ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/08/2009, 01:44:04
Το σχόλιο απευθυνόταν σ'αυτούς που γνωρίζουν πέντε πράματα από τα ευαγγέλια και τα έχουν έστω ξεφυλλίσει μια φορά. Δεν απευθυνόταν σε σένα που δεν ξέρεις τι σου γίνεται...

Οπότε, απόλυτα αναμενόμενη η απάντησή σου και απόλυτα συμβατή με την αντιληπτική σου ικανότητα.

macedon

rolandΝέο Μέλος
22/08/2009, 04:47:05
Φιλε Ευρωπαιε αντιλαμβανομε απο την απαντηση σου(αν δε κανω λαθος) οτι εισαι χριστιανος,συνεπως υποθετω πως δεχεσαι και εσυ,οπως και εγω, την Αγια γραφη σαν τον αληθινο λογο του Θεου .
Απαντησα στο φιλο που ανοιξε το θεμα μεσα απο την Αγια γραφη,και εγω προσωπικα στα θεματα του Θεου μονο απο εκει μπορω να μιλησω μιας και πυστευω στην γνησιοτητα αυτων των Λογων.

μιλησα περι της πνευματικης αναγεννησης,και ειπες πως ο ανθρωπος αναγεννατε απο μονος του,χωρις ουσιαστικα να χρειαζεται η ενεργεια του Θεου,καθως ειναι αυτονοητο(περιγραφικα)....

Οταν λοιπον ο Ιησους λεει

¨¨Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εαν τις δεν γεννηθή άνωθεν, δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού.¨¨

και ο Αποστολος Πετρο στην επιστολη Α Πετρου συμπληρωνει τελεια...

¨¨Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όστις κατά το πολύ έλεος αυτού, ανεγεννησεν ημάς εις ελπίδαν ζώσαν ....Μη θαυμάσης ότι σοι είπον, Πρέπει να γεννηθήτε άνωθεν.....επειδή ανεγεννήθητε ουχί εκ φθαρτού σπέρματος, αλλά αφθάρτου¨¨

ειναι ξεκαθαρο λοιπον απο την Αγια γραφη πως ο Θεος αναγεννα τον ανθρωπο,και φυσικα υπαρχουνε πολλα ακομα εδαφια που μαρτυρουν το ιδιο πραγμα,δεν νομιζω οτι πρεπει να αναφερω αλλα μιας και ειναι ξεκαθαρο σε αυτα που παρεθεσα.

Αν εχεις να αναφερεις καποια εδαφια απο την Καινη Διαθηκη που λενε πως ο ανθρωπος αναγεννατε μονος του πολυ ευχαριστως να τα παραθεσεις και να τα συζητησουμε.

Κατι που μου εκανε πολυ εντυπωση ειναι αυτο που λες σχετικα με το Σατανα.
Ειπες - Όσο για το Σατανά αυτός μπροστά στον άνθρωπο είναι ανίσχυρος και ανύπαρκτος. Ο άνθρωπος με τις πράξεις του τον δημιουργεί και τον κάνει δυνατό -

Αυτο το χεις διαβασει καπου? γιατι αν επικαλεισε αυτη την αποψη πεπεισμενος μεσα απο την Γραφη ειλικρινα δεν τα χω διαβασει πουθενα αυτα ,αντιθετως διαβαζω

Ματθαιος Ι ο Κυριος λεει
φοβήθητε δε μάλλον τον δυνάμενον και ψυχή και σώμα να απολέση εν τη γεέννη

Α πετρου επιστολη
Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε, διότι ο αντίδικός σας διάβολος, ως λέων ορυώμενος, περιέρχεται, ζητών τίνα να καταπίη.Εις τον οποίον αντιστάθητε μένοντες στερεοί εις την πίστιν

Μεσα απο αυτα τα 2 εδαφια(και αλλα πολλα επισεις) βλεπουμε πουθενα τον Διαβολο αδυναμο και ανυπαρκτο?
βλεπουμε να περιμενει καποια πραξη του ανθρωπου για να δυναμωσει ωστε να τον διαβαλει?
ουτε και βλεπουμε οτι ειναι ανισχυρος και αδυναμος αλλα αντιθετως των βλεπουμε ικανο και σώμα και ψυχή να απολέση εν τη γεέννη του πυρος. Κ αι αυτα τα εδαφια απευθυνονται σε χριστιανους...γιατι ακομα και τους εκλεκτους προσπαθει να διαβαλει,συνεπως ολοι οι ανθρωποι κινδυνευουνε να χασουνε τη ψυχη τους απο το Σατανα.Εκλεκτοι και μη,πιστοι και απιστοι.
Και ο τροπος αντιμετωπισεις του Σατανα απο τον χριστιανο περιγραφετε σε διαφορα εδαφια οπως εδω

Εφεσιους Φ
ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδίας του διαβόλου· διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα...εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις.

