις ή πληροφορίες γενικότερα, μπορεί να έχεις, ώστε παραθέτοντάς τες να ξεδιαλύνεις λίγο το τοπίο και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αναλύοντας όσο γίνεται πιο ξεκάθαρα με αποτελέσματα που να είναι πραγματικά και υπαρκτά!

Φίλε Πασχάλη, κάθε άλλο παρά παρεξήγησα την στάση σου... Ίσα ίσα μου φάνηκε επικοδομητική!

Περιμένω την συνέχεια των φίλων..........
και θα επανέρθω και εγώ με πληροφορίες.. ελπίζω πιο εύστοχες αυτή την φορά...

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......