Συνεπως ο ανθρωπος απο μονος του ειναι ανημπορος να αντιμετωπισει το Σατανα ,αλλα μονο με τη βοηθεια του Θεου θα μπορεσει.(Σε αλλο σημειο περιγραφει ο Παυλος ποια ειναι η πανοπλια του Θεου που πρεπει να ενδυθουμε)

Ειναι νομιζω πολυ ξεκαθαρα τα πραγματα πανω σε αυτα τα 2 θεματα που εθιξες,και αν λεμε οτι ειμαστε χριστιανοι και δεχομαστε τον Λογο του Θεου σαν αληθινο,τοτε δεν μπορουμε να λεμε αοριστα πραγματα,εκτος και αν τα δουμε γραμμενα μεσα στο Λογο.

Και τελος σχετικα με τα καλα εργα και τη σωτηρια ισως να μην καταλαβες τη ενοουσα.
Σιγουρα τα καλα εργα ειναι απαραιτητα στη ζωη του χριστιανου καθως λεει"Δειξε μου τα εργα σου ,να σου πω την πιστη σου ¨¨
Ενοοντας, δεν θα μας σωσουνε τα καλα εργα μονο, θελω να πω,πως αν δεν περπατησω οπως με θελει ο Θεος,δεν θα με σωσουνε οι αγαθοεργιες μου....φυσικα και ειναι απολυτα απαραιτητες,καθως λεει ο Κυριος ¨¨Φυλακη ειμουν και με επισκεφτηκατε,ξενος και με φιλοξενησατε.....¨¨δεν θα μπει ομως το πραγμα σε ζυγαρια....ποσα καλα και ποσα ασχημα....εν τελει αν περπατησουμε στο λογο του Κυριου με καθαρη καρδια και διατηρησουμε την ελπιδα της αναστασεως εως τελους θα ειναι πιστος ο υποσχεθεις!

Edited by - roland on 22/08/2009 04:57:44

Edited by - roland on 22/08/2009 05:02:16

Edited by - roland on 22/08/2009 05:06:41

Edited by - roland on 22/08/2009 06:17:44

Edited by - roland on 22/08/2009 06:18:11

22/08/2009, 09:01:07
Με στεναχωρείς φίλε μου allzzaro, γιατί εγώ καλά ξέρω ότι όλοι
μας είμαστε συνένοχοι με τη σιωπή μας σε ότι διαδραματίζεται γύρω μας, ενώ εσύ υποστηρίζεις ότι
ο κόσμος φταίει, αυτός έβγαλε τους πο@@@@δες στην εξουσία, αυτός
που δεν ήξερε τι πραγματικά πρεσβεύουν,αυτός που άλλοι, απο μακρύτερα φροντίζουν να τον σκοτώνουν μ όλους τους τρόπους...Ξέρω τι λές, αλλά φίλε, το μάθημα ελήφθη......
Θέλω όμως, να μείνω ,λίγο,στο ότι αυτό που γίνεται δεν γίνεται
απο μας αλλά απο ομάδες που απεργάζονται το κακό και την υποδούλωση του ανθρώπου και ότι δεν μπορεί κανείς να παριστάνει ότι δεν ανήκει σε σύνολα, αλλά,είναι άτομο, σε μια εποχή που κρινόμαστε πια σαν είδος κι όχι σαν μονάδες....
Δεν ισχύει το "ο σώζων εαυτώ σωθήτω..."
22/08/2009, 09:06:26
Ούπς!!!! Λάθος παιδιά,για άλλο θέμα ήταν η απάντηση αυτη....
Εδώ θέλω να πω μόνο ότι τα ευαγγέλια λένε κάτι, όποιος θέλει
προσέχει και κερδίζει....Όποιος αμφισβητεί την αξία τους, ας βρει κάτι άλλο, να πιστέψει, μέχρι να δούμε τι είναισωστό και τι λάθος...
Γιατί η εποχή μας, μας φυλάει τέτοιου είδους αποκαλυψεις,ή αλήθειες....
22/08/2009, 13:01:55
Αγαπητέ trexagireve, ασφαλώς και τα Ευαγγέλια έχουν να μας πουν αρκετά πράγματα όπως άλλωστε και τα Ορφικά κείμενα, το Κοράνι, τα ινδικά έπη, το Μπάρντο Τοντόλ κλπ κλπ.
Πέραν από τις συνήθειες, τις πεποιθήσεις και τις θρησκευτικές απόψεις διαφόρων λαών μπορούμε να αποσυμβολίσουμε αρκετά μηνύματα και να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα που ίσως διαφωτίσουν κάποια ερωτήματα μας.

Ο καθένας θα πιστέψει τελικά αυτό που θέλει και θα συνδεθεί με αυτό που τον καλύπτει καλύτερα εκτός κι αν επιλέξει να μην συνδεθεί με κανένα αποκλειστικά αλλά να προσπαθήσει να συνθέσει αυτά που αποκόμισε.
Εξάλλου, αυτό που για κάποιον φαίνεται σωστό ή αληθές όσον αφορά τα θρησκευτικά ζητήματα δεν είναι απαραίτητο να φαίνεται σωστό ή αληθές και στον διπλανό του.

In anticipation of my resurrection...

22/08/2009, 18:55:25
quote:
macedon:
Το σχόλιο απευθυνόταν σ'αυτούς που γνωρίζουν πέντε πράματα από τα ευαγγέλια και τα έχουν έστω ξεφυλλίσει μια φορά. Δεν απευθυνόταν σε σένα που δεν ξέρεις τι σου γίνεται...

Οπότε, απόλυτα αναμενόμενη η απάντησή σου και απόλυτα συμβατή με την αντιληπτική σου ικανότητα.

Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα!....φέρε τα εδάφια προς εξέταση λοιπόν!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

22/08/2009, 19:24:40
quote:
roland:
Φιλε Ευρωπαιε αντιλαμβανομε απο την απαντηση σου(αν δε κανω λαθος) οτι εισαι χριστιανος,συνεπως υποθετω πως δεχεσαι και εσυ,οπως και εγω, την Αγια γραφη σαν τον αληθινο λογο του Θεου .
Απαντησα στο φιλο που ανοιξε το θεμα μεσα απο την Αγια γραφη,και εγω προσωπικα στα θεματα του Θεου μονο απο εκει μπορω να μιλησω μιας και πυστευω στην γνησιοτητα αυτων των Λογων.

μιλησα περι της πνευματικης αναγεννησης,και ειπες πως ο ανθρωπος αναγεννατε απο μονος του,χωρις ουσιαστικα να χρειαζεται η ενεργεια του Θεου,καθως ειναι αυτονοητο(περιγραφικα)....

Ναι!
-Εφόσον ο άνθρωπος είναι καλός, ενάρετος κι έχει μέσα του το Λόγο του Θεού!....για ποιο λόγο ν' αναγεννηθεί?

Ο Ιησούς φίλε μου ήρθε στον κόσμο για να σώσει τους αμαρτωλούς! τους ήδη ηθικούς κι ενάρετους από τι να τους σώσει?
Απευθύνεται λοιπόν στους έχων το πρόβλημα.

quote:
roland:
Οταν λοιπον ο Ιησους λεει

¨¨Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εαν τις δεν γεννηθή άνωθεν, δεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του Θεού.¨¨

και ο Αποστολος Πετρο στην επιστολη Α Πετρου συμπληρωνει τελεια...

¨¨Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όστις κατά το πολύ έλεος αυτού, ανεγεννησεν ημάς εις ελπίδαν ζώσαν ....Μη θαυμάσης ότι σοι είπον, Πρέπει να γεννηθήτε άνωθεν.....επειδή ανεγεννήθητε ουχί εκ φθαρτού σπέρματος, αλλά αφθάρτου¨¨

ειναι ξεκαθαρο λοιπον απο την Αγια γραφη πως ο Θεος αναγεννα τον ανθρωπο,και φυσικα υπαρχουνε πολλα ακομα εδαφια που μαρτυρουν το ιδιο πραγμα,δεν νομιζω οτι πρεπει να αναφερω αλλα μιας και ειναι ξεκαθαρο σε αυτα που παρεθεσα.

Δε διαφωνούμε, τα ίδια λέμε με διαφορετικά λόγια.
Ο Θεός με το Λόγο Του ήρθε να αναγεννήσει τον άνθρωπο. Ποιον άνθρωπο όμως? Τον ανήθικο και αδύναμο! Πάρε για παράδειγμα τον Ιωάννη τον Βαπτιστή! τι αναγέννηση έλαβε? Ήδη είχε το Λόγο του Θεού μέσα του.

quote:
roland:
Αν εχεις να αναφερεις καποια εδαφια απο την Καινη Διαθηκη που λενε πως ο ανθρωπος αναγεννατε μονος του πολυ ευχαριστως να τα παραθεσεις και να τα συζητησουμε.

Όλη η Καινή Διαθήκη είναι η απόδειξη. Το αντικείμενό της είναι η ίαση του αμαρτωλού και η ανάδειξη του ηθικού ανθρώπου.
Ο ηθικός λοιπόν τη αναγέννηση να έχει? Από αυτήν ανάγκη έχει ο ανήθικος, ο μή συμβατός με το Λόγο του Θεού!

Ο άνθρωπος πριν την έλευση του Ιησού! αν θέλεις είχε κάποιο ελαφρυντικό για τις πράξεις του. Τώρα δεν έχει κανένα.
Ο "κακός" λοιπόν άνθρωπος είναι αυτός που θέλει την αναγέννηση και όχι ο "ενάρετος"......τώρα αν με ρωτήσεις εάν υπάρχουν "ενάρετοι" άνθρωποι σήμερα θα σου πω ότι "ίσως" να υπάρχουν.

quote:
roland:
Κατι που μου εκανε πολυ εντυπωση ειναι αυτο που λες σχετικα με το Σατανα.
Ειπες - Όσο για το Σατανά αυτός μπροστά στον άνθρωπο είναι ανίσχυρος και ανύπαρκτος. Ο άνθρωπος με τις πράξεις του τον δημιουργεί και τον κάνει δυνατό -

Αυτο το χεις διαβασει καπου? γιατι αν επικαλεισε αυτη την αποψη πεπεισμενος μεσα απο την Γραφη ειλικρινα δεν τα χω διαβασει πουθενα αυτα ,αντιθετως διαβαζω

Ματθαιος Ι ο Κυριος λεει
φοβήθητε δε μάλλον τον δυνάμενον και ψυχή και σώμα να απολέση εν τη γεέννη

Α πετρου επιστολη
Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε, διότι ο αντίδικός σας διάβολος, ως λέων ορυώμενος, περιέρχεται, ζητών τίνα να καταπίη.Εις τον οποίον αντιστάθητε μένοντες στερεοί εις την πίστιν

Μεσα απο αυτα τα 2 εδαφια(και αλλα πολλα επισεις) βλεπουμε πουθενα τον Διαβολο αδυναμο και ανυπαρκτο?
βλεπουμε να περιμενει καποια πραξη του ανθρωπου για να δυναμωσει ωστε να τον διαβαλει?
ουτε και βλεπουμε οτι ειναι ανισχυρος και αδυναμος αλλα αντιθετως των βλεπουμε ικανο και σώμα και ψυχή να απολέση εν τη γεέννη του πυρος. Κ αι αυτα τα εδαφια απευθυνονται σε χριστιανους...γιατι ακομα και τους εκλεκτους προσπαθει να διαβαλει ,συνεπως ολοι οι ανθρωποι κινδυνευουνε να χασουνε τη ψυχη τους απο το Σατανα.Εκλεκτοι και μη,πιστοι και απιστοι.
Και ο τροπος αντιμετωπισεις του Σατανα απο τον χριστιανο περιγραφετε σε διαφορα εδαφια οπως εδω

Εφεσιους Φ
ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδίας του διαβόλου• διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα...εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις.

Συνεπως ο ανθρωπος απο μονος του ειναι ανημπορος να αντιμετωπισει το Σατανα ,αλλα μονο με τη βοηθεια του Θεου θα μπορεσει.(Σε αλλο σημειο περιγραφει ο Παυλος ποια ειναι η πανοπλια του Θεου που πρεπει να ενδυθουμε)

Αγαπητέ μου φίλε γράφοντας "- Όσο για το Σατανά αυτός μπροστά στον άνθρωπο είναι ανίσχυρος και ανύπαρκτος. Ο άνθρωπος με τις πράξεις του τον δημιουργεί και τον κάνει δυνατό -".... εννοώ ακριβώς αυτό στη δεύτερη υπογράμμιση που σου έβαλα.

Ο σατανάς λοιπόν παίρνει δύναμη από τις ανομίες του ανθρώπου, χωρίς αυτές είναι αδύναμος βλάψει τον άνθρωπο.....θα καεί στην προσπάθεια που σου υπογράμμισα!

Είναι λοιπόν τελείως ανίσχυρος!...τώρα εάν εμείς του δίνουμε τη δύναμη με τις πράξεις μας!...αυτό είναι άλλο καπέλο.

Η βοήθεια λοιπόν του Θεού! δεν είναι κάτι άλλο πλην την εφαρμογή του Λόγου Του!.

quote:
roland:
Ειναι νομιζω πολυ ξεκαθαρα τα πραγματα πανω σε αυτα τα 2 θεματα που εθιξες,και αν λεμε οτι ειμαστε χριστιανοι και δεχομαστε τον Λογο του Θεου σαν αληθινο,τοτε δεν μπορουμε να λεμε αοριστα πραγματα,εκτος και αν τα δουμε γραμμενα μεσα στο Λογο.

Μέσα από το Λόγο Του τα έγραψα. Και τα έγραψες κι εσύ....λέμε τα ίδια πράγματα αλλά από διαφορετική οπτική γωνία, νομίζεις ότι διαφωνούμε.

quote:
roland:
Και τελος σχετικα με τα καλα εργα και τη σωτηρια ισως να μην καταλαβες τη ενοουσα.
Σιγουρα τα καλα εργα ειναι απαραιτητα στη ζωη του χριστιανου καθως λεει"Δειξε μου τα εργα σου ,να σου πω την πιστη σου ¨¨
Ενοοντας, δεν θα μας σωσουνε τα καλα εργα μονο, θελω να πω,πως αν δεν περπατησω οπως με θελει ο Θεος,δεν θα με σωσουνε οι αγαθοεργιες μου....φυσικα και ειναι απολυτα απαραιτητες,καθως λεει ο Κυριος ¨¨Φυλακη ειμουν και με επισκεφτηκατε,ξενος και με φιλοξενησατε.....¨¨δεν θα μπει ομως το πραγμα σε ζυγαρια....ποσα καλα και ποσα ασχημα....εν τελει αν περπατησουμε στο λογο του Κυριου με καθαρη καρδια και διατηρησουμε την ελπιδα της αναστασεως εως τελους θα ειναι πιστος ο υποσχεθεις!

Τώρα όντως συμφωνώ......καλώς ήρθες στην παρέα μας!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 22/08/2009 19:27:01

22/08/2009, 19:52:31
Αγαπητέ μου Dying Incubus, δεν αναφέρθηκα σε άλλες γνώσεις, που ξέρεις καλά ότι θεωρώ έως πολύτιμες, αλλά αναφερόμαστε στη μοναδικότητα του ευαγγελίου, μέσα απο 4 εκφράσεις του, ανα τύπο ανθρώπου..Όσο για τα υπόλοιπα, αποτελούν προσπάθεια κάποιων ανθρώπων ή ομάδων, να περάσουν δικές τους ιδέες στον χριστιανισμό, ή να προσεταιριστούν θέσεις του για να δυναμώσουν και πετύχουν τους άλλους στόχους τους, που συνήθως μαθαίνουμε τελευταίοι....
ἔδώ, λοιπόν, λέγαμ ότι το ευαγγέλιο είναι ένα κι όχι πολλά, όπως
υποστήριξε ο φίλος Μάρτε...
Γι αυτό τι λές εσύ;Είναι πολλά ή ένα;Ακριβώς θέλω να μου απαντήσεις....
MarteΜέλος
22/08/2009, 19:59:15
quote:
ἔδώ, λοιπόν, λέγαμ ότι το ευαγγέλιο είναι ένα κι όχι πολλά, όπως
υποστήριξε ο φίλος Μάρτε...

Αγαπητέ trexagireveδεν υποστήριξα ότι τα ευαγγέλια είναι πολλά. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ευαγγέλιο (τα "καλά" νέα δηλαδή) είναι ένα και ουσιαστικά αναφέρει το έργο του θεού για την "λύτρωση" του ανθρώπου από τον θάνατο. Όταν είπα "τόσα που έχετε" εννοούσα τα περίπου 2500 δόγματα μέσα στον χριστιανισμό που υπόσχονται την αλήθεια ενώ ουσιαστικά όλα βασίζονται στο ψέμα...

22/08/2009, 20:03:37
Αφορμή για κουβέντα, ήταν ρε φίλε, τιποτε άλλο..Και με την
καλή έννοια πάντα